Teidän tekniikan/tieteen kehittämisvaatimuksista

Jos haluat että kehittyy ryhdy itse tiedemieheksi tai insinööriksi. Yleisesti ottaen teidän vaatimukset niistä on naurettavia. Tekniikan kehitystä pitäisi jarruttaa.

8

130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Warp-1

      Tekniikan kehitystä pitää tietysti kiihdyttää jatkuvasti, koska se on ainoa keino, jolla ihmiskunta ylipäätään säilyy olemassa vähänkään pidemmällä tähtäyksellä (eli selviää esimerkiksi ajoittain toistuvista megaluokan luonnonkatastrofeista, joita ei pystytä torjumaan millään muilla keinoilla ja joita tulee vastaan aina vain pahempina ajan funktiona). Tuossa suhteessa ei ole mitään valinnanvaraa, eikä aikaa perinteiseen löysäilyyn, mässäilyyn ja uskonnolliseen haihatteluun ole loputtomasti. Erityisesti tarvitaan ns. suuria teknologisia läpimurtoja liittyen mm. kvanttimekaniikkaan ja informaatioteknologiaan.

      Sen vuoksi puheet tieteen ja tekniikan kehityksen hidastamisesta ovat itsetuhoisia ja yleensä niitä esittävät älyllisen jakauman pohjalla lojuvat yksilöt, joita on tietysti muutenkin aivan liikaa. Yksikään ihmiskunnan ongelmista ei johdu tekniikasta itsestään, vaan tekniikan kehittymättömyydestä tai ihmisistä, jotka vaativat tarpeetonta tekniikkaa tai käyttävät tekniikkaa tarpeettomilla tai suorastaan typerillä tai vaarallisilla tavoilla, joita tapoja tosiaan on typerryttäviä määriä. Myös ala-arvoisesti toimivaa tekniikkaa on tietysti niin paljon kuin sitä vain onnistutaan myymään. Siis, kaikenkaikkiaan, eihän se ole tyhmä, joka kehittää tekniikkaa, vaan se, joka onnistuu ampumaan sillä itseään jalkaan.

      Kaikeksi onneksi noista pitämisiä koskevista ilmeisistä erilaisista mielipiteistä ja tekniikan soveltamiseen liittyvistä ongelmista riippumatta, todellinen tekninen kehitys kiihtyy, koska kyseessä on ns. teknologinen imperatiivi. Tämä on osa ihmislajin evoluutiota. Voitaisiin melkein sanoa, että ihmisen olemassaolon tarkoitus on tekniikan kehittäminen, koska vain se mahdollistaa ihmiskunnan muistisisällön säilymisen. Eli, koska oikeasti toimivat tekniikat joka tapauksessa tuottavat myös lisäarvoa, niin niiden soveltaminen lisääntyy jatkuvasti mahdollistaen lajin olemassaolon jatkumisen pidempään, kuin mikä muuten olisi mahdollista.

      Esimerkiksi tekniikka korvaa ihmisiä työnteossa, jolloin yhä suurempaa osaa ihmisistä ei tarvita enää mihinkään. Siitä taas on suuri hyöty, koska ihmisten määrää voidaan vähentää ja siten luonnonvarojen ylikulutusta pienentää. Lisäksi, jos ja kun vain älykkäimmät ja terveimmät jätetään jäljelle; kuten tietysti tulee toimia, niin kehityksen kiihtymisen edellytykset parantuvat entisestään. Tulevaisuudessa tarvittaneen lähinnä superälykkäitä matemaatikoita, jotka voivat tietysti myös olla kyborgeja ja siten fyysisesti suorituskykyisiä.

      Jos viittaat epärealistisilla vaatimuksilla Kurzweilin ennustuksiin siitä, että tekoäly ottaisi maailman hallintaansa noin vuoteen 2045-2050 mennessä (joihin tosin tuskin viittaat ottaen huomioon kirjoitustaustasi), niin niissä ei itseasiassa olekaan kysymys vaatimuksista, vaan ennustuksista ja ne voivat tosiaan olla ylioptimistisia, missä tapauksessa joudumme sietämään tätä vanhaa tyhmää maailmanmenoa vielä ainakin vähän aikaa. Yksittäisen tietokoneen laskentateho yltänee tavanomaisellakin kehityskaarella kuitenkin ihmisen tasolle noin vuonna 2045 ja ihmiskunnan tasolle ehkä noin vuonna 2080.

      Kuitenkin, jos esimerkiksi kvanttitietokone onnistutaan skaalaamaan ennen noita aikoja, niin sen laskentateho on niin suuri, että Kurzweilin ennustus voi toteutua. Käytännössä laskentateho on tuossa tapauksessa niin suuri, että koko ihmiskunta ei edes yhdessä pysty ymmärtämään laskennan etenemisestä kuin hölkäsen pöläyksen. Ihmiskunta voisi kaiketi periaatteessa toimia itsetuhoisesti ja olla käyttämättä tuota laskentatehoa, mutta siten toimiminen vain nopeuttaisi sen itsensä tuhoutumista, mitä tietysti esimerkiksi monet uskonnolliset sekopäät toivovatkin. Onkin mielenkiintoista, miten osa ihmislajista on rappeutunut älyllisesti aivan kelvottomalle tasolle teknologisen kehityksen tarjoaman sateenvarjon alla.

      • Älynatsismi

        Edellisen perusteella transhumanismilla näyttää olevan ideologisia yhteyksiä eugeniikkaan ja epäkelpojen yksilöiden karsimiseen geenipoolista - joka ilman tekniikan mahdollistamaa, aiheuttamaa ja ruokkimaa nykyelämän sohvaperunamaisuutta muuten toteutuisi aivan omalla painollaan.

        Yleisesti, mitä tyhmempi ja epäkelvompi, sitä enemmän kiinni laitteissaan.

        Lajin tulevaisuuden hirttäminen johonkin tekniikkaan on kaikkien munien panemista samaan koriin ja perusteetonta uskomista ettei mene rikki.


      • Tekniikalla on kehitetty joukkotuhoaseita joilla pystytään koko maapallo tuhoamaan moneen kertaan. Et sitten nähdään miten käy.


      • fda
        L.J.H kirjoitti:

        Tekniikalla on kehitetty joukkotuhoaseita joilla pystytään koko maapallo tuhoamaan moneen kertaan. Et sitten nähdään miten käy.

        Eipä ole tosiaan mikään Jumala kiinnittänyt huomiota tämän planeetan asioihin. Ihmisten tulisi kehittää teknologiaa ettei ajauduta katastrofista toiseen joita lyhytnäköisellä hyötyajattelulla ja uskonsodilla(luen tähän myös ideologiat) on saatu aikaiseksi.


      • fda kirjoitti:

        Eipä ole tosiaan mikään Jumala kiinnittänyt huomiota tämän planeetan asioihin. Ihmisten tulisi kehittää teknologiaa ettei ajauduta katastrofista toiseen joita lyhytnäköisellä hyötyajattelulla ja uskonsodilla(luen tähän myös ideologiat) on saatu aikaiseksi.

        "ettei ajauduta katastrofista toiseen......ja uskonsodilla(luen tähän myös ideologiat)-....."
        Tekniikalla pystytään myös aiheuttamaan katastrofeja ja jos toinen maailmansota olisi käyty puukoin ja puntarein olisi saatu vähemmän pahaa aikaiseksi.


      • Lappik

      • tekniikkaa

        Ei puukoin vaan ilman tekniikkaa primitiivit olisivat hakanneet toisiaan käteen sattuvilla kepeillä ja kivillä. Sota olisi rajoittunut kahteen tai kolmeen eri heimoon, jotka olisivat tappaneet miehet, lapset ja vieneet naiset.


    • alfa123om22

      Ihmiskunnan lisäksi maapallolla on eläinkunta, joka on agressiivista, psykopaattista ja järjetöntä sekä helposti ehdollistettavaa laatua. Kyse ei ole ihmiskunta vastaan koneet, vaan ennemmin ihmiskunta vastaan eläinkunta. Väärät koneet eläinkunnan käsissä on tuhoisa yhtälö.

      Ihmiskunnan etu on vaikea saavuttaa kun Jumalakin, joka on Jupiterista lähtöisin; on alusta alkaen ollut Aadamia eli ihmiskuntaa sukupuuttoon ajava voima. Koko tämä ihmisen perustama maapallo on alienin toimesta ehdollistettu tuhoamaan ihmiskuntaa.

      Alieneilla ja eläinkunnalla on paha yliote.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      2970
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2079
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1852
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe