Risto EJ Penttilä: "Nato ovi meni kiinni"

Naton-aivopierut

Vai menikö? No, ei toki, hintalappu vain hieman nousi. Aina löytyy Nato-junasta tilaa niille joilla on varaa maksaa ja nostaa puolustusmenot 2 prossaan bkt:stä. Amerikkalainen on kauppamies, ja tsuhna not!

Risto EJ Penttilä on siitä kummallinen kaveri, että hänen perustamansa puolue ei koskaan ottanut oikein tuulta siipiensä alle. Hänen puolueelle ei yksinkertaisesti ollut mitään kysyntää Suomen markkinoilla. Sillä ei ollut suomalaisia puhuttelevia arvoja.

Ehkä hänelle jäi siitä lähtien Nato-pierut pyörimään päässä. Jos Riston mielestä Nato-ovi on kiinni, niin ainahan voi mielessään ajatella suomalaisia Nato-pieruja, joista kyllä lämpöä ja tunnelmaa riittää aina vanhoille päiville asti.

25

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rauhamaas

      Penttilälllä on jännän mallinen suu, sinne se.laittaa.eri ruokalajeja ja pureskelee, nieleskelee ja päästelee ilmille mitä erilaisimpia pöljyyksiä

      • ulaaniv

        miksei nama naTo kannataja muuta viroon ziella on puolustaja me suomessa parjataan kun saadaan oma raha ja rehelliset maanjohtaja..


      • aom
        ulaaniv kirjoitti:

        miksei nama naTo kannataja muuta viroon ziella on puolustaja me suomessa parjataan kun saadaan oma raha ja rehelliset maanjohtaja..

        Sinä tuskin kovin huolissasi olet Suomen puolustuksesta.
        Suomalainen sinä et ole,se käy hyvin selville kirjoittamastasi kahdesta rivistä.


    • tässätotuus

      Tuo Penttilä on dementikko. Sen nuppi on aina ollut sekaisin.

    • TiltunKauhu

      Tiltu: "Vai menikö? No, ei toki, hintalappu vain hieman nousi. Aina löytyy Nato-junasta tilaa niille joilla on varaa maksaa ja nostaa puolustusmenot 2 prossaan bkt:stä. Amerikkalainen on kauppamies, ja tsuhna not!"

      Suomi ei ole ollut pyrkimässä Naton jäsenyyteen.

      "Risto EJ Penttilä on siitä kummallinen kaveri, että hänen perustamansa puolue ei koskaan ottanut oikein tuulta siipiensä alle. Hänen puolueelle ei yksinkertaisesti ollut mitään kysyntää Suomen markkinoilla. Sillä ei ollut suomalaisia puhuttelevia arvoja."

      Arvot olivat liiaksi samat kuin kokoomuksella. Ei ollut tilaa poliittisella kentällä.

      "Ehkä hänelle jäi siitä lähtien Nato-pierut pyörimään päässä. Jos Riston mielestä Nato-ovi on kiinni, niin ainahan voi mielessään ajatella suomalaisia Nato-pieruja, joista kyllä lämpöä ja tunnelmaa riittää aina vanhoille päiville asti. "

      Penttilä ei aja Suomea Natoon.
      Pierut pyörivät päässä vain tiltuilla.

      • läheshupaisaa

        Piirteitä, en tiedä mutta lannistumaton olet. Kunniaa !!?!!


    • rahatpöytään

      Suomen pitää nostaa korvausta, jonka Suomen pitää saada Natoon liittymisen hintana. Eturintamassa olevan ei kannata tehdä ilman korvausta hommia takarintamamaiden puolesta.

      • PöljänPulinaa

        Siinä taas toinen ääliö?


      • minun_mielipiteeni

        Maan puolustuksen hinta ei ole rahassa laskettavissa,on se niin välttämätön asia.
        Kaikissa maissa on armeija,jos ei oma,niin silloin vieras armeija.Minä olen sitä mielipuolta,että Suomen oma armeija on Suomelle paras.


    • 2 prossaan bkt:stä. ei taida enää edes riittää. Natossa ei ole mitään järkeä, se ei enää edes tule halvemmaksi. Mä veikkaan, että USA:lle käy kätevämmin se, että ne itse lähtee Natosta. Niin minä Jenkkinä tekisin ainakin. Se on heille parempi ja myöhemmin myös meille eurooppalaisille, jos lähtö on vain porrastettu, ettei jää sotilaallista tyhjiötä, se on myös USA:n etu, USA:lle on valtava haitta siitä jos Euroopassa soditaan vaikka se lähtisikin Natosta.

    • KunhanTaasSepitätte

      Tuo 2 % on pelkkä SUOSITUS, johon yltää 29:stä jäsenmaasta vain 5-6 kpl!

      Aivan turhaa toistella selkeätä valetta!

      • "Tuo 2 % on pelkkä SUOSITUS, johon yltää 29:stä jäsenmaasta vain 5-6 kpl!"

        niin, mutta ei ole kauan. USA ei puolusta niitä maita jotka ei maksa riittävästi. se on sellainen sisilialainen systeemi....


      • AinoKassinenVai

        Trump on perunut jo suurimman osan puheistaan!

        Jospa maltat odottaa siihen, kun lupausten pitoaika tulee?


      • AinoKassinenVai kirjoitti:

        Trump on perunut jo suurimman osan puheistaan!

        Jospa maltat odottaa siihen, kun lupausten pitoaika tulee?

        Toivottavasti se on vain Trumpin omgelma ja toivotaan, ettei siitä tule meidän ja eurooppalaisten kumppaniemme ongelma. Saksalaisten pitäisi muutenkin enemmän huolehtia turvallisuudestaan. Aatun jälkeen ne on mennyt pelkän fyrkan perään, jos turvalisuudesta ei pidetä riittävästi huolta menee fyrkat, mannut, majat, talot ja rahat. Vähän yhteiseurooppalaista aatetta kansallismielisessä hengessä, kansallisvaltioiden ja kansallisten armeijoiden kesken, Joten valtioliitto kansallisvaltioita kunnioittaen on parempi, kuin liittovaltio, jota syystä vieroksutaan kaikissa sen muodoissa. Valtioliitoon kuuluu keskeisesti Euroopan ulko, turvalisuus ja puolustuspolitiikka.

        Siinä sotkee vain Nato: On Turkkia, on USA:ta, Kansaa ja Iso-Britannia, joka on eurooppaa siinä kuin myös vaivaloinen balkkani, mutta joihin ei voi luottaa. Ne kummatkaan eivät ole historiallisesti oikeata Eurooppaa. Britannia siksi, että se on naimisissa Imperiuminsa kanssa ja sen Imperiumin osa on suurin osa USA:stakin tai brittiläisyys on dominoinut muun sieltä ja sotkee muun Euroopan asioita Poista toistettu sana USA-UK suhteillaan. Eikä se valitettavasti ole näiden kahden välinen asia, kun britti ja USA:n verkkovakoilu ja vakoilu kohdistui manner ja pohjois-Eurooppaan, eteenkin Saksaan.

        Yritykset suomessakaan ei uskalla pitää tietojaan servereillä vaan jos ne nyt täytyy olla digitaalisessa muodossa on ne pidettävä muistitikuilla ja ne muistitikun kallisarvoiset tiedot varmuuskopioineen kaybrattuna kassaholvin kassakaapissa, jotka ovat biotunisteiden ja salasanojen takana. Kassakaappiin, kun siinä on vielä analoginnen vanha lukko ei sitä hakkeroimalla auki saada ja kun avaimetkin sen lisäksi tarvitaan. Kuinka paljon tähän menee yritysten ja organisaatioiden ´varoja.

        Itse suosittelen, että on myös Bulkki paskaa "salaista tietoa", joka ei pelkästään ole soopaa vaan haitallista jopa vaarallista, mikäli rikolliset vieraat vallat saavat käsiin. Huomataan katos vaan ne sai sen, joka niiden tulikin saada. On tiedostoja joissa on heidän omien miestensä ja yhteistyöhenkilöidensä nimiä nin arassa paikassa, että tekevät siitä tappolistan ja omat koirat purevat.

        Oli niin säälittävää, kun Snowden kärytti Iso-Britannian ja USA:n massiivisesta tietourkinasta uhreina myös Eurooppa, keksitiin heti saman kesän syksyllä Naton tietoturva harjoitukset, kuin kaksi rötöstelijää ovat Nato merkittäviä jäseniä. Miten tämän selitätte? Kyllä on idiootteja. Niiden harjoitusten merkitys on syöttää USA:lle ja Iso-Britanialle pelkää paskaa, ei saksalaiset sentään niin idiootteja ole kuin osa suomalaisista virkamiehistä, Joku rusikin otta Natoon liitymisen esimerkiksi kymmenen kohtaa mm. Miten sosiaali- ja terveysministerin saralle kuuluvat palvelut maksetaan. AIkaa huono vertaus, kuin USA:ssa jos ei ole vakuutuksia (ei ole varaa niihin), kannetaan pihalle sairastamaan syöpiään. Sen sijaan kaikki yhteikunnan vart ja - siellä on kova verotus nykyään- maksetaan vankeinhoitokuluina ja vankilat haluavat lisää vankeja koska ne on yksityisiä ja niiden lbbarit taas vaikutavagt liansäädäntöön, joten jostain pienestä rikeestä saa elinkautisen, tai kuolemantuomion. Venjä on muuten niin kuin USA paitsi siellä ei ole kuolemantuomiota mediaa niin paljon satelliitti kanavat ja uutiset New York Times kanssa kärkisijalla. Yhtä vanhakantaisia molemmat omalla tavallaan OVAT VENÄJÄ JA USA MOLEMMAT!


      • vankinumero2333210012

        melkein yhtäkova verotus yhteikunalta USA:ssa vailla kuitenkin yhteiskunna luomaa yleistä turvallisuutta, päin vastoin siellä saa pelätä lobataanko sinut vankilaan. Armejaan, CIA;n NSA:n FBI aihin ja muihin voima elemetteihin ne tuhlaa rahansa, että maa pysy pystyssä vain voimapolitisiella uhitelulla, jos tätä ei olisi ne maat jotka ovat sitouttaneet valuttansa US-dollariin vaihtaisivat johonkin muuhun joutis maa mustalle listalle, niin se toimii, toisaalta Kiinan ei kannata laittaa niitä konkurssiin, koska nyt ne voivat lypsätä rahaa korkoineen jenkkin raatessa, eikä mätä kannata nylkeäs se ei tietenkään voimapolitikalla onnistuisikaan, mutta kun velat jää maksamatta, ei saa velkaa velanpäälle, jolloin joudutaan paineeseen taas niiltä keskuspankeilta dollarien massiviseen tuotamiseen setelinä ja digitaalisena rahana ja kun sitä on liikaa liikkeellä dollarin arvo lähtee syöksyyn - mutta ei lähde sillä voimapolitikalla öljyntuottajat ovat sidottu dollariin. ne voimat jotka eivät laita dollria kiertoon olisivat voineet pelasta osan Yhdysvalloista, mutta USA on hävinnyt ja nähtäväksi jää voitiko kukaan. tai omistaako kiinalaiset vinosilmät pian tämän palaneetan. USA:n Voimapolitikan yksi muoto on diplomaattinen dialogi, siirtymineen, sieltä synkille mustille ja vielä tummille listoilla ja jos teen niin että jenkit taloudellisesti hyötyy ai ai meidän käytännössä kokoomukseen kuuluvat virkamiehet tulevat omassa sosialismissaan liian kalliiksi - sosialisteja sikäli. että saavat palkkansa yhteiskunnalta. On käsite palkan saajat ja palkanantajat. Porvari poliitikolla pitää olla niin paljon rahaa, ettei se niin väliä vaikka ei nostaisi palkkaansa sitten olekaan todistaakseen ettei ole sosialisti. heh :) Näin muuten Trumphi tekeekin, se on sille ihan sama.

        Miten henkilö, joka on valtionvirkamies ja jonka vanhemmatkin kenties on virkamiehiä, voi pittää itseään "porvarina?" Käsittämätöntä. Sosialistithan niiden asioita palkansaajina ajaa. :))

        Kyllä mä aseiden suunnittelijoita ja valmistajia enemmän kunnioitan (/siinä on suomen toivo.), kun niitä jotka tilaavat niitä, mutta kyllä virkapukuisiakin tarvitaan muitakin kuin poliisi ja bussikuski. Onneksi virkamiehet eivät ymmärrä, että sosialisteja niiden kannattaisi äänestää. Nehän kaapaisivat vallan.


    • Joxanen

      Tulikos Penttilästä nyt sitten yhtäkkiä luotettava asiantuntija ?
      Tähän saakka hänkin on muistaakseni saanut lähinnä osakseen vähättelyä ja vääristelyä.
      Venäjämielisten asiantuntijaksi pääsee näköjään helpohkosti ?

    • Saatanantunarit

      Se nyt tuntuu olevan samantekevää "meneekö NATO-ovi kiinni", kun Suomi on pyöritellyt Nato-asiaa jo 1990- luvun alusta alkaen. Jos todellinen halukkuus olisi NATO:on liittyä niin se olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten. Asiaa voisi verrata vaikka kotivakuutukseen, että se kannattaa ottaa vasta sitten kun vahinko on jo tapahtunut. Käsittämätöntä vastuusta luistamista Suomen turvallisuuspolitiikka tuntuu olevan. Ollaan "vapaamatkustajia" Euroopassa eikä haluta kantaa sotilaallista yhteisvastuuta muiden NATO- maiden kanssa. Suomi vetoaa aina omaan itsenäiseen puolustukseen ja sitä se saakin kriisitilanteessa harjoittaa vapaasti yksin. Euroopan NATO- maat- ja tai yhdysvallat eivät Suomeen kohdistuvan sotilaallisen invaasion uhatessa puuttuisi asiaan muuta kuin korkeintaan aseavustuksin ja invaasion jälkeen ehkä saattaisivat humanitaarista apua antaa; mikäli siihen enää aihetta ilmenisi.

      • jipk

        Niin ja toisaalta Suomen ei tarvitse osallistua mahdolliseen Naton ja Venäjän yhteenottoon millään tavoin, kun emme ole natossa. Humanitääristä apua voimme toki myöntää ja ottaa sotapakolaisia vastaan.

        Teoreettisessa mielessä on hyvä, jos nato ovi olisikin kiinni. Tosin voin ikäväkseni kertoa, ettei sellaista ovea ole eikä tule, vaan Suomi otettaisiin, koska vaan ja milloin vaan sinne täysjäseneksi. Kysehän on siitä, että eihän sinne kannata mennä. joutuisimme maana kantamaan eturintamassa sodan raskaimman kuorman ja reserviläisarmeijamme kulutettaisiin loppuun ensi vaiheessa.


    • Asdertson

      Juu-u.

      Aika ronski lausunto vanhalta vahvalta natoilijalta. Saa nähdä vieläkö Nato-into tästä aallonpohjasta nousee, kun sekä EJ Penttilä että Alexander Stubb heittivät pyyhkeen kehään.

      Mitäs meikäläinen vastarannan kiiski nyt vastustaisi?

      Taitaa olla paras kun Suomi vastedeskin ajaa omaa etuaan ilman sotapoliittisia haihatteluja.

      • AsdeVastustaa

        Jäsenyys juuri takaa sen, ettei mitään "sotapoliittisia haihatteluja" tule tai niihin jouduta.

        Sen sijaan yksinjäänti suurvallan puristuksessa voi olla kohtalokas eli olemme tasan päinvastaisilla linjoilla!


    • EiNatoon

      Kuka nyt enää Natoon haluaisi liittyä?

      • ÄläSure

        Samat ihmiset kuin ennenkin!


      • kuka_epäilee

        Jos Balttian maat ei liittyneet Natoon ensimmäisen tilaisuuden saatuaan.Veli venäläinen olis jo aikoja sitten ajanut panssarinsa asemiin Itämerenrantaan.

        Nyt se on vaikeampaa, kerkesivät pirulaiset liittyä Natoon.


    • artisti2020

      Viro maksaa Nato-jäsenyytensä EU-rahalla, ja rahaa jää ylikin!

      Ottakaa oppia, suomalaiset!

      • maksaa_vähän_liikaa

        Me saimme sitä oppia vuositolkulla olemalla nettosaajan asemassa. Mutta mitään emme oppineet, vaan asiat ovat tietyillä sektoreilla -90 luvun tasoa, vaikka olemme nyt NETTOMAKSAJIA lähes miljardin osuudella.

        Mut eihä tollanen kahen mrd:n/v lisämaksu mitään maksa, leikataan mummojen eläkkeitä ja terveydenhoitomenoja. F-35:kin voidaan maksaa yleisistä työeläkevaroista, mitäs me semmosillakaan tehään, rikkailla on omat työnantajien kustantamat väh. 20 k€/kk vakuutukset. Ei tarvi ottaa velkaa, niinko ehotettu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      314
      3672
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      268
      2115
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      99
      1449
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1353
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      93
      1338
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1207
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1198
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1034
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      49
      1028
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      924
    Aihe