Lasten erottaminen kirkosta ja pääsy et-opetukseen

SateenkinSattuessa

Tämä koskee koulussa ja kirkossa olevien lasten perheitä. Joululoma on monessa perheessä hyvä ja rauhallinen aika jutella asiasta ja sitten hoitaa sekä lapsen erottaminen kirkosta että pistää koululle loman aikana ilmoitus oppilaan siirtymisestä et-opetukseen heti kevätlukukauden alussa. Tänä vuonna jo yli 40 000 eronnut kirkosta netin kautta yksin, ja monella on lapsia. Lisäksi jo viime ja toissa vuonna eronneiden lapsia on yhä koulun "pakkouskonnossa".

14

111

  Vastaukset

  • Tärkeää voi tehdä joulunakin. Ja joululomalla.

  • Käyrä koilliseen. NYT netissä. Lapset perässä..

  • Päivän teko taikka kaks, lapsen kirkosta ero ja oppilaan et-opetukseen meno.

  • Itse olen kyllä ateisti, mutta en ymmärrä miksi ihmisillä on niin suuri kammo koulun uskonnonopetusta kohtaan. Minulla ei vielä ole lapsia, mutta jos olisi, niin ei minulle henkilökohtaisesti ole juurikaan merkitystä kumpaa opetusta he saisivat.
   Keskustelua seuratessa on vaikuttanut siltä, että vanhemmat luulevat koulun uskonnonopetuksen olevan edelleen tunnustuksellista, mitä se ei ole ollut enää vuosikymmeniin. Kirkossa uskovaisille opetetaan, että Jumala on ja niin edelleen. Koulussa opetetaan, että kristityt uskovat, että Jumala on ja niin edelleen ja muslimit uskovat että Allah on ja niin edelleen... ottamatta kantaa siihen, mikä on totuus. Yleissivistyksen kannalta on ihan hyvä tietää mihin muut uskovat, vaikka pitäisikin itse sitä pelkkänä satuna. Siltä kannalta uskonnonopetus on huomattavasti parempi vaihtoehto kuin ET. Tosin myönnettäköön, että oma näkemykseni ET:stä perustuu kouluaikojen kavereiden kertomuksiin niistä tunneista. Itse istuin uskonnontunneilla, eikä se minun ateismiani heikentänyt. Ala-asteella luulin vielä naiivisti, ettei kukaan oikeasti enää usko jumaliin vaan uskonnot ovat samanlainen muinaisjäänne kuin muutkin kansantarut.

  • Mihinkään uskonnolliseen yhdyskuntaan kuulumattomia on Suomessa jo yli 25 prosenttia. Mitään ET:n syrjintää ei pidä hyväksyä.

   Elokuussa eka luokalle meneviä ilmoitetaan kouluun tammikussa 2017. Uskonnottomien kotien lapsen pääsyssä elämänkatsomusteidon opetukseen on kyse lapsen pääsystä oikeuksiinsa. Rehtorien ja koulujen tulee tukea et-opetuksen opetusryhmien syntyä ja mahdollisimman hyvää lukujärjestystä.

   Koulussa jo olevat voivat tosiaan vaihtaa ET-opetukseen, huoltajien ilmoituksella, jos ovat siihen muuten oikeutettuja eli eivät kuulu ev.-lut. tai ort. kirkon jäsenyyteen.

   • Että lapsen oikeus olisi saada tässä kohtaa valita uskonnon tai et:n välillä, vaikka muu opetus ei ole heille oman tahdon mukaista. Enemmän se on käytännössä vanhempien tahto kuin lapsen oikeus. Jos tuohon mennään, niin pitäkääpä vihreät ateistit huoli, että myös muslimimaahanmuuttajien lapset ei saa tunnuksellista opetusta uskonnossa. Eikä mitään tunnuksellisia elementtejä koulussa esineiden eikä pukeutumisen muodoissa. Että tasa-arvo ja lapsen oikeudet toteutuvat.


  • Heinäkuussa ja elokuun alussa ehtii hoitaa sekä lapsen kirkosta erottamisen että saman tien kouluun ilmoituksen et-opeukseen siirtymisestä. Ei edes kiire tule, vaikka hiki voi tällä viikolla tullakin.

  • ollaan sivystyneessä suomessa ja uskonnonopetus voi olla asiallista uskonnonhistoriaa ja tietoa kaikesta ns. entisestä hapatuksesta johon ihmiset on manipuloitu ja lievästi aivopesty....eletään vaan jalat maan pinnalla mutta en toki kiellä että on ne kauniita traditioita mm. kastejuhlat kirkossa ja vihkiminen. suomen kirkoissa näkyy historia ja niitä tulee vaalia. hädässään ihminen -näin kristilliseltä pohjalta katsottuna- turvautuu jumalaan, huuta avukseen ja voi sitten rauhottua kun uskoo ja tuntee että joku näkymätön voima nyt kannattelee. nämä ajatukset menee sitten sinne hämärän rajamaille.

  • Miks jotkut hihhulivanhemmat pakottavat lapsensa eroamaan kirkosta, tehkööt sen aikuisena jos haluavat.

   • Lapsi ei päätä mitään vaan vanhemmat. On outoa että lapsi pannaan johonkin sakkiin ilman että itse tietää tai ymmärtää asiasta mitään. Puolueen jäseneksikin voisi lapsen liittää heti syntymän jälkeen, eikö?


   • Silloin ainakin tietää mistä eroaa tai mihin jää. Tosin täysi henkinen harkintakyky on vasta kauan teinivuosien jälkeen ja näkökulmat yleensä muuttuvat, mutta sekä liittyminen että eroaminen ovat helppoja.


  • Miksi vaparit ja muut vastaavat tahot eivät uskalla puuttua tähän ja kieltää lasten liittäminen uskontokuntiin? Piileskelevät poterossa ja huutelevat vanhemmille määräyksiä.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   84
   2452
  2. Henna ja Tauski jälleen yhdessä onnellisina

   Kihlatkin hankittu. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/503fdd42-5bef-4519-ae07-de01ca6aa9ba
   24
   2206
  3. Suomi olisi itse tarvinnut kehitysapua

   suomen koronatalous ja sannan lahjarahat italiaan on kestämätön setti. Suomen julkinen ajetaan alas, teitä ei kunnosteta, omaa taloutta ei elvytetä..
   Maailman menoa
   165
   2005
  4. Järkyttäviä Paljastuksia Nikon TV-sarjasta

   Tänään se sitten alkaa, sarja nikosta ja katiskasta. Ennakkotietojen mukaan sisältö paljon ikävämpää kuin luulin. Niko käyttänyt huumeita jo 13 vuotia
   97
   1958
  5. Sofian pätkä storyssa.

   Siellä taitaa känniläinen Stefu olla vieressä. Jotain rajaa Sofia!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   1253