Lasten erottaminen kirkosta ja pääsy et-opetukseen

SateenkinSattuessa

Tämä koskee koulussa ja kirkossa olevien lasten perheitä. Joululoma on monessa perheessä hyvä ja rauhallinen aika jutella asiasta ja sitten hoitaa sekä lapsen erottaminen kirkosta että pistää koululle loman aikana ilmoitus oppilaan siirtymisestä et-opetukseen heti kevätlukukauden alussa. Tänä vuonna jo yli 40 000 eronnut kirkosta netin kautta yksin, ja monella on lapsia. Lisäksi jo viime ja toissa vuonna eronneiden lapsia on yhä koulun "pakkouskonnossa".

14

590

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sanonp.jopa

      Tärkeää voi tehdä joulunakin. Ja joululomalla.

    • Lukujen.huomioit

      Käyrä koilliseen. NYT netissä. Lapset perässä..

    • Et-opelta

      Päivän teko taikka kaks, lapsen kirkosta ero ja oppilaan et-opetukseen meno.

    • AjattelijanAjatus

      Itse olen kyllä ateisti, mutta en ymmärrä miksi ihmisillä on niin suuri kammo koulun uskonnonopetusta kohtaan. Minulla ei vielä ole lapsia, mutta jos olisi, niin ei minulle henkilökohtaisesti ole juurikaan merkitystä kumpaa opetusta he saisivat.
      Keskustelua seuratessa on vaikuttanut siltä, että vanhemmat luulevat koulun uskonnonopetuksen olevan edelleen tunnustuksellista, mitä se ei ole ollut enää vuosikymmeniin. Kirkossa uskovaisille opetetaan, että Jumala on ja niin edelleen. Koulussa opetetaan, että kristityt uskovat, että Jumala on ja niin edelleen ja muslimit uskovat että Allah on ja niin edelleen... ottamatta kantaa siihen, mikä on totuus. Yleissivistyksen kannalta on ihan hyvä tietää mihin muut uskovat, vaikka pitäisikin itse sitä pelkkänä satuna. Siltä kannalta uskonnonopetus on huomattavasti parempi vaihtoehto kuin ET. Tosin myönnettäköön, että oma näkemykseni ET:stä perustuu kouluaikojen kavereiden kertomuksiin niistä tunneista. Itse istuin uskonnontunneilla, eikä se minun ateismiani heikentänyt. Ala-asteella luulin vielä naiivisti, ettei kukaan oikeasti enää usko jumaliin vaan uskonnot ovat samanlainen muinaisjäänne kuin muutkin kansantarut.

    • PorinMatilta

      Mihinkään uskonnolliseen yhdyskuntaan kuulumattomia on Suomessa jo yli 25 prosenttia. Mitään ET:n syrjintää ei pidä hyväksyä.

      Elokuussa eka luokalle meneviä ilmoitetaan kouluun tammikussa 2017. Uskonnottomien kotien lapsen pääsyssä elämänkatsomusteidon opetukseen on kyse lapsen pääsystä oikeuksiinsa. Rehtorien ja koulujen tulee tukea et-opetuksen opetusryhmien syntyä ja mahdollisimman hyvää lukujärjestystä.

      Koulussa jo olevat voivat tosiaan vaihtaa ET-opetukseen, huoltajien ilmoituksella, jos ovat siihen muuten oikeutettuja eli eivät kuulu ev.-lut. tai ort. kirkon jäsenyyteen.

    • Et-opelta
      • Anonyymi

        Että lapsen oikeus olisi saada tässä kohtaa valita uskonnon tai et:n välillä, vaikka muu opetus ei ole heille oman tahdon mukaista. Enemmän se on käytännössä vanhempien tahto kuin lapsen oikeus. Jos tuohon mennään, niin pitäkääpä vihreät ateistit huoli, että myös muslimimaahanmuuttajien lapset ei saa tunnuksellista opetusta uskonnossa. Eikä mitään tunnuksellisia elementtejä koulussa esineiden eikä pukeutumisen muodoissa. Että tasa-arvo ja lapsen oikeudet toteutuvat.


    • Anonyymi

      Heinäkuussa ja elokuun alussa ehtii hoitaa sekä lapsen kirkosta erottamisen että saman tien kouluun ilmoituksen et-opeukseen siirtymisestä. Ei edes kiire tule, vaikka hiki voi tällä viikolla tullakin.

    • Anonyymi

      ollaan sivystyneessä suomessa ja uskonnonopetus voi olla asiallista uskonnonhistoriaa ja tietoa kaikesta ns. entisestä hapatuksesta johon ihmiset on manipuloitu ja lievästi aivopesty....eletään vaan jalat maan pinnalla mutta en toki kiellä että on ne kauniita traditioita mm. kastejuhlat kirkossa ja vihkiminen. suomen kirkoissa näkyy historia ja niitä tulee vaalia. hädässään ihminen -näin kristilliseltä pohjalta katsottuna- turvautuu jumalaan, huuta avukseen ja voi sitten rauhottua kun uskoo ja tuntee että joku näkymätön voima nyt kannattelee. nämä ajatukset menee sitten sinne hämärän rajamaille.

    • Anonyymi

      Miks jotkut hihhulivanhemmat pakottavat lapsensa eroamaan kirkosta, tehkööt sen aikuisena jos haluavat.

      • Anonyymi

        Lapsi ei päätä mitään vaan vanhemmat. On outoa että lapsi pannaan johonkin sakkiin ilman että itse tietää tai ymmärtää asiasta mitään. Puolueen jäseneksikin voisi lapsen liittää heti syntymän jälkeen, eikö?


      • Anonyymi

        Silloin ainakin tietää mistä eroaa tai mihin jää. Tosin täysi henkinen harkintakyky on vasta kauan teinivuosien jälkeen ja näkökulmat yleensä muuttuvat, mutta sekä liittyminen että eroaminen ovat helppoja.


    • Anonyymi

      Miksi vaparit ja muut vastaavat tahot eivät uskalla puuttua tähän ja kieltää lasten liittäminen uskontokuntiin? Piileskelevät poterossa ja huutelevat vanhemmille määräyksiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe