Myllymökki (spoileri/spekulointia UK-tahdissa)

DaleEmmer

Aaron Dinglehan osti Mill Cottagen jokin aika sitten huutokaupassa ja Robert kierteli sen raunioita vakuutusasiamiehen kanssa viime viikolla. Vähän epäselväksi jäänyt kuinka paljon kukakin siitä on maksanut, mutta oletan että sekä Aaron, Robert, että Liv sijoittanut siihen jokainen noin kolmasosan kauppa,- ja korjauskustannuksista.

Näihin aikoihin joku twitter käyttäjä lähetti eräälle sarjan käsikirjoittajalle linkin vanhaan jaksoon vuodelta 1986, ilmeisesti toivoi että siihen viitattaisiin tulevissa jaksoissa tai että se mahdollisesti toimisi inspiraationa tulevia uusia myllyn asioita koskevia jaksoja käsikirjoitettaessa. https://vimeo.com/196157767

Sarjan tuottaja vastasi myös yleisökysymykseen perjantaina, että mökin remontti valmistuu myöhemmin keväällä 2017. Sitä varten rakennetaan ilmeisesti studioihin uusi lavastekokonaisuus.

Mill Cottage on ollut Sugdenien omistuksessa jo useita sukupolvia ja Jack aikoi pariinkiin otteeseen kunnostaa sen asuttavaan kuntoon omalle perheelleen. Tuossa vanhassa jaksossa hän kiertelee rauniota Robert vauva sylissään ja lopuksi toteaa jotakin siihen tyyliin että haluaisiko Robert asua siellä. Jackin suunnitelmat tämänkin osalta sitten menivät lopulta pieleen. Nyt sitten vaikuttaisi että ympyrä vihdoin sulkeutuisi ja 30 vuoden jälkeen Robert muuttaisi oman perheensä kanssa vihdoin Myllymökkiin. Olisiko Jack siihen tyytyväinen vai ei jää arvailujen varaan, mutta halusipa sitä myöntää tai ei niin tuota videopätkää kun katsoo niin kyllähän Robert tempperamenttinsa, käyttäytymisensä ja äänenpainojen puolesta isänsä poika on.

63

2088

  Vastaukset

  • Rakeshi jakoi Mill talon ainakin kahteen osaan ja näkyy osia YT videolla kesäkuu 2016 ja se tuhopoltto lavastus oli tehty eri rakennukseen. Outoa oli keittiön ja tiskipöydän siirtäminen entisen olohuoneen pihanpuolen isojen ikkunoiden eteen niin näkösälle paikalle. Kingien asuessa siellä pohja oli hyvä keittiö ja oh. Saa nähdä mitä muutoksia ovat tehneet uusiin lavasteisiin. Tasokasta pitää olla. Sisustus on tärkeä.
   Talon pihan tietysti täytyy olla kunnostettu kauniiksi ennen muuttoa ja ulkokuvauksia.

   • Eilen oli ED Instagramissa pieni kuva vaalean ruskeasta kuulto maalatusta puulattiasta ilmeisesti oli Mill talosta. Samanlaista puu lattiaa näkyy ainakin HF Kartanon toimistossa.


  • Tämä on kyllä hyvä talo ollut aina, erityisesti Kingien aikaan. Mahdollisesti nyt siitä tulee vielä hienompi kun Aaron, Robert & Liv muuttaa siihen.

  • Näitä suomenkielisiä nimityksiä ei kyllä tule käyttää mistään asioista. Myllymökki, miten todella ruma nimi. Mill Cottage on paljon parempi. Sen verran on velvoite jokaisen osata englantia, jos ei osaa, opetelkaa.

   • Talojen nimet ovat selvästi oven pielessä laatassa tai yläpuolella näkyvissä joten pitäisi kieltä osaamattomankin ja vuosia sarjaa seuranneen oppia muistamaaan minkä nimisessä kukin asuu. Hölmöä esim. kun Keepers Cottage on käännetty Vartiotuvaksi,Victoria ja Adam asuu siellä ja Robertin vielä Suomen jaksoissa.
    Emmerdale Wikia sivustolla on Location niminen kohta josta löytyy kaikkien talojen nimet ja sen asukashistoria. Sivusto on muutenkin luotettavin tiedonlähde,Huom. ei ole Wikipedia. Characters kohdata löytyy hahmot. Episodes kohdasta jaksoselostukset.


   • Joshaluaatietoja kirjoitti:

    Talojen nimet ovat selvästi oven pielessä laatassa tai yläpuolella näkyvissä joten pitäisi kieltä osaamattomankin ja vuosia sarjaa seuranneen oppia muistamaaan minkä nimisessä kukin asuu. Hölmöä esim. kun Keepers Cottage on käännetty Vartiotuvaksi,Victoria ja Adam asuu siellä ja Robertin vielä Suomen jaksoissa.
    Emmerdale Wikia sivustolla on Location niminen kohta josta löytyy kaikkien talojen nimet ja sen asukashistoria. Sivusto on muutenkin luotettavin tiedonlähde,Huom. ei ole Wikipedia. Characters kohdata löytyy hahmot. Episodes kohdasta jaksoselostukset.

    ''Hölmöä esim. kun Keepers Cottage on käännetty Vartiotuvaksi''

    Ei niitä ole käännetty, vaan ne on suomennettu. Kääntämisessä ja suomentamisessa on pienen pieni ero.


  • Tuo historian yhteys -tarina on kyllä hyvä, se pitäisi ehdottomasti mielenkiintoisena asiana tuoda esille.

   • Ja arvokkaana asiana, toki, myös.


  • Minkähän takia tämä ei sopinut juonipaljastusketjuun...?

   • Mietin, että onko tämä varsinainen juonipaljastus vai ei joten avasin uuden ketjun. Onhan mökki ja siihen liittyvät asiat enemmän oma kokonaisuutensa, pääsee omassa ketjussa paremmin esille, toisessa olisi voinut vähän hukkua muiden joukkoon. Mutta totta olisihan tämän sinnekin toki voinut yhtä hyvin laittaa, mutta kun nyt näin tein, niin toivottavasti ei häiritse liikaa. Emmerdalen Instagram muuten julkaisi ensimmäisen mahdollisen kuvan uudesta studiolavasteesta, eihän tuosta paljoa selviä, mutta oletettavasti ensimmäinen kuva miltä The Mill tulee värimaailmansa puolesta näyttämään: https://www.instagram.com/p/BPsQNCOh9NM/?taken-by=emmerdale


   • DaleEmmer kirjoitti:

    Mietin, että onko tämä varsinainen juonipaljastus vai ei joten avasin uuden ketjun. Onhan mökki ja siihen liittyvät asiat enemmän oma kokonaisuutensa, pääsee omassa ketjussa paremmin esille, toisessa olisi voinut vähän hukkua muiden joukkoon. Mutta totta olisihan tämän sinnekin toki voinut yhtä hyvin laittaa, mutta kun nyt näin tein, niin toivottavasti ei häiritse liikaa. Emmerdalen Instagram muuten julkaisi ensimmäisen mahdollisen kuvan uudesta studiolavasteesta, eihän tuosta paljoa selviä, mutta oletettavasti ensimmäinen kuva miltä The Mill tulee värimaailmansa puolesta näyttämään: https://www.instagram.com/p/BPsQNCOh9NM/?taken-by=emmerdale

    Joo ei se haittaa, tämä oli ihan hyvä ketju : P


   • Mill ansaitsee kyllä oman ketjun. Kiinnostavaa on miten on tila jaettu ja sisustettu ainakin kahdeksi asunnoksi. Jos enempi niin pieniä 1mh. Rakeshin remppa ei ollut tasokas,keittiön tiskihanat isojen ikkunoiden edessä näkyi ulko-ovelle. Studiossa voi rakentaa miten vain mutta joku uskottavuus talon ulkomittojen takia täytyy olla. Vic ja Adam muuttavat todennäköisesti toiseen asuntoon,Adam oli Mill pihassa perjantaina kuvauksissa.


   • Mill on kylän ainoa talo, joka on tehty tiilestä. Ikkunan puitteet ja kuisti on maalattu kauniin tumman sinisiksi. Uutta on pihan laatoitus. Em. kuvan laatu on huono. You Tubessa näkyy Robert ja Liv videolla myös uusia sisustusvärejä,pari huonettakin osittain. Hyviä värejä mh siniharmaan vihreätä ovea,paneelia mutta oh lopullista väritystä ei vielä tiedä. Kuten ei huonejakoa. Toisessa asunnossa on portaikko olen lukenut. Jimmy meni omilla avaimillaan Milliin hiljattain kun sieppasi Rakeshin.


   • Housewatching kirjoitti:

    Mill on kylän ainoa talo, joka on tehty tiilestä. Ikkunan puitteet ja kuisti on maalattu kauniin tumman sinisiksi. Uutta on pihan laatoitus. Em. kuvan laatu on huono. You Tubessa näkyy Robert ja Liv videolla myös uusia sisustusvärejä,pari huonettakin osittain. Hyviä värejä mh siniharmaan vihreätä ovea,paneelia mutta oh lopullista väritystä ei vielä tiedä. Kuten ei huonejakoa. Toisessa asunnossa on portaikko olen lukenut. Jimmy meni omilla avaimillaan Milliin hiljattain kun sieppasi Rakeshin.

    Onko tiili rakennusaineena varma tieto? Uusimman kuvan perusteella näyttää nimittäin enemmän kalkkikiveltä (limestone englanniksi), joka vain hakattu harkon tai tiilen muotoon. Muutenkin kalkkikivi yleinen rakennusmateriaali Yorkshiressä. Kuva otettu viime viikonloppuna fani-tapaamisen aikana. https://pbs.twimg.com/media/C8qNdoFXUAAakLL.jpg


   • Coursed sandstone maininta löytyy googlaamalla Emmerdale Past and Present sivulla. Google kuvia joissa näkyy, että talot on valmiiksi leikattua kiveä rivissä kuten Mill Cottage. Talon ulkoseinien väri ei ole muuttunut remontissa. YT videoilla näkyy paremmin viime aikoina otetuissa videoissa kuin nyt em otetussa valokuvissa.
    Emmerdale Wikia sivulle Locations tulee kesällä varmasti uusi kuva Mill talosta kun piha alkaa vihertyä. Nyt siellä sivulla on Rakeshin aikainen kuva.
    Talon ikkunoissa näkyy sälekaihtimet.


  • Myllyn kuivalaho sitten saanut ilmeisesti kyytiä remontin myötä ja se onkin ollut kallis remontti. Ehkä Aaronin ja Robertin ja Livin olisi ollut järkevämpää koettaa ostaa Ericiltä se iso valmis asunto, mihin jäi yksin Valerien kuoltua. Tosin siinä ihan naapurissa lemuaa Dinglen sikolätti.

   • Erickin lato talo on kolkko ja kaikuva,huono äänieristys. Mill on sopivin talo heille kaikin tavoin.
    Hyvä sijoitus koska toisen asunnon voi myydä tai vuokrata. Talon ostamisessa oli ongelmana Aaronin haluttomuus käyttää Gordonin perintörahoja,jotka menivät kaikki Livin säätiötilille kun Aaron kieltäytyi rahoista.


  • Eikö nykyään Emmerdalessa enää käännetä rakennusten nimiä vai miten ihmeessä Myllyn talosta on tullut ''Myllymökki''? Joskus vanhaan hyvään aikaan suomennoksessa vilisi talojen niminä ainakin Päärynäpuu, Vartijantupa, Purontupa, Mulperipuu ja niin edelleen.

   Kummastuttaa myös, että miksi kartanoa on tällä palstalla alettu kutsua Home Farmiksi? Onko emmevalaista fiinimpää (hienompaa) käyttää englanninkielisiä nimiä? Näinkö vähän kääntäjien ja suomentajien työlle annetaan arvoa?

   • No jaa. Myllyn talo vs. Myllymökki, onko siinä nyt suurta eroa? Varsinkin kun englanniksikin kyseisellä rakennuksella on useita eri nimiä: 'Millhouse', 'Mill Cottage', 'The Mill' ja nyt uusimpana portinpylväässä lukee 'Emmerdale Mill'. Ja mitä ohjelman kääntäjien tasoon ja ammattitaitoon tulee niin tällä hetkellä heidän työnsä jälki on valitettavan ala-arvoista. Kiire ja tilaajan luomat paineet näkyvät käännösvirheinä aivan liian usein.


  • Eilisen 6.4. 2017 jaksojen videoissa YTubessa näkyy kuvissa Millin olohuonetta ja metalliset kierreportaat yläkertaan on hyvä ratkaisu säästää tilaa.

   • Kierreportaat jäivät minullekin eilisestä mieleen, näyttivät ihan hyviltä. Portailla kuvatut kohtauksethan ovat kuitenkin Robertin ja Aaronin tarinassa suhteellisen tärkeässä roolissa, toivottavasti myös jatkossa näin. Muuten uusi lavaste vaikutti aika isolta ja tilavalta eli on varmaan toivoa että sitä tullaan myös tulevaisuudessa käyttämään ja siellä kuvataan paljon kohtauksia sarjaan.


  • Asunnon pohjasta, 6.4 videoissa näkyy olohuoneeseen mentäessä lasikoristemaalausovesta vasemmalla puolella valk ovi johonkin,takka,upotettu kirjahylly sitten nurkka ei ikkunaa seinällä ja sisääntulon oikealla puolella kierreportaat yläkertaan ja samalla seinän puolella keittiö tasolta kaapeilta näyttävää tilaa,ikkuna peitettynä ja on 2 t.vihreätä pilaria. Kun Mill talon pihanpuolen asunnon kuvissa näkyvät ikkunoiden paikat niin on vaikea hahmottaa nykyistä pohjaa siihen. Nähty asunto sopisi paremmin oikeanpuoliseen osaan. En halua nähdä pyykkikonetta enkä harmaata jääkaappia asunnossa kun talo ja asunto on tasokkaampi kuin muut.

   • Mill cottage talon oikeapuoli näyttää paremmalta pohjalta ja YT videoissa näkyvä osa asuntoa täytyy olla siltä puolelta. Näkymä asunnosta puutarhaan on oikealta parempi ja aurinko paistaa sille puolelle ja pihassa oleva penkki on aurinkoon päin. Tumrbl kuvasta 9.4 näin. Kingin ja Rakeshin aikaan nähtiin lavastus vasemman puolisesta osasta. Muutto tapahtunee kai 25.5 jaksossa jonka M. Alderton on kirjoittanut.


   • Mill Cottagen lasimaalatusta ovesta on kuvia netissä : robron twitter,DS robron ketjussa ja oven valmistajan stainedglass yorkshire instagram sivulla,jossa esitellään työvaiheita. Valmis ovi on nähty jo sarjassa viime viikolla ja valkoinen puu seinä on maalattu t. siniseksi.   • Ihana, todella kauniilta näyttää.
    Ja tulikin tarpeeseen, kun en meinaa kestää Chasin olkkarin ja keittiön tyyliä sekä tavaroita, enkä kartanon sisätiloja.  • Miksi liv olisi sijoittanut tuohon taloon? Hänhän muuttaa kuitenkin pois jokusen vuoden kuluttua.

   Toki voinut lainata rahaa veljelleen ja sen puolisolle. Hassua silti, että Aaronin hylkäämät isän perintörahat kelpaisivatkin nyt tällä tavalla.

   • Liv halusi oman kodin,Willapakka oli ahdas ym. vaikeuksia ja tietysti he kaikki 3 ovat halunnet omaan kotiin ja enemmän tilaa. Gordon vaikuttaa Aaroniin vielä niin että rahojen käyttö oli vaikeata. Kaupan hinnasta,osuuksista ei kerrottu tarkasti. Liv ei voinut alaikäisenä nostaa rahaa,tehdä osto,laina sopimuksia. Chas on tilin valvoja. Robert on ainakin järjestänyt,maksanut talon remontin. Jotkut ihmettelivät miksei Robert maksanut kaikkea,eivät tajua että R sijoitti rahojaan Haulagen laajentamiseen. Toiseksi Aaronin,Livin pitää,olla mukana omistamisessa. Toinen talon asunto on sijoitus heille.
    Raha ja omistus asioita ei käsitellä kovin tarkasti sarjassa. Dinglen suku Lisa,Zak kyllä röyhkeänä rahastaa muita kuten saadaan pian nähdä.


   • Sisustus oh ja k osa perällä on avonaista industrial tyyliä jota pehmentää klassiset kalusteet, oh iso kunnon sohva ja erilaiset nojatuolit,koristeena, mm. vespan etuosa,retroa. Keittiö osa: valkoiset alakaapit kiertää 3lla seinällä,ei saareketta,kaksi ikkunaa. Jääkaappipakastin viinikaappi yhdistelmä aeg,ei näy olohuoneeseen. Pyöreä ruokapöytä. Olohuoneesta menee ovi johonkin? Tilankäyttö on hyvä,helppo liikkua. Sisustus ei videolla ole vielä valmis. Talon toisesta asunnosta ei ole mitään tietoa vielä annettu.


   • rbnf kirjoitti:

    Sisustus oh ja k osa perällä on avonaista industrial tyyliä jota pehmentää klassiset kalusteet, oh iso kunnon sohva ja erilaiset nojatuolit,koristeena, mm. vespan etuosa,retroa. Keittiö osa: valkoiset alakaapit kiertää 3lla seinällä,ei saareketta,kaksi ikkunaa. Jääkaappipakastin viinikaappi yhdistelmä aeg,ei näy olohuoneeseen. Pyöreä ruokapöytä. Olohuoneesta menee ovi johonkin? Tilankäyttö on hyvä,helppo liikkua. Sisustus ei videolla ole vielä valmis. Talon toisesta asunnosta ei ole mitään tietoa vielä annettu.

    Sisustus todella maskuliininen, kaljoillekin oma kylmäkaappi! Lavaste myös vaikuttaa tilana todella suurelta. Lupaa hyvää parin tulevaisuuden kannalta, tuskin tv-yhtiö kävisi turhaan isoa ja kallista lavasterakennelmaa rakentamaan, eli robron tulee olemaan yhdessä ainakin pari vuotta arvelisin. Lisäksi sellainen huomio nykyisen juonikuvion kannalta että teollinen sisustus terävine kulmine ja putkineen ei ole mitenkään, millään tavalla lapsiystävällinen.


   • DaleEmmer kirjoitti:

    Sisustus todella maskuliininen, kaljoillekin oma kylmäkaappi! Lavaste myös vaikuttaa tilana todella suurelta. Lupaa hyvää parin tulevaisuuden kannalta, tuskin tv-yhtiö kävisi turhaan isoa ja kallista lavasterakennelmaa rakentamaan, eli robron tulee olemaan yhdessä ainakin pari vuotta arvelisin. Lisäksi sellainen huomio nykyisen juonikuvion kannalta että teollinen sisustus terävine kulmine ja putkineen ei ole mitenkään, millään tavalla lapsiystävällinen.

    Paikan päällä tila on todennäköisesti paljon pienempi kuin mitä näyttää kuvaruudulla.
    Tuttuja on joskus ollut TV-ohjelman nauhoituksessa yleisönä ja sanoivat, että yllättävän pieni tila vaikka näyttää TV:ssä isolta.


   • Lavaste videon katsominen vie pois mielikuvaa talosta,kodista. Tilan yläosan näyttämisen olisi voinut jättää pois vaikka tietää ettei huoneita tehdä päällekkäin. Ikkunoiden sijainti vastaa talon oikeata puolta. Mitä varten se outo metallinen syvennys ja rataskoukut keskellä keittiön seinää on tehty?Aaronin leivänpaahtopiste,riippuvia ruoka aineita? Sohva oli sentään täyspitkä. Sitten kun näkee jaksoja sieltä huomaa ettei tila ole niin suuri.


   • Keittiön tilanjako on hyvin suunniteltu. Keittiökoneet ovat AEG ja useita uuneja joiden välissä oleva metallitaso sopii uunipellin tai ruoka astian laskutilaksi. Sarjan pääsponsori on pakaste ruokaketju, jonka tuotteita varmaan nähdään käytettävän kun on näin hyvin varustettu keittiö tehty. Sopiiko pyöreä pöytä muuhun kuin syömiseen? Kierrätysromua sisustuksessa on liikaa. Nähty makuuhuone sisustus oli kyllä huono,kolkko,valaisimet ja seinähäkkyrä. Meneekö olohuoneesta ovi työhuoneeseen,wc,kellariin,varastoon? Mill talossa on oikea lasikuisti ja eteinen.


  • Emmerdalessa ei näköjään pureta, eikä kokonaan hävitetä ikivanhoja rakennuksia.
   Vaikka niissä olisi mitä vikoja. Sisulla ja sitkeästi, kaikenmaailman hylätyt maatilat ja ladot ja myllyt ym. remontoidaan asunnoiksi. Luulisi olevan joskus halvempaa ja paljon helpompaa rakentaa uutta. Mutta monia kiehtoo nykyään enemmän tuo ajan patina. Eihän vanhojen rakennusten täyttämään kylään sopisikaan sekaan, mitään uudenaikaisia rakennuksia.
   Laitkin määrää tälläisistä asioista, mitä saa rakentaa ja mihin.
   Emmerdalen kaikki rakennuksethan on ikivanhoja. Kuten yorkshiressa oikeastikin on.

   Uudenlaisia rakennuksia emmerdalessa tuskin jatkossakaan tullaan näkemään.
   Siksi kai on pakkokin remontoida vanhoja rakennuksia asuttavaan kuntoon, etenkin sisätiloiltaan. Kauniiksi ja viihtyisiksi kodeiksihan näitä vanhoja rakennuksia on entisöity.
   Mutta silti joskus ihmettelen, että vanhasta pitää tehdä uutta, vaikka kuinka vaikeaksi menisi. Isoja, vaikeita ja rahaa vaativia projekteja tuollaiset.
   Eikä kylässä ole, kuin tämä yksi rakennusurakoitsija Ronnie Hale ja hänkin huseeraa yksin, ilman omaa yritystä. Kyllä tässä sarjassa olisi rakennusfirman yrittäjällä hommaa.

   • Oikeesti hei huomioita_sohvalta, oletko sinä noin yksinkertainen?

    Emmerdale on Kevin Laffanin luoma englantilainen saippuasarja, joka kuvaa - kuvitteellisen yorkshireläisen kylän asukkaiden elämää.
    Koko kylähän on tehty tätä tv-sarjaa varten. Kaikki talot ovat tv-sarjan lavasteita, eivät ne ole oikeita koteja!
    Ei niitä rakennuksia mitkään "lait" määrää vaan kaupallisuus!
    Tavaroiden valmistajat antavat tuotantoyhtiölle rahaa ja vastikkeeksi heidän tuotteitaan näkyy sarjassa. Taloja rempataan just sen takia, että saadaan lisää fyrkkaa uusilta firmoilta, käytännöllisyydestä tai mistään muustakaan viis veisataan. Kyse on mainonnasta ja rahan tekemisestä.


   • Sarjan pää sponsori on pakaste ruoka yritys mm. perunaa,vihanneksia McCann jonka tuotteita näkyy Davidin kaupassa ja mainostauoilla esitysaikaan. Millin keittiö on hyvin varustettu ja merkin tunnistaa. Lasimaalattu sisään tulo ovi olohuoneeseen on teetetty käsityönä.
    Kylän Eläinlääkäri talossa kuvataan ja keväästä syksyyn myös parissa muussa talossa, Brooke Cottage, Victorian ja Adamin Keepers, Meganin Tenant. Muut sarjassa nähtävät asuntojen sisustukset ovat ITV Leedsin studiolavasteita. Emmerdale sarjassa kuvataan paljon ulkona kauniissa maisemissa se on hyvä juttu.


   • Leikisti:
    paikallinen museovirasto on laittanut talot suojeluun, joten niitä ei saa purkaa
    tai kaavamääräykset kieltävät tekemästä erinäköistä uutta tai muuttamasta ulkonäköä.


  • Voi ei! En tiennyt emmerdalen olevan kuvitteelleellinen tv-sarja, olen koko ajan luullut kaikkea aidoksi, niitä kotejakin.
   Sydämellinen kiitos sinulle "halloota_mitä_tuubaa"kun kerroit minulle tämän kaiken.
   Olenkin ihmetellyt lavastekylässä vieraillessani, ettei ketään ollut kotona, enkä nähnyt missään emmerdalesta tuttuja henkilöitä. Kyllä minä niin kauhean pettynyt olin.
   Toivottavasti ymmärrät älykkörealistina, että yllämainittu on yhtä kuvitteellista ja lavastettua, kuten emmerdalekin. Etkä, poikkeuksellisen epärealistisesti kuvittelisi minun olevan noinkin yksinkertainen.

   Tiesitkö sinä "halloota_mitä_tuubaa"
   Kuvitteellista sarjaa varten lavastetussa kylässäkin, talojen on tarkoitus näyttää vanhoilta ja osan niistä remontoitaviltakin. Koko miljöön on koetettu lavastaa näyttämään mahdollisimman aidolta yorkshireläiseltä kylältä? Siihen panostetaan, siitä huolimatta, että on sinunlaisia, eläytymiskyvyttömiä katsojia. Jotka haluavat suhtaua kaikkeen näkemäänsä, vain lavasteina ja kuvitteellisena. Sekä nälviä niitä, jotka näkevätkin näitä asioita toisin.

   Kommentointiani vielä selventäen. Tarkoitin, niitä aitoja englantilaisten maalaiskylien rakennuksia ja niiden aidontuista jäljittelemistä sarjan lavastuksessakin.
   sitä, ettei vanhojen rakennusten sekaan sovi uutta ja modernia. Eikä poikkeuksia tehdä tv-sarjan lavasteissakaan.

   Väärinkäsityksiä aiheuttaneesta kommentointitavastani huolimatta. Enköhän ole riittävän perillä tästä sponsorointisysteemistäkin. Eihän näitä sarjoja missään, eikä kukaan tee ilman rahaa ja näitä tukijoita=sponssaajia.
   Vaikka osaankin eläytyä sarjan tapahtumiin, hokematta itselleni koko ajan.
   Tämä ei ole totta, tämä on vain kuvittellista. En eläydy kuitenkaan niin paljon, etten ymmärtäisi kyseesssä olevan, vain kuvitteellinen tv-sarja, lavasteineen ja roolihenkilöineen.

   Kommenttini voi tietysti nähdä ja ymmärtää jokainen omalla tavallaan ja sitä voi myös arvostella, omalla tavallaan. Myös sinun tavallasi, ilkeään ja asiattomaan sävyyn.
   Jopa kyseenalaistaen älyni. Sinullahan on siihen tietysti varaa tuollaisena "älykkörealistina"
   Mikäli kommentointityylini häiritsee sinua noin paljon. Sinun kannattaa jatkossa jättää kommentointini kokonaan lukematta.

  • Olen käynyt Los Angelesissa. Samassa hotellissa oli ihmisiä jotka kulkivat pongasivat leffojen tapahtumapaikkoja, oli tyyppejä jotka kiersivät jopa bussiajeluilla katsomassa julkkisten taloja ja illallispöydissä kävi kuuma keskustelu siitä ketä kuuluisuuksia oli nähty, kenen asunnon portista oli saatu otettua kuva jne.
   Silloin mietin, että elävätkö nämä ihmiset jotain rinnakkaistodellisuutta, tv-sarjojen, elokuvien ja julkkisten kautta. Nyt ihmettelen vielä enemmän, joku käy oikeasti katsomassa tv-sarjan lavasteitakin, miettii millaiset kodinkoneet sarjassa on jne. Ei voi muuta sanoa kuin huhhuh.

   Mitä aitoihin Yorkshirelaisiin kyliin tulee, niin kuinka monessa englantilaisessa kylässä olet käynyt?
   Kyllä niihin uusia taloja rakennetaan, eivätkä ne kaikki ole vanhojen piirustusten mukaan tehtyjä.

   • En kyllä menisi kyläkierrokselle enkä studiolle katsomaan lavasteita. Mill cottage on ollut pois käytöstä 1.5 vuotta ja ensi viikolla nähdään Englannin jaksoissa miltä se nyt näyttää ja mitä tapahtuu. Sarjassa on kiinnostava vaihe muutenkin menossa ja koskee taloon muuttavia. Esittely video asunnosta on netissä löydettävissä,YT. Kodinkoneet tunnistaa pohtimatta. Olisi kummallista jos sarjan vakituista katsojaa ei kiinnosta uusi sisustus.


  • Älkääpä räävitelkö toisillenne. Ainoastaan minulla on siihen oikeus täällä.

  • Eilisessä jaksossa pari asukasta Aaron ja Robert muutti Mill Cottage taloon,Liv on äitinsä luona. Tavarat eivät olleet vielä paikoillaan,laatikoissa lattialla. Talossa on pirisevä ovikello!, muissa kylän taloissahan vain kolkutellaa,hakataan oveen. Makuuhuone nähtiin ja se ei ole sama huone mikä oli maaliskuun jaksoissa. Huoneen kapeahko ikkuna on nurkassa oikealla seinällä,puitteet ja listat huoneessa ovat valkoisia. Kph on vasemmalla seinällä. Sänky ja yöpöydät em välissä. Talon toisesta asunnosta ei ole mitään mainintoja eikä tietoa myydäänkö vai vuokrataanko se.

   • Mill talossa on myös ovipuhelin ja oh mennään 3 oven kautta. Valvontakamera,hälytysjärj? Takan yläpuolella on iso naksuttava kello jonka äänen kuulee. Sarjassa kuuluu aika paljon lintujen ääniä,kyyhkysen kujerruksia myös sisälle huoneisiin. Variksen raakkunta on kyllä parempaa,kotoista kuultavaa koska se ei ole jatkuvaa. Ainakin 2mh ja 2kph on yläkerrassa mutta mikä tila,huone on oh vieressä. Tämän tasoisessa talossa pitäisi olla vieras wc alakerrassa. Piha valaistusta on lisätty ja näyttää varmaan kauniilta syksyllä.


   • rbnf kirjoitti:

    Mill talossa on myös ovipuhelin ja oh mennään 3 oven kautta. Valvontakamera,hälytysjärj? Takan yläpuolella on iso naksuttava kello jonka äänen kuulee. Sarjassa kuuluu aika paljon lintujen ääniä,kyyhkysen kujerruksia myös sisälle huoneisiin. Variksen raakkunta on kyllä parempaa,kotoista kuultavaa koska se ei ole jatkuvaa. Ainakin 2mh ja 2kph on yläkerrassa mutta mikä tila,huone on oh vieressä. Tämän tasoisessa talossa pitäisi olla vieras wc alakerrassa. Piha valaistusta on lisätty ja näyttää varmaan kauniilta syksyllä.

    Piha on todella nätti ja hienoksi laitettu, ja huomattavasti isompi kuin aiemmin, varmasti nätti ja hieno kun valot ovat päällä. Heillä on nyt viimein arvokiinteistö, jonka tarvitsevatkin isoihin, tuleviin juonitarinoihin. Pilarit ovat myös hyviä keittiön ja olohuoneen välissä.


  • Eilisessä jaksossa 29.8. nähtiin kuinka Jason saapui Mill Cottageen hakkasi lasikuisti ulko-ovea ja Aaron ja Adam näkivät asunnon olohuoneen ikkunasta Jasonin ulkona. Omituista koska aikaisemmin nähty asunnon pohja sopii talon oikeanpuoleiseen osaan jonka olohuonen ikkunasta ei näe ulko-ovelle. Lasimaalausovi on vastapäätä olohuoneen ikkunaseinää. Jos nähty asunto nro 1 on tehty pihanpuolen osaan missä Kingit asuivat niin nykyinen sisäänkäynti ei sovi pohjaan,sen täytyisi kiertää oudosti pitkän käytävän kautta talon takaosan kautta. Ja mihin olohuoneesta johtava valkoinen ovi menisi? Komeroon,kellariin? Liv palaa 11.9 kylään ja saa nähdä onko hänelle tehty omaa huonetta. Vai pitääkö katsojan unohtaa käsikirjoitus mokat ja epäloogisuudet. On vain tehty 1 setti ja nyt vielä pähkäillään miten as nro 2 pitäisi sopia taloon.

   • Kyllähän ne huushollit muuttuvat aina välillä. Kingienkin kartanossa takka muutti ikkunoiden väliin ulkoseinälle jo kauan sitten.
    Joskus on netissä näytetty osa kulisseista, Kolmiseinaiset lavasteet, missä etuosa on katsomoon eli kameroihin päin.
    Brittisarjoissa muuten on taloissa aina takaovi, ja useimmiten se on auki, vaikka etuovi on lukittu salvoilla. Murhaajat hiippailevat kyökin kautta.
    Niin on Emmerdalen taloissakin. Ikävät vieraat livahtavat takaovesta ja salarakkaat samoin.
    Lavasteissa on säästetty, kun makuuhuoneet sijaitsevat yläkerrassa ja vain portaat on näkyvillä. Kukaan ei ole kammareissa käynyt. Olisi nyt vähän vaihtelua, jos vaikka joku kartanon ylellisistä makuuhuoneista vilahtaisi ruudussa edes joskus.

    Dinglen vinttikammaria on joskus näytetty. Dinglet kun ovat niin ahtaasti pirtissään, että kaikkia kohtauksia ei saa mahdutetuksi niihin tiloihin.


   • Aaronin,Livin ja Robertin asunto nro 1 on se Kingien aikainen pihan puolelle näkyvä osa, yhdistetty oh ja keittiö ja as 2 menevä ovi on suoraan vastapäätä lasikuisti ovea. Asunnon 1 oh ikkunasta siis todella näkee ulko-ovelle kuka soittaa ovikelloa. Joku oli käynyt hiiviskelemässä kylässä ja videoinut mm. Myllytalosta näkymiä jossa oven sijainti näkyy. Itse uusi asunto on lavastettu tietysti studiolle.


   • Mill Cottagen, Myllytalon, pohja, as 1 kohdalta tilanjako ei vastaa sitä mitä ulkoapäin voisi kuvitella. Asunnon olohuoneeseen siis mennään sisään eteiskäytävän kautta ovesta, joka on vastapäätä olohuoneen ikkunaa josta näkee talon ulkokuistille. Olohuoneesta menee ovi ainakin wc tiloihin, joka siis jää ulko-oven ja eteiskäytävän välille ja josta on ikkuna josta pääsee ulos talosta ja näin sanottiin ja nähtiin eilisessä jaksossa. 14-15.2 jaksot.
    Hassua, sen ikkunan paikka? Jos samasta tilasta on pääsy alakautta kellariin ja sen kautta toiseen asuntoon niin poistuminen talosta on mahdollista sen as2 ikkunoiden kautta.
    No, Katsojan pitää unohtaa epäloogisuudet sillä onhan niitä muitakin, esim. Williksen takahuoneen, oh, ikkunan sijainti ei vastaa rakennuksen ulkopuolelta näkyvää.
    Talon toisesta asunnosta ei ole puhuttu mitään. Se jätettiin remontoimatta, lavastamatta koska eivät ole päättäneet miten juonet jatkuu.
    Jacobs Foldiin tekivät uuden sisustuksen ja se nähdään meillä syyskuun jaksoissa mutta Victorian rempattu Keepers nähdään vasta joulukuun jaksoissa.


  • 2.asuntoon muutti jo jokin aika sitten Connelton Primary Schoolin (siis se koulu, mitä seudun lapset käyvät) rehtori Jessie Grant. Aaron valitti hänen pitävän meteliä, mutta muuten vuokralaisen ja asunnon omistajien välillä on kanssakäymistä ei ole ollut, tai siis sitä ei ole televisiossa näytetty. Marlonin ja Jessien välillä on ollut jotain sutinaa jo kuukausien ajan, mutta juttu ei ole edennyt mihinkään. Jessiellä on poika, joka myös tulee muuttamaan kylään, mutta häntä ei ole vielä nähty jaksoissa tähän mennessä, ilmeisesti roolitus vielä kesken. Sopivaa näyttelijää rooliin etsittiin jokin aika sitten, mutta mitään sen tarkempaa tietoa kuka hän tulee olemaan ei ole. Se kuitenkin tiedetään, että joku Danny Millerin ystäväpiiriin kuuluva halusi roolin itselleen. Toivottavasti ei sitä saa, koska ainakaan itse en voi sietää suosimista kaveri/sukulaissuhteiden perusteella. Työhön kuin työhön pitäisi aina palkata se paras ja hommansa osaava eikä hyvää kaveria/tyyppiä.

   Viikko sitten Emmerdalen kuvauspaikka kierrokselle olleet turistit olivat puolestaan ladanneet nettiin kuvia myllyn mökistä joka täynnä ilmapalloja. Taas jotkut juhlat siellä siis tiedossa...?

   • Mylly taloa käytetään varastona jossa säilytetään esim tekokukkia,lavasteita ja sinne tehdään mh lavastuksia esim. ne nähdyt Robron makuuhuoneet ja Livin huone.,Kingien seksi puuhat. Viime kesänähän yksi mies pääsi kylään kuvaamaan ja oli video YT. Ne pallot voi liittyä muiden juttuihin.
    En halua minäkään Dannyn kavereita sarjaan. Huono näyttelijä Adam lähti onneksi enkä halua takaisin.
    Marlon on aika riesa sarjassa. Niin pakotettua yrittämistä,pelleilyä kaikki. Jess turhis hahmo evvk.


   • odotanparempaasarjalta kirjoitti:

    Mylly taloa käytetään varastona jossa säilytetään esim tekokukkia,lavasteita ja sinne tehdään mh lavastuksia esim. ne nähdyt Robron makuuhuoneet ja Livin huone.,Kingien seksi puuhat. Viime kesänähän yksi mies pääsi kylään kuvaamaan ja oli video YT. Ne pallot voi liittyä muiden juttuihin.
    En halua minäkään Dannyn kavereita sarjaan. Huono näyttelijä Adam lähti onneksi enkä halua takaisin.
    Marlon on aika riesa sarjassa. Niin pakotettua yrittämistä,pelleilyä kaikki. Jess turhis hahmo evvk.

    Yksinkertaisin selityshän se usein oikea on. Eli taisivat ne ilmapallot olla tosiaan vain varastossa myllyssä, eilisessä jaksossahan niitä kartanon lastenjuhlissa rekvisiittana käytettiin. Itse kyllä pidin jonkun mielikuvitusrikkaan teoriasta että niitä olisi käytetty tulevissa vesirokkojuhlissa, Aaronillahan on nyt vesirokko. jolla selitetään hänen poissaoloaan ja sitä ettei pääse äitinsä luo.

    Myllyä ympäröivä puutarha on kyllä laitettu kauniiseen kuntoon, toivottavasti jatkossa kuvaisivat siellä lisää kohtauksia. Tänäänhän Marlon ja vuokralainen Jessie kohtasivat pihapolulla lyhyesti.


  • Myllyn piha ja puutarha on upein koko kylän asumuksista, arvokkaampi ja asukkaidensa arvolle sopiva.

   Työt menevät aina suhteilla. Ei ole mitään merkitystä. Aivan hyvin voi Danny Millerin ystävä saada roolin. Miller on sarjan pääosan esittäjä, ja suurin tähti. Hän voi välittääkin halutessaan ystäviään töihin, hänellä on siihen varaa.

  • Sisäkuvaukset tehdään käsittääkseni studio oloissa eikä kylän rakennuksissa.
   Muutenkin on vaikea muistaa talojen nimiä , asukkaat vaihtuvat. Parempi olisi puhua palstalla esim Nicolan ja Jimin koti, Laurenin koti jne. Ymmärrän, että Briteissä on tapana nimetä kylän talot.
   Aaronin ja Roopen koti on turhan harmaan metallinävyinen miesluola, mutta aikansa kutakin.

  • Mill Cottage talon puutarhassa nähtiin eilen eka kertaa tälläinen rakennelma.
   https://youtu.be/kc2N1wnXHOA
   Asunnon nro 1 pohja jo vaatii luovaa mielikuvitusta sovitettuna talon ulkoiseen muotoon ja nyt sitten tämä ovi ja portaat alas puutarhaan. Vai onko kuvattu jonkun muun talon takapihalla? Puutarha kohtauksia kaipasin talosta jo viime kesänä. Hienoa, että kylään on tehty lisää ulkotiloja.

   • Tänään näin Twitterissä #robron kyläkierroksella otetun kuvan Mill Cottagen puutarhasta.
    Ja todella em. rautakaide ja pirtaat on rakennettu talon takapihalle talon oikean puolen taakse mikä näkyy 7.8 videolla YT. Joulukoristeitä ei näy taloissa vielä.


  • Puutarha mökin ympärillä on iso ja kaunis, saisivat näyttää sitä enemmän sarjassa.

  • Aaronilla ja Robertilla on kyllä kylän hienoin, isoin ja modernein talo pihoineen.

  • Tuntuu väärältä ja pahalta kun Robert Sugden ei enää asuu myllyssä, vaan kaiken maailman Dinglet ovat vallanneet sen itselleen. Järjestelevät siellä turhanpäiväisiä syntymäpäiväjuhlia paikkoja rikkoen ja sotkien siisteydestä pätkääkään välittämättä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   295
   12095
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   227
   7687