Nettipoliisien lisäys on sananvapauden vähennys

taaltapesee

Nettipoliisien määrä kaksinkertaistettiin sisäministeri Risikon toiveen mukaisesti. Se johtaa sananvapauden edelleen kaventumiseen. Poliisiylijohtajan mukaan poliisi satsaa erityisesti verkkotiedusteluun. Toivottavasti se ei merkitse sananvapauden kaventamista entisestään. Ensi keväänä eduskunta antaa supolle (siis poliisille) rajoituksettoman oikeuden verkkovalvontaan.

Onko meillä sananvapauden mallimaana varaa sananvapauden jatkuvaan kaventamiseen?

19

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TotuusSattuu

      Voi kun pikkuista suututtaa kun ei saa ihan vapaasti haukkua ja solvata muita. Se kun on niin hauskaa ajanvietettä...

      • hoit_su

        juuri niin☺


    • Masturbo

      Kukin käsittää asiat haluamallaan tavalla. Jos verkkovalvonnan avulla pystytään estämään viharikoksia , terroritekoja jne. niin ei kait sitä voi pitää pahana asiana ?
      Jos sen haluaa (väärin) käsittää sananvapautta vastaan suunnattuna esivallan salajuonena, niin minkäs sille siten voi. Onneksi meillä on edelleen edes mielipiteenvapaus ;)

    • Wwlohle

      TotuusSattuu: Älähän solvaa aloittajaa. Siitä voi nettipoliisi ottaa herneen nenäänsä. Yritä pysyä itse asiassa, niin kuin aloittajakin pysyy, niin näet hieman omaa napaa pidemmälle.

      • TotuusSattuu

        Minä en solvaa vaan ihmettelen että jotkut tulevat jatkuvasti itkemään muka sananvapauden kaventumista kun vihdoin edes hiukan myös valvotaan niitä Suomen laissa olevien pykälien noudattamista. Siellä ne pykälät ovat vuosia olleet ihan samanlaisina mutta ei siitä kukaan ole hermostunut. Mutta nyt kun on tullut joillekin kansanhuviksi kaikkien ajatustensa kuonan suoltaminen julkisesti nähtäville, äkkiä sen sanominen onkin joku ihmisoikeus josta ei saa rangaista vaikka se olisi miten loukkaavaa tahansa.
        Opetelkaa kirjoittamaan siivosti niin ei tarvitse itkeä mitään rajoituksia.


      • TotuusSattuu

        Niin ja maksan hyvin jos joku tuo näytille asiallisen, hyvin perustellun ja kiihkottoman kirjoituksen jota ei ole saanut julkaista, siis tapauksen jossa sananvapautta on ihan oikeasti loukattu.
        Jään odottamaan.


      • 838393

        Ei sinun tarvitse katsoa kuin mistä Halla-Aho sai tuomion. Mistä Tynkkystä vainottiin ja nämä uusimmat tapaukset. Heikkilä, Pertti Nykänen, Junes Lokka...

        Mikään noiden sanomisista ei täytä vihapuheen tunnusmerkkejä.


      • TotuusSattuu
        838393 kirjoitti:

        Ei sinun tarvitse katsoa kuin mistä Halla-Aho sai tuomion. Mistä Tynkkystä vainottiin ja nämä uusimmat tapaukset. Heikkilä, Pertti Nykänen, Junes Lokka...

        Mikään noiden sanomisista ei täytä vihapuheen tunnusmerkkejä.

        Kaikissa niissä oli varsin selviä kohtia jotka olivat sopimattomia. Etkä edes viitsinyt yrittää laittaa niitä oikeasti nähtäville jotta olisi voinut ruotia niiden puutteet.


    • Tärkeäsananvapaus

      mm. Tervo saa vapaasti piestä kantasuomalaisista suutansa
      raamattua saa paiskia lattiaan ja rasmuksessa eskolin uhkaili äskettäin yli puolimiljoonaa perussuomalaisten äänestäjää ampumisella.Rasmus on täynnä vihapuhetta,mutta he eivät saa tuomioita,muut saa jotka ovat vihaisia ja huolissaan invaasiosta ja näiden muslimien rikoksista kantasuomalaisia kohtaan.Ja onhan noita tapauksia vaikka kuinka.Nettipoliisit olisi otettu käyttöön jo ajat sitten,kuten koulukiusaamisen vuoksi.Nuo on otettu vain muslimeita palvelemaan,itse saavat harjoittaa päivittäin vihapuhetta "vääräuskoisia" kohtaan ja niille ei tehdä mitään,vaikka teot puhuvat puolestaan ympäri maailmaa.

      • KysynVaan-76

        Kuten kirjoituksestasi huomaat, itsekin lopulta pidät huonona että vaikkapa Tervo lausuu loukkaavia sanoja joistain suomalaisista. Joten miksi tähän lääkkeeksi esitetään sitä että kaikki saisivat vapaasti luokata toisiaan? Siitäkö se yhteiskunta parantuu?


    • TotuusSattuu

      Tajuavatkohan esitystä ajavat että tuon jälkeen voimme kaikki ihan vaapasti julkisesti leimata vaikkapa kaikki Perussuomalaiset umpirasistisiksi ääliöiksi jotka pitäisi lähettää Siperiaan eikä siinä olisi kenelläkään mitään sanomista kun se on vain mielipide eikä sitä saa rajoittaa kun emme kerran kehota varsinaiseen väkivaltaan? Ostetaan mainostilaa ja laitetaan lehteen iso mainos jossa Halla-ahon kuva ja hakaristi otsassa? Ketä se haittaa, sananvapautta vain...

    • sakottulee

      Jos ajattelen maahanmuutosta omilla aivoillani olen rasisti, poliisilla on aikaa nikkaroida "vihapuheita",samaan aikaan maahamme tulee rikollista porukkaa tuhansia elätettäväksi, luulisi poliisilla olevan heissä tarpeeksi tutkimista,ja samaan aikaan talousrikoksia vanhenee poliisin resurssi pulaan, huom satoja miljoonia.

      • TotuusSattuu

        "os ajattelen maahanmuutosta omilla aivoillani olen rasisti"

        Kyllä jos ne aivosi tuottavat rasistista soopaa. Ehkä kannattaisi vähän opetella monipuolisempaa ajattelua niin että sieltä tulisi vähän paremmin perusteltua ja järkevästi muotoiltuja ajatuksia ilman solvauksia ja haukkumista.


    • Bullshark

      Kuinka moni noista nettipoliiseista on esim. somalian- tai arabiankielentaitoinen - niillä kielillähän suurin osa varsinaisesta vihakirjoittelusta tapahtuu? Olisin luullut sitä mainostettavan laajaltikin jos poliisiopistosta olisi valmistunut somaleita tai Lähi-Idästä kotoisin olevia.

    • onkooikesvaltio

      Ottaakohan nettipoliisit kantaa siihen kun meitä kantasuomalaisia solvataan, tähän syylistyy maahanmuuttajat ja eräät kantasuomalaiset suvakit, kuinkas tämä somalinainen joka iteksen mielenosoituksessa haukkui poliiseja natsisijoiksi, poliisit eivät puuttuneet asiaan , sehän on selvää persut joutuu aina syytteeseen jos he vähänkin kommentoivat matujen tekemisiä,,

      • TotuusSattuu

        "sehän on selvää persut joutuu aina syytteeseen jos he vähänkin kommentoivat matujen tekemisiä,,"

        Ai joutuvat vai? Ei noita syytteitä nyt aivan kauhen paljon ole tullut verrattuna siihen miten paljon erilaista puhetta on ollut. Syytteeseen on joutunut muutamia hyvin näkyvässä asemassa (mm. kansanedustaja) olevia joiden pitääkin jo asemansa takia olla tietoisia siitä miten sanat pitää asettaa.
        Tavallinen kanslainen on saanut netissä sanoa käytännössä aivan mitä vain ilman vaaraa joutua minkäänlaiseen syytteeseen.


    • vaisattuu

      Niinpä niin,ongelmista ei saa kertoa,olen rasisti ja ylpeä siitä.

      • TotuusSattuu

        Kerrothan sinä juuri siitä ongelmasta että olet rasisti ja vielä ylpeä siitä. Se on todellakin aika iso ongelma.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5634
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2496
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1977
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      59
      1725
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      10
      1281
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe