Miten kirkko voi toimia laittomasti?

FoucaultinHeiluri

Kirkko on ottamassa suojiinsa paperittomia ulkomaalaisia.

Tämähän on suoranaista Suomen lain rikkomista!

Tämänkö vuoksi me kirkollisveroa maksetaan?

Nyt aion tosiaan erota kirkosta!

31

197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmmmmmmm

      Toimii puolueetkin laittomasti, vaikka maksamme puolueveroja.

      On näillä toki iso ero myös: kirkko ottaa vastuun kansalaistottelemattomuudestaan, poliitikot eivät ota mitään vastuuta mistään.

      Kansalaistottelemattomuut on oikeasti yksi hyvä tapa vaikuttaa lainsäädäntöön.

    • TotuusSattuu

      "Tämähän on suoranaista Suomen lain rikkomista!"

      Mitä lakia ajattelit kirkon tässä rikkovan? Paperittoman auttaminen ei nimittäin ole minkään lakipykälän vastaista vaikka monet ovat useasti yrittäneet niin väittää. Paperiton ei ole vakavaan rikokseen syyllistynyt henkilö, joten hänen auttamisensa tai edes piilottelu eivät ole rikoksia.

    • Hei.
      Kirkko ei tosiaan aio rikkoa lakia, kuten tuossa jo sanottiin. Kirkko ei ota suojiinsa mitenkään erityisesti ja kummallisella tavalla. Kirkkoturvasta puhutaan, se on jo vanha käytäntö. Tarkoittaa sitä, että ihminen, joka kokee tulleensa väärin kohdelluksi, voi hakea kirkosta apua. Mutta siinä toimitaan avoimesti, etsitään ja neuvotaan ja autetaan, kunnes asia on uudelleen käsitelty, jos vaikuttaa siltä, että on aihetta käsitellä uudelleen. Toisen ihmisen auttaminen ei ehkä lienen syy erota seurakunnasta. Ja ei verorahoja tähän tulla käyttämään. Seurakuntien monipuolinen jokapäiväinen toiminta, on se mihin iso osa kirkollisverorahoista menee ja diakoniatyö.

      Ystävällisesti,
      Pirkko-pappi

      • Kirkonsivu

        Kirkon diakonirahasto (KDR). Avustusrahat koostuvat Kirkon diakoniarahastolle. Kerätyistä kolehdeista, yhteisvastuukeräyksen tuoton osuudesta sekä lahjoituksista. Pirkko-pappi valheesta kiini.


      • KysynVaan-76
        Kirkonsivu kirjoitti:

        Kirkon diakonirahasto (KDR). Avustusrahat koostuvat Kirkon diakoniarahastolle. Kerätyistä kolehdeista, yhteisvastuukeräyksen tuoton osuudesta sekä lahjoituksista. Pirkko-pappi valheesta kiini.

        Mikä noista oli sinusta sitten kirkollisverorahaa?


      • "Mutta siinä toimitaan avoimesti, etsitään ja neuvotaan ja autetaan, kunnes asia on uudelleen käsitelty"


        demokratiaa gugggenhaimin tyylillä.

        Lisää veroja gyggenhaimille ja kirkolle jotka pimeydessä vaeltavat


    • Kun katsoo kuvia esim. Alepposta niin ne olosuhteet siellä ovat todella kaameat. Tuskin me täällä vakaissa ja rauhallisissa oloissa elävät emme voi kuin kuvitella niitä missä ihmiset ovat eläneet jopa vuosia.
      Seuraavaksi herää kysymys siitä kun on päästy sieltä pois niin onko valtiollisilla rajoilla pystytty luotettavasti selvittämään k"kuka hän on ja mistä tulee".
      Se ihmetyttää kun monet ovat heittäneet pois omat matkustusasiakirjat.
      Toisaalta "paperien väärentäminen" on varsin helppoa ja niiden todistaminen väärrennöksi on aikaa vievää puuhaa.

      • onkovaikeakysymys

        mikä on järkevää toimintaa jos oma tai läheisten henki on kysymyksessä


    • RationaalinenAteisti

      Jollei laittomien maahanmuuttajien piilotteleminen ole laitonta niin siitä on tehtävä laitonta. En ymmärrä mistä joidenkin suomalaisten maailmojasyleilevä altruismi kumpuaa. Mikseivät he ymmärrä omaa etuaan? Laittomia (muslimi)maahanmuuttajia tukeva suomalainen on yhtä irrationaalinen olento kuin köyhä joka äänestää porvareita. Muslimien hyysääjät ovat yleensä naisia joten ilmiö saattaa liittyä äidinvaistoon ja hoivaviettiin kuten monien yksinäisten naisten ylitunteellinen suhde koiriin ja kissoihin. Tunnen myötähäpeää suomalaisten naisten puolesta. Miten olen ikinä voinut olla feministi. Mitä kirkkoihin tulee, ne ovat yhä enemmän irrationaalisten sosiaalitantta-tyyppisten naisten johtamia laitoksia. Onneksi kirkkoon ei ole pakko kuulua, minä erosin 15-vuotiaana. Mitä te muut odotatte?

      • hattukukka

        Olet ihan yhtä itsekäs kuin Kokoomus jota viestissäsi haukut.


      • RationaalinenAteisti kirjoittaa
        27.12.2016 15:22

        >Mikseivät he ymmärrä omaa etuaan?<
        ja edelleen
        >hyysääjät ovat yleensä naisia joten ilmiö saattaa liittyä äidinvaistoon ja hoivaviettiin<
        Kysymys herää mitä muuta tunnet jäänesi paitsi kuin hoivaamista.
        Jos sinua olisi hoivattu saattaisit arvostaa sitä etkä olisi niin pettynyt moniin asioihin. Omalta kohdaltani mietin onko vastaukseni minun oman etuni mukaista


      • TotuusSattuu

        "Jollei laittomien maahanmuuttajien piilotteleminen ole laitonta niin siitä on tehtävä laitonta."

        Suomeksi sanottuna haluat tehdä Suomesta poliisivaltion jossa kansalaisten on pakko rangaistuksen uhalla ilmiantaa toisiaan jos nämä ovat tehneet jotain väärää? Tätä nimittäin tuo tarkoittaisi.


    • homohää

      Ei ole olemassa kirkkoturvaa, se on vain höpinää. Aikoohan kirkko rikkoa omaa lakiaan. Osa papeista on ilmoittanut vihkivänsä homoja, kun Suomen laki antaa luvan. Kirkon lakimuutosta he eivät aio odottaa.

    • RationaalinenAteisti

      Suomi ei ole poliisivaltio eikä kansalaisten ole pakko rangaistuksen uhalla ilmiantaa toisiaan rikoksista. Laittomasti maassa oleskelevan ulkomaalaisen auttamisesta voi silti tehdä rangaistavaa. Meitä on paljon jotka mielihyvin ilmiantaisimme maatamme ja kansaamme vastaan toimivia henkilöitä täysin ilman mitään rangaistuksen uhkaa.
      Asiat on asetettava tärkeysjärjestykseen. Monikultturismin ja haittamaahanmuuton torjuminen on minulle henkilökohtaisesti niin tärkeää että olen sen hyväksi valmis hyväksymään Suomen kansalaisten oikeuksien vähentämisen. En ole esimerkiksi koskaan tarvinnut ihmisoikeuksiani mihinkään, enkä edes ole koskaan tavannut yhtään suomalaista joka olisi tarvinnut ihmisoikeuksiaan mihinkään joten niistä voisin luopua.
      Hattukukalla on luetunymmärtämis-ongelma. enkelipallo käyttää mielikuvitustaan ja yrittää siirtää keskustelun henkilökohtaiselle tasolle. He eivät ansaitse vastausta.

      • Demokratia on siitä hyvä että kukaan ei ole henkilökohtaisesti vastuussa


      • enkelipallo kirjoitti:

        Demokratia on siitä hyvä että kukaan ei ole henkilökohtaisesti vastuussa

        Aloituksen kysymykseen: Kirkko ei toimi, ihmiset toimivat.


      • TotuusSattuu

        "Suomi ei ole poliisivaltio eikä kansalaisten ole pakko rangaistuksen uhalla ilmiantaa toisiaan rikoksista. Laittomasti maassa oleskelevan ulkomaalaisen auttamisesta voi silti tehdä rangaistavaa."

        Ei voi jos sitten ei muuteta koko oikeusjärjestystämme. Rikoksesta epäillyn suojelemista kun ei ole määritelty rangaistavaksi minkään yksittäisen teon mukaan vaan teosta annettavan maksimirangaistuksen mukaan (eli vain hyvin vakavista rikoksista epäiltyjä ei saa piilotella). Jotta voitaisiin velvoittaa vain hallinnollisen määräyksen toimeenpanoa piilottelevan ihmisen ilmiantoon, pitäisi koko tuo laikohta kirjoittaa uudestaan niin että siinä erikseen mainittaisiin juuri paperittomuus. Tämä taas olisi luultavasti perustuslain vastaista koska se asettaisi vain yhden ihmisryhmän ilmiannon kohteeksi aivan eri perusteilla kuin muut ryhmät.

        "Meitä on paljon jotka mielihyvin ilmiantaisimme maatamme ja kansaamme vastaan toimivia henkilöitä täysin ilman mitään rangaistuksen uhkaa."

        Juu, kyllä teitä "pikku Staseja" löytyy joka maasta. Oikein sormenne syyhyävät päästä puuttumaan muiden asioihin ja toimittamaan muita vaikeuksiin.

        "Monikultturismin ja haittamaahanmuuton torjuminen on minulle henkilökohtaisesti niin tärkeää että olen sen hyväksi valmis hyväksymään Suomen kansalaisten oikeuksien vähentämisen. En ole esimerkiksi koskaan tarvinnut ihmisoikeuksiani mihinkään, enkä edes ole koskaan tavannut yhtään suomalaista joka olisi tarvinnut ihmisoikeuksiaan mihinkään joten niistä voisin luopua."

        Et taida oikein tajuta mitä ne ihmisoikeudet ovat? Ne ovat mm. sitä että sinua pitää kohdella samoin kuin kaikkia muitakin ja että lakien ja vastaavien pitää olla kohtuullisia ja ihmisten koskemattomuutta kunnioittavia. Ilman niitä voisi poliisi pysäyttää sinut kadulla vain koska naamasi ei miellytä ja raahata kidutettavaksi selliin ja lopuksi nakata järveen hukkumaan. Tai voitaisiin katsoa että sinulle ei tarvitse antaa äänioikeutta koska olet köyhä/väärää mieltä asioista/väärää sukupuolta tms.


    • kunhan_vastaan

      Kuten aikaansa seuraavat ovat voineet tiedotusvälineistä lukea, kirkko tarjoaa turvapaikan hakijoille, jotka haluavat asiansa uudelleen käsittelyyn. Tämän kirkko tekee yhteistyössä viranomaisten kanssa ja pelisäännötkin on sovittu yhteisissä neuvotteluissa. Mitä lakia vastaan kirkko toimii, sitä ei edes aloittaja mainitse, koska ei itsekään tiedä.

    • Lakiluki

      Toimiiko kirkko laittomasti, oikeustieteen tohtori, yliopiston lehtori Heikki Kallio Itä-Suomen yliopistosta? Kun kielteinen turvapaikkapäätös on täytäntöönkelpoinen 30 päivän määräaika vapaaehtoisesta paluusta on kulunut, henkilön oleskelu Suomessa muuttuu laittomaksi. Silloin se tulee myös ulkomaalaisrikkomuksena rangaistavaksi. Jos tietyt toimiat avustavat piileskelyssä, se on avunantoa ulkomaalaisrikkomukseen.

      • kunhan_vastaan

        Tuo toki tiedetään, mutta jos toimitaan viranomaisten ehtojen ja ohjeiden mukaan, tilanne on jo aivan toinen. Näinhän kirkko tulee toimimaan. Toki "ilmiön" edessä viranomaisetkin ovat neuvottomia ja toimivat osittain lain kirjaimen vastaisesti, mutta kuitenkin kansainvälisten sopimusten mukaan. Onko laki väärä tai peräti epäinhimillinen?


      • kunhan_vastaan kirjoitti:

        Tuo toki tiedetään, mutta jos toimitaan viranomaisten ehtojen ja ohjeiden mukaan, tilanne on jo aivan toinen. Näinhän kirkko tulee toimimaan. Toki "ilmiön" edessä viranomaisetkin ovat neuvottomia ja toimivat osittain lain kirjaimen vastaisesti, mutta kuitenkin kansainvälisten sopimusten mukaan. Onko laki väärä tai peräti epäinhimillinen?

        " Onko laki väärä tai peräti epäinhimillinen? "

        kiduttava ja tappava hierarkinen ja verottava lentäviin loitsuihin uskova organisaatioko sen sitten tietää, koska eduskunta ja kansainvälinen oikeus ei selvästikkään tiedä?


        lisää veroja säälipisteitä keräävälle kirkolle


      • TotuusSattuu

        "Toimiiko kirkko laittomasti, oikeustieteen tohtori, yliopiston lehtori Heikki Kallio Itä-Suomen yliopistosta? Kun kielteinen turvapaikkapäätös on täytäntöönkelpoinen 30 päivän määräaika vapaaehtoisesta paluusta on kulunut, henkilön oleskelu Suomessa muuttuu laittomaksi. Silloin se tulee myös ulkomaalaisrikkomuksena rangaistavaksi. Jos tietyt toimiat avustavat piileskelyssä, se on avunantoa ulkomaalaisrikkomukseen."

        Olet väärässä. Vain hyvin vakavia rikoksia (joista siis voi saada useita vuosia vankeutta) pakoilevaa ihmistä ei saa Suomen lain mukaan auttaa. Maassa ilman lupaa olekeleminen ei ole tällainen rikkomus joten piilottelukaan ei ole rikos. Tämä on todettu useiden oikeusoppineiden toimesta.

        Ja toinen asia on myös se että kirkko ei ole mitenkään näitä piilotellut vaan avoimesti auttanut. Tämä on täysin eri asia.


    • pitäisi.jo.silmien.aueta

      Kirkko siis hysää muslimeita jotka pitävät meitä kristittyjä vääräuskoisina. Tämä kaikki löytyy koraanista jossa sanotaan että vääräuskoisen voi tarvittaessa vaikka tappaa. Kyse on perimmältään siitä että islamuskon harjoittajat eli muslimit halveksivat meitä vääräuskoisia kristittyjä ja nyt luterilainen kirkko on ruvennut tälläisiä kyitä hoivaamaan povellaan. Ortodoksinen kirkko onkin ollut viisaampi eikä ole ryhtynyt tälläiseen Suomea vaarantavaan toimintaan. Mm. Ruotsista näemme mitä isojen muslimimäärien päästäminen maahan aiheuttaa.

      Lukekaa täältä ja hämmästykää millaisessa katastrofitilassa Ruotsi jo on kehitysmaamuslimien takia:

      https://paavotajukangas.com/

    • RationaalinenAteisti

      Ihmisoikeudet eivät suojaa minua vaan Suomen laki. (Tai sen maan laki jossa kulloinkin satun oleskelemaan). En näe ihmisoikeuksista olevan länsimaalaisille mitään hyötyä. Ei -länsimaisissa maissa taas ihmisoikeuksia ei ole eikä tule.
      Jos luterilaiset papit alkavat piilotella laittomia muslimimaahanmuuttajia niin pyrkivätkö he myös käännyttämään näitä kristityiksi. Jeesuksen lähetyskäskyn mukaan heidän pitäisi. Eivät taida uskaltaa.

      • TotuusSattuu

        Oletko jotenkin yksinkertainen vai esitätkö vain sellaista? Tottakai jokaista suojaa maan laki mutta kun se laki on juuri laadittu ihmisoikeudet huomioiden. Lait ovat siis ne jotka toteuttavat ihmisoikeudet käytännössä. Pelkkä ihmisoikeus ei ole mitään ilman että maan laki toteuttaa sen oikeuden käytännössä.


    • hmmmmmmm

      Mitäköhän Jeesus teki?
      Ainakin rikkoi lakia ja auttoi jopa lainsuojattomia.

      Siinä teille opetusta.

    • Just_joo

      Mistä näitä tietämättömiä aina sikiää. Panee Googleen hakusanat ja tekstiä löytyy. Kunhan ei lankea roskajulkaisuihin kuten MV. Jestas mitä älymystöä meillä on Suomessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3239
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2956
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2268
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      25
      1796
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1529
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1407
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe