Puhelin hajosi koulussa kuka korvaa

JTT7

Aloitetaan nyt sillä että tiedän kyllä että koulut eivät ole vastuussa oppilaiden puhelimista kouluaikana. Mutta mitä mieltä olette seuraavasta.

Olin ohjeistanut lastamme pitämään puhelinta repussa koulupäivän ajan aina. Eräs opettaja oli suositellut että puhelimia ei säilytetä repuissa vaan housun taskuissa. Joten lapsemme toimi niin että lähti puhelin repussa kouluun ja otti koulussa aina ohjeistuksen mukaisesti sen taskuun.

No välitunnilla oli sitten ollut pelaamassa jalkapalloa puhelin taskussa ja toinen poika oli tönäissyt poikaamme voimalla(Kaikki töniminen oli ehdottomasti kielletty koulun peleissä). Teon tahallisuudesta kertoo myös se että tönii kaikkia ko. pelissä eikä kyse ollut tässäkään puhtaasta vahinko tönäisystä.

No poikamme kaatui soralle, sillä seurauksella että puhelin hajosi.

Koulun valvonta/ohjeistus vastuu?
Tekijän vastuu?
Puhelimen omistajan vastuu?

10

2974

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kewadq

      Puhelimen omistajan ja/tai lapsen (holhoojan) vastuu.

      Jos et kestä sitä, että puhelin voi hajota käytössä, älä anna lapselle puhelinta (äläkä käytä sellaista itsekään muuta kuin silkkihansikkailla pehmustetussa laatikossa).

    • Opettaja-käski

      "Eräs opettaja oli suositellut että puhelimia ei säilytetä repuissa vaan housun taskuissa."

      Onko sinulla mitään todisteita siitä että tämä opettaja on oikeasti sanonut näin? Vai pelkästään lapsesi väite "Joo ope sanoi että puhelimen täytyy olla taskussa".

      On nimittäin vaikea uskoa että opettaja sanoisi noin. Minkä ihmeen takia noin tekisi?

    • JTT7

      Opettaja vältti tällä kommentilla mahdollisia varkauksia.

      Ja ekalle kommentoijalle normi ihmettely. Onko kaikki rikkoutumiset mielestäsi omistajan vastuulla. Eli missä menee raja. Ja opettaja on tämän myöntänyt minulle myös kirjallisesti

      Jos joku kolaroi autoasi vahingossa, niin oletko omistajana korvausvelvollinen. Jos joku polttaa talosi vahingossa niin oletko asunnon omistajan korvausvelvollienn. Jos joku rikkoo kännykkäsi väkivaltaisesti mutta ei tahallisesti, niin onko tavaran omistajalla korvausvelvollisuus.

    • V.Tarkastaja

      Tässä tapauksessa opettajan kotivakuutus korvaa puhelimen täysimääräisesti.

    • b7b6b7b6b7

      Opettajan kotivakuutuksella ei ole mitään tekemistä oppilaan puhelimen hajoamisen kanssa.
      Oman lapseni puhelin hajosi lähes samalla tavalla ed. kerrotun kanssa. Liikuntatunnilla oli ollut pöytätennispeli. Lapsi oli pannut puhelimen etutaskuunsa. Tennispallo oli osunut puhelimeen ja sen näyttö hajosi.
      Asian korvaavuutta kysyttiin koululta. Koululla oli tietenkin vakuutukset, mutta meille sanottiin, että puhelinta ei korvata koulun vakuutuksesta, koska
      -puhelin ei ole mikään välttämättömyys
      -lapsen olisi pitänyt osata ennakoida se, että puhelin voi rikkoontua
      -puhelinta ei pidä säilyttää taskussa tunneilla.
      Koulusta ohjeistettiin kysymään, josko oma kotivakuutus korvaisi. Puhelimen hajoamiselle oli vain huono hetki - meillä ei ollut sellaista kotivakuutusta.

    • mulle_ei_tuu

      "oli ollut pöytätennispeli" =pingis kansankielellä
      "Tennispallo oli osunut puhelimeen ja sen näyttö hajosi"= pöytätennis eli pingispallo, joka painaa 2.7 grammaa, ja tässä vielä pehmusteena taskun kangas, ja näyttö hajosi..

      kovin on huonoja nuo nykypuhelimet

      • MurtakaaMyytti

        Tehkää nyt youtubevideo useammalla puhelimella, ja katsokaa saatteko hajotettua lasin puhelimesta lyömällä pingispallolla siihen täysiä pingiskentän yli. Ensin taskun läpi ja jos ei onnistu, niin paljaaltaan.

        Vastaava suomalainen myytinmurtaja-videosarja on tietysti ihan kuningasidea muutenkin, vink vink...

        Eniveis, neuvotelkaa tönäisijän vanhempien kanssa. Tavallaan lapsen olisi pitänyt huomioida, ettei futista kannata pelata puhelin taskussa, mutta lapset on lapsia ja jos tönäisy oli tarkoituksellinen nurin tönäisy, niin tekohan oli tuottamuksellinen.

        Harmillista. Vilkaiskaas Verkkokaupan tarjousta pe aamuna 9.00 alkaa myynti Honor 7 Lite 129 e tms. Gyroskooppia ei ole Pokemon GOn pelaamiseen siten, että näkyy ympäristö kameran kautta.


    • v8v8v8v

      Ei kouluilla pelata aina sillä oikealla pingispallolla. Eihän kirjoittaja sellaista ole väittänytkään, eikä laittanu mitään pallon painoja. Mekin pelattiin kovalla pallolla koulussa ja nuokulla.

    • doctus

      Oikea vastaus löytyy tässsä tapauksessa vahingonkorvauslaista. Sen mukaan "joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheuttaa toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen..." Tästä pääsäännöstä on erinäisiä poikkeuksia, mutta ne eivät tule tässä tapauksessa kysymykseen, joten ei niistä enempää.

      Tahallisuudesta ei varmasti ole kysymys. Ei koulu/opettaja/tönäissyt toinen poika ole halunnut /tarkoittanut rikkoa ap:n lapsen kännykkää. Entä tuottamus? Sillä tarkoitetaan vahinkoon johtanutta huolimattomuutta tai laiminlyöntiä. Lisäksi edellytetään syy-yhteyttä. Koulun/opettajan olisi pitänyt käsittää, että ohje kännykän taskussa pitämisestä voi johtaa pelitilanteessa kännykän hajoamiseen ja törmäilleen pojan olisi puolestaan pitänyt tajuta sama riski.

      Ja näillä eväillä olen ainakin itse sillä kannalla, että kysymyksessä oli puhdas vahinko, josta kukaan ulkopuolinen ei ole tahallisuutensa tai tuottamuksensa perusteella korvausvastuussa.

      • LG_G4

        Olen samaa mieltä kanssasi tuosta korvausvelvollisuudesta. Se jää kännykän omistajalle. Sinänsä ikävä asia kännykän rikkoontuminen.

        Mihin kännykkää tarvitaan koulupäivän aikana? Pitäisikä kännykät kerätä oppilailta talteen kouluun saapuessaan ja antaa takaisin koulusta lähtiessä? Säilyttäminen tapahtuisi henkilökunnan voimin ja kännykät säilytettäisiin lukitussa paikassa.

        Yleisemminkin tuosta kännykän säilyttämisestaä housuntaskussa. Itse aikuisena miehenä en voisi kuvitella säilyttäväni kännykkää housuntaskussa. Varsinkin istuessa kännykkään tulee niin paljon vääntöä etutaskussa, että se helposti hajoaa. Mitä isompi näyttö, sitä todennäköisemmin. Takataskussa säilyttäminen on jo tahallista kännykän rikkomista. Puseron taskut ovat paljon parempia paikkoja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2659
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      223
      2484
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2312
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      190
      1804
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1308
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1243
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1225
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe