Nuorena Treenaus

HelpJj

Eli olen Nyt 13 vuotias kohtuun iso kaveri noin 170cm pitkä ja muutenkin iso kokoinen.Ja olen huolissani siitä että vaikuttaako rankka kotitreeni pituuskasvuuni eli kotitreeniin kuuluu mm.painojen nostelua Max 10kg per käsi vatsalihaksia 4 sarjoina kyykyt jne. Olen kovin innoissani painojen nostelusta varsinkin.

18

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jamppa15v

      Millä tavalla isokokoinen? Ja ei, ei vaikuta treenaus lihaskasvuun, kunhan et liian isoilla painoilla lähde heti kiskomaan. Tekniikat ensin kuntoon jne. Siitä se lähtee, tsemppiä! Itse aloitin 13v treenaamisen salilla, nyt mave 190kg, penkki 90kg ja kyykky maksimeja en ole kokeillut, mutta 5x12-15 sarjat 110-120kg.

      • Tsamajamppa15v

        Niin siis pituuskasvuun :D


    • eitarrtte
    • jjhgfftf

      Aloittelijan kannattaa panostaa tekniikkaan ja tehdä pitkiä sarjoja (pienempi loukkaantumis riski)...

    • raakapenkki

      Kohtuun et varmastikaan enää mahdu takaisin juu. Kiva kun treenailet. Ei nuo kymmenen kilon painot mitenkään voi haitallisesti kasvuusi vaikuttaa. Käy kuitenkin myös salilla ja kysy ammattilaisilta tai kokeneemmilta voimaharjoittelijoilta ohjeita siihen kotitreeniisikin.

    • vinkkiä

      moro,
      Suosittelen paikallista painonnostoseuraa, mikä se sitten onkaan. Lenkit , vauhdittomat pituushypyt, leuanvedot ja venyttely muistaen....
      Eis sitä pelkkää penkkiä, joka on laiskojen laji. huumorilla...

      • vm43

        Ensimmäinen lauseesi on täyttä asiaa! Sitä on myöskin jatko penkkiä myöten!

        Kotitreeni noilla painoilla ei hidasta muuta kuin liikkuvuutta.
        Kotona harkat jäävät väkisinkin yksipuolisiksi siksikin hakeutuminen asiantuntevaan seuraan on tarpeen.

        Keppijumppa on kova sana. Samoin sopivasti valittu ja toteutettu kuntopiiri.
        Joukkuepelit ovat poikaa monessakin mielessä.

        Jos ennen murrosiän päättymistä harkitset todellisia maksimivoimatreenejä niin suosittelen samaa kuin teimme oman junnumme kohdalla. Kuvautimme ranteen ja otimme lausunnon ortopediltä.
        Orto sanoi kuvista näkyvän, että kasvupäätteet ovat sulkeutuneet joten sen puolesta voi luustoa kuormittaa. Nivelsiteiden ja muiden pehmykudosten kestävyys on täytynyt hoitaa aikasemmin riittävällä ja monipuolisella liikunnalla.

        Oma junnumme selvisi vammoitta kunnes 30:nä, muutaman vuoden tauon jälkeen, murjoi olkapäänsä täysin turhassa liikkeessä, penkissä!


      • aitoBlueteam

        on se oma junnu kyllä kova

        kova on

        onko sukua vainion junnulle


    • näinkävi

      Itse aloitin myös 1985 noin 13 vuotiaana painon nostelun,pituus suunilleen sama kasvaen 172cm ja nyt se on laskenut,170.5 virallisesti mitattu tämän syksynaikana sairaalassa useasti.

      Eli 44 vuotiaana on näkyvissä lyhentyminen.

      Jos itse saisin uudelleen tilaisuuden päättää aloittamisesta nosteluun niin en aloittaisi niin rajusti kun tuolloin aloitin,kasvua ei tule kaksista toki siihen voi vaikuttaa myös silloiset ruumiliset työt kaiken päälle,jolloin elimistö kyykähti, maatila ja metsätöissä.

      Penkki nostot ovat pahimmasta päästä,näitä ei tulisi suurilla painoilla edes ajatella,antas vaan muiden nostella eikä itse yltyä,tuolloin meni 15 vuotiaana olkapää ensimmäisen kerran,jäi vaivaamaan mutta hävisi vuosien aikana mutta uusiutui työelämässä,nyt sitten uusi viime talvella myös,ja taas penkissä,penkki on paha,siitä pitäs pystyä olemaan poissa.

      En suosittele hirveesti painojen kanssa pelaamista jos ei ole todellinen hinku ja pakko vaan nostella,pattia ei tule sen tiedän kokemuksesta,mutta voimaa tulee suhteessa entiseen.

      yuotuben koosteet noista pattimiehistä on lähes kaikilla hormooneilla avitettua, että jos on se mielessä niin ei kannata.

      Pituus kasvu mielestäni tyrehtyy,7 luokalla minulle kerrottiin lääkärissä pituuteni tulevan 187 cm mutta erehtyivät,puntit ja työt ilmeisesti kumosi nuo laskelmat.

    • Botari83

      On kyllä kova mave 190kg 15 -vuotiaalle ja kyykkyraudat on aika kovat kans.

      Paskat terveen 44 -vuotiaan ei pitäis vielä menettää pituutta senttiäkään. Luustokin alkaa haurastua vasta yli 50 -vuotiaana.

      Ja se on kateellisten höpinää ettei ilman horkkaakin pääsis ihan hyvään ja näyttävään kuntoon, laiskojen napinoita, joko treenataan päin persettä tai syödään päin persettä, tai pahimmillaan molempia.

      • vm43

        Iän karttuessa lyheneminen johtuu selän välilevyjen nestepitoisuuden vähenemisestä kolloin levyt madaltuvat ja saattaahan kulumillakin olla vaikutuksensa.
        Olen lyhentynyt maksimista 4cm ja vain pieni osa johtuu kahden nikamavälin kulumasta.

        Luukadosta ei ole ainakaan havaintoa. Laitattaessani kesällä hammasimplantit sai lekuri ähistä tosissaan vääntäessään aihioreikiä ja luutumisen perusajan 6kk asemesta määräsi minulle 4kk.


      • kemistit

        Just noin, ilman aineitakin pääsee kuntoon jos tietää mitä tekee, moni aineiden vetäjä treenaa ja syö päin persettä ja silti kasvaa kun piikittää, jossain kohtaa sitten tulee raja vastaan, Bull Mentula on hakannut itseensä horkkaa vaikka kuinka ja silti ei pärjää missään kisoissa.


    • näinkävi

      Niin kyseessä on tosiaan selkä ja madaltuminen.

      Siis te jotka nyt puhelette sielä jostain oikeasti näyttävyydestä,niin ette varmaan tiedä nyt mitä tarkoitin.

      Kireään kuntoon voi saada hulluilla treeneillä mutta se patti siis lihas koko ei ole kaksinen edes 20 vuotialla kaverilla vaikka olisi sen 7 vuotta hulluna treenannut,tulee vain kireys ja voimaa mahdollisesti koko tuon ajan,lihas kokoa ei tule ja viimeistään tässä vaiheessa mikäli on kiinostunut edelleen ihmetelee ja pähkäilee,ja harkitsee aineita .(tai sanotaan että miettii).

      Suuriin lihaksiin ei ole mahdollisuutta ilman aineita,näin se vaan on minunkin todettava kokemuksesta.

      Läskiä voi saada päälle nopeasti kun ikää tulee,ja niinpä moni sitten ajatteleekin olevan suuri ja lihaksikas.

      Todellisudessa monetkaan ei tiedä ,vaan kuvittelee mielessään.

      On mentävä mittauksiin,jossa katsotaan rasvaprosentit,sitten luumassa,sitten on lihaspaino.

      Sitten katsotaan kuinka ne on symmetriset nuo lihakset.

      Tämä nähdään kun ollaan testeissä aika ajoin.

      Voin sanoa suoraan ettei ilman hormoonia päälle päin saa mitään suurta aikaan,muut voi täällä puhua mitä vaan ,koska heidän rasvat ei todennäköisesti ole olleet milloinkaan 5%-8% tienoilla.

      He eivät tiedä mitä on kun on kunnossa ja se on alle 10% rasvaa koko kehossa.

      Sitten pitäs olla lihakset,ei rasvanahka,ilman aineita voin vakuuttaa ettei lihaksesta tule suurta.

      Vain kireässä kunnossa voi olla, muttei lihas todellakaan ole suuri.

      170cm mies on järkäle noin 80kg-85kg tuntumilla kun kaikki on lihasta.
      Puhumattakaan 165cm ja noin 80kg ,sellainen kaveri on todella suuri.

      Nyt puhutaan kavereista joilla ei ole rasvaa hulluna .vaan kovan luokan treenajia.

      Entisajan kehonrakentaja franco columbu oli hyväkuntoinen .

      https://www.youtube.com/watch?v=9Z_dqAzaq58https://www.youtube.com/watch?v=9Z_dqAzaq58

      Ja suomessa vaikka nyyssölän jukka ja mika.

      Tälläiset on kovassa kunnossa.mutta ei ilman aineita.

    • näinkävi

      Jos nyt vielä takastellaan vaikka stallonea ja mittavaa treenimäärää jonka tietää hyvin moni joka kaveria on seurannut.

      Alussa kaikki lihakset on suhteelisen normaali näköiset ,ja sitä kehitystä vaan ei tule,lihakset ei kasva merkittävästi,mutta lopulta hän joutuu aineiden suurehkoon käyttöön joska tietää vain noiden kasvattavan kokoa niin että se joltain edes näyttää,ja pysyy kireänä vielä 70 vuotiaanakin.

      Käytyään toki sydänleukkauksissa jne...lihaksista ei saa näyttävän suuria ilman aineita.


      https://www.youtube.com/watch?v=CIbifvMDEgw

      • kemiaeiainatoimi

        Ei asioita noin voi yleistää. Isoksi kyllä pääsee ilman aineita jos tietää mitä tekee, kemialla saa usein vain vahinkoa aikaan pitkässä juoksussa.
        Jos treenit on samanlaista huitomista kuin vaikkapa Utti Hietalalla niin silloin kehitys alkaa junnaamaan paikoillaan, varsinkin jos ravintopuolikaan ei ole täydellisesti kunnossa. Hietalaa ei kannata kopioida jos isoksi haluaa.
        Ja jos se kemia on mukamas niin tehokasta niin miksi ne bodarit sitten eivät sen isommiksi muutu? Moni bodari, jos terveys on kestänyt, on kilpaillut jopa 10 vuotta 80 kiloisena, miksi ei ole kasvanut isommaksi jos ne hormonit ovat kerran niin tehokkaita?


      • näinkävi

        Kyllä ne bodarit siis kasvaa isoiksi mutta ne joutuvatkin sitten laihduttamaan mikäli saada kireyttä ja aineet toki on mukana.

        Isoksi pääsee oikeasti mutta rasvan kanssa,monetkaan vaan ei tiedä kantavansa yllättävän paljon rasvaa mukanaan.

        Kisoissa oleva painoltaan voi alla vaikka alle 80kg, mutta siinä välillä otetaan massaa vuoden aikana ja se on hyvinkin 95kg tietämillä.

        Jotkuthan tekee sen virheen että ovat kireänä läpi vuoden joka ei kannata ja on raskas pitkässä juoksussa.(bodarit on isoja kun katsotaan ettei päällä ole rasvaa hirvittävästi)

        Kyllä se niin on että aineita käytetään apuna ja ne on monessa urheilussa mukana,ne auttaa useissa lajeissa.

        Suureksi ei välttämättä pääse vaikka käyttäsisi aineita,kyseessä kokonaisuus .

        Erikoisen tärkeää on mittasuhteet kehossa ja kuinka lihaskiinitys on ja treenillä saadaan hiettua ns:virheitä.

        Läheskään kaikista ei voi tulla hyvännäköisiä lihaksistoltaan koska heidän genetiikka on perittyä tietenkin, mutta eivät sovellu välttämättä vaikka nyt kehonrakennukseen tai muuten fitnekseen ym.

        Tai painonnosto tässä on geeneistä pitkälti kysymys eli raajamitat tai välityssuhde.Ilman hormooneita ei voi tässäkään lajissa olla ihan kärkikastia.

        Yleensä ne suuret salilla treenajat matit ja maijat on suoraan sanottuja läskejä joiden rasvat on pitälti yli 15% .

        Läski ei ole siis lihasta ,on äärimmäisen vaikeaa saada todellista lihasta vuodessa muutamaa kiloa niin että pysyisi pitempään eikä häviäisi,ikääntyessä lihasta häviää vaikka tekisi mitä.

        Ilman aineita voidaan puhua hupinostajasta tai omaksi ilokseen treenaavasta,mutta menestystä ei tule jos ei käytä aineita.(tie tulee vastaan jossain kohdalla)

        Sinun täytyy ymmärtää kireys joita normaali salinostajat eivät omaa yleensä.

        Lihas hiotaan näkyviin ensin ja sitä kehitetään mutta sitten kasvatetaan,se ei kasva 10 vuodessa merkittävästi ilman aineita,Lopulta tuntuu ettei lihasta tule enään se on niin hidasta.

        Kyllä utti osaa nostella mutta genetikka ei ole suotuisa jolloin massaa tulisi saada paljon,no ilman aineita lopulta sitä ei tule,utti on tehnyt kaikkensa mitä voi tehdä ja siihen se jää jos ei ota aineita.

        Hänhän on koosteissa sanonut ettei tyrmää ja väitä etteikö joskus saattaisi itsekkin alkaa käyttämään aineita.

        Utti on sentään pitkänlinjan nostelija ja varsin pitkä niin uskoisin ettei tehtävissä ole enään muuta kuin aineet mieli kasvaa isoksi.

        Se alkaa tälläkin palstalla olevia tympimään jos veivannut yli 20 vuotta eikä kasva suureksi ja näyttäväksi.


        En siis puolla aineita joten älkää ymmärtäkö väärin,mutta nämä on tosiseikkoja .


    • Munmielipide

      Kyllähän sä toisaalta ihan totta turiset. Moni saattaa tosiaan luulla olevansa iso lihasmassaltansa vaikka sitä fläsää kertyy pikkuhiljaa kokoajan. Roinalla voit jopa kiristyä ja samalla kasvattaa lihasta vaikka syöt enemmän kuin kulutat, siksi monet bodarit pysyy suhkot hyvässä kuosissa vaikka syövät älyttömiä määriä ruokaa.

      On sellaisiakin tyyppejä jotka bulkkaa natuna ja kiristelee roinalla, mutta kun geneettinen piste lihaskasvun suhteen on saavutettu, niin osa ellei kaikki roinalla hankitusta lihasta haihtuu lopulta pois. Joillekin roinalla hankittu lihas on helpompi pitää oikea oppisella palauttelulla, ravinnolla ja fiksulla treenillä.

      Moni ei ole valmis pudottamaan sitä rasvaa pois varsinkaan natuna koska siinä pelätään aina sitä että myös lihasta lähtee mukana ja toki kokoa muutenkin kun rasvaa ja nestettä lähtee veks.

      Parhaat tulokset saadaan välillä diettaamalla ja valitettavasti sillä horkalla oli se sitten yksi, kaksi tai kolme kuuria vuoteen, joillakin nonstoppina.

    • näinkävi

      Jos aloittaja haluaa päästä hirmukuntoon ja luoda todellisen kasvualustan myöhemmälle vaiheelle niin pitäisi pohja kunto saada vankalle pohjalle.

      Hiihtoa talvisin jonkin verran,ja reipasta juoksua mutta ei pitkiä matkoja,ensin kävellen ja sitten vauhtia lisää.

      Kesällä jotain myös ainakin lenkkejä,soutaminen on hyvä jota olisi hyvä myös harrastaa hieman siis oikea soutaminen vedessä.Itse noudatin noita ja maatyöt päälle ja metsätöitä.

      Jos pohjia ei ole rakennettu vankalle pohjalle niin jossain vaiheessa voi kostautua,kuten vaikka nostelussa koska kunto ei riitä tulevaisuuden vuosille.

      Viimeistään 30 vuoden kieppeillä moni hyytyy siis viimeistään jos pohjia ei ole.Yleensä jo paljon aikaisemminkin koska kuvioon tulee monesti väkijuomat tai vastaavia.

      Kaiken avain on pohjakunto.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      78
      3785
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      3012
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2930
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2788
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      24
      2734
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2485
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      274
      2273
    8. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      214
      1961
    9. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1937
    10. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      44
      1887
    Aihe