Joo? Joko on keksitty korvaaja ydinvoimalle?

maanystava

Siis puhdasta energiaa tuottava saasteeton voima, kuten y-voimalakin on??
En siis tarkoita hiili, puu enkä muutakaan fossiilista pyrolaitosta.
Joko on?

47

783

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kylmä.Totuus

      Ei ole Suomen oloihin toimivaa löytynyt. Vesivoima maksimissaan, jopa vähäisempänä tänä talvena. Erilaiset bio-tuotannot kehitteillä ja tuotanto alkamassa. Tuulivoima ajoittaista 1-2 % kokonaistuotannosta. Aurinkoenergia puoli vuotta jotenkuten, ehkä ensi vuonna päästään 2% osuuteen. Tuonti jo nyt max. 28% ennätys, mutta siirtokaapelointi maksimissaan. CO2 päästöisiä vielä vuosikymmen ja tulee jatkumaan pienentyneenä ainakin 20 vuotta, se on varmaa tietoa. Tässä vähän alkua asialliseen viestiisi.

      • rolf_kp

        Mitäpä tuohon lisäämään. Oikeassa olet.


      • Onneksi y-voima tuottaa suloista lämpöä ja kirkasta valoa tänäkin jouluna, turvallisesti kuin Pukin reki kulkee taas lahjoineen!
        Nukkukaa Jeesuslapsen syntymäjuhlanakin hyvin ja nauttikaa piparintuoksusta, joka sähköuunista leijailee!


      • TotuusEsille

        Ei edelleenkään ole, eikä tule olemaankaan, koska hiilivoima on se josta pyritään eroon 10-20 vuoden kuluessa EU.n alueella, muualla menee toinen 20 vuotta lisää. Tämä tuli kaikille selväksi viikonloppuna.


      • Anonyymi

        Täältä voi muuttaa etelän lämpöön jossa ei rarvita turhia energioita. Sinne vaan samalla tavoin kuin nuokin kerjäläiset jotka yrittävät tulla rajan läpi.Pääsette siten käsittämään syyn tähän turismiin kun itse koette. Jospa sitten käsitätte että täällä tarvitaan puuta lämmitykseen talvella eikä mitään muuta kuin työtä metsässä.


    • Luonto on jo aikojen alusta kehittänyt ilmaisia energiavirtoja meidän käytettäväksi: aurinko, tuuli, ja vesi - käytetään niitä myös!

      Esimerkkejä energiantuotantoketjuista

      Ydinvoima:
      - kaivostoiminta
      - uraanirikasteen konversio
      - isotooppiväkevöinti
      - polttoaineen valmistus
      - polttoaineen kuljetus ydinvoimalaan
      - sähköntuotanto
      - käytetyn polttoaineen välivarastointi
      - käytetyn polttoaineen kuljetus pois välivarastosta
      - jälleenkäsittely ja runsasaktiivisen jälleenkäsittelyjätteen loppusijoitus tai
      - - kapseloidun käytetyn polttoaineen suora loppusijoitus ilman jälleenkäsittelyä
      ( lähde: http://www.vtt.fi/inf/pdf/tiedotteet/2002/T2127.pdf )


      Tuulivoima:
      - tuulen aiheuttama ilmavirtaus
      - sähkön tuotanto


      Vesivoima:
      - veden virtaus
      - sähkön tuotanto


      Aurinkovoima:
      - auringon säteily
      - sähkön tuotanto

    • 0106

      Toivottavasti aloittaja "Maanystävä" ei oikeasti kuulu Maan ystäviin. Suomalainen ryhmä kansainvälisestä Friends of Earth järjestöstä on kuppikuntainen, narsistinen ja siksi ei kestä arvostelua, mutta myös erittäin kapeakatseinen. He eivät vastaa sähköposteihin ja poistavat kaikki postaukset sivuiltaan jos ne hiukkaakaan ovat kenenkään ajatusmaailmaan vastaan. Täysin vastakkainen on Friends of Earth järjestö esim. euroopassa. He vastaavat sähköposteihin ja heidän kanssaan voi olla eri mieltä sekä väitellä asioista. Ja he sentään ymmärtävät muuttaa näkökantojan jos ovat väärässä. Suomen osaston tehtävä lienee vääristää Helsingin vuokratasoa maksamlla kovaa vuokraa ydinkeskustassa. Mutta takaisin ydinvoimaloihin... Niitä suunnitelleena ja rakentaneena minulle lienee tietty näkökanta asiaan.

      On hyvä ymmärtää että maapallollamme on kaksi talousjärjestelmää. Toinen on se josa maksetaan veroja ja joka kulkee tilisiirtoina. Toinen on se josta ei makseta veroja ja joka kulkee salkuissa. Tämä jälkimmäinen on noin kolme kertaa suurempi kuin ensimmäinen. Ja jos saamme sen verolle, veroprosentit kautta maailman romahtavat. Kyse on vain siitä, haluammeko. Me jokainen voimme siihen osallistua. Ja kun vuosi on kulunut, niin tulokset jo huomaa.

      MItä tulee ydinvoimaan niin se on maailman suurimpia rahanpesukoneita. Kukaan ei koskaan kysy millä rahalla ydinvoimala rakennetaan, sitä rahaa vain löytyy koko ajan. Ja jos joku on tutkinut Suomen lakia ydinvoiman rakentamisesta niin oikeastaan ainoita vaatimuksia ydinvoimalan rakennusluvan saamiselle on todistus siitä että rakentajalla riittää rahat sen valmiiksi saattamiseen. No, mistä sen voi tietää kun kukaan ei koskaan tiedä paljonko ydinvoimala maksaa. ...ellei satu olemaan sellaisessa asemassa että tietää molempien talouksien taseet... Tästä on jo vuosia puhunut professori Holger Strohm. Tämä sen vuoksi että suomalaiset eivät usko ellei todistamssa ole joku auktoriteetti. Jostain syystä suomalaiset ovat epäuskoisia kanssaihmisiä kohtaan mutta uskovat kaiken politikoilta.

      Ja kun laitos on valmis niin sillä kerätyt tuotot ovatkin puhdasta rahaa. Ja sitä riittää 30-50 vuotta. Meidän Olkiluoto-III on niin ikään tuottava laitos vaikkei se vielä ole edes käynnistynyt. Sen laskuilla on voitu nostaa energian hintaa Suomessa ja pohjoismaissa ja se tahkoaa sitäkautta rahaa vaikkei tuota mitään.

      Ydinvoimalan toimintatapa (jätteet varastoidaan sadoiksi tuhansiksi vuosiksi) on myös merkittävä osa rahanpesua. Siten orjuutetaan tulevaisuudenkin sukupolvet maksamaan siitä petoksesta jonka esi-isät tekivät. Sillä jos kuvitellaan että maanalaisen luolasotn suulla on 60W hehkulamppi palamassa ja näyttämässä valoa että ovesta näkee kulkea, niin se yksi ainoa hehkulamppu kuluttaa enemmän energiaa jätteiden säilönnän aikana kuin KOKO YDINVOIMALA tuottaa koko elinaikansa aikana. Melkoisen kaukana hyötysuhteesta 1.

      Ja mitä tekevät politikkomme muiden energialähteiden suhteen? Asettavat niille sakkotullit. Aurinkopaneleille jotka tulevat EU-alueen ulkopuolelta, niille on asetettu sakkotulliksi 100%. Jotta kukaan ei vain suin surminkaan ostaisi vaihtoehtoisia energialähteitä. Mutta jotta asiat muuttuvat, niitä pitää muuttaa. Ja se on, rakkaat lukijat, ihan teistä itestänne kiinni. Kaikki te jotka asutte kerrostalossa olette avainasemassa. Jos talonne ripustaa panelit katolle se on kustannuksena 100-200e/asunto. Kunhan työ tehdään omilla/tuttujen avulla ja kilpailukykyisellä hinnalla. Normaalisti panelin, asennuksen ja invertterin takaisnmaksuaika on vähän yli vuosi. Siinä ajassa se ehtii maksaa investoinin takaisin.

      JA MUISTAKAA!!! Sähköä ei saa, korostan ei saa, myydä verkkoon. Vaan jos sitä ei tarvita, sitä ei käytetä. Näin panelien käyttöikä saadaan pidennettyä moninkertaiseksi. Jolloin se tuottaa voittoa joka on sen tarkoituskin. Ihan vertailun vuoksi voin kertoa että jos sama summa rahaa olisi uhrattu aurinkopaneleihin kuin uhrattiin Olkiluoto-III voimalaan, niin meillä olisi KUUSIN KERTAINEN määrä energiaa Olkiluoto-III reaktorin tuottoon verratuna. Eli yli 9GWh.

      En oikein ymmärrä miksi kerrotaloissa asuvat ovat niitä kaikkein flegmaattisimpia kun heillä olisi suurin mahdollisuus muuttaa vallitsevaa järjestystä/käytäntöä. Mutta kai se vain on sitä että kerrostalossa asuvat ovat laiskoja. Tai omahyväisiä tms.

      Että tällaisia terveisiä Suomen Maan Ystävillekkin. Oikeuden tekojen kautta parempan yhteiskuntaan, eikö? Se vaatii vähän sitä että pitää opiskella asioita ja että joutuu tekemään ihan ikeasti töitä. Mutta sitähän elämä on. Ei elämä ole leipälaukussa ja virttyneissä villapuseroissa kulkemista. Se on ruumiilista työtä.


      • gp-terrorismi

        Toivotaan todellakin ettei nimim. Maanystävä kuulu järjestöön Maan ystävät. Tämä järjestö yllyttää rikokseen ainakin Fennovoiman kohteeseen Pyhäjoella. On jopa mahdollista että kyseisen järjestön jäseniä on ollut mukana kivittämässä ihmisiä ja polttamassa poliisiautoa. Yllytystä rikokseen järjestönä ei järjestön sivuilta löydy, mutta mielenosoitukseen joka sitten yltyi terrorismiksi on järjestön jäseniä opastettu. Todelliset maan- ja Suomen ystävät eivät osallistu rikolliseen toimintaan ja terrorismiin.


    • FaktaaKehiin

      Yritetään nyt luetella jotain, ihan fakta- eikä tunnepohjalta:
      * Ydinvoima on tuottanut edullista sähköä, esim. TVOn tilinpäätöksen 2015 mukaan alle 20 euora/MWh
      * Suomessa ydinvoima on vähentänyt sähköntuotannon hiilidioksidipäästöjä kymmeniä prosentteja, sillä ilman ydinvoimaa 70-luvulta lähtien olisi vastaava sähkö tuotettu fossiilisilla polttoaineilla
      * Ydinvoima on vähentänyt pienhiukkasia ilmassa, jälleen siihen verrattuna että vastaava sähkömäärä olisi tuotettu fossiilisilla polttoaineilla, minkä ansiosta tuhansia keuhkosairauksia ja kuolemia on vältetty
      * Ydinvoima on tuonut sijaintikuntiinsa varautta tuloverojen, kiinteistöverojen ja sponsorointien muodossa.

      • "Ydinvoima on vähentänyt pienhiukkasia ilmassa, jälleen siihen verrattuna että vastaava sähkömäärä olisi tuotettu fossiilisilla polttoaineilla"

        Onko se kuitenkin ihan totta, että ydinvoiman kannattajien mielestä syöpäsähkön ainoa vaihtoehto on hiilivoima (kolerasähköksi sanottu)? Aikamoisia idiootteja ovat, jos noin on. Onhan sitä ihan luonnon omia energioitakin (joita ilman ei olisi elämää, vaikka vain yksi niistä puuttuisi!) olemassa, lueteltu viestissä http://keskustelu.suomi24.fi/t/14560593/joo-joko-on-keksitty-korvaaja-ydinvoimalle#comment-87227534

        "Yritetään nyt luetella jotain, ihan fakta- eikä tunnepohjalta:"
        :D

        Epäonnistuit taas surkeasti - et edes tiedä mitä fakta tarkoittaa, mutta pälätät sen nimissä ydinvoima-uskosi pohjalta "faktaasi" :)

        Ai niin - sinullahan tuo käsite "fakta" onkin aika erikoinen: se on sitä että sinä sanot jonkun olevan faktaa! Kaikkien kannattaisi kuitenkin lukea nämä ennenkuin erehtyvät luulemaan "faktaasi" faktaksi:

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14356447/valehtelu-ydinvoima-palstalla#comment-86429161

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14356447/valehtelu-ydinvoima-palstalla#comment-85838496


      • Upeita asioiota kaikki edellämainitut! Näin se totuus tulee taas framille!


    • Ydinetuja

      Ydinvoima on päästöneutraalia, uusiutuvaa energian tuootantoa.
      Tuuli-, aurinko- ja aaltovoimaa käyttävä sähköntuotanto on satunnaista, sääolosuhteista riippuvaa. Ydinvoimaa käyttävä sähköntuotanto on tasaista, sääolosuhteista riippumatonta.

      http://www.kauppalehti.fi/uutiset/ruotsissa-kehitetaan-uudenlaista-ydinvoimaa--avain-paastottomaan-energiatuotantoon/FqUcjdMK?ref=ampparit:50f6&ext=ampparit

      ”Neljännen sukupolven ydinvoima on avain päästöneutraaliin energiantuotantoon yhdessä vesivoiman, biovoiman ja säästä riippuvaisten aurinko-, tuuli- ja aaltovoiman kanssa. Ne ovat kaikki uusiutuvia, jos katsomme asiaa tuhannen vuoden horisontissa.”

      • "Päästöneutraalia" on siis esimerkiksi sellainen, että Tshernobylin ydinkatastrofin kaksi pahimmin saastunutta aluetta on pinta-alaltaan noin 10 000 km2 - siis suunnilleen samansuuruinen kuin 10km väylä Helsingistä Ivaloon!

        Taivas meitä varjelkoon tuollaisilta päästöneutraaleilta.

        Muuten: ydinjäte on maailman vaarallisinta jätettä. On aika iso vitsi väittää, että sellaista tuottava laitos on ympäristöystävällinen, Vankasti ydinvoimaan uskova ei tuota asiaa edes ymmärrä.



      • TotuusEsille
        stuxnet kirjoitti:

        Ydinvoiman sääriippumattomuudesta kiinnostuneiden kannattaisi tutustua ketjun http://keskustelu.suomi24.fi/t/14184301/ydinvoima-hengenvaarallinen-ilmastonmuutoksessa sisältöön

        (Ellei linkki keskusteluun toimi, katso josko profiilisivultani http://www.suomi24.fi/profiili/stuxnet löytyisi siihen toimiva linkki)

        Sattumaenergia on riippuvainen tuulesta. Tammikuussa ei tuullut kun pakkasten takia kaikkia mahdollisia tuotantoja olisi tarvittu. Silloin jopa piipertäjät vaikenivat.


      • Näitä.on.nähty
        TotuusEsille kirjoitti:

        Sattumaenergia on riippuvainen tuulesta. Tammikuussa ei tuullut kun pakkasten takia kaikkia mahdollisia tuotantoja olisi tarvittu. Silloin jopa piipertäjät vaikenivat.

        Sattumaenergialla propellit vaan seisoo Haminassa. Hetken aikaa tulipallot vaan ilmassa lenteli. Sama on mahdollista muissakin propelleissa. Yksi pienehkö muutos estäisu moiset palot, mutta eihän täällä mitään käytännön asioista keskustella, vaan erään ihastuksesta lapsipornoon. Tietysti myös massapostikopioista, joka on suosittu nimike häiriköinnille.


    • K.Late

      Joo, ei ole vielä löytynyt, ydinvoiman panttivankeus jatkuu, eikä edes varasuunnitelmaa ole. Olemme epävarman nuorallatanssijan varassa.

    • clearNuclear

      Ydinvoimalle on todella vaikea keksiä korvaajaa. Uskon kuitenkin, että ydinvoiman kehitys vie kohti pienempiä yksiköitä. Ruotsalaisten lyijyjäähdytteinen 8 MW Sealer reaktori voi hyvinkin olla alku ydinvoiman uudelle tulemiselle.

      • Niin vaaralliselle energiantuottajalle, kuin ydinvoima, on todella vaikea löytää vertaistaan. Onhan se kuitenkin puhtaasti vihan hedelmä.


      • TotuusEsille
        stuxnet kirjoitti:

        Niin vaaralliselle energiantuottajalle, kuin ydinvoima, on todella vaikea löytää vertaistaan. Onhan se kuitenkin puhtaasti vihan hedelmä.

        Ei kuitenkaan vihreän valheen jankuttaja kuten sinä olet.


      • Tarkoitis varmaan TURVALLISELLE, kukaan ei voi kumota sitäkään että mikään muu tapa tuottaa energiaa ei ole yhtä turvallista/MW kuin ydinvoima, ei mikään!!!! Hiili tappaa eniten!


    • Fossiilinen

      Ydinvoimalle ei löydy vertaistaan energialähdettä. Se on fysikaalinen fakta;

      - ydinfissiossa enegiatiheys on noin 80 miljoonaa MJ/fissioitunut Uraani kg
      - fossiilisten polttoaineiden poltossa energiatiheys on noin 20-50 MJ/polttoaine kg

      Ydinfissiolla päästään miljoona kertaa suurempaan energiatiheyteen kuin fossiilisilla polttoaineilla.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Energy_density

      • jooh.... ja uraanin energiasta hyödynnetään alle 1%, Se tarkoittaa n, 100-kertaista uraanin louhinnan määrää, saasteineen, päästöineen.


      • gp-terrorismi
        stuxnet kirjoitti:

        jooh.... ja uraanin energiasta hyödynnetään alle 1%, Se tarkoittaa n, 100-kertaista uraanin louhinnan määrää, saasteineen, päästöineen.

        Ei liity Suomeen, koska Suomen kaivoksiissa ei kaiveta uraania. Lupahakemus vuosia sitten oli, mutta sitä ei saatu, vaan uraani jätetään kaivosjätteeseen. Jos joku toisin väittää, puhuu vihreää valhetta.


    • K.Late

      "Ruotsalaisten lyijyjäähdytteinen 8 MW Sealer reaktori voi hyvinkin olla alku ydinvoiman uudelle tulemiselle."

      Tuon ruåttalaisen voimalan kohdalla on luvattu niin paljon, että tulee olemaan vaikea selittää, miksei se sitten toimikkaan ja syö toisten voimaloiden ydinjätteitä vaarattomaksi, tai edes omiaan.

      Mutta jos se plutonioumilla ladataan, niin tokihan se lämpenee.

    • Fossiilinen

      Fossiilinen
      7.11.2016 13:20

      "Ydinvoimalle ei löydy vertaistaan energialähdettä. Se on fysikaalinen fakta;

      - ydinfissiossa enegiatiheys on noin 80 miljoonaa MJ/fissioitunut Uraani kg
      - fossiilisten polttoaineiden poltossa energiatiheys on noin 20-50 MJ/polttoaine kg

      Ydinfissiolla päästään miljoona kertaa suurempaan energiatiheyteen kuin fossiilisilla polttoaineilla.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Energy_density!

      stuxnet
      7.11.2016 14:43
      "jooh.... ja uraanin energiasta hyödynnetään alle 1%, Se tarkoittaa n, 100-kertaista uraanin louhinnan määrää, saasteineen, päästöineen."

      Jatketaan laskelmia;

      100 kg louhittua uraania, siitä voi tuottaa energiaa saman määrän kuin voidaan tuottaa 1 miljoonasta kg öljyä tai 2 miljoonasta kg kivihiiltä.

      Entäs saastepäästöt;

      1 kg uraanifissio: jätettä saadaan noin 1000 kg (suurin osa on uraanimalmin louhintajätettä)

      2 mijoonaa kg hiilenpoltto; jätettä saadaan noin 8 miljonaa kg (suurin osa CO2 ym. kasvihuonekaasupäästöjä)

      Molemmissa tapauksissa saadaan tuotettua sama energiamäärä.

    • K.Late

      "1 kg uraanifissio: jätettä saadaan noin 1000 kg (suurin osa on uraanimalmin louhintajätettä)"

      Uraanin keskipitoisuus maaperässä on noin 0,4%, josta U235:ttä on 0,7%. Fissioitunut uraanikilo tarkoittaa noin 30kg uraanipolttoainetta.

    • FaktaaKehiin

      Aika sekavaa jutustelua taasen. Uraanin tavanomainen pitoisuus Suomessa taitaa olla 3-4 ppm eikä sellaista kannata hyödyntää. Hyödynnettävissä esiinmtymissä pitoisuus on promille osien - prosenttien luokkaa. Noin puolet uraanista otetaan nykyisin talteen poranreikäuutolla jossa ei tule juuri lainkaan jäteaineita. Tavanomaisessa kaivostoiminnassa syntyy kemiallista rikastusjätettä määrä joka riippuu pitoisuudesta mutta tyypillisesti sata-tuhat kiloa tuotettavaa luonnouraanikiloa kohti.

      Kevytvesireaktoreita varten uraani pitää väkevöidä (eli isotooppirikastaa) noin 4 % asti. Tarvitaan 7-8 kg luonnonuraania jotta saadaan kilo polttoainetta. Lopusta tulee köyhdytettyä uraania. Se on potentiaalinen tulevaisuuden polttoaine, tähän mennessä kertynyt köyhdytetty uraani riittäisi sadoiksi vuosiksi hyötöreaktoreissa käytettynä.

      Käytetyssä polttoaineessa on uraania noin 95 %, plutoniumia runsas 1 % ja loput fissiotuotteita. Uraani ja plutonium saatetaan käyttää hyäksi tulevaisuuden reaktoreissa. Erotettua plutoniumia hyödynnetään nykyään mox-polttoaineessa.

    • Fossiilinen

      Uraania louhitaan uraanimalmeista, ei keskimääräisestä maaperästä.

      Seuraavassa esimerkki laskelma uraanimalmista ydinpolttoaineeksi;

      http://www.gtk.fi/_system/print.html?from=/geologia/luonnonvarat/uraani/malmista_ydinpolttoaineeksi.html

      Taulukko 1. Esimerkki 1000 MWe ydinvoimalaitosyksikön vuodessa käyttämän polttoaineen materiaalivirrasta uraanimalmista käytetyksi polttoaineeksi (lähde: World Nuclear Association)

      Kaivos
      20 000 tonnia malmia, keskipitoisuus 1 % U
      (luonnonuraania, nat. U)
      Rikastus
      230 tonnia rikastetta (uraanin oksideja),
      jossa 195 tU (nat. U)
      Konversio
      288 tonnia uraaniheksafluoridia UF6,
      jossa 195 tU (nat. U)
      Väkevöinti
      35 tonnia väkevöityä UF6,
      jossa 24 tonnia väkevöityä U (4 % 235U).
      253 tonnia köyhdytettyä UF6 (0,25 % 235U)
      Polttoaineen valmistus
      27 tonnia uraanidioksidia UO2,
      jossa 24 tonnia väkevöityä U
      Reaktorin käyttö
      8,76 TWh sähköä = 22,3 tonnia nat. U/TWh
      Käytetty polttoaine
      27 tonnia, jossa
      240 kg plutoniumia (Pu) ym. transuraaneja,
      23 tU (0,8 % 235U),
      1100 kg halkeamistuotteita

      yhteenvetoa;

      Tuossa esimerkki tapauksessa: louhitusta 20000t uraanimalmia, saadaan fissioreaktoria käyttäen tuotettua n. 9 tWh sähköä.
      Vastaava sähkömäärä saadaan tuotettua, polttamalla n. 2 milj. tonnia hiilta, josta syntyy n, 8 milj. tonnia päästöjä (CO2 yms.).

      Jätemäärien suhde 8 milj.t/ 20000 t = noin 400

      Tuo jätemäärien suhde koskee siis tavanomaisia fissioreaktoreita.
      Aiemmassa viestissäni jätemäärien suhteksi esitin noin 8000, mikä likimain pätenee hyötöreaktoreille.

      korjaukset, huomautukset, täydennykset laskelmiin tervetulleita !

      • Puhdas luonnontuote tosiaan!! Suoraan maasta saatava puhdas polttoaine! Upeaa


    • Siis eipä mitään uutta, sitten viimevierailun...
      En kuulu mihinkään aktivistiryhmään enkä osallistuisi minkäänlaiseen laittomaan aktivismiin, niin ei asioita hoideta!
      Lippuja torneihin kiikuttava ryhmä on todella julkea. Piipertäjiksi heitä sanotaan vaikka rikollinen olisi oikea ja kuvaava sana!!!

      • Energiaosaaja

        Kohta tulee vuosi siitä kun saatiin varoitus mahdollisesta sähköpulasta. Kulutusta oli tammikuussa ennätysmäisesti. Enemmän kuin koskaan ennen. Energia-asioita hoitavan ministerin mukaan jopa kolmannes jouduttiin tuomaan. Osa suomalaista sähköntuotannosta päättävistä on vuosien aikana ollut valheellisuuden unessa puhuessaan sähkönkulutuksen vähenemisestä ja uusiutuvilla pystyttäisiin kaikki tuotanto toimittamaan. Oneeksi järkevät realistit ei valheisiin uskoneet. Kun kulutus oli suurimmillaan, tuulivoima jökötti kylmänä, eikä aurinko tammikuussa paljoa tuotakkaan. Tiedän että on tehty suunnitelmat mahdollisen sähkönsäännöstelyn varalta tulevan sähköpulan ajaksi. Toivotaan ettei kovia pakkasia tule, koska kaikki on siitä kiinni.


      • Kantaverkko

        Pitkältä piti katsoa että löytyi ketju tämän palstan aiheestakin. Kohta tulee vuosi ajankohdasta jolloin tehtiin uusi Suomen ennätys sähkönkuluksen määrästä ja tuonnin osuus oli tuolloin 28-30% tuotannosta. Kaikki tämän tietysti muistavatkin ja päättäjätkin puhuivat pitkään asiasta noin kuukausi sitten. Nopeita ratkaisuja energiapulaan ei ole, paitsi jos ulkolämpötila pysyy alkuvuoden ajan plussan puolella. Huhtikuussa sitten jo helpottaisi.


      • Kantaverkko
        Kantaverkko kirjoitti:

        Pitkältä piti katsoa että löytyi ketju tämän palstan aiheestakin. Kohta tulee vuosi ajankohdasta jolloin tehtiin uusi Suomen ennätys sähkönkuluksen määrästä ja tuonnin osuus oli tuolloin 28-30% tuotannosta. Kaikki tämän tietysti muistavatkin ja päättäjätkin puhuivat pitkään asiasta noin kuukausi sitten. Nopeita ratkaisuja energiapulaan ei ole, paitsi jos ulkolämpötila pysyy alkuvuoden ajan plussan puolella. Huhtikuussa sitten jo helpottaisi.

        Ei ole 14 tuntiin asiaa tullutkaan ja ketju oli etusivun viimeisenä. Palsta täynnä vihersääntömafian pornokuvaviestejä ja koulukiusaamista viherhäirikön tyyliin mukaeltuna. Joku tappi tuntuu myös olevan kateissa, mutta niihin asioihin en käytännön ihmisenä ole lainkaan perehtynyt. Outoja harrastuksia tuntuu piipertäjällä olevan. Palstan aiheestakin mukaan se että luotettavaa sähköntuotantoa on hyvin riittänyt tuona 14 tunninkin aikana.


      • Opastusta

        Tuo lehti kertoo kylläkin ydinaseista, mutta se onkin kokonaan toisen palstan aihe. näistä on ollut juttuja joskus 70-luvulta lähtien ja elokuviakin, mutta sekin on toisen palstan aihe.


    • Tammikuun.opetus

      Ainoa ydivoimapalstan aiheeseen liittyvä ketju etusivulla. Sääennusteet lupaavat kylmää Suomeen alkuviikosta. Toistuuko tammikuun opetus? Sähköpulako taas uhkaamassa. Kotimainen tuotanto ei ole vuodessa muuttunut mihinkään suuntaan.

      • Generaattorin.tehot

        Kylmää luvassa nytkin tammikuulle ja vesivoimavarastot normaalia vähemmässä.


      • NoinhanSeOn

        Torstaina luvassa koko maassa yli 20 astetta pakkasta. Ja katsoin Forecalta että esim. Oulun seudulla on luvassa tuulta 2 m/s. Eli tuulimyllyjen lavat eivät paljonkaan liikahtele. Ydinmyllyjen varassa olemme.


      • TotuusEsille

        Nyt on keksitty ja käyttöönotettu se entinen vaihtoehto ydinvoimalle, eli ulkoa tuonti. Siirtojohto kuumana tuodaan sähköä parhaillaan Venäjältä. Enempää johdoissa ei ole kapasitettia eli maksimissaan ollaan. Ei mikään yllätys asiaan perehtyneille, mutta vastarannan kiisket taas keväällä jankuttaa vihreää valhetta. Nyt ovat visusti hiljaa.


      • TotuusEsille
        TotuusEsille kirjoitti:

        Nyt on keksitty ja käyttöönotettu se entinen vaihtoehto ydinvoimalle, eli ulkoa tuonti. Siirtojohto kuumana tuodaan sähköä parhaillaan Venäjältä. Enempää johdoissa ei ole kapasitettia eli maksimissaan ollaan. Ei mikään yllätys asiaan perehtyneille, mutta vastarannan kiisket taas keväällä jankuttaa vihreää valhetta. Nyt ovat visusti hiljaa.

        Näin se todellinen tilanne silloin oli ja aihe pääsi YLE.n tv-uutisiinkin muutamana päivänä. Kulutusennätystä ei viime vuoden tapaan tullut, eikä myöskään säännöstelyä. Kertauksen ja väärien väitteiden vuoksi nostetaan ylös.


    • Haminassa kokeilivat tuulimyllyä, mutta se räjähti tuusan nuuskaksi ja oli monen hengen lähtö lähellä!
      Hyvä yritys, odotamma yhä.

      • TottakinMukaan

        Joutuivat pysäyttämään koko tuulipuiston kun se muuttui tulipuistoksi. Jokohan toiset propellit pyörii vai säästetäänkö tukiaisrahoja. Todellisuudessahan mitään muutosta ei tapahtunut kestokysymyksen suhteen, eikä tapahdu tänä vuonnakaan kuin minimaalisesti bioenergian muodossa. Joka ei usko tätä tosiasiaa niin menköön kysymään vaikka TEM.stä. Kyllä siellä tiedetään.


      • vaihtoehtokyselyjä

        Ei ollut vaihtoehtona millekään. Hiilivoimakin luotettavampaa.


    • On toki, useitakin.
      1. vesivoima (okei, se on ympäristörikos, mutta aika saasteeton, jos ei jouduta rakentamaan tekojärviä. Suomessa rakennettu käytännössä tappiin)
      2. vuorovesivoima (ei toimi suomessa)
      3. aurinkoenergia (maissa joissa energiantarve keskittyy päiväsaikaan ja aurinkoa on tasaisesti saatavilla ympäri vuoden. Esimerkkinä Afrikka, Intia, jne)
      4. tuulienergia (esimerkiksi purjeveneissä. Jos ei ole kiire minnekään)
      5. geoterminen energia (ei toimi suomessa)

      Eri puolille maailmaa toimivat erilaiset ratkaisut. Meilläpäin ydinvoima on tällä hetkellä parhaita, ellei paras, sähköntuotantomalli. Rakentaminen vain on kovin hidasta, mistä johtuen nyt alkaisi olla kiire saada pari voimalaa rakenteille...

      • Anonyymi

        Vuodet vierineet ja energiaakin riittää. Ydinvoimaa tarpeeksi, nyt talvi ja aurinkoenergia vähissä, tuulivoimaa jos tuulee, hiilivoima vain varalla huoltovarmuuden vuoksi ja vesivoimaa nyt runsaasti sateisen, kylmä syksyn ansiosta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      405
      4119
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      229
      2047
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1520
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      155
      1345
    5. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      61
      1003
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1001
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      127
      965
    8. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      913
    9. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      222
      906
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      888
    Aihe