Muutettava halvempaan asuntoon

Stressaava1970

Onko pakko muuttaa halvempaan asuntoon jos itse maksaa ylimenevän osuuden vuokrasta.kelalta tuli ttt päätös siinä määrättiin muuttaa...eipä työtön saa mitään asuntoa kun monet vuokranantajat vaatii raha oltava heti käteen ei auta sossun vuokravakuus kun se ei ole rahana. Ei ole vara maksaa 1-2kuukauden takuuvuokraa esim 500-1000e. Vain vvo lumo vuokravakuus 250e. Stressi iskee....

71

6769

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ennemd

   Ainakin kunnan asuntoihin voi aina hakea. Niihin pääsee ilman rahavakuuksiakin. Sama juttu taitaa olla esim. Y-säätiön kämpissä yms. Yksityiset voitontavoittelijavuokranantajat ovat eri juttu. Halvempiakin asuntoja kuin mitä VVO:n asunnot, kyllä löytyy.

  • KelaaKoijataan

   Jos laitat nyt kunnalle ja vvolle hakemukset vireille kaikkiin kohtuu hintaisiin vuokra-asuntoihin kuntasi alueelle ja toimiatat siitä lapun kelaan seuraavan toimeentulotukihakemuksen liitteenä niin eivät välttämättä kohtuullista vuokraasi. Tai noin ainakin minulle sanottiin puhelimessa kun soittivat ja sanoivat että kämppäni on liian kallis yhdelle hengelle. Eihän se kela sitä saa ikinä tietää sitten vaikka sinulle tarjottaisiinkin edullisempaa kämppää, mutta et vain ota sitä vastaan ja jatkat "hakemista".

   • mahdottomiavaatimuksia

    Minkä lappun sä sinne toimitit kun netissä laittaa hakemuksen kunnan asuntoon niin ei saa edes sähköposti vahvistusta?


  • ghvh

   Ja joistakin kaikki on niin simppeliä ja helppoa. No yksinkertasii ihmisiihän riittää.

  • lumolumo

   tästä Kelan ttt asiasta tuli farssi ja uusi ongelma Suomelle saadaan taas seurata mitä kaikkea hupaisaa kelassa keksitäänkään kuka asustelee missäkin ja kenen pitää muutaa edullisempaan asuntoon jos sellaisia ei ole.. täh.

  • asiatskulaa

   Ei tarvitse muuttaa, eikä edes tarvi maksaa itse "yli menevää osaa" koska ei ole mitään ylimenevää osaa, eikä saa olla mitään kohtuullisia asumismenoja.

   Sun perusoikeutesi on asua siinä asunnossa missä haluatkin ja sitä ei saa, eikä voi rajoittaa millään tavalla koska se on perustuslaissa ja sun perusoikeutesi, kaikilla on sama oikeus.

   Lue tämä: http://keskustelu.suomi24.fi/t/14640713/koko-suomi--uskokaa-nyt-

  • tereter

   Tietenkään ei ole mikään pakko muuttaa mihinkään, mutta kelalle voi vastata, että on valmis muuttamaan kunhan järjestävät sen halvemman asunnon ensin esim. kaupungin vuokra-asunnoista.

   Millaisella ukaasilla kela on ilmoittanut muuttopakosta?

   • Todellisetkulut

    Jokainen voisi vastaavasti ilmoittaa Kelaan, että muuttaminen maksaa ja jos oikeasti on köyhä niin ei ole varaa itse muuttokuluihin. Lisäksi uudessa asunnossa voi olla esim. eri netti/puhelinoperaattori, joten voi joutua tekemään uuden sopimuksen kilpailevan operaattorin kanssa. Jos olet maksuhäiriömerkintäinen et saa uutta netti/puhelinliittymää ilman kalliita vakuuksia. Lisäksi edelliseen asuntoon on voitu tehdä määräaikainen nettisopimus, mitä ei voi lopettaa kesken kauden. Jos ei ole varaa maksaa tuplasti/triplasti laskuja, siirtyy ulosottoon. Tietyillä operaattoreilla esim. TeliaSonera on niin, että jos et pysty maksamaan nettilaskua niin puhelinliittymä katkaistaan. Tämä tietää sitten taas sitä, että jää velkaa edelliselle operaattorille plus uudelle puhelinliittymälle ja nettiliittymälle molemmille pitää maksaa kalliit vakuudet mikäli luottareita ei ole. Lisäksi itse muuttaminen maksaa:muuttolaatikot, muuttomiehet, muuttoauto, pesukoneiden irroittamiset ja uudelleen kytkennät, avaimet, lukot jne. Eli muuttaminen ei ole halpaa ja joskus se muuttaminen tulee paljon kalliimmaksi etenkin jos useasti pitää muuttaa.


   • Todellisetkulut

    Sanotaanko näin, että jos muuttamisen todelliset kulut ovat vaikkapa parin tonnin luokkaa niin mistä hemmetistä oikeasti köyhä ne rahat repäisee? Toimeentulotukiasiakkaallahan ei saa olla mitään säästössä ja toisaalta toimeentulotuesta ei saa mitään säästää ja oikeasti köyhälle siitä ei jääkään mitään säästöön, koska elää kädestä suuhun.

    Eli näin ajetaan ihmisiä syvemmälle velkasuohon, varasteluun, prostituutioon, ihmiskauppaan, muuhun rikollisuuteen (huumekaupoa ym.), petoksiin, keinotteluun jne.


   • minkästeet

    Ei ne laita ukaasia. ne sanoo vaan että saat 40€ vähemmän perustukea koska maksat itse sen osuuden vuokrasta. ja idea on kunnan eikä kelan. en ymmärrä miksi kunnan kriteerit määrää kansaneläkelaitoksen maksaman perustoimeentulon?

    köyhälle 40€ on melkein viikon ruokarahat. toiseksi on outoo että kela maksaisi mieluummin satoja euroja vuokravakuuksia ja muuttokuluja kuuin muutaman kympin vuokraa.


  • fnldmms

   Helpointa on usein pyytää vuokranalennus nykyiseltä vuokranantajalta. Ne pyynnöt menevät aika usein läpi, jos vaihtoehdoksi antaa vuokrasopimuksen irtisanomisen ja muuton muualle. Muutot ovat kalliita vuokranantajille kun pitää maksaa välittäjälle, remontoida usein ainakin vähän asuntoa yms. ja mielummin moni pitää vanhan, hyväksi havaitun vuokralaisen vaikka alennetulla vuokralla.

   • Ihanroskaa

    Ei kukaan normaali, järkevä vuokranantaja anna minkäänlaisia alennuksia paitsi jos omaat korkeita poliittisia suhteita, sukulaissuhteita, yrityssuhteita tms.


   • tatatya

    Antaahan moni vuokranantaja alennuksia. Jopa isot vuokratalofirmatkin toisinaan - jos näkevät kannattavaksi pitää kiinni vuokralaisesta. Oletko koskaan kokeillut?

    Sama juttu on taloyhtiöissä. Osa maksaa taloyhtiön palveluntarjoajien hinnankorotusehdotukset mukisematta, toiset taloyhtiöt eivät. Ei korotuksia aina ole pakko hyväksyä. Hyvin maksunsa hoitaneet saavat korotukset neuvoteltua ainakin toisinaan vähintään pienemmiksi jos osaavat ja haluavat. Saneluun ei ole aina pakko suostua.


   • siitäniin
    Ihanroskaa kirjoitti:

    Ei kukaan normaali, järkevä vuokranantaja anna minkäänlaisia alennuksia paitsi jos omaat korkeita poliittisia suhteita, sukulaissuhteita, yrityssuhteita tms.

    Ole nähnyt vuokranalennuksia käytännössä, ihan ilman suhteitakin, joten kyllä niitä voi saada. Mutta ei niitä pyytämättä saa. Ne maksaa täydet hinnat, jotka ei edes yritä tinkiä. Ei tinkiminen aina mene läpi, mutta joskus menee.


   • Tasa-arvo---

    Eivät anna. Aivan paskaa kirjoitat.

    Sitäpaitsi, missä on kansalaisten tasa-arvo?


   • dkksndn

    Antaa osa alennusta vuokraan, jos pyytää.
    Mikä kansalaisten tasa-arvo? Ei ole olemassa mitään tasa-arvoista vuokraa. Toiset maksaa vastaavasta asunnosta enemmän ja toiset vähemmän. Näinhän se menee. Kunnan vuokra-asunnoissa voi olla kaikilla samat neliöhinnat, mutta yksityisillä vuokranantajilla on asiakaskohtaiset hinnat. Vuokraa pyydetään niin paljon kuin asiakas on valmis maksamaan. Ja se summa riippuu asiakkaasta, paljonko vuokraa saa otettua.


  • Asiatskulaa

   Noo kävitkö lukemassa sen linkin alaisen tekstin?

   Ne asiat pitää paikkansa ja löytyy kyllä, niin perustuslaosta kuin myöskin muualta jos vain viitsit etsiä.

   Huvittaa täällä suoli24:ssä, että kauheasti kysellään ja sutten kun saa ja annetaan fakta tietoa, niin siihen ei uskota.

   Menkää sitten perseitä nuoleen jollei oikea ja fakta tieto kelpaa ja vittuuks te edes ktselette, hakekaa ne tieodot itse netistä hakusanoilla koska on netti käytössä.

  • 3232ererer

   Kelalta voinee hakea vuokratakuuta.

  • sipulikos

   Kepun nuorisiosäätiössä on "halvat" vuokrat.

  • mnjhuy7

   ketään EI voi pakottaa muuttamaan. piste.

   • Anonyymi

    Ei niin. Jääköön vaikka satanen elämiseen niin silti asun tässä. Tämä on koti!


  • velkavanki

   Mitenköhän tuo homma menee käytännössä uo.velkaisen luottotiedottoman henkilön kanssa? Määräävätkö kylmästi vain hakemaan uutta, halvempaa asuntoa, vai ottavatko mitenkään huomioon, että kyseinen henkilö ei välttämättä mitenkään pysty hankkimaan uutta asuntoa? Vai auttavatko kenties kaupungin kämpän hankkimisessa? Kyllähän käsittääkseni kaupungin vuokrakämppäänsä myönnetään luottotiedottomillekin??? Muuten olisi puoli Hesaa asunnottomana:/ Onko kellään tietoa? Pelottaahan tämä, luottotiedot on menny, ja mulla niin ylikallis kämppä, kuin olla ja voi! Hankittu tietenkin silloin, kun raha-asiat vielä kunnossa!

   • ewyuruwe

    Sitä kehotusta syytä noudattaa oikeasti hakemalla ja raportoida kelalle, että minne on hakenut ja minkälaista. Asuinpaikkakuntaa ei ole mikään pakko vaihtaa, jos ei itse halua, mutta siitä tulee lisää ongelmia, jos koettaa pitää kiinni siitä ylihintaisesta kämpästä.
    Hakiessa voi jo ilmoittaa, että kela maksaa takuuvuokran, mutta sitä luottotiedottomuutta ei tarvitse mainita, koska vuokranantaja pystyy sen tarkistamaan halutessaan. Kela/sossu kustantaa myös muuton, mutta kannattaa luopua tilaa vievistä huonekaluista jo hyvissä ajoin vähitellen, jotta kela ei laske myyntihintaa tuloksi.


   • EiTarviiMuuttaa

    Ei siitä mitään ongelmia tule. Sen kun maksaa toimeentulotuen perusosasta kohtuullistetun vuokran ylimenevän osuuden ja that's it. Muuta eivät voi toimeentulotukilain nojalla vaatia. Sama toimintaperiaate on kuin kuntien sossullakin oli, eli vuokrakorvaus kohtuullistetaan toimeentulotuessa, ja sen ylimenevä osa syö toimeentulotuen perusosaa; jos silti haluaa jäädä asumaan nykyiseen, niin eivät voi tällä perusteella evätä tukea tai pakottaa muuttamaan.


   • EiTarviiMuuttaa

    Eli siis voivat "ohjeistaa" olemaan kuntaan yhteydessä halvemman asunnon hakemisen tiimoilta, mutta tätä ei tarvise noudattaa, koska siitä ei ole olemassa toimeentulotuessa mitään sanktiota huolimatta "ylikalliista" (yli kohtuuvuokran menevän vuokran) vuokra-asunnosta. Itseasiassa KELA:lla on jopa velvollisuus kertoa, että vuokrasi on yli kohtuuvuokra (ns. ylikallis vuokra-asunto) ja ohjeistaa, että halvempaa pitäisi hakea, mutta hakematta jättäminen ei aiheuta toimenpiteitä toimeentulotuessa.

    Siis muuta, kun että jos vuokrakulu on kohtuuvuokraa isompi, niin sitten vuokrastasi maksetaan toimeentulotukea vain kohtuulliseen ylärajaan asti, jos et muuta.

    Eli ei kannata huolehtia siitä, että halvempaa asuntoa pitäisi alkaa etsiä, jos KELA kehoittaa, tai että kuntaan pitäisi ottaa yhteyttä halvemman asunnon hakemiseksi saadakseen toimeentulotukea, koska näin ei todellakaan ole.

    Ainoa asia on, että jos et noudata käskyä hakea mm. kunnalta halvempaa vuokrakämppää, niin vuokrakulusi kohtuullistetaan toimeentulotukilaskelmassa. Esim. jos vaikka vuokrasi on 620e, ja KELA noudattaa kunnassasi kohtuuvuokran maksimia 600e/kk, etkä suostu hakemaan kehoituksesta huolimatta halvempaa asuntoa joka ei ylitä 600e/kk, niin toimeentulotukilaskelmassa tukea vuokraan myönnetään kohtuullistettuna se 600e/kk sen oikean 620e vuokrasi sijasta. Se ylimenevä 20e pitää maksaa jostain, joten maksat sen sitten toimeentulotuen perusosasta.

    Näin tulee valtaosa ihmisistä toimimaan. Etenkin pienen ylityksen vuoksi, kuka lähtisi mitään muuttoa suunnittelemään jos kehoitetaan muuttamaan, mutta ei voida vaatia etuuden saamiseksi kuitenkaan, mikäli asunto on ok, asuinalue ok, ja naapurit ok.

    Elkää panikoiko turhaan. Muuttokehoitusta halvempaan asuntoon ei kannata pelästyä. Ja jos et pelkää vuokran kohtuullistamista (eli tiputus laskelmassa ei ole suuri), niin ei kannata tuhlata aikaansa siihen, että näennäisesti hakee jostain kunnalta halvempaa vuokra-asuntoa ja toimittelee KELA:an jotain liitteitä todisteeksi siitä, että nyt jotain hakee - sen kun jättää hakematta, eikä reagoi muuttokehoitukseen ollenkaan. Saat toimeentulotukea kohtuullistetulla vuokralla; reagoit tai et.


   • ewyuruwe
    EiTarviiMuuttaa kirjoitti:

    Ei siitä mitään ongelmia tule. Sen kun maksaa toimeentulotuen perusosasta kohtuullistetun vuokran ylimenevän osuuden ja that's it. Muuta eivät voi toimeentulotukilain nojalla vaatia. Sama toimintaperiaate on kuin kuntien sossullakin oli, eli vuokrakorvaus kohtuullistetaan toimeentulotuessa, ja sen ylimenevä osa syö toimeentulotuen perusosaa; jos silti haluaa jäädä asumaan nykyiseen, niin eivät voi tällä perusteella evätä tukea tai pakottaa muuttamaan.

    "Ei siitä mitään ongelmia tule"

    Kyllä siitä vaan alkaa tulla ongelmia, jos on ulosottokierteessä, eikä rahaa maksaa vuokraa kun se kohtuuvuokran ylittävä osuus pitäisi rahoittaa kuitenkin jostakin.
    Täytyy osata sen verran ennakoida, että pystyy selviytymään ja ylikallis asunto on pelkkä kiviriippa tuollaisessa tilanteessa.


   • Eimitäänarmoa

    Joo, kyllä ihan kylmästi kehottavat hakemaan luottotiedotonta halvempaa kämppää, vaikka ei käytännössä saisi mistään asuntoa, ei ole rahaa muuttokustannuksiin eivätkä suostu tarjoamaan kaupungiltakaan asuntoa. Kaupungin asunnon vastaanottaessa pitää muistaa, että et saa töihin mennessäsi tienata yli kolmea tonnia kuukaudessa muuten joudut kämpästä pihalle ja luottotiedottomana et saa uuttakaan asuntoa mistään.

    Jos et saa uutta kämppää tai et halua muuttaa niin vähentävät omavastuuosuuden jälkeisen summan toimeentulotuestasi täysin kylmästi.


   • VoiSelvitäTaiEi
    Eimitäänarmoa kirjoitti:

    Joo, kyllä ihan kylmästi kehottavat hakemaan luottotiedotonta halvempaa kämppää, vaikka ei käytännössä saisi mistään asuntoa, ei ole rahaa muuttokustannuksiin eivätkä suostu tarjoamaan kaupungiltakaan asuntoa. Kaupungin asunnon vastaanottaessa pitää muistaa, että et saa töihin mennessäsi tienata yli kolmea tonnia kuukaudessa muuten joudut kämpästä pihalle ja luottotiedottomana et saa uuttakaan asuntoa mistään.

    Jos et saa uutta kämppää tai et halua muuttaa niin vähentävät omavastuuosuuden jälkeisen summan toimeentulotuestasi täysin kylmästi.

    Kyllä, mutta jos ei erotus ole montaa kymppiä, niin kyllä sillä vielä pärjää. Jos erotus on suuri, niin sitten on kusessa, ja täytyy tietty laskea pahimman päivän varalle, että toimeentulotukea voidaan leikata -40% maksimissan perusosasta miinus se erotus kohtuuvuokran takia päälle.


   • siitnoin
    EiTarviiMuuttaa kirjoitti:

    Eli siis voivat "ohjeistaa" olemaan kuntaan yhteydessä halvemman asunnon hakemisen tiimoilta, mutta tätä ei tarvise noudattaa, koska siitä ei ole olemassa toimeentulotuessa mitään sanktiota huolimatta "ylikalliista" (yli kohtuuvuokran menevän vuokran) vuokra-asunnosta. Itseasiassa KELA:lla on jopa velvollisuus kertoa, että vuokrasi on yli kohtuuvuokra (ns. ylikallis vuokra-asunto) ja ohjeistaa, että halvempaa pitäisi hakea, mutta hakematta jättäminen ei aiheuta toimenpiteitä toimeentulotuessa.

    Siis muuta, kun että jos vuokrakulu on kohtuuvuokraa isompi, niin sitten vuokrastasi maksetaan toimeentulotukea vain kohtuulliseen ylärajaan asti, jos et muuta.

    Eli ei kannata huolehtia siitä, että halvempaa asuntoa pitäisi alkaa etsiä, jos KELA kehoittaa, tai että kuntaan pitäisi ottaa yhteyttä halvemman asunnon hakemiseksi saadakseen toimeentulotukea, koska näin ei todellakaan ole.

    Ainoa asia on, että jos et noudata käskyä hakea mm. kunnalta halvempaa vuokrakämppää, niin vuokrakulusi kohtuullistetaan toimeentulotukilaskelmassa. Esim. jos vaikka vuokrasi on 620e, ja KELA noudattaa kunnassasi kohtuuvuokran maksimia 600e/kk, etkä suostu hakemaan kehoituksesta huolimatta halvempaa asuntoa joka ei ylitä 600e/kk, niin toimeentulotukilaskelmassa tukea vuokraan myönnetään kohtuullistettuna se 600e/kk sen oikean 620e vuokrasi sijasta. Se ylimenevä 20e pitää maksaa jostain, joten maksat sen sitten toimeentulotuen perusosasta.

    Näin tulee valtaosa ihmisistä toimimaan. Etenkin pienen ylityksen vuoksi, kuka lähtisi mitään muuttoa suunnittelemään jos kehoitetaan muuttamaan, mutta ei voida vaatia etuuden saamiseksi kuitenkaan, mikäli asunto on ok, asuinalue ok, ja naapurit ok.

    Elkää panikoiko turhaan. Muuttokehoitusta halvempaan asuntoon ei kannata pelästyä. Ja jos et pelkää vuokran kohtuullistamista (eli tiputus laskelmassa ei ole suuri), niin ei kannata tuhlata aikaansa siihen, että näennäisesti hakee jostain kunnalta halvempaa vuokra-asuntoa ja toimittelee KELA:an jotain liitteitä todisteeksi siitä, että nyt jotain hakee - sen kun jättää hakematta, eikä reagoi muuttokehoitukseen ollenkaan. Saat toimeentulotukea kohtuullistetulla vuokralla; reagoit tai et.

    Kyllä se aika iso ongelma on oikeasti varattomille, jos pitäisi perusosalla kattaa vuokraakin ja rahat ei riitä. Näennäisköyhille tpimeentulotuen nostajille asia ei ole samalla tavoin ongelma. Mutta enemmistö lienee oikeasti köyhiä.


   • maaria-77

    saahan perusosalla kattaa ja syödä vähemmän tai jotain. ja jos ei saa halvempaa asuntoa tai salaa kieltäytyy halvemmasta niin ei kohtuullista vuokranmäärää kela.


   • Anonyymi
    EiTarviiMuuttaa kirjoitti:

    Eli siis voivat "ohjeistaa" olemaan kuntaan yhteydessä halvemman asunnon hakemisen tiimoilta, mutta tätä ei tarvise noudattaa, koska siitä ei ole olemassa toimeentulotuessa mitään sanktiota huolimatta "ylikalliista" (yli kohtuuvuokran menevän vuokran) vuokra-asunnosta. Itseasiassa KELA:lla on jopa velvollisuus kertoa, että vuokrasi on yli kohtuuvuokra (ns. ylikallis vuokra-asunto) ja ohjeistaa, että halvempaa pitäisi hakea, mutta hakematta jättäminen ei aiheuta toimenpiteitä toimeentulotuessa.

    Siis muuta, kun että jos vuokrakulu on kohtuuvuokraa isompi, niin sitten vuokrastasi maksetaan toimeentulotukea vain kohtuulliseen ylärajaan asti, jos et muuta.

    Eli ei kannata huolehtia siitä, että halvempaa asuntoa pitäisi alkaa etsiä, jos KELA kehoittaa, tai että kuntaan pitäisi ottaa yhteyttä halvemman asunnon hakemiseksi saadakseen toimeentulotukea, koska näin ei todellakaan ole.

    Ainoa asia on, että jos et noudata käskyä hakea mm. kunnalta halvempaa vuokrakämppää, niin vuokrakulusi kohtuullistetaan toimeentulotukilaskelmassa. Esim. jos vaikka vuokrasi on 620e, ja KELA noudattaa kunnassasi kohtuuvuokran maksimia 600e/kk, etkä suostu hakemaan kehoituksesta huolimatta halvempaa asuntoa joka ei ylitä 600e/kk, niin toimeentulotukilaskelmassa tukea vuokraan myönnetään kohtuullistettuna se 600e/kk sen oikean 620e vuokrasi sijasta. Se ylimenevä 20e pitää maksaa jostain, joten maksat sen sitten toimeentulotuen perusosasta.

    Näin tulee valtaosa ihmisistä toimimaan. Etenkin pienen ylityksen vuoksi, kuka lähtisi mitään muuttoa suunnittelemään jos kehoitetaan muuttamaan, mutta ei voida vaatia etuuden saamiseksi kuitenkaan, mikäli asunto on ok, asuinalue ok, ja naapurit ok.

    Elkää panikoiko turhaan. Muuttokehoitusta halvempaan asuntoon ei kannata pelästyä. Ja jos et pelkää vuokran kohtuullistamista (eli tiputus laskelmassa ei ole suuri), niin ei kannata tuhlata aikaansa siihen, että näennäisesti hakee jostain kunnalta halvempaa vuokra-asuntoa ja toimittelee KELA:an jotain liitteitä todisteeksi siitä, että nyt jotain hakee - sen kun jättää hakematta, eikä reagoi muuttokehoitukseen ollenkaan. Saat toimeentulotukea kohtuullistetulla vuokralla; reagoit tai et.

    Jää vaan elämiseen vähemmän rahaa ja siihenkin tottuu. Ostaa xtran ruokia. Hyvin pärjää.


   • Anonyymi
    VoiSelvitäTaiEi kirjoitti:

    Kyllä, mutta jos ei erotus ole montaa kymppiä, niin kyllä sillä vielä pärjää. Jos erotus on suuri, niin sitten on kusessa, ja täytyy tietty laskea pahimman päivän varalle, että toimeentulotukea voidaan leikata -40% maksimissan perusosasta miinus se erotus kohtuuvuokran takia päälle.

    Laskin että mulla 177€ jää TT tuesta maksettavaa vielä vuokrasta.


  • fjksalöjfa

   Siis eihän asunnosta ole pakko muuttaa mihinkään. Jos vuokrasi on vaikka 500e ja Kelan katsoma kohtuuvuokra on 400e. Kelan täytyy antaa se 3kk kohtuullistamisaika jolloin sulla on aikaa hakea halvempaa asuntoa. Tämän ajan Kela huomioi asumismenoiksi tuon 500e ja kun aika umpeutuu huomioi se tuon 400e. Edelleen voit asua samassa asunnossa mutta sun täytyy maksaa tuo 100e erotus itse. Lisäksi jos kunnassa on asuntopula siitä kannattaa laittaa maininta hakemukseen ja pyytää vaikka lisäaikaa kohtuullistamiseen. Lisäksi liitteisiin voi laittaa jotai kuvakaappauksia asuntohakemuksista. Kela myöntää maksusitoumuksen kohtuuhintaiseen asuntoon. Eli kannattaa kysyä Kelasta mikä se kohtuuraja on, vaihtelee kunnittain. Eli jos asunto on kalliimpi kuin kohtuuraja ei maksusitoumusta myönnetä.

   • asiastamietin

    Tuosta Kelan toimeentulotuen kuntakohtaiset rajat löytyvät:
    http://www.kela.fi/documents/10180/0/Totu hyväksyttävät enimmäisasumismenot/7cb773c4-c684-41b8-abc7-fc2d77a03d2c

    Mutta siinä ei ole mitään järkeä, että makselee itse 100 euroa yli toimeentulotuen enimmäismenojen meneviä laskuja. Eihän silloin pidemmän päälle jää rahaa elämiseen. Toimeentulotuki on suunniteltu niin, että kun asuu enimmäisasumismenorajojen sisällä olevassa asunnossa, jää juuri riittävästi rahaa elämiseen. Mutta jos elämisrahat käyttää asumiseen, niin ei sitä sitten jää elämiseen.


   • fjkdsaöhfjkads

    no niitä löytyy jotka haluavat asua hieman mukavammin ja tinkivät sitten muusta. Joissain kunnissa saattaa myös olla niin että ne edulliset kunnan asunnot on asutettu värikkäällä porukalla. On alkoholisteja, narkkeja ja sataa eri muuta kansalaisuutta.

    Mielummin maksaa sitten siitä vähästä sen 100e ja hakee ruokaa leipäjonosta.


   • oidmgsdö
    fjkdsaöhfjkads kirjoitti:

    no niitä löytyy jotka haluavat asua hieman mukavammin ja tinkivät sitten muusta. Joissain kunnissa saattaa myös olla niin että ne edulliset kunnan asunnot on asutettu värikkäällä porukalla. On alkoholisteja, narkkeja ja sataa eri muuta kansalaisuutta.

    Mielummin maksaa sitten siitä vähästä sen 100e ja hakee ruokaa leipäjonosta.

    "Mielummin maksaa sitten siitä vähästä sen 100e ja hakee ruokaa leipäjonosta. "

    Jos tuollaiseen rahojen tuhlaukseen on varaa joka kuukausi, sitten ei ole ihan köyhimmästä päästä. Tai on ollut toimeentulotuella vasta lyhyen aikaa. Niin kauan kuin irtaimistoa, vaatteita yms. aiemmasta elämänvaiheesta riittää, toimeentulotuella on moni todennut voivan elää ihan ruhtinaallistakin elämää. Mutta jos on toimeentulotuella ollut vuosia, tilanne on toinen. Silloin arvostaa jo sitä, jos jäisi itselle 100 euroa kuussa enemmän rahaa. Leipäjonosta voi hakea leipää halvemmassakin asunnossa asuen.


   • fjksljfa

    no joku voi laittaa vuokraan 100e/kk jotkut alkoon ja tupakkaan. Niihin löytyy köyhälläkin aina rahaa, mutta kun puhutaan jostain muusta niin ei ikinä...


   • Anonyymi
    fjkdsaöhfjkads kirjoitti:

    no niitä löytyy jotka haluavat asua hieman mukavammin ja tinkivät sitten muusta. Joissain kunnissa saattaa myös olla niin että ne edulliset kunnan asunnot on asutettu värikkäällä porukalla. On alkoholisteja, narkkeja ja sataa eri muuta kansalaisuutta.

    Mielummin maksaa sitten siitä vähästä sen 100e ja hakee ruokaa leipäjonosta.

    Juurikin näin. Meillä on lähellä ruokajakopaikkoja. Useampi taho. Vai pitäisikö minun kysyä samassa kerrostalossa olevaa kaksiota. Kela joutuis tässä tapauksessa maksamaan takuun ym.


   • Anonyymi
    asiastamietin kirjoitti:

    Tuosta Kelan toimeentulotuen kuntakohtaiset rajat löytyvät:
    http://www.kela.fi/documents/10180/0/Totu hyväksyttävät enimmäisasumismenot/7cb773c4-c684-41b8-abc7-fc2d77a03d2c

    Mutta siinä ei ole mitään järkeä, että makselee itse 100 euroa yli toimeentulotuen enimmäismenojen meneviä laskuja. Eihän silloin pidemmän päälle jää rahaa elämiseen. Toimeentulotuki on suunniteltu niin, että kun asuu enimmäisasumismenorajojen sisällä olevassa asunnossa, jää juuri riittävästi rahaa elämiseen. Mutta jos elämisrahat käyttää asumiseen, niin ei sitä sitten jää elämiseen.

    Mutta se on sallittua asua kalliimmassa asunnossa, ja maksaa ylimenevä osa itse, jos näin tahtoo :) Näin ovat kelasta minulle kertoneet.

    N-77


   • Anonyymi
    fjksljfa kirjoitti:

    no joku voi laittaa vuokraan 100e/kk jotkut alkoon ja tupakkaan. Niihin löytyy köyhälläkin aina rahaa, mutta kun puhutaan jostain muusta niin ei ikinä...

    Tämä ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐


  • TyötäTekemäänVaan

   Ei tietenkään ole pakko.
   Työtätekevällä kansalaisella on oikeus asua missä haluaa. Työttömällä ei pitäisi olla mitään valitettavaa asiassa. Sanoohan se järkikin, että pitäisi asua tulojen mukaan.

   • paraskinpuhuja

    No tee niitä töitä äläkä kitise.


   • vbnmkjhgfd

    niitä töitä niitä töitä niitä töitä


   • Lawetorder

    Tämä saatanan työtöntyöntekijä "TyötäTekemäänVaan" aina täällä inisemässä mistä asiasta milloinkin.

    Katsotaanpa hieman mitä laki sanoo, otetaan nyt vaikka ensin toimeentulotukilaki: "1 §
    Toimeentulotuen tarkoitus

    Toimeentulotuki on sosiaalihuoltoon kuuluva viimesijainen taloudellinen tuki, jonka tarkoituksena on turvata henkilön ja perheen toimeentulo ja edistää itsenäistä selviytymistä. Toimeentulotuen avulla turvataan henkilön ja perheen ihmisarvoisen elämän kannalta vähintään välttämätön toimeentulo". (Ihmisarvoinen elämä, eli sellainen elämä jossa täyttyy kaikki ihmisoikeussopimuksissa ja perustuslaissa annetut oikeudet, eli vesi, lämpö, joka päiväinen ruoka, terveys ja sen ylläpitävät toimet, että terveellinen ravinto ja asunto).

    "6 § (29.12.2005/1218)
    Toimeentulotuen määräytyminen

    Toimeentulotuen määrä on tämän lain mukaan määriteltyjen menojen sekä käytettävissä olevien tulojen ja varojen erotus". (eli jos tässä laissa annetaan pykälässä/momentissa oikeus jokin asia kohtuullistaa, niin silloin se voidaan tehdä, mutta jos korkeammassa perustuslain säännöksessä on eri tavalla, silloin on noudatettava perustuslain säännöstöä).
    "7 b § (26.6.2015/815)
    Muut perusmenot

    Perusosalla katettavien menojen lisäksi muina perusmenoina otetaan tarpeellisen suuruisina (MITÄ TARKOITTAA TARPEELLISEN SUURUISENA Tutkitaanpa hieman TARPEELLISEN/tarpeellinen= Synonyymit: tarpeellinen
    avuksi, hyödyllinen, elintärkeä, ratkaiseva, olennainen, arvaamattoman tärkeä, tärkeä, välttämätön, kaivattu, vaadittava yleishyödyllinen. Tarpeellinen-sanan merkitys: tarpeellinen=
    tarpeen tai asian vaatima. jolla on käyttöä, tähdellinen, välttämätön. esim. Työelämässä tarpeellinen taito. Ottaa esiin tarpeelliset työkalut. Potilaalle ehdottoman tarpeellinen hoito.

    johon on syytä, aiheellinen, asian vaatima. esim. Tehdä tarpeelliset korjaukset. Ryhtyä tarpeellisiin toimiin. Remontti katsottiin tarpeelliseksi tehdä ensin. Toimitan valtakirjan, jos se on tarpeellista.

    määrästä, asteesta, laadusta: tarvittava, tarpeenmukainen, sopiva, riittävä. esim. Hankkia virkaan tarpeellinen pätevyys. Varustaa kirje tarpeellisella määrällä postimerkkejä(=eli sillä määrällä jotta postimaksu on suoritettu ja kirje menee todellakin perille). Hänellä on tarpeellisessa määrin tervettä järkeä. eli tarpeellinen siis tarkoittaisi sellaista määrää minkä jokin asia maksaakin, eli jos sinulla on vuokra 500€, niin se on sinulle tarpeellinen määrä tällöin jotta voit asua) huomioon:

    1) yleisestä asumistuesta annetun lain (938/2014) 9 §:ssä tarkoitetut asumismeno (asumistukilain 9§ antaa osviitan vain OMISTUSASUMISEEN LIITTYVÄT MENOT, EI SIIS VUOKRANMÄÄRÄÄN!!!), muun kuin yhtiömuotoisen omistusasunnon välttämättömät(=synonyymi TARPEELLINEN-sanalle (TUTKITAAN myöskin sana VÄLTTÄMÄTTÖMÄT= TARPEELLISEN MÄÄRÄN MUKAAN, millä kohtaa tässä lukee, KOHTUULLISET ASUMISMENOT? EI MISSÄÄN) hoitomenot sekä välttämättömät asuntoon muuttoon liittyvät menot;

    2) taloussähköstä aiheutuvat menot" (TÄSSÄKÄÄN KOHTAAN EI LUE KOHTUULLISET, vaan taloussähköMENOT eli niin paljonko kuin laskun LOPPUSUMMA ONKIN)!!

    Toimeentulotuen lain voi tarkistaa täältä: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1997/19971412#L2P7b

    Asumistukilain 9§ täältä: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2014/20140938

    Synonyymit täältä: http://www.suomisanakirja.fi/tarpeellinen ja täältä: http://www.synonyymit.fi/tarpeellinen

    Perustuslaki kirjanen taitaa olla kailla, mutta löytyy googlaamalla "perustuslaki", wikibediasta löytyy myöskin mikä arvo oikeushierarkiassa on perustuslailla.

    finlexin sivustolta löytyy myöskin euroopanihmisoikeussopimus ja sieltä määritelmä liikkumisesta, että asuinpaikan = ASUNTO ja sen valinnan oikeudesta ja kenellä se valinnan OIKEUS ON, ONKO SE VIRANOMAISELLA vaiko KANSALAISELLA ITSELLÄÄN. HUOMIO siihen ETTÄ ASUNNON VALINTA ON IHMISOIKEUS MYÖSKIN!!

    EIKÖ tämä asia ala jo oleen kaikille selvää? Näillekkin jotka täällä vaan vittuilee ja vinkuu, lahtisika paras sika.


   • Lawetorder
    Lawetorder kirjoitti:

    Tämä saatanan työtöntyöntekijä "TyötäTekemäänVaan" aina täällä inisemässä mistä asiasta milloinkin.

    Katsotaanpa hieman mitä laki sanoo, otetaan nyt vaikka ensin toimeentulotukilaki: "1 §
    Toimeentulotuen tarkoitus

    Toimeentulotuki on sosiaalihuoltoon kuuluva viimesijainen taloudellinen tuki, jonka tarkoituksena on turvata henkilön ja perheen toimeentulo ja edistää itsenäistä selviytymistä. Toimeentulotuen avulla turvataan henkilön ja perheen ihmisarvoisen elämän kannalta vähintään välttämätön toimeentulo". (Ihmisarvoinen elämä, eli sellainen elämä jossa täyttyy kaikki ihmisoikeussopimuksissa ja perustuslaissa annetut oikeudet, eli vesi, lämpö, joka päiväinen ruoka, terveys ja sen ylläpitävät toimet, että terveellinen ravinto ja asunto).

    "6 § (29.12.2005/1218)
    Toimeentulotuen määräytyminen

    Toimeentulotuen määrä on tämän lain mukaan määriteltyjen menojen sekä käytettävissä olevien tulojen ja varojen erotus". (eli jos tässä laissa annetaan pykälässä/momentissa oikeus jokin asia kohtuullistaa, niin silloin se voidaan tehdä, mutta jos korkeammassa perustuslain säännöksessä on eri tavalla, silloin on noudatettava perustuslain säännöstöä).
    "7 b § (26.6.2015/815)
    Muut perusmenot

    Perusosalla katettavien menojen lisäksi muina perusmenoina otetaan tarpeellisen suuruisina (MITÄ TARKOITTAA TARPEELLISEN SUURUISENA Tutkitaanpa hieman TARPEELLISEN/tarpeellinen= Synonyymit: tarpeellinen
    avuksi, hyödyllinen, elintärkeä, ratkaiseva, olennainen, arvaamattoman tärkeä, tärkeä, välttämätön, kaivattu, vaadittava yleishyödyllinen. Tarpeellinen-sanan merkitys: tarpeellinen=
    tarpeen tai asian vaatima. jolla on käyttöä, tähdellinen, välttämätön. esim. Työelämässä tarpeellinen taito. Ottaa esiin tarpeelliset työkalut. Potilaalle ehdottoman tarpeellinen hoito.

    johon on syytä, aiheellinen, asian vaatima. esim. Tehdä tarpeelliset korjaukset. Ryhtyä tarpeellisiin toimiin. Remontti katsottiin tarpeelliseksi tehdä ensin. Toimitan valtakirjan, jos se on tarpeellista.

    määrästä, asteesta, laadusta: tarvittava, tarpeenmukainen, sopiva, riittävä. esim. Hankkia virkaan tarpeellinen pätevyys. Varustaa kirje tarpeellisella määrällä postimerkkejä(=eli sillä määrällä jotta postimaksu on suoritettu ja kirje menee todellakin perille). Hänellä on tarpeellisessa määrin tervettä järkeä. eli tarpeellinen siis tarkoittaisi sellaista määrää minkä jokin asia maksaakin, eli jos sinulla on vuokra 500€, niin se on sinulle tarpeellinen määrä tällöin jotta voit asua) huomioon:

    1) yleisestä asumistuesta annetun lain (938/2014) 9 §:ssä tarkoitetut asumismeno (asumistukilain 9§ antaa osviitan vain OMISTUSASUMISEEN LIITTYVÄT MENOT, EI SIIS VUOKRANMÄÄRÄÄN!!!), muun kuin yhtiömuotoisen omistusasunnon välttämättömät(=synonyymi TARPEELLINEN-sanalle (TUTKITAAN myöskin sana VÄLTTÄMÄTTÖMÄT= TARPEELLISEN MÄÄRÄN MUKAAN, millä kohtaa tässä lukee, KOHTUULLISET ASUMISMENOT? EI MISSÄÄN) hoitomenot sekä välttämättömät asuntoon muuttoon liittyvät menot;

    2) taloussähköstä aiheutuvat menot" (TÄSSÄKÄÄN KOHTAAN EI LUE KOHTUULLISET, vaan taloussähköMENOT eli niin paljonko kuin laskun LOPPUSUMMA ONKIN)!!

    Toimeentulotuen lain voi tarkistaa täältä: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1997/19971412#L2P7b

    Asumistukilain 9§ täältä: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2014/20140938

    Synonyymit täältä: http://www.suomisanakirja.fi/tarpeellinen ja täältä: http://www.synonyymit.fi/tarpeellinen

    Perustuslaki kirjanen taitaa olla kailla, mutta löytyy googlaamalla "perustuslaki", wikibediasta löytyy myöskin mikä arvo oikeushierarkiassa on perustuslailla.

    finlexin sivustolta löytyy myöskin euroopanihmisoikeussopimus ja sieltä määritelmä liikkumisesta, että asuinpaikan = ASUNTO ja sen valinnan oikeudesta ja kenellä se valinnan OIKEUS ON, ONKO SE VIRANOMAISELLA vaiko KANSALAISELLA ITSELLÄÄN. HUOMIO siihen ETTÄ ASUNNON VALINTA ON IHMISOIKEUS MYÖSKIN!!

    EIKÖ tämä asia ala jo oleen kaikille selvää? Näillekkin jotka täällä vaan vittuilee ja vinkuu, lahtisika paras sika.

    ELI laki yleisestä asumistuesta ja sen 2lku 10§, ei siis 9§ mihin viitataankin laissa toimeentulotuesta, vaan 10§ ON SELKEÄSTI, niin perustuslain 9§, ETTÄ myöskin EUROOPANIHMISOIKEUSSOPIMUKSEN V A S T A I N E N ! ! ! !


   • Lawetorder
    Lawetorder kirjoitti:

    ELI laki yleisestä asumistuesta ja sen 2lku 10§, ei siis 9§ mihin viitataankin laissa toimeentulotuesta, vaan 10§ ON SELKEÄSTI, niin perustuslain 9§, ETTÄ myöskin EUROOPANIHMISOIKEUSSOPIMUKSEN V A S T A I N E N ! ! ! !

    Siis siitä syystä noiden molempien vastainen, KOSKA SE RAJOITTAA TUOTA OIKEUTTA VALITA ITSE ASUMISENSA eli asunnon kokoa , että myöskin vuokranmäärää/omistusasunnon yhtiövastikkeen määrää.

    Samoin kuin myös RAJOITTAA TUOTA OIKEUTTA, niin LUOTTOTIETOJEN TARKISTELUKIN.


   • eiköyhäherroiksielä
    Lawetorder kirjoitti:

    Siis siitä syystä noiden molempien vastainen, KOSKA SE RAJOITTAA TUOTA OIKEUTTA VALITA ITSE ASUMISENSA eli asunnon kokoa , että myöskin vuokranmäärää/omistusasunnon yhtiövastikkeen määrää.

    Samoin kuin myös RAJOITTAA TUOTA OIKEUTTA, niin LUOTTOTIETOJEN TARKISTELUKIN.

    No eihän se nyt voi ihan noin mennä että työtön toimeentulotukiasiakas voi muutta halutessaan kalliiseen vuokra-asuntoon ja veronmaksaja maksaa. Meidänkin kunnassa on näitä parempia asuntoja, joissa kaikki asumismenot kuukausittain yksiöissä lähemmäs 600e ja kaksioissa reilusti yli 700e. Huom näissä paremmissa taloissa, mutta täällä on myös paljon asuntoja joissa vuokra yksiöissä n. 400e ja kaksioissa n.550e. Ei Kela mitään saunoja ja lasitettuja parvekkeita ym. maksa. Kela huomioi vuokran kunkin kunnan vuokrien mukaan. Esim Helsingissä asuvalle ei tuo 400e yksiöön riitä ikinä, mutta jossain pienemmässä kylässä riittää esim. täällä. Ja Kela antaa kyllä aikaa edullisemman asunnon etsimiseen lisäksi saat vuokravakuuteen maksusitoumuksen ja muuttokuluihinkin tukea. Ei köyhällä siivoojallakaan joka kuukausittain huonosta palkastaan maksaa verot ole varaa asua kuin siinä halvimmassa yksiössä.


   • Lawetorder
    eiköyhäherroiksielä kirjoitti:

    No eihän se nyt voi ihan noin mennä että työtön toimeentulotukiasiakas voi muutta halutessaan kalliiseen vuokra-asuntoon ja veronmaksaja maksaa. Meidänkin kunnassa on näitä parempia asuntoja, joissa kaikki asumismenot kuukausittain yksiöissä lähemmäs 600e ja kaksioissa reilusti yli 700e. Huom näissä paremmissa taloissa, mutta täällä on myös paljon asuntoja joissa vuokra yksiöissä n. 400e ja kaksioissa n.550e. Ei Kela mitään saunoja ja lasitettuja parvekkeita ym. maksa. Kela huomioi vuokran kunkin kunnan vuokrien mukaan. Esim Helsingissä asuvalle ei tuo 400e yksiöön riitä ikinä, mutta jossain pienemmässä kylässä riittää esim. täällä. Ja Kela antaa kyllä aikaa edullisemman asunnon etsimiseen lisäksi saat vuokravakuuteen maksusitoumuksen ja muuttokuluihinkin tukea. Ei köyhällä siivoojallakaan joka kuukausittain huonosta palkastaan maksaa verot ole varaa asua kuin siinä halvimmassa yksiössä.

    Kyllä se nyt vaan menee niin, olit sitten köyhä, varas, töissä taikka työtön taikka muuten vaan varat ei riitä sellaiseen asuntoon MISSÄ ITSE HALUAT ASUA JA OLLA.
    PL2lku PERUSOIKEUDET
    PL 2lku 9§ Liikkumisvapaus: Suomen KANSALAISELLA (eli sinä, minä tai kuka tahansa) ja maassa LAILLISESTI oleskelevalla ulkomaalaisella ON (tarkoittaako tuo mitä?) vapaus (= eli on oikeus kenenkään estämättä TAIKKA RAJOITTAMATTA tuota oikeutta) liikkua maassa JA VALITA asuinpaikkansa (= asunto, asuinpaikka sanasta tulee ASUINPAIKKAKUNTA eli kunta taikka kaupunki jonka alueella tuo asunto sijaitsee).
    Euroopanihmisoikeussopimus jonka suomikin on ratifioinut, että MYÖSKIN INTEGROINU lakiinsa ja löytyy täältä: http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1999/19990063#idm1162080 Jossa sanotaan näin: 4 lisäpöytäkirja 2 artikla Liikkumisvapaus

    1. Jokaisella, joka on laillisesti jonkin valtion alueella, on oikeus liikkumisvapauteen tällä alueella ja vapaus valita asuinpaikkansa.
    3. Näiden oikeuksien käytölle ei saa asettaa muita kuin sellaisia rajoituksia, jotka ovat lain mukaisia ja välttämättömiä demokraattisessa yhteiskunnassa kansallisen tai yleisen turvallisuuden takia, yleisen järjestyksen ylläpitämiseksi, rikollisuuden estämiseksi, terveyden tai moraalin suojaamiseksi tai muiden yksilöiden oikeuksien ja vapauksien suojelemiseksi.

    4. Oikeuksia, jotka on määritelty 1 kappaleessa, voidaan erityisalueilla samoin rajoittaa lain nojalla ja demokraattisen yhteiskunnan yleisen edun nimissä.

    (3 ja 4 kohta antaa oikeudet rajoittaa tuota oikeutta, huomaa , siis HUOMAA ne, että voidaan rajoittaa vain kansallisen tai yleisen turvallisuuden vuoksi, yleisen jäärjestyksen, rikollisuuden estyämiseksi, terveyden tai moraalin jne., mutta nuo tarkoittaa enempikin LIIKKUMISTA, kuin asunnonvalintaa ja 4 kohta antaa oikeuden rajoittaa VAIN AINOASTAAN ERITYISALUEILLA ja sekin tarkoittaa liikkumista (vrt. esim armeija-alueet).

    Tämä ol isiis ihmisoikeussopimuksesta, eli siis asunnon valinta ON SIIS, NIIN PERUSOIKEUS, että myöskin IHMISOIKEUS.

    Ymmärsitkö ylemmän?

    Jos, niin riittääkö ymmärryksesi tähän: PL 2lku 22§ PERUSOIKEUKSIEN T U R V A A M I N E N.
    JULKISEN VALLAN (eli kela ja muut instanssit) ON T U R V A T T A V A perusoikeuksien ja IHMISOIKEUKSIEN T O T E U T U M I N E N. (eli tarkoittaa sitä, että nuo oikeudet pitää ja täytyy toteutua millä keinolla tahansa, vaikkapa rahallisestikkin).

    Ymmärsitkö?

    Jos et vieläkään, niin lue tämä: PL 1lku 2§ 3mom: Julkisen vallan KÄYTÖN tulee perustua lakiin (eli siis myöskin PERUSTUSLAKIIN). KAIKESSA julkisessa TOIMINNASSA ON NOUDATETTAVA TARKOIN LAKIA (eli myöskin perustuslakia).

    Ymmärrätkö nyt?


  • täällämaaseudulla

   Niinhän se on. Mulle tulee tilanne kesällä että pitää muuttaa isompaan kun on lapsia mitkä asuvat luonani puolet kuusta ja aloittavat koulun tänä vuonna. Kelasta sanottiin että koska lasten asumisesta on mustaa valkoisella ja hyvät perustelut niin enköhän saa takuuvuokrat sieltä kokonaisuudessaan mutta vuokraa joudun itse maksamaan omasta pussista 130e enemmän jolle ei mitään mahda. Sitten maksetaan.

   • lisäyspieni

    Ja kyllä olen laskenut että pärjää muuton jälkeenkin ihan hyvin.


  • Anonyymi

   Sain eilen soiton kelasta. Itkin. Käsitin,että pitää hakea halvempaan. Vuokrani on noin 80€ liian iso. En vaan kykene tästä alkaa muuttaa,lapsen koulu ym niin lähellä ja olen fyysisesti sairas,en saa nostella enkä kantaa painavia. Päätin,etten muuta ja maksan tuon ylimenevän sitten omasta osuudestani. Onkohan se tällä selvä? Sanoinkin spittajalls,että teen näin...

   • Anonyymi

    On se. Harvalla se asunto on alle sen normimäärän ja suurin osa joutuu maksamaan sen ylimääräisen osan itse.

    Ei kannata muuttaa jos nykyinen on mielenterveydelle ja hyvinvoinnille parempi. Eikä Kelan antamat muuttokustannukset (Jos edes antavat) kata läheskään kaikkia kuluja. Se ei riitä edes muuttomiesten tilaamiseen.


  • Anonyymi

   Minulle tuli kuukausi sitten kehoitus etsiä halvempi asunto mutta nyt uudessa päätöksessä lukee, ettei sitä vaadita koska Kela on myöntänyt tähän asuntoon takuuvuokran.
   Eli tämähän meni hyvin, en olisi itse moiseen syyhyn edes älynnyt vedota.

   • Anonyymi

    Kiitos tiedosta! Jos tuota vaikka käyttäisi tulevaisuudessa.

    N-77


  • Anonyymi

   Ööö aija sekavaa :). Siis jos jään työttömänä ja työttömyyskorvauksella yksin yli 800e/kk asuntoon kun puoliso häippäsee ja asumistuki olisi vaikkapa 300e , ja maksan tuon 500e sitten vuokraa, eli työttömyyskorvauksesta ei jää rahaa kuin pari kymppiä jolla ei laskuja makseta. Niin saanko siis tavallista perus toimeentulotukea?.

  • Anonyymi

   Mullakin nousi vuokra, niinkuin joka vuosi nousee... aivan liikaa.
   No hoksasin, että haen työkyvyttömyyseläkkeelle, niin saa satasen pari enempi rahnoo.
   Tulee ainakin ajallaan rahulit, niin pystyy hieman suunnittelemaan menoja ja tuloja+oloja.
   Vähän vaati käymisiä siellä ja täällä, mutta se kannatti!!

   suosittelen.

   • Anonyymi

    Tottakai ,kuka nyt haluu tuhlata elämän töihin.
    Jos kuukauden hikihatussa vääntämisest tai stressaamisest jää sama raha käteen kun työttömällä
    +-500 millä ei tee mitään erikoista vaikka 1 tonnikin samaa paskaa oot koyhä silti..
    Samaan penkkiin istuu suomessa työttömät ja keskituloiset ..


   • Anonyymi

    Nykyään Suomessa ei pääse työkyvyttömyyyseläkkeelle vaikka olisit neliraaja halvaantunut!


  • Anonyymi

   Itselläni on 5 euroa liian suuri vuokra ja kela velvoittaa hakemaan asuntoa ja haku pitää aloittaa VIIPYMÄTTÄ.

   Muuttokustannukset min. 300e + vuokravakuudet 600-1200e tulee ilmeisesti halvemmaksi kuin se että maksaisin itse 5euroa toimeentulotuesta

   • Anonyymi

    Jos maksat ite tuon 5 euron erotuksen, ei tarvi muuttaa.


  • Anonyymi

   Olennaista tässä asiassa on edelleenkin se, että kohtuullisuus on yhdessä vuosikausia sitten määritelty, ja hallitus yksipuolisesti vuosi toisensa jälkeen nakertaa tuota kohtuullisuutta pois.

   Ei oikein voida arvostella kohtuuttoman hintaisesta asumisesta, jos se on loppujenlopuksi hallitus itse, joka sen kohtuuttoman hintaiseksi tekee, kannustamalla ensin asuntokuplan kasvattamiseen ja samalla estämällä tukien indeksikorottamisen.

   Ei tästä tule mitään muuta kuin riita ja kaaos lopulta, ei pitäisi olla vaikea tehdä jatkopäätelmiä siitä mihin tämä tilanne tulee johtamaan.

   • Anonyymi

    Ei tule tämän hallituksen toimesta sosiaaliset kustannukset ainakaan pienenemään vaan päinvastoin eikä asumistuen varaan joutuneiden asema. Vuokrahinnat on nousemaan päin ,eikä ihme kun tuo omistus asuntoihin suunnattu asumistuki poistetaan. Tulee asuntoja myyntiin ja tuo nostaa vuokrahintoja jotka ovat jo nousemaan päin. Päätöksenteko alkaa näkyä.

    https://yle.fi/a/74-20100254

    Alvin nousu on edessä ja tuo varmistaa kehitys suunnan vuokramarkkinoilla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei tule tämän hallituksen toimesta sosiaaliset kustannukset ainakaan pienenemään vaan päinvastoin eikä asumistuen varaan joutuneiden asema. Vuokrahinnat on nousemaan päin ,eikä ihme kun tuo omistus asuntoihin suunnattu asumistuki poistetaan. Tulee asuntoja myyntiin ja tuo nostaa vuokrahintoja jotka ovat jo nousemaan päin. Päätöksenteko alkaa näkyä.

    https://yle.fi/a/74-20100254

    Alvin nousu on edessä ja tuo varmistaa kehitys suunnan vuokramarkkinoilla.

    Mutta tämä tulee johtamaan siihen, että nuo asunnot alkavat tyhjenemään.

    Se on ihan puhdasta matematiikkaa, jos kustannuksia nostetaan enemmän kuin maksukykyä on, silloin lopputulos on jo saneltu.

    Kun työpaikkojakaan ei suostuta rahoittamaan kunnolla, on turha puhua mitään työllisyydestäkään talouden ongelmien ratkaisijana, palkaton työ ei ratkaise yhtään mitään vaan se pikemminkin johtaa siihen että verotuloa tuottavia työpaikkoja aletaan menettämään valtavat määrät.

    Raha on saatava liikkeelle, ja se rahan suunta pitää olla ihmisten lompakot ja heidän vapaasti valitsemien töiden rahoitus.

    Ei edes Suomessa voida alkaa poliittisesti poistamaan kansalaisilta perustuslakiin perustuvia oikeuksia ihan noin vain, kansa on tässä maassa se joka asioista päättää, ja varsinkin kaikki se mikä työhön ja liiketoimintaan kuuluu, on vain ja ainoastaan kansan itsensä päätettävissä oleva asia, jokaikinen kansalainen osaltaan tekee päätökset eikä parlamentilla ole mitään sanansijaa niihin päätöksiiin (paitsi tietysti rakenteiden kautta, esim. verotus ja toimilupaehdot yms)


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Kävelylle Pariisiin? Olympialaiset on ovella.

  • Anonyymi

   Toivon, että jossain kohtaa joku tai jotkut ottavat yhteyttä/ ilmoittavat EU:n viranomaisille mitä uomessa tapahtuu. Tälläinen tilanne, että Kelan virkailija tai kaupungin sosiaaliviranomainen heittää kommentteja, että "sinun on muutettava halvempaan asuntoon" ei ole perustuslain mukaista. Kela maksaa asumis- ja toimeentulotukensa ohjeistustensa mukaisesti, mutta KETÄÄN EI VOI PAKOTTAA MUUTTAMAAN!

   Silloin ei vaan saa tuet maksetaan sen pienemmän vuokran mukaisesti ja jokainen voi itse päättää miten kattaa elinkustannuksensa.

   Itse en ole hakenut asumis-tai toimeentulotukea, mutta tästä huolimatta kelasta on minulle sanottu, että minun olisi muutettava. Miksi? Jos kykenen maksamaan nykyisen vuokrani ja elinkustannukseni ilman tukia, millä helvetin oikeudella kukaan kelan virkailija voi katsoa oikeudekseen kehottaa minua muuttamaan?

   • Anonyymi

    "Itse en ole hakenut asumis-tai toimeentulotukea, mutta tästä huolimatta kelasta on minulle sanottu, että minun olisi muutettava. Miksi?"
    NIIN, kerroppas mistä syystä Kelasta olisikaan sinulle sanottu, että sinun on muutettava, ellet ole sieltä mitään tukia hakenut???? Ei sieltä todellakaan sanota tai olla yhteyksissä kehenkään, joka ei sieltä tukia saa tai hae. Ihan randominako sinulle on sieltä soitettu ja käsketty muuttamaan? Tuolla periaatteella sieltä siis ollaan yhteydessä jokaiseen suomalaiseen ja käsketään muuttamaan. T: Puhelua odotellessa hyvin toimeentuleva velattomassa omakotitalossa asuva.


   • Anonyymi

    "Toivon, että jossain kohtaa joku tai jotkut ottavat yhteyttä/ ilmoittavat EU:n viranomaisille mitä uomessa tapahtuu. "


    Kanteluprosessi EU:lle alkaa siitä, että teet ensin hallintokantelun Suomessa lainvalvojalle, jonka tehtävä on valvoa Suomessa viranomaisten toimien lainmukaisuutta.

    Myös sinä voit tehdä kantelun, itse asiassa jokaisen, joka kykenee ymmärtämään perustuslakia yleiselläkin tasolla, on varmasti kykenevä kyseenalaistamaan perustuslain vastaiset toimet.

    Mitä useampi vaivautuu tässä asiassa sen verran että saa aikaan edes Suomessa kantelun, sitä enemmän alkaa väärinkäytökset valkenemaan myös oikeuslaitokselle, se vaatii lukuisia kanteluita.

    Yksi kantelu ei riitä, syy siihen on se, että se yksi kantelu on hyvin helppo heittää poliittisten ideologioiden johdosta roskakoriin, ja jos se menisi vielä EU:lle sitten kantelija varmaan haettaisiin jo hallituksen toimesta vaikkapa mielentilatutkimukseen tms. eli kantelijan toimet yritetään varmuudella nollata keinolla millä hyvänsä.

    Mutta jos kantelijoita on paljon, silloin ei tuotakaan em. temppua voida tehdä.


  • Anonyymi

   Mistäs ne kuvittelee niitä halvempia asuntoja löytyvän kun poliittisin päätöksin sulkemalla omistus asunnoita asumistuen ovat saattanee vuokratasot nousu suhdanteeseen ja tulevan alv korotuksen kautta vauhdittavat tuota?

   • Anonyymi

    Ei tietenkään mistään.

    Sehän on vain sellainen poliittisesti hyväksytty valhe kansalle, eli aletaan vain silmät suurina tv:ssä väittämään asumismenojen kohtuuttomuuksista ja sitten väitetään että se on tukien varassa olevien syy että heidän asumiskulunsa nousee.

    Sama juttu kuin työllisyysasioissakin, poliitikot silmät suurina kuolaa ja vaahtoa suusta valuen kertovat haisevaa valhetta tv:ssä kuinka työvoimapula, mutta euroakaan ei näy palkkarahaa missään (paitsi heidän omissa sopimuspöydissään ja hyväosaisimmalla osalla elinkeinoelämästä ja ay-liike).

    Seuraavaksi sitten katsellaan uutisista kuinka kansaa on katuojassa, ja hallitus on toki hiljaa, ja kertoo sitten lopulta että Suomessa onkin paljon mielenterveysongelmaisia, ja sosiaaliongelmaisia ja muuta sellaista väkeä jotka ovat mukamas _ITSE_ aiheuttaneet tilanteensa, vaikka nimenomaan hallitus varoituksista huolimatta härkäpäisesti omilla päätöksillään tilanteen aiheuttaa.


  • Anonyymi

   Hassua , minä olen aina joutunut valitsemaan asunnon maksukykyni mukaan . En ole arvannut että yhteiskunta olisi velvollinen maksamaan minun elämää .

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiedätkö autereen?

   Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
   Tunteet
   13
   1997
  2. Mikä tekee kaivatustasi

   haluttavan?
   Ikävä
   108
   1784
  3. Naisten pitäisi lähestyä miehiä enemmän.

   Milloin viimeksi lähestyit miestä ja pyysit kahville tai treffeille?
   Sinkut
   119
   1301
  4. Olit kiinnostunut mutta

   varovaisesti. Elämä koetellut sua mies? 😔
   Ikävä
   76
   1024
  5. Jos Harris saa naiset liikkeelle,niin kenties.....

   Myöskin Nikki Haleyn tukijat lupasivat Harrikselle tukensa.Harris vain 2-3% jäljessä vaikka ei ole edes viellä ehdokas.
   Maailman menoa
   134
   977
  6. Luulin olevani ainoa... Mutta jättääkö muutkin tosiaan lääkärikäynnit sivuun?

   Lueskelin netistä uutisia ja iltalehdessä oli juttua, että ihmiset eivät hakeudu hoitoihin. Luulin olevani ainoa, joka t
   Maailman menoa
   88
   940
  7. No oletko miten paljon miettinyt

   Sitä että mentäiskö me naimisiin? Mieheltä
   Ikävä
   66
   751
  8. Olet hyvin

   rakastettava ja kaipaan sinua.
   Ikävä
   38
   738
  9. Mies jos ottaisit yhteyttä

   Minuun.. kysyisit vaikka että mitä kuuluu? Eihän se paha ois..
   Ikävä
   47
   713
  10. On oltava hyvin varovaisia siinä, miten käytämme sanaa ikuisuus

   Aloitetaan tarkastelemalla sanaa ”ikuinen” tai ”loputon” Raamatussa. G. Campbell Morgan on yksi historian tunnetuimmista
   Hindulaisuus
   228
   693
  Aihe