Energiapositiivisuutta ydinvoimapalstalle

Rehti.Duunari

Nykyisin on hyvin harvinaista löytää palstalta ketju jossa käsitellään käytännön todellisuutta ydinvoimaloissa ja siihen liittyvässä sähköverkossa, lähinnä kantaverkossa. Moni ei edes tiedä minkälaisen tekniikan kautta tuotettu sähkö kuluttajille jaetaan. Minkälaisia laitteita ja tekniikkaa on itse voimalakiinteistön sisällä tuotantoon liittyvänä. Nyt viestejä omin sanoin.

18

1005

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ohmin.Laki

      Kiitos palstan aiheeseen palaamisehdotuksesta. Mikä lieneekään keskustelun suunnan aikoinaan vienyt ihan ihmeellisille raiteille, vaikka poliittiset intohimot joidenkin osalta tiedetäänkin. Suurin ongelma Suomen sähköntuotannossa on entisen energiaministerin mukaan sähköntuotannon alijäämä, jopa ajoittainen sähköpulan vaara. Näin puhui ministeri Rehn eduskunnan energiakeskustelussa. Häm'n viittasi myös Olkiluoto 3.n ja sen hitaaseen valmistumiseen. Yksityisenä tässä ajatellen ranskalaisten työmoraalin vetelyys on aina ihmetyttänyt, mutta päätös on yksin TVO.n.

      • Omavaraisuusaste

        Kohta päästään jällen testaamaan käytännössä sähköntuotannon riittävyyttä. Pakkanen kiristyy loppuviikoksi kertoi meteorologi.


    • Jo.Riittää

      Älä leiki tietämätöntä. Säänmtömafia on se joka vienyt keskustelun pois ydinvoimasta.
      Jatkossa keskity puhumaan tällä palstalla ydinvoimasta.
      Vältä keskustelua toisista keskustelijoista.

      • Rehti.Duunari

        Katos kun vihersääntömafiakin heräsi, mutta hänen viestissään ei ollut mitään palstan aiheesta, mutta kärkäs neuvomaan muita. Onneksi ei tuonut kuvottavaa lapsipornoa massapostina tähän ketjuun. Pysyisi edes yksi ketju aiheessa.


      • Kunhan.Kyselen

        Unohdit mainita vihersääntömafian osuuden. Vihersääntömafia on sabotoinut palstaa jo yli 10 vuotta ja levittänyt surutta vihreää valhetta. Meteliä hän on nostanut siitä kun valheellisia viestejä ja palstalle kuulumatonta skeidaa poistettiin. Miksi et maininnut tästä palstan todellisesta ongelmasta, vaan puutuit pelkkiin seurauksiin.


      • vihreä_valhe_etoo
        Kunhan.Kyselen kirjoitti:

        Unohdit mainita vihersääntömafian osuuden. Vihersääntömafia on sabotoinut palstaa jo yli 10 vuotta ja levittänyt surutta vihreää valhetta. Meteliä hän on nostanut siitä kun valheellisia viestejä ja palstalle kuulumatonta skeidaa poistettiin. Miksi et maininnut tästä palstan todellisesta ongelmasta, vaan puutuit pelkkiin seurauksiin.

        Nytkin palstalle kopioitu massapostikopioita täynnä valehtelua tai palstan aiheeseen liittymätöntä skeidaa. Vuodet vaihtuu, mutta valehtelu massaposteina jatkuu.


    • AivanAsiallisesti

      Useassa ketjussa kysellään "mitä ydinvoiman tilalle", mutta eipä ole esitetty kin jonnekin 2050 vuoden päähän erilaisia bio-energian sovelluksia. Todellisuudessahan Suomessa metsissä kasvaa puuta enemmän kuin sitä vuosittain korjataan eri käyttöön. Latvukset ym. roskapuu menee energiaksi. Siinä ainut todellinen nyt tiedossa oleva vaihtoehto ydinvoimalle. Noin 6-7 kuukautta saadaan myös aurinkoenergiaa hiukan vaihtelevasti. Vesivoima olisi todellinen jos sitä olisi riittävästi, mutta kun ei ole. Nytkin muutaman vesivoimalan korjaussaneeraustöissä saadaan tuotantoa lisättyä, mutta todellisuudessa se ei mitään ratkaise.

      • Linjalla

        Tuonnin varassa ollaan pitkään talvisin. Näin se vaan on.


      • Huoltovarmuus

        Liian paljon tuontia, jos sitä on kolmannes kulutuksesta.


    • MikäJärjestö

      Joku pölvästi väittää että Suomessa rakennetaan atomipommeja!!! Voiko joku olla noin tietämätön energiatuotannosta että päästää moisia aivopieruja? Tuollaista se säästöjen avohoito teettää.

      • SÄÄNTÖMAFIAN_VASTUSTAJA

        Joku pölvästi ei kerro missä joku pölvästi on väittänyt että Suomessa rakennetaan atomipommeja.

        Miksiköhän ei kerro?


    • K.late

      Hyvä aloitus, mutta v....ksi meni melkein heti. Asiallisen keskustelun toive on näköjään ihan turha.

      • Anonyymi

        Asiallisuutta ja todellista perehtyneisyyttä sähköntuotantoon ydinvoimalla Suomessa ei tällä palstalla näe kuin joskus harvoin. Aiheen ammateissa toimivat eivät palstalle kuulumattomia "roskaposteja" viitsi lukea eikä kommentoida. Sikäli ihmeellistä nyt aikana jolloin kaikki hallituspuolueetkin sallivat ydinvoiman, koska ilmastomuutoksen takia sekin päästöttömänä hyväksytään näissä puolueissa. Vain jokin aihetta tuntematon järjestö saattaa julkisessa mediassa ydinvoima kieltää.


      • Anonyymi

        Olen samaa mieltä tästä asiasta. :(


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen samaa mieltä tästä asiasta. :(

        Siis tuosta kommentista, jossa sanottiin, että asiallisen keskustelun toive on turha.


    • Anonyymi

      Asia jälleen ajankohtainen. Kylmä, tuuleton viikonvaihde tulossa ja sähpulaa odotettavissa. Selvitäänkö ilman katkoksia.

      • Anonyymi

        Siitä kannattanee keskustella ajankohtaisemmissa säikeissä nyt kun palstaa julistuksillaan vuosikaudet kuormittanut "vastaaja/stuxnet" on mitä ilmeisimmin lopettanut pysyvästi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siitä kannattanee keskustella ajankohtaisemmissa säikeissä nyt kun palstaa julistuksillaan vuosikaudet kuormittanut "vastaaja/stuxnet" on mitä ilmeisimmin lopettanut pysyvästi.

        On hyvä ättä aiheesta kerrotaan nyt faktapohjalta. Tällä hetkellä tuulee, ydinvoimaa tuotetaan ja lauha sää tulvineen lisää vesivoimaa. Pelätty sähköpula toistaiseksi ohitettu, mutta talvea on vielä jäljellä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      2986
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      84
      2731
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2188
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      20
      1763
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1499
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1469
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1312
    Aihe