Aihe

Mark Frost kirja Twin Peaks-Salattu Historia

Veteranfan

Kaikkien Twin Peaks TV-sarjan fanien kannattaa lukea tämä sarjan kirjoittajan Mark Frostin teos Twin Peaks-Salattu Historia.
Kirja pohjustaa uutta sarjaa joka onkin paljon mysteerisempi kuin ollaan odotettu.

Tarina kirjassa lähtee 1800.luvulta Thomas Jeffersonin USAn pressan aikakaudelta,jossa tuolloin intiaanien hallussa ollut mysteerinen lipas salaisineen asiakirjoineen johdattaa lukijan täysin koukuttavaan Twin Peaks historiaan.

Kirjassa käydään läpi jo sarjassa käytyjä vaiheita ja kerrotaan ketkä hahmot ovat vielä mukana uudessa sarjassa.
Kirja keskittyy aika paljon "todellisiin" UFO raportteihin jotka sulautuvat Twin Peaksin salattuun historiaan todella kiehtovasti.

Salaliittoteoriat JFK:n salamurhineen ja okkultistin Aleister Crowleyn perustama Thelema salaseuraan liittyvät satanistiset menot ovat myös aiheena kirjassa.

Kirjassa tavallaan kerrotaan myös se asia miksi Laura Palmer murhattiin.
Lauran päiväkirja merkinnät aiheuttivat Bob demonin hyökkäyksen koska Laura kertoi "Musta Kilta" nimisestä salaseuran toiminnasta huumekauppoineen.

Mark Frostin kirja nostaa uuden sarjan odotukset todella korkealle,tarina on entistä kiehtovampi ja ihmetytää miksi sarja lopetettiin 2.kauden jälkeen,ehkäpä silloisen sarjan tuottajat säikähtivät UFO mysteerien ilmaantumista sarjaan???

5

267

  Vastaukset

  • Twin Peaks -Salattu Historia teos löytyy myös kirjastosta,lähes 400.sivuinen kuvakirja käsinkirjoitettuine raportteineen on ehkä hieman vaikea luettava varsinkaan jos ei ole sarjaa ennalta nähnyt.

  • Luin kirjan viimeviikolla yhteen soittoon. Ei toisaalta ylittänyt odotuksiani koska niitä ufo juttuja yms. Oli niin paljon ettei niihin jaksanut edes keskittyä. Eniten jäi mietityttämään kirjan alukuvaiheessa kirjoitetuista denver bobista ja hänen kaveristaan jotka yht äkkiä katosivat. Mietin että onko tämä denver bob se paha henki BOB ja hänen kaverinsa kuka nyt olikaan, en nyt nimeä muista niin se toinen paha henki MIKE? Ja kirjan alussa mainittu äijä joka ilmeisesti tapettiin, niin ketkä tappoi ja kuka sen sormuksen häneltä varasti ja minne se joutui?

  • Luettu on jonkin aikaa sitten jo, ja kys.kirjahan ei pakosta liity Twin Peaks TV - sarjan kaanoniin, vaan on tehty sarjan pohjalta ja myös ns.myyntikikkana. Suoraan sanoen oli aika paljon tavaraa kys.kirjassa. Kiinnostavimpana ehkä Hank Jenningsin ja Majuri Briggsin sekä sen vanhan pormestarin hahmojen taustat. Kiinnostavaa oli, että se pormestarikin oli niin syvällä UFOjen tutkinnassa, eli oli tavallaan Briggsin epävirallinen esimies.
   No aika hurjaa tavaraa Frost kyllä liitti Twin Peaksiin, ja tuntuu että oli vaan lähes heitelty "mystisiä" asioita vapaamuurareista ja intiaanisodista aina Crowleyyn ja tietysti UFoihin mukaan, ilman että lopulta oli mitään jakoa, että ne saisikaan TV - sarjaan sisällytettyä, ja ei ainakaan nykytietojen valossa se kolmas (tai kolmas ja neljäs jne.) kausi tuohon materiaaliin paljon keskity. Hank:han kuoli kirjan tietojen mukaan vankilassa ja Briggsin näyttelijä Don Davis on kuollut. Lisäksi se pormestarihan kuoli 2 kaudella sen nuoren vaimon aviovuoteeseen.
   Ehkä se sävähdyttävin juttu tuossa kirjassa oli kirjeenvaihto UFOista (Twin Peaksissa) USAn ent.presidentti Richard Nixonin kanssa, jossa kohtaa taidettiin jopa vihjata että Watergate oli aikoinaan salajuoni, jotta UFOt ei tulisi Nixonin kautta julkisuuteen tai joitain ... Eli aikamoista fiktiota Frost kyllä tuohon kirjaan punoi, mutta pakosta se ei suoraan sarjan jatkoon liity, paitsi että Hank on tosiaan kuollut, kuten myös Jack Nancen (joka kuoli itse alkup.sarjan jälkeen) esittämä Pete Martell, joka kuoli 2.kauden viimeisessä jaksossa kunTPeaksin Pankki räjähti jne. ....

   • Mainio kirja...mutta minkä takia Windom Earlea ei mainita ollenkaan kirjassa, Projekti Blue Bookin yhteydessä, herrahan valittiin mukaan tutkintaan, esimiehenään majuri Briggs.


  • https://muropaketti.com/elokuvat/elokuva-artikkelit/meniko-twin-peaksin-kolmoskausi-yli-hilseen-uutuuskirja-avaa-mysteeria/

   Onko kukaan lukenut Mark Frostin uusinta Twin Peaks - kirjaa "The Final Dostier!?? Ei ole kai vielä ehditty suomentaa, mutta useimmat Twin Peaks kirjat on käsittääkseni suomennettu, niin miksei tämäkin aikanaan ... Teos avaa siis mm.niiden hahmojen tarinaa, jotka olivat mukana alkuperäisillä kausilla, mutta joko puuttuivat tai jäivät pieneen osaan tällä kolmoskaudella eli The Returnilla ... Annien kirja mm.kertoo jääneen mustan killan jäljiltä (2.kauden vikajakso) katatoniseen tilaan ...

   "Menikö Twin Peaksin kolmoskausi yli hilseen? Uutuuskirja avaa mysteeriä
   10.12.2017 10:51 | Aki Lehti | 1096

   Käsikirjoittaja Mark Frostin The Final Dossier paljastaa hahmojen kohtaloita ja selittää sarjan lopun.
   Teksti sisältää Twin Peaksin kolmannen kauden ja The Final Dossier -kirjan spoilereita!

   Ennen Twin Peaksin mestarillista kolmoskautta sarjan toinen luoja ja käsikirjoittaja Mark Frost julkaisi The Secret History of Twin Peaks -kirjan, joka nimensä mukaisesti sukelsi pikkukaupungin historiaan, kertoen kylän tapahtumien lisäksi salaliitoista, ufoista, presidentti Richard Nixonista, L. Ron Hubbardista ja ties mistä. Melkein 400 sivua pitkä opus oli oikein kiinnostavaa, joskin hetkittäin hankalaa luettavaa, sillä se sisälsi muun muassa ”alkuperäismuodossaan” olevia FBI:n dokumentteja, päiväkirjamerkintöjä ja lehtileikkeitä. Paketin oli kasannut kolmoskaudellakin nähty FBI-agentti Tammy Preston, mutta alkuperäisestä yksityiskohtaisesta selonteosta oli vastuussa majuri Garland Briggs, jonka katoaminen oli erittäin tärkeässä roolissa kolmoskaudella.
   Vain reilut sata sivua pitkä The Final Dossier on huomattavasti kevyempi opus, jonka lukaisee helposti yhdeltä istumalta. Tällä kertaa mukana ei ole kaunokirjoituksella rustattuja päiväkirjamerkintöjä tai sekavia dokumentteja, vaan agentti Prestonin selkeitä selontekoja Twin Peaksin hahmojen kohtaloista, sekä viimeisessä luvussa vahvistus kolmoskauden viimeisen jakson muutamalle tapahtumalle. Frost ei tietenkään selitä koko sarjaa auki, vaan vahvistaa vain pari simppeliä tulkintaa.

   Twin Peaksin 3. kauden jaksot raivostuttivat faneja muun muassa unohtamalla useat alkuperäissarjan hahmoista, mutta Frost paljastaa nyt esimerkiksi Leo ja Shelly Johnsonin, sheriffi Harry Trumanin, Donna Haywardin, Annie Blackburnin ja Windom Earlen kohtalot. Lisäksi hän kertoo enemmän esimerkiksi Audrey Hornesta, Log Ladysta ja tohtori Lawrence Jacobysta.
   Suurin osa hahmojen kertomuksista on surullista luettavaa, mutta Frostin tyylissä kirjoittaa on mukana juuri sopivasti huumoria ja pilkettä silmäkulmassa. Esimerkiksi Audreyn ja Annien tarinat ovat melko rankkaa tavaraa, mutta ne eivät saa lukijaa ahdistumaan päiväkausiksi toisin kuin sarja parhaimmillaan. The Final Dossier vahvistaa Audreyn olleen koomassa kakkoskauden tapahtumien jälkeen, jonka aikana Cooperin kaksoisolento raiskasi hänet. Vuosia myöhemmin Audrey suljettiin hoitolaitokseen, kuten kolmoskausi vihjasikin.
   Agentti Cooperin naisystävä Annie taas päätyi loppuelämäkseen katatoniseen tilaan ja puhuu vain kerran vuodessa, aina samana päivänä, vastaten Cooperin doppelgangerin kakkoskauden lopussa esittämään kysymykseen hänen tilastaan, kertoen olevansa ”ihan kunnossa.”
   Viimeinen luku kertoo kolmoskauden parin viimeisen jakson tapahtumista ja lähinnä vahvistaa sen, että aikajana muuttui, eikä Laura Palmer kuollutkaan, vaan katosi. Leland Palmer päätyy tekemään itsemurhan ja Sarah Palmer alkoholisoituu ja masentuu. Frost vahvistaa kolmoskauden kahdeksannessa jaksossa nähdyn nuoren tytön, jonka suuhun ryömi sammakko-hyönteishybridi olleen Sarah.

   The Final Dossier on kiinnostavaa luettavaa, mutta muistuttaa hetkittäin vähän liikaa fanifiktiota. Frost kyllä paljastaa paljon uusia yksityiskohtia ja kohtaloita, mutta ilman minkään sortin intohimoa, vain luetellen hahmoja ja tapahtumia läpi.
   Kirjaa voi suositella vain Twin Peaksin kovimmille faneille, joiden kannattaa lukaista opus läpi ennen kolmoskauden uusintakierrosta juuri ilmestyneeltä Blu-raylta. Nyt Twin Peaks: A Limited Event Series -nimellä kulkeva, kattavilla ekstroilla varustettu Blu-ray julkaistiin maailmalla viime viikolla. Suomessa se ilmestyy vasta ensi vuoden puolella."

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   335
   13950
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   324
   11738
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   175
   4698
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   20
   1794
  5. Uskotteko että kumppaninne on teille se oikea

   Haluaisin kuulla, että kuinka moni oikeasti on sellaisessa parisuhteessa jossa kumppanina on se ”elämä rakkaus”? Että pystyisi sanomaan rehellisesti e
   Parisuhde
   58
   1596