Sielu kuoleman jälkeen

DisposapleHerouu

Koiran kanssa kävelin vanhan hautausmaan reunaa ja tuli mieleen että. Jos sielu jää elämään kuoleman jälkeen niin ovatko vielä sittenkin jotkut ääliöitä vai tuleeko joku henkinen herätys. Nollautuuko tajunta?. Vai jääkö esim. Itsekkyys ja pahuus. Äh liikaa olutta.

12

251

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Brina

      Ihmisen mielessä on pahuus ja itsekkyys. Kuolemassa todellinen itsemme eli sielu (tai laajemmin ajateltuna jumalallinen henkemme) irtautuu kehosta ja siihen kuuluvasta mielestä. Siis keho ja mieli (aivoissa oleva kokemuskooste) palaavat kuolemassa maan alkuaineisiin ja energiohin eli sinne mistä ne ovat kotoisinkin. Sielu ei ole materiaalinen, joten se ei ole täältä eikä sen olemassaoloa voida todistaa, mutta jokainen tulee sen kyllä ennen pitkää tajuamaan.
      Sielumme on kuin yksilökohtainen "muisti- ja tietoisuuspankki", joka joutuu lähes heti kehon kuoleman jälkeen kohtaamaan tuon menneen elämänsä tapahtumat kuin "kuvanauhalta" ja arvioimaan ( jälleen kerran; me elämme lukuisia elämiä) onnistumisensa ennen syntymäänsä asettamiinsa haasteisiin.
      Siis vastauksena kysymykseesi on; ymmärryksemme ("tajunta") on kuolemamme jälkeen laajempi kuin yleensä tällä puolen eläessä, mutta vain siinä määrin kuin olemme saavuttaneet tietoisuutta kaiken kaikkiaan (ns. menneet elämät mukaan luettuina).
      Jos joku on äärimmäisen paha eikä hyväksy mitään jumaluutta itsessään eikä muissakaan, hän joutuu syntymään uudelleen välittömästi kuolemansa jälkeen...arvelisin hyvin vaikeisiin olosuhteisiin oppiakseen vähitellen etsimään sisimpänsä/sielunsa suurenmoista totuutta. Vain syntyessämme uudelleen fyysisyyteen tajuntamme nollautuu eli emme muista edellisiä elämiämme eikä kuoleman jälkeistä olotilaa... tosin on jonkin verran poikkeuksiakin tästä, etenkin ns. indigo- tai kristallilapsia ;)
      Lisään vielä, että me kaikki, enemmän tai vähemmän totuuden etsijät, olemme joutuneet syntymään lukuisia kertoja tänne maailmaan ja ties minne, ja kokeneet kaikenlaista joka suhteessa. Kaikilla riippuu vain omasta itsestä milloin se "henkinen herääminen" alkaa ;) Kukaan eikä mikään mahti pakota meitä siihen, mutta sielumme yrittää koko ajan johtaa meitä oikealle "valon ja viisauden tielle" eli takaisin Isän Kotiin.
      Kippis!

    • eiilmantoivoa

      1 Moos. 2. 7jae sanoo, että Jumala loi ihmisen maan tomusta, ja puhalsi hänen sieraimiinsa elämän hengen ja niin IHMISESTÄ TULI ELÄVÄ SIELU. Siis ihminen kokonaisuudessaan on sielu. Aiemmin Jumala oli luonut linnut ja muut eläimet ja niitäkin kutsuttiin sieluiksi 1Moos. 1. jae 21 ja 24. Myös 4. Moos. 31. jae 28. Sielu voi kuolla Hes 18. jae 4. Kun ihminen kuolee, henki, elämänvoiman hallinta palaa Jumalan luo. Saarnaaja 9. Jae 5 sanoo, ettei kuolleet tiedä mitään. Mutta Jumala voi palauttaa elämänvoiman takaisin. Psalmi 115. jae 17 osoittaa, etteivät kuolleet ole elossa henkinä Jumalan luona. Job kirjoitti 14. luvun jakeista 13-15, etta Jumala kutsuu kuolleita ja herättää heidät kuoleman unesta. Hän toteuttaa ylösnousemuksen..

      • Raatomiehet

        "Psalmi 115. jae 17 osoittaa, etteivät kuolleet ole elossa henkinä Jumalan luona."

        Missäs sitten? Mikä kuolee, liha vai sielu?


    • pitkäänuskossa

      Ihmisen kuoleman jälkeisen kohtalon ratkaisee suhtautuminen Jeesuksen Kristuksen sovitustyöhön, jonka Jumala on antanut ihmiselle hänen Eedenissä syntiinlankeemuksen jälkeen. Jos ei ota vastaan sovitusta ja Jeesuksen kautta päätyy iankaikkiseen eroon Jumalasta ja nousee tuomion ylösnousemukseen. Ne jotka kuolevat uskossa Jeesukseen nousevat kerran ylös uudessa kirkastetussa ylösnousemusruumiissa (sellainen on Jeesuksella) ja heidän kuolematon sielu ja henki yhtyy tähän uuteen olemukseen joka on saanut muodonsa ruumiin kanssa joka on lahonnut haudassa.

      Saarnaaja 9. Jae 5 sanoo, ettei kuolleet tiedä mitään. Mutta Jumala voi palauttaa elämänvoiman takaisin. Tässä jakeessa, jota "ei ilman toivoa" lainaa, on suomalisessa Raamatussa paha käännösvirhe. Sen on selvittänyt heprean taitaja Raamatun alkuteksteihin pureutunut Kaarlo Syväntö kirjassaan Vanhan testamentin käännösvirheitä. Teoksessa muitakin hyviä kommentteja.

      Kyllä me siis olla aina tietoisessa olotilassa fyysisen kuoleman jälkeen. Pelastumattomien tietoisuus odottaa ruumiin ylösnousemusta maan uumenissa Tuonelassa ja Jeesuksessa kuolleet kolmannessa taivaassa, paratiisissa.

      Jumalan sana on totuus ja ainut tietolähde myös kuoleman jälkeisyyteen olotilaan ja kannattaa tutkia mikäli mahdollista niin tarkinta lähdeaineistoa joka on heprean ja kreikan kielillä, koska raamatunkäännöksissä on pahoja virheitä. Tarkimmin Kirjoitukset ovat luettavissa englanninkielisessä King James Bible -käännöksessä.

      Sinänsä tärkeintä on usko Jeesukseen Kristukseen ja erinäiset teologiset väärintulkinnat eivät kadota, mutta nuo kaikenmaailman höpötykset jälleensyntimiseen ja loputtomaan elämänkiertoon saa heittää romukoppaan ja luulojen kirjaan.

      Kristuksessa poisnukkuneiden kohdalla on taakse jäänyt kaikki pahuus ja vajaavaisuus.

      www.netmission.fi Saat hyvää ja luotettavaa tietoa.

      • RaamatunvskristinuskonJe

        "Sinänsä tärkeintä on usko Jeesukseen Kristukseen ja erinäiset teologiset väärintulkinnat eivät kadota, mutta nuo kaikenmaailman höpötykset jälleensyntimiseen ja loputtomaan elämänkiertoon saa heittää romukoppaan ja luulojen kirjaan."

        Jälleensyntimisestä en tiedä. Raamatun Jeesus ja hänen oppilaansa puhuivat kuitenkin jälleensyntymästä vailla mitään epäilystä.


      • Mielenrauhaa-

        Alkoholistin viinan himo ei lakkaa. Jesaja: 66:24 Ja he käyvät ulos katselemaan niiden miesten ruumiita, jotka ovat luopuneet minusta; sillä heidän matonsa ei kuole, eikä heidän tulensa sammu, ja he ovat kauhistukseksi kaikelle lihalle.
        Markuksen evankeliumi:
        9:44 jossa heidän matonsa ei kuole eikä tuli sammu.
        9:46 jossa heidän matonsa ei kuole eikä tuli sammu
        9:48 jossa heidän matonsa ei kuole eikä tuli sammu
        Näitä tullaan katselemaan tulevassa rauhan valtakunnassa katsomaan ympäri maailmaa ja heidän matonsa (himonsa) ei kuole, mutta ve eivät voi enään himojansa tyydyttää koska he ovat menettäneet kehonsa. Näistä kaikista tulee julkkiksia. Tämän vuoksi Jeesus sanoi: Ap.t. 2:38
        Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. > Siirry

        Rinnakkaisviitteet
        Matt. 3:2 ja sanoi: "Tehkää parannus, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle." > Siirry
        Luuk. 24:47 ja että parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava hänen nimessänsä kaikille kansoille, alkaen Jerusalemista. > Siirry

        Biblia (1776)
        Vaan Pietari sanoi heille: tehkäät parannus, ja antakaan jokainen itsensä kastaa Jesuksen Kristuksen nimeen, syntein anteeksi antamiseksi; niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.

        Ruotsi (1917)
        Petrus svarade dem: "Gören bättring, och låten alla döpa eder i Jesu Kristi namn till edra synders förlåtelse; då skolen I såsom gåva undfå den helige Ande.

        Englanti (KJV 1789)
        Then Peter said unto them, Repent, and be baptized every one of you in the name of Jesus Christ for the remission of sins, and ye shall receive the gift of the Holy Ghost.

        1 Piet 3:18 Sillä myös Kristus kärsi kerran kuoleman syntien tähden, vanhurskas vääräin puolesta, johdattaaksensa meidät Jumalan tykö; hän, joka tosin kuoletettiin lihassa, mutta tehtiin eläväksi hengessä,
        3:19 jossa hän myös meni pois ja saarnasi vankeudessa oleville hengille,
        3:20 jotka muinoin eivät olleet kuuliaiset, kun Jumalan pitkämielisyys odotti Nooan päivinä, silloin kun valmistettiin arkkia, jossa vain muutamat, se on kahdeksan sielua, pelastuivat veden kautta.
        3:21 Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena - joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta - Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta,
        3:22 hänen, joka on mennyt taivaaseen ja on Jumalan oikealla puolella; ja hänen allensa ovat enkelit ja vallat ja voimat alistetut. >> Jakeen lisätiedot


    • Kuolemassa vain pelko kuolee.
      Aivan kuten Jesuksen ristinkuolemassa kuvataan. Hän antoi anteeksi maailmalle, eli luopui maailman syyttämisestä. Hän saavutti maallisen elämän täyttymyksen eli kuoli maailmalle.
      Tämän esimerkin hän tuli näyttämään meille jokaiselle. Ole elämäsi ohikulkija, sivustakatsoja, älä syylistä älä syyllisty.
      Sen jälkeen hän - ihminen - on vapaa maailmasta, elämien kierrosta.

      Kaikkihan alkoi sitä että Adam syyllisti itsensä ja Eevan, syödessään omenan? Jotkut muistavat että Adam koki tämän unessa. Hänet oli nukutettu Eevan luomisen vuoksi. Sitä unta olemme tässä harhassa - maailmassa - näyttelemässä
      HUOM. Jumalan tahdosta ja suojassa.

    • Sound_Of_Soul

      Voi helvetti kuinka pitkäpiimäisiä jorinoita joku voi kirjoittaa. Antakaa sen sielun nyt vaan olla missä lystää mikäli sellainen ylipäätään jossakin on.

    • SillläSipuli

      Ihminen muuttuu elämänsa aikana joka hetki...
      Kuolemaan jälkeen elämä ja muuttuminen loppuu.
      Elämää on vain elävässä ruumiissa&mielessä, psykofyysisessä kokonaisuudessa.

      • Todisteet-näkyville

        Löytyykös väitteellesi todisteita, vai onko pelkkä julistus kyseessä?


    • TällaisiaFiiliksiä

      Heh, aika jänskää, olemme ihmisiä, mutta absoluuttisen varma tieto kuolemanjälkeisistä näyttäisi puuttuvan kaikilta. Vakiojorinoiden julistajat ehkä ovat vähiten tietoisia todellisuudesta.

      Tuntuu oudolta kokea jonkunlaista "yksilöllisyyttä", vaikka fysiikan ja muunkin tiedon perusteella kaikki on yhtä. Olenko siis todella erillinen kuolevainen yksilö (tai kuolematon erillinen sielu/tietoisuus) vai olenko kaikkeus? Näissä riittää hämmästelemistä.

      • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8336
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2539
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe