Ihmetyttää tämä autoverotuksen muutoskauhistelu

Näinsevaanmenee

En oikein ymmärrä, että miksi tätä ensi vuoden alusta alkavaksi suunniteltua autojen verotusuudistusta niin kauheasti manaillaan.

Mielestäni on ihan hyvä systeemi, että 1.1.2018 alkaen myytävät autot myydään autoverottomina ja niiden veromaksut aletaan keräämään käyttöön ja auton päästöihin perustuen. Nyt on tämä vuosi aikaa miettiä, että haluaako auton ostaa vanhalla systeemillä eli verot maksaen jo ostettaessa.

En tiedä mistä ihmiset ovat saaneet päähänsä, että uudistettu verosysteemi koskisi myös autoja joista on maksettu jo kertaalleen autovero. Eihän siinä olisi mitään järkeä, jos autoilija, joka on jo maksanut autosta esim. 10000 euroa autoveroa, niin joutuisi maksamaan samanlailla veroja kuin uuden veromallin aikana 2018 alkaen verovapaasti ostetun auton ostaja. Jos näin kuitenkin kävisi, niin luulen että meillä olisi hallituksessa ainakin yhdet hautajaiset.

Vanhan veromallin mukaan autonsa ostaneet saavat siis pitää autoaan pelkällä nykyisellä ajoneuvoverolla ja vain verovapaasti autonsa ostavat ensi vuodesta lähtien uudella mallilla. Tämä asia toivottavasti julkaistaan selkeästi pian ja niin saadaan autokaupalle vauhtia tällekin vuodelle.

7

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voioivoi

      Valitettavasti olet väärässä. Kaikki maksavat olipa auto uusi tai vanha. Vastoittain uuden auton ostaneet häviävät maksamansa autoveron verran. Vanhoilla autoilla vähän ajavien autoilu kallistuu huomattavasti ja varakkaiden auton hankinta halpenee merkittävästi. Hyötyjiä ovat uuden järjestelmän ylläpitäjät kun rahaa yhtäkkiä virtaa uuden järjestelmän läpi useampi miljardi ja siitä pienikin siivu on paljon ja siis pois niistä valtion tierahoista. Lisäksi tämän paivän seurauksena autokauppa on Suomessa seis ja pitkään. Kuka on niin hullu, että menee nyt ostamaan autoa?

    • isi100

      Niin, minäkin vain ihan omasta halustani olen ostamatta uutta autoa. Eihän se maksaisi verottomanakaan kuin vain vuoden palkkani

    • Näinsevaanmenee

      Mihin perustuu käsityksesi siitä, että asia menisi noin, että kertaalleen jo veron maksaneet saisivat maksaa ne uudestaan ? Ihan oikeesti, jos se niin tulee menemään, niin ihmettelen jos Berner on hengissä vielä ensi vuoden vaihteessa. Se olisi niin törkeä ryöstö ja vääryys tosi isolle joukolle uuden auton viime vuosina ostaneille, että olisi suoranainen ihme, jos ei siitä joukosta nousisi yhtään joka pimahtaisi täysin.

      Kaikkein todennäköisintä onneksi on edelleen se, että koko huuhaa esitys ei tule menemään läpi millään muotoa.

    • yjtuuiuyu

      Turha kuvitella että autoveron poisto laskisi autojen hintaa samaa summaa kuin vero on. Autotehtaat nimittäin myyvät autot suomeen pienemmällä katteella jolla kompensoidaan sitä että suomen autovero on niin suuri. Parempi ollut tehtaiden myydä suomeen halvemmalla kuin ei ollenkaan.

      • Eibernerille

        Tuo on ihan totta. Vaikka vero poistuisi ei sitä autoa saisi todellakaan niin halvalla kun auton hinta nyt verottomana on. Autotehtaat ovat tämän jo suunnitelleet ja itseasiassa minulla on ihan sisäpiiritietoakin asiasta koska satun olemaan "paperihommissa" eräässä yrityksessä joka tuo autoja maahan. Kyllä autot silloin toki halpenee näennäisesti muttei todellakaan sellasta mitä luulette. Sitä en usko että ainakaan uudestaan veroja tarvii niiden maksaa jotka veron on maksanu. Se olisi tosiaan ryöstö niin auton omistavia asiakkaita kuin meitä autoliikkeitä kohtaan ja veikkaampa ettei pankit/ rahoituslaitokset tästä myöskään kovasti innostuisi. Auton ostaa osamaksulla yli 30 hintaluokassa yli 70% ja jos näiltä viedään kasa tonneja taskusta ei autokauppaa synny näiden kanssa ihan hetkeen. Osa osamaksuasiakkaistakin ostaa auton joka vuosi kun velka on vähän lyhentynyt. Autoveron voisi poistaa toki asteittain se olisi pidemmällä tähtäimellä kannattavaa. Berner tosiaan tekee näillä puheillaan itsestään pellen ja erittäin epäpidetyn henkilön.


      • Uusiauto

        Miten ihmeessä esimerkiksi Virossa, jossa ei ole autoveroa, tai Ruotsissa,uudet autot ovat vähintään Suomen tämänhetkisen autoveron verran halvempia. Eivätkö tehtaat ole sinne myyneet kalliimmalla.
        Tehdashinnat on harmonisoitu Euroopassa jo vuosia sitten.
        Ihan huuhaata, että tehdashinnat nousisi, jos autovero poistuu.


    • HinnatLaskee

      Jos ei halpene Suomessa riittävästi, niin aina voi mennä Viroon, Saksaan tai Ruotsiin ja ostaa auton sieltä. Kilpailu tulee pitämään huolen siitä, etteivät autot voi olla Suomessa paljoa kalliimpia kuin muualla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe