Armeijan käyneet..

Mietteitä

Ihmettelen suuresti, miten jotkut hyvällä omatunnolla menevät armeijaa suorittamaan. En puolustaisi aseellisesti maata, missä yhteiskunnallinen tila on muuttunut entistä eriarvottomaksi ja nyt en puhu siitä, että naiset eivät armeijaa käy vaan se työpolitiikasta. Miksi haluat hyvällä omatunnolla suojella maata, missä eliitti ( =valkokaulusväki ) pyörittävät yrityksiään orjatyövoimalla ( kuntouttettava työvoima, työharjoittelu, työnäyte. Peitetään totuus kauneilla sanoilla. ).

Olen pitkään pistänyt merkille meidän yhteiskunnasta, että esimerkiksi palkkoja ei enää makseta ihmisille, vaikka olisi armeijan käynyt tai ollut käymättä, miksi laitamme tikun ristiin yhteisen hyvän puolesta, jos muutkaan ei laiteta edes sen verran ja muotoa, että palkkaisivat työntekijöitä, jotta saataisiin Suomi kuntoon ja kurjistumispolitiikka loppuisi? Rahaa on laittaa osinkoihin ja omaan taskuun, mutta valitetaan kuinka kallista on Suomessa teettää työtä. On ilo, kunnia ja ylpeys, että meillä on Ay-liike, joka pitää työntekijöiden puolia, ettei valkokaulusväki ala kusettamaan väärillä palkkataulukoilla. Mihin tarvitsemme rahaa niin paljon ja missä suhteessa ( mielestäni asunnon ostaminen on ainakin yksi mihin voin taipua ). Miksi emme voi tulla toimeen sillä mitä meillä on?

14

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paljonkohä

      Vihervasemmistolainen taas pillittää. Kuinka monta euroa olet hankkinut yhteiseen kassaan vähäosaisille jaettavaksi? Et yhtään, et koskaan. Olet elättejä.

    • Olet_Paskahoususivari

      Veltto paskahousu olet. Kaltaisesi loisivat saastat ovat yhteiskunnan pohjasakkaa.

    • dafsdfsdfsd

      sen takiihan sitä armeijaa pidetään et ihmiset ois alistuvaisia

    • Virsut

      Olen armeijan käynyt. Ja puolustaisin aseellisestikin, jos tarvis olisi. Mieluummin puolustan kertomalla mielipiteeni ja niin näyt sinäkin tekevän. Siis koska voit ja koska me voimme ja koska me puolustamme tätä maata ja mielipiteen vapautta. Kritisoi edelleenkin työelämää, kapitalistia, ammattiliittoa, hallitusta. Mutta rakenna ahkerasti omaa elämääsi. Ja puolusta sitä, mikä sinulle on tärkeää, äläkä välitä näistä, joilla on ilmeisiä vaikeuksia ilmaista itseään järkevästi.

    • Elämään ja kasvamiseen kuuluu rituaaleja, joiden avulla sukupuolet ja ikäryhmät voivat ja saavat erottua selkeästi omiksi ryhmikseen. Yksi ensimmäisistä erottumisrituaaleista on pukeutuminen poikien ja tyttöjen väreihin. Harva poika esiintyy vapaaehtoisesti vaaleanpunaisissa vielä tänäkään päivänä, vaikka eräät tahot ovat tehneet kaikkensa sukupuolirajojen häivyttämiseksi.

      Johtuen jo ihan biologisista syistä, on sotiminen ja oman yhteisön puolustaminen kuulunut miehille. Naisilla on omat tehtävänsä, emmekä tässä yhteydessä mene niihin sen pidemmälle.

      Nyky-yhteiskunnassa "intti" on merkittävä miehistymis- ja kasvamisrituaali. Yleisesti ottaen asevelvollisuuden suorittaminen, joko aseellisena taikka aseettomana, auttaa suorittajaa ymmärtämään oman paikkansa yhteiskunnassa. Se myös selkiyttää vastuullisuuden ja velvollisuuden käsitteitä yhteiskunnallisessa mittakaavassa. Fyysisen kunnon parantuminen ja "tapojen oppiminen" saa nuoren vaikuttamaan miehekkäämmältä, kun häntä verrataan "inttiä" käymättömiin ikäisiinsä.

      Asepalveluksen suorittaminen liitetään voimakkaasti miehisyyteen, mieheksi kasvamiseen ja miehuuteen. Myös aseettoman palveluksen valinneita arvostetaan, koska he suorittavat "intin" siinä missä muutkin ja pitävät silti kiinni periaatteistaan.

      "Intti" on yhteinen kokemus lähes koko ikäluokalle. On sääli, että jotkut haluavat jättäytyä sen ulkopuolelle. Siviilipalvelusmiehillä ja totaalikieltäytyjillä on tietysti omat yhteiset kokemuksensa, mutta he jäävät paitsi yhteisestä mieheksi varttumisen rituaalista. Tämä puolestaan rikkoo yhteisöä ja yhteiskuntaa, koska juuri yhteiset kokemukset tekevät yhteisön ja muodostavat kulttuurin.

      Voidaan tietysti sanoa, että "intin" käymisen miinuspuolena ovat vakavat uhat niin terveydelle kuin hengellekin, mikäli kansainväliset tilanteet eskaloituvat aseelliseksi konfliktiksi maamme rajoilla. Kaikki sodat kuitenkin loppuvat tai ainakin taukoavat aikanaan. Harvaa sotaa on maailmanhistoriassa käyty viimeiseen mieheen. Sotien aikana, mutta erityisesti niiden jälkeen, kokevat veteraanit erittäin suurta yhteenkuuluvuuden tunnetta - "asevelihenkeä". Suomessakin moni yhteiskunnallinen asia muuttui sotien jälkeen, eikä se johtunut pelkästään Neuvostoliiton tai kommunistien pelosta.

      Viime sodissa merkittävä osa koko maamme miespuolisesta väestöstä tarttui aseisiin ja puolusti maataan yhteisessä rintamassa. Tietyistä mies-ikäluokista valtaosa joutui rintamalle vuosiksi. Samaan aikaan pieni osa miehistä pakeni velvollisuuttaan metsiin. Yleensä syyt pakoon olivat poliittiset, mutta muitakin syitä oli.

      Kun ajatellaan sodan jälkeistä Suomea, oli metsiin paenneilla käpykaartilaisilla hyvin pienet mahdollisuudet kokea todellista yhteisöllisyyttä miespuolisen väestön kanssa. Epäilemättä heillä oli omat piirinsä ja poliittinen koneisto piti heistä huolta, mutta silti he olivat ikiajoiksi erotettu valtaosan kokemuksista. Kenties he ovat pitäneet itseään sodanjälkeisen ajan eliittinä tai ainakin uskotelleet olleensa sellaista. Kuitenkin valtaosa heidän ikäryhmästään ja oikeastaan koko kansastakin suhtautui heihin halveksuen.

      Siviilipalvelua, joka siis tulee erottaa aseettomasta palveluksesta, ei varsinaisesti pidetä naisellisena tapana suorittaa miehistymis- ja mieheksi kasvamisrituaaleja. Siviilipalveluksen käyneitä ei siis välttämättä pidetä laiskoina ja feminiineinä pelkureina, vaikka tällaisiakin mielipiteitä esiintyy.

      Tulevaisuudessa mahdollisesti syttyvän sodan aikana tulevat naiset tekemään miestenkin työt, koska miehet ovat luonnollisesti sodassa. Nämä mahdollisesti syttyvät sodatkin loppuvat aikanaan ja yhteiskuntaa aletaan jälleenrakentaa aivan uudenlaisen yhteisöllisyyden hengessä. Tässä vaiheessa on vaikea sanoa, miten silloin tullaan suhtautumaan miehiin, jotka puolustivat maataan naisten töitä tekemällä. Voisin olettaa, ettei heitä tulla hyväksymään porukkaan kovinkaan helposti.

    • karjalanmies2

      Ketjun aloittaja on oikeassa siinä että eriarvoisuus on lisääntynyt. On ihan hullua maksaa jollekin 30000e kuussa kun moni saa alle kolmensadan. Tämä kovapalkkainenkin tekisi saman työn puolta halvemmalla ja yhtä hyvin kun ei vaa enempää maksettais. Tässä on paljon korjattavaa, ja jokaisen tulisi osallistua korjaustalkoisiin.
      Mutta siitä huolimatta maamme puolustaminen kuuluu kaikille, oman kyvyn ja voimien mukaan. Siviilipalvelus tulisi sallia vain todellisten syiden perusteella. Armeijasta kokonaan vapautus vain kun mies on siihen täysin kyvytön, esim. on sokea,kuuro, on tekojalka tai käsi, taikka ymmärrys ei pelaa normaalisti.
      Nuorempien kannattaa muistaa että 60-luvulla kätensä menettänyt sotainfaliiti joutui vielä tekemään esim. pokasahalla metsätöitä. Siis yksikätisenä, kun eläkkeellä ei elänyt. Nyt valitetaan joka asiasta eikä kehtattais käydä enää ees armeijaa. Sotaväessähä'n mies vasta kasvaa mieheksi.
      Valtiohan voisi tehdä sen että näiltä armeijan pinnareilta voitaisiin vähentää sitä jaettavaa hyvinvointia. Jokaisen armeijaan pystyvän miehen kannattaa suorittaa varusmies-palvelus. Jos tulee aika että miehiä tarvitaan rajojemme puolustamiseen, niin kyllä ne siviilikarkuritkin silloin etsitään. Ja he saattavat joutua silloin kouluttamattomina totisen paikan eteen. Poikkeusoloissa Eduskunta voi tehdä esim. pikaisesti tällaisen päätöksen.
      Kannattaa miettiä jo ennakkoon, ja lähtea lenkille sitä kuntoa nostamaan...

      • nykypäivänrealisti

        Semmoset sotafantasiat sieltä :D mee takas sinne 60-luvulle jos siellä oli niin kiva sahailla:D
        Ja luuletko oikeasti että sotatilassa olisi resursseja lähteä etsimään jotain "karkureita"? Naurattaa tällaiset oman elämänsä everstit :D


      • Pistä se pokasaha kaulaas ja leikkaa sillä pääsi!


      • "Sotaväessähä'n mies vasta kasvaa mieheksi."

        Kyllä pojan tulee "kasvaa mieheksi" jo ennen armeijaikää tai se on hyvin myöhäistä, eikä vasta sitten armeijaikäisenä! Siten ne pojat kasvavat monessa muussakin valtiossa, jossa ei ole asevelvollisuutta vaan siihen valtioon on "perustettu" oma ARMEIJA, johon pojan pitää hakea jos hinkuu armejaan!! Vanhemmat ne kasvattavat "miehen pojasta mieheksi" eikä yhteiskunta voi ikinä siinä korvata pojan omia vanhempia! Se on hyvin säälittävää, että Suomessa pojan kasvattamisen vastuun hoitaa valtio ja tyttären kasvattamisen vanhemmat!! :D Miksi Suomessa tytöt ovat monessa älykkäämpiä kuin pojat?! Kertokaa nationalistit ja isänmaanpuolustaja, minkä takia tytöt on älykkäämpiä nykyisin Suomessa kuin pojat!? Olisiko pojilla minkäänlaista stressiä Suomessa asevelvollisuuden suhteen, kenties?! Heistä kuitenkin halutaan jotakin enemmän kuin suomalaista tytöistä?!

        Kiinassahan halutaan jälkeläiseksi POIKAA -TYTÖT miltein abortoidaan, jos sellainen tiedetään! Ei siihen se teidän nationalisti-legendanne Timo Soini sano mitään...hyväksyy sen ulkoministerinä että kiinalaisten tyttöjen pää on ruhjottu pölkyllä - ihmisen elämä on pyhä!?

        Samaa mieltä on vammaisen lapsen synnyttäneelle äidille ja ALS-tautia sairastaneelle vanhukselle.

        Eutanasia Suomeen Timo Soinia kuulematta - Soini on todellisesti ihan latvaroso päästään!


      • Miksi ylipäätänsä jouluna tulisi saada lahjoja, miksei muulloin? Sipsejä tai makeisia en syö, enkä omista pleikkaria. Sä tässä olet sekopää, kun hoet jatkuvasti samoja paskamantrojasi!


      • gfdgdfddfgdfg

        hyvä huomio tämän viestiketjus aloittajalla: asevelvollisuus saattaa tosiaankin olla se syy miksi naiset ovat älykkäämpiä kuin miehet. En sano että miehet olisivat jotenkin huonompia kuin naiset: vika ei ole miehissä saan suomalaisessa yhteiskunnassa. vertailun vuoksi miehet jotka eivät ole käyneet armeijaa ovat todennäköisesti aivan yhtä viisaita kuin naiset keskimäärin


    • Niin Suomen valtion hallitus on ollut jo liian kauan "kurjistumisen teorian suorittaja" aina sieltä Matti Vanhasen hallituksesta asti. Nyt Sipilä on vain jatkanut siitä mihin entiset pääministerit Jyrki Katainen ja Matti Vanhanen on kaiken hänelle jättänyt. Pääministeri yleensä johtaa ja ohjaa Suomea, eikä mikään "Sixpack" -hallitus, jossa oli mukana nykyistä oppositiotakin. Suurimpia takinkäntäjiä ovat olleet Perussuomalaiset. Se tiedettiin Juha Sipilästä, millainen hän on ja silti suurin osa Suomesta halusi äänestää Keskustaa tai Kokkareita!!

      Vinkki: Äänestä Demareita, jos haluat saada jonkun oppositiopuolueesta hallitukseen, ettei Suomessa ole enää neljättä kertaa "kapitalistia" Pääministerinä!

      • Nykyinen Suomen hallitus oli muinoin "Kolme Ässää" - nykyisin se on "SOS" (eli "kansainvälinen hätähuutomerkki")


    • kainuulaine

      Sipilä on sentään yrittänyt tehdä jotain. J Katainen joutui jättämään leikin kesken ,kun ei saanut mitään aikaan. Stub yritti vielä vähän mutta siihen se jäikin. Kaksi vuotta meni ihan hukkaan, kun Eduskunta ei saanut mitään aikaiseksi.
      Demarit ja keskusta ovat ne puolueet jotka pystyisivät halutessaan tätä maata rakentaa ja hallita.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 121
      2753
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2520
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2111
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1479
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1439
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe