jjoutava tässä

jjoutava

En millään tavalla yritä jjoutavaa tuoda esille, mutta kuitenkin. Kävin paikallisessa kaupassa ja kun tulin kotiin näin parin naisihmisen kinastelevan lintujenruokinnan tarpeellisuudesta. Kun olin jo hissin luona tarkistin avaintani eikähän sitä taskussa ollut. Sisäinen komissaario Koskinen sanoi, avasit avaimellasi alaoven. Palasin takaisin ja siellähän ovessa oli avaimeni. Naiset näkivät avaimeni ovessa mutta kun keskustelu oli lintujen ruokinnan tarpeellisuudesta heilläkään ei säteillyt. Keskustelu oli kiihkeää tietenkin kun on vaarana rottien pihalle tulon vaarasta niin että-.

25

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jakolasku

      Rotat ei hyödy paljoakaan jos lintuja ruokitaan roikkuvista ruokinta-automaateista. Jos leivät ja pullat heitetään maahan hyötyjä on myös rotta.

      Juttu oli tänään Keskarissa.

    • Kurasaapas

      Lintulautani on korkealla, aamusta linnut pudottaa osan siemenistä, varpuset kuorii kuorimisnokallaan ja kuoret jää maahan tintit menee pensaikkoon ja ip.llä rusakko touhuaa tinttien ruokapaikalla, osaa ne luonnon eläimetkin käyttäytyä.
      Aamusta on noin pari tuntia touhua ja tohinaa sitten ilmestyy siivouspartio fasaanikanat ne syövät kaikki maahan pudonneet siemenet ja kuoret. Puolen päivän tietämillä on viimeinenkin siemen syöty, siistiä on jo viime talvena kiinnitin huomiota tähän lintujen toimintaa.
      Iltapäivällä laitan taas annoksen siemeniä ja sama järjestys ruokailussa silloinkin.

    • noinhan.on

      Lintujen ruokintapaikat ovat omiaan levittämään lintujen sairauksia.

      • u-te-le-vainen

        Mitä tarkoitat?


    • jjoutava

      Onhan siinä semmoinen tautivaara kun riippuen lintulaudan mallista ulosteet voivat sotkea niitä siemeniä. Monia ihmeellisiä ratkaisuja on nähty lintulaudoissa jotka piti olla varma puhtaus syötävissä, mutta joku konsti sotkuun aina löytyy. Maahan tippuvat siemenet eivät ole ihan hygieenisiä nekään. Tintit heittävät olkansa yli pienemmät siemenet ja n.e.p.

      • suosiellävetelätäällä

        Lyhyen pakkasjakson aikana laitoin pieniin mökin mallisiin lintulautoihin kauraa. Ne roikkuvat puun oksasta narun varassa.
        Hiukan laitoin maahankin. Muutaman päivän jälkeen siellä oli jo nähtävissä lintujen ulosteita. Salmonellaa ne levittävät.


    • titijatyy

      Olen nähnyt maalla hevostalleilla parveilee paljon pikkulintuja talvisin...miksi ?
      No siksi kun hevosen suolisto ei sulata kokojyviä ne tulee kokonaisina ulosteen mukana.
      Tuo hygienia hullutus lintujen ja muidenkin luonnon varaisten eläinten kohdalla ei pidä paikkaansa. Tietysti puhtautta kannattaa noudattaa jo lintuystävän kannalta ettei aivan paljaskäsin puhdista lintulautoja.

      • jakolasku

        No näin joskus kävi tuttavalle. Siivoili lintulautaa ja samalla puuhastellessa tupakoi. Tuli tietysti kipeäksi, ensin sairaalassa oletettiin umpisuolen puhjenneen mutta sai salmonellan puhdistaessaan lintulautaa ja samalla tupakoiden.


    • jjoutaba

      Nyt alkaa olla käsillä aika puhdistaa linnunpöntöt. Miksi? pakkasilla pesissä asustavat lintukirput eivät paljon hyppele siksi kannattaa toimittaa puhdistus nyt.

      • harmi.et.huvi

        Puhdistan muutaman pesäpöntön kevään loppuhangilla. Pöntöissä saattaa olla linnun talven suojapaikka. Sontaa on kertynyt.
        Joskus huonojen kesien jälkeen pesään jäänyt ja kuollut linnunpoikanenkin.

        Oravat ovat totuuneet saamaan ruokintapaikoilta helppoa ruokaa. Ne taatusti eläisivät pelkästään luonnonantimilla, käpyjen siemenillä.


    • Mukavaa kun sinäkin poikkeat keskustelemaan Saadaan paljonkin erilaista tietoa arkeemme

    • jjoutava

      Sitä minä ihmettelen kun tautivaaraa vähätellään vaikka huomaan että sen salmonellan voi saada lintulaudan puhdistajakin. Pihalla liikkuu muori joka kielloista huolimatta ruokkii lintuja ja kun keskustelin hänen kanssaan hän sanoi. "Lintujen ruokkiminen on kielletty, mutta hän ruokkikin oravia."
      Tämmöistä muoria on vaikea syyttää mistään.

      • herwoodi

        Asutko vielä hervannassa, jjoutava. Ei tarvitse vastausta ellet halua.


      • jjoutava

        Tässähän minä. Hervannassa.


    • velipuolilili

      Ihmiset eivät välitä käsien pesemisestä tuon taivaallista vessassa käynnin jälkeen moniko huuhtasee käsiään vaikka raana on yhtä lähellä kuin se housuun pantava?
      Sitten ne kuolee siitä kun naapuri syöttää lintuja, joku voi kuolla sanomalehti kädessä laittakaa juttu kiertämään, tulee edes uusia aiheita sivulle.

      • jjoutava

        Niin ja miten moniniki pesee? vähän käyttävät käsiään raanan alla ilman saippuaa. Puhistuuko? no ei varmaan. Rottien tulo pihapiiriin on varmaa kun homma ryöstääntyy käsistä. Eräskin mummo Espoossa rakensi oikein havumajan syöttöpaikaksi, mutta hänet määrättiin purkamaan laitos. tietenkin kauhea marmatus siitäkin seurasi. jjoutava ei tietenkään kiellä eikä käske, ei osallistu riitoihin. Tamperelaiset ei hötkyile.


    • Vrboska

      Ripustettavat talimakkarat ovat parhiata, niitä käyttää harvineinen harmaatikkakin hyödykdeen.Varikset ja harakat häädetään kovalla kädellä.

      • jakolasku

        Täällä on melko paljon variksia, harakoita sekä naakkoja, pitkäkorviakin joskus näkyy. Oravia usein.


      • jjoutava

        Voiko mies sanoa ihanaa, että keskustelua syntyy. Sanon kuitenkin. Kun nyt facessa, sattuneesta syystä on katkos, siis, aivan omsta tumpeloinnista johtuen pyrin aikojani kuluttaakseni esiintymään täällä 70 palstalla. palstahan on kuten tiedetään avoin sellaisille kuten minä. En ole kuulemma yksinäinen kuten tuttavani sanoi, "onhan sinulla tuttavia" omsta mielestä kuitenkaan ei riittävästi.


    • Yksin kun asuu, jää joutavatkin jutut juttelematta, saati vakavat periaatekeskustelut.
      Jos menee useampi päivä, ettei kukaan on käynyt, niin tarve puhumiseen vähenee. Jos vaikka maanantaina haluaisi puhua sydämenä kyllyydestä jostakin huoleniheesta, on se jo torstaina kaluttu aihe. Itsekseen sitä on vatvonut ihan kylliksi. Silloin ei ole enää innostusta mielipiteenvaihtoon, vaikka tuttava tulisikin kahville.
      Jutustelukaan ei tunnu miltään, ketäpä kiinnostaisii eiliset lumityöt tai talitinttien ruokkimiset. Jos ei ole päivissä eroja, mitäpä puhumistakaan niistä olisi!

      Alkaa tässä vähitellen ymmärtää, mitä syrjäytyminen tarkoittaa.
      Siksi tällainen keskustelupalsta on hyvä tuuletusaukko maailmaan. Kannattaa pitää siitä huolta.

    • jjoutuva

      Yksinäisyys saattaa liittyä älykkyyteen. Älykäs tuskastuu tyhmempien seurassa. Osallistuin yksinkertaiseen älykkyystestiin jossa havaitsin etten ehkä olekaan älykäs. olen kuitenkin luullut olevani jossainmäärin.? Kuitenkaan en ole sellainen jolla on paljon kavereita. Facessakin muutama hassu 3kymmentä. Nyt mietin miksi en tykkää kavereista. ehkä se on hämäläisistä sukujuurista joht.

      • jakolasku

        Tässä talossa jutellaan ja juorutaan, joitakin kiinnostaa joidenkin asiat. Mua ei kiinnosta toisten asiat.
        Juttelen ja yleensä juttupaikka on alaeteinen tai hissi. Eilen näin yhden miehen jota en ole tavannut kun kevät-talvella. Näkyi pysyneen terveenä ukko.


      • hieman-ikävä-jo-on

        jjoutava
        " Facessakin muutama hassu 3kymmentä. Nyt mietin miksi en tykkää kavereista. ehkä se on hämäläisistä sukujuurista joht."

        Oletko kyllästynyt meihin täällä 70 palstalla, vai mihin olet kadonnut?


    • yksullamirjami

      Olen kiitollinen tästä tietsikasta --jos ei tätä olisi --millä sitä sais aikansa kuluun .
      Lukemisen Kirjoista olen lopettanut --ennen oli oikee lukutoukka . Harmittelin kun kirjoja oli hyllämetreittäin --Ja mikä raijaaminen ne on ollu muuttaessa -- nyt vein ison vetokassillisen Roskahuoneeseen , hississä naapuri ihmetteli kun huomas painavan kassini , että mitä siinä on . Käski viedä Ruotsin - Suomalaisiin kerhoihin --sanoin , että nyt on niiden raijaaminen tullut lopunpäähän .
      Jäi niitä vielä muutama metri -- että perijöillekkin riittää kuskaamista ---sitten .
      Täältä on kiva lukea Uutiset ja mikä millonkin huvittaa -- Ensin pelasinkin aikani kuluksi niitä ilmasia pelejä ,mutta nykyään ei sekään kiinnosta . Musiikkia kuuntelen --Radio pelaa hyvin ja Nytkin Niitä Joululauluja kuuntelin pitkän tovin . Jyytuubi pelaa kanssa ja kaikenlaista on internetissä Vaikka Googlettamalla .

      U.M

      • Kun yksi mielimuusikoistani Leonard Cohen siirtyi tuonpuoleiseen viikko sitten, soitin hänen musiikkiaan You tuubessa pari päivää, ja nyt on jäänyt korvaani soimaan hänen tunnetuimmat kappaleensa. Yritän häivyttää niitä soittamalla jotain muuta, mutta aina vain Halleluujaa palaa pääkoppaani!
        Kun olen liikkeellä ihmisten ilmoilla ei korvissani soi kuin tinnitus, mutta kun olen yksin kotosalla, musiikki alkaa taas kuulua.
        Huoh.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      140
      2030
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      171
      1220
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1137
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      167
      994
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      93
      916
    6. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      60
      860
    7. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      859
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      42
      804
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      780
    10. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      117
      688
    Aihe