Todellista lastensuojelua Suomessa olisi tässä

Toimeentuloa_lapsille

Suomen valtakunnassa tulisi huolehtia siitä, että lapsiperheissä ainakin toisen tulisi olla kohtuullisessa palkkatyössä, jotta perheen tulotaso olisi riittävän hyvä lapsien kanssa harrastamiseen ja kouluista tulevien maksujen hoitamiseen ja lasten vaatetukseen ja muuhun virkistystoimintaan. Aivan käsittämätöntä politiikkaa on kansakunnassa se, että lapsiperheissä voi molemmat vanhemmat olla työttöminä ja yhteiskunnan tuen parissa eikä se riitä tietenkään lapsiperheiden kuluihin. Valitettavasti Suomessa ei ymmärretä lastensuojelusta juurikaan vaikka puheissa näitä jälleen kyllä tuodaan esiin, mutta teot puuttuvat täysin.

Samoin työttömien vanhempien lapsiperheille yhteiskunnan maksut ja varsinkin rikesakot ovat täysin kohtuuttomia ja progressiivisyyden huomioiden niiden rangaistus on täysin kohtuuton moninaisesti, ja jälleen voi joku virkamies esittää että mitäs joutuvat sakotettaviksi, mutta parkkialueella huolten painamana lapsiperheen työttömällä vanhemmalla voi unohtua ihan helposti se parkkilappu laittamatta auton tuulilasiin, ja siitä sitten muutaman kympin sakko on täysin kohtuutonta yhteiskunnan rangaistusta muutenkin vähätuloiselle, ja tietenkään se ei ole juuri mitään normaalipalkkaiselle, ja nähdään jälleen, kuinka äärimmäisen epätasa-arvoisesti kohdallaan vähätuloisia lapsiperheitä tässäkin asiassa, kun ruokaan ja muihin menoihin ei riitä edes tulot välttämättä, mutta eihän tällainen haittaa virkamiestä Suomessa, kun lain kirjaimen mukaan toimitaan eikä huomioida mitään todellisia sakkojen vaikutuksia eri tapauksissa. Kun sakotus muutettiin progressivisesti rikesakoksi, niin köyhille lapsiperheille sakot ihan kohtuuttomia, kun muutenkaan ei riitä rahat aina koulujen maksuihin luokkaretkistä tai kirjamaksuihin lukiosta puhumattakaan harrastus ja virkistystoiminnasta.

Ihan irvokasta Suomessa puheet lastensuojelusta joissakin tapauksissa, kun hyväksytään paljon suuremmat epäkohdat yhteiskunnassa. Tässä käy siten, että yhteiskunnassa siivilöidään hyttysiä ja niellään kameleita, kun esitetään että niin hienosti on asiat Suomessa. Todellista lastensuojelua olisi pitää huolta siitä että lapsiperheissä vähintäin toisella on se kohtuupalkkainen työ, ja näin myös riittävät tulot. En ihmettele yhtään, että Suomessa syntyvyys pula-ajan tasolla, kun päättäjät lähinnä huolehtivat omista ja perheensä riittävistä tuloista ja tietysti myös niistä työtehtävistä mitä esimerkiksi lastensuojelussa tekevät, mutta eivätkö ymmärrä ihan keskeisiä asioita lastensuojelusta suomalaisten lapsiperheiden asioissa? Eivät ymmärrä tai ainakaan esiin tuo! No nyt on tuotu tämä.

12

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ymmärrän_hyvin

      aloituksen esityksen vaikeuden mennä läpi Suomessa, missä työttömiä ei kukaan arvosta yhtään ja ammattiliitot ja työnantajat ja poliitikot ja kaikki arvostaa vain itseensä vaikuttavia tahoja ja sodomalaisuus on todellisuutta Suomessa vuonna 2016.

    • Totuus_tietysti

      Suomessa vuonna 2016: työttömiä vihataan ja samoin alkoholin käyttäjiä kun aiheuttavat viranomaisille työtehtäviä. Suomalaiset ovat kovaa kansaa ja kun huonosti menee on hyvä olla syyllinen yhteiskunnassa siihenkin ja työttömät ja alkoholia käyttävät ovat oiva ryhmä syyllistämiseen sille paremmalle suomalaiselle herra-kansalle.

    • Viranomaisen_mielestä

      tulee palkata lisää viranomaisia asian suhteen.

    • Hyvin_mieletöntä

      koittaa hoitaa seuraumuksia eikä poistaa syitä, toki ymmärrettävää ettei lääkefirmankaan kannata liian hyviä lääkkeitä tehdä, sillä jos potilaat parantuu, niin eihän lääkkeet enää mene kaupaksi, ja siksi hyvä lääkeiden olla sellaisia, että ihan loppuelämän niitä sitten käytetään ja kymmenenkin lääkettä ihmisellä sitten loppuvaiheessa käytössä ja niiden yhteinen haittavaikutus se, että potilas menettää suurelta osaltaan kykyä virkeyteen ja asioiden hoitamiseen, ja tällaista mielettömyyttähän se on nykyajassa suurelti.

    • u-topisti

      En kyllä näkisisi sellaistakaan yhteiskuntaa mitenkään huolestuttavana, jossa lapsiperheiden vanhempien ei tarvitsisi käytä töissä, vaan lapsettomat vapaaehtoiset tekisivät ansiotyön.

      Kyllä näitä uraohjuksia maailmassa riittää, ja tunnetustihin nykyisellään aika pienikin osa ihmisistä voisi hoitaa valtakunnassa varsinaisen tuottavan työn.

      • u-topisti

        Tai jos lasten vanhemmat tekisivät yhdessä vaikka 40-tuntisen työviikon. Esimerkiksi molemmat 20 tuntia.
        Osa-aikatyö vaan pitäisi tehdä taloudellisesti kannattavaksi, ja kyllähän se lainsäädännöllä onnistuisi helpostikin.


      • toinen_riittää

        työssä, ja toinen kotona, ja voisihan se olla vaikka vuoroviikoin.


      • u-topisti
        toinen_riittää kirjoitti:

        työssä, ja toinen kotona, ja voisihan se olla vaikka vuoroviikoin.

        Kyllähän se niinkin kävisi. Tai sitten molemmat vanhemmat tekevät lyhyttä työpäivää.

        Ei ole lapsille hyväksi, että molemmat vanhemmat ovat jatkuvasti pois kotoa (eli töissä), tai että toinen vanhemmista on jatkuvasti pois.

        Siksi olisi hyvä, jos lapsettomat ja lapsensa jo aikuiseksi kasvattaneet tekisivät suurimman osan töistä.


      • työtämieletönmäärä
        u-topisti kirjoitti:

        Kyllähän se niinkin kävisi. Tai sitten molemmat vanhemmat tekevät lyhyttä työpäivää.

        Ei ole lapsille hyväksi, että molemmat vanhemmat ovat jatkuvasti pois kotoa (eli töissä), tai että toinen vanhemmista on jatkuvasti pois.

        Siksi olisi hyvä, jos lapsettomat ja lapsensa jo aikuiseksi kasvattaneet tekisivät suurimman osan töistä.

        Joskus vanhat konstit ovat käyttökelpoisempia kuin pussilliset uusia.
        Menkäät nuoret mummojen ja pappojen luokse. Varsinkin heidän, jotka kasvattivat yli puolitusinaa lapsia. He osaavat opastaa ihmiset elämän vapauteen ja työhön. joka tuottaa nimenomaan tyytyväisyyttä ja iloa. Ennen heillä ei ollut apunaan koneistoa eikä tietoa. Edes kunnollista mahdollisuutta ehkäisyyn. Niillä avuilla, mikä nykyihmisille on maassamme suotu, pitäisi jokaisen osata hankkia ja tehdä mielekästä työtä, missä ei irtisanomispelko häiritse työiloa.Mieletön määrä maassamme maata ja järvenrantoja . Äärettömän paljon myyntiin saakka jalostettavaa maan antia.
        Jo kymmenen vuotta sitten muistan presidentinkin toivoneen, miten maahanmuuttajillekin olisi järvenrantoja puhtaine vesineen. Varsinkin afrikkalaisille, jotka kärsivät vesipulasta.

        Miksi ei oman maan kansalaisilla ole enää mahdollista tulla toimeen kaupunkien ulkopuolella ja perustaa vaikka joka talouteen pienyritysverstas. Esim. yhtymän osakkaina hankkia metsää, maata, tarvittavia koneita jne.?

        Ennenkaikkea lapsillekin palautuisi maahamme rauhallinen ja iloinen eli normaali lapsuus.


      • Raamatussa_myös

        "rauha, rauha, ei mitään hätää".


    • Aivan_liian_paljon

      sodomalaisuutta myös Suomessa, ja ymmärrätkö tämän?

    • kirkko verottaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2609
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      208
      2374
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2292
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      184
      1782
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1298
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1233
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1225
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe