Varsinaiset eksyttäjät Tulisielukonferenssiin

TarkkailevaUskova

Koin joku aika sitten kehotusta varoittaa Tulisielukonferenssista. En yhtään ihmettele miksi näin. Jo silloin konferenssin opettajakunnasta löytyi paljon torontolaisuutta kannattavia opettajia kuten esim Henna Saarinen ja Herzogin Suomeen tuoja Mika Jantunen.

Nyt konferenssin eksytysvoima sai merkittävää lisävahvistusta. Nyt tuon tilaisuuden luonne sen kuin selvenee!

Nyt Tulisielukonferenssin opettajalistalta löytyy jo Cathy ja Gordon Harris! Keitä he ovat. Ei sen enempää eikä vähempää kuin CATCH THE FIRE Raamattukoulun JOHTAJAT!

http://catchthefire.com/media/profiles/gordon-cathy-harris

Ja mikäs koulu ja systeemi se on... Catch the Fire on kansainvälinen liittouma kirkkoja ja koulutusta ym, joka on saanut alkunsa Toronton herätyksestä ja ihailee sitä ja jatkaa sen linjoilla edistäen torontolaisuutta koko maailmassa.

http://catchthefire.com/about

Ja nyt tänä kesänä tämä yksi johtavista torontolaisuus-eksytyksen edistäjäpariskunnista on tulossa Suomeen opettamaan maamme nuoria aikuisia kristittyjä! Erittäin vaarallinen ja surullinen asia!

Helluntaikirkon johtoporras ei ole tainnut havahtua tajuamaan mitä on tapahtumassa, koska joitakin sieltä on jopa mukana tukemassa tätä tapahtumaa! Herätkää pyydän ja puuttukaa asioitten kulkuun! Vielä voitte vetäytyä hommasta ja kertoa, että se oli erehdys! Vapaakirkko on varsinainen järjestävä taho, mutta se onkin jo pitkään ollut laajasti tuomassa torontolaisuutta Suomeen ja sen myötä rappeutunut monin tavoin uuskarismaattisen eksytyksen levittäjäksi. Rukoillaan sillekin muutosta.

Olen seurannut viime aikoina myös yhden suomalaisen nuoren miehen, menestysteologiaa opettavan intomielisen ihmisen vyörymistä esille netin, TV:n ja saarnaamistilaisuuksien kautta. Olen ollut järkyttynyt miten sujuvasti hänen epäraamatulliset menestysteologian fraaseja toistavat riehakkaat opetushetkensä eri seurakunnissa ympäri maata ovat eksyttäneet monet intoutumaan hänen tuomastaan harhaoppisesta sanomasta. Tuo innokas nuori mies on Patric Turunen.

Sain eilen tunteen, että tämä mies varmastikin kutsutaan tuonne samoin eksytyshenkiseen uuskarismaattiseen Tulisielukonferenssiin...Ja annas olla, kun tänään menin katsomaan, niin nyt löysinkin Patricin nimen puhujalistalta. Olinkin aavistanut näin siinä käyvän.

Haloo Suomen kristikansa! Näättekö mitä tapahtuu: uuskarismaattinen eksytys vyöryy nyt voimalla maahamme! Ei anneta sen tapahtua salamyhkäisesti. Tuodaan yhteyksiä ilmi, varoitetaan rohkeasti! Jeesus ei haluaisi yhdenkään lampaansa eksyvän, ei torontolaisuuteen, ei menestysteologiaan, ei mihinkään epäraamatulliseen S.a.atanan ansaan!

Rukoillaan apua Jumalalta ja ruvetaan hommiin! Meillä on paljon tehtävää! Julistetaan Raamatun hyvää uutista uskosta osattomille ja noustaan rintamana vastustamaan eksytyksen vyöryä!

Jumala olkoon kanssamme! Auta meitä Jeesus ja vahvista uskoamme ja rohkeuttamme päivä päivältä Sinun tulosi lähestyessä!

91

2783

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TarkkailevaUskova

      Korjaus: tuo mainitsemani menestysteologiaa opettava nuori mies on tosiaan Patric, mutta sukunimeltään TIAINEN!

      • eksytysTulossa

        Raamatussa ennustetaan väkevä eksytys

        ”Ja sen tähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen, että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen” (2 Tes. 2:11,12)

        Onko nyt tämän väkevän eksytyksen aika?


      • MitäIlmeisemmin
        eksytysTulossa kirjoitti:

        Raamatussa ennustetaan väkevä eksytys

        ”Ja sen tähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen, että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen” (2 Tes. 2:11,12)

        Onko nyt tämän väkevän eksytyksen aika?

        Siltä se vaikuttaa vahvasti!


      • Ved.2
        eksytysTulossa kirjoitti:

        Raamatussa ennustetaan väkevä eksytys

        ”Ja sen tähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen, että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen” (2 Tes. 2:11,12)

        Onko nyt tämän väkevän eksytyksen aika?

        Onhan tuon tyyppistä eksytystä ollut jo loppuun 30 vuotta, kaikissa suunnissa. Plus tietysti kestomenestyjäharhaopit historiallisesti.


      • Anonyymi
        eksytysTulossa kirjoitti:

        Raamatussa ennustetaan väkevä eksytys

        ”Ja sen tähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen, että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen” (2 Tes. 2:11,12)

        Onko nyt tämän väkevän eksytyksen aika?

        2.Tessalonikalaiskirjeen kirjoittamis ajankohdaksi on arvioitu aikaisintaan vuotta 51 jKr. Siis noin 20 vuotta ennen Jerusalemin temppelin tuhoa. 2.Tess..2:4.".. tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala..." Historian kirjoista voi lukea mitä Jerusalemissa, temppelissä tapahtui noina noin 20 vuoden aikana ennen sen tuhoa. Siihen temppeliin jonka Jumala on itse valmistanut Jeesuksessa Kristuksessa ei antikristuksella ole mitään mahdollisuutta päästä. Se on Hengen . so. Jumalan Hengen temppeli joka ei ole käsin rakennettu.


        2.Tess.2:1."..Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen ja meidän kokoontumiseemme hänen tykönsä, niin me pyydämme teitä, veljet, 2. ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä. 3. Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi, 4. tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala. 5. Ettekö muista, että minä, kun vielä olin teidän tykönänne, sanoin tämän teille? 6. Ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy. 7. Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää, 8. niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä, 9. tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä 10. ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua. 11. Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen, 12. että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen..."

        Joh.2:18. Niin juutalaiset vastasivat ja sanoivat hänelle: "Minkä merkin sinä näytät meille, koska näitä teet?" 19. Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Hajottakaa maahan tämä temppeli, niin minä pystytän sen kolmessa päivässä". 20. Niin juutalaiset sanoivat: "Neljäkymmentä kuusi vuotta on tätä temppeliä rakennettu, ja sinäkö pystytät sen kolmessa päivässä?" 21. Mutta hän puhui ruumiinsa temppelistä. 22. Kun hän sitten oli noussut kuolleista, muistivat hänen opetuslapsensa, että hän oli tämän sanonut; ja he uskoivat Raamatun ja sen sanan, jonka Jeesus oli sanonut.." ( Joh.2:13.-22.)

        Ef.1: 22. "..Ja kaikki hän on asettanut hänen jalkainsa alle ja antanut hänet kaiken pääksi seurakunnalle, 23. joka on hänen ruumiinsa, hänen täyteytensä, joka kaikki kaikissa täyttää..."
        Ef.2:17.".. Ja hän tuli ja julisti rauhaa teille, jotka kaukana olitte, ja rauhaa niille, jotka lähellä olivat; 18. sillä hänen kauttansa on meillä molemmilla pääsy yhdessä Hengessä Isän tykö. 19. Niin ette siis enää ole vieraita ettekä muukalaisia, vaan te olette pyhien kansalaisia ja Jumalan perhettä, 20. apostolien ja profeettain perustukselle rakennettuja, kulmakivenä itse Kristus Jeesus, 21. jossa koko rakennus liittyy yhteen ja kasvaa pyhäksi temppeliksi Herrassa; 22. ja hänessä tekin yhdessä muitten kanssa rakennutte Jumalan asumukseksi Hengessä..."


    • TarkkailevaUskova
    • toimeksi_saaneena

      Tulisielukonfrenssi on maksullinen konfrenssi. Tämä panee miettimään, miten tulot jakautuvat kenellekkin. En suosittele maksullisiin hengellisiin konfrensseihin osallistumista. Jumalan profeetat jakavat opetusta ilmaiseksi. Sellaisia konfrensseja ei pidä järjestää, joista on liikaa kuluja, jos järjestäjälle ei ole omasta taka kattaa kuluja.

      Torontolaisuus on kirkon toiminnan valhejäljitelmä. Se vie ihmisen harhaa. Tästä varottaa Raamattu kolmessa kohdassa hyvin Apt. 8:9-24 (1933/38), Apt. 16:16-18 ja 2 Kor 11:13-15.

      Jos tuossa konfrenssissa on opettajana Mika Jantunen, niin tämä mies on vaimonsa kanssa eksyksissä jos kuka. He ovat olleet hyvin ahkeria raahaamaan kaikenlaisia ulkomaalaisia eksyttäjiä Suomeen ja samalle menettäneet paljon rahaa. Olen kuullut, että heitä on käynyt nuhtelemassa Jumalan profeetat. Mies ei usko mitään palautetta. Tämä perhe on täysin eksytyksen pauloissa.

      Sama on käynyt Patrick Tiaiselle. Hän eksyi seuraamaan paholaisen ääntä. Hänkään ei ole uskonut niitä nuhteita, mitä Jumalan lähettämät profeetat ovat hänelle antaneet.

      2. Kor. 11:13-15: "13 Semmoiset ovat vääriä apostoleja, petollisia työntekijöitä, he vain tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi. 14 Eikä ihme, tekeytyyhän itse Saatanakin valon enkeliksi. 15 Ei siis ole mitenkään merkillistä, että hänen palvelijansa esiintyvät Jumalan asian palvelijoina..

      • asaadsa

        ja sinä itsekö siten olet juuri se "nuhteleva profeetta"?


    • DoctorT

      Mieluisaa nähdä, että on muitakin armolahjoilla varustettuja Muurinvartijoita!

      Omalta osaltani Tiaisesta olen jo kuukausia sitten sanonut, mitä lajia hän on.

      Varoittaa en enää jaksa. Olen tehnyt sitä 20 vuotta ja vain aniharvat ovat korvansa kallistaneet ja sydämensä oikeaan taivuttaneet. Vain harvat.

      Herätysliike on kaukana Totuudesta, ollut tämän samaisen ajan ja yhä pidemmälle menee. Poikkeaminen totuudesta, jokainen askel kohti hämäryyttä, kasvattaa etäisyyttä Totuuteen. Näin on helluntaille ja tuhansille ja tuhansille uskoville käynyt.

      Surullista ja ikuisuuden kannalta järkyttävää, yksilöistä vain aniharvat löytävät takaisin OikealleTielle. Herätysliike ei koskaan.

      Heiluttakaa te, jotka vielä jaksatte, Varoituslippua!

      Eilinen A-studion keskustelu osoitti, että maamme on matkalla todella rankkoihin aikoihin.

      Hengellinen kenttä on halvaantunut ja sellaisessa tilanteessa maan kohtalokin on kyseenalainen.

      • Vaulikki

        Niin totta jokainen sanasi! Olen itse myös henkien erottamisen armolahjalla siunattu. Olen pelastettu Jumalan armosta. Olen varoittanut ihmisiä vääristä voimista, siitä saakka kun näin Herzogin TV7: lla ensimmäistä kertaa. Järkytyin! Ihmiset ovat valtaosaltaan kuuroja näille varoituksilla. Sanoisin, että noin 20% uskovista ymmärtää Herzogin & ja häntä apinoivat "julistajat" eksyttäjiksi. Mutta tässäkin asiassa toteutuu Jumalan Sana 100%, valitutkin eksyvät. Siis lue tarkkaan: Valitutkin eksyvät!


      • Vaulikki kirjoitti:

        Niin totta jokainen sanasi! Olen itse myös henkien erottamisen armolahjalla siunattu. Olen pelastettu Jumalan armosta. Olen varoittanut ihmisiä vääristä voimista, siitä saakka kun näin Herzogin TV7: lla ensimmäistä kertaa. Järkytyin! Ihmiset ovat valtaosaltaan kuuroja näille varoituksilla. Sanoisin, että noin 20% uskovista ymmärtää Herzogin & ja häntä apinoivat "julistajat" eksyttäjiksi. Mutta tässäkin asiassa toteutuu Jumalan Sana 100%, valitutkin eksyvät. Siis lue tarkkaan: Valitutkin eksyvät!

        "noin 20% uskovista ymmärtää Herzogin & ja häntä apinoivat "julistajat" eksyttäjiksi. "

        Esimerkiksi helluntai- ja vapaaseurakunnat puhuivat selvästi Herzogin oppien omituisuudesta ja kehottivat olemaan menemättä hänen tilaisuuksiinsa olympiastadionilla 2014. Niinpä siellä sitten olikin paikalla vain hyvin pieni joukko ihmisiä. Uskovista sentään ylivoimainen enemmistö ymmärtää, mikä on tervettä ja mikä ei.


      • No mikä sen Tiaisen opetuksissa on vikana? Kerran olen häntä kuullut, ja ainakin silloin oli varsin raamatullista ja hyvää puhetta.


      • adfgsfsfgsdg

      • TätäVikana
        Tipale kirjoitti:

        No mikä sen Tiaisen opetuksissa on vikana? Kerran olen häntä kuullut, ja ainakin silloin oli varsin raamatullista ja hyvää puhetta.

        Tiainen on kirjoittanut ja puhunut paljon. kun on kuunnellut ja lukenut paljon häntä (Arvioiden ja verraten Raamatun sanomaan), on voinut havaita, ettei hän edusta raamatullista kristinuskoa vaan lähinnä menestysteologista ja uusapostolista ajattelutapaa. Olisi pitkä juttu tuoda kaikki hänen eksytyksensä esiin, mutta tässä nyt jotain.

        Hän puhuu niinkuin menestysteologiassa opetetaan: Kristityn pitää ottaa valtansa ja auktoriteettinsa käyttöön ja näin uskovat saavat itselleen sen mikä heille kuuluu:terveyden, vaurauden jne. Hän opettaa, että kun kristityt vain menevät uskossa eteenpäin tulee läpimurtoja ja kaupunkeja ja maita saadaan jotenkin kristityille haltuun ja nämä seudut alkavat menestyä. Hän opettaa, että s.a.atana on varastanut kristityiltä meille kristityille kuuluvaa ja sen voi saada takaisin jo ennen Jeesuksen tuloa suurelta osin, kun vain toimii TUNNUSTAEN uskoa kuin jo olisi ne haluamansa asiat saanut. esim ei saisi tunnustaa sairautta vaan terveyttä, ei köyhyyttä vaan varallisuutta puheissaan ja ajatuksisaan, niin sitten ne tulevat toteutumaan yms

        Raamattu ei opeta mitään tälläistä. Kaikkien uskovien ei ole opetettu parantuvan ja vaurastuvan, vaikka he toimisivat Jeesuksen haluamalla tavalla. Ei ole ennustettu mitään suurta kristittyjen valta-asemaan ja mahtiin nousua ennen loppua eikä mitään suurta herätystä ennen lopun tuloa. Ennemminkin on ennustettu, että kristityille tulee ennen Jeesuksen tuloa elämäänsä paljon vainoja ja vaikeuksia ja maailmaan tulee paljon eksytystä ja rakkauskin kylmenee.

        Tuo positiivisen tunnustamisen painottaminen muistuttaa New Age-oppeja mm ns.vetovoiman -lakia.

        Menestysteologiasta lisää:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Menestysteologia

        Tämä linkki kannattaa ehdottomasti katsoa: siitä linkistä löytyy paljon punnittua puhetta niistäkin eksytyksen muodosista, joita esim juuri torontolaishenkisten ja menestysteologisen Patric Tiaisen puheissa esiintyy (kuten tuo "kristittyjen valtateologia" ).

        http://oneway.tv/fi/video/vtM3Sgsng_Q

        Patricilla on myös näitä uusapostolisen liikkeen ajatuksia. Seuraavassa lainauksessa hän suosittelee Jarno Piipposta ja puhuu hänestä yhtenä aikamme APOSTOLEISTA!

        "Suomeen nousee uusi sukupolvi, Joosuan sukupolvi. Sukupolvi joka nousee Herran voimassa ja ottaa heille kuuluvan paikan, vaeltaen Pyhän Hengen voimassa ja voitelussa. Apostolit nousevat julistamaan – ja yksi heistä on Jarno Piipponen. Mies joka koko sydämestään etsii Herraa ja on valmis lähtemään, kantamaan hedelmää. Tahdotko kuulla Sanalle uskollista julistusta joka tuo tuoreen tuulahduksen taivaasta? Kutsu Jarno seurakuntaasi julistamaan! The God you know is the God you show, and this man knows his Father pretty well!
        Patrick Tiainen"

        Lähde: http://jarnopiipponen.fi/yhteydenotto/

        Tässä linkissä on tietoa uusapostolisen liikkeen edistämistä epäterveistä opetuksista ja toimintatavoista, joita monia löytyy Patriciltakin.

        http://www.kristitynfoorumi.fi/mielenhallinta.htm

        Herää kysymys, mitä se kertoo Vapaakirkosta, että sen järjestämään tilaisuuteen on kutsuttu puhujiksi mm torontolaisuuden eteenpäin viejiä ja tuo menestysteologista intoilua eteenpäin levittävä Patric Tiainen?


      • KoettuOn
        Tipale kirjoitti:

        "noin 20% uskovista ymmärtää Herzogin & ja häntä apinoivat "julistajat" eksyttäjiksi. "

        Esimerkiksi helluntai- ja vapaaseurakunnat puhuivat selvästi Herzogin oppien omituisuudesta ja kehottivat olemaan menemättä hänen tilaisuuksiinsa olympiastadionilla 2014. Niinpä siellä sitten olikin paikalla vain hyvin pieni joukko ihmisiä. Uskovista sentään ylivoimainen enemmistö ymmärtää, mikä on tervettä ja mikä ei.

        Tiedän, että monet Vapaakirkon avainhenkilöt ihannoivat jopa David Herzogia ja menivät innolla hänen tilaisuuksiinsa. Useampi vapaakirkkolainen kannusti minuakin menemään sinne. En mennyt. Onneksi osa vapaakirkkolaisista on fiksua porukkaa, mutta tosi suuri osa on vähintäänkin torontolaisuuden kannattajia ja osa jopa Herzogin.


      • Antipipo
        Vaulikki kirjoitti:

        Niin totta jokainen sanasi! Olen itse myös henkien erottamisen armolahjalla siunattu. Olen pelastettu Jumalan armosta. Olen varoittanut ihmisiä vääristä voimista, siitä saakka kun näin Herzogin TV7: lla ensimmäistä kertaa. Järkytyin! Ihmiset ovat valtaosaltaan kuuroja näille varoituksilla. Sanoisin, että noin 20% uskovista ymmärtää Herzogin & ja häntä apinoivat "julistajat" eksyttäjiksi. Mutta tässäkin asiassa toteutuu Jumalan Sana 100%, valitutkin eksyvät. Siis lue tarkkaan: Valitutkin eksyvät!

        TV7 täynnä David Herzogin oppien kannattajia ja menestysteologeja. Martti Ojares on ne sinne haalinut, koska hänellä ei ole hengellistä arvostelukykyä. Rukoillaan, että TV7.ssä tapahtuisi puhdistus ja parannuksenteko, että kaikki ohjelmat olisivat Jumalan tahdon mukaisia.


      • nhfnghdf
        TätäVikana kirjoitti:

        Tiainen on kirjoittanut ja puhunut paljon. kun on kuunnellut ja lukenut paljon häntä (Arvioiden ja verraten Raamatun sanomaan), on voinut havaita, ettei hän edusta raamatullista kristinuskoa vaan lähinnä menestysteologista ja uusapostolista ajattelutapaa. Olisi pitkä juttu tuoda kaikki hänen eksytyksensä esiin, mutta tässä nyt jotain.

        Hän puhuu niinkuin menestysteologiassa opetetaan: Kristityn pitää ottaa valtansa ja auktoriteettinsa käyttöön ja näin uskovat saavat itselleen sen mikä heille kuuluu:terveyden, vaurauden jne. Hän opettaa, että kun kristityt vain menevät uskossa eteenpäin tulee läpimurtoja ja kaupunkeja ja maita saadaan jotenkin kristityille haltuun ja nämä seudut alkavat menestyä. Hän opettaa, että s.a.atana on varastanut kristityiltä meille kristityille kuuluvaa ja sen voi saada takaisin jo ennen Jeesuksen tuloa suurelta osin, kun vain toimii TUNNUSTAEN uskoa kuin jo olisi ne haluamansa asiat saanut. esim ei saisi tunnustaa sairautta vaan terveyttä, ei köyhyyttä vaan varallisuutta puheissaan ja ajatuksisaan, niin sitten ne tulevat toteutumaan yms

        Raamattu ei opeta mitään tälläistä. Kaikkien uskovien ei ole opetettu parantuvan ja vaurastuvan, vaikka he toimisivat Jeesuksen haluamalla tavalla. Ei ole ennustettu mitään suurta kristittyjen valta-asemaan ja mahtiin nousua ennen loppua eikä mitään suurta herätystä ennen lopun tuloa. Ennemminkin on ennustettu, että kristityille tulee ennen Jeesuksen tuloa elämäänsä paljon vainoja ja vaikeuksia ja maailmaan tulee paljon eksytystä ja rakkauskin kylmenee.

        Tuo positiivisen tunnustamisen painottaminen muistuttaa New Age-oppeja mm ns.vetovoiman -lakia.

        Menestysteologiasta lisää:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Menestysteologia

        Tämä linkki kannattaa ehdottomasti katsoa: siitä linkistä löytyy paljon punnittua puhetta niistäkin eksytyksen muodosista, joita esim juuri torontolaishenkisten ja menestysteologisen Patric Tiaisen puheissa esiintyy (kuten tuo "kristittyjen valtateologia" ).

        http://oneway.tv/fi/video/vtM3Sgsng_Q

        Patricilla on myös näitä uusapostolisen liikkeen ajatuksia. Seuraavassa lainauksessa hän suosittelee Jarno Piipposta ja puhuu hänestä yhtenä aikamme APOSTOLEISTA!

        "Suomeen nousee uusi sukupolvi, Joosuan sukupolvi. Sukupolvi joka nousee Herran voimassa ja ottaa heille kuuluvan paikan, vaeltaen Pyhän Hengen voimassa ja voitelussa. Apostolit nousevat julistamaan – ja yksi heistä on Jarno Piipponen. Mies joka koko sydämestään etsii Herraa ja on valmis lähtemään, kantamaan hedelmää. Tahdotko kuulla Sanalle uskollista julistusta joka tuo tuoreen tuulahduksen taivaasta? Kutsu Jarno seurakuntaasi julistamaan! The God you know is the God you show, and this man knows his Father pretty well!
        Patrick Tiainen"

        Lähde: http://jarnopiipponen.fi/yhteydenotto/

        Tässä linkissä on tietoa uusapostolisen liikkeen edistämistä epäterveistä opetuksista ja toimintatavoista, joita monia löytyy Patriciltakin.

        http://www.kristitynfoorumi.fi/mielenhallinta.htm

        Herää kysymys, mitä se kertoo Vapaakirkosta, että sen järjestämään tilaisuuteen on kutsuttu puhujiksi mm torontolaisuuden eteenpäin viejiä ja tuo menestysteologista intoilua eteenpäin levittävä Patric Tiainen?

        "rakkauskin kylmenee". etpä ole lukenut sanaa oikein! Siellä sanotaan USEIMPIEN rakkaus kylmenee, eli juuri sinun kaltaisten. muista opetus tyhmistä neitysistä ,heillä ei ollut öljyä eneää lampuissa kun Herra tuli, muillla oli.


    • TurhaaVaroittelua

      Kateelliset taas vain panettelevat, kun muuhun eivät kykene. Säälittävää, niin säälittävää on tällainen "varoittelu", jonka taustalla ei ole mitään muuta, kuin ihmisluonnon heikkouden läpimätä hedelmä kateus ja pelko kaikkea uutta kohtaan sekä kykenemättömyys ajatella oman pienen karsinansa ulkopuolelle.

      • TarkkailevaUskova

        Hmmmm. Etkö osaa perustella, kun vain latelet mutu-mielipiteitäsi. Varoittajat ovat tälläkin palstalla tuoneet runsaasti todisteita esiim mm torontolaisuuden, David Herzogin opetusten, uusapostolisen liikkeen ja menestysteologian vääryyksistä ja eksyneisyydestä Raamatun opetukseen verrattuna.

        Mitä epäraamatullista on siinä, että varoittaa torontolaisuuden tai noista muista...et ilmeisesti kykene perustelemaan kantaasi ja et pysty perustelemaan myöskään esim noitten suuntausten oikeellisuutta ja mahdollisesti siksi vedät esiin mutu-pohjalta kateus- ja pelkokortit.

        Mitä syytä meillä varoittajilla olisi olla kateellisia esim eksyneelle Mika Jantuselle tai torontolaisuuden edistäjille? Esim Leif Nummelalla, Esa Hyvösellä, Tapani Suonnolla ym varoittajilla on omat asiat yleensä aivan hyvin ja heillä ei ole mitään syytä kadehtia noita väärin opettavia. Ja vakaina, Raamattuun nojaavina Jeesuksen seuraajina ei ole myöskään tarvetta pelätäkään noita S.a.atanan typeriä eksytyshankkeita.

        Motiiveina varoittamiseen meillä uuskarismaattisesta eksytyksestä tiedottavilla, niin näkyvämmillä hahmoilla kuin meillä vähemmän näkyvillä, on rakkaus Jumalaan ja lähimmäisiimme. Moni meistä on jo useaan otteeseen tuntenut kehotusta ja kutsua varoittamiseen erilaisista eksytyksistä. Monella meistä on käytössä myös henkien erottamisen armolahja lähimmäistemmekin parhaaksi. Rukoilen sinunkin puolestasi!


      • TurhaaVaroittelua
        TarkkailevaUskova kirjoitti:

        Hmmmm. Etkö osaa perustella, kun vain latelet mutu-mielipiteitäsi. Varoittajat ovat tälläkin palstalla tuoneet runsaasti todisteita esiim mm torontolaisuuden, David Herzogin opetusten, uusapostolisen liikkeen ja menestysteologian vääryyksistä ja eksyneisyydestä Raamatun opetukseen verrattuna.

        Mitä epäraamatullista on siinä, että varoittaa torontolaisuuden tai noista muista...et ilmeisesti kykene perustelemaan kantaasi ja et pysty perustelemaan myöskään esim noitten suuntausten oikeellisuutta ja mahdollisesti siksi vedät esiin mutu-pohjalta kateus- ja pelkokortit.

        Mitä syytä meillä varoittajilla olisi olla kateellisia esim eksyneelle Mika Jantuselle tai torontolaisuuden edistäjille? Esim Leif Nummelalla, Esa Hyvösellä, Tapani Suonnolla ym varoittajilla on omat asiat yleensä aivan hyvin ja heillä ei ole mitään syytä kadehtia noita väärin opettavia. Ja vakaina, Raamattuun nojaavina Jeesuksen seuraajina ei ole myöskään tarvetta pelätäkään noita S.a.atanan typeriä eksytyshankkeita.

        Motiiveina varoittamiseen meillä uuskarismaattisesta eksytyksestä tiedottavilla, niin näkyvämmillä hahmoilla kuin meillä vähemmän näkyvillä, on rakkaus Jumalaan ja lähimmäisiimme. Moni meistä on jo useaan otteeseen tuntenut kehotusta ja kutsua varoittamiseen erilaisista eksytyksistä. Monella meistä on käytössä myös henkien erottamisen armolahja lähimmäistemmekin parhaaksi. Rukoilen sinunkin puolestasi!

        Kyllä minä osaan itsekin rukoilla jos tarvetta on - ei minun puolestani tarvitse rukoilla. Hölmö!


      • PysyköönEnsimmVoitelu

        Voi, mikä herzogtorontohowardlainen YLPEYS!

        Ylpeys, erityisesti hengellinen ylpeys on luciferin langettava ansa!
        Tässä mennään, exytys on tuonut 'toisen hengen, jota pyhäksi kutsutaan'. Sekä toisen jeesuksen.

        "Joka ikinä menee edemmäksi, eikä PYSY Kristuksen opissa -hänellä EI OLE JUMALAA."


    • "Vapaakirkko on varsinainen järjestävä taho, mutta se onkin jo pitkään ollut laajasti tuomassa torontolaisuutta Suomeen ja sen myötä rappeutunut monin tavoin uuskarismaattisen eksytyksen levittäjäksi. "

      Mua alkaa jo oikeasti raivostuttaa näiden tämänkaltaisten valheiden jatkuva levittäminen. Jos joskus 20 vuotta sitten joissain seurakunnissa oli jotain "torontolaisuutta", niin miksi pitää edelleen leimata koko kirkkokunta ja esittää näin rajusti totuudesta poikkeavia väitteitä?

      • mummikainuusta

        Jos sinulla on jotain uutta tietoa, voisit kertoa sen. Miksi muuten vapaakirkko on tämän tilaisuuden järjestäjä, jos se ei kannata tämän kaltaista toimintaa ja opetusta?


      • PerehdytäänpäAsiaan

        Ehkä sinun yksittäisessä seurakunnassasi asiat on toisin, mutta muuten tilanne Vapaakirkossa on se, että suurin osa Vapaakirkon johtoporrasta ja erittäin suuri osa Vapaakirkon eri seurakuntien vanhimmistoista ja avainhenkilöistä pitää Toronton herätystä hyvänä asiana, siunauksena eikä suinkaan minään eksytyksenä.

        Joku aika sitten puhuin asiasta useille Vapaakirkon vaikuttajahenkilöille, pastoreille, vanhimmille, rukousvastaaville, rivijäsenille ym. Kyselin heidän kantojaan torontolaisuuteen ja sain vastaukseksi, että Toronton herätys on ollut mahtava uudistava voima niin muualla maailmassa kuin Suomessakin. Monet Vapaakirkon edustajat pitävät yhteyksiä yllä edelleen jopa siihen Toronton seurakuntaan, jossa tuo ilmiö alkoi ja laajemminkin Catch the Fire-liittymään, joka on maailmanlaajuinen torontolaisten menetelmien ja oppien levittäjä.

        http://www.catchthefire.com

        Toronto Catch the Fire-seurakunta on sama seurakunta (eli aiemmin Toronton Airport Christian Fellowship-seurakunta, mutta nykyään tuolla uudistetulla nimellä), jossa Toronton herätys sai alkunsa.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Catch_the_Fire_Toronto

        "Catch the Fire Toronto, previously known (until 2010) as Toronto Airport Christian Fellowship (TACF) is a non-denominational neocharismatic Christian church in Toronto, Canada. It is the flagship church of the Catch The Fire movement, and is also affiliated with the Partners in Harvest group of churches. The church is famous as the birthplace and center of the Toronto Blessing, a prominent religious revival and phenomenon in charismatic Christianity during the 1990s.

        Toronto Airport Christian Fellowship is a multisite church with campuses meeting in various venues throughout the Greater Toronto Area."

        Löysin netistä mm tälläisen, kun googlasin Tulisielukonferenssin perustajan Henna Saarisen nimen.

        "Bruna Sartori Brasiliasta ja Shelby Kowall Kanadasta johtavat 13 raamattukoulun opiskelijaa jälleen Arkki-seurakunnan keskuuteen tammikuussa. Toronto Catch the Fire - seurakunnan raamattukoulu tulee Arkille nyt kahdeksatta kertaa. Opiskelijat harjoittelevat seurakuntatyötä, eli vetävät ylistystä, saarnaavat, toimivat rukouspalvelijoina, tekevät kouluvierailuja ja kotikäyntejä, käyvät vanhainkodeissa ja sairaaloissa ja osallistuvat nuorten aikuisten leirille. Siellä pidämme huolen siitä, että suomalainen kulttuuri tulee tutuksi: sauna ja avanto ovat ohjelmassa, ja small talkia ei harrasteta.
        Tänä vuonna tiimiläiset tulevat enimmäkseen Kanadasta, mutta mukana on myös joitain eurooppalaisia. Tule ro- hkeasti tutustumaan heihin! Uskomme, että tämäkin vuosi saa alkaa vahvassa Jumalan läsnäolossa.
        Henna Saarinen"

        Lähde: http://docplayer.fi/8185426-Paimenen-sydamelta-sisalto-marraskuu-2012-paimenen-sydamelta.html

        Arkki-seurakunta on Vapaakirkon seurakunta Järvenpäässä ja Henna Saarisen kotiseurakunta. Se mainitaan Wikipediassakin yhtenä nauruherätyksen vastaan ottaja seurakuntana:

        "...liikehdinnän vanavedessä syntyivät muun muassa Suur-Helsingin seurakunta ja Elävä Sana -seurakunta. Vineyard-liike alkoi myös ulottua maahan. Ilmiö oli kuitenkin suhteellisen marginaalinen 1980- ja 1990-luvuilla. 1990-luvun puolivälissä Suur-Helsingin seurakunnasta lähtenyt "nauruherätys" (torontolaisuus) levisi myös muihin karismaattisiin seurakuntiin. Sitä ei kuitenkaan hyväksytty useimmissa perinteisemmissä seurakunnissa, liikehdintä sai runsaasti huomiota myös tiedotusvälineissä ja se herätti kritiikkiä evankelis-luterilaisessa kirkossa ja vapaissa suunnissa. Uudistuksen kannattajat perustivat uusia seurakuntia. Osa torontolaisesta nauruherätyksestä jäi kuitenkin vanhojen helluntai- ja vapaaseurakuntiensa sisälle, esimerkkeinä helluntaiherätykseen kuuluva Pakilan Risteyspaikka seurakunta ja Järvenpään vapaaseurakunta Arkki.[1][5]"

        lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Tunnustuskuntiin_sitoutumaton_uuskarismaattisuus

        Catch the Fire-seurakunnat ja -raamattukoulu ovat jatkumoa ns Toronton herätykselle ja ne levittävät torontolaisuutta, eksytystä, joka on turmellut ja repinyt kristillisiä kirkkokuntia ja seurakuntia ympäri maailmaa.

        Henna Saarisella on ollut jo pitkään tiiviit yhteydet Toronton Airport Christian Fellowship-seurakuntaan, josta ns Toronton herätys lähti etenemään.

        "Kun päätös oli tehty, Henna Saarinen sanoutui irti opettajan toimestaan, vuokrasi asuntonsa ja matkusti Kanadaan Toronto Airport Christian Fellowship -nimisen suuren seurakunnan raamattukouluun." (22.2 2011 Keski-Uusimaa)

        http://www.keski-uusimaa.fi/artikkeli/23178-harjulan-koulun-opettaja-vaihtoi-vapaaseurakuntaan

        Olen tutkittuani asiaa havainnut, että helluntaiseurakunnista ja liikkeen johdosta suurin osa torjuu torontolaisuuden eksytyksenä. Sen sijaan Vapaakirkossa kehitys meni niin, että Vapaakirkon johtoporras innostui torontolaisuudest ja muusta uuskarismaattisesta menosta , samoin suuri(n) osa seurakunnista.


      • PerehdytäänpäAsiaan
        PerehdytäänpäAsiaan kirjoitti:

        Ehkä sinun yksittäisessä seurakunnassasi asiat on toisin, mutta muuten tilanne Vapaakirkossa on se, että suurin osa Vapaakirkon johtoporrasta ja erittäin suuri osa Vapaakirkon eri seurakuntien vanhimmistoista ja avainhenkilöistä pitää Toronton herätystä hyvänä asiana, siunauksena eikä suinkaan minään eksytyksenä.

        Joku aika sitten puhuin asiasta useille Vapaakirkon vaikuttajahenkilöille, pastoreille, vanhimmille, rukousvastaaville, rivijäsenille ym. Kyselin heidän kantojaan torontolaisuuteen ja sain vastaukseksi, että Toronton herätys on ollut mahtava uudistava voima niin muualla maailmassa kuin Suomessakin. Monet Vapaakirkon edustajat pitävät yhteyksiä yllä edelleen jopa siihen Toronton seurakuntaan, jossa tuo ilmiö alkoi ja laajemminkin Catch the Fire-liittymään, joka on maailmanlaajuinen torontolaisten menetelmien ja oppien levittäjä.

        http://www.catchthefire.com

        Toronto Catch the Fire-seurakunta on sama seurakunta (eli aiemmin Toronton Airport Christian Fellowship-seurakunta, mutta nykyään tuolla uudistetulla nimellä), jossa Toronton herätys sai alkunsa.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Catch_the_Fire_Toronto

        "Catch the Fire Toronto, previously known (until 2010) as Toronto Airport Christian Fellowship (TACF) is a non-denominational neocharismatic Christian church in Toronto, Canada. It is the flagship church of the Catch The Fire movement, and is also affiliated with the Partners in Harvest group of churches. The church is famous as the birthplace and center of the Toronto Blessing, a prominent religious revival and phenomenon in charismatic Christianity during the 1990s.

        Toronto Airport Christian Fellowship is a multisite church with campuses meeting in various venues throughout the Greater Toronto Area."

        Löysin netistä mm tälläisen, kun googlasin Tulisielukonferenssin perustajan Henna Saarisen nimen.

        "Bruna Sartori Brasiliasta ja Shelby Kowall Kanadasta johtavat 13 raamattukoulun opiskelijaa jälleen Arkki-seurakunnan keskuuteen tammikuussa. Toronto Catch the Fire - seurakunnan raamattukoulu tulee Arkille nyt kahdeksatta kertaa. Opiskelijat harjoittelevat seurakuntatyötä, eli vetävät ylistystä, saarnaavat, toimivat rukouspalvelijoina, tekevät kouluvierailuja ja kotikäyntejä, käyvät vanhainkodeissa ja sairaaloissa ja osallistuvat nuorten aikuisten leirille. Siellä pidämme huolen siitä, että suomalainen kulttuuri tulee tutuksi: sauna ja avanto ovat ohjelmassa, ja small talkia ei harrasteta.
        Tänä vuonna tiimiläiset tulevat enimmäkseen Kanadasta, mutta mukana on myös joitain eurooppalaisia. Tule ro- hkeasti tutustumaan heihin! Uskomme, että tämäkin vuosi saa alkaa vahvassa Jumalan läsnäolossa.
        Henna Saarinen"

        Lähde: http://docplayer.fi/8185426-Paimenen-sydamelta-sisalto-marraskuu-2012-paimenen-sydamelta.html

        Arkki-seurakunta on Vapaakirkon seurakunta Järvenpäässä ja Henna Saarisen kotiseurakunta. Se mainitaan Wikipediassakin yhtenä nauruherätyksen vastaan ottaja seurakuntana:

        "...liikehdinnän vanavedessä syntyivät muun muassa Suur-Helsingin seurakunta ja Elävä Sana -seurakunta. Vineyard-liike alkoi myös ulottua maahan. Ilmiö oli kuitenkin suhteellisen marginaalinen 1980- ja 1990-luvuilla. 1990-luvun puolivälissä Suur-Helsingin seurakunnasta lähtenyt "nauruherätys" (torontolaisuus) levisi myös muihin karismaattisiin seurakuntiin. Sitä ei kuitenkaan hyväksytty useimmissa perinteisemmissä seurakunnissa, liikehdintä sai runsaasti huomiota myös tiedotusvälineissä ja se herätti kritiikkiä evankelis-luterilaisessa kirkossa ja vapaissa suunnissa. Uudistuksen kannattajat perustivat uusia seurakuntia. Osa torontolaisesta nauruherätyksestä jäi kuitenkin vanhojen helluntai- ja vapaaseurakuntiensa sisälle, esimerkkeinä helluntaiherätykseen kuuluva Pakilan Risteyspaikka seurakunta ja Järvenpään vapaaseurakunta Arkki.[1][5]"

        lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Tunnustuskuntiin_sitoutumaton_uuskarismaattisuus

        Catch the Fire-seurakunnat ja -raamattukoulu ovat jatkumoa ns Toronton herätykselle ja ne levittävät torontolaisuutta, eksytystä, joka on turmellut ja repinyt kristillisiä kirkkokuntia ja seurakuntia ympäri maailmaa.

        Henna Saarisella on ollut jo pitkään tiiviit yhteydet Toronton Airport Christian Fellowship-seurakuntaan, josta ns Toronton herätys lähti etenemään.

        "Kun päätös oli tehty, Henna Saarinen sanoutui irti opettajan toimestaan, vuokrasi asuntonsa ja matkusti Kanadaan Toronto Airport Christian Fellowship -nimisen suuren seurakunnan raamattukouluun." (22.2 2011 Keski-Uusimaa)

        http://www.keski-uusimaa.fi/artikkeli/23178-harjulan-koulun-opettaja-vaihtoi-vapaaseurakuntaan

        Olen tutkittuani asiaa havainnut, että helluntaiseurakunnista ja liikkeen johdosta suurin osa torjuu torontolaisuuden eksytyksenä. Sen sijaan Vapaakirkossa kehitys meni niin, että Vapaakirkon johtoporras innostui torontolaisuudest ja muusta uuskarismaattisesta menosta , samoin suuri(n) osa seurakunnista.

        Jatkuu: Valitettavasti uuskarismaattinen eksytys kuten juuri tuo torontolaisuus ei ole minnekään hävinnyt Vapaakirkosta. Päinvastoin se on vain vallannut alaa lisää. (Ehkä siitä lisää vielä toisella kertaa.)Kuten mummoKainuusta kirjoitti: "Miksi muuten vapaakirkko on tämän tilaisuuden järjestäjä, jos se ei kannata tämän kaltaista toimintaa ja opetusta?"

        Tulisielukonferenssin sivuilta voi tarkistaa opettajat:

        http://tulisielu.com/tulisielutiimi/

        Ja: Nyt Tulisielukonferenssin opettajalistalta löytyy jo Cathy ja Gordon Harris! Keitä he ovat. Ei sen enempää eikä vähempää kuin CATCH THE FIRE Raamattukoulun JOHTAJAT!

        http://catchthefire.com/media/profiles/gordon-cathy-harris

        Järjestäjänä on tosiaankin VAPAAKIRKKO!

        "Konferenssin hallinnollisena järjestäjänä toimii Suomen Vapaakirkon Nuoret ry. Konferenssi on yhteiskristillinen, ja henkilökunta, ylistäjät, ryhmänvetäjät edustavat laajasti Suomen kristillistä kenttää. Konferenssin tukijoina toimivat helluntaiherätyksen nuorisotoimintojen johtaja Jukka Piirainen ja Suomen Vapaakirkon nuorisotyönjohtaja Tommi Koivunen. Konferenssia johtavat Henna Saarinen sekä Maija & Juuso Mörsky yhdessä huikean Tulisielu-tiimin kanssa."

        Lähde: http://www.vapis.fi/tulisielu-2016

        Enpä kuitenkaan sanoisi, että toiminta edustaa laajasti Suomen kristillistä kenttää. Pääasiassa toiminnasta vastaavat uuskarismaattista ajattelutapaa edustavat ihmiset Vapaakirkosta ja muualta kuten esim tuo Mika"Herzogin ihailija"Jantunen.

        Koska tiedän Vapaakirkon torontolaisuustaustoista, en ihmetellyt tätä millaista konferenssia he ovat järjestämässä. Sen sijaan ole ihan kauhuissani, että jopa helluntaikirkosta jokunen vaikuttaja on mukana tukemassa tapahtumaa. Ehkä heille ei ollut aiemmin selvinnyt Henna Saarisen ja kumppaneiden torontolaisyhteydet ja -aatteet, eivätkä he tajunneet millaisesta raamattukoulusta nämä Cathy ja Gordon Harris oikein ovat peräisin ja mitä oppia eteenpäin viemässä. Heidän nimensähän eivät edes olleet alussa esillä opettajien esittelysivullakaan. Mutta mikäli nämä helluntalaiset ovat täysin tajunneet tilanteen, helluntaikirkossa on asiat paljon pahemmin kuin olen luullut.

        Ota Tipale lisää selville asioitten tilasta koko Suomen Vapaakirkossa ja nosta sitten kissa pöydälle! Kysypä kirkkosi johtoportaalta, miksi Vapaakirkko järjestää konferenssin, johon tulee puhujaksi Toronton herätyksen ihannoijat ja torontolaisen uuskarismaattisen eksytyksen eteenpäin viejät Cathy ja Gordon Harris. Suosittelisin myös tiedustelemaan, mikä on Vapaakirkon tai sen johtoportaan kanta torontolaisuuteen. Voipa olla, etteivät he halua ottaa siihen virallisesti kantaa ja jo se kertoo paljon...

        Vapaakirkon lehdessä, Suomen Viikkolehdessä, kirjoitellaan paljon ympäripyöreitä ja varotaan ottamasta oikein mihinkään kantaa. No vaikeahan se olisi esim torontolaisuutta tuomita virallisessa kirkon lehdessä, kun Vapaakirkko on itse niin syvällä se ihailussa ja kannattamisessa. Sen sijaan esim helluntalaisten Ristinvoitto-lehdessä on otettu usein reippaasti kantaa erilaisiin eksytyksen muotoihin ja näin suojeltu laumaa kuten Raamatun mukaan tarkoitus olisikin.

        Hienoa Tipale, että sinä et torontolaisuutta ilmeisestikään kannata! Siunausta sinulle!


      • Publikaani
        mummikainuusta kirjoitti:

        Jos sinulla on jotain uutta tietoa, voisit kertoa sen. Miksi muuten vapaakirkko on tämän tilaisuuden järjestäjä, jos se ei kannata tämän kaltaista toimintaa ja opetusta?

        Yli 60v olen ollut Vapaakirkon jäsen. Surulla täytyy todeta, että kyllä eksytys on iskenyt pahasti, kuin häkämyrkytys . Hyvä, että edes tällaisilla palstoilla voi vaihtaa ajatuksia. Perus vapislaisena tunnen ja tiedän, että näistä asioista yhteisön sisällä vaietaan. Asioita ei kyseenalaisteta, eikä oteta kantaa tai ei uskalleta. Ollaan kiltisti kuin pässi narussa.Jopa vapiksen lehdessä muutetaan yleisöltä tulleiden kirjoitusten sisältöä taikka ei sitten julkaista ollenkaan. Näistä on usemman henkilön kokemus. Suurin puute vapiksessa on todellisen kantaa ja linjaa ottavan johtajan (Mooses) puute, näitä Aaronin kaltaisia supliikijohtajia kyllä piisaa. Samaa puutetta näyttää olevan muissakin hengellisissä yhteisöissä. Silti näitä eksytyksestä selvillä olevia on jo ja asiassa herääviä samaten, joille on jo kirkastumassa karu totuus menon suunnasta. Asiat valkeni itselle One way tv:n Hard Talk ohjelmien kautta. Helppoa olisi hypätä vapiksesta pois, kuin rotta hukkuvasta laivasta. Mutta se ei siltikään käännä asioiden suuntaa, joten ainut tapa vaikuttaa asioihin on sisältäpäin. Siinä sitä tarvitaankin Jumalan antamaa viisautta. Ikävintä asiassa on se, että omiakin sukulaisia on näissä hapatuksissa innolla mukana.


    • Järkikäteen

      Täällä syytetään eksytykseksi...joku vois ihan määritellä mitä raamattu pitää eksytyksenä..ja pohjata väitteensä raamattuun.
      "Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin. (Matt.24:24)" Tässä on määritelmä lopun ajan eksytykselle.
      Se ei siis ole oppi...


      Ja mitä eri opeista sanotaan:
      Niin kuin Jeesus sanoo, luste ja vilja kasvavat yhdessä elonleikkuuseen saakka (Matt.13). Tilanteessa ei ole mitään raamatunvastaista.

      • JärkiMieluumminPäähän

        Nimim.JärkiKäteen olet täysin oikeassa tässä raamatullisuudessa kun viittaat Matteuksen Evankeliumin lukuun 13: "Niin hän vastasi ja sanoi: "Hyvän siemenen kylväjä on Ihmisen Poika. Pelto on maailma; hyvä siemen ovat valtakunnan lapset, mutta lusteet ovat pahan lapset. Vihamies, joka ne kylvi, on perkele; elonaika on maailman loppu, ja leikkuumiehet ovat enkelit.
        Niinkuin lusteet kootaan ja tulessa poltetaan, niin on tapahtuva maailman lopussa. Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka ovat pahennukseksi ja jotka tekevät laittomuutta, ja heittävät heidät tuliseen pätsiin; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys." -Matt 13:37-42

        Toiset puolustelevat harhojaan vetoamalla Apostolien Teoissa Lukuun 5, jakeet 38 ja 39; "Ja nyt minä sanon teille: pysykää erillänne näistä miehistä ja antakaa heidän olla; sillä jos tämä hanke eli tämä teko on ihmisistä, niin se tyhjään raukeaa; mutta jos se on Jumalasta, niin te ette voi heitä kukistaa. Varokaa, ettei teitä ehkä havaittaisi sotiviksi itse Jumalaa vastaan."

        Mutta harhakin voi olla Jumalan lähettämä rangaistus niille, joilla ei ollut rakkautta totuuteen: "Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää, niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä, tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.
        Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen, että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen. " 2.Tess 2:7-12

        Mooseksen laki kyllä näyttää paljon asioita mitkä eivät ole Jumalan mielen mukaisia, esim.noituus ja yhteydenpito vainajahenkiin... Raamattu käteen ja nöyränä vaan itse tutkimaan.


      • HengellinenHaureus

        ..joka menee EDEMMÄKSI, eikä PYSY Kristuksen opissa, hänellä EI OLE JUMALAA. (")


      • MitenTunnistaaEksytys

        Näissä kahdessa linkissä on Raamatulla perustellen tuotu esille, mitä eksytys on ja miten sen voi tunnistaa:

        http://www.tv7.fi/vod/player/34432/

        http://www.tv7.fi/vod/player/34433/

        Tiivistäisin asian näin: eksytys on sitä, kun jokin, minkä väitetään olevan Raamatun sanomaa tai Jumalalta lähtöisin olevaa toimintaa, onkin oikeasti Raamatun sanoman vastaista, sellaista mitä Jumala ei hyväksy. Tälläinen kuva minulle on noussut Raamatun perusteella eksytyksestä.

        Tämä eksytetyksi joutumisen varominen on niin tärkeä asia, että kun opetuslapset kyselivät Jeesukselta merkkiä lopunajoista ja Jeesuksen takaisintulosta, Hän aivan ensimmäisenä varoitti: ”Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä” (Matt:24:4).

        Tämä on myös tärkeä aiheeseen liittyvä Raamatun kohta:
        ”Ei jokainen, joka sanoo minulle: ’Herra, Herra’, pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon. Monet sanovat minulle sinä päivänä: ’Herra, Herra! Sinun nimessäsihän me profetoimme, sinun nimessäsi me karkotimme pahoja henkiä ja sinun nimessäsi teimme monia voimatekoja.’ Mutta silloin he saavat minulta vastauksen: ’En tunne teitä. Menkää pois minun luotani, vääryydentekijät!'” (Matt. 7:21-23)

        Miten nuo Jeesuksen lausumat sanat voivat toteutua itseään Jeesuksen seuraajiksi luulevien ihmisten keskuudessa? Siihen löytyy vastaus Raamatusta Paavalin avaamana: ”Pyhä Henki sanoo selvästi, että viimeisinä aikoina jotkut luopuvat uskosta ja alkavat seurata eksyttäviä henkiä ja pahojen henkien opetuksia” (1. Tim. 4:1)."

        Eksyttävien pahojen henkien opetuksia ei tule siis seurata, vaan kaikki opetus tulee punnita aidosti Raamatulla. Vaikka ihmiset ovat näitä harhaoppirakennelmia opettamassa, eksyttävän vääristyneen opetuksen taustalla vaikuttavat usein pahat henkivoimat kuten yllä olevasta raamatun kohdasta käy ilmi.

        Myös seuraava Raamatun kohta on tärkeä aina muistaa:

        ( Ja varsinkin tänä aikana, kun kaikenlaista muka uutta, hienoa ja ihmeellistä halutaan tuoda esiin olevinaan Jumalan antamana opetuksena, siunauksena tai uudistuksena, vaikka se oikeasti onkin eksytystä.)

        "Gal:

        1:8 Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.

        1:9 Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu."


      • Vaulikki

        Aamen!


    • Hurskas_

      Raamattu puhuu Hengen ja hengen tulesta. Henki on jumalallinen, sielu taas inhimillinen. Jos sielu on tulessa, kyse on sielullisuudesta.

      • Puhdassydämisten.Tempaus

        Huomatkaa mielenkiintoinen seikka;
        opetuslasten kysyessä Jeesukselta merkkiä Hänen tulemuksestaan, ensimmäiseksi Jeesus otti eksytykset ja väärät ihmeet puheeksi!
        Mitä tämä tahtoo sanoa? Eksytysten vyöryessä uskoa ja Totuutta etsivien ylle...JEESUS TULEE NIINÄ HETKINÄ!

        Siinä merkki Hänen tulemuksestaan, VALVOKAA SIIS, ETTÄ HÄN LÖYTÄISI TEIDÄT PUHTAINA HENGESSÄÄN...


    • Vaulikki

      Aamen!

    • seura_kertoo_sinusta

      Minulla on sellainen peukalosääntö, että tutkin tarkasti ne itseään profeettoina pitävät, jotka hengailevat seuraavien eksytysevankelistojen kanssa:

      Martti Ojares
      Aulikki Hartikainen
      Veijo Piipponen
      Håkan Westergård
      Patrick Tiainen
      Teemu Tapio
      Marko Selkomaa
      Rodrigo ja Sara Campos
      Lassi Erpiö
      Tuula Ekbom
      Mika Jantunen

      Näiden kaikkien kohdalla olen havainnut vakavia ongelmia hengellisen totuuden kanssa. Näistä ongelmista on keskusteltu paljon keskustelupalstoilla.

      Tiedän, että Herra voi koetella ja kouluttaa ihmisiä niin, että sallii heidän asioivan väärien opettajien kanssa. Sitten Herra katsoo, että ymmärtääkö kokelas sen, että mistä on oikein kyse. Jos kokelas oppii erottamaan väärät opit ja tempaukset, niin silloin kokelas on havaittu kestäväksi.

      Olen havainnut, että eräät katoliseen kirkkoon liittyneet, ovat havainneet aika nopeasti, millainen eksytytorganisaatio katolinen kirkko on. Sitten Herra on käyttänyt näitä tulessa kestäväksi havaittuja viemään sanomaa Raamatun totuudesta katolilaisille. Samalla tavalla eräät ihmiset ovat ymmärtäneet Nokia Missionin petoksen, kun ovat käyneet niissä kokouksissa ja nyt he julistavat totuutta niille, jotka harhailevat menestysteologian ja torontolaisuuden pauloissa.

      • Ylistys_ja_kunnia

        Håkan Westergård on hieno mies, jolla on sydän paikallaan! Häntä on aivan turha panetella, sillä hänen yllään on VOIMAKAS VOITELU.


      • NäinhänSeMenee

        Ajattelen samoin. Se seura, missä kuljemme, kertoo meistä paljon. Toisaalta, jos eksytysporukoissa liikuttuaan tekee suunnan muutoksen ja katuu vääriä opetuksiaan ja toimiaan, Jumala voi myöhemmin käyttää voimallisella tavalla eksytyksestä varoittajana ja muutenkin.


      • VaiVoideltu
        Ylistys_ja_kunnia kirjoitti:

        Håkan Westergård on hieno mies, jolla on sydän paikallaan! Häntä on aivan turha panetella, sillä hänen yllään on VOIMAKAS VOITELU.

        No mene sitten Westergårdin perässä. Saat mitä ansaitset.


      • voi-voi

        Turun helluntaiseurakunnan nettisivujen etusivulla on video Marko Selkomaan konfrenssista.

        Seurakunnan paimenella pitäisi olla jotain arvostelukykyä. Pekka Havupalolla ei taida olla arvostelukykyä ja hän on vielä Suomen helluntaikirkon hallituksen puheenjohtaja.


      • pettynytty
        Ylistys_ja_kunnia kirjoitti:

        Håkan Westergård on hieno mies, jolla on sydän paikallaan! Häntä on aivan turha panetella, sillä hänen yllään on VOIMAKAS VOITELU.

        Niin minunkin mielestäni, siihen asti, kun hän osoitti tukevansa Herzogia.
        Sen jälkeen en enää ole häntä kuunnellut missään. Kahtaalle horjuva mies. Valitettavasti.


      • Anonyymi

        Tuula Ekbom kuoli 8.6.2019 Rauha hänen muistolleen.


    • HenkienErottelija

      Lassi Erpiö ja Tuula Ekbom, "vapauttaisin" heidät toistaiseksi tästä luettelosta. En ole vielä havainnut heidän kohdallaan eksytystä. Täytyypä alkaa tutkimaan! Mutta muuten hyväksyn listan.

      • Karmeeta_mutta_totta

        Tuula Ekbomilla on tapana profetoida, että jollakin salissa olijalla on jokin sairaus esim. jalassa ja sen paranee. Ei ole sitten löytynyt sitä, jolta jalka olisi parantunut. Kerran kuulin, että Lassi Erpiökin oli toiselle henkilölle todennut, ettei Tuulan lupaamat parantumiset aina tapahdu.

        Kuulin eräältä eturivissä istuneelta, että Tuula ensin luki esirukouslaput ja sitten meni estradille puhumaan parantumisista. Tälle henkilölle oli jäänyt sellainen käsitys, että Tuula oli katsonut esirukouslapuista ihmisten sairauksia ja sitten kertonut, että oli saanut näkyn avulla ihmisten parantumisista tiedot.

        Yhdessä tilaisuudessa oli ruotsissa asuva pastori, joka kertoi, että täällä on näitä sairauksia ja ne voivat parantua. Sitten Tuula astui esille ja jatkoi profetointia lisää sairausten parantumisella. En oikein ymmärrä, miksi Jumala antaisi parantumisprofetioita pala kerrallaan eri esiintyjille samassa kokouksessa. Eikös Jumala voi kertoa koko listan kerralla. Tuliko Tuulalle kilpajuoksu?

        Turussa on myös sellainen seurakunta kuin Agape. Eräs henkilö oli mennyt sen seurakunnan vetäjän Pentti Sahlstenin esirukouspalveluun. Pentti Sahlsten oli saanut näkyjä. Kaikki profetiat toteutuvat väärin. Olen kuullut myös eräältä toiselta, että Sahlsten oli profetoinut eräälle naiselle, että hän tulee olemaan kolme kuukautta sinä vuonna Israelissa. Tämä profetia ei toteutunut. Sahlsten maksaa seurakuntalaisten muuttoja ja avustaa seurakunnan toimintaa rahalla. Ihmiset juoksevat kaiken tämän ja viihteen perässä.


      • dfhdfghdfghdfh

        Tuula Ekbom ja Lassi Erpiö ovat fanittaneet Martti Ojaresta ja osallistuneet myös David Herzogin tilaisuuksiin. Ovat jopa istuneet Ojaresten vieressä. Tämä kertoo, millaisia profeettoja Ekbom ja Erpiö ovat. Olen kuullut, että Ekbom olisi muutanut viimeaikoina käsitystään Hertzogista, mutta tehty mikä tehty ja tiedä mikä tässä takana. Itse en kuuntele kumpaakaan.


      • Vaieta.Ei.voi.enää

        Tartunta ollut ilmeinen. Osottautuessaan Totuuden palvelijoiksi, he ottaisivat nyt EI/JUUkannan torontohilluntaan!

        yhtä julkisesti, kuin istuivat Ojares-Herzog tilaisuudessa. Kuule Tuula, ei poismennyt, Herran palvelijatar Helka Mäkirantakaan varmasti olisi esittäytynyt tuossa eturyhmässä! Tarvitsisimme hänen kaltaisiaan, voih(eipä siellä istuskellut Vesavaaran Pirkkokaan).

        Raamattu kehottaa meitä seuraamaan niiden uskoa, joka kantanut hyvän hedelmän..


      • hyvä_hedelmä

        Hyvää hedelmää ei tuota ne evankelistat, jotka tuottavat tyhmiä morsiusneitoja tunnustamaan uskonsa esiintymislavan eteen. Hyvää hedelmää ei tuota se, joka vain tarjoaa vihteellisiä tilaisuuksia. Hyvää hedelmää tekee se, joka puhuu totuutta. Jeesus teki hyvää hedelmää kun nuhteli fariseuksia. Sellainen evankelista tekee hyvää hedelmää, joka saa kasvatettua seuraajistaan viisaita morsiusneitoja.


      • Publikaani
        Karmeeta_mutta_totta kirjoitti:

        Tuula Ekbomilla on tapana profetoida, että jollakin salissa olijalla on jokin sairaus esim. jalassa ja sen paranee. Ei ole sitten löytynyt sitä, jolta jalka olisi parantunut. Kerran kuulin, että Lassi Erpiökin oli toiselle henkilölle todennut, ettei Tuulan lupaamat parantumiset aina tapahdu.

        Kuulin eräältä eturivissä istuneelta, että Tuula ensin luki esirukouslaput ja sitten meni estradille puhumaan parantumisista. Tälle henkilölle oli jäänyt sellainen käsitys, että Tuula oli katsonut esirukouslapuista ihmisten sairauksia ja sitten kertonut, että oli saanut näkyn avulla ihmisten parantumisista tiedot.

        Yhdessä tilaisuudessa oli ruotsissa asuva pastori, joka kertoi, että täällä on näitä sairauksia ja ne voivat parantua. Sitten Tuula astui esille ja jatkoi profetointia lisää sairausten parantumisella. En oikein ymmärrä, miksi Jumala antaisi parantumisprofetioita pala kerrallaan eri esiintyjille samassa kokouksessa. Eikös Jumala voi kertoa koko listan kerralla. Tuliko Tuulalle kilpajuoksu?

        Turussa on myös sellainen seurakunta kuin Agape. Eräs henkilö oli mennyt sen seurakunnan vetäjän Pentti Sahlstenin esirukouspalveluun. Pentti Sahlsten oli saanut näkyjä. Kaikki profetiat toteutuvat väärin. Olen kuullut myös eräältä toiselta, että Sahlsten oli profetoinut eräälle naiselle, että hän tulee olemaan kolme kuukautta sinä vuonna Israelissa. Tämä profetia ei toteutunut. Sahlsten maksaa seurakuntalaisten muuttoja ja avustaa seurakunnan toimintaa rahalla. Ihmiset juoksevat kaiken tämän ja viihteen perässä.

        Olikos tämä ruåtsalainen, se suomessa syntynyt M.Levàn, joka yrittää naurattaa koko kuulijakuntaa ?? Pari- kolme kertaa ollut kuuntelemassa, ja mulle riitti. Kertoilee kokemusperäisiä juttuja, mutta ei raamatun sanaa eikä evankeliumia nimeksikään.


    • kysyn_vaan

      Kukas on tuo Teemu Tapio? Miksi listalla?

      • TeemuTapioOnEksyttäjä

        Teemu Tapio on esiintynyt TV7:n ohjelmissa Ojareksen ohjemissa. Teemu Tapiolla on pieni seurakunta Helsingin pohjoisosassa. Teemu Tapiolla on ollut Youtube-video, jossa hän on kertonut rahoittaneensa evankelista toimintaansa pelaamalla pokeria. Hän on myös kertonut, että joku amerikkalainen pastorikin osallistui pokeriturnaukseen esirukousryhmän kanssa, joka rukoili pastorille turnausvoiton.

        Olen ollut kerran hänen kokouksessa ja menin hänen esirukouspalveluun. Teemu Tapio profetoi minulle neljä erilaista asiaa, jotka kaikki menivät väärin. Hän näki sairauksia, jotka piti parantua, mutta joita minulla ei ollut. Asia oli aivan selvä ja kuulin neljä valhetta. Lähdin heti pois, enkä enää mene häntä kuuntelemaan.

        Teemu Tapio mm. toiminut vapaaehtoistyönteijänä Owuoron kokouksessa. Owuor on afrikkainen väärä profeetta, joka esiintyy myös TV7:lla.


      • EpäilyttäviäYhteyksiä
        TeemuTapioOnEksyttäjä kirjoitti:

        Teemu Tapio on esiintynyt TV7:n ohjelmissa Ojareksen ohjemissa. Teemu Tapiolla on pieni seurakunta Helsingin pohjoisosassa. Teemu Tapiolla on ollut Youtube-video, jossa hän on kertonut rahoittaneensa evankelista toimintaansa pelaamalla pokeria. Hän on myös kertonut, että joku amerikkalainen pastorikin osallistui pokeriturnaukseen esirukousryhmän kanssa, joka rukoili pastorille turnausvoiton.

        Olen ollut kerran hänen kokouksessa ja menin hänen esirukouspalveluun. Teemu Tapio profetoi minulle neljä erilaista asiaa, jotka kaikki menivät väärin. Hän näki sairauksia, jotka piti parantua, mutta joita minulla ei ollut. Asia oli aivan selvä ja kuulin neljä valhetta. Lähdin heti pois, enkä enää mene häntä kuuntelemaan.

        Teemu Tapio mm. toiminut vapaaehtoistyönteijänä Owuoron kokouksessa. Owuor on afrikkainen väärä profeetta, joka esiintyy myös TV7:lla.

        Hmmm. Hyvä tietää.


    • 1.Kor.1-18

      Catch The Fire Toronton (aiempi nimi Toronto Airport Christian Fellowship TACF) ja YouTube-kanava CatchTheFireTV:n kautta löytyvät John Arnott ja linkitykset Bill ja Beni Johnsoniin (Bethel Church), Kenneth Copelandiin...

      Avointa toimintaa, toisin kuin Suomessa.

      Siunausta.

      • T.U

        Kiitos tästä kovasti! Erittäin hyviä havaintoja!

        Suomessa Vapaakirkon torontolaissiipi ja uuskarismaattiset pienemmät ryhmittyvät junttaavat torontolaisuutta ja monenmoista muutakin siihen liittyvää eksytystä nyt voimalla läpi. (uusapostolinen liike, menestysteologia, New Age-tyyppiset harhaopetukset malliin David Herzog ym)

        Suomessa aiemmin esim helluntalaisista suurin osa on tajunnut tehdä pesäeron torontolaisuuteen, kun siitä puhuttiin sen oikealla nimellä. Nyt jopa helluntaikirkko on jälleen suuressa vaarassa, ja tällä kertaa pimitetymmän, salakavalamman taktiikan takia.

        Moni torontolaishenkinen tietää, että laajasti maamme kristittyjen keskuudessa torontolaisuudella on paha kaiku ja sitä osattaisiin helpommin varoa...no, mikä avuksi, jos sitä kuitenkin halutaan levittää...No pannaan sama tavara eri pakettiin ja paketoidaan tosi kivasti, ja kas, johan alkaa uppoamaan. Homma menee läpi kuin Troijan hevonen aikoinaan...vai meneekö.

        Nyt torontolaisuutta opetetaan ilman , että kerrotaan, mistä on kyse. Torontolaisia metodeja ja torontolaisia opetuksia ja toimintatapoja eteenpäin vievät opettajat, esim. Catch the Fire-raamattukoulun johtajat markkinoidaan ja esitellään ilman tarkempia taustatietoja vain ilmoittamalla, että he, Cathy ja Gordon Harris "tulevat Kanadasta ja ovat opettaneet nuorten aikuisten raamattukoulua 15 vuoden ajan. Heidän sydämellään on nostaa ylös nuoria johtajia, joilla on ehjät sydämet ja jotka muuttavat maailmaa Isän rakkaudessa."

        Justiinsa! Ikävä tosiasia nyt vain sattuu olemaan, että Jumalaa , Isäämme, ei todellakaan miellytä torontolaisuuseksytys, jonka voimateot ja outoudet eivät ole Hänestä vaan Vihollisesta. Toronton "herätyksestä" innoituksensa ja toimintamallinsa saaneen Catch the Fire-liikkeen johtajat, opettajat ja seuraajat eivät ole auttamassa ketään ehyt sydämiseksi nuoreksi johtajaksi. Epäilemättä he nostavat opetuksillaan esiin todellakin myös uusia johtajia, mutta nämä uudet johtajat ottavat johdon EKSYTYKSEN levittämisessä, eivätkä todellakaan muuta maailmaa Isän rakkaudessa vaan edistävät Isän suruksi eksytyksen leviämistä, niin että Isän lampaat ovat vaarassa.

        Mutta vaikka Suomen torontolaishenkiset pyrkivät salamyhkäiseen toimintatapaan peitellen opettajiensa ja opetuksiensa taustaa, Isä pystyy saamaan, vaikka kivet puhumaan ja Isä pystyy saamaan pimitetyt asiat julkisuuteen, niin että ihmisillä on paremmat mahdollisuudet valita ja punnita asioita ja päästä turvallisille vesille eksytyksen pyörteistä.

        Nyt seulotaan kristittyjä ennen Jeesuksen tuloa. Väkevät eksytykset ovat käynnissä. Nyt ei ole aika pelkästään evankelioida uskosta osattomille. Nyt on käynnissä taistelu myös kristillisen nuorison ja kaikkien uskovien sieluista. Jumala kutsuu varoitustyöhön omiaan. Ollaan alttiita ja rohkeita ja pyritään kukin tekemään oma osamme, johon Jumala meitä kutsuu. Ja rukoillaan, rukoillaan kovasti niiden ihmisten puolesta, jotka ovat torontolaiseksytyksen tms ansassa, vielä on aikaa vapautua!


      • 1.Kor.1-18
        T.U kirjoitti:

        Kiitos tästä kovasti! Erittäin hyviä havaintoja!

        Suomessa Vapaakirkon torontolaissiipi ja uuskarismaattiset pienemmät ryhmittyvät junttaavat torontolaisuutta ja monenmoista muutakin siihen liittyvää eksytystä nyt voimalla läpi. (uusapostolinen liike, menestysteologia, New Age-tyyppiset harhaopetukset malliin David Herzog ym)

        Suomessa aiemmin esim helluntalaisista suurin osa on tajunnut tehdä pesäeron torontolaisuuteen, kun siitä puhuttiin sen oikealla nimellä. Nyt jopa helluntaikirkko on jälleen suuressa vaarassa, ja tällä kertaa pimitetymmän, salakavalamman taktiikan takia.

        Moni torontolaishenkinen tietää, että laajasti maamme kristittyjen keskuudessa torontolaisuudella on paha kaiku ja sitä osattaisiin helpommin varoa...no, mikä avuksi, jos sitä kuitenkin halutaan levittää...No pannaan sama tavara eri pakettiin ja paketoidaan tosi kivasti, ja kas, johan alkaa uppoamaan. Homma menee läpi kuin Troijan hevonen aikoinaan...vai meneekö.

        Nyt torontolaisuutta opetetaan ilman , että kerrotaan, mistä on kyse. Torontolaisia metodeja ja torontolaisia opetuksia ja toimintatapoja eteenpäin vievät opettajat, esim. Catch the Fire-raamattukoulun johtajat markkinoidaan ja esitellään ilman tarkempia taustatietoja vain ilmoittamalla, että he, Cathy ja Gordon Harris "tulevat Kanadasta ja ovat opettaneet nuorten aikuisten raamattukoulua 15 vuoden ajan. Heidän sydämellään on nostaa ylös nuoria johtajia, joilla on ehjät sydämet ja jotka muuttavat maailmaa Isän rakkaudessa."

        Justiinsa! Ikävä tosiasia nyt vain sattuu olemaan, että Jumalaa , Isäämme, ei todellakaan miellytä torontolaisuuseksytys, jonka voimateot ja outoudet eivät ole Hänestä vaan Vihollisesta. Toronton "herätyksestä" innoituksensa ja toimintamallinsa saaneen Catch the Fire-liikkeen johtajat, opettajat ja seuraajat eivät ole auttamassa ketään ehyt sydämiseksi nuoreksi johtajaksi. Epäilemättä he nostavat opetuksillaan esiin todellakin myös uusia johtajia, mutta nämä uudet johtajat ottavat johdon EKSYTYKSEN levittämisessä, eivätkä todellakaan muuta maailmaa Isän rakkaudessa vaan edistävät Isän suruksi eksytyksen leviämistä, niin että Isän lampaat ovat vaarassa.

        Mutta vaikka Suomen torontolaishenkiset pyrkivät salamyhkäiseen toimintatapaan peitellen opettajiensa ja opetuksiensa taustaa, Isä pystyy saamaan, vaikka kivet puhumaan ja Isä pystyy saamaan pimitetyt asiat julkisuuteen, niin että ihmisillä on paremmat mahdollisuudet valita ja punnita asioita ja päästä turvallisille vesille eksytyksen pyörteistä.

        Nyt seulotaan kristittyjä ennen Jeesuksen tuloa. Väkevät eksytykset ovat käynnissä. Nyt ei ole aika pelkästään evankelioida uskosta osattomille. Nyt on käynnissä taistelu myös kristillisen nuorison ja kaikkien uskovien sieluista. Jumala kutsuu varoitustyöhön omiaan. Ollaan alttiita ja rohkeita ja pyritään kukin tekemään oma osamme, johon Jumala meitä kutsuu. Ja rukoillaan, rukoillaan kovasti niiden ihmisten puolesta, jotka ovat torontolaiseksytyksen tms ansassa, vielä on aikaa vapautua!

        Torontolaisten yhteydet:
        John Arnott (http://catchthefire.com/media/profiles/john-carol-arnott)

        CatchTheFireTV - YouTube

        Catch Up with John and Carol Bethel
        https://www.youtube.com/watch?v=1areYGfy44A&list=PLSbg-4OjBI5NRU0QWDDqwtqhGFpy31NOs

        .
        John Arnott Kenneth Copeland
        https://www.youtube.com/watch?v=B_tgTQkuXO0

        .
        John Arnott Beni Johnson (Bethel)
        https://www.youtube.com/watch?v=33OWO4fSE4A

        .
        Tulisielukonferenssi: ICEJ, Marko Jantunen, Cathy ja Gordon Harris, Patrick Tiainen...
        Kohderyhmä (18-30-vuotiaat) ei voi oikein muistaa "torontonsiunausta"...olivathan he...Niinpä.

        .
        Olisiko kristillisen median aika herätä? Tietoa on vielä lisääkin ja ihan avoimesti saatavilla.

        .
        Siunausta Vapaakirkon päättäjille ja konferenssin tukijana toimivalle helluntaiherätyksen nuorisotoimintojen johtaja Jukka Piiraiselle.


      • Salaseurat.isäst.perkele
        T.U kirjoitti:

        Kiitos tästä kovasti! Erittäin hyviä havaintoja!

        Suomessa Vapaakirkon torontolaissiipi ja uuskarismaattiset pienemmät ryhmittyvät junttaavat torontolaisuutta ja monenmoista muutakin siihen liittyvää eksytystä nyt voimalla läpi. (uusapostolinen liike, menestysteologia, New Age-tyyppiset harhaopetukset malliin David Herzog ym)

        Suomessa aiemmin esim helluntalaisista suurin osa on tajunnut tehdä pesäeron torontolaisuuteen, kun siitä puhuttiin sen oikealla nimellä. Nyt jopa helluntaikirkko on jälleen suuressa vaarassa, ja tällä kertaa pimitetymmän, salakavalamman taktiikan takia.

        Moni torontolaishenkinen tietää, että laajasti maamme kristittyjen keskuudessa torontolaisuudella on paha kaiku ja sitä osattaisiin helpommin varoa...no, mikä avuksi, jos sitä kuitenkin halutaan levittää...No pannaan sama tavara eri pakettiin ja paketoidaan tosi kivasti, ja kas, johan alkaa uppoamaan. Homma menee läpi kuin Troijan hevonen aikoinaan...vai meneekö.

        Nyt torontolaisuutta opetetaan ilman , että kerrotaan, mistä on kyse. Torontolaisia metodeja ja torontolaisia opetuksia ja toimintatapoja eteenpäin vievät opettajat, esim. Catch the Fire-raamattukoulun johtajat markkinoidaan ja esitellään ilman tarkempia taustatietoja vain ilmoittamalla, että he, Cathy ja Gordon Harris "tulevat Kanadasta ja ovat opettaneet nuorten aikuisten raamattukoulua 15 vuoden ajan. Heidän sydämellään on nostaa ylös nuoria johtajia, joilla on ehjät sydämet ja jotka muuttavat maailmaa Isän rakkaudessa."

        Justiinsa! Ikävä tosiasia nyt vain sattuu olemaan, että Jumalaa , Isäämme, ei todellakaan miellytä torontolaisuuseksytys, jonka voimateot ja outoudet eivät ole Hänestä vaan Vihollisesta. Toronton "herätyksestä" innoituksensa ja toimintamallinsa saaneen Catch the Fire-liikkeen johtajat, opettajat ja seuraajat eivät ole auttamassa ketään ehyt sydämiseksi nuoreksi johtajaksi. Epäilemättä he nostavat opetuksillaan esiin todellakin myös uusia johtajia, mutta nämä uudet johtajat ottavat johdon EKSYTYKSEN levittämisessä, eivätkä todellakaan muuta maailmaa Isän rakkaudessa vaan edistävät Isän suruksi eksytyksen leviämistä, niin että Isän lampaat ovat vaarassa.

        Mutta vaikka Suomen torontolaishenkiset pyrkivät salamyhkäiseen toimintatapaan peitellen opettajiensa ja opetuksiensa taustaa, Isä pystyy saamaan, vaikka kivet puhumaan ja Isä pystyy saamaan pimitetyt asiat julkisuuteen, niin että ihmisillä on paremmat mahdollisuudet valita ja punnita asioita ja päästä turvallisille vesille eksytyksen pyörteistä.

        Nyt seulotaan kristittyjä ennen Jeesuksen tuloa. Väkevät eksytykset ovat käynnissä. Nyt ei ole aika pelkästään evankelioida uskosta osattomille. Nyt on käynnissä taistelu myös kristillisen nuorison ja kaikkien uskovien sieluista. Jumala kutsuu varoitustyöhön omiaan. Ollaan alttiita ja rohkeita ja pyritään kukin tekemään oma osamme, johon Jumala meitä kutsuu. Ja rukoillaan, rukoillaan kovasti niiden ihmisten puolesta, jotka ovat torontolaiseksytyksen tms ansassa, vielä on aikaa vapautua!

        KIITOS TÄSTÄ VIELÄKIN KOVEMMIN!!!Tuli kuin omasta suustani, siksi olen helpottuneen kiitollinen, että Herralla oli joku muukin, tosin Sinun sanasi olivat selkeämmin esiintuotuja kuin minun
        ...jonka 'sydän on surusta sairas juuri kyseisen exytyksen seurauksista'!

        Exyneet ovat kuin elävinä kuolleita!


      • T.U
        1.Kor.1-18 kirjoitti:

        Torontolaisten yhteydet:
        John Arnott (http://catchthefire.com/media/profiles/john-carol-arnott)

        CatchTheFireTV - YouTube

        Catch Up with John and Carol Bethel
        https://www.youtube.com/watch?v=1areYGfy44A&list=PLSbg-4OjBI5NRU0QWDDqwtqhGFpy31NOs

        .
        John Arnott Kenneth Copeland
        https://www.youtube.com/watch?v=B_tgTQkuXO0

        .
        John Arnott Beni Johnson (Bethel)
        https://www.youtube.com/watch?v=33OWO4fSE4A

        .
        Tulisielukonferenssi: ICEJ, Marko Jantunen, Cathy ja Gordon Harris, Patrick Tiainen...
        Kohderyhmä (18-30-vuotiaat) ei voi oikein muistaa "torontonsiunausta"...olivathan he...Niinpä.

        .
        Olisiko kristillisen median aika herätä? Tietoa on vielä lisääkin ja ihan avoimesti saatavilla.

        .
        Siunausta Vapaakirkon päättäjille ja konferenssin tukijana toimivalle helluntaiherätyksen nuorisotoimintojen johtaja Jukka Piiraiselle.

        Kiitos taas kovasti. Hienoa, että jaksoit nostaa näitä yhteyksiä esiin vieläkin tarkemmin!

        (pieni huomio, listassasi piti ilmeisestikin olla Mika Jantunen eikä Marko Jantunen)

        Niin, ihmettelen suuresti miksi tämän konferenssin torontolaisyhteyksiin yms ei olla mediassa vielä herätty. Toivottavasti herätään ja pian. Toivon myös, että asiasta nousee laajempikin julkinen keskustelu ja kirkkokuntien sisäinenkin keskustelu siitä mitkä suuntaukset täällä oikein ovat leviämässä ja mitä asialle pitäisi tehdä.


      • T.U
        Salaseurat.isäst.perkele kirjoitti:

        KIITOS TÄSTÄ VIELÄKIN KOVEMMIN!!!Tuli kuin omasta suustani, siksi olen helpottuneen kiitollinen, että Herralla oli joku muukin, tosin Sinun sanasi olivat selkeämmin esiintuotuja kuin minun
        ...jonka 'sydän on surusta sairas juuri kyseisen exytyksen seurauksista'!

        Exyneet ovat kuin elävinä kuolleita!

        Kiitos vain itsellesi rohkaisusta! Kyllä minullakin koville on ottanut seurata läheltä miten uuskarismaattisen eksytyksen eri muodot imaisevat monia ihmisiä pyörteisiinsä.

        Mutta emme me sitä tumput suorina katsele! Kyllä me voimme onneksi itse kukin vaikuttaa ja yrittää auttaa.


      • 1.Kor.1-18
        T.U kirjoitti:

        Kiitos taas kovasti. Hienoa, että jaksoit nostaa näitä yhteyksiä esiin vieläkin tarkemmin!

        (pieni huomio, listassasi piti ilmeisestikin olla Mika Jantunen eikä Marko Jantunen)

        Niin, ihmettelen suuresti miksi tämän konferenssin torontolaisyhteyksiin yms ei olla mediassa vielä herätty. Toivottavasti herätään ja pian. Toivon myös, että asiasta nousee laajempikin julkinen keskustelu ja kirkkokuntien sisäinenkin keskustelu siitä mitkä suuntaukset täällä oikein ovat leviämässä ja mitä asialle pitäisi tehdä.

        Jep. Mika Jantunen. Muuta syytä nimen vaihtumiseen en nyt keksi, kuin Missiomaailman MARkus KOrhosen, joka toimii yhteistyössä Patrick Tiaisen kanssa.

        .
        Nämä uuskarismaattiset toimijat ovat ennen olleet helluntaiherätyksen ulkopuolella, mutta nyt NAR-villityksen myötä kaikki tuli kelpaa. Vaikka "uusi tuli on vierasta tulta"...

        .
        Joskohan kohta helluntaikirkon apostolit tulisivat ulos kaapista? Mitään muuta syytä median vaikenemiseen on enää vaikea keksiä. En minä ainakaan usko (tai halua uskoa), että RV:n toimittajien journalistinen taso olisi S24-palstaa heikompi.

        .
        Helsingin Saalemista Mika Yrjölä ainakin tietää Tulisielu-konseptin (kts. linkki), joten jospa häneltä tulisi ulostulo näiden paljastuneiden asioiden myötä ja Helluntaikirkon lippulaiva näyttäisi sitä johtajuutta, jota johtajuuskonferensseissa on peräänkuulutettu.

        http://www.uskotv.fi/ohjelmat/tulisielu-osa-4/

        .
        Siunausta vastuunkantajille ja neuvoa-antaville vanhimmille - Hyvä Sanoma ry:n järjestämien Bethel-vierailujen jälkipyykeissä riittää pesemistä niin Seinäjoella kuin helluntailiikkeessä.

        .
        Ef. 6:13 "Sentähden ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä."


      • mummikainuusta
        1.Kor.1-18 kirjoitti:

        Torontolaisten yhteydet:
        John Arnott (http://catchthefire.com/media/profiles/john-carol-arnott)

        CatchTheFireTV - YouTube

        Catch Up with John and Carol Bethel
        https://www.youtube.com/watch?v=1areYGfy44A&list=PLSbg-4OjBI5NRU0QWDDqwtqhGFpy31NOs

        .
        John Arnott Kenneth Copeland
        https://www.youtube.com/watch?v=B_tgTQkuXO0

        .
        John Arnott Beni Johnson (Bethel)
        https://www.youtube.com/watch?v=33OWO4fSE4A

        .
        Tulisielukonferenssi: ICEJ, Marko Jantunen, Cathy ja Gordon Harris, Patrick Tiainen...
        Kohderyhmä (18-30-vuotiaat) ei voi oikein muistaa "torontonsiunausta"...olivathan he...Niinpä.

        .
        Olisiko kristillisen median aika herätä? Tietoa on vielä lisääkin ja ihan avoimesti saatavilla.

        .
        Siunausta Vapaakirkon päättäjille ja konferenssin tukijana toimivalle helluntaiherätyksen nuorisotoimintojen johtaja Jukka Piiraiselle.

        Tämä tuli kuin tilauksesta. Olen jo suorastaan menettämässä toivoni näiden asioiden kanssa. Nämä eksytykset ovat yllättävän voimakkaita ja kun on lähes yksinään näitä oppeja vastaan, nousee usein kysymys: Olenko ihan varmasti oikeassa, kun kaikki nuut tuntuvat olevan erimieltä?
        Olen todella Jumalalle kiitollinen, että on ihmisiä, jotka osaavat eng.kieltä niin hyvin, että voivat ottaa näistä asioista selvää.
        Nyt kysynkin teiltä, että tietääkö kukaan millainen yhteys piispa Matheella on esm Bill Johnsoniin?


      • 1.Kor.1-18
        mummikainuusta kirjoitti:

        Tämä tuli kuin tilauksesta. Olen jo suorastaan menettämässä toivoni näiden asioiden kanssa. Nämä eksytykset ovat yllättävän voimakkaita ja kun on lähes yksinään näitä oppeja vastaan, nousee usein kysymys: Olenko ihan varmasti oikeassa, kun kaikki nuut tuntuvat olevan erimieltä?
        Olen todella Jumalalle kiitollinen, että on ihmisiä, jotka osaavat eng.kieltä niin hyvin, että voivat ottaa näistä asioista selvää.
        Nyt kysynkin teiltä, että tietääkö kukaan millainen yhteys piispa Matheella on esm Bill Johnsoniin?

        Seuraamalla virtaa päästään joko lähteelle tai "virtojen kohtaamispaikkaan"...

        Suomessa voi seurata myös "tuulia"...

        .
        https://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Muthee

        "Muthee's late wife, Margaret Muthee, was a teacher, and they had two children: Joshua and Ann. Joshua, a student at Sacramento State University in Sacramento, CA, resides with a pastor of his father's local financial supporter, Radiant Life Church."

        => http://radiantlife.church/

        => xxx => xxx...

        .
        Siunausta.


      • pettynyt..pahasti
        1.Kor.1-18 kirjoitti:

        Jep. Mika Jantunen. Muuta syytä nimen vaihtumiseen en nyt keksi, kuin Missiomaailman MARkus KOrhosen, joka toimii yhteistyössä Patrick Tiaisen kanssa.

        .
        Nämä uuskarismaattiset toimijat ovat ennen olleet helluntaiherätyksen ulkopuolella, mutta nyt NAR-villityksen myötä kaikki tuli kelpaa. Vaikka "uusi tuli on vierasta tulta"...

        .
        Joskohan kohta helluntaikirkon apostolit tulisivat ulos kaapista? Mitään muuta syytä median vaikenemiseen on enää vaikea keksiä. En minä ainakaan usko (tai halua uskoa), että RV:n toimittajien journalistinen taso olisi S24-palstaa heikompi.

        .
        Helsingin Saalemista Mika Yrjölä ainakin tietää Tulisielu-konseptin (kts. linkki), joten jospa häneltä tulisi ulostulo näiden paljastuneiden asioiden myötä ja Helluntaikirkon lippulaiva näyttäisi sitä johtajuutta, jota johtajuuskonferensseissa on peräänkuulutettu.

        http://www.uskotv.fi/ohjelmat/tulisielu-osa-4/

        .
        Siunausta vastuunkantajille ja neuvoa-antaville vanhimmille - Hyvä Sanoma ry:n järjestämien Bethel-vierailujen jälkipyykeissä riittää pesemistä niin Seinäjoella kuin helluntailiikkeessä.

        .
        Ef. 6:13 "Sentähden ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä."

        Mika Yrjölä on eksynyt pastori. Olen kerran kuullut, kun hän kertoi erään ilmiselvästi väärän profetian. Joku amerikkainen pastori oli hehkuttanut saamiaan yliluonnollisia kokemuksiaan, josta Mika Yrjölä kertoi ihaillen. Jeesus oli kuulemma antanut tämän pastorin johtaa auringonlasku. Profetia ei kertonut mitään järkevää opetusta, se korotti amarikkalaista pastoria ja kehuskeli, että hänelle annettin voima liikuttaa aurinko alas. Saalemissa on aina välillä käynyt näitä torontolaisia amarikkalaisia pastoreita esiintymässä. Mikä Yrjölä on ollut fanittamassa mukana.


      • J.Hoo
        pettynyt..pahasti kirjoitti:

        Mika Yrjölä on eksynyt pastori. Olen kerran kuullut, kun hän kertoi erään ilmiselvästi väärän profetian. Joku amerikkainen pastori oli hehkuttanut saamiaan yliluonnollisia kokemuksiaan, josta Mika Yrjölä kertoi ihaillen. Jeesus oli kuulemma antanut tämän pastorin johtaa auringonlasku. Profetia ei kertonut mitään järkevää opetusta, se korotti amarikkalaista pastoria ja kehuskeli, että hänelle annettin voima liikuttaa aurinko alas. Saalemissa on aina välillä käynyt näitä torontolaisia amarikkalaisia pastoreita esiintymässä. Mikä Yrjölä on ollut fanittamassa mukana.

        No eipä ihme, että hän on ollut joissain Tulisielukonferenssin mainoksessakin sitten mukana! Torontolaishenkiset verkosryvat tehokkaasti!


      • silminnäkijä--

        Mikä Yrjölä oli taannoin mukanan uskontojen välisessä dialogissa kulttuurikeskus Kaisassa. Paikalla oli joku budhalainen hengellinen johtaja, muslimien johtaja, luterilaisen kirkon Espoon seurakunnan uskontodialogista vastaava pappi ja Mika Yrjölä helluntaiseurakunnasta. Siellä he keskustelivat ja yhteensovittivat sitä, mikä on pyhää. Paneli oli ilmeisesti järjestetty sen takia, että se voisi yhteensovittaa uskontojen käsityksiä pyhästä.

        Oli kuvottavaa kuunnella, miten salliva Yrjölä ja lutarilainen pappi olivat väärille uskonnoille. Odotin, että he olisivat tarmokkaasti puolustaneet Raamattua ja Raamatun Jumalaa, mutta kaikkea muuta. Itse asiassa paljastui, että Yrjölä on asunut nuorena jossain kaukoidässä pitkään, jossa oli kuulemma tapana hyväksyvästi suhtautua kaikkiin uskontoihin.

        Yleisössä oli Saalemista paikalla myös Mauri Venemies, joka esitti lopussa ensimmäisen yleisökysymyksen ja mainosti itseään kovasti muille uskontokunnille. Jopa Mika Yrjöläkin katsoi vähän pää kallellaan, mitä tuo Mauri Venemies tuolla puhuu.

        Tämän panelin aikana minulle selvisi, ettei Mika Yrjöjä eikä myöskään Mauri Venemies ole Herran asialla. Näyttelevät hurskasta, mutta eivät pidä kiinni sanasta.

        2 Kor. 6 "Älkää ryhtykö epäuskoisten aisapariksi. Mitä tekemistä on keskenään oikeudella ja vääryydellä, mitä yhteistä on valolla ja pimeydellä? 15 Voivatko Kristus ja Beliar* olla yhtä mieltä? Mikä voi liittää uskovan sellaiseen, joka ei usko? 16 Miten jumalien kuvat soveltuvat Jumalan temppeliin? Mehän olemme elävän Jumalan temppeli, niin kuin Jumala on sanonut: -- Minä asetun heidän keskelleen ja vaellan heidän mukanaan. Minä olen oleva heidän Jumalansa ja he minun kansani.

        17 Siksi Herra sanoo: -- Lähtekää pois heidän joukostaan ja erotkaa heistä älkääkä koskeko mihinkään saastaiseen, niin otan teidät vastaan 18 ja olen oleva teidän Isänne, ja te olette minun poikiani ja tyttäriäni. Näin sanoo Herra, Kaikkivaltias.


      • ToinenNäkökulma

        Tietämättä ko. tapahtumasta sen enempää:

        Tuskinpa toisten uskontojen edustajien julkinen loukkaaminen ja Raamatulla päähän lyöminen heidän kristityksi tulemistaan edesauttaisi.


      • Arvioikaa.Kaikki

        Kyse on ollut uskottomuudesta Sanalle, Totuuden Sanalle.
        Saalemissa oli ennen MYrjölää johtajana VLuoto(seurakuntaneuvos). -90 luvulla Helluntailiikkeen lähes enemmistö, johtavista veljistä asetti häneen luottamuksensa, kun raamattua väännettiin, yhdessä jumalattomien kanssa nuorille sopivammaksi lukea/ymmärtää.
        Tämä katastrofi kun sitten tuli -92 hyväksytyksi, varoituksista välittämättä, seurauksena ilmestyi ensimäinen ns. 'torontowawe', nauruherätys..miettikää naurattiko Sanan Herraa Jeesusta?!
        Hänen laumansa lampaiden harhaanjohto oli alkanut, puhdas SananVesi oli saastutettu...TOTUUS oli alkanut kompastelemaan toreilla, vääryys oli sisäänpäästettynä!

        'Kansan johtajat olivat tulleet exyttäjiksi ja lauma joutui hämmennyksiin..'

        Mika Yrjölä seurasi Valtter Luotoa..ekumenia rules!
        Muuten, aikaisemmassa textissä mahtoi olla käytössä tuo hengetön rväännös, aioin kirjoittaa samasta aiheesta lauseen 'Mitä yhteistä on pimeydellä ja Valkeudella, miten sopivat yhteen Kristus ja beliar? EI MITENKÄÄN.'


    • KannattaaSelvittää
    • mainiotaMainiota

      Tosi hyvä, että tämä nostettiin esille! Toivottavasti moni huomaa vaaran ja etsii muita opettajia ja parempia konferensseja! Torontolaisuutta ei Suomeen kaivata yhtään lisää, entisestäkin pitäisi päästä eroon!

      • Juuhjuu

        Todellakin näin! Kunpa vain ihmiset eivät olisi sokeita varoituksille!


      • NäinHommaToimii
        Juuhjuu kirjoitti:

        Todellakin näin! Kunpa vain ihmiset eivät olisi sokeita varoituksille!

        Ja usein sokeat taluttavat sokeita eli torontolaishenkiset vanhimmat ja pastorit vetävät seurakuntalaisiaaan samaan suohon.


      • S.R
        NäinHommaToimii kirjoitti:

        Ja usein sokeat taluttavat sokeita eli torontolaishenkiset vanhimmat ja pastorit vetävät seurakuntalaisiaaan samaan suohon.

        He verkostuvat ahkerasti ja torontolaishenkisyys lisääntyy ovelasti ystävältä ystävälle.


    • UskovaTyttö

      Tuohon tilaisuuteen en menisi! Musta on tärkeää, että opetus on raamatullista.

      • salatuimpaan

        Miksi Pirkko Jalovaaran nimi jätetään näistä torontolaisuuksista aina pois. On itse maininnut puheessaan kannattavansa Torontolaisuutta,. muutama vuosi sitten ,ja hedelmistähän se puu tunnetaan.


    • Töihin_siitä

      Jumalauta farisealaiset!

      Tehkää nyt saatanat jotain tämän Suomenkin hyväksi. Mielikuvitusleikit eivät teitä elätä.

      • mummikainuusta

        Kyllä sitä tehdään! Mutta se näyttää usein olevan "myyrän työtä". Ongelmana on se, että ihmiset, jotka lähtevät näitä harhaopettajia seuraamaan, sokeutuvat Raamatun Sanalle. Ja he eivät halua, nimenomaan eivät halua. uskoa totuutta. He ovat sokeutuneet. Tapahtuu itsepetos.
        Toiseksi, ihmiset haluavat kokea itse ja olla itse kaiken keskipisteenä. Jotta se tuntuisi olevan Raamatun mukaista, riittää opetuksessa haiskahduskin Raamattuun, se ilomielin ja innolla hyväksytään.
        P.i.ru:kin osaa lukea Raamattua. (Jeesuksen kiusaukset ) Teen esimerkin. Psalmeissa sanotaan: Jumalaa ei ole olemassa. => Jumalaa ei ole. Kaikki vastasyntyneet on lyötävä kallion seinään murskaksi. => murhaa vastasyntyneet. Siinäpä teille "oppi"! (Nyt voitte tutustua Raamattuun ja etsiä kyseiset paikat!)
        Näin toimivat harhaopettajat. Raamatun Sanalla perusteltu opetus menee uskoviin kuin kuuma veitsi voihin. Kukaan ei viitsi tarkistaa, mitä jae/lause tarkoittaa asiayhteydessään ja Raamatun kokonaisvaltaisessa opetuksessa.


    • Halloota

      Eikö helluntailiike aio tehdä mitään...korjata virhettään jotenkin. Ei tuommoista konferenssia voi lähteä tukemaan!

      • Jaahasmitäsitten

        Jospa ainakin oppisivat sen verran, että vasta eivät tekisi samanlaista virhettä. Tosin paras olisi vetäytyä koko jutusta jo nyt.


    • PuuttuukoKukaan

      Tietääkö kukaan, onko helluntailiikkeen johtoa informoitu siitä, että tähän Vapaakirkon organisoimaan tilaisuuteen tulee nauruherätyksen eli torontolaisuuden vahvimmasta pesäkkeestä Catch the Fire-raamattukoulusta puhumaan tuon koulun johtajapariskunta? Eikä helluntailiikkeen yhdelläkään johtajalla soi hälytyskellot? Eikö kukaan puutu siihen, että helluntaiherätyksen nuorisotyönjohtaja on tukemassa tuota tilaisuutta?

      "Konferenssin hallinnollisena järjestäjänä toimii Suomen Vapaakirkon Nuoret ry. Konferenssi on yhteiskristillinen, ja henkilökunta, ylistäjät, ryhmänvetäjät edustavat laajasti Suomen kristillistä kenttää. Konferenssin tukijoina toimivat helluntaiherätyksen nuorisotoimintojen johtaja Jukka Piirainen ja Suomen Vapaakirkon nuorisotyönjohtaja Tommi Koivunen. Konferenssia johtavat Henna Saarinen sekä Maija & Juuso Mörsky yhdessä huikean Tulisielu-tiimin kanssa."

      Ja mitä tuon tilaisuuden "yhteiskristillisyyteen" tulee, niin siellä toimii lähinnä maamme uuskarismaattiseen eksytykseen hurahtanutta porukkaa. Opettajana toimii mm Mika "Herzogin Suomeen tuoja " Jantunen ja puhujana myös Patric"Uskon Sana-menestysteologi" Tiainen. Nämä tyypit opettavat laajasti myös uusapostolisen liikkeen harhaoppeja. Torontolaisuus ja uusapostolinen liike kytkeytyvät usein yhteen väkeväksi uuskarismaattiseksi eksytykseksi. Tätä soopaa ollaan nyt levittämässä Sumeen oikein voimalla. Puuttuuko kukaan asiaan?

      • 1.Kor.1-18

        Muun muassa tällä palstalla on tuotu ilmi (myös nimillä), että osa helluntaiseurakunnista edistää niin uusapostolista liikettä kuin myös ns. torontolaisuutta.

        Helluntailiikkeen eri vastuunkantajia on informoitu. Löytyykö paimenuutta - on se kysymys...

        .
        Siunausta.


      • ovat_hiekalla

        Helluntailiikkeen eli helluntaikirkon hallituksen puheenjohtaja on Pekka Havupalo. Hän on samaa porukkaa. Turun hellarien netin etusivulla on torontolaisen Marko Selkomaan opetusvideo.


      • PuuttuukoKukaan
        1.Kor.1-18 kirjoitti:

        Muun muassa tällä palstalla on tuotu ilmi (myös nimillä), että osa helluntaiseurakunnista edistää niin uusapostolista liikettä kuin myös ns. torontolaisuutta.

        Helluntailiikkeen eri vastuunkantajia on informoitu. Löytyykö paimenuutta - on se kysymys...

        .
        Siunausta.

        Kiitos tiedoista! Rukoillaan, että tervehenkistä, raamatullista paimenuutta löytyy!

        Siunausta myös sinulle! Arvostan kovasti raamatullista koettelu-ja varoitustyötäsi netissä!


    • Semmoistanyt

      Välistä itsestä näyttää siltä ettei ole kohta seurakunnissa tai tapahtumissa raitista opetusta ollenkaan! Vuosia sitten olin mukana aktiossa, ja olin ihmeissäni siitä touhusta mitä tämä aktiossa mukana oleva pastori touhusi. Ja ettei kukaan muu ihmetellyt sitä! Hän oli niin ylpeä ja itseään täynnä, saarnatessaan hän huusi ja mesosi, alkoi melkein heti rukouspalvelunsa koska hänen kauttaan tapahtui ihmeitä. Kauhulla katselin sitä meininkiä, ihmisiä kaatuili, hän puhalsi ja kaukaa hänestä eräskin nainen kaatui kun hän osoitti häntä. Katseemme kohtasivat jossain vaiheessa ja säikähdin hänen silmiään! Koin joka kokouksessa valtavaa levottomuutta ja ahdistusta. Se oli oikein epäjärjestyksen tuntua. Yhden kerran ajattelin että no , käyn hänen rukoiltavanaan, koska niinhän nuo muutkin...ja kun vuoroni tuli, hän oikein työnsi minua ja kaaduin lattialle ja koin oikein oloni typertyneeksi ja noloksi. Menin paikalleni, ja myöhemmin hän tuli juttelemaan niin ihmettelin ääneen miksen koe mitään...niin hän siihen totesi että jos minulla on joitain esteitä tai muuten ongelmia Jumalasuhteessani, enkä ole kuuliainen!!

      Tämän kokemuksen jälkeen vasta aloin tajuta etsimään tietoa ylipäätään mitä tämä oli, ja löysin nämä torontolaisuudet yms. Olin elänyt onnellisen tietämättömänä uskossa kylläkin, mutta näistä asioista en ollut välittänyt aiemmin. Nyt kun olen seurakunnassa ja huomaan että sinnekin tulee puhujia joita kuulen , olen hyvin varovainen, ja hyvin herkästi koen ettei kaikki puheet ole raittiita. Seassa on epäraamatullista. Ja ihmiset tykkää! Ja pastori joka näitä kutsuu! Olen sitä mieltä, että kyllä valvoa pitää ja ei voi jättää Sanan tutkimista ja täytyy luottaa myös siihen hiljaiseen, lempeään Pyhän Hengen johdatukseen.

      Eniten olen ollut todellakin kummissani siitä, miten tavallista on , että ihmiset vaan menee kaikkien julistajien kokouksiin, eivät arvioi eivätkä tutki.Omia tuttujakin on nyt mukana ihan täysillä näissä eksyttäjien jutuissa, enkä vaan voi käsittää miten sokea voi olla ettei näe eikä erota! Miksei riitä mikään tavallinen niinsanotusti...ja uskon siis että ihmeitä tapahtuu ja Jumala toimii.

      Katsokaa vaikka tämän Patrick Tiaisen rukouspalvelua, onko se Pyhän Hengen toimintaa? Kauheaa touhua, ihan pahaa tekee katsoa kun ihmiset menee ihan sekaisin. Ja touhu on pahempaa kuin mielisairaalassa, josta tiedän jotakin ollen töissä kauan semmosessa puljussa.

      Vielä sanon sen että ihanaa huomata täällä on ihmisiä jotka varoittaa ja tietää asioista. Tuntuu ettei ole paljon kenen kanssa näistä voi edes puhua. Jotenkin ei uskallakaan sanoa rehellistä mielipidettä, kun tuntuu että ihmiset pitää kaikkia puhujia ihan ok..

      • kiitosTästä

        Kiitos kokemuksesi kertomisesta! Ihanaa todella, että torontolaisuudesta yms eksytyksestä varoittavia uskovia vielä löytyy! Niin moni on mennyt täysillä eksytyksiin mukaan.


      • Kotikokouksiin

        Seurakunnat eivät ole enää turvallisia paikkoja harrastaa uskontoa. Sen takia niin moni on perustanut kotikokousryhmän. Uskovien yhteys voi toimia todella hyvin kotikokousessa, joka on pienikokoinen paikallisseurakunta.

        Kotikokouksissa oppi ammennetaan Raamatusta lukemalla Raamattua. Vähän niin kuin Raamattupiirissä tehdään.


      • Ved.2
        Kotikokouksiin kirjoitti:

        Seurakunnat eivät ole enää turvallisia paikkoja harrastaa uskontoa. Sen takia niin moni on perustanut kotikokousryhmän. Uskovien yhteys voi toimia todella hyvin kotikokousessa, joka on pienikokoinen paikallisseurakunta.

        Kotikokouksissa oppi ammennetaan Raamatusta lukemalla Raamattua. Vähän niin kuin Raamattupiirissä tehdään.

        Miten tällaisen kotikokouryhmän kasaan? Ei taida löytyä kiin-nostuneita! Tarviis vain Raamatun ohjenuoraksi ja nöyrin sydämeni lähestyä Jeesusta johdattamaan kokousta pelastuksen ikuisessa toivossa rakentuen.


    • kerava
      • GLORIA.A.DIOS

        Keravalta kiitos keravalle! Eli Jeesukselle, joka johdatti Totuuden tätä kautta..ovat todella 'asianomistajina' pöntön takana!


      • saviseutulainen

        Kuinka ollakaan, luin tänään ( pitkästä aikaa uudestaan ) Kristityn Foorumilta tätä jo vanhaa ketjua enemmän kuin läheisesti sivuavan artikkelin nimeltä TORONTON PETOS. Sen on kirjoittanut Paul Gowdy niminen Toronto Vineyard,in entinen pastori.
        Kirjoitus löytyy Kristityn Foorumilta ARTIKKELIT osiosta.
        Siellä se on tavattoman pitkän artikkeliroplan häntäpäässä eli sijaitsee varsin alhaalla plaratessa ylhäältä alaspäin.
        Artikkelin nimenä on: TORONTON PASTORI KATUU.

        Suosittelen kaikille torontolaisuudesta huolissaan, murheissaan - ihan ahdistuksissaan oleville Herran Jeesuksen seuraajille luettavaksi.
        Ja vähintään yhtä voimakkaasti suosittelen k.o. artikkelia luettavaksi niille Herran Jeesuksen seuraajille, jotka ovat lähteneet mukaan johonkin/joihinkin kyseisen "herätyksen ja siunauksen" aikaansaamiin, synnyttämiin, lukuisiin eri liikehdintöihin Suomen karismaattisessa/äärikarismaattisessa kentässä.


      • ÄlkääMenköHeidänPeräss

        Esim.mm. riversrk, se on siinnyt rodneyhowardbrownin raamattukoulutuksesta!

        Hedelmistä puhutaan, kuka muistaa valvoa 'huultemme hedelmää'? Samasta lähteestä ei voi kummuta kirous ja siunaus -rodney on kuultu olevan kova 'kiroamaan' niitä, jotka eivät usko HÄNEEN. (?)


      • TottaPuhut
        ÄlkääMenköHeidänPeräss kirjoitti:

        Esim.mm. riversrk, se on siinnyt rodneyhowardbrownin raamattukoulutuksesta!

        Hedelmistä puhutaan, kuka muistaa valvoa 'huultemme hedelmää'? Samasta lähteestä ei voi kummuta kirous ja siunaus -rodney on kuultu olevan kova 'kiroamaan' niitä, jotka eivät usko HÄNEEN. (?)

        Tärkeä tieto! River-seurakunta on vahvasti eksyksissä!


    • copypaste
    • Anonyymi

      Mika ja Mirkka Jantunen ovat hyvin syvällä eksytyksessä ja todella vieraassa tulessa ja lobbaa eksyttäjiä puhujiksi Suomeen. Lisäksi Mika Jantusen opetukset ovat kuivaakin kuivempia. Kuka oikeasti jaksaa kuunnella?

      Omakohtainen kokemus hänestä ja hänen vaimostaan + mitä muut luotettavat lähteet ovat kertoneet, niin naamareiden takana kummatkin ovat perusluonteeltaan ilkeitä ja puhuvat pahaa muista selän takana minkä kerkeävät.

      Mika haluaa kovasti johtaa Suomen hengellistä kenttää, mutta tekee sen aktikristuksen hengessä ja vastustanut aitoa Pyhän Hengen liikehdintää.

      • Anonyymi

        Miksi te harhautuneille aikaanne annatte? Olette tyhmistä tyhmempi!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1887
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1296
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1186
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe