Mikä on syntiä?

synti-on

Mikä on syntiä?

Lyhyestä virsi kaunis

Syntiä on kaikki se, mikä on Jumalan tahdon vastaista.

Tarkemmin sanottuna

Synti ei ole vain moraalisesti tuomittavia tekoja, sanoja, ajatuksia tai laiminlyöntejä. Synti on erehtymistä ja harhaan menemistä, eksymistä Jumalan suunnitelmasta ja aivoituksista. Syntiä on siten myös se, että valitsee väärän uran, ammatin, koulutuksen, puolison, asuinpaikan, työtoverin hengellisessä työssä tai ei hoida sitä tehtävää, johon Jumala on palvelijansa kutsunut.

Synti voi olla tahatonta erehtymistä ja harhaan menemistä tai sitten se on tahallista ja harkittua, niin että se synti on suunniteltua ja ajateltu sitä ensin sydämessä ennen sen toteuttamista. On myös syntiä, joka tehdään harkitsematta äkkipikaisuuttaan, mutta sekin menee tahallisen synnin piikkiin, sillä ihmisen on mahdollista pysähtyä ajattelemaan ennen pahoja tekoja ja hallita vihaansa.

Mitä kauemmin syntiä on suunniteltu, sitä tahallisempaa ja tarkoituksellisempaa se on, ja siten myös suuremman rangaistuksen ansaitsevaa, koska suunnitelmallisuus todistaa suuremmasta pahuudesta kuin kiivastuneena tehty paha teko. Länsimaisessa oikeuslaitoksessa otetaan oikein huomioon teon tarkoituksellisuus ja suunnitelmallisuus tuomioita langetettaessa (onko rikos harkittu vai ei).
Sydämestä lähtee kaikki paha ja saastuttaa ihmisen

Kaikki, mikä on Jumalan tahdon vastaista, on syntiä.

Syntiä on se, että tekee sitä, mitä itse tahtoo eikä sitä, mitä Jumala tahtoo.

Jumala ei tahdo sitä, että me turmelemme sydämemme pahoilla ajatuksilla ja himoitsemme, puhumme joutavia tai tuomme suustamme ulos saastaisuutta.

Jeesus sanoi, että "sydämestä lähtevät pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, haureudet, varkaudet, väärät todistukset, jumalanpilkkaamiset ja ne saastuttavat ihmisen." Jeesus vapauttaa synnistä ne, jotka hänen kauttaan isän tykö tulevat. Jumala antaa mielenmuutoksen niille, jotka kääntyvät hänen tykönsä pois pahuudestaan ja tahtovat tehdä Jumalan tahdon siitä eteenpäin. He valitsevat oman tahdon tien sijasta Jumalan tahdon tekemisen oman elämänsä ohjenuoraksi.

Jumalan luoma uusi ihminen tekee kaikessa Jumalan tahdon. Kristus Jeesus on sellainen ihminen, jonka kaltaiseksi Jumala tahtoo meidän kaikkien muuttuvan ja muuttaa meitä jo nyt hänen kaltaisekseen.

2.Korinttolaiskirje:
3:17 Sillä herra on henki, ja missä herran henki on, siinä on vapaus.
3:18 Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niinkuin muuttaa herra, joka on henki.

Jeesus kristus on ainoa, joka ei tehnyt syntiä eläessään ja Jumala on korottanut hänet sen vuoksi kaiken pääksi seurakunnalle ja enkelien yläpuolella olevaksi herraksi. Herra Jeesus on se profeettojen ennustama Daavidin juurivesa (Jes 9:5-6; 11:1-10; 2Sam 7:8-16; Psa 89:20-38; Psa 45), joka hallitsee tulevaa maailmaa yhdessä ylösnousseiden valittujen Jumalan lasten kanssa eikä hänen kuninkuudellaan ole loppua. (Ilm 22)

Jumalan lapsista tulee täydellisesti Jeesuksen kristuksen kaltaisia Jumalan kuvia herran tulemuksessa, ruumiin ylösnousemuksessa. (1Joh 3:2; 1Tess 4:13-17; 1Kor 15) Jumala on oleva silloin kaikki kaikissa ja vaikuttava henkensä kautta niin täydellisesti valittujen lastensa elämässä, että he eivät tee enää mitään muuta kuin Jumalan tahdon mukaisia valintoja elämässään siitä eteenpäin.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jatkoj

      On lottovoitto syntyä suomeen..! Ryssät rajan takana kyykkii. Suomipoika pesee likapyykkii,..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3727
    2. 208
      3029
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2584
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2034
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1465
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    7. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      174
      1374
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1347
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1328
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe