Mikä on syntiä?

synti-on

Mikä on syntiä?

Lyhyestä virsi kaunis

Syntiä on kaikki se, mikä on Jumalan tahdon vastaista.

Tarkemmin sanottuna

Synti ei ole vain moraalisesti tuomittavia tekoja, sanoja, ajatuksia tai laiminlyöntejä. Synti on erehtymistä ja harhaan menemistä, eksymistä Jumalan suunnitelmasta ja aivoituksista. Syntiä on siten myös se, että valitsee väärän uran, ammatin, koulutuksen, puolison, asuinpaikan, työtoverin hengellisessä työssä tai ei hoida sitä tehtävää, johon Jumala on palvelijansa kutsunut.

Synti voi olla tahatonta erehtymistä ja harhaan menemistä tai sitten se on tahallista ja harkittua, niin että se synti on suunniteltua ja ajateltu sitä ensin sydämessä ennen sen toteuttamista. On myös syntiä, joka tehdään harkitsematta äkkipikaisuuttaan, mutta sekin menee tahallisen synnin piikkiin, sillä ihmisen on mahdollista pysähtyä ajattelemaan ennen pahoja tekoja ja hallita vihaansa.

Mitä kauemmin syntiä on suunniteltu, sitä tahallisempaa ja tarkoituksellisempaa se on, ja siten myös suuremman rangaistuksen ansaitsevaa, koska suunnitelmallisuus todistaa suuremmasta pahuudesta kuin kiivastuneena tehty paha teko. Länsimaisessa oikeuslaitoksessa otetaan oikein huomioon teon tarkoituksellisuus ja suunnitelmallisuus tuomioita langetettaessa (onko rikos harkittu vai ei).
Sydämestä lähtee kaikki paha ja saastuttaa ihmisen

Kaikki, mikä on Jumalan tahdon vastaista, on syntiä.

Syntiä on se, että tekee sitä, mitä itse tahtoo eikä sitä, mitä Jumala tahtoo.

Jumala ei tahdo sitä, että me turmelemme sydämemme pahoilla ajatuksilla ja himoitsemme, puhumme joutavia tai tuomme suustamme ulos saastaisuutta.

Jeesus sanoi, että "sydämestä lähtevät pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, haureudet, varkaudet, väärät todistukset, jumalanpilkkaamiset ja ne saastuttavat ihmisen." Jeesus vapauttaa synnistä ne, jotka hänen kauttaan isän tykö tulevat. Jumala antaa mielenmuutoksen niille, jotka kääntyvät hänen tykönsä pois pahuudestaan ja tahtovat tehdä Jumalan tahdon siitä eteenpäin. He valitsevat oman tahdon tien sijasta Jumalan tahdon tekemisen oman elämänsä ohjenuoraksi.

Jumalan luoma uusi ihminen tekee kaikessa Jumalan tahdon. Kristus Jeesus on sellainen ihminen, jonka kaltaiseksi Jumala tahtoo meidän kaikkien muuttuvan ja muuttaa meitä jo nyt hänen kaltaisekseen.

2.Korinttolaiskirje:
3:17 Sillä herra on henki, ja missä herran henki on, siinä on vapaus.
3:18 Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niinkuin muuttaa herra, joka on henki.

Jeesus kristus on ainoa, joka ei tehnyt syntiä eläessään ja Jumala on korottanut hänet sen vuoksi kaiken pääksi seurakunnalle ja enkelien yläpuolella olevaksi herraksi. Herra Jeesus on se profeettojen ennustama Daavidin juurivesa (Jes 9:5-6; 11:1-10; 2Sam 7:8-16; Psa 89:20-38; Psa 45), joka hallitsee tulevaa maailmaa yhdessä ylösnousseiden valittujen Jumalan lasten kanssa eikä hänen kuninkuudellaan ole loppua. (Ilm 22)

Jumalan lapsista tulee täydellisesti Jeesuksen kristuksen kaltaisia Jumalan kuvia herran tulemuksessa, ruumiin ylösnousemuksessa. (1Joh 3:2; 1Tess 4:13-17; 1Kor 15) Jumala on oleva silloin kaikki kaikissa ja vaikuttava henkensä kautta niin täydellisesti valittujen lastensa elämässä, että he eivät tee enää mitään muuta kuin Jumalan tahdon mukaisia valintoja elämässään siitä eteenpäin.

1

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jatkoj

      On lottovoitto syntyä suomeen..! Ryssät rajan takana kyykkii. Suomipoika pesee likapyykkii,..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe