Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

ELÄINTEN OIKEUDET IHMISIÄ PAREMMAT

kelläoikeuskelläei

On varsin kummalista, että eläinsuojeluyhdistys ja animaalia ym ajavat Suomeen vielä tiukempaa eläinsuojelulakia kuin nykyinen. Nykyinen laki on jo tiukempi kuin ihmisten oikeudet.
Verrataan esim.
kotieläimillä tilavaatimus - ihmisillä ei
kotieläimet eivät saa maata lannassa - mm vanhukset nukkuvat omassa ulosteessaan
kotieläimillä oikeus ulkoiluun - vanhuksilla ja sairailla ei useinkaan mahdollisuutta
kotieläimillä oikeus hyvään ja riittävään ruokaan - ihmiset syövät roskiksista ja ovat nälässä
kotieläimillä kivunlievitys - ihmisillä ei välttämättä
kotieläimillä oikeus kuolla kun ei voida parantaa - ihmisillä ei
ELÄINTEN OIKEUKSIA VALVOO ISO LIUTA VIRANOMAISIA JA VAPAAEHTOISIA - VALVOOKO IHMISTEN?

Tässä vain pieni lista verrattavaksi. Nyt pitäisi päättäjien pistää jäitä hattuun.

8

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jotain_rajaa_sentään

      Ajatuksenakin eläinten oikeudet on moraaliton. Eläimillä ei voi olla oikeuksia, ihmisillä on toki velvollisuuksia eläimiin nähden.

    • usdfusdf-aka-asdfasdf

      tarkoitus on vain pyrkiä kieltämään ihmisen hoidossa olevat eläimet suomessa josta toiminnasta on delfiinit hyvä esimerkki.

    • Tervekoipi

      Moinoi

    • eläin-aktivisti

      Ihmiset vievät luonnossa eläimiltä koko ajan enemmän ja enemmän elintilaa. Maapallon väkiluku pitäisi vähentää 30 %. Siinä tavoite. Runkatkaa enemmän että syntyy vähemmän.

      • Rodunjalostus

        Juuri näin. Pitää runkata pyttyyn ne nesteet joista kehittyisi eläinsuojelijoita.


    • Vastustusonkummaa

      Eläinten oikeudet ei vie paljoakaan resursseja verrattuna ihmisen pitkiin, eri elämänvaiheiden vaatimiin resursseihin. Vain tila, ravinto, huolenpito. Pitkälti oikeuksien parantaminen sisältää vain sen, että esim. nuo ed. luetellut jo laissa olevat asiat toteutuisivat. Se ei vie keneltäkään pois yhtään mitään. Jo se, että laiminlyöntien rangaistukset olisi rankemmat, että lemmikkejä ei saisi pitää kuka tahansa siihen kykenemätön, ja että ne olisivat turvarekisterissä, pudottaisi kokonaisuutena kustannuksia. Ja tietenkin että luonnon elinympäristöt varjeltaisiin sellaisina että eläinkunta voisi säilyä. Ja: jos olet uskovainen, niin Jumala käski varjelemaan luomakuntaa. Jos et, niin tieteen näkökulmasta olet vain mutaation kautta muodostunut ylimielinen mulkku, jolla ei ole sen suurempaa arvoa kuin millään muullakaan tällä planeetalla, vaan teet pelkkkää haittaa itsellesi luontoa syrjimällä.

      • onkojärkee

        Kuulehan sie. Asia on se, että ollaan saatu tarpeekseen niistä eläinsuojelijoista jotka aiheuttavat toiminnallaan vain harmia. Lisäksi tämä säädösten viidakko on vailla todellista järkeä. Tosiesim. Tilalla kävi tarkastaja ja karsinassa oli neljä vasikkaa. Tarkastuksessa todettiin, että siinä saisi olla 3,92 eläintä eli sanoivat kolme. Tarkstajalta kysttiin, että onko vasikoiden huono olla. Vastaus oli ei, vasikat puhtaita, hyvin hoidettuja ja karsina hyvin kuivitettu, MUTTA siinä saa olla vain kolme. Tilalle tuli uusi tarkastus, jossa katsottiin onko karsinassa neljä vai kolme! Tai sitten vasikan juomanipasta ei tullut tarkastajan mielestä riittävästi vettä. Perustelujen jälkeen sanotaan kyllä näin, mutta kun säädös sanoo. Kysyisin, että annetaanko vauvalle mqaitoa isoreikäisestä tutista, sama pätee vasikan veden saannista. Isommilla asia on taas eri. Sanoppa onko tässä järkeä.


    • ÖllöhuAkbar

      Tähän on tulossa muutos. Halal -teurastus. Tosin sama koskee vääräuskoisia. Eli kurkku poikki pyristelevältä ja pää irti.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2258
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1944
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      79
      1685
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1598
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1502
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1362
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1304
    Aihe