Tulisielukoulu usuttaa velan ottoon!

S.Vees

Tulipa surullinen olo! Tutustuin Tulisielukoulun Facebook-sivuun ja mitäs sieltä löysin. Juha Lehtonen (toinen Tulisielukonseptin alullepanijoista, helluntalainen ) haastatteli Tulisielukoulun johtajaa, erityisellä pikakoulutuksella Vapaakirkon pastoriksi käynyttä Henna Saarista. Ja mitä kuulinkaan. Tuo nainen myönsi että monella ei noin vain ole vaadittavia tonneja joitakin kuukausia kestävän Tulisielukoulun maksuihin. Mutta hänelläpä oli tarjota ratkaisu: Miksi ette marssisi pankinjohtajan puheille anomaan lainaa. Varsinaista opintolainaa ei Tulisielukouluun saa vaan ihan tavallista kallista pankkilainaa, jota tuo nainen kannusti hankkimaan. Hänen johtamansa Tulisielukoulu on naisen sanojen mukaan niin upea juttu, että lainan ottokin voisi kannattaa, jotta kouluun pääsisi.

Voi järkytys! Suomen nuoriso on jo muutenkin ollut liiankin taipuvainen velkaantumaan ja joutumaan sitä kauttakin ongelmiin. Tulisielukoulusta ei edes valmistu miksikään. Lyhyehkön "koulun" 12 viikon teoriajakso maksaa 2930 euroa ja aktiomatkan kustannuksen päälle. Jos ei ole ennestään säästöjä tuo koulu voi aiheuttaa tonnien velkaantumisen, joita ei sitten välttämättä ole niin helppoa maksella jälkeenpäin pankille. Moni ylivelkaantunut tuloihinsa nähden on joutunut jopa velkajärjestelyihin, luottotietojen menetyksiin ym ongelmiin.

Miten joku kehtaa kannustaa nuoria aikuisia velkaantumaan itse järkkäämänsä kurssituksen takia? Kannattaa myös muistaa, että tuo Tulisielukoulu on uusi Henna Saarisen työpaikka ja sen onnistuminen takaisi hänelle itselleen toimeentuloa häntä miellyttävässä työssä ja ympäristössä.

Onko tuo Tulisielukoulu velkaantumisen arvoinen? Ei todellakaan! Sinne ei kannattaisi mennä edes ilmaiseksi!

Kyseessä on koulu, jonka rinnakkaistapahtumissa Tulisielukonferensseissa on ollut torontolainen meininki. Viime kesänä opettamassa oli mm Cathy ja Gordon Harris maailman johtavasta torontolaisuuden edistämiseen keskittyneestä Raamatukoulusta: Catch the Fire Raamattukoulusta. Se "Fire" , tuli, mitä tuo koulu levittää on vierasta tulta, ei Pyhän Hengen aitoa toimintaa vaan kouristeluja torontolaisten kundaliinivoimien pauloissa.

Henna Saarinen itse mainostaa käyneensä raamattukoulun, joka muuti hänen elämänsä. Niin. Hän todellakin kävi Catch the Fire-raamattukoulun Torontossa ja tämän myötä hän kasvoi vähotellen yhdeksi Suomen johtavaksi torontolaisuuden edistäjäksi maassamme. Surullinen hedelmä sillä koulutuksella!

Varokaa Tulisielukonseptia sen kaikissa muodoissa! Se levittää torontolaisuutta! Jotain tosiaan kertoo Tulisielukonferenssin holtittomasta menosta sekin, että sen johtaja Henna Saarinen yllyttää nuorisoa jopa velkaantumaan, että hänen johtamaansaTulisielukurssitukseen tulisi tarpeeksi osanottajia. Vastenmielistä ja vastuutonta!

Varottakaa läheisiänne! Niin uuskarismaattisista torontolaiseksytyksistä kuin velkaantumisen haitoistakin!

Aiheesta aiemmin:

http://keskustelu.suomi24.fi/t/14299426/tulisielukonferenssi---torontolaisuuden-manaajat

http://keskustelu.suomi24.fi/t/14347899/tulisielukoulu--torontolaishenkinen-varokaa!

http://keskustelu.suomi24.fi/t/14134875/tulisielukonferenssi-levittamassa-eksytysta#comment-83312210

http://keskustelu.suomi24.fi/t/14373156/tulisielukonferenssi-torontolaisuutta-edistamassa

http://keskustelu.suomi24.fi/t/14134857/varsinaiset-eksyttajat-tulisielukonferenssiin

25

2132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • S.Vees

      Huom: Tulisielukoulu on koonnut porukkaa pääasiassa Vapaakirkon torontolaissiivestä ja samanhenkisiä uuskarismaattiseen eksytykseen hurahtaneita eri kirkkokunnista ja liikkeistä. Vapaakirkossa torontolaishenkiset ovat enemmistönä ja helluntalaisissakin eksytys on levinnyt nopeasti. Esim Seinäjoen helluntaiseurakunta on jo pahassa jamassa. Sieltä onkin opettajia tulossa tuohon eksytystä levittävään, torontolaishenkiseen Tulisielukouluun.

      • Anonyymi

        Tietäisköhän Täällä Joku

        Missä koulussa opetetaan takanapäin puhumaan kieteisiä kommentteja toisista ?
        Tosi hyvin valitatte ja tuotte näkökulmia esille.
        Minäkin haluaiskn oppia sen taidon.....
        Siistiä puhua varmasti vaan vaan toisista......
        Ei tarvii yhtään Miettiä OMAA OSUUTTA JA KÄYTÖSTÄ ? ?
        Jee
        EN tykkää Peilistä !!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tietäisköhän Täällä Joku

        Missä koulussa opetetaan takanapäin puhumaan kieteisiä kommentteja toisista ?
        Tosi hyvin valitatte ja tuotte näkökulmia esille.
        Minäkin haluaiskn oppia sen taidon.....
        Siistiä puhua varmasti vaan vaan toisista......
        Ei tarvii yhtään Miettiä OMAA OSUUTTA JA KÄYTÖSTÄ ? ?
        Jee
        EN tykkää Peilistä !!!!!

        Tottakai näistä väärää oppia opettavista pitää varoittaa. Tällaisiin kouluihin hakevat ovat monesti nuoria, ehkä ovat olleet vain vähän aikaa uskossa eikä heillä välttämättä ole käsitystä siitä minkälainen opetus on tervettä ja turvallista, Raamatun sanaan perustuvaa opetusta.
        Tällaiset tulisielukoulut eksyttävät monia. Niiden, jotka tämän käsittävät on tärkeä tuoda se julki! Se ei ole panettelua tai takanapäin puhumista. Tässä ei nyt ole kysymys mistään henkilökohtaisista asioista vaan yksinkertaisesti siitä, että tämmöiset koulut todellakin opettavat harhaoppeja. Niistä on varoitettava!


    • Alas.uskonto.666

      Uskonto on saatanan hyvä bisnes...!

      • ErojaOn

        Kaikki uskonto ei ole isuinkaan hmisten rahastamista...on olemassa myös hyvää, tervettä kristillisyyttä, jossa keskiössä on Kristus ja opetuksen ja toiminnan aito raamatullisuus. Sitten on näitä uuskarismaattisia torontolaisia sekoiluja yms, joissa usein myös rahastetaan ihmisiä oikein urakalla. Härskeintä on jos oikein muka velkaantua pitäisi, jotta muka voisi saada kukoistavan suhteen Jumalaan!


    • eikovinsuurihuoli

      Ei kai kukaan järkevä ihminen ota lainaa, jos joku ääliö siihen kehottaa. Etenkin nykyään, kun työ on kiven alla. Eivät uskovaiset nuoret idiootteja ole.

      Epäilen, että tuollaisille kursseille olisi muutenkaan kauheaa tunkua. Suurin osa uskovista nuorista panostaa tuossa elämänvaiheessa ihan normaalisti koulutukseen, ammattiin ja perheen perustamiseen. Ilman suurempia hengellisä ambitioita. Jeesuksen seuraaminen ei vaadi kursseja.

      • NiinpäNiiiin

        Niin. Ja toisaalta, jos haluaa raamattukouluun/opetuslapsikouluun on olemassa onneksi Suomessakin tasokkaita ja edullisempia tai jopa joitakin ilmaisia vaihtoehtoja.

        Toivottavasti moni ei mene tuollaiseen kalliiseen eksytyskouluun.


    • hirmukalliseksytys

      Eikö hälytyskellojen jo pitäisi soida!!!!

      Haloo haloo ja vielä kerran haloo

      • soiJo

        Nimenomaan näin!!!!!


    • kaikkeasitäyritetään

      Kuinka ihmeessä muutaman kuukauden koulutus voi maksaa yli 2000e...:???? Onko tuollainen rahastus edes laillistakaan...:!!! Voiko mikään viranomaistaho tutkia asian laillisuutta ::?

      • EiTuollaisiinKouluihin

        Joo, todella kallis ja tuossa ei ole mukana edes ns aktiomatkakaan, joten hinta vielä tuosta nousee.

        Jokainen voi sitten laskeskella kuinka monta vuotta esim vähävarainen nuori makselee tuohon tarvittavaa lainaa pienestä palkastaan tai työttömyyskorvauksestaan pois...Surkeaa, jos joku haksahtaa tuohon ansaan.

        Kristuksen seuraaminen ja läheinen suhde Häneen onnistuu mainiosti ilman torontolaishenkistä kurssistusta ja rahan haaskaamista!!!


    • HoseeHalapenjo

      Tämä tulisielutouhu on sitä samaa vanhaa uudelleenpaketoituna: uskosi on ihan jees tuollaisena, mutta jos haluat enemmän ja lisää ja syvempää jne jne jne, tule tänne, mene tuonne, käy tuo koulutus, suorita tämä kurssi, kylvä tähän palvelutyöhön, tajua tämä asia, ymmärrä tämä salaisuus, tavoittele tätä kokemusta, etsi tuota olotilaa...

      Väittäkää mitä väitätte, mutta jo Wesleyn ajoista lähtien uskovat on jaettu kahteen kastiin: niihin jotka ovat kokeneet "toisen siunauksen" ja niihin jotka eivät ole. Sille toiselle siunaukselle keksittiin sitten vuosien saatossa erilaisia nimiä, joista helluntailaisten versio oli liimata sen päälle termi "Pyhän Hengen kaste".

      Ei, ei ole mitään kahden luokan uskovaisia, he väittävät. ONPAS! On silkkaa sinisilmäisyyttä, epäjohdonmukaisuutta ja suoranaista valheellisuutta väittää, ettei niin muka ole.

      Ja tämä tulisielujuttu on ihan samaa sorttia, samoin kuin YWAMin opetuslapseuskoulu, Arkenin Raamattukoulu ja mitä muita niitä nyt onkaan, missä uskovaiset käyvät "etsimässä Jumalan kasvoja" ja tulevat takaisin pahempina kerettiläisinä, kuin mitä mennessään olivat. Kaikessa on kyse jonkin kokemuksen tai tiedon saavuttamisesta, mikä avaa pääsyn korkeammalle uskon tasolle; sisäänpääsyn uskovien eliittikerhoon, superuskovaiseksi. Se on ihan täyttä gnostilaisuutta, eikä kuulu kristinuskoon. Kaikki sensorttinen on kerta kaikkiaan hylättävä.

      Mutta kysymys kuuluu: kuka vastaa? Kenen vika on se, että seurakuntien nuoret kokevat tarvetta mennä tuollaiseen hihhulointiin mukaan? Herätys, pastorit ja sananjulistajat! Lampailla on NÄLKÄ! Heille ei tarjota seurakunnissa syötäväksi MITÄÄN! Ja sitten tulee näitä puoskareita, jotka tarjoavat karkkia ja pullaa, kun pitäisi syödä ruisleipää! Onko ihme, että näiden hiilarihötön tarjoajien perään juoksee laumoittain väkeä? He vetävät itsensä ähkyyn kaikkea makeaa ja myöhemmin, jos tajuavat oman tilansa, he vihaavat itseään ja sitä, mihin kuntoon päästivät itsensä, mutta eivät osaa lopettaakaan, kun eivät paremmasta tiedä.

      • TarkkailenTilannetta

        Tulisielukonferenssi ja Tulisielukoulu ovat Vapaakirkon järjestämää toimintaa. Siinä kirkkokunnassa suurin osa seurakuntia ja kirkkokunnan johtoa on lähtenyt jo 90-luvulla torontolaisuuden kannattajiksi ja sama meno on vain yltynyt. Monissa seurakunnissa vouhkataan lähinnä kokemuksista, joita etsitään. Raamatullinen opetus on sen sijaan hyvin huteraa ja pinnallista, usein jopa ihan vääristynyttä.

        Vapaakirkon torontolaiset hamuavat kristittyjä muistakin kirkkokunnista samaan eksytyksen ja vouhkaamisen lätäkköön. Niitä, jotka eivät torontolaisuutta yms eksytystä hyväksy, he moittivat yleensä ns uskonnollisiksi ihmisiksi, joilla ei ole Pyhän Hengen voimaa. He eivät ymmärrä omaa tilaansa ja luulevat aidoksi hengellisyydeksi eksynyttä kokemusten perässä juoksemista. He eivät tajua, että torontolaisuudessa vahvat kokemukset eivät ole Pyhän hengen vaikutusta vaan kundaliinivoimien.

        Voimme ainakin rukoilla torontolaisuuteen eksyneiden puolesta ja varoittaa siitä.

        Sinulla HoseeHalapenjo on sattuvia huomioita:

        "Ja tämä tulisielujuttu on ihan samaa sorttia, samoin kuin YWAMin opetuslapseuskoulu, Arkenin Raamattukoulu ja mitä muita niitä nyt onkaan, missä uskovaiset käyvät "etsimässä Jumalan kasvoja" ja tulevat takaisin pahempina kerettiläisinä, kuin mitä mennessään olivat. Kaikessa on kyse jonkin kokemuksen tai tiedon saavuttamisesta, mikä avaa pääsyn korkeammalle uskon tasolle; sisäänpääsyn uskovien eliittikerhoon, superuskovaiseksi. Se on ihan täyttä gnostilaisuutta, eikä kuulu kristinuskoon. Kaikki sensorttinen on kerta kaikkiaan hylättävä."

        Juurikin näin!


    • älä.myy.totuutta

      Matt. 10:8
      Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa pitalisia, ajakaa ulos riivaajia. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa.

      Huom !

      Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa.

      Sananl. 23:23 Osta totuutta, älä myy, osta viisautta, kuria ja ymmärrystä.

      Uskovan ei tulisi pyytää rahaa siitä, minkä itse on lahjaksi saanut, jaettavaksi myös muille !

    • SaalemissaSihisee

      Tulisielukoulun yksi opettajista on Helsingin Saalemin Elina Rautio. Elina Rautio toimitti Koetelkaa kaikki -kirjan, mutta on itse mukana yhdessä torontolaisimmista eksytyksistä.

      • 0lli

        Sitä ihmettelen itsekin???
        Elina, pidä silmäsi auki ja itsesi erossa torontolaisuudesta!
        Uskottavuutesi kärsii ja on jo kärsinyt.


      • SihiseeTodellakin

        Todella ankea juttu, että Elina Rautiokin on lähtenyt näihin torontolaiskuvioihin mukaan Toisaalta eikö Hänen seurakuntansa Helsingin Saalem ole osoittanut ongelmia näillä alueilla.

        Ja niin. Elina Rautio on ilmeisesti ystävystynyt Henna Saarisen kanssa. Se nainen levittää verkostojaa laajalle ja vetää tehokkaasti tuttujaan torontolaisuuden piiriin. Henna Saarinenhan on itse käynyt torontolaisuutta avoimesti kannattavan ja ns Toronton herätystä ylistävän Catch the Fire-raamattukoulun Kanadassa. Siitä lähtien hän on tuttanut tuon koulun porukkaa Suomeen levittämään torontolaiseksytystä eteenpäin täällä.

        Henna Saarinen on sosiaalinen ja hersyvä tyyppi , joka saa ihmisiä suostuteltua oman näkynsä ja missionsa puolelle. Valitettavasti hänen näkynsä ja missionsa ovat torontolaisuutta.

        Torontolaisuus leviää tälläisten ystäväverkostojen kautta tehokkaasti nykyään. Asia tulee nostaa sen oikealla nimellä esille. Henna Saarinenkin välttää torontolaisuus-termin käyttöä ja yrittää myydä samaa asiaa erinimisillä paketeilla.Niinpä alunperin vakaammatkin kristityt ovat sortuneet torontolaisille poluille.

        Tulisielukonferenssissa oli opettajana myös Patric Tiainen. Sekin kertoo paljon tuosta hommasta.


    • VarotaanVierastaTulta

      Catch the Fire-raamattukoulu ja -liike kokonaisuudessaankin kertoo itsekin omilla nettisivuillaan ammentavansa innoituksensa ns Toronton herätyksestä. Henna Saarinen on tuon torontolaisen raamattukoulun itse käynyt ja pitää tuohon liikkeeseen kiinteitä yhteyksiä yllä edelleenkin. Se on hänen ihailunsa kohde ja toimintatapansa esimerkki ja innoittaja.

      http://catchthefire.com

      Kannattaako torontolaisuutta ihannoivan ja edistävän Henna Saarisen johtamaan Tulisielukouluun mennä?

      Ei todellakaan! Torontolaishenkisestä menosta kannattaa pysyä kaukana. Jeesus rakastaa meitä ja ei halua kenenkään eksyvän!

      Rukoillaan eksyneitten puolesta!

    • VarotaanTorontolaisuutta

      Torontolaisuus on voimakasta eksytystä ja kokemusten perässä juoksemista. Siihen ei pidä sekaantua saati sitten sen takia velkaantua!

    • Anonyymi

      Plusmiinusnolla kaikki tuollaiset humpuukitulisielut, ei mitään tervettä merkitystä yhtään mihinkään.

      JOS Jeesus antaa tulta sieluun se nökyy heti että järki asuttaa päänseutua ja loppuu kaikenlainen häslääminen!

      • Anonyymi

        Pikapankeista saa helposti 2000€Tulikouluun jos luottotiedot kunnossa. Tosin isäni varoitti kovasta korosta. Onko tulikoululaisille työtä


    • Anonyymi

      TATS HIM NAU! FAJÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖRRRRR!! FAJÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖRR!! mä osaan tällä jo koko tulisielukoulun opimäärän

    • Anonyymi

      Joo. Sussa on selvästi ainesta Tulisielukoulun rehtoriksi.

    • Anonyymi

      Uudessa Viikolehdessä on takasivulla tulisieluun petkutetun miehen haastattelu. Järkyttävä harhaoppi.

    • Anonyymi

      Kannattaa järkeä käyttää. Olen lukenut uskovien elämäkertoja ja julistajat ovat joutuneet ottamaan velkoja ja monet ovat saaneet lahjana varat opiskeluun raamattuopistossa. Ei Raamattu kiellä velan ottoa jos on suunnitelma hoitaa se pois. Mistään mielenjohteesta ei tule vippejä ja velkoja ottaa huuhaakursseihin. Uskovat tekevät virheitä, myös totuudessa vaeltavat. Se ei tarkoita että nämä ihmiset eivät ole aidosti uskossa. Sellaista uskovaa ei ole joka toimisi aina vain Herran johdossa. Oma tutkinta ja rukous Herran edessä on ainut ohjenuora. Salopuu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1459
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1358
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1340
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      41
      1283
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1228
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1126
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe