Tietääkö joku miten on

Autonostopuuhissa

Olisi saksassa BMW 5 touring vm 2012, 58000km myynnissä. Enoni Hannoverissa on myymässä autoaan kun sai halvauksen vasempaan jalkaansa ja joutuu hankkimaan automaatin. Saisin todella edulliseen hintaan koska hä saa jotakin invaliidiavustusta uuden automaatti auton hankintaan. Minulla olisi silloin 2012 mahdollisuutta ostaa hänen entinen auto Mersu cdi 250 combi mutta kun tullista hieman utelin tuontiveroa niin asia jäi siihen. Nyt rahallinen tilanne on hieman parempi vaikkei erinomainen niin taas kiinnostaisi kun olen sellaista tilavampaa combia jo katellut, sellainen Ford Mondeo olisi tarjolla meilläpäin mutta turhan paljon kilometrejä vaikka melko uusi (minun mittapuuni mukaan) onkin. Eikä hintakaan ihan halpa olisi ja toiseksi minulla on aina sellainen mielikuva ollut että Ford on tuotemerkki mutta ei kunnon auto. Väärässä varmaankin olen. Niin itse asiaan, tietääkö joku missä ne tuontiverot voisi tuossa Bemarissa pyöriä ? Olisiko vastaava kokemus jollakin ? Soitin kyllä edellispäivänä tulliin mutta sanoivat että eivät oikein kuvaukseni perusteella osaa veroa määritellä. Väittivät että varustelutasolla sun muulla on veroon vaikutusta. Kun yritin vaan inttää etä jonkinlainen arvio verosta jo olisi avuksi, se poika (äänestä päätellen) sanoi että palaisin asiaan ensi viikolla ja niin toki tulen tekemäänkin. Nyt kuitenkin iltauutisissa oli jotakin huhuja autoveron poistamisesta tuli mieleen että sittenhän jos näin kävisi saisin auton saksasta verottomana. Voisiko olla näin hyvin, jos on, sen enoni auton ilman muuta ostan.
Sitten tuli tässä illalla mieleen että tiesikö ne tullissa jo tästä muutoksesta kun ehdottivat että ensi viikolla ottaisin uudelleen yhteyttä ??

8

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AlexiAutoilija

      En minä veromääristä mitään tiedä mutta kannattaisi jonkun aikaa odottaa kun myyjä on vielä ssukulainen niin varmaan pitää auton jonkin ajan odottamassa.
      Kyllä nyt tuntuu että jotain on käynnissä, humenna ollaan viisaampia kun asiasta pitäisi tulla virallinen tiedoite.

    • Varomatonautonostaja

      Älä ihmeesä hanki sitä Bemaria ennekuin tuo verotilanne on täysin selvä. Minulle kävi köpelösti vuonna 2011 kun toin paljon ajetun 163000 km mutta erittäin uuden ,(just kaksi vuotinen) Rover Rangerin Hampurista Suomeen. Sain siitä kyllä suuntaa antavan tiedon verosta tullista ennen ostoa mutta se arvio petti oikein pahasti. Lopullinen vero oli arvioitua melkein 4 kerta suurempi. Tottakai siitä tein virallisen valituksen ja vetyosin aiemmin saamani arvioon mutta vastaus oli että puhelimitse annetulla arviolla ei ole mitään merkitystä. Pyydettiin tuomaan auto Helsingin tulliin uudelleenarvioitavaksi. Siellä sitten kirjattiin kaikki ns luxusvarusteet mitkä heidän näkemykseen mukaan ei löydy suomeen autoliikkeiden toimesta tuoduista vastaavista autoista. Esim. täyslasikatto nosti auton arvoa huimasti kuten mös vintuurit jotka oli keulaan ja perään asennettu jälkiasennuksena, samaten automaattivaihde oli kuulema outo maasturissa mitä se totisesti ei ole ikä silloinkan ollut.. Maastoautossa ei kuulema myös normaalisti ole valkoinen nahkasisustus. Veroja sitten tuli samanverran että ois melkein uuden suomesta saanut vaikkakin ilman lasikattoa ja vaaleata nahkasisustusta ja automaattilaatikkoa ja vinttureita. Ottivat siitä sitten paljon kuvia joka kulmasta ja sisältä ja sanoivat että palaavat asiaan mahdollisimman pian. Sitten 3 viikon kuluttua ilmoittivat että olivat tarkistaneet auton arvon maahantuojalla ja yllätys yllätys, siitä oli tullut vielä arvokkaampi. Olivat kuitenkin kovin "myötämielisiä" ja sanoivat kirjeessään että aiemmin ilmoitettua veroa voi alentaa 2000 eurolla.
      Oli ns täys katastrooffi päällä, ja yritin saada Hampurilaisen autoliikkeen perumaan kaupat ja olin valmis 5000 euroa heille käytöstä (1200 km) maksamaan tottakai kuljetuksen Hampuriin järjestämään . Arvatkaa ottivatko auton takaisin. Ei auttanut itku markkinoilla. Ensin siirsin auton vapaavarastoon Turkuun, siihenklin paloi rahaa, ja sittemmin kun lisälaina oli selvä pankista hain sen pois, maksoin verot ja kärsin helvetisti. Vuoden päästä sain sen onneksi venäjälle myytyä mutta tappioita siitä kunnolla tuli. On ihmellistä että tullissa katsotaan vastaavien autojen pyyntihintoja netissä suomessa ja vain autoliikkeiden hintoja, lisälaitteet lisätään hintaan ja sitten siitä jotain olematonta ottavat pois lasketusta hinnasta ja siitä sitten auton hinta mätätään paperille. Näin 2011, en tiesdä onko käytäntö muuttunut nykyään mutta paskahomma joka tapuksessa

    • Rehtiautokauppias

      Minusta on täysin oikein että tuontiautoista maksetaan kunnon verot ja toivoon että näin tehdään tulevaisuudessakin tapahtui autoveron kanssa mitä tahansa. Kullä aina joku mmaksu keksitään että tuontiautot tulevat hintaansa. Tuontiauto ei koskaan saisi olla kotimaisia vastaavia autoja halvempi. Tämä ehkä on hieman Trumppimainen ajatustapa mutta olen käytettyjen autojen autokauppias elkämäni ollut ja kyllä nuo tuontiautot ovat ison kiilan tuloihini iskenyt. Periaatteestakin myyn ainoastaan ns suomiautoja joista sentään kaikki taustatiedot jotakuinkin hyvin löytyy. Eräs puolituttu toi kolmisen vuotta sitten farmarimersun saksasta missä kilometrit olivat tosi alhaiset vuosilmalliin nähden. Kun oli vajaat 20000 km ajanut moottori levisi korjauskelvottomaksi. Kun moottoria yritettiin korjaamossa korjata todettiin että niin kulunutta moottoria ei ehkjä kannata korjata koska tulisi tosi hinnakkaaksi. Korjaamossa todettiin että mootorilla (pensakone) oli kaikista kulumisista päätellen ajettu ainakin 400-500000 km. Mittarissa oli ollut ostettaessa 76700 km ja vuosimalli 1995 mersu, myyjän mukaan ollut eläkeläisvaarilla ja auto enimmäkseen autotallissa . Kyllä kellot pitäisi kilahtaa jos ostaa melkein 20 vuotta vanhan auton ja mittarissa alle 80000 kilsaa . Eli osta kotimainen suomiauto niin tiedät mitä saat kun taustahistorian halvalla saa käsiinsä.

    • Älä_osta_ny_ulkomailta

      NYT ei kannata ulkomailta autoo ostaa,
      ei todellakin.

    • Tuontikannattaa

      Aina kannattaa auton ulkomailta ostaa koska aina on halvempi kuin täällä, oli sitten verot tai ei. Viisi melkein uutta autoa olen ulkomailta tuonut, neljä saksasta ja yhden ruotsista. Suomesta en ole läheskään samalla hinalla löytänyt.

      • Autontuoja

        Kyllä niin on yees että auton osto saksasta on edullisempaa kuin että auton suomesta hankkii. Minä olen aina sellaisen uudehkon lievästi kolaroidun auton tänne tuonut, esim sivuovi /ovet ruttautuneet tai perä rutussa. Maksettava vero laskee oleellisesti. Pääasia että runko on täysin mallissaan ja että moottori ei kolhuja ole saanut. Varaosia, peräluukkuja, ovia ja lokareita löytää tosi halvalla ja veljenpoikani jolla on autokorjaamo/maalamo asentaa ne minulle halvalla. Viimeksi toin melkein uudenOpel Insignia Sports Tourerin vm 2015, 2 litraisella 250 hv koneella, automaatti vaihteet ja neliveto. Siinä oli konepelti täysin rutussa ja etuikkuna hajalla sekä toinen sivupeili poissa. Maski, valot etc täysin kunnossa ja runko vauriouitumaton. Oli kuulema parkkeeratun traktrorin perräkärryn alle sivusta ajanut. Mittarissa oli 17400 km Ostin sen sikäläiseltä vakuutusyhtiöltä ihan pilkkahintaan ja sain samanlaisen auton konepellin, tosi erivärisen, sieltä kaupan päälle. Toin sen suomeeen ns varaosiina ja nyt se un täysin uuden veroinen kaara.
        Täällä niistä pyydetään vähintään 28000-32000 EUR vaikka ovat 2014 mallisia ja yli 120000 km ajettuja manuaaleja. En edes kehta sanoa mitä oma tuomani auto veroineen ja korjauksineen tuli maksamaan. Ei sillä rahalla edes saisi 2015 vm mallia oleva karvalakki Astraa.


      • AutoJobbari

        Travemundesta löytyy feikkikolaroituja käytettyjä autoja myyvä liike. Erään tuttavan poika on niitä vuosikaupalla tänne suomeen autonkuljetusrekalla tuonut, 8-10 rekallista parhaimpina aikoina, nykyään semmonen 5-6 rekallista vuodessa.
        Keskisuomessa hänen kaksi veljeään autoverstassaan näitä "kolariautoja" sitten "korjailee" ja homma pelittää ja rahaa ropisee kirstuun. Heille verovapaat autot tietäisi liiketoiminnan kuoppaamista.


    • tatjaanat

      Mosse venäjältä! Rahoille vastinetta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4603
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1443
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe