Esperi Care Oy riistää vanhuksia kovalla kädellä

piikkikäs

Vanhusten hoivapalveluyhtiö Esperi Care Oy myytiin alkukesästä kuluvana vuonna brittiläiselle pääomasijoittajalle ICG:lle. Se omistaa nyt Esperistä kaksikolmannesta osakkeista.

Britit eivät olleet tyytyväisiä Esperin kesän tulokseen ja vaativat parempaa tuottoa sijoituksilleen. Toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni oli tosipaikan edessä. Hän on myös osakkaana Esperissä.

Syksyn tullen käsky kävi läpi koko Esperin, kustannuksia on saatava alas ja hintoja ylös. Milläs muulla keinolla tuottoja saadaan lisää?

Kustannuksista suurin erä on palkkakustannukset, kun hoivatyö vaatii paljon käsipareja. Niinpä hinnat nousevatkin ensi vuoden alusta 3 % vaikka esim. palkat eivät ole nousseet.

Hinnat ovat jo ennestään niin korkeat, että joidenkin mielestä niillä hinnoilla Esperi hinnoittelee itsensä ulos kilpailusta. Toisaalta sote lupaa Esperillekin paljon tuloja tulevaisuudessa, kun verovaroja aletaan käyttämään sotepalveluihin ja yksityiset ovat tiukasti vaatimassa vapaata kilpailua.

Kustannuksia alennetaan siten, että palvelun tasoa heikennetään, mutta maksuja siis korotetaan palveluista. Miten se yhtälö toimii. Se toimii siten, että kun kyseessä ovat vanhat ja sairaat ihmiset, niin heillä ei ole voimia ja/tai taitoa vaatia parempaa kohtelua. Suomessa on olemassa laki sosiaalihuollon asiakkaan asemasta, mutta siitä laista ei juurikaan tiedetä mitään. Sen lain mukaan sosiaalihuollon asiakas voi saada oikeutta, jos ei muuten sitä saa.

Esperi siis käyttää häikäilemättömästi hyväkseen vanhuksia riistämällä heitä.

Nyt on Valvira puuttunut Esperin asioihin. Valvira myöntää luvat hoivapalvelujen myymiseksi ja Valvira myös valvoo, että lupaehtoja noudatetaan. Nyt on käynyt niin, että Esperi on todennäköisesti rahanahneudessaan rikkonut lupaehtoja ja niistä on nyt kyse.

Kun ja jos sote joskus tulee ihan oikeasti, niin tämän tapaiset ongelmat tulevat lisääntymään. Vapaa valinta on kaunis ajatus, mutta se edellyttää kilpailua. Kun nykyiset kunnalliset terveyskeskukset ja vanhainkodit yhtiöitetään, niin mistä löytyy ne osaajat, jotka osaavat vapaan kilpailun pelinsäänöt kirjoitetut tai kirjoittamattomat.

Oikeusistuimiin on odotettavasti pitkiä jonoja, kun sotesoppaa hämmenetään, sillä soppahan siitä tulee.

6

372

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyväaloitus

      Esperi tulee kirjaimista SPR. SPR on osittautunut myös pakolaisvyöryn törkeäksi hyödyntäjäksi ja osaltaan ollut sitä aikaansaamassa SPR =Suomen Pahin Riistäjä. SPR aloitti tämän matubisneksen hakemalla somaleita Moskovasta lentokoneella. Pilapiirtäjä Kari sai potkut, kun heti alkuun tajusi, mitä seuraa ja miten höynäytettäviä hyväuskoisia me suomalaiset ollaan.Poliitikkoja on mukana näissä matubisneksissä, sitten vielä kehdataan huutaa pää punaisena moraalia jos pääministerin sukulaisilla on yrityksiä, ihan muulla alalla tosin.
      Sote tulee olemaan täysi riistobisnes, veronmaksajat maksumiehinä, voitot valuu ulkomaille. Seuraavaksi varmaan koulutus ulkoistetaan ja tyhmä kansa suostuu kaikkeen.

    • Turha.valittaa

      Näitä kysymyksiä tulee esiin uutisissa jos luet, asiantuntiat ovat ajantasalla joten seuraan heidän edesottamuksia en palstan epäpäteviä lausuntoja.

      • Kyllä mielipiteitäkin asiasta tulee ssada kirjoittaa.


      • Ihanko.pakko

        Tulisi haukkumisen sijaan hyviä neuvoja.


      • totuustämä

        Ns asiantuntijat ovat ajan tasalla kahmiessaan rahaa. Kyllä noista varojen valumisesta ulkomaisille omistajille ja kotimaisille riistäjille on todisteet. Itse varmaan kuulut niihin jotka kahmii rahaa toisten hädän kustannuksella. Ollaan tekevinään hyvää, mutta rahastetaan törkeästi heikoimpien kustannuksella. Tyhmä kana maksaa ja valitsee poliitikkoja jotka on mukana rahan lapioimisessa itselleen.


      • Ihanko.pakko
        totuustämä kirjoitti:

        Ns asiantuntijat ovat ajan tasalla kahmiessaan rahaa. Kyllä noista varojen valumisesta ulkomaisille omistajille ja kotimaisille riistäjille on todisteet. Itse varmaan kuulut niihin jotka kahmii rahaa toisten hädän kustannuksella. Ollaan tekevinään hyvää, mutta rahastetaan törkeästi heikoimpien kustannuksella. Tyhmä kana maksaa ja valitsee poliitikkoja jotka on mukana rahan lapioimisessa itselleen.

        Minuakin syytät edes tuntematta, aikani kuluksi seuraan päivän tapahtumia ja kyllä asianomaiset nykyään tuovat epäkohdat esiin niin myös huutelijat jotka eivät ole perillä asioista. Keitä nämä surkeat asiattomia huutelijat ovat, luullakseni tyytymättömät jotka hyvin usein ovat itse syypäitä asemaansa yhteiskunnassa, mokomat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      148
      2597
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      179
      1548
    3. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      103
      1403
    4. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      113
      1330
    5. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1197
    6. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1122
    7. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      41
      1108
    8. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      96
      1085
    9. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      49
      1077
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      73
      986
    Aihe