Tulisielut vapaakirkossa?

Tuomas3331

Nyt puhetta herättää tämä ilmentymä Tulisielukoulu ja Henna Saarinen?
Onko tosiaan kaikki oikeasti totta mitä tästä kaikesta kirjoitetaan?
Torontolaisuudesta ja muusta valtavasta eksytyksenaallosta.
Olen Vapaakirkonjäsen.
Arkin järvenpääläinen..
Miten liene asiat Arkissa..onko Tuli levinnyt tännekin.
Onko Torontolaisuus vallannut koko suomen vapikset?
Mielestäni Jonkun tai kaikkien Vapaaseurakuntien paimenien täytyisi nyt viimeistään antaa julkisesti lausunto ja selvitys mikä on tilanne.
Ei vain seurakunnissa vaan hengellisessä mediassa Radiodeissä Patmosradioassa OWM radiossa ja tv.ssä
TV.7..ei voi enää mennä koska Se on täynnä Torontoeksytystä.
Tämä on jo niin vakava asia että on aika nousta ja nostaa kissa pöydälle..muuten saattaa kato käydä vapaakirkon riveissä ha syntyy suuri hajaannus ja eriseuroja.
Vihollinen on jo tunkeutunut laumaan.
Mutta meillä on ase sen karkottamiseen...Kuningasten Kuningas Jeesus Kristus.

32

1675

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TietoaAiheesta

      Nostit tärkeän asian esille! Toivottavasti vanhimpia, pastoreita ja muitakin vapaakirkkolaisia tulee vastaamaan. Hienoa, että haluat lähteä selvittämään tätä asiaa!

      Tietämääni faktaa aiheesta.

      Seuraava lainaus Wikipediasta:

      "1990-luvun puolivälissä Suur-Helsingin seurakunnasta lähtenyt "nauruherätys" (torontolaisuus) levisi myös muihin karismaattisiin seurakuntiin. Sitä ei kuitenkaan hyväksytty useimmissa perinteisemmissä seurakunnissa, liikehdintä sai runsaasti huomiota myös tiedotusvälineissä ja se herätti kritiikkiä evankelis-luterilaisessa kirkossa ja vapaissa suunnissa. Uudistuksen kannattajat perustivat uusia seurakuntia. Osa torontolaisesta nauruherätyksestä jäi kuitenkin vanhojen helluntai- ja vapaaseurakuntiensa sisälle, esimerkkeinä helluntaiherätykseen kuuluva Pakilan Risteyspaikka seurakunta ja Järvenpään vapaaseurakunta Arkki.[1][5]"

      lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Tunnustuskuntiin_sitoutumaton_uuskarismaattisuus

      Vapaakirkon monet seurakunnat ottivat tosiaan valitettavasti avosylin vastaan ns Toronton herätyksen ja sitä edustavat puhujat 90-luvun puolivälissä. Esim helluntailiikkeessä suurin osa seurakunnista teki pesäeron torontolaisuuteen, mutta Vapaakirkossa sen sijaan ei koskaan tehty mitään torontolaisuuden tuomitsemista eksytykseksi (mitä se oikeasti on) vaan ennemminkin päinvastoin sitä on hehkutettu lukuisissa seurakunnissa ja kirkkokunnan johdossa Jumalan aikaansaamana siunauksena ja herätyksenä. Joidenkin Vapiksen seurakuntien historiikeissakin puhutaan nimenomaan torontolaisuudesta virkistävänä ja uudistavana herätyksenä. Järvenpään Arkki ja Jyväskylän Vapaaseurakunta ovat kaikkein avosylisimmin kannattaneet ja tukeneet torontolaisuutta Vapaakirkon piirissä.

      Vapaakirkon seurakuntien ja johtoportaan yhteydet torontolaisuuteen ovat jatkuneet läpi vuosien. Tässä yksi esimerkki siitä. Arkin jäsenen Henna Saarinen on yksi Toronton herätystä edustavan raamattukoulun käyneitä vapaakirkkolaisia. Aiemmin tuon Toronton herätyksen henkeä jatkavan raamattukoulun nimi oli Toronto Airport Christian Fellowship:n raamattukoulu. Nykyään koulu tunnetaan Catch the Fire raamattukouluna.

      Esim seuraavassa kirjoituksessa kerrotaan miten tuosta torontolaisuutta edistävästä raamattukoulusta tuli työharjoittelijoita mm Arkkiin. Henna Saarinen oli itse jo aiemmin käynyt kyseisen Toronton herätyksestä innostuksensa ammentavan raamattukoulun.

      http://www.keski-uusimaa.fi/artikkeli/23178-harjulan-koulun-opettaja-vaihtoi-vapaaseurakuntaan

      Sittemmin yhteistyökuvioita Vapaakirkon (erityisesti esim juuri Arkki-seurakunnan) ja tuon torontolaisen raamattukoulun välillä on ollut enemmänkin. Viime kesänä tuon samaisen, nykyään Catch the Fire-raamattukouluna tunnetun raamattukoulun johtajapariskunta Cathy ja Gordon Harris oli pyydetty puhumaan sekä Arkissa että Jyväskylän Vapaaseurakunnassa. Lisäksi tämä pariskunta opetti viime kesän Tulisielukonferenssissa.

      http://catchthefire.com

      http://catchthefire.com/media/profiles/gordon-cathy-harris

      Eivätkö Vapaakirkon ja erityisesti joidenkin sen seurakuntien yhteydet torontolaisuuteen ole jo tältä pohjalta selviä? Sitä paitsi Tulisielukonferenssin takanahan seisoo koko Vapaakirkko. En ole huomannut johdon nousevan ihemttelemään mitä johtavan torontolaisuuden edistäjän Catch the Fire-liikkeen opettajat tekivät Tulisielukonferenssissa. No ei sinänsä ihme, koska jo 90-luvulla moni nykyinen Vapaakirkon johtohahmo itse kaatuili j(a ties mitä muuta) lattioille Toronton herätystä edustavien puhujien voimien vietävinä.

      Tässä lisää aiheeseen liittyen:

      "Catch the Fire Toronto, previously known (until 2010) as Toronto Airport Christian Fellowship (TACF) is a non-denominational neocharismatic Christian church in Toronto, Ontario, Canada. It is the flagship church of the Catch The Fire movement, and is also affiliated with the Partners in Harvest group of churches. The church the birthplace and center of the Toronto Blessing, a prominent religious revival and phenomenon in charismatic Christianity during the 1990s."

      https://en.wikipedia.org/wiki/Catch_the_Fire_Toronto

      • T.Aih

        Olen havainnut, että nykyään moni torontolaisuutta kannattava vapaakirkkolainen on havainnut tuolla termillä olevan aika yleisesti pahan maineen. Onhan torontolaisuudesta ollut esillä paljon ansiokasta varoitusta muiden kuin vapaakirkkolaisten taholta. Niinpä osa Vapaakirkon torontolaishenkisistä ihmisistä välttää tietoisesti sanojen torontolaisuus ja Toronton herätys käyttämistä. Mutta salakavalasti torontolaisuutta yritetään ajaa kuitenkin eteenpäin. Nämä ihmiset pitävät esim Pyhän hengen työn sammuttajina tai uskonnollisina hengettöminä tiukkapipoina tms niitä, jotka varoittavat torontolaisuudesta eivätkä kannata sitä.

        Miten sitten saisi vastauksia? kannattaa kysyä suoraan oman seurakunnan ja miksei koko Vapaakirkonkin avainhenkilöiltä mm pastoreilta ja vanhimmistojen jäseniltä, minä he pitävät torontolaisuutta: eksytyksenä vai pyhän Hengen työnä. Kannattaa kysyä esim oliko ns Toronton herätys heistä eksytystä vai Raamatun mukaista toimintaa ja siunausta.

        Kannattaa tosiaan nostaa kissa pöydälle! Kaikkien torontolaisuuteen eksyneiden ihmisten ja tahojen olisi tärkeää tehdä siitä parannus ja kääntymys ennen kuin Jeesus saapuu. Harmi vain, että torontolaisuuden kannattajat eivät itse ainakaan heti ja aluksi tajua olevansa avun tarpeessa ja vaarallisessa tilanteessa. Moni kuitenkin rukoilee jatkuvasti heidän puolestaan. Niin kauan kuin on aikaa on toivoa.


    • KannattaaHuomioida
      • KannattaaHuomioida

      • KannattaaHuomioida
        KannattaaHuomioida kirjoitti:

        Rodney Howard-Browne on eräs aikamme voimakkaasti torontolaishenkinen eksyttäjä. Rodney Howard-Brownen "voitelussa" ollut Markku Tenhunen näkyy seuraavassa nauhoituksessa alussa:

        (https://www.youtube.com/watch?v=CPuLsh6-JxI&feature=youtu.be&t=4m52s)

        Suosittelen tutustumaan seuraavaan alimpana olevaan linkkiin , jossa on tärkeä ja hyvin perusteltu varoitus koskien Rodney Howard-Brownen toimintaa ja muuta torontolaistyyppistä väkevää eksytystä.

        "Tästä jutusta nimeltä holy drunkness ja kaikista siihen liittyvistä omituisista manifestaatioista, jotka saat kaupan päälle, on tänä päivän tullut niin tavallinen ilmiö etenkin karismaattisessa kristillisyydessä, että monet luulevat sen olevan raamatullinen ideaalitila kristityille. Mutta kuten tulemme näkemään, sellainen käsitys on vakava harhaoppi, jolta kokonaan puuttuu tuki Raamatusta. Sen sijaan tämän tyyppiset ilmiöt muistuttavat niitä, jotka esiintyvät hinduismissa, mystiikassa ja New Age-liikkeessä (kaikki nämä kolme ovat läheistä sukua). Näissä yhteyksissä manifestaatioiden takana olevaa voimaa tavallisesti Kundaliniksi, myös kutsuttu nimillä käärmevoima tai lohikäärme-energia, Monet ymmärtävät, että juuri tämä kundalinivoima nyt miehittää kaikki maailman eri kirkot epäpuhtaiden julistajien kautta, jotka sekä opettavat harhaoppeja että välittävät näitä saastaisia voimia. Lue tästä linkistä enemmän kundalini -ilmiöstä: http://bibelfokus.se/sv/question/101107 (huom. tätä linkkiä ei ole suomennettu)"

        Lisää aiheesta seuraavasta mainiosta linkistä:

        http://bibelfokus.se/fi/holydrunkness


      • kannnattaaTutustua

    • JuurikinNäin

      Selvitys Vapaakirkon tilanteesta ja suhteesta torontolaisuuteen tosiaan tarvittaisiin!

    • huolestunut33

      On menossa suuri luopumus ja se koskettaa kaikkia seurakuntia. Osa uskovaisist on hereillä eikä mene mukaan tälläiseen ja ne on niitä oikeita morsiamia ja pääsevät kohta kotiin taivaaseen.

      • JeesusAuta

        On todellakin menossa suuri luopumus ja väkevä eksytys. Muissa kirkkokunnissa kuten helluntalisuudessa asiasta on kuitenkin julkista keskustelua ja lukuisat vanhimmat ja paimenet ovat nousseet eksytyksen leviämistä vastaan ja rohkeasti ihan julkisesti.

        Sen sijaan Vapaakirkossa ei ole näkynyt mitään julkista keskustelua eksytyksestä. En ole huomannut yhdenkään vapaakirkkolaisen paimenen tai muun vastuunkantajan nostavan tätä huolestuttavaa tilannetta esiin. Yksikään vapaakirkon johtavassa tai vastuullisessa asemassa oleva henkilö ei ole lähtenyt julkisesti kritisoimaan Vapaakirkon torontolaisia toimintatapoja ja yhteyksiä. Tämä kertoo surullista kieltään Vapaakirkon tilasta. Se on laajasti eksytyksen kietoma ja rohkeita eksytyksen vastustajia ei ole vielä löytynyt.

        Vapaakirkon raitishenkiset vastuunkantajat, te, jotka vastustatte torontolaisuutta: Missä olette? Mitä aiotte tehdä? Nyt on aika toimia. Nyt ei ole aika olla hiljaa.Rukoilen puolestanne. Rukoilen teille voimia ja viisautta toimia oikein.

        Rukoilen myös torontolaisuuteen eksyneille Jumalan kosketusta sydämeen, katumusta ja kääntymystä. Jos torontolaisuuteen langenneet vastuunkantajat katuisivat, kääntyisivät ja alkaisivat varoittaa torontolaisuudesta julkisestikin, mikäpä olisi tehokkaampaa tässä tilanteessa?Jeesus auta ja avaa torontolaisuuteen uponneiden sydämiä!


    • katse-Jeesukseen--

      Mitä – ketä katsot?


      Kun katsot kuiluun - kuilu katsoo sinuun!

      Kun katsot pimeyteen, pimeys katsoo vastaan.
      Kun katsot eksytyksiä- ne katsovat sinua.

      Pimeyden ja eksytysten kuilu saartaa mielesi, valtaa, ottaa siteisiin.

      Katso valoa, Maailman Valoa, Jeesusta Kristusta!

      ”Minä olen maailman valkeus, joka minua seuraa se ei pimeydessä vaella, vaan hänellä on oleva elämän valkeus.” Joh 8:12

      ” Veltakaa, niin kauan kuin teillä valkeus on, ettei pimeys saisi teitä valtaansa...” Joh 12.35


      Katso Jeesusta Kristusta, Valoa!

      Käännä katseesi Häneen, käännä selkäsi pimeydelle, eksytysten kavalille juonille! Ota etäisyyttä. Lähde ulos, pois, Sinä Herran lauma joka tahdot pelastua! 2 Kor 6:14-18

      Et voi parantaa eksytyksiä, et voi vapauttaa eksyneitä!

      Seulonta. Tarpeen. Jyvät ja akanat. Vehnä ja luste....

      Voi riuhtaista itsesi irti, puhdistua niistä demonisista vaikutuksista, joita eksytyksissä on.

      Voit päästä irti niistä näkymättömistä verkoista, joilla eksytykset koettavat sitoa uskovia, jopa ”valitutkin” ovat paholaisen tähtäimessä! Jeesus - Matt 24:24.

      Älä (enää) katso kuiluun! Älä enempää katso villitseviä eksytyksiä, niiden kavalaa otetta!
      Älä ole kiinnostunut pahuuden, paholaisen juonista. Et voi niitä korjata ja parantaa, mutta voit joutua sidotuksi pahuuden rintamaan! Pimeys saartaa. Vain valo voi sinut vapahtaa! Totuus.


      Sota-asu? Efe 6. luku?

      Käännä katseesi Valoon, Maailman Valkeuteen! Seuraa ja tottele Jeesusta. Älä ”juokse” ihmisten perässä, älä niiden perässä jotka ”voideltuja” kehuvat olevansa! Tottele Jeesusta!
      Lue Matteus 24. luku, Markus 13., Luukas 17 ja 21 luvut. Hebr 12:1-2


      Näin ovat varjeltuneet lukuisat uskovat, jotka 20-30 vuoden aikana EIVÄT ole hurahtaneet, eivät "juosseet" ihmisten perässä.

      Jeesus Kristus. Uskon alkaja, täyttäjä. Hän riittää!

    • "Onko tosiaan kaikki oikeasti totta mitä tästä kaikesta kirjoitetaan?"

      Tietankin kaikki on totta.

      Muussa tapauksessahan olisi kyseessä vale.
      Ja eihän jumalan kirkasotsaiset pesantit nyt voi vaan missään tapauksessa valehdella.

      hyi hitsi.

    • helppojuttu

      Minä "äänestin" jaloillani. Menin netissä sivuille: "eroa kirkosta" ja homma oli sillä hoidettu.
      Minä en anna minkään torontolaisuuden tulla Herrani ja minun väliin.

      • jdghgrthsd

        Mistä kirkosta tuolla sivulla erosit? :)


      • helppojuttu
        jdghgrthsd kirjoitti:

        Mistä kirkosta tuolla sivulla erosit? :)

        Vapaakirkosta. Siinä kysyttiin seurakuntaa. Myöhemmin tuli maistraatista ilmoitus eroamisesta.


      • Ex-vapislainen

        Siunausta sinulle jatkossakin!


    • elintärkeää

      Koko väärä uskonto tullaan paljastamaan. Jumala ei ikuisesti anna sen eksyttää ja tuottaa häpeää nimelleen. Tutki uskontosi opetuksia, ovatko ne sopusoinnussa Raamatun kanssa. Elintärkeää.

      • J.Emm

        Täytyy kuitenkin muistaa, että ei ole olemassa mitään yhtä ainoaa oikeaa kirkkokuntaa/seurakuntaa, vaan Kristuksen tosi seuraajia on lukuisissa eri kirkkokunnissa niinkuin Jeesuksen rikkaruoho ja vehnä-vertauksesta käy ilmi. Vasta kun loppu tulee ja Jeesus saapuu tuomarina, tulee tuominta siitä kuka on vehnää ja kuka rikkaruohoa. Ei ole mitään yhtä pelastuvien "vehnäaittaa" vaan vehnä ja rikkaruohot kasvavat sekaisin yhdessä loppuun asti eri liikkeissä ja kirkkokunnissa.

        Ei pidä sortua eksytyksiin kuten liberaaliteologiaan tai äärikarismaattisiin ansoihin kuten torontolaisuuteen. Kristuksen seuraamista voi verrata oikella polulla kävelemiseen Hänen perässään. Kummallakin puolella tasapainoista kristillistä polkua on ojat: Toisella puolella uuskarismaattiset eksytykset, toisella puolella liberaaliteologiset eksytykset.Ojaan ei pidä pudota, ettei käy huonosti. Sitten on vielä olemassa erikseen joihinkin vetoavia vakavia ansoja kuten ateismi, buddhalaisuus, islam, hindulaisuus, monet uususkonnot jne.

        Lisäksi Paholaisen ansoja ovat ns kristillisperäiset uskonnot/lahkot, jotka eivät kuitenkaan ole kristillisyyttä vaan eksytystä kuten moromonismi, joka ei usko Kolmiyhteiseen Jumalaan vaan ihmisten mahdollisuuteen nousta jumaluuteen ym ja Jehovan todistajuus, joka väittää Jeesusta enkeli Mikaeliksi yms harhaoppia.

        Raamatun mukaista on klassinen kristillisyys, joka nojaa vakaasti Raamattuun eikä sorru liberaaliteologiaan eikä toisaalta elämyshakuisiin äärikarismaattisiin eksytyksiin kuten tuo torontolaisuus. Jeesus varoitti, että tulee paljon eksytyksiä ja Vääriä profeettoja ja siksi pitää olla valppaana ja turvata rukoukseen ja ahkeraan Jumalan sanan Raamatun tutkimiseen, jotta voi pysyä läheisessä suhteessa Luojaamme ja pelastua.


    • Aaronfond

      KAIKKI OLIVAT HYVIÄ OPETUKSIA TÄSSÄ LOKISSA!

    • elintärkeää

      J.Emm. Raamattu puhuu kyllä, että on yksi usko, yksi kaste ja yksi Jumala. Myös tosi palvojien ykseys olisi selvä todistus Jeesuksen seuraajista. Mainitsit tässä epäraamatullisen opin kolminaisuudesta. Tosi kristityillä ei ole pakanuudesta otettua kollmiyhteistä Jumalaa, vaan yksi Kaikkivaltias Jumala joka on myös Jeesuksen Jumala, kuten Jeesus itse montakertaa sanoi. Kolminaisuusoppi on yksi suurimmista harhaoppi, jolla on eksytetty ihmisiä. Vertaus rikkaruohoista osoittaa, että Jumala on sallinut väärän opetuksen kasvaa yhdessä oikean opetuksen kanssa ja tullaan nyhtämään pois Jumalan määräaikana. Raamatussa on yksi totuus. Joh. 4.luku jakeet 23, 24 kirjoittaakin- Tulee kuitenkin hetki, ja se on nyt, jolloin tosi palvojat palvovat Isää hengessä ja totuudessa. Jumala on henki ja häntä palvovien tulee palvoa hengessä ja totuudessa. Ei siis eri palvontamuotojen sekamelskaa. Tämä sekamelska vallitsee kristikunnan eri haaroissa. En tiedä, mitä tarkoitat klassillisella kristillisyydellä. Tosi kristillisyys ei perustu erilaisiin traditioihin ja epäraamatullisiin opetuksiin, vaan Raamatun oikeaan ymmärtämiseen ja Jeesuksen mallin seuraamiseen. Siksi tarkistus oman uskonnon opetuksiin. Lavealla tiellä on paljon kulkijoita.

      • J.Emm

        Kolminaisuusoppia ei ole suinkaan otettu pakanuudesta vaan Jumalan kolmiyhteinen luonto käy ilmi Raamatun kokonaissanomasta.Toki on tiedossa, että monissa pakanauskonnoissa on vääristyneitä kertomuksia kolmipersoonisista jumalaista, mutta samoin niissä on kertomuksia vedenpaisumuksesta ja siitä pelastumisestakin. Pakanauskonnoissa on usein vääristyneitä/muotoaan muuttaneita kaikuja/tarinoita, jotka ovat saaneet vaikutteita alkuperäisistä oikeista asioista.

        Tutustu esim seuraavaan kirjoitukseen, joka käsittelee ytimekkäästi Jumalan kolminaisuutta.

        https://www.gotquestions.org/Suomi/Raamattu-kolminaisuus.html

        Raamatussa on tietenkin totuus, mutta mikään liike, organisaatio tai kirkkokunta ei omista tuota totuutta eikä mikään yksi liike tai kirkkokunta edusta tänä aikana Jumalaa maan päällä. Jos joku organisaatio väittää itse jotenkin omistavansa/omaavansa totuuden, se osoittaa jo sillä olevansa vakavasti harhassa ja eksynyt Raamatun totuudesta. Jumala etsii yksilöitä palvomaan ja seuraamaan Häntä, ei suinkaan mitään yksittäistä organisaatiota. Jos joku liike korottaa itsensä erityisasemaan ainoaksi Jumalan käyttämäksi viestintäkanavaksi , niin tuollainen liike/lahko nostaa itsensä epäjumalan asemaan ja syyllistyy vakavaan syntiin.

        Jeesus on tie, totuus ja elämä. vain Jeesusta seuraamalla voi pelastua. Ja nimenomaan aitoa Jeesusta seuraamalla eikä mitään valekristusta.

        Jos jossain liikkeessä on näennäisesti saatu aikaan täydellinen yksimielisyys ajattelutavassa, se on merkki siitä, että tuossa yhteisössä johto alistaa jäsenistöä kuten Pohjois-Koreassa. Pohjois-Koreassakin on saatu kiristämällä ja rangaistuksilla uhkaamalla vaiennettua kriittistä keskustelua ja eriäviä mielipiteitä ja näin epäaito valheellinen yksimielisyys. Samoin on joissakin lahkoissa, jotka harjoittavat esim ihmissuhteilla kiristämistä. Tällöin on saatu aikaan näennäinen yksimielisyys, joka johtuu hyljätyksi tulemisen pelosta.Kiristetyt jäsenet eivät uskalla tuoda esiin rehellisesti ja avoimesti omia ajattelutapojaan.

        Yksimielisyys olisi tietenkin ihanteellista, ihanne, johon voidaan pyrkiä, mutta sitä ei ole oikein yrittää runnoa läpi esim kiristystoiminnalla ja rangaistuksilla kuten joissakin hengellistä väkivaltaa harjoittavissa epäraamatullisissa lahkoissa.

        Tietenkin lavealla tiellä kulkeminen on yleistä (niinhän Raamatussa ennustetaan, mutta se ei tarkoita, että esim vain joku yksittäinen organisaatio edustaisi totuutta ja Jumalan ainoaa hyväksymää palvontatapaa.), mutta surullista kyllä esim tiettyjen epäraamatullisten lahkojen jäsenet eivät tajua itse kulkevansa lavealla tiellä seuratessaan Väärän profeetan opetuksia, joihin on aivopesty uskomaan vuosikausia. Eräälläkin "Väärä profeetta-lahkolla" on jopa käytössä oma väärennetty Raamatun väännöskin, joka eksyttää uskomaan tuon epäraamatullisen lahkon vääristyneisiin ja alati muuttuviin oppirakennelmiin. On huvittavaa, suorastaan tragikoomista , että kyseinen lahko nimenomaan intoilee omaavansa totuuden, vaikka sen opettama "totuus" vaihtuu tiheään hallitsevan elimen kulloistenkin päätösten mukaan. Ja välillä jopa edestakaisin. Ja tuo kulloinenkin "totuuden uusi valo" on omaksuttava välittömästi. jos lahkon jäsen alkaisi väittää uutta "totuudenvälähdystä" vastaan eikä katuisi, hänelle seuraisi ankarat rangaistukset. Tuollainen epäjumalanpalvelusta muistuttava alistuminen oppejaan alati vaihtavalle, muka aikamme Jumalan ainoana puhetorvena esiintyvälle hallintoelimelle on kaukana tosi kristillisyydestä ja Jeesuksen seuraamisesta.


      • mnaat

        Jos tuohon mainitsemaasi lahkoon tulisi nyt ylösnousemuksen kautta Russell tai Rutherford (heidän ex presidenttejään, joista viimeeksi mainittu oli pahansisuinen juoppo ja öykkäri) kertomaan mitä he uskovat monoo tulisi oitis ja heille ei puhuttaisi mitään.
        Ja vielä selvemmäksi tekisi asian se, että jos Jeesus ilmestyisi heidän keskelleen, he kivittäisivät hänet mitä todennäköisemmin harhaoppisena.
        Jeesushan m.m. sanoisi ensimmäisellä Herran ehtoollisellaan Matt. 26:27:n sanat: "Juokaa tästä te kaikki". Jeesus erotettaisiin tämän vuoksi välittömästi.
        Heidän ehtoollisellaan leipään ja viiniin osallistuu vain 1:1000:sta. 999 katselee vierestä, että: "tässä sitä olisi, mutta kuka uskaltaa koskea."


      • J.Emm
        mnaat kirjoitti:

        Jos tuohon mainitsemaasi lahkoon tulisi nyt ylösnousemuksen kautta Russell tai Rutherford (heidän ex presidenttejään, joista viimeeksi mainittu oli pahansisuinen juoppo ja öykkäri) kertomaan mitä he uskovat monoo tulisi oitis ja heille ei puhuttaisi mitään.
        Ja vielä selvemmäksi tekisi asian se, että jos Jeesus ilmestyisi heidän keskelleen, he kivittäisivät hänet mitä todennäköisemmin harhaoppisena.
        Jeesushan m.m. sanoisi ensimmäisellä Herran ehtoollisellaan Matt. 26:27:n sanat: "Juokaa tästä te kaikki". Jeesus erotettaisiin tämän vuoksi välittömästi.
        Heidän ehtoollisellaan leipään ja viiniin osallistuu vain 1:1000:sta. 999 katselee vierestä, että: "tässä sitä olisi, mutta kuka uskaltaa koskea."

        Heh hee... Juurikin noin mnaat! Osuit naulan kantaan, jälleen kerran! :)


    • Ihan hyvin puhui Saarisen Henna kesäjuhlilla 2017. Jotain saattoi olla puheessa, mikä kontekstistaan irti reväistynä voisi herättää ehkä hieman hämmennystä. Mutta niin se on muidenkin julistajien kohdalla. Harhaoppien metsästäminen voi kertoa pelosta ja epävarmuudesta. Netissä voi toki halutessaan purkaa pahaa oloaan. Laki ei siitä tuomitse, kunhan ei syyllistytä kunnianloukkaukseen.

      http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2000/20000531

      9 §
      Kunnianloukkaus

      Joka

      1) esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, taikka

      2) muuten kuin 1 kohdassa tarkoitetulla tavalla halventaa toista,

      on tuomittava kunnianloukkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

      Edellä 1 momentin 2 kohdassa tarkoitettuna kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa ja joka ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä.

      Kunnianloukkauksesta tuomitaan myös se, joka esittää kuolleesta henkilöstä valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan kärsimystä ihmiselle, jolle vainaja oli erityisen läheinen.

      • Mietittäväksi

        Pastoreita ja puhujia saa ja tuleekin arvioida Raamatun valossa. Sitä ei ole koskaan Suomen laissa kielletty ja hyvä niin. Jos ihminen on myöntänyt pitävänsä torontolaisuutta ja Toronton herätystä hyvänä ja Jumalasta lähtöisin olevansa asian ja jopa käynyt Toronton herätyksestä innoituksensa saava raamattukoulun, niin on aivan oikein , että asiasta puhutaan, jotta ne ihmiset, jotka pitävät Toronton herätystä ja torontolaisuutta vakavana eksytyksenä osaavat varoa torontolaisuuden kannattajien opetuksia. Ja näin he osaavat myös varoa menemästä sellaisten ihmisten käsien alle siunattavaksi, jotteivat torontolaisuudessa vaikuttavat henkivallat pääse vaikuttamaan haitallisesti. Olen hyvin kiitollinen kaikille, jotka varoittavat torontolaisuudesta ja niistä paimeniksi itsensä kokevista johtohahmoista, jotka kannattavat torontolaisuutta ja ovat ylistäneet ns Toronton herätystä.

        Mielestäni haiskaataa ennemminkin ihmisten pelotteluyritykseltä se, että vihjaillaan kunnianloukkauksesta tälläisessä yhteydessä, kun on kriittisesti arvioitu hengellisen kentän johtohahmojen asenteita ja toimintaa Raamatun valossa. Jeesus kannusti aina tarkkanäköisyyteen ja varomaan eksytyksiä. Kannattaa seurata Hänen esimerkkiään eikä olla liian sinisilmäinen. On paljon ihmisiä ja johtohahmoja, jotka luulevat toimiensa miellyttävän Jumalaa, mutta oikeasti he eivät tunne todellista Jeesusta, vaan seuraavat eksytyksiä ja tekevät mahdollisesti jopa voimatekoja ihan muilla voimin kuin Jumalan voiman avulla. Niinpä meidän on aina punnittava opettajien ja johtohahmojan opetukset ja se, mihin he uskovat ja mitä kannattavat, jottemme eksy itse eksyneitten opettajien opetuksia seuratessamme.

        Matteus 7.luku:

        "21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        22. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23. Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.
        24. Sentähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava ymmärtäväiseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi.
        25. Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksyivät sitä huonetta vastaan, mutta se ei sortunut, sillä se oli kalliolle perustettu.
        26. Ja jokainen, joka kuulee nämä minun sanani eikä tee niiden mukaan, on verrattava tyhmään mieheen, joka huoneensa hiekalle rakensi.
        27. Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksähtivät sitä huonetta vastaan, ja se sortui, ja sen sortuminen oli suuri." "


      • Mietittäväksi kirjoitti:

        Pastoreita ja puhujia saa ja tuleekin arvioida Raamatun valossa. Sitä ei ole koskaan Suomen laissa kielletty ja hyvä niin. Jos ihminen on myöntänyt pitävänsä torontolaisuutta ja Toronton herätystä hyvänä ja Jumalasta lähtöisin olevansa asian ja jopa käynyt Toronton herätyksestä innoituksensa saava raamattukoulun, niin on aivan oikein , että asiasta puhutaan, jotta ne ihmiset, jotka pitävät Toronton herätystä ja torontolaisuutta vakavana eksytyksenä osaavat varoa torontolaisuuden kannattajien opetuksia. Ja näin he osaavat myös varoa menemästä sellaisten ihmisten käsien alle siunattavaksi, jotteivat torontolaisuudessa vaikuttavat henkivallat pääse vaikuttamaan haitallisesti. Olen hyvin kiitollinen kaikille, jotka varoittavat torontolaisuudesta ja niistä paimeniksi itsensä kokevista johtohahmoista, jotka kannattavat torontolaisuutta ja ovat ylistäneet ns Toronton herätystä.

        Mielestäni haiskaataa ennemminkin ihmisten pelotteluyritykseltä se, että vihjaillaan kunnianloukkauksesta tälläisessä yhteydessä, kun on kriittisesti arvioitu hengellisen kentän johtohahmojen asenteita ja toimintaa Raamatun valossa. Jeesus kannusti aina tarkkanäköisyyteen ja varomaan eksytyksiä. Kannattaa seurata Hänen esimerkkiään eikä olla liian sinisilmäinen. On paljon ihmisiä ja johtohahmoja, jotka luulevat toimiensa miellyttävän Jumalaa, mutta oikeasti he eivät tunne todellista Jeesusta, vaan seuraavat eksytyksiä ja tekevät mahdollisesti jopa voimatekoja ihan muilla voimin kuin Jumalan voiman avulla. Niinpä meidän on aina punnittava opettajien ja johtohahmojan opetukset ja se, mihin he uskovat ja mitä kannattavat, jottemme eksy itse eksyneitten opettajien opetuksia seuratessamme.

        Matteus 7.luku:

        "21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        22. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23. Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.
        24. Sentähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava ymmärtäväiseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi.
        25. Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksyivät sitä huonetta vastaan, mutta se ei sortunut, sillä se oli kalliolle perustettu.
        26. Ja jokainen, joka kuulee nämä minun sanani eikä tee niiden mukaan, on verrattava tyhmään mieheen, joka huoneensa hiekalle rakensi.
        27. Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksähtivät sitä huonetta vastaan, ja se sortui, ja sen sortuminen oli suuri." "

        En sanonut, että tässä olisi syyllistytty kunnianloukkaukseen. Laki sanoo myös:

        "Edellä 1 momentin 2 kohdassa tarkoitettuna kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa ja joka ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä."

        On meidän kaikkien etu että pidämme mielessämme Suomen lain ettemme tule rikkoneeksi sitä. Sitäkin näkee ja kuulee joskus. Esim. Simo Lintisestä kirjoitiin ennen hänen poismenoaan täällä aika hävyttömiä. Onneksi Suomi24 siivosi niitä keskusteluja.

        Hennan puheesta kesäjuhlilla voisin sanoa vielä pienenä kriittisenä huomautuksena, että hän äänsi ypsilonin u:ksi, vaikka se lausutaan y:nä ellei kyseessä ole diftongi. Mutta hän sanoi kyllä siinä puheessa myös ettei ole kreikan tuntija. Hän puhui jonkinverran hengellisistä kokemuksistaan ja siinä kohden ajattelin, että joku saattaisi ehkä hieman hämmentyä siitä.

        Itse en ole Toronton Airport seurakunnalla käynyt enkä suunnittele käyväni. Suhtaudun Toronton siunaukseen varauksellisesti ja kriittisesti. En halua kuitenkaan leimata perkeleen eksyttämiksi kaikkia niitä ihmisiä, joilla on minua myönteisempi kanta kyseiseen ilmiöön. Olen kuullut negatiivista, neutraalia ja positiivista kokemusta ilmiöstä. Toronton herätyksestä on jo pitkä aika. Vuosituhannen taitteessa oli niitä kokouksia. Olen hyvilläni etten astunut jalallani silloin niihin. Kaikki karismaattinen ilmiöinti ei ole tervettä.


      • *Lintisestä kirjoitettiin


    • Torontolaisuus

      Selittäkääs mulle tää torontolaisuus josta nyt niin vaahdotaan. Te heitätte vuosilukuja "90-luvulla"....nyt eletään vuotta 2017! Kukaanhan ei voi muuttua sinä aikana?
      Minun lapseni on kyseisessä koulussa, enkä ole huomannut hänestä enkä yhdestäkään muusta opiskelijasta mitään erikoista. Ovat aitoja Jumalan lapsia joille Jumala on ykkönen.
      On törkeää panettelua kyseenalaistaa asioita joihin ei ole perehtynyt tai tiedä siitä käytännössä mitään.

      • TorontolaisuuttaOn

        Mistä luulet, etteivät kritisoijat ole perehtyneet torontolaisuuteen. Kyllä he ovat ja torontolaisuutta on näkynyt julkisesti esim RHB:n tilaisuuksissa samoin kuin Nouse Suomi- tapahtumassakin. Noissa Nouse Suomi-
        tapahtumissa on ollut Vapaakirkon pastoreitakin ja muita jäseniä kannattamassa tuota menoa ja mukana. Se meno tärinöineen ja outoine liikkeineen on hirveää torontolaista eksytystä. http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201706052200187226_u0.shtml


    • Opintarkastaja

      Minäkin olen keskustellut erään Tulisielukoulussa opiskelevan kanssa. Mitään epäraitista hihhulointia siellä ei esiinnny. Tervettä teologiaa ja käytännön palveluun tähtäävää opetusta. Johtajuus, johon kannustetaan, on kai lähinnä uskon ja srk:n palvelutehtävien vakavasti ottamista ja sitoutumista. Monen mielestä koulu on nimestään huolimatta melko hillittyä.
      Parasta koulussa on seurakuntarajat ylittävä opiskelija- ja opettajajoukko.
      Turha pelko pois. Pelko on uusin harhaoppi.

      • Kannattaamiettiä

        Se väärä asia on, että Tulisielukoulun johtoporras pitää torontolaisuutta raamatullisena ja oikeana, hyvänä toimintana, vaikka se ja ns Toronton herätys on vakavaa eksytystä, jossa vaikuttavat väärät voimat. Torontolaisuuden kannattaminen on sairasta teologiaa eikä suinkaan tervettä. Eksynyt ja harhaoppisesti opettanut ja toiminut Patric Tiainenkin opetti ainakin yhtenä kesänä Tulisielukonferenssissa. Se kertoo myös omaa kieltään noitten piirien menosta.


    • Mietittyon

      Eksytyksen tuntomerkkejä 1.

      Monet kyselevät, että mistä tuntee eksytyksen ja onko tuo tai tuo uskonnollinen liike eksytys vai oikea? Meillä on maailmassa erittäin suuri joukko mitä moninaisimpia us­konnollisia liikkeitä, joita voi sanoa harhaoppisiksi tai eksy­tykseksi. .

      Sielunvihollinen marssittaa kuitenkin maailmaan koko ajan uusia ja mitä kavalampia eksytyksiä, jotka pyrkivät ole­maan hyvin lähellä Raamatun totuutta, jotta sekaan "uitet­tu" hienon hieno valhekin uskottaisiin. Näin ollen on mahdo­ton luetteloita kaikkea, onko tuo ja tuo liike Jumalas­ta vai onko se eksy­tys. Me voimme ainoastaan Sanan valossa ottaa esille joitakin pääpiirteitä, joista eksytyksen hedelmät voi tuntea. Otamme tässä lyhyesti esille joitakin piirtei­tä, jotka auttavat myös lopun ajan eksy­tysten tunnistami­seen Raama­tun totuu­den va­los­sa.

      Rahan himon eksytys (1.Tim.6:9-12). Raha itsessään ei ole hyvä eikä paha, sillä sitä voidaan käyttää sekä hyvään että pahaan (Luuk.8:1-3). Raamatun mukaan rahanhimo on kaiken pahan juuri. Valitettavasti lopun ajassa, kuten men­neinäkin vuosisatoina, monet uskovan nimeä kantavatkin tavoittelevat liian keskeisesti maallista menestystä ja ter­veyt­tä. Tavoitellaan hengellisyyden nimissä taloja, autoja, kesä­mök­ke­jä, arvos­tet­tua ase­maa yhteiskunnassa ja seu­rakun­nassa. Jos joku on "köyhä ja ki­peä", hänen us­kos­saan väite­tään ole­van jotain vialla ja näin aiheutetaan monelle toivot­tomuutta ja tuskaa vastoin Sanan totuutta. Mihin on unohtunut tyytyminen alhaisiin oloihin? (1.Tim.6:8; Room.12:16). Mihin on unohtunut psalmin 73 sanoma rikkauden ja me­nestyksen vaarasta? Mihin on unohtunut se, että todelliset uskovat joutuvat Sanan mukaan tässä maailmassa usein kärsi­mään vai­noa ja moninaista vaikeutta? (2.Tim.3:12-13; 2.Kor.11:13-33). Sananlaskujen kirjan 1:32 sanoo Jaakon käännöksen mu­kaan, että "hullut tuhoaa heidän menestyk­sensä".

      Jos Jumala suo armossaan jollekin uskovalle maallista rik­kaut­ta ja menestystä, hänen on oltava erittäin varuillaan, ettei se tuo hänelle lankeemusta ja tuhoa ja muistettava, että Herra on suonut menestystä vain sen tähden, että hän voisi varoil­laan tukea Jumalan valtakunnan työtä ja Israel-työtä sekä auttaa köyhiä uskovia (vallankin Israelissa) ja lähim­mäi­siä (2.Kor.9:6-11; Gal.6:10; Room.15:25-27; 1.Tim.6:17-19). Jos Herra ei jollekin ole antanut me­nestys­tä ja rikkaut­ta, muista, että sinulta on armollisesti säästetty rik­kau­den tuoma kiusaus (Luuk.6:20-24; 16:19-31). Turvaa Her­raan, sillä Hän on luvan­nut sinulle huolenpidon, elatuk­sen ja vaatteet, kun ensin etsit Jumalan valtakuntaa ja Hänen vanhurskauttaan ja muis­ta että usko­van todelli­nen aarre on tai­vais­sa (Mat.6:19-34; 1.Tim.6:6-8).

      Synnin ja riettauden eksytys (1.Kor.6:9-11). Paavali varoittaa Korintton seurakuntaa lankeamasta siihen eksy­tykseen, että synnin ja vääryyden harjoittajat perisivät Jumalan valtakunnan. Valitettavasti monien ns. kristillisten seura­kuntien keskuudessa moraali on laskenut viimeisten vuosi­en aikana. Avioerot ja haureus ovat tulleet hyvin tavallisiksi (Ilm.2:20; 1.Kor.7). Luon­not­tomat lihanhimot, kuten homoseksualismi, ovat tulleet monissa kirkkokunnissa hyväksyttäviksi, jopa hyväksytään homot papin virkoi­hin, vaik­ka Raa­mat­tu sel­keästi opet­taa, että miehi­mykset eli homot eivät peri taivas­ten valta­kuntaa, jos eivät tee paran­nusta syn­neistään (Juuda 7; 3.Moos.20:13; Room.1:18-32; 2.Piet.2:18-19). Jumalan Sanaa kunnioitta­van uskovan on oltava hyvin varuillaan siellä, missä syntiä ei enää sanota synniksi, josta on tehtävä parannus, vaan lavenne­taan taivaan tie sellaiseksi, jolla voi vaeltaa miten tahansa, vastoin Sanan opetusta ja Jumalan käsky­jä (Mat.7:13-14).

      Suoran tien hylkäämisen eksytys (2.Piet.2:15-22). Raa­mattu opettaa, että Herran tiet ovat suorat, mutta ihmiset itse etsivät monia mutkia ja vääristävät suoran (Hoos.14:10; Srn.7:30; Miika.3:9). Vikoillaan selvää ja suoraa Jumalan Sanan opetusta vastaan ja pyritään ihmisopeilla, perin­näissäännöillä ja kieroon väännetyillä selityksillä vesittä­mään Raamatun totuus, ettei sitä tarvitsisi noudattaa. Raama­tun mu­kaan se on kadotuk­sen tie (2.Piet.3:15-16). Uskovan tulee varoa sellaista ja olla yhteydessä niiden kanssa, jotka kunnioittavat ja noudattavat Jumalan Sanaa totuudessa ja rakkaudessa (Luuk.11:28; 2.Tim.2:22).

    • Mietittyon

      Eksytyksen tuntomerkkejä 2.

      Veljesrakkauden hylkäämisen eksytys (1.Joh.3:7-12). Jeshua opetti, että Hänen opetuslapsensa tunnetaan kes­kinäisestä rakkaudesta (Joh.13:35). Alkuseurakunnalla oli yksi sydän ja sielu ja rakkaus ilmeni valtavana toinen toisestaan huolenpitona (Ap.­t.4:32-35). Vel­jes­rak­kau­den tulee ilme­tä teossa ja totuudes­sa, ei pelkkä­nä huulten puheena ilman tekoja (1.Joh.3:16-18). Yksi Herran tule­muksen läheisyyden merkkejä on uskovien rakkauden kylmeneminen laittomuuden päästessä valtaan (Mat.24:12-13). Valitettavasti elämme itsekkäässä maailmassa, jossa ns. kristityt ovat maailman lailla usein eksyneet hyvin kau­as veljes­rak­kaudes­ta, joka Herran opetuslapsilla tulisi olla.

      Viimeinen väkevä eksytys. Raamattu opettaa, että Herra tulee asettamaan ennalleen Israelin, Jerusalemin ja seura­kuntansa tulemuksensa läheisyydessä (Ap.t.3:19-21; Jes.49:6, 8; 62:1-7; Efes.5:25-27). Tämä merkitsee mm. sitä, että todellisten uskovien joukko kaikkialta tulee yhty­mään yhdeksi laumaksi (Joh.10:16). Sielunvihollinen, joka myös tietää tämän Herran suunnitelman, tulee valkeuden enkeliksi tekeytyen pettämään kristikuntaa lopun ajassa ja rakentaa rinnalle valhejäljitelmän, kirkkojen ykseyden eli ekumeenisen maailmankirkon paavin johdolla. Ilmestyskirja nimittää tätä suureksi Babylonin (Baabelin) portoksi, joka tulee paljastamaan valtaan päästyään todellisen luonteen­sa, vainoten maallista petovaltaa hyväksi käyttäen todellisia uskovia (Ilm.17; Efes.5:31-32; 1.Kor.6:15-16). Monet Sanaa tuntemattomat kristityt tulevat petetyiksi, sillä he luulevat Jeshuan rukouksen silloin toteutuneen, "että he yhtä olisi­vat", vaikka kyseessä on porttokirkon vallanpitäjien val­heyk­seys eikä todel­li­nen Hengen yhteys Sanan valkeuden pohjalta (Joh.17:20-23; Ps.119:105; 1.Joh.1:7). Valittavasti Suomenkin kirkolliset johtajat ovat viemässä laumojansa kohti Rooman johtamaa maailmakirkkoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1675
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      19
      1545
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1444
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      46
      1411
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1333
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1278
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      10
      1153
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1105
    Aihe