Sveitsi työllistää sveitsiläiset ensin

näinsemenee-

Sveitsi on sitovalla kansanäänestyksellään (kansalaiset päättää,ei poliitikot ) päättänyt työllistää maan omat kansalaiset ennen muita,mikä on hyvin luonnollista ja johdonmukaista maalle ,jossa asiat päätetään itse.

Helmikuusta 2017 lähtien Sveitsi alkaa palkata töihin sveitsiläisiä ennen muiden maiden kansalaisia. Asia päätettiin 2014 kansanäänestyksellä ja täytäntöönpano on siis 2017.

Vaikka Sveitsi ei ole edes EU:n jäsen ja tänä vuonna se perui vuosikausia EU:ssa jäädytettynä olleen jäsenhakemuksensa -EU on silti vaatinut kokousta Sveitsin päätöksestä , koska se näkee Sveitsin uuden käytännön uhkana vapaalle liikkuvuudelle ?

Sveitsissä päätösvalta on kansalla ja koska Sveitsissä on aito kansanvalta,niin siellä kansalaiskeskustelu on sallittua ja suotavaakin kaikista ihmisiä koskevista aiheista, kuten esim. islamista.

Jos kansalaisaloite saa tarvittavan kannatusmäärän , liittovaltion on järjestettävä kansanäänestys ja enemmistön kanta voittaa. poliitikkojen on toteutettava kansan tahto ja hallintokoneisto valmistelee päätöksen täytäntöönpanon ,kuten tämä päätös osoittaa.

Suomessa on edustuksellinen demokratia ,eli kansalaiset eivät voi vaikuttaa mihinkään asioihin . Niinpä tänne päästetään lisää toimetonta sakkia ,vaikka työvoiman tarve on olematon.

Sveitsissä ei ole itsenäisyyspuoluetta , koska sellaiselle ei ole tarvetta luonnollisista syistä.

31

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pieleen-meni

      Edustuksellinen demokratia merkitsee sitä että puolueet sallivat yritysten päättävän maan asioiden hoidosta ja kansalla on vain oikeus äänestää yritysten rahoittamia ehdokkaita.Näin eduskunnasta on tullut yritysten omistama laitos jota pyöritetään korruptiorahoilla. Siksi menetimme myös itsenäisyyden ja taloutemme tuhoutui samasta syystä'.Demokratian pilkkaaminen toteutuu pahimmalla mahdollisella tavalla.Kansa on joutunut maksajaksi yritysten pelin seurauksena. Yrityksille on annettu verotusoikeus. Se tapahtuu tukiaisten muodossa. Siitä syystä valtio velkaantuu jatkuvasti.Seurauksena on palveluiden lopettamista ja niiden maksujen rajuja korotuksia.Keinottelijat eivät välitä edes lapsistaan jotka lopulta joutuvat maksamaan vanhempiensa valtavat velat ja osallistumaan loputtomaan pelastusoperaatioon jopa sotien muodossa.

    • minävaankysyn

      Poliitikot eivät keskustele kansanäänestyksistä kuin pakon edessä,persut eivät tee tässä poikkeusta. Eikö kansalaisilla pitäisi olla suora mahdollisuus vaikuttaa heitä itseä koskeviin asioihin? Eikö se olisi poliitikollekin helpompaa? Vai ollaanko jo niin pielessä ,että asiat pitää hyssytellä pimentoon? Ollaanko me tyhmempiä kuin esim. sveitsiläiset?

      • sinä.vaan.inkutat

        Kansanäänestyksiähän on järjestetty, kuten EU:hun liittymisestä ja sen tuloksen IPU sitten haluaa kyseenalaista ja vesittää!

        IPU.n roskajoukko on sekava, eikä se tiedä edes itse mitä se haluaa, kunhan on aina eri mieltä kuin ne joilla on taskussa kansalta saatu valtakirja.


      • ei.hyvältä.näytä.ei

        Täytyy myöntää, että kyllä suomalaiset ovat tyhmempiä kuin sveitsiläiset ,valitettavasti. Edellisestä kommentista päätellen ,jopa äänioikeus olisi syytä ottaa pois ja koko suomen valtio ajaa alas.


      • ketale.kiikkiin
        ei.hyvältä.näytä.ei kirjoitti:

        Täytyy myöntää, että kyllä suomalaiset ovat tyhmempiä kuin sveitsiläiset ,valitettavasti. Edellisestä kommentista päätellen ,jopa äänioikeus olisi syytä ottaa pois ja koko suomen valtio ajaa alas.

        muutappa hönö Sveitsiin tai paremminkin Venäjälle.

        http://www.socialprogressimperative.org/global-index/

        http://www.socialprogressimperative.org/global-index/#data_table/countries/spi/dim1,dim2,dim3

        http://www.independent.co.uk/news/world/politics/finland-tolerant-environment-social-progressive-country-in-the-worldcentral-african-republic-new-a7109576.html

        http://www.independent.co.uk/life-style/the-19-countries-with-the-highest-standard-of-life-a7376846.html

        Rahan pesuhan on kansan parhaaksi..


    • muuta.itse

      Pestään sitä rahaa muuallakin kuin Sveitsissä vink vink,mutta sveitsiläiset saavat päättää asioistaan itse. Me emme ja tämä on tosiasia jota ei muuksi muuteta.

    • mites.se.menikään

      "Ei veroparatiiseja olisi, jollei olisi maita joissa sellainen sallitaan"

      Eikö vika ole pikemminkin niissä maissa , jotka mahdollistavat lainsäädännöllään rahojen siirtämisen noihin veroparatiiseihin ? Esim. Mehiläinen ei maksa juurikaan verojaan suomeen ,vaikka tekee tuloksen täällä ? Moni suomalais firma käyttää mm luxenburgilaista ja sveitsiläistä"verosuunnittelua" ja näin jää yhteiskuntamme ilman verotuloja. Eikö meidän pitäisi ensisijaisesti huolehtia omasta lainsäädännöstämme sikäli kun se enää on meidän huolehdittavissa?

      • näillä.eväillä

        Kyllä Mehiläisen kuten myös sen työntekijöiden pitää suomeen veroja maksaa. Elähän nyt ihan höppöjä kirjoita. Osinkotulo menee sinne, missä ovat osakkeenomistajat, se on totta, ja niiden verotus on kansallinen asia. Mutta eiväthän nuo maksa suomenkaan osakkeenomistajat osingoistaan, ja se on kansallinen päätös ei EU päätös.

        IPU johtokin asioi yksityisellä lääkärillä ja haukkuu tk:t, että se ei vahingossakaan tukisi oman maan taloutta enempää kuin on ihan pakko ja avustaisi köyhiä. Kenellä se ipueliitti sitten ratsastaisi, jos köyhät loppuisivat? Valitettavasti näiden kannalta se raha säilyy rehellisessä kierrossa kuitenkin EU:n sisämarkkinoilla ja palaa takaisin kansalle sen alueella aina, jollei joukossa ole roistoja, kuten aina ja joka paikassa on, mutta EU:sa tuota puolta kitketään eikä tueta tosissaan ja voimakkaimmin maailmassa.

        Mutta tuostakin järjestelmästä huolimatta, meillä kansalla menee paremmin kuin Sveitsin kansanpäätöksillä pyörivässä veroparatiisissa. Sveitsin kansa tekee siis kansaansa kohtaan huonompia päätöksiä kuin meidän parlamentaarinen demokratiamme ja EU.


    • rusinat.pullasta

      "EU on silti vaatinut kokousta Sveitsin päätöksestä , koska se näkee Sveitsin uuden käytännön uhkana vapaalle liikkuvuudelle"

      EU todellakin haluaa Sveitsin noudattavan tekemäänsä sopimusta työvoiman liikkuvuudesta. Tai jos Sveitsi haluaa olla noudattamatta sitä niin sitten se luopuu myös muista sopimuksissa sovituista asioista.

      Juttu on aivan samoin kuin Britanniankin kanssa. Kummankaan ei anneta noukkia risinoita pullasta. Ja miksi annettaisiinkaan?

      EU ja Sveitsi ovat allekirjoittaneet yli 120 kahdenvälistä sopimusta, mukaan lukien vapaakauppasopimus vuonna 1972, ja kaksi merkittävää alakohtaista sopimuspakettia, joissa suuri osa Sveitsin lainsäädännöstä saatettiin EU:n allekirjoittamishetkellä voimassa olleen lainsäädännön mukaiseksi. Ensimmäinen alakohtaisten sopimusten sarja (kahdenväliset sopimukset I) allekirjoitettiin vuonna 1999 ja se tuli voimaan vuonna 2002. Nämä seitsemän sopimusta kattavat vapaata liikkuvuutta ja markkinoiden vastavuoroista avaamista koskevat kysymykset[1]. Toinen alakohtaisten sopimusten sarja (kahdenväliset sopimukset II) allekirjoitettiin vuonna 2004 ja se tuli voimaan vuonna 2005. Nämä sopimukset koskevat lähinnä taloudellisen yhteistyön tiivistämistä ja yhteistyön laajentamista turvapaikka-asioihin ja vapaaseen matkustamiseen Schengen-alueen rajojen sisällä[2]. Vuonna 2010 allekirjoitettiin uusi sopimus Sveitsin osallistumisesta EU:n koulutusta, ammatillista koulutusta ja nuorisoa koskeviin ohjelmiin. EU:n ja Sveitsin suhteita määrittää nykyisin yli 120 alakohtaista sopimusta, ja suhteet kukoistavat edelleen.

    • parempia.sopimuksia

      Sveitsiläiset kuitenkin miettivät maansa kannalta ovatko nuo sopimukset hyödyllisiä heille vai eivät ja tekevät tarvittavia muutoksia kuten esim. päättävät työllistää omat kansalaiset ensin.

      Huonoksi osoittautuneita sopimuksia muutetaan tarpeen mukaan. Kansalaiset päätää viimekädessä heitä koskevista asioista. Se on aitoa demokratiaa se.

      • hoku.turhaa

        Kun maan kansalaisten hyvinvointi otetaan naapurien hyvinvoinnista naapurien raharikkaita rikoksin kannustaen, ei voine väittää hanketta kovinkaan suositeltavaksi. Ipuhan tällaisia aina Ihailee, kuten Venäjä joka ottaa elintasonsa naapureita väkivallalla kiristämällä ja jopa käyttämällä.

        Sveitsin sopimukset ja toimintamallitkaan eivät ole parempia kuin meillä. Koska satoja vuosia itsenäisenä maana ei olla kansalaisten elinolosuhde tilastoissa Suomen tasolla.


      • kokonaisuus.ratkaisee

        Niinhän suomalaisetkin miettivät. Suomalaiset vaan ymmärtävät että päätöksiä tehdessä täytyy ajatella kokonaisuutta, ei yhtä yksityiskohtaa kerrallaan. Kas kun tuolla sveitsiläisten päätöksellä on todellakin ne huonot puolensa. Niitä kansa ei äänestäessään ajatellut ollenkaan.

        Näinhän se on mennyt briteissäkin. Kansa äänesti mistä äänesti, nyt kun totuus ja seuraukset alkavat paljastua onkin mieli muuttunut. Ja sitten se vasta muuttuukin kun koko todellisuus paljastuu.


    • öö.tota.ööö

      Miten se on muilta pois ,jos esim. me päättäisimme työllistää omat kansalaiset ensisijaisesti? Vai onko jossain päätetty ,että näin ei voi toimia ? Pitääkö olla tietty osa omia työttömiä ja tietty osa ulkomaan työttömiä? Suomen sosiaalitoimi on tarkoitettu suomalaisia varten ei koko maailman köyhiä varten, vai onko sekin rusinoiden poimimista pullasta ?

      • nin.se.vaan.on

        Totta kai noin voi toimia. Sitten vaan tiputaan pois yhteismarkkinoista yms. mikä maksaa maallemme maltaita.

        Muut eivät anna meidän poimia rusinoita pullasta noin vaan.


    • hyvin.menee

      Kun talouden näkökulmasta katsotaan ,niin olemme heikolla pohjalla. Siitä huolimatta joku voi olla aivan tyytyväinen elämäänsä ,ottaen huomioon keneltä kysytään.

      Tosi asia on kuitenkin se ,että suomen bkt on taantunut 2006 vuoden tasolle ja samaan aikaan mm. Ruotsin talous on kasvanut ja esim. Puola ei ole kokenut eu:ssa olon aikana yhtään miinusmerkkistä vuotta? Suomella ei ole ollut suhdannevaihtelua korjaavaa järjestelmää ja samaan aikaan olemme antaneet tämän kansakunna leipomat pullat rusinoiden kera muiden käyttöön hyötymättä niistä itse juuri mitään.

      Käytännön elämää suomessa:

      540 000 ulosotossa, 371 800 maksuhäiriöistä, 1,2 miljoonaa kansalaista elää alle köyhyysrajan jne. Eli elämme systeemissä ,joka johtaa yhä kasvavaan velalla elämiseen. Mutta eihän se sitä tarkoita,että elämä muuten ei voisi olla mielekästä.

      • keu.keu

        Taitaa tilastoluvut olla ns. omasta ruutuvihkosta tehtailtua p-kaa.. Lähteet tarkistettavaksi kiitos.

        Puola vapautui ipun ihannoiman Neuvostovenäjän ikeestä kuten Viro ja muita, ymmärsivät myös nopeasti liityä EU:hun ja Nato sopimuksen edut hyödynnettiin myös ja nyt niiden nousu on selviö, mutta ei niiden elintasoa voi ainakaan suitsuttaa tai Suomeen verrata.


      • hyvin.menee.todellakin

        Suomessa ei ole virallista kansallista pienituloisen tai köyhyysrajan määritelmää, mutta Tilastokeskuksen mukaan pienituloisiksi voidaan laskea ne, jotka ansaitsevat kuukaudessa 60 prosenttia kaikkien kotitalouksien käytettävissä olevien rahatulojen mediaanitulosta.

        Tämä tarkoittaa, että pienituloisuuden raja eli köyhyysraja on Suomessa nettotuloina 1 190 euroa kuukaudessa tai 14 300 euroa vuodessa kulutusyksikköä kohden. Kulutusyksiköiden määrä lasketaan niin, että ensimmäinen aikuinen saa arvon 1,0 ja seuraavat yli 13-vuotiaat arvon 0,5. Alle 13-vuotiaiden arvo on 0,3. Näin esimerkiksi kahden aikuisen ja yhden lapsen perheen kulutusyksiköiden määrä on 1,8 ja köyhyysraja näin ollen 2 140 euroa kuukaudessa.

        Pienituloisia oli vuonna 2014 eli Tilastokeskuksen uusimmissa tilastoissa 674 000.

        ---

        Kannattaa huomata että tuon määritelmän mukaan köyhyysrajan alle tippuu sitä useampi mitä enemmän valtaosa kansasta tienaa. Ihan pelkästään sen takia että muilla menee entistä paremmin. Näin vaikka itse köyhän tilanne ei muuttuisi mitenkään.

        ---

        Tosiasia on se että Suomen bruttokansantuote on KAKSINKERTAISTUNUT EU-aikana. Kaksinkertaistunut. Aika turha valittaa että "EU on tuhonut Suomen".


    • helv.hyvin.menee

      Nykyinen BKT tuntuu olevan heikopaa laatua,ilmeisesti se on kasvatettu velalla ja ne jäävät kapenevan talouden maksesttavaksi. Suomeen rakennettiin aiemmin tiet,tehtaat,koulut, sairaalat jne. BKT:n ollessa monta kertaa pienempi ja nyt ei pystytty rakentamaan yhtä lastensairaalaa,mikä on melko hämmentävää?

      Joku hyötyy tästäkin tilanteesta ja ne löytyvät siitä ryhmästä ,jotka tätä systeemiä puolustavat. Se on sinänsä luonnollinen asia,mutta kriittinen piste ,jolloin asiat keikahtaa totaalisesti on tosi lähellä. Talous ei toimi ,jos yhä useampi asia on tuettua toimintaa. Nämä muutamat menestyjät ,jotka nostavat keskimääräistä teoreettista vaurautta (keskiansio n40000e)eivät korjaa jatkuvaa velkaantumistamme.

      On tehtävä sellaisia rakenteellisia uudistuksia ,että kansalaiset tulevat palkallaan toimeen. Ei sillä ole merkitystä vaikka saa 2e tunnissa palkkaa ,jos sillä kahdella eurolla saa jotain. MOT ohjelmasa oli eilen asiaa eläkkeiden ostovoimasta ,joka oli alentunut n30%.

      • sori.siitä

        Säälittävää vänkäämistä ilman todellista asiatietoa, arvaapa montako sairaalaa olisi rakennettu ilman EU jäsenyyttä ja montako lastensairaalaa Venäjän kokoinen maa on lapsilleen rakentanut.

        Kansalliset linjaukset ja talouden kohdentaminen talouslamassa joka olisi ilman EU jäsenyyttä ollut meille todella paljon ankarampi, olisi kyllä hyydyttänyt jopa yksityiset sairaalahankkeet ja niiden varat tästä maasta hautausmaiden laajentamisen tarpeeseen.


    • artisti.maksaa

      Se on vaan niin, että ilman omaa finanssipolitiikkaa tästä ei selvitä ja yhä useampi putoaa pelistä pois. Toiset tekee työtä ,josta saatava tulo ei riitä elämiseen ja toiset käyvät kelassa.

      Tuolla ylempänä ,jollekin ei ollut ongelma 10 000 turvapaikanhakijaa,jotka mahdollisesti jäävät maahan. No ei se varmaan ongelma olisikaan ,ellei meillä olisi niin paljon työttömiä ja joista oli noin 30 000 nuorisotyöttömiä(heitäkään ei saatu työllistettyä). Lisäksi aiemmat maahanmuuttajat eivät ole osoittautuneet kovin kustannustehokkaiksi. Toisin sanoen tämä tarpeeton maahanmuutto kustannetaan ottamalla lisää velkaa. Maahanmuutto on haitallista kuttuurisista ja taloudellisista syistä.Myöskin maahanmuutajien kulttuuri aiheuttaa moninkertaisia taloudellisia menoeriä kouluissa.

      Miksi suomalaisia perheitä ei tuettu samalla rahamäärällä ,joka menee maahanmuuttajiin? Niinpä.niin rahaa ei ollut eikä ole ,mutta nyt yllättäin sitä löytyi?

      Lisäksi jos harrastetaan guggenhaim taloutta ,niin ei meillä ole enää edellytyksiä pärjätäkkään. Klassinen esimerkki tällaisesta kansakuntaa vahingoittavasta taloudesta on kemiran lannoitetehtaan myynti. Se raha mikä siitä maksettiin vedettiin välittömästi takaisin nostamalla lannotteiden hintaa lähes 50%. Tämä aiheutti maatalouspuolella merkittävän kustannusten nousun ,jota ei heti saatu siirrettyä kuluttajahintoihin. Ei tule loppumaan tukipolitiikka millään alalla tällä keinoin,ehkä sitten kun rahat kertakaikkiaan loppuu.Pitkällä aikavälillä tämä on toki nostanut myös tuotteiden hintoja kuluttajille. Eli me maksoimme tuon kaupan ,jotta pääomasijoittajat saavat voittonsa,mutta mitään hyötyä ei tälle kansakunnalle siitä ollut,päinvastoin.

      • ressukka.polo

        Ihan sama, otat esimerkiksi Puolan tai Sveitsin tai minkä tahansa mainitsemasi maan, työtön ei saa edes sitä raha, minkä suomessa saa. Eikä itku mahanmuuttajista tai Saksalaisten rasistipuolueiden menestyksestä kuulu IPU palstalle senkään vertaa.

        Säälittävää mokellusta läpsyttelijä


      • mä.säälin.sua

        Täällä sosiaalipuoli paisuu ja se raha on velkaa. Työtä ,jolla tuota velkaa vähennettäisiin on liian vähän,mutta siinä olet hyvin johdonmukainen ja et puhu itse asiasta mitään.

        Pieni muistutus,että IPU:laiset eivät ole todistettavasti aiheuttaneet mitään ongelmaa tälle maalle,joten agendaltasi on pohja pois.


      • pieni.kokoinen.aina
        mä.säälin.sua kirjoitti:

        Täällä sosiaalipuoli paisuu ja se raha on velkaa. Työtä ,jolla tuota velkaa vähennettäisiin on liian vähän,mutta siinä olet hyvin johdonmukainen ja et puhu itse asiasta mitään.

        Pieni muistutus,että IPU:laiset eivät ole todistettavasti aiheuttaneet mitään ongelmaa tälle maalle,joten agendaltasi on pohja pois.

        Missä IPU siellä sosiaalinen ongelma ja rajatapaus.


      • ipu.raasu
        mä.säälin.sua kirjoitti:

        Täällä sosiaalipuoli paisuu ja se raha on velkaa. Työtä ,jolla tuota velkaa vähennettäisiin on liian vähän,mutta siinä olet hyvin johdonmukainen ja et puhu itse asiasta mitään.

        Pieni muistutus,että IPU:laiset eivät ole todistettavasti aiheuttaneet mitään ongelmaa tälle maalle,joten agendaltasi on pohja pois.

        Ei kukan ole säälijää kieltänyt työtä tekemästä tai työllistämästä, sitä vaan näytä kykysi ja menesty. Nykyisin työllistäjiä ja yritysten perustajia tuetaan, joten ei kun hommiin vaan hop hop!

        Sosiaalipuoli paisuu kaikissa maissa koska on lama ja taloustaantuma, nyt oltaisiin todella kusessa jos oltaisiin maito ja voivuoren kanssa venäjän armoilla.

        Halooo


      • pohdintaa

        Suomessa myydyistä juustoista on 50 % ulkomaisia ja jugurteista n 30%. Ei välttämättä oltaisi venäjän armoilla,jos tuhon saataisi vähänkin korjausta puhumattakaan muista kotimaisista tuotteista ja mistäs se öljy tulee?

        Oletko muuten miettinyt ,että jos et olisi satuilemassa epäoleellisuuksia tällä palstalla ,niin ehkä koko ipu-palstaa ei olisi olemassakaan? Sä olet varsinainen palstan primus motor.


      • nousukas.höperölle
        pohdintaa kirjoitti:

        Suomessa myydyistä juustoista on 50 % ulkomaisia ja jugurteista n 30%. Ei välttämättä oltaisi venäjän armoilla,jos tuhon saataisi vähänkin korjausta puhumattakaan muista kotimaisista tuotteista ja mistäs se öljy tulee?

        Oletko muuten miettinyt ,että jos et olisi satuilemassa epäoleellisuuksia tällä palstalla ,niin ehkä koko ipu-palstaa ei olisi olemassakaan? Sä olet varsinainen palstan primus motor.

        Mene hönö töihin sitä, hus hus! Ei sinusta ole isojen miesten housuja täyttämään.

        Öljyhän tulee varmasti ipulaisten volvoista kun vaihtelevat niitä keskenään. Hulluja kyselet katso wikipediasta mistä se öljy tule polo!


      • ota.selvä.elä.pohi
        pohdintaa kirjoitti:

        Suomessa myydyistä juustoista on 50 % ulkomaisia ja jugurteista n 30%. Ei välttämättä oltaisi venäjän armoilla,jos tuhon saataisi vähänkin korjausta puhumattakaan muista kotimaisista tuotteista ja mistäs se öljy tulee?

        Oletko muuten miettinyt ,että jos et olisi satuilemassa epäoleellisuuksia tällä palstalla ,niin ehkä koko ipu-palstaa ei olisi olemassakaan? Sä olet varsinainen palstan primus motor.

        "Suomessa myydyistä juustoista on 50 % ulkomaisia ja jugurteista n 30%"
        Tuo virheellinen tieto on vuodelta 2012
        http://yle.fi/uutiset/3-6428028
        eli ajalta jolloin varsinkin Valio panosti valtion suosiollisella rahallisella/ veronmaksajien tuella Venäjän vientiin, Niin Venäjähän lopetti suomalaisen maidon ja juuston ja jogurtin oston laktoosi tekosyyhyn vedoten.

        Varsinaista talouspolitiikkaa siis ?!?!?!

        Mutta kyllä meille tuodaan Euroopasta (varsinkin Italiasta )erikoisjuustoja jonkin verran, ei kuitenkaan tuolla volyymillä koko määrästä kuin tuossa vertauksessa joka sekin perustuu siihen, etä kaikki Ingmannin, Arlan ja Lidlin juustot ja jogurtit laskettiin ulkomaalaisiksi, vaikka ne tuotetaan ja tuotettiin tuohonkin aikaan suomessa ja suomalaisesta maidosta.

        EU:n ulkopuolella meillä ei käytännössä olisi sellaisia myyntiartikkeleita joilla voisimme talouttamme kannattavasti ylläpitää, enää ei ole Nokiaa ja käytännössä se kaupankäynti rajoittuisi järjettömään vaihdantakauppaan ailahtelevan Venäjän kanssa keinotekoisten verovaroista tuettavien vientikuvioiden kanssa.

        Öljy on suomen tuotu varsinkin ennen käytännössä Venäjältä ja sen harjoittama kiristyspolitiikka on sanellut aiemmin niin meidän kuin monen muun, mm Valkovenäjän, Georgian, Ukrainan, Viron Puolan ja monen monen muun koko talouden ja kaiken politiikan, siis itsenäisyyden kustannuksilla sitä näennäishalpaa öljyä on saatu.

        Mutta kuten olemme nähneet, ei länsimaiden kauttakaan tuotu öljy ole ollut taloudellemme kuolinisku vaan vapautus jopa siihen, että meillä on ollut oma sisä- ja ulkopolitiikka ja talous jolla on ollut vara tuoda jopa erikoisjuustoja pöytiin.


      • primus.motor

        Kun sinulla juttu luistaa,niin kerro mitä kansakuntamme on hyötynyt kemiran lannoite tuotannon myynnistä ?


      • kun.kysyt.lapsi
        primus.motor kirjoitti:

        Kun sinulla juttu luistaa,niin kerro mitä kansakuntamme on hyötynyt kemiran lannoite tuotannon myynnistä ?

        IPU esitti jopa kunnallisverovaroin osalistuttavan norjalaisten fosfaattikaivostoimintaan ja UKK puiston raiskaamista. Nyt Jeesustelet sitten täällä, et tiedä mitä edustat kun esiinnyt suulla suuremmalla.

        http://yle.fi/uutiset/3-7684987
        (IPU onkin luonnonraiskaaja kerho)
        Juttu luistaa kun on tietoa eikä pelkkiä heittoja. Kemiraa ei ensinnäkään ostanut EU maa vaan Norjalainen Yara, toinen innokas ostelija tällaisille on ollut Venäjä,myyntipäätöksiä ei pakota tekemään EU. Valtiovalta tarvitsee rahaa ja sitä se on myynneistä saanut, kenties Kemiran olisi pitänyt osata tehdä parempaa tulosta jotta se olisi säilynyt Suomalaisten käsissä, ei kai mitään kannata tappiolla pyörittää, kuten ei romua autoakaan kannata pitää jos joku siitä maksa ja se on siten hänen asiansa saada se romu kulkemaan kannattavasti. Eli Yaralla oli varaa ja osaamista takataskussa enemmän.

        Nyt jälkikäteen on ihan turha saivarrella jälkiviisaana, että lannoitteet maksavat ja Yara tekee rahaa. Näkyy lannoitetta riittävän sen kun vain joku vielä sitä käyttää ja Sokli, Tulppio, Nuorttijoki ja UKK puistokin on säilynyt luojan kiitos uraaneilla pilaantumatta, toisin kuin IPU haikaili.

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/10459245/miksi-tama-palsta-on-naivettynyt#comment-53964577

        Eli hyötyä oli rahassa Valtiolle tullut yli 200 miljoonan myyntivoitto ja merkittävän luontoalueen säästyminen, eikös se luomuruoka vain olekin hyvää. Ja totta kai rahaa tule edelleen yksityisille sijoittajille ja sitä kautta verotulona myös valtiolle. Kukan ei ole sinuakaan kieltänyt omistamasta Yaran osakkeita vai kuinka, mutta Kemiran osakkeilla ei olisi tienannut kukan, vaan taas olisi maksettu tuottajille piilotukea Kemiran verovaroista ylläpidolla.

        Jos suomi ähöttäisi EU:n ulkopuolella olisi meillä Kemira jos olisi ja venäjänkauppaa ja se Soklinkin ympäristö pilalla ja kaikki mahdollinen myytävänä polkuhintaan kunhan vain jollekin kelpaisi.


      • järki.piilossa

        Mitä piilotukea tuottajille on maksettu Kemiran verovaroista? Kyllä tuotteesta maksettiin ,nyt maksetaan sen lisäksi sijoittajien voitot ,mutta kyllä tämä kansa maksaa ,kun otetaan lisää velkaa,jotta sijoittajat saavat osuutensa. Kemiran myyntiin vaikutti lähinnä periaate ,että valtiolla ei saa olla yritystoimintaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe