Talvisota ei NL:n "voitto"

rthyergt

Sotavoitosta voi puhua, jos vihollinen uhkaa sinua ja sinä teet tyhjäksi vihollisen aikeet. Niin ei ollut 1939.

Putin oli kesäkuussa 2000 sanonut Haloselle, että hänen mielestään Neuvostoliiton johtaja Stalin teki virheen hyökätessään Suomeen talvisodassa 1939. Suomi ei uhannut meitä emmekä tarvinneet lisämaata, Putin sanoi.

Tavattuaan presidentti Ahtisaaren Moskovan Kremlissä 1994 Jeltsin sanoi: "Minä katson, että Karjalan liittäminen oli epäilemättä stalinistista politiikkaa, totalitarismin hyökkäyspolitiikkaa, emmekä me presidentti Ahtisaaren kanssa missään tapauksessa hyväksy sellaista."

17

176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • trhyedg

      Talvisotaa voi sanoa Stalinin virherarviosta alkaneeklsi sodaksi, joka arvovaltasyistä muuttui ryöstöretkeksi.

      Stalin sai väärää tiedustelutietoa, että suomalaiset hyväksyisivät uuden kommunistihallituksen, Ilmeisesti Otto Wille Kuusiselta.

      Kun suomalaiset kuitenkaan eivät tukeneet Kuusisen hallitusta, Suomelle piti arvovaltasyistä aiheuttaa suuret menetykset eli Karjalan ja Sallan alueen liittäminen Neuvostoliittoon.

    • 5y6ert

      Stalinin erehdys, joka arvovaltasyistä muuttui ryöstöretkeksi. Se on lähinnä oikea määritelmä talvisodalle.

    • ryergtdf

      Järkevintä olisi ollut lopettaa sota heti kun ilmeni etteivät suomalaiset hyväksy Kuusisen hallitusta .

      Mutta suurvallaan arvovallalle se ei sopinut. Suomelle oli siis ensin aiheutettava raskaat aluemenetykset.

    • SeAvarakatseinen

      Nämä NL:n voitot ovat paremminkin samankaltaisia kun Ruotsi-Suomi voitot ja tappiot aikaisemmassa historiassa.
      Eli todellisuudessahan NE ovat USA-Neuvostoliitto voittoja.

      Suomen kannalta pahin mahdollinen olisi tapahtunut, jos USA olisi suostunut Stalinin vaatimukseen lainata B-17 (lentävä linnoitus) pommikoneita pommittamaan Helsinki maan tasalle.
      Sen jälkeen olisikin Suomen kansa marssitettu Siperiaan.
      Miksi olisi kävelty/marssittu?
      No kun suomalaiset ovat ( R Y S S I L L E ) niin vittumaista porukkaa ... tuumaili Js.Stalin aikoinaan.

    • ertyertgre

      Neuvostoliitossa talvisodasta puhuminen oli kiellettyä. Ja asiaa koskevaa kirjallisuutta tutkijat saivat käyttöönsä vain erikoisluvalla.

      Sodasta käytettiin vähättelevää "rajakahakka" nimeä.

      Sillä peitettiin suurvallan kunnialle häpeällinen epäonnistuminen koko Suomen valtauksessa.

      Kuusisen hallituksen uskottiin ensin pääsevän Helsinkiin ilman suurempaa vastarintaa suomalaisten taholta. Siihen viittaa Hrutsevin mainitsema Stalinin uhoaminen talvisodan alla; "aloittakaamme jo. suomalaiset antautuvat kun ammumme yhden laukauksen".

      Kun suomalaiset eivät antautuneetkaan, yritettiin voimalla, mutta aika loppui, kun liittoutuneen uhkaisivat maaliskuussa 1940 väliintulolla.

    • ygdfgf

      Puolan jaon jälkeen painostus Suomea kohtaan yltyi uudelleen. NKVD:n asiamiehenä Helsingissä toiminut Rybkin (Jartsev) kertoi Stalinille mitä tämä halusi kuullakin. Rybkinin mukaan sodan syttyessä Suomi romahtaisi yhtä nopeasti kuin Puola ja Suomen työväenluokka tukisi uutta kommunistihallitusta.

      KGB:n ulkomaantiedustelun salaisen historian mukaan harhaluulo Suomen nopeasta voittamisesta johtui Rybkinin käyttämistä neuvostomielisistä suomalaisagenteista jotka edustivat vain kapeaa sektoria suomalaisten mielipiteistä.

      Nöyristelevä Rybkin välitti näitä toiveajatteluja Moskovaan missä ne vahvistivat Stalinin omia toiveita.

      Ennen vuoden 1937 puhdistuksia NKVD oli saanut Suomesta todenmukaisempia tietoja.

      Lähde: http://www.antikvaari.fi/imagesproduct/1206_003_300x410_2015101383136.jpg

    • SeAvarakatseinen

      Omituista: Palstalla ihan asiallista keskustelua.

      Luulenpa sen johtuvan siitÄ, että Pietarissa ja koto-Suomessa toimivat Trolli-kirjoittajat ovat juhlineet "Neuvostoliittolaista JOULUA" yli "äyräidensä" ja kestäähän tottuneeltakin alkoholin suurkuluttajalta jonkin aikaa selvitä, ensin humalasta ja sitten toipua krapulasta.
      Saataa olla, että opetetut valheet ovat myös viinahöyryjen myötä ... haihtuneet päästä?
      Kertauskurssille Pää-konttoriin Moskovaan.... ???

      • Pää-konttori

        Keskustelun asiallisuus rajoittuu siihen, että ei kauheasti haistatella tms. Muutoin kirjoittajien tietämättömyys lyö läpi vähän joka lauseesta, historiasta jankutetaan ja ollaan kovasti jotakin mieltä ja ollaan olevinaan oikeassa ja tietävinään jne., mutta kun se historiaan tutustuminen, historian lukeminen, on jäänyt pakollisiin kansa- tai peruskoulutason pikaläpihuutojuttuihin, ei tietoa, eikä tiedon mukanaan tuomaa ymmärrystä asioista ensinkään voi olla. Omat kirjoituksesi esim. ovat juuri kuin liiallisissa alkoholihuuruissa kirjoitettuja, sekavia jollotuksia, loputtomine kirjoitusvirheineen. Koettaisit edes päästä jo pois Neuvostoliiton ajoista, sitä liittoa ei ole ollut enää 27 vuoteen! Ja mikäli tulit tutustuneeksi Neuvostoliittoon sen vielä ollessa olemassa, eli lukenut siitä ja liikkunutkin siellä, ja kun tietysti olet asiantuntemustasi kartuttaaksesi lukenut ja matkustellut myös Venäjällä, huomaatko mitään eroja. Onko Venäjä sinusta kuin Neuvostoliitto, siltäkö siellä Pää- konttorissa näytti?


      • SeAvarakatseinen

        Karjalan palautus -palstalla riittää historian tietämyksesi SE, että ennen ME ja koko suku asui tuolla Karjalassa ja R Y S S Ä T, "voitokas" Puna-Armeija tuli ja pakotti meidät kaikki pois kodeistaan.

        Katselehan sinä tuosta linkistä näitä vähemmän tärkeitä asioita, mitkä juuri sinua kiinnostavat:

        http://www.hs.fi/elama/art-2000005024036.html

        Mihinkäs koira karvoistaan .... ja R Y S S Ä T kauheasta historiastaan. Ei sen muuksi muutu nimeä vaihtamalla, vaikka Roisto-Valtion nimi olisi taas uuden romahduksen jälkeen se neutraali IVY.

        "Onko Venäjä sinusta ..."?"
        On se, tai ainakin takaisin Neuvostoliitoksi muuttumassa. Vl. Putin ponnistelee parhaansa mukaan , että nykyinen välivaihe "ohjattu demokratia" saadaan taas muutetuksi proletariaatin diktatuuriksi ja vielä viritetyksi Js.Stalinin mallilla.


    • Pää-konttori

      On olemassa sanonta, että huutaja häviää aina! Sillä tarkoitetaan henkilöä joka lähes aina ja lähes kaikkialla yrittää saada tahtonsa läpi juuri huutamalla. Ko. ihmiseen kyllästytään ja tympäännytään ennen pitkää, useimmiten jopa varsin nopeasti, ja hänen sanansa painoarvo pudota lopsahtaa siinä samalla olemattomiin, hänen huuteluaan ei enää noteerata. Oletko huomannut että erilaisissa keskusteluissa, erityisesti poliitikkojen julkisissa keskusteluissa, vältetään kiihtymistä niin että alettaisiin huutaa tms., näin siksi että tiedetään kuinka huutaja menettää pelin!

      Miksikö kerron äskeisen? Siksi että sinä olet se huutaja näillä sivuilla, olet huutaja jolla loputtomat kirjoitusvirheet ja harkitsemattomat lauseet vastaavat kiihtyneen huutajan äänen sortumista. Sanomassasi ja sanoissasi saattaisi olla asiantynkääkin, jos malttaisit ja opettelisit esittämään asiasi toisin!

      Se seikka että sukusi mahdollisesti on lähtöjään karjalasta, ei lainkaan takaa sinulle laajaa historian tietämystä, ei edes laajaa tietämystä Venäjän syntyvaiheisiin ja moniin monituisiin niin rettelöihin kuin rauhanomaisiinkin kanssakäymisiin varhaisen Novgorodin hitaasti yhtenevän vallan, seuranneen Venäjän ja myöhemmin edelleen Ruotsi- Suomen ja venäjän vallan jne. välillä. Kiihkeät ja vihamieliset ajatuksesi eivät pohjaa ylipäätään omakohtaisiin kokemuksiin, vaan pääosin kuvitelmiin ja oletuksiin, mahdollisesti myös vanhempiesi puheissa ilmenneeseen ryssänvihaan jne.

      • SeAvarakatseinen

        Uraa, URAA! Huusivat R Y S S S I EN johtamat PUNA-Armeijan soturit ja ”voittivat” niin Talvisodan, Jatkosodan kuin 2. Maailmansodan.
        Ja sinä väität jonkin venäläisen iskurilauseen perusteella, että:
        ….
        ”huutaja häviää aina!”
        ….
        Sinun kirjoitusvirheesi muuten paljastavat äidinkielesi ja sen, että olet kotoisin Venäjänmaalta. Kun ET osaa etkä ymmärrä, että etenkin ”Karjalan -palautuspalstalla” sana KARJALA kirjoitetaan ISOLLA alkukirjaimella! Meneepä tekstissäsi myöhemmin myös Venäjä kirjoitetuksi ilman isoa alkukirjainta.
        Häpeä! Ja kehtaatkin esiintyä nimimerkillä ”Pää-konttori”!

        Eipä ihme, että uudistuneessa Venäjän maassa kaikki menee R Y S S I M I S E K S I, entiseen neuvosto-malliin. Jos parhaat? trollitkin ovat noin taitamattomia.

        Tavan rahvaan ja R Y S S I E N ryöstämän Karjalan asukkaan ei tarvitse ymmärtää Novgorodin tai Venäjän expansiivi-politiikan tekosyitä. Siinä on edelleen tarpeeksi ihmettelemistä, miksi Moskovan ”pää-konttorissa” suunniteltiin ja juonittiin Talvisodan aloitus ja koko itsenäistyneen Suomen ”palautus”!


      • Haara-konttori

        Huuto jatkuu, kirjainkoko vain kasvamistaan kasvaa, mitä seuraavaksi?


      • SeAvarakatseinen

        No seuraavaksi odottelin sinun älyllistä vastausta.
        Huutohan oli tuo R Y S S I L T Ä lainattu: " Uraa. URAA!" (huutaja häviää aina) ???
        Entäs ne Sinun kirjoitusvirheesi? Määräsikö politrukkisi Sinut suomen kertauskurssille?
        Entäs ....hävettääkö Sinua? Hävettääkö niitä muita .... "työn sankareita .... Tiltuja?
        Jatkuuko R Y S S I M I N E N siellä Pietarin toimistotalossa edelleen?

        Entäpä se historia asia? Sillä Moskovan PÄÄ-konttorissahan "historiasta jankutetaan ja ollaan kovasti jotakin mieltä ja ollaan olevinaan oikeassa ja tietävinään jne."

        Kyllähän Suomessa tiedetään, että Moskovassa tiedetään ja salaisissa arkistoissa on tallessa Se, miten Talvisota Suomea vastaa polkaistiin äkkiä alkuun?
        Jokos salaiset arkistot avautuvat?
        Puolassakin tiedetään:

        "Eikö Suomi hyökännytkään Neuvostoliittoon? Näin nuori puolalaistutkija kyseenalaisti kommunistisen historiankirjoituksen"
        Michał Kopczyński pitää venäläistä nationalismia ”todella vaarallisena”.

        http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005034178.html

        P.S. tiedoksesi: Se nyt vaan on niin, että .... "viha, vale ja vääräpuhe" häviää aina
        Ja R Y S S I E N hallinto, jos mikä, on näitä "ystävänä" Suomen päälle syytänyt.
        Niitä jäi iso pala hampaankoloon, kun Suomea ei saatu miehitetyksi v. 1944 -1945.
        Jokohan tuo muuksi muuttuisi, jos älyäisivät Karjalan palauttaa?


      • Haara-konttori
        SeAvarakatseinen kirjoitti:

        No seuraavaksi odottelin sinun älyllistä vastausta.
        Huutohan oli tuo R Y S S I L T Ä lainattu: " Uraa. URAA!" (huutaja häviää aina) ???
        Entäs ne Sinun kirjoitusvirheesi? Määräsikö politrukkisi Sinut suomen kertauskurssille?
        Entäs ....hävettääkö Sinua? Hävettääkö niitä muita .... "työn sankareita .... Tiltuja?
        Jatkuuko R Y S S I M I N E N siellä Pietarin toimistotalossa edelleen?

        Entäpä se historia asia? Sillä Moskovan PÄÄ-konttorissahan "historiasta jankutetaan ja ollaan kovasti jotakin mieltä ja ollaan olevinaan oikeassa ja tietävinään jne."

        Kyllähän Suomessa tiedetään, että Moskovassa tiedetään ja salaisissa arkistoissa on tallessa Se, miten Talvisota Suomea vastaa polkaistiin äkkiä alkuun?
        Jokos salaiset arkistot avautuvat?
        Puolassakin tiedetään:

        "Eikö Suomi hyökännytkään Neuvostoliittoon? Näin nuori puolalaistutkija kyseenalaisti kommunistisen historiankirjoituksen"
        Michał Kopczyński pitää venäläistä nationalismia ”todella vaarallisena”.

        http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005034178.html

        P.S. tiedoksesi: Se nyt vaan on niin, että .... "viha, vale ja vääräpuhe" häviää aina
        Ja R Y S S I E N hallinto, jos mikä, on näitä "ystävänä" Suomen päälle syytänyt.
        Niitä jäi iso pala hampaankoloon, kun Suomea ei saatu miehitetyksi v. 1944 -1945.
        Jokohan tuo muuksi muuttuisi, jos älyäisivät Karjalan palauttaa?

        Huudat niin kiihkoissasi, että itse asia alkaa jäädä sivuseikaksi! Sekoitat nyt ne uraata huutaneet ryssät ja oman huutosi, tarkoitan näet jälkimmäistä.


      • SeAvarakatseinen

        Sinulle selitys R Y S S I E N -ystävä, "Haara-konttorissa":

        Kysymyshän oli siitä; että nimim. "Pää-konttori" väitti, että "huutaja häviää aina"!
        Minulle tuli heti mieleen, miten R Y S S Ä T huutavat: "Uraa,URAA"!
        Ja nyt tuli mieleen miten Väinö Linna ( Tuntematon Sotilas ) kertoo Puna-Armeijan soturin huutaneen avukseen kuolevasti haavoittuneena: "Stalin!"
        Eikös ne (huutajat) kuitenin julistautuneet voittajiksi?

        Minä muuten olen aiemmin useampaan kertaan selittänyt , miksi kirjoitan isoilla kirjaimilla : "R Y S S Ä" ! (siis ei huutoa)
        Ihan pelkästään arvostuksesta ja lähes ihailusta siitä, että NE typerykset saivat ja näkyvät edelleen saavan roisto-valtionsa, vakkakin pienentyneenä ja komm. aatteesta kapitalistiseksi muuttuneea pysymään pystyssä!

        Seuraavaa sortumistahan tässä odotellaan ja silloin pidetään huoli siitä. että pienempi "fasisti-maa" saa myös alueensa takaisin. Se "ISO" jo saikin alueensa takaisin. Sitä aluetta R Y S S Ä T ja nukkehallitus kutsui DDR:ksi, muut tuttavallisesti ITÄ-Saksaksi!


      • Haara-konttori
        SeAvarakatseinen kirjoitti:

        Sinulle selitys R Y S S I E N -ystävä, "Haara-konttorissa":

        Kysymyshän oli siitä; että nimim. "Pää-konttori" väitti, että "huutaja häviää aina"!
        Minulle tuli heti mieleen, miten R Y S S Ä T huutavat: "Uraa,URAA"!
        Ja nyt tuli mieleen miten Väinö Linna ( Tuntematon Sotilas ) kertoo Puna-Armeijan soturin huutaneen avukseen kuolevasti haavoittuneena: "Stalin!"
        Eikös ne (huutajat) kuitenin julistautuneet voittajiksi?

        Minä muuten olen aiemmin useampaan kertaan selittänyt , miksi kirjoitan isoilla kirjaimilla : "R Y S S Ä" ! (siis ei huutoa)
        Ihan pelkästään arvostuksesta ja lähes ihailusta siitä, että NE typerykset saivat ja näkyvät edelleen saavan roisto-valtionsa, vakkakin pienentyneenä ja komm. aatteesta kapitalistiseksi muuttuneea pysymään pystyssä!

        Seuraavaa sortumistahan tässä odotellaan ja silloin pidetään huoli siitä. että pienempi "fasisti-maa" saa myös alueensa takaisin. Se "ISO" jo saikin alueensa takaisin. Sitä aluetta R Y S S Ä T ja nukkehallitus kutsui DDR:ksi, muut tuttavallisesti ITÄ-Saksaksi!

        Karjalan palautus on sivuston aiheena ja talvisota tämän sivun aloittajan asiana, mutta nyt painellaan jo entisen DDR:n maille, kohta varmaan Kosovoon jne. Äärikansallinen nationalismi ei ole koskaan missään osoittautunut hyväksi ja rauhaa edistäväksi asiaksi, yksi sortuminen johtaa uuteen sotkuiseen tilanteeseen, siinä lähes poikkeuksetta ovat jo seuraavan sortumisen siemenet iduillaan jne. Siksi mainitsen Kosovon, Euroopan nuorimman valtion, yhden sortumisen seurauksen ja aivan kiikun kaakun, vain ulkopuolisen painostuksen voimasta vailla uutta sortumista sinnittelevän alueen.

        Kun puhutaan Karjalan palauttamisesta, joku joka ei niin hyvin tiedä alueen menneisyyttä esim. suunnilleen sadan edeltävän vuoden ajalta, saattaa hyvinkin esittää kysymyksen kenelle ja millä perusteilla se sitten tulisi palauttaa, alue kun on sodan seurauksena isäntänsä saanut ja sotimalla rajat on yleensäkin määritelty?Kansalliskiihkoilijoiden automaattinen vastaus on tietysti, että Suomelle. Mutta että miksi juuri Suomelle, siksikö että alueella asui jonkin aikaa suomenkielen sukuisia kieliä ja niiden murteita puhuvia ihmisiä? Entä jos em. kysyjä ei tyydykään tähän vastaukseen, vaan alkaa udella että kauanko nämä ns. Karjalaiset siellä elivät ja mitä oli sitä ennen, että eikö siellä väitetä olleen esim. lappalaisia, että eivätkö mahdollisesti nämä karjalaiset väkivalloin edetessään pakottaneet alueella paljon ennen heitä asuneet, sittemmin lappalaisina tunnetut ihmiset tieltään ja vallanneet heidän asuinalueensa. Mitä kysyjälle vastataan, pysyen realisteina ilman kovaa kansalliskiihkoa?


    • Bror-Erik1974odin

      Puna-Armeijahan teki tyhjäksi talvisodassa Suomen uhan Leningradille.Meidän
      tsuhna-armeijamme hävisi sen kapinan,eiks niin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      250
      2045
    2. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      82
      2006
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      96
      1683
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      112
      1511
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1171
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1150
    7. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      113
      998
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      63
      988
    9. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      972
    10. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      896
    Aihe