Keitä ovat Ilmestyskirjan 24 vanhinta?

Havaitsin ihan randomilla Raamatusta: ne vanhimmat saattavat olla profeetallisten muusikkojen Aasafin, Jedutunin ja Heemanin 24 jälkeläistä.

1.Aik. 25:1-6, 31 Ja Daavid ja sotapäälliköt erottivat palvelukseen Aasafin, Heemanin ja Jedutunin pojat, jotka hurmoksissa soittivat kanteleilla, harpuilla ja kymbaaleilla. Ja tämä on luettelo miehistä, jotka tätä palvelustaan toimittivat: Aasafin poikia oli Sakkur, Joosef, Netanja ja Asarela, Aasafin pojat, Aasafin johdolla, joka hurmoksissa soitti kuninkaan johdolla.
Jedutunista: Jedutunin pojat Gedalja, Seri, Jesaja, Hasabja ja Mattitja, kaikkiaan kuusi, isänsä Jedutunin johdolla, joka hurmoksissa soitti kanteleilla kiitosta ja ylistystä Herralle.
Heemanista: Heemanin pojat Bukkia, Mattanja, Ussiel, Sebuel ja Jerimot, Hananja, Hanani, Eliata, Giddalti ja Roomamti-Eser, Josbekasa, Malloti, Hootir ja Mahasiot; nämä ovat kaikki Heemanin, kuninkaan näkijän, poikia, sen Jumalan sanan mukaan, että hän on korottava korkealle hänen sarvensa: Jumala oli antanut Heemanille neljätoista poikaa ja kolme tytärtä. Nämä kaikki isänsä johdon alaisina veisasivat Herran temppelissä kymbaalien, harppujen ja kanteleitten säestäessä, Jumalan temppelipalveluksessa, kuninkaan, Aasafin, Jedutunin ja Heemanin johdolla. --- 31 KAHDESKYMMENES NELJÄS Roomamti-Eserille, hänen pojilleen ja veljilleen, joita oli kaikkiaan kaksitoista.

Myös nämä ilmestyskirjan vanhimmat ovat laulajia: Ilm. 4:4 Ja valtaistuimen ympärillä oli KAKSIKYMMENTÄ NELJÄ valtaistuinta, ja niillä valtaistuimilla istui KAKSIKYMMENTÄ NELJÄ vanhinta, puettuina valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli päässänsä kultaiset kruunut. --- 5: 9-10: ja he veisasivat uutta virttä, sanoen: "Sinä olet arvollinen ottamaan kirjan ja avaamaan sen sinetit, sillä sinä olet tullut teurastetuksi ja olet verelläsi ostanut Jumalalle ihmiset kaikista sukukunnista ja kielistä ja kansoista ja kansanheimoista ja tehnyt heidät meidän Jumalallemme kuningaskunnaksi ja papeiksi, ja he tulevat hallitsemaan maan päällä".

Tämä saattaa olla mielikuvitustani, mutta miksei voisi olla tottakin? Raamatun lukumäärät ovat merkittäviä. Tämä "oppitunti" alkoi psalmista 74, siitä johduin Aasafiin, ja lukumäärästä 24 tuli mieleen ilmestyskirjan 24 vanhinta, jotka ovat ihmisiä, eivät "olentoja" eivätkä enkeleitä. Merkittävää on lisäksi, että Aasaf mainitussa psalmissa profetoi vastarakennetussa temppelissä sen tulevan tuhon, ja nyt UT:ssa nämä samat muusikot ilmaantuvat, kun palvotaan uutta temppeliä, joka on Jeesus Kristus.

9

166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaksikymmentäneljä vanhinta ja ne neljä olentoa heittäytyivät kasvoilleen Jumalan eteen ja osoittivat kunnioitustaan hänelle, joka istuu valtaistuimella. He sanoivat: -- Aamen. Halleluja. Ilm. 19:4

    • Kirjakääröt

      Ilm.19:4. Biblia (1776). Ja neljäkolmattakymmentä vanhinta ja neljä eläitä maahan lankesivat ja rukoilivat Jumalaa, istuimella istuvaista, ja sanoivat: amen! halleluja.

    • ulaaniv

      Myös profeettoja oli 24, voisko heistä tulla vanhempia, hyvin korkeassa virassa kuitenkin, olisko apostolit heimojen pääliköitä, niin tämä oli mun oma arvaus sitten, olen kanssa tätä miettinyt, jesajalla on kai seitemmänessä taivaassa vaatteet ?

    • asiayhteys

      Lue enemmän Ilmestyskirjaa, niin asiayhteys paljastaa ketä he ovat. Siellä käytetään paljon vertauskuvallista kieltä.

    • filade

      Luku 24 symboloi lunastettua papistoa (1Piet.2:5).
      Daavid valitsi 24 pappissuvusta päämiehet edustamaan koko papistoa (1Aik.24:1-19), sekä 24 temppeli laulajaa (1Aik.25).
      Niinpä he tulevat olemaan vanhan- ja uuden liiton seurakunnan kirkastettuja pyhiä (Hebr.11:40).
      Pian on Kristuksen tuleminen pilviin noutamaan omiaan ja laulamaan uutta laulua;
      ”Sinä olet arvollinen ottamaan kirjakäärön ja avaamaan sen sinetit, sillä sinut on teurastettu ja sinä olet verelläsi ostanut MEIDÄT Jumalalle kaikista sukunnista, kielistä, kansakunnista ja kansanheimoista... (Ilm.5).

      Jesajan ilmestys lopun ajoista:
      Kuu punastuu, ja aurinko häpeää, sillä Herra Sebaot on kuningas Siionin vuorella ja hänen vanhintensa edessä loistaa kirkkaus (24:23).

    • vanha-ja-uusi

      He ovat 12 israelin sukukunnan päämiestä eli jaakobin 12 poikaa sekä 12 Jeesuksen valitsemaa apostolia

      • filade

        Luku 24 on yhtenäinen jota ei ole selitetty.
        Esimerkiksi 144000 juutalaista on selitetty useaan kertaan Ilm.7:3-8. 12000 kaikista Israelin poikien heimoista; poikalapsena joka temmataan vihanajan puolivälissä taivaaseen 12:5; laulavat valtaistuimen edessä ensihelmänä Jumalalle ja Karitsalle 14:1-5.
        VT Ennen kuin Siion tuntee kipuja hän jo synnyttää; ennen kuin tuskat tulevat, hän synnyttää poikalapsen Jes.66:7.
        24 vanhinta edustaa siten ylönousemuksen kokenut vanhan ja uuden liiton pyhiä.

        Uskon esikuva, luku Hebr.11 sen viimeiset jakeet 39-40. Vaikka nämä kaikki olivat uskon kautta saaneet todistuksen, he eivät silti saavuttaneet sitä, mikä oli luvattu.
        Jumala oli näet varannut meitä varten jotakin parempaa, etteivät he pääsisi täydellisyyteen ilman meitä.


    • asiayhteys

      Ilmestyskirjassa kerrotaan paljon kuvakielellä ja sen ymmärtämisessä vaaditaan Jumalan henkeä apuna. Muinaisessa Israelissa vanhimmat edustivat koko kansakuntaa ja puhuivat sen puolesta. Lihallinen Israel hylkäsi Messiaan, Jeesuksen ja sen tilalle tuli hengellinen israel, joka tulisi koostumaan kaikkien kansojen ihmisistä. Nämä hengelliset israelilaiset edustavat hengellisen Israelin kansaa, niitä jotka saisivat taivaallisen ylösnousemuksen. Heidän lukumääränsä ilmoitetaan Ilmestyskirjan 7.luvussa, sekä 14 luvussa ja heidän tehtävästään Ilm. 20. jae 6.

    • Anonyymi

      to-en.gr Nostradamus kertoo by Dolores Cannon...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3467
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3189
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2378
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1831
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1559
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1476
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1441
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1390
    Aihe