Sananvapaus on katoava kansalaisoikeus

taaltapesee

Sananvapaudesta on tullut katoava kansalaioikeus Suomessa. Sananvapautta on alettu murtaa monelta suunnalta yhtä aikaa.

Poliitikot kaventavat jopa omaa sananvapauttaan kieltämällä eduskunnassa tiettyjen sanojen käytön kokonaan. Esimerkiksi valehtelu-sanaan ei saa käyttää eduskunnan täysistunnoissa lainkaan. Niinpä monet puhuvat siellä muunneltua totuutta. Sehän on aivan sama asia, kun amerikkalaissarjoissa kirosana korvataan piippauksella.

Nettipoliisi murtaa kaiken aikaa sananvapauttamme seuraten ja kontrolloiden verkkokeskusteluja ikään kuin ne kaikki olisivat mitä suurimpia valtionsalaisuuksia. Jos joku sanoo esimerkiksi pakolaisista vähänkään kielteistä, niin häkki heilahtaa hyvin helposti.

Media on alkanut omaehtoisesti rajoittaa omaa ja kansalaisten snavapautta keksimällä sananvastuun sananvapauden tilalle. Aamulehden päätoimittaja kuvaili median sananvastuun käyttöä seuraavasti: "Kaikesta ei tarvitse eikä pidä kirjoittaa."

Jos media toimii sitä kaikkea ennakoiden, mistä nousee häly, eikä sananvastuun nimissä kirjoita asiasta lainkaan, silloin media on täysin väärillä jäljillä. Sen ryhdyttävä kiireesti miettimän omaa tehtäväänsä uudestaan. Median tehtävä on nimenomaan nostaa vaikeimmatkin asiat esille ja kertoa niistä objektiivisesti, jopa pakolaiskysymyksestä.

Suojelupoliisin päällikkö haluaa ottaa haltuunsa kaikkien suomalaisten sananvapauden. Supo haluaa päästä verkkoon kenen tahansa koneelle milloin vain, jopa niin, että yksityinen henkilö ei tiedä mitään viranomaisen käynnistä sivuillaan.

18

412

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • audiatur-et-altera--

      Mitä turhia parkumaan?

      Suomessa on ollut ja tulee olemaan ihmisiä, jotka eivät kumartele eivätkä alistu pomotteluun?

      Suomi on saanut EIT:lta (Euroopan Ihmisoikeustuomioistuin) useit langettavia tuomioita siksi, että tässä peräkylässä on koetettu simputtaa perusoikeuksia!

      A) Liisa Mariapori kirjoitti vahvaa asiaa nimellä Verottaja Tappolinjalla. No, se ei ollut mukavaa kuultavaa (joillekin) ja miten kävi? . Ne yritti hänet saada hiljaiseksi. Mutta EIT langetti Suomen valtiolle rangaistuksen, ja.... ( lukekaa!)

      B) Sitten. Emeritus professori Erkki Aurejärvi kirjoitti ”kovan kirjan”...

      Professorilta kovia väitteitä - poliisi ei tutki
      Torstai 22.1.2015 klo 06.47
      Professori Erkki Aurejärven muistelmakirja Kovaa peliä ei johda esitutkinnan aloittamiseen.

      C) Ja eräs hiirulainen – Maijaliisa Hiekkanen? Kirjoitti 2005 ”kovan kirjan” erään Pankkilaitoksen ja valtion virkamiesten yhteispelistä ( hometalopetoksesta ja – oikeusprosessista...) ja mitä sitten?

      Voi- voi! Ne vallan hermostuivat. Virkavalta rupesi Sen Pankkilaitoksen apulaiseksi, ja kirjan kirjoittajaa makuutettiin 25.10.2007 jopa Pasilan poliisiputkan betonipedillä – yksi yö- jotta mamma varmistettaisiin kuulusteluihin? Miksi? No, siksi, että Se Pankkilaitos vaati poliisia ”hiljentänään” sen Maijaliisan kirjoittamisen... Lopettamaan. LUKEKAA! Autenttiset tekstit löytyvät
      Maijaliisa Hiekkanen: Lainsuojattomana Suomessa, oikeusvaltiossa?
      http://elamanlaulu.com/elaman-tien-etappeja/maijaliisa-hiekkanen-kirja-lainsuojattomana-suomessa-oikeusvaltiossa/

      No, miten kävi? Tosi häpeällisesti. Poliisit mokasivat. Ylilyöntejä, jahtausta.... ja? Kirjaa ei nimetty laittomaksi. Syyttäjä ei nostanut syytettä. Hiekkasta vain kiusattiin, koetettiin saada "ruotuun"...

      Se sananvapaus? Eli. Kirja (suolainen ja kova dokumentti) on sensuurin, pankkilaitoksen ja poliisien metkujen läpäissyt. Vapaa. Mutta – painos on loppunut. Miksi? Siksi, että kansalaisia on kiinnostanut ja kiinnostaa. Se, että Vahvat koettavat Nitistää toisten kaikki oikeudet, sananvapaudenkin.

      Hämeen Sanomat uutisoi mm. tästäkin asiasta 24.10.2016. Otsikko Elämässä selviytyjä.
      http://www.hameensanomat.fi/uutiset/kanta-hame/316671-elamassa-selviytyja

      Ja itse ajojahdin ja mielipidevainon läpi kulkenut asianosainen kirjoittaa Kotisivullaan.
      Maijaliisa Hiekkanen: Lainsuojattomana Suomessa, oikeusvaltiossa?
      http://elamanlaulu.com/elaman-tien-etappeja/maijaliisa-hiekkanen-kirja-lainsuojattomana-suomessa-oikeusvaltiossa/
      Kannattaa lukea. Se on faktaa, dokumenttia.

      Eli? Ei pidä kitistä vaan oikeasti käyttää perusoikeuksien valtuutta:
      - sanan-, mielipiteen – ja ilmaisunvapaus! Suomessa näkyy esimerkkejä rohkeista kansalaisista jotka eivät pelottelua, jahtausta ja pyskologista sodankäyntiä pelkää. He muistuttavat, että jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Jos se kiukuttaa? No mikä sitten mättää!!!

      • komments

        Suojelupoliisin valvonta pitää sisällyttää tiedustelulainsäädännön uudistukseen


    • valta-ja-vAStuu

      Kyllä. Valvontaa tarvitsevat poliisitkin, koska ne ottavat aivan lainvastaisia vapauksia, valta pimentää!!!

    • TotuusSattuu

      "Media on alkanut omaehtoisesti rajoittaa omaa ja kansalaisten snavapautta keksimällä sananvastuun sananvapauden tilalle."

      Ei media ole tuota keksinyt. Vastuu omista sanomisista löytyy ihan Suomen laista ja on löytynyt sieltä jo kauan. Ongelma siitä on joillekin tullut vasta nyt kun ovat huomanneet että esim. pakolaisista ei saakaan kirjoittaa ihan miten herjaavasti tahansa vaan jossain saattaa mennä raja.

      " Aamulehden päätoimittaja kuvaili median sananvastuun käyttöä seuraavasti: "Kaikesta ei tarvitse eikä pidä kirjoittaa." "

      Kyllä. Ja tuo ei tarkoita että vaikeista tai ristiriitaisista asioista ei tarvitsisi kirjoittaa. Mutta se tarkoittaa että ihan kaikkien ajatuksille ei tarvitse tasapuolisesti tarjota julkisuutta. Esim. koulusurmaajat ovat lähes aina jättäneet jälkeensä omat sairaat manifestinsa ja niille halunneet nimenomaan teoillaan julkisuutta. On varsin vastuullista että näitä sairaan mielen tuotteita ei sellaisenaan julkaista ja tarjota näille ihmisten ajatuksille julkisuutta vaan vain kerrotaan yleisesti että tekoon ovat innoittaneet vaikkapa rasistiset tai ihmisvihamieliset ajatukset.
      On myös selvää että selkeästi lainvastaisia lausumia ei sellaisenaan julkaista. Nämä rajoitteet eivät ole ristiriidassa sananvapauden kanssa.

    • saa-sanoa---

      Totta on edellinen viesti. Sananvapaus ei tarkoita mielivaltaa, eikä rikollista kirjoittelua. Vapauteen sisältyy vastuu siitä, että se on asiallista, lainmukaista. Jos tahtoo oikein "räväkkää" tuoda, on itse keksittävä yksityinen foorumi, eikä koetettava toisten kyljessä lausua ( kuten lehtien palstat).

    • hetermies

      Homoseksuaaleista ei kestä millään foorumeilla kirjoitella mitään kritiikkiä, delete on armoton, eli, ei täällä Suomessa mitään vitun sananvapautta ole ollut vuosiin, vuosikymmeniin, ehkei koskaan!

      • TotuusSattuu

        Käypä noilla uskonto-palstoilla tai edes tasa-arvopalstalla niin löydät satoja viestejä joissa homoja kritisoidaan ja suoraan haukutaan.


      • 8.8
        TotuusSattuu kirjoitti:

        Käypä noilla uskonto-palstoilla tai edes tasa-arvopalstalla niin löydät satoja viestejä joissa homoja kritisoidaan ja suoraan haukutaan.

        Leviticus 18:22 . Room.1
        Siinä sitä.
        Totuus.
        1.Kor.6:9-10
        Repent or Perish!


    • hehehhshsahsa

      Suovaitsevaisto on tyhmyyden tyhmyys. Se lauma on jo tehnyt Suomesta fasistisen valtion, jossa ihmisoikeudet on jo tuhottu ja luovutettu suuryhtiöiden takana olevalle hyvin pienelle rahapiirille. Suvakit eivät tajua mitä tekevät. Seuraavaksi köyhät, työttömät ja sairaat eutanoidaan. Se on Sipilän saatanaa palvovien rahalestisten suora tavoite. Ja sitten lause historiaa: Lestaadiolaisliike on seksuaalisia perversioita sairaasti hyödyntävä natsistinen liike, joka toimii kuin kone saatanallisen suunnitelman eli taloudellisen ylivallan saavuttamiseksi. Sipilä toimii pääministerinä kuin tunteeton teloittaja. Hän teloittaa omaa kansaa ja paskantaa sen päälle. Sipilä ei lopeta ennen kuin on saanut Suomen ryöstetyksi kaikki rahat itselleen, suvulleen ja uskonveljilleen. Suomen matka helvettiin menee Sipilän nuoteilla. Bilderberg-ryhmä on hoitanut asiat siten, että mitään oppositiota ei ole kuten sdp:n eli Heinäluoman ja Lipposen ja Rinteenkin toiminta paljastaa. Li Andersson on ääririkkaan RKP:n kielipolitiikan ja homosiiven ylivallan asialla. Luuletteko, että hän tekee ensimmäistäkään siirtoa Suomen kansan ihmisoikeuksien puolesta. Se jo nähty: Ei tee. Ikinä. Suvakkimäkätys jatkuu. Vain se on varmaa.

      • Kyselijä-77

        "Suovaitsevaisto on tyhmyyden tyhmyys"

        Yrititkö ihan tarkoituksella ylittää omalla kirjoituksellasi vielä tuonkin tyhmyyden vai tuliko ihan vain vahingossa?


      • Vastailija-77

        Hyvä kirjoitus.
        BOIKOTOIKAA STOCKMANNIA JA AKATEEMISTA KIRJAKAUPPAA, NE MYY HALAL-SONTAA.
        ÄLKÄÄ TUKEKO ISLAMII!


      • Kyselijä-77

        Kirjoituksesi tasosta kyllä huomaa että olet boikotoinut ainakin Akateemista kirjakauppaa vähän liian kauan. Kirjojen lukeminen voisi tehdä sinulle ihan hyvää...


    • Mauri.Mykkänen

      "Sananvapaudesta on tullut katoava kansalaisoikeus Suomessa."

      Tuohan on outo väite. Jokaisella on oikeus sananvapauteen siinä tapauksessa jos sanottu ei ota kantaa mihinkään ei loukkaa ketään eikä pyri mihinkään. Jos sanat lausutaan epäselvästi niin ,ettei kukaan saa selvää mitä on lausuttu tai niin hiljaa, ettei "tarkastajat kuule".
      Moite voi olla myöskin "poliittisesti suuntautunut" moite ilmanalaa kohti. Kannattaa myös pitäytyä ajattelemasta kielteisesti mistään asiasta, todellinen vapaus on "rajaton myötäjuokseminen" jota meidän kaikkien tulee tukea.Joten olkaamme vapaita noilla ehdoin käyttämään sanavapauttamme. Ai niin vapauteen kuuluu myös se , että voi vapaasti nimitellä joitakin valittuja kohteita miksi hyvänsä ja toivotella heitä minne tahansa. Kas kun tuo on sitä "parempaa sanavapautta", ohjekirjoja löytyy netistä ja puoluetoimistojen sekä Yle n julkaisemilta listoilta." Lue enemmän hairahdut harvemmin yhdistys " auttaa myös sanavalinnoissa.

      • TotuusSattuu

        "Tuohan on outo väite. Jokaisella on oikeus sananvapauteen siinä tapauksessa jos sanottu ei ota kantaa mihinkään ei loukkaa ketään eikä pyri mihinkään. Jos sanat lausutaan epäselvästi niin ,ettei kukaan saa selvää mitä on lausuttu tai niin hiljaa, ettei "tarkastajat kuule"."

        Ongelma on vain se että niin iso osa kansaa on nykyään niin tyhmää että ei osaa ilmaista omia mielipiteitään ilman että ne kirjoitukset tai sanomiset ovat täynnä haukkumista, panettelua ja valehtelua. Ennen vanhaan sentään ihmiset osasivat ilmaista itseään täsmällisesti ja asiallisesti vaikka samalla esitettäisiinkin kovaakin kritiikkiä. Mutta tuo taito on näköjään nuoremmilta sukupolvilta kokonaan kadonnut.


    • Kaino.Kielimies

      Niinpä toki !
      "Ennen vanhaan sentään ihmiset osasivat ilmaista itseään täsmällisesti ja asiallisesti vaikka samalla esitettäisiinkin kovaakin kritiikkiä. Mutta tuo taito on näköjään nuoremmilta sukupolvilta kokonaan kadonnut. "

      Silloin ei ollutkaan "kaksoisstandardia" puheille ja ilmaisuille. Nyt taas on selvä systeemi olemassa. On ryhmiä ja joukko niitä joiden kunnia on kiinni ohuissa kantimissa. Ja toinen jota voi surkeilematta haukkua vaikka miksi. Jos mennään esim.uskontopalstoille on kielenkäyttö sellaista, ettei aikoinaan edes pahimmat "lättähatut" siihen sortuneet.
      Eikä paljon eroa eräiden puolueiden palstoilla oleva siitä retoriikasta jolla Stalin aikoinaan jakoi kansansa "kansalaisiin" ja "kansanvihollisiin". Jo alle kouluikäisten lauserakenne on sidottu yhteen H ja V alkuisilla sanoilla. Mutta pitänee kysyä mistähän nuo ovat tuon oppineet. Pitääkö vanhempien katsahtaa peiliin. Ja lisänä vilkaista joskus TV n viihdesarjoja ?? Mihin tuo Taito siis katosi , ehkä siihen että vanhemmat "jorasivat" ja "politikoivat" sen aikaa kun lasten kanssa oli joko tv tai joku alaikäinen kaitsija.

      • TotuusSattuu

        "Jos mennään esim.uskontopalstoille on kielenkäyttö sellaista, ettei aikoinaan edes pahimmat "lättähatut" siihen sortuneet."

        Kyllä. Ja surullisinta on että kielenkäytöstä ei enää siellä edes erota kuka on ns. uskovainen ja kuka ei. Samanlaista roskaa tulee molemmin puolin.
        Ja maahanmuutosta kirjoittavia palstoja ei sitten kannata edes mainita...


    • sdsfsfhsfhshsghss

      Puola, Espanjat ja Columbia on sivistysvaltioita juntti-suomeen verrattuna jossa eliitti porskuttaa ja kansa näyristelee....

      Suomes taas räiskyy kun Risicko puikoissa...?
      ps- lue
      http://nwohavaintoja.blogspot.fi/search/label/Juha Sipilä

      " Imatran joukkosurmista epäilty ei puhaltanut alkometriin kuin nollan, niin hänellä oli kuitenkin takanaan SSRI-mielialalääkeisiin kuuluvien psyykelääkkeiden pitkäaikaista käyttöä, joka oli saanut hänen terveydentilansa heikkenemään.

      Sillä tämä sama SSRI-lääkeryhmään kuuluva serotoiinintakaisinestäjä lääke löytyy miltei aina kaikkien näiden joukkosurmien taustalta. Koska ilman serotoiinintakaisinestäjiä ei tällaiset psyykeen tason heikkenemiset onnistuisi, koska serotoiini säätelee juuri ihmisen mielenterveyttä ja näissä SSRI-lääkkeissä juuri tämän serotoiinikeskuksen toiminta lamaannutetaan tällä lääkkeellä.

      Esimerkiksi rappioalkoholisteilla ilmenevä masennus johtuu juuri siitä, että kuinka pitkäaikainen alkoholin käyttö johtaa juuri aivojen serotoiinikeskuksen vajaatoimintaan...

      Mutta aina näissä joukkosurmissa on taustalla aina rapakontakaa tapahtuva mielenhalinta, jota CIA harjoittaa salaisen MK ULTRA ohjelman avulla.

      Sen teknologia on jo niin pitkällä, että he voivat ohjelmoida jokaisen mikrosiru- implantoidun (mikrosirutetun = mikrosiru asetettu kehoon=implantoitu) henkilön pelkällä napin painalluksella ja aktivointi tapahtuu mm. satelliitti yhteyksillä, mutta näissä joukkosurmissa heille lähetetty signaali lähetetään matalilla radiotaajuuksilla, jonka voi jopa kuulla.

      Tämä kuvassa näkyvä henkilö Jori Lasonen oli Jokelan, Kauhajoen ja Hyvinkään joukkosurmaajien tavoin psyykeeltään tavallista heikompi, joten siksi hänet oli helppo ohjelmoida. Koska tähän CIA:n salaiseen MK ULTRA ohjelman kriteerit läpäisevät vain ne, joiden psyyke on tarpeeksi alhainen ja usein näillä henkilöillä on kasvanut jo voimakas viha yhteiskuntaa ja maailmaa kohtaa, kuten saimme nähdä mm. Jokelan kouluampuja Pekka-Eric Auvisen katkerista teksteistä.

      Siinä vaiheessa kun joukkosurmaajan psyyke hajoaa, niin hänellä rikkoutuu lopulta myös moraali, jolloin he alkavat hautoa näitä joukkosurma-aikeita, joita mielikuvia heidän implantteihinsa lähetetään. ...

      Kampin ampumaradalla vuonna 1999 neljä miestä surmannut Sanna Sillanpää on ollut jo vapaalla monta vuotta, koska hän kärsi jo tuomionsa (ps. Sillanpää myös vaikeni ampumisten jälkeen kuten Imatralainenkin...))

      Nyt netissä on liikkunut huhuja, että tämä Imatran joukkosurmaaja Jori Lasonen olisi vielä RUK:n käynyt reserviläinen. Tapaus on saanut myös puolustusvoimien kyberasiantuntijat hyppimään seinille "
      http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2016/12/imatran-kolmoissurmalla-on-poliittinen.html

      http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2016/12/tyoterveyslaitoksen-johtaja-paljasti.html
      http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2016/12/eun-komissio-haluaisi-tuhota-internetin.html

      http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2016/12/mikael-jungner-kertoi-facebookissa.html
      tyoministeri-uskoo-yha-100-000 Suomalaisen oRJATYÖHÖN

      http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2016/04/tyoministeri-uskoo-yha-100-000.html
      sipilä hallitus

      cia-hybridikeskusvakoilu alotetaan- eurorekat kolistelee suomen teillä vaaralloisdesti-

      rkp-kapitalisti berneri otettiin kepuun kun hallitukseen tarvittiin rkp-ministeri?-

      kokoomus hävis vaalit ja sipilä otti hallitukseen- eikä voittaja sdpeetä....

      = ss-katastrofi eu-fasistinen hallitus... maassa kameratallennus maaseuduilla joissa ei ole edes työkkäriä tai vapaita tietokoneita kirjastoissa...100 km lähimpään työkkäriin, jne- maa katastrofissa ajetaan maalaiset 'kasvukeskuksiin'.
      kansallinen turhallisuus rahastus ja poliisivaltio tehdään = eu-kapitalistinen fasismi...?

      http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2016/06/eun-komissio-on-juonitellut-eu-ero.html

      sipilä selittelee lässyttää vaikka maa tuhotaan- ja veti rahat talvivaara-terrafame-korruptioon=?

      terrrafame-gate?
      http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2016/06/juha-sipila-leikkii-diktaattoria.html

      sipiläGATE? = watergate--- talvivaara paskarutakko?

      https://us.hidester.com/proxy.php?

      https://us.hidester.com/proxy
      https://us.hidester.com/proxy.php

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14631463/risicko-ja-sipila-ulos-heti----suomi-kuntoon!

    • Hihij

      Täällä oli keskustelu mennyt taas vähän sekavaksi mutta ilmoitan tässä että koululaisten Sanomalehtiviikko on käsillä. Siinä on tänä vuonna teemana hyvin tärkeä aihe: Oikean uutisen tunnistamisen. Kaikenlaisia valeuutisia levitellään niin on hyvä että lapsille opetetaan tunnistamaan oikeat asiat keksityistä valheista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5484
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      21
      2440
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1957
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      50
      1674
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1297
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe