Ranska: sekulaari totalitarismi

Kuten tiedetään, Ranskassa burkan ja niqabin käyttö julkisilla paikoilla on jo pitkään ollut kielletty. Tänä vuonna Ranskassa kiellettiin burkinin käyttö. Burkini on koko vartalon peittävä naisten uima-asu.

Burkan ja niqabin kieltoa Ranskan hallitus perusteli sillä, että "täyshuntu ei sovi ranskalaiseen yhteiskuntaan ja tasa-arvokäsitykseen". Kasvot kokonaan peittävän hunnun kieltämisen voi vielä jotenkuten ymmärtää, mutta burkini-kiellolle ei ole keksittävissä mitään edes etäisesti järkevää perustetta. Burkini ei peitä kasvoja.

Burkini-kielto edustaa sekulaaria totalitarismia puhtaimmillaan ja rikkoo uskonnonvapautta, eikä vain uskonnonvapautta. Jokaisella pitäisi olla säädyllisyyden rajoissa vapaus pukeutua haluamallaan tavalla. Monissa muslimimaissa naisilla ei sitä vapautta ole, ja nyt ei ole Ranskassakaan.

Tässä pieni juttu Ranskan burkan ja niqabin kiellosta: http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/paivan-kuvat-burka-ja-niqab-ovat-nyt-kiellettyja-ranskassa-mita-ne-ovat

Tässä burkini-kiellosta: http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002916279.html

Jotkut kristityt ovat tietysti sitä mieltä, että muslimeita pitääkin vähän kurmottaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että myös konservatiiviset kristityt ovat Euroopassa vähemmistö. Sekulaari totalitarismi on uhka myös kristittyjen vapaudelle. Osa kristityistä tervehti ilolla jopa Trumpin puheita kaikkien muslimien "bannaamisesta". Mutta jos uskonnosta tulee hyväksyttävä syrjintäperuste, kuka sanoo, etteivät seuraavana tulilinjalla ole kristityt? Tulee melkein mieleen Martin Niemöller: "Ensin ne tulivat hakemaan" jne.

Nyt Ranska on ottamassa seuraavaa askelta kohti totalitarismia. Ranskassa on nimittäin vireillä laki, joka käytännössä kieltäisi abortinvastaiset nettisivut. En ole huomannut, että suomalaiset tiedotusvälineet olisivat kirjoittaneet aiheesta.

Tietenkään kukaan ei kehtaa sanoa suoraan tahtovansa rajoittaa sananvapautta ja vaientaa abortin vastustajat. Niinpä lakiehdotus on muotoiltu siten, että se kieltäisi vain sellaisten aborttia koskevien väitteiden levittämsen, jotka ovat "de nature à induire intentionnellement en erreur, dans un but dissuasif, sur les caractéristiques ou les conséquences médicales d'une IVG". Lakiehdotuksen tähtäimessä on siis tarkoituksella harhaanjohtava, abortin luonnetta tai lääketieteellisiä seurauksia koskeva propaganda, jonka tavoitteena on rohkaista naista pidättymään abortista.

Tässä lyhyt artikkeli aiheesta (ranskaksi): http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2016/12/05/01016-20161205ARTFIG00087-si-vous-n-avez-pas-suivi-le-debat-sur-le-delit-d-entrave-a-l-ivg.php

Tässä toinen (englanniksi): https://www.theguardian.com/world/2016/dec/01/french-mps-debate-plan-to-ban-abortion-websites-that-intimidate-women

Lopuksi toivotan koko Suomen kansalle hyvää itsenäisyyspäivää: liberté, égalité, fraternité ou la mort!

9

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suvaita vai eikö, siinä pulma. Jotain mätää Ranskanmaalla?

    • rauhaakaikille

      Mielummin sekulaari totalirismi, kuin teokratia. Ainakaan sekulaarissa totalirismissa sinua ei tapeta uskonnon tai seksuaalisen suuntautumisen takia. Se on siis pienempi paha.

      • Sekulaari totalirismi vai teokratia, siinä pulma. Jotain mätää Ranskanmaalla, jos ei
        muita vaihtoehtoja ole.


      • rauhaakaikille
        inti kirjoitti:

        Sekulaari totalirismi vai teokratia, siinä pulma. Jotain mätää Ranskanmaalla, jos ei
        muita vaihtoehtoja ole.

        Kannattaa myös muistaa että Ranska on ollut hyvin pitkään sekulaari valtio. Eli mikään uusi ilmiö ei ole tässä kyseessä.


      • capiche
        rauhaakaikille kirjoitti:

        Kannattaa myös muistaa että Ranska on ollut hyvin pitkään sekulaari valtio. Eli mikään uusi ilmiö ei ole tässä kyseessä.

        Burkini-juttu on vain naisen olemuksen määrittämiseen liittyvä uusi ilmiö. On surkuhupaisaa, että Ranskan rannoilla saa kävellä tissit paljaana, mutta jos vähän peittää itseään, niin olet suorastaan rikollinen!

        Ranskan viranomaiset eivät ole parempia, kuin miehet, jotka vaativat naista peittämään itsensä. Islamissa naisen pitää itse tehdä päätös huivin käytöstä, eikä esim. aviomies tai perhe saa vaikuttaa asiaan. Vain muutamassa muslimimaassa huivin käyttö on pakollinen. Ranskan viranomaisen katsovat myös oikeudekseen määritellä mitä saa pitää yllään ja mitä ei. Ranska rikkoo kiellolla ihmisoikeuksia.

        Ranskan sekularismi ei muuten tarkoita, ettenkö esim. minä saisi kävellä Pariisin kaduilla risti kaulassa. Uskonnollisia symboleja ei vain hyväksytä esim. kouluissa ja valtion virastoissa. Mutta eivät ne mitään voi sanoa, jos esim. suomalainen tulee tapaamisiin risti kaulassa.

        Olen sen sijaan itsekin sitä mieltä, että niqabit tai millään muullakaan tavalla kasvojen peittäminen eivät kuulu länsimaiseen yhteiskuntaan. Ihmiset on voitava tunnistaa kasvoista. Muuten saa pitää millaista halattia hyvänsä.


      • capiche

        Vai ei sekulaarissa totalitarismissa tapeta ihmisiä? Muistatko mitä esim. sekulaarin totalitarismin edustaja Stalin teki? Totalitarismi johtaa aina vähemmistöjen syrjintään ja tietyissä olosuhteissa etnisiin puhdistuksiin.


    • Sekularismi ja totalitarismi näyttäisivät kulkevan käsi kädessä. Pari esimerkkiä.

      Vuonna 2009 yhdysvaltalainen jumalankieltäjäjulkkis Sam Harris vastusti lääkäri ja geneetikko Francis Collinsin nimitystä Yhdysvaltain terveysviraston johtoon, koska Collins on avoimesti uskonnollinen. Mielipidekirjoituksessaan The New York Timesissa Harris kirjoitti näin: "Francis Collins is an accomplished scientist and a man who is sincere in his beliefs. And that is precisely what makes me so uncomfortable about his nomination." Harris ei siis voi kiistää sitä tosiasiaa, että Collins on "an accomplished scientist", mutta koska Collins sattuu olemaan uskonnollinen, hänen ammatillisilla ansioillaan ei Harrisin mielestä ole merkitystä. Tässä Harrisin koko teksti: http://www.nytimes.com/2009/07/27/opinion/27harris.html

      Toinen esimerkki on jumalankieltäjäliikkeen tunnetuin edustaja Richard Dawkins. Videoidussa keskustelussa maltillisemman jumalankieltäjän kanssa Dawkins kertoo nimeltä mainitsemattomasta astrofysiikan professorista, jonka tieteellinen työ astrofysiikan alalla on moitteetonta, mutta joka yksityisesti uskoo, että maailma on 6000 vuotta vanha. Dawkins on sitä mieltä, että kyseinen astrofyysikko pitäisi erottaa professorin virastaan. Dawkinsin mielestä siis yksityiset uskonnolliset uskomukset riittävät potkujen perusteeksi. Tässä video keskustelusta: https://www.youtube.com/watch?v=4z4gISBuDVU Mainitusta astrofyysikosta on puhe ajasta 6:10 alkaen.

      Radikaalit muslimit eivät ole ainoita, jotka vastustavat uskonnonvapautta.

      • capiche

        Totalitarismi voi liittyä mihin tahansa aatteeseen ja tai ideologiaan. Kommunismi on ääriesimerkki sekulaarista totalitarismista. Useimmat Nliitosta irronneet maat ovat edelleenkin aika totalitaristisia. Uskonnollista totalitarismia esiintyy esim. islamilaisissa teokratioissa. Ja kristinuskon puolella eräissä herätysliikkeissä, lahkoissa ja kulteissa.


    • TehköötMitäLystää

      Ajattelin alkaa eläkkeellä entisöimään vanhaa soliferia sekä jenkkiautoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tirkistelijä T...

      Tirkistelijä T... ei ole sokeutunut, vaikka näin juorutaan. Asuu nykyään Limingassa ja jatkaa sekopää touhujaan ainakin
      Haapavesi
      5
      2145
    2. Liian kiltti.. ?

      Tässä jo jonnunaikaa olen tuumaillut tätä kiltti ja kunnollinen juttua. Siis miksi oikeasti kiltit eivät muka kelpaa?
      Sinkut
      270
      1849
    3. 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984 Yli 4 vuotta vankeutta Oike
      Oulu
      70
      1810
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      297
      1797
    5. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      109
      1635
    6. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      30
      1483
    7. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      58
      1372
    8. Kansan vihaama elokapina aikoo pysäyttää moottoritien ruuhka-aikana

      Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 15 Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä. On se kummallista, että tuollainen
      Maailman menoa
      293
      1254
    9. Voiko 40 tai yli

      Enää rakastua vai onko se jo game over?!
      Ikävä
      159
      1254
    10. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      67
      1228
    Aihe