Miksi Syyriassa soditaan

Vanharouva9

Kertoisiko joku miksi Syyriassa on sota. En ole saanut täyttä varmuutta asiasta.

21

1365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • allahiia

      - öljystä

    • fgfgfgfh

      Koska itseään oikeutettuna maailmanvaltiaana pitävä USA vasalleineen oli päättänyt kaataa maan laillisen hallituksen erilaisia islamistisia terroristiryhmiä tukemalla, aseistamalla ja yllyttämällä. Tähän kaatamisyritykseen USA ryhtyi omien, joko todellisten tai kuviteltujen etujensa vuoksi.

      Ilman USA:n ja vasalliensa tukea islamistiterroristien ryhmittymät olisi jo alkuunsa nujerrettu ja mitään sisällissotaa ei olisi. USA tuhosi jo Irakin ja Libyan, seuraava uhri piti olla Syyria, mutta yritys ei mennytkään niin sanotusti putkeen.

    • rrrrrrrrrrrrr

      Höpönpöpön

      • Iso-Vasili

        The White House (08.12.2016): Presidential Determination and Waiver – Pursuant to Section 2249a of Title 10, United States Code, and Sections 40 and 40A of the Arms Export Control Act to Support U.S. Special Operations to Combat Terrorism in Syria https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2016/12/08/presidential-determination-and-waiver-pursuant-section-2249a-title-10

        Valkoinen talo on julkaissut lehdistötiedotteen,jonka mukaan Yhdysvaltain hallitus on päättänyt tukea Syyriassa sotivia "maltillisia kapinallisia" eli palkkaterroristeja toimittamalla kevyttä ja raskasta aseistusta terroristeille.


    • Stieglitz

      Saudit, Qatar ja USA haluavat qatarilais-saudilaisen kaasuputken kulkevan Syyrian halki ja estää venäläis-iranilaisen vaihtoehdon. Koska Assad kannattaa venäläis-iranilaista ratkaisu päättivät jo vuonna 2006 USA, Saudi-Arabia ja Qatar järjestää terroriaallon ja "arabikevään" Assadin Syyriaan. Pelkästään Qatar on satsannut terroristeihin vuoteen 2013 mennessä peräti 3 miljardia dollaria aseisiin, ammuksiin, varusteisiin ja palkkohin. ISIS ja Al Qaeda Syyriassa ovat pelkkiä palkkasotureita.

    • v....v....v....v....v

      Clintonien Säätiö<------------$$--------[Saudi-Arabia, CIA, Qatar]-------$$------>ISIS/Al Qaeda

    • STarkkailija

      Venäjällä ollut siellä laivasto tukikohta vuodesta 1971
      Venäjän tuki Syyrialle
      Venäjän ja Syyrian liittolaisuus on peräisin kylmän sodan ajoilta. Syyria alkoi ostaa aseita Neuvostoliitosta jo 1956. Neuvostoliitto perusti pienehkön Tartusin laivastotukikohdan vuonna 1971[4]. Venäjä on antanut YK:ssa muutamia lausuntoja tai pidättynyt äänestämässä tavalla, joka tukee Syyrian hallitusta. Venäjä on antanut Syyrialle aseapua. Toisaalta Putin on joissain puheissaan myös ottanut etäisyyttä Assadiin[5]. Venäjä ilmoitti vuonna 2013, että Syyriassa on venäläisiä sotilasasiantuntijoita valvomassa asetoimituksia[6]. Toisaalta Vanäjä on myös ilmoittanut, ettei Assadin pysyminen vallassa ole Venäjälle periaatekysymys, vaan asia on Syyrian kansan päätettävissä[
      Tukikohdan kautta venäläiset aseistaneet siis jo vuodesta 1971 Syyrialaisia, ym arabeja.
      Venäjä aseisti myös Syyrian juuri tästä tästä satamasta sotaan Israelia vastaan vuonna 1973: Al-Assad otti kovan linjan Israelia vastaan ja Syyrian sotavoimat osallistuivat Jom kippur -sotaan Israelia vastaan vuonna 1973. Al-Assad lähetti sotilaita sisällissotaan Libanonissa vuonna 1976. Hän toteutti monia sosiaalisia uudistuksia ja rakennushankkeita, erityisesti Thauran pato Eufrat-joessa. Pato on rakennettu Neuvostoliiton tuella, Syyrian sähköntuotannon turvaamiseksi.
      Laivastotukikohta on ollut venäjälle merkittävä Sotilaallisesti, mutta myös kaupallisesti. Lähes koko lähi-itä on aseistettu kyseisen sataman kautta venäläis asein.
      historia on ihmeellinen. Monet muistavat Falklandin sodan, ja sen tärkeyden Briteille.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Falklandsaaret
      Mutta eivät ymmärrä miksi venäläiset pommittavat Syyrian kansaa.
      Kyse on kuitenkin lähes samasta asiasta.

    • Talvisodanhenki

      Siellä asuu muslimeja, ne sotii jokapaikassa missä niitä on enemmän kuin 1 kpl. Loppumaton awläkäwäblä ja täysin kontrolloimaton impulssiivisuus takaavat jatkumon, eräät suurvallat vielä hieman provosoivat näitä vähä-älyisiä ja tarjoavat niille välineet tähän kulttuuriin kuuluvaan rähinöintiin joten loppua ei tule koskaan, kyseessä on jonkinlainen ikiliikkuja jota koko muu maailma "suuresti arvostaa"

    • LyhytSelitys

      Syyriaan alkoi ilmestyä aseistautuneita ääriryhmiä vuonna 2011, mikä ei sinällään ole poikkeavaa muslimimaailmassa: Taliban on ollut Afganistanissa jo parikymmentä vuotta ja jotkut maat ovat jakaantuneet heimoalueisiin.

      Syyrian tilanteesta tekee poikkeavan se, että horjuttaakseen shiialaisen al-Assadin hallintoa USA ja johtavat sunnimaat alkoivat tukea näitä ääriryhmiä. Tänä päivänä Syyriassa toimii Isis, Al-Qaida (muuttanut nimensä Al-Nusran kautta Al-Fatahiksi) ja ties kuinka monta muuta ääriryhmää. Ja tässä ollaan.

      • Taisteluraportit

        Heinäkuussa 2012 terroristit olivat sisällä al-Meedanin kaupunginosassa Damaskoksessa; he hallitsivat suurimmaksi osaksi Homsia ja Hamaa:melkein koko Aleppoa.
        Missä he ovat nyt? Kuka hallitsee tänään?
        Syyrian armeijan ja liittolaisten loistava voitto Aleppossa ei olisi ollut mahdollista ilman Syyrian kansan tukea ja ehdotonta luottamusta kuusi vuotta kestäneessä sodassa,jota ohjasivat armeijan komennon vankkumatonta taito ja kyky.
        Edes synkkinä hetkinä kukaan ei epäillyt Syyrian armeijan kykyyn ja taitoon toteuttaa hiellä ja verellä annettu pyhä lupaus: Aleppo vapautetaan.
        Voiton aurinko on noussut ja sarastaa kirkkaana,
        https://www.youtube.com/watch?v=iLylpRn9uXQ.


    • Yksinkertainenvastaus

      Sinne yritetään saada sunnimuslimeista koostuva Yhdysvaltoihin myötämielisesti suhtautuva hallinto.

    • 76767777

      Venäjä siis sekaantunut kaikkiin sotiin lähi-idässä -70 luvun alusta lähtien. No ilmankos.?

    • taaltapesee

      Syyrian preidentti al-Assad aloitti sodan, kun antoi turvattomuuusjoukkojen ampua siviilejä näiden osoittaessa rauhallisesti mieltään. Sotilaille annettiin käsky ampua siviilejä päähän. Siitä seurasi täysi kaaos kansan keskuudessa ja sota alkoi.

      • Taisteluraportit

        Syyrian sisällissota alkoi, kun ääri-islamistien kanssa liittoutuneet ja USA:n ja Persianlahden öljymaiden tukemat ”kapinalliset” yrittivät kaataa Bashar al-Assadin hallituksen.
        Länsimaat ja Israel ovat tukeneet ääri-islamisteja järjestelmällisesti Syyriassa ja ovat käyttäneet myös ääri-islamisteja ja ”terrorisminvastaista sotaa” tekosyynä Syyrian miehittämiseen.
        ”Terrorisminvastaisen sodan” tavoitteena on kylvää kaaosta ja väkivaltaa Syyriaan.
        Amerikan johtama koaltio on terrorisoinut Syyriaa 2014 syyskuusta lähtien ja surmannut satoja siviileitä paitsi Syyriassa myös Irakissa.
        Hyväuskoiset ”kunnon kansalaiset” on jälleen höynäytetty hokemaan al-Qaidaa tukevan murhanhimoisen eliitin valheita.
        Miksi kirkot eivät soita kellojaan eivätkä kansalaisjärjestöt marssi, kun Amerikan pommikoneet kylvävät kuolemaa Manbij’ssa? Miksei lehdistö lietso itseään pyhän raivon valtaan, kun amerikkalaisjohtajat vaativat lisää terroristi-iskuja Syyriaan?
        Miksei Israelia syytetä valtioterrorismista, kun se lisää aseellista yhteistyötä Isisin kanssa ja suunnittelee turvavyöhykettä Syyrian ääri-islamisteille? Miksi Syyrian ”kapinallisia” ei demonisoida, kun nämä perustavat sotilastukikohtia sairaaloihin ja teurastavat siviileitä ?

        Suomen valtamedia ei uutisoinut lainkaan Hillary Clintonin Goldman Sachs –puheesta, jossa hän vaati lentokieltoaluetta Syyriaan silläkin uhalla, että ”suuri määrä siviilejä tulisi kuolemaan”? Vastaus on selvä: eliitin ja median mielestä siviilien hengellä on väliä vain silloin, kun niitä voi käyttää poliittisena keppihevosena.

        Kun Wikileaks paljasti, että Yhdysvallat on suunnitellut Syyrian vallankaappausta ja uskonnollisten ristiriitojen lietsomista jo vähintään 10 vuotta, suomalainen lehdistö pysyi vaiti. Tieto olisi nimittäin romuttanut eliitin valheellisen tarinan, jonka mukaan sisällissota on Assadin syytä.

        Syyrian kansanarmeija on osoittanut koko maailmalle täyden voimansa vapauttamalla Aleppon vanhankaupungin USA:n ja Persianlahden valtioiden rahoittamien ja aseistamien Nustra Front alias Al-Qaida terroristien orjuudesta Tämä voitto ei ole vain sotilaallinen voitto. Se on samalla voitto USA:n ja Gulf maiden harjoittamasta valtioterrorismista.
        Syyrian armeija voitto on antanut kuolettavan iskun vuosia jatkuneelle länsimedian vihakampanjalle,taloudellisille pakotteille ja humanismin nimissä aseita ja rahoitusta terroristeille toimittaneille kansalaisjärjestöille.


      • TotuusOnToinen

        Eiköhän kyseessä ollut CIAn järjestämästä provokaatiosta ja CIAn palkaamat miehet aloitti ammuskelun, johon armeija vastasi


    • veeddoo

      Pieni alaviittivähemmistö noin 10 % syyrian väestöstä haluaa pitää vallan itsellään eikä suostu demokratiaan. Siinä syy tappaa omia kansalaisiaan venäjän avustuksella, ja venäjä taasen avustaa kun saa laivastotukikohdan syyriasta. Toisekseen syyrian ja venäjän johto toimii samoin, haalii kaiken omaisuuden itselleen, kansasta välittämättä.

      • veeddoo

        Oikaisen aiemminkirjoittaneen virheen myös. Usa tuki kurdeja ja syyrian kansaa saadakseen demokratian sekä tuhotakseen isis järjestön. Tämä ei venäjälle ja syyrian alaviittivähemmistölle sopinut joten syyrian kansan tappaminen jatkuu.


      • Taisteluraportit

        USA:n tukemat terroristit estävät sovitteluyritykset ja tulevat maksamaan siitä raskaan hinnan.
        Jos he ovat unohtaneet,ettei heidän pidä testata Syyrian armeijan määräyksiä,Syyrian armeija opettaa heitä jälleen kerran,kuten se on opettanut heitä useasti aiemmin.

        Terrorists are foiling the reconciliation efforts and will soon pay a heavy price for that.

        If they don't want to remember that they should not to test the Syrian command; SAA will teach them that once again, just as it taught it to many before them.


      • Taisteluraportit

        Syyrian armeija löysi Daraassa islamistiterroristien aseiten joukosta pitkälle kehitettyjä amerikkalaisia aseita mukaan lukien TOW ohjuksia.

        The Syrian Army finds sophisticated American weapons with the Islamist terrorists in Daraa, including TOW missiles.
        https://d.tube/!/v/syrianaanalysis1/41b747te


    • TaalaKapinallinen

      USA Natoliittolaisineen on tuhonnut lähes kaikki lähi-idän maat myös Syyrian. Sota syyrian hallituksen horjutuksesta, jonka CIA rahoitti ja organisoi USAn salaisella päätöksellä. Eräs näitä CIAn palkkaamien syyrialaisten johtaja asuu nyt Turkissa mutta sodan uhrit asuu leireillä. Siinä on johtajalle miettimistä kannattikohan liittoutua CIAn kanssa mutta taalapinot vaimentaa omatunnon äänet.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3789
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2284
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe