Totuus YFU:sta

FaktaaYFUsta

Kuluttajavirasto langetti sakon uhalla toimintakiellon YFU:lle 23.2.2010. Kielto koski vaihto-ohjelmien tarjontaa ja myyntiä, koska YFU ei halunnut rekisteröityä valmismatkaliikkeistä pidettävään rekisteriin, eli ei halunnut noudattaa yleistä valmismatkalakia!!
YFU koki valmismatkalain noudattamisen jopa niin suurena rasitteena toiminnassaan, että lähti vuosien valituskierteeseen vaatimaan vapautusta mielivaltaisemmalle toiminnalle, jossa vaihto-oppilailla ei olisi edes sitä ainoaa ja olematonta kuluttajansuojaa.

YFU:n vastaan pullikointi valituksineen ei onneksi tuottanut tulosta. Ratkaisut on saatu Kuluttajavirastosta, Hallinto-oikeudesta ja Korkeimmasta hallinto-oikeudesta:

http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/vuosikirjapaatokset/vuosikirjapaatos/1372402141152.html

Korkein hallinto-oikeus on vuodesta 1918 lähtien julkaissut vuosikirjassaan ratkaisuselosteet periaatteellisesti merkittävimmistä päätöksistään. Vuosikirjaan valitaan päätökset, joilla on merkitystä lain soveltamiselle muissa samanlaisissa tapauksissa tai joilla on muutoin yleistä merkitystä!

73

2226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KaruTotuusYFUsta

      Toiminnanjohtaja Elina Talonen-Lintunen,

      "Kuttajansuojalainsäädäntö on laadittu elinkeinonharjoittajaan nähden heikommassa asemassa olevan asiakkaan suojaamiseksi."

      Miksi YFU kokee valmismatkalain noudattamisen niin vaikeana? Koetteko myös allekirjoittamanne Opetushallituksen suositukset yhtä haasteellisina toiminnassanne? Onko mielestänne pelkkä paluulentolippu, joka lyödään vaihtarille kouraan lähtiessä, riittävä kuluttajansuoja?

      Vetoomuksenne valituksissa on kerrassaan pöyristyttävää luettavaa kaikessa kieroudessaan. Toivottavasti kaikki kauttanne vaihtovuotta suunnittelevat lukevat valituksenne huolella läpi! Se kertoo paljon aattellisuudestanne.

      Kerrotte olevanne voittoa tavoittelematon aatteellinen yhdistys, joka tekee yhteistyötä Opetushallituksen kanssa saaden sieltä tukea vielä valtionavun lisäksi!? Tämä on ehdottomasti asia, johon tulee puuttua. Sivujanne lukiessa, on "voittoa tavoittelematon" toimintanne täysin rinnastettavissa pahamaineisiin kaupallisiin ruotsalaisjärjestöihin. Vaihto-ohjelmien hinnat ja järjestöjen "verosuunnittelu" on samaa luokkaa, eli vaihtareiden perheiltä viedään soma summa rahaa, joka pyritään vielä kikkailemaan verottomaksi, mitä YFU:n rekisteröimättömyys valmismatkaliikkeenä olisi helpottanut.

      Suomen Youth For Understanding, tämä haki loppuvuodesta -16 hallitukseensa asiantuntijoita, joilla on kokemusta ja asiantuntemusta nimenomaan varainkeruusta, markkinoinnista ja taloushallinnosta...

      Eikö Elina ole vielä näiden seitsemäntoista vuoden aikana oppinut, että puheet ja markkinointi pitää olla jossain linjassa yrityksen toiminnan kanssa? Nyt puhutaan yhtä ja toiminta on jotain ihan muuta.

      Häpeäisitte!!!

    • AattellistaJoopaJoo
      • YFU_HuijareittenHuijarit

        Jaaha, että varallisuuden kartuttaminen ei näyttele mitään osaa toiminnassa, niinkö?? Kunnon koplausta!


      • KysymyksetEstettiin

        No niin, YFUkin sitten PERUI INFOTILAISUUTENSA, joka piti olla 1.2. Helsingissä. Peruutusilmoituksessa todetaan kierosti, että ko. tilaisuus on siirretty pidettäväksi 15.2.
        Tarkennettakoon, että alkuperäisen ilmoituksen mukaan infot piti olla 1.2. ja 15.2. Helsingissä. Eli 1.2. ilmoitettu tilaisuus on PERUTTU eikä siirretty!
        Näin YFU seuraa STS:n ja Exploriuksen jalanjälkiä pakoillessaan vastuuta ja vastaamista!!
        Herättääkö luottamusta?


      • Hohhohmikäposse

        Paljon on populaa puuhastelemassa YFUlla! On jos jonkinlaista johtajaa ja päällikköä. Kaikki luonnollisesti vapaaehtoistyössä ja puhtaasta aatteesta, eikö niin?😂😂
        Onko muuten YFU johtajilla käynyt lainkaan mielessä, että vaihtoon lähtöön saattaa liittyä muitakin kysymyksiä kuin kohdemaan valinta? Jo pelkästään tämä kommenttiketju vaatisi aika monia vastauksia...
        Mites YFU johtajien suomen kielen taito? Onko äidinkieli vähän hakusessa sekin?
        http://www.yfu.fi/vuoden-viimeiset-infotilaisuudet/


    • Järjestötvenkoilee
    • EiKunSaunanTaakkeVaan

      Siis todellakin pöyristyttävää kieroilua!
      YFU:han tuolla toteaa mm. näin:

      "X toimii Suomessa kiinteästä toimipisteestä ja X:n vastuunalaiset toimihenkilöt ovat Suomessa asuvia Suomen kansalaisia, jotka ovat tavoitettavissa jokaisena vuorokauden aikana yhdistyksen konttorissa tai päivystyspuhelimen välityksin. Kuluttajat (vaihto-oppilaat) eivät ole erityisen suojelun tarpeessa asioidessaan X:n kanssa."

      Ai ihanko on yfun vastuunalaiset toimihenkilöt Suomessa kans?
      Ja vaihtarit eivät yfun mukaan ole erityisen suojelun tarpeessa asioidessaan yfun kanssa?! Pöyristyttävää!!
      Suora valhe ja sitten se on yfun mielestä ihan ok, ettei vaihtarit tarvitse suojelua.

      • VarsinainenAate

        Yfu=youth for understanding. Minä en ole enää nuori, mutten silti voi ymmärtää näiden järjestöjen moraalittomuutta. Enkä ymmärrä näitä järjestöjen hihittelijöitäkään.


      • Kenenpitääparantaatavat

      • YFUnToimetSalataan
        Kenenpitääparantaatavat kirjoitti:

        Täällähän olikin jo kokonainen ketju yfun tekosista.

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13423432/yfu-aluejohtajapedofiilijatkoayfu-kauhutarinoita

        Kyllä olisi pikkasen muutettavaa tämänkin järjestön tavoissa ja vaikka ihan heti.

        Ei sitten kestänyt YFU tekostensa paljastumista, vaan vaati poistamaan koko ketjun!!!
        Näin toimii "hyväntekeväisyyspohjalta toimiva puhtaasti aatteellinen yhdistys"
        Aluejohtajapedofiilit, koplaukset ja muut siivottomuudet piti saada pois ihmisten silmistä...
        Suomessa olette onnistuneet saamaan surkeiden ruotsalaisjärjestöjen vanavedessä paremman maineen, mitä olisitte ansainneet. Maailmallahan maineenne on huono.
        On selvästi tarvetta ruotia ja valaista toimintaanne tarkemmin Suomessa.


    • PahempiToistaan

      "YFU:n vaihto-oppilasmatkatoimintaa ei harjoiteta kaupallisin perustein eikä ansiotarkoituksessa tai taloudellisen hyödyn hankkimiseksi, kuten kuluttajansuojalain 1 luvun 5 §:ssä edellytetään. YFU on voittoa tavoittelematon ja puhtaasti aatteellinen yhdistys."

      Naurattaisi jos ei niin raivostuttaisi tämä vaihtojörjestöjen valheellinen ja vilpillinen toiminta!
      Mikähän mahtaa Elina Talonen-Lintusen vastaus olla siihen, mihin vaihto-ohjelmasta perityt maksut käytetään? Toimistokulut, isäntäperheen hankinta ja lentoliput ei kelpaa vastaukseksi. Meinaan vaan, kun vaihto-ohjelmienne hinnat ovat samaa luokkaa kuin kaupallisilla järjestöillä, jotka tekevät miljoonatilejä vuosittain! Mikäli toimintaa ei harjoiteta taloudellisen hyödyn hankkimiseksi ja se olisi aatteellisella pohjalla, tulisi hintojen olla verrattavissa lähinnä rotareihin! Rotarien kautta vuosivaihdon hinta on n. 2.000€ ja vaihto-oppilaille maksetaan vieläpä n. 60€ taskurahaakin kuukausittain. Paljonko YFU maksaa?!

      • OliMullakinKerranAate

        En tiedä ei varmaan mitään, mutta järjestöillä pitäisi olla vakuutukset kunnossa, mistä maksaa rahat takaisin, jos ei pysty tuottamaan maksettua "aatetta"!


    • YFUnAatetta

      "Vanhempi, jätä vaihto-oppilas rauhaan – jatkuva yhteydenpito vaikeuttaa itsenäistymistä"
      "Liiallinen yhteys voi lietsoa koti-ikävää ja se vaikeuttaa itsenäistymistä, Seppälä muistuttaa."
      Näin siis Riikka Seppälä YFU:n apulaistoiminnanjohtaja mediassa.

      Hallinto-oikeuteen tekemissään valituksissa YFU on todennut, ettei kuluttaja (vaihto-oppilas) ole matkoillaan erityisen suojelun tarpeessa.
      Onko YFU:lla unohdettu vastuukysymys, vai onko kyseessä tietoinen ja härski laiminlyönti?
      Tiedoksi Riikka Seppälälle, että alaikäisen nuoren vanhemmilla on lain mukaan oikeus ja VELVOLLISUUS pitää huolta alaikäisestä lapsestaan! Vaihto-ohjelman aikana järjestö on myös VELVOLLINEN huolehtimaan vaihto-oppilaistaan.

      Kuuluuko YFU:n aatteeseen nuoren pakkoitsenäistyttäminen rajoittamalla vaihto-oppilaan yhteydenpitoa omiin vanhempiinsa ja laistamalla järjestönä alaikäisen suojelusta?!

    • YFUnSelityksetPotaskaa

      Kuinkahan moni YFUn kautta vaihdossa ollut vaihtari ennen kuluttajaviraston pakkokeinoja on tiennyt, ettei YFU kuulu valmismatkaliike rekisteriin eikä näinollen ole noudattanut edes valmismatkalakia? Järjestöthän auliisti kertovat markkinoinnissaan kuinka ovat luotettavia ja noudattavat sutä sun tätä, mutta todellisuudessa toimintaa ohjaa pelkästään maajohtajien ja muiden managerien sairaat mielenliikkeet ja päätökset.
      Kiinnitti huomiota YFU:n valituksessa moni kohta, erityisesti tämä:
      "Verottajan kanta voidaan kiteyttää seuraaviin lainauksiin: "Koska kysymys ei ole elinkeinotoiminnan muodossa tapahtuvasta palvelun myynnistä, ei yleishyödyllinen yhdistys ole toiminnastaan arvonlisäverovelvollinen (ALV 4 §)" ja "(t)uloverotuksen osalta esitetään, ettei yhdistyksen saama tulo vaihto-oppilastoiminnasta ole elinkeinotoimintaa. Jälkiverotusta ei esitetä toimitettavaksi, koska toiminta on veroviranomaisen toimesta aikaisempina vuosina tutkittu ja verovelvollinen saa luottamuksen suojaa."
      Hetkinen! Kyllä nyt on taidettu viedä verottajaa kuin pässiä narussa ja syöttää täyttä puppua. Jos YFU on lähettänyt vuosikaudet Suomesta suurimpia määriä vaihtareita maailmalle ja hinnat ovat samaa luokkaa kuin kaupallisilla järjestöillä, niin onhan se nyt kumna jos kyseessä ei ole liiketoimi! Sen verran kiinnostaa nyt asian tulkinta, että aion ottaa yhteyttä veroviranomaiseen.

    • AatteellaSumutusta

      Varsinainen posse on tosiaan YFU:lla Suomessa:
      http://www.yfu.fi/yhteystiedot/
      Jokainen voi googlaamalla etsiä lisätietoa näistäkin sankareista ja vetää johtopäätökset. Onko toiminta voittoa tavoittelematonta ja ovatko he mukana toiminnassa vapaaehtoistyöntekijöinä pelkän aatteen voimalla? Uskallan epäillä.

      • tied

        Ota selvää asioista ennen kuin tulet haukkumaan.

        Nimetyt henkilöt eivät ole vapaaehtoistyöntekijöitä. Yhdistyksessä on tehtäviä, joita ei voi jättää vapaaehtoisten varaan. Tarvitaan vakinaista palkattua väkeä. Säännöllistä kokopäivätyötä tai edes puolipäivätyötä ei kukaan missään tee palkatta. Jokainen tarvitsee rahaa elämiseen, sossustako se pitäisi hakea?

        Vapaaehtoiset ovat asia erikseen. He tekevät satunnaisia tehtäviä kuka mistäkin syystä. Ei siinä suurta aatetta tarvita, halu vain tehdä jotain, olla mukana jossain, harrastukseksi. Osaatko kuvitella, että se voi olla hyvinkin palkitsevaa? Ihmiset tekevät paljonkin vapaaehtoistyötä, jopa vanhusten ulkoiluttajina ilman palkkaa. Sinulle ehkä uutta ja outoa? Elantonsa vapaaehtoiset hankkivat aivan muualta, varsinaisessa työssään.


      • AatteellaSumutusta

        Johan napsahti! Juuri tämän suuntaista vastausta heitollani kalastelinkin! Olen kyllä ottanut selvää asioista, mutta sarkasmi ei vain näytä olevan sinun laji!😂

        Väänetäänpäs taas vähän rautalankaa..
        Otetaanpa YFU:n vertailukohteeksi vaikkapa STS, joka on lähettänyt samoja vaihtarimääriä maailmalle suht samoilla hinnoilla. "Voittoa tavoittelemattomana" järjestönä STS on tehnyt miljoonatilejä vuosittain ja järjestöllä on useiden miljoonien varallisuus. STS:n toimistoa pyörittää Suomessa kaksi vakituista henkilöä, YFU:lla vastaavaan toimintaan tarvitaan seitsemän ja lisäksi yhdeksän hengen hallitus!? Mihin YFU:lla tarvitaan tällainen joukkio palkansaajia ja korvauksista nautiskelijoita??

        Hallinto-oikeuden päätöksessä todetaan, että YFU:lle on kertynyt vaihto-oppilastoiminnasta huomattava liikevaihto ja YFU:n maksamien henkilöstökulujen määrän perusteella toimintaa on pidettävä ammattimaisena ja vakiintuneena toimintana.

        YFU:n vaihto-oppilastoiminnassa varsinaisen työn suorittavat käytännössä vapaaehtoistyöntekijät. Vaihto-oppilailta virtaa sievoisia summia rahaa kassaan, mutta tulos on saatu silti tappiolle..? Ei ihme, jos näin iso porukka käyttää yritystä lypsylehmänään!!

        YFU on ilmoittanut hallinto-oikeudelle tekemässään valituksessa mm. "YFU:n vaihto-oppilasmatkatoimintaa ei harjoiteta kaupallisin perustein, ANSIOTARKOITUKSESSA tai taloudellisen hyödyn hankkimiseksi" Lisäksi: "YFU on voittoa tavoittelematon ja puhtaasti aatteellinen yhdistys." Jokainen päätelkööt, miten kaikki tämä on synkassa todelliseen toimintaan ja sinunkin valaisevaan kirjoitukseesi nähden!!

        YFU huseeratkoot miten lystää, katson kuitenkin, että maksavilla asiakkailla eli vaihto-oppilaiden vanhemmilla on oikeus tietää miten varoja käytetään. Jos ratsastetaan aatteella ja hyvällä tahdolla, pitäisi toiminta myös puhtaasti olla sitä.

        YFU:n "puhtaasti aatteellisesta" toiminnasta tuleekin mieleen lähinnä vanha Turhapuro elokuva, jossa Härski Hartikainen päätti ilmoittaa, että autossa on erikoisvanteet. Toinen totesi siihen, etteiväthän nämä mitkään erikoisvanteet ole. "Kyllä ne on kun vaan sanotaan!".


      • AatteellaSumutusta

        Viittasin kommenttini alussa myös muihin takertumisiisi palstalla..
        Ja hei, vapaaehtoistyötä on myös CSFES:n toiminta ja tämä ns. puolivirallinen konsulttihomma tällä palstalla! Tuki ja apu vaihtojärjestöjen kaltoin kohtelemille vaihtareille sekä heidän huijatuille vanhemmille, joilta katteettomilla lupauksilla on vilpillisesti viety rahat! Järjestöjen rikoksista ja törkeyksistä tiedottaminen kuuluu myös osana toimintaamme... Ja hommaa riittää, osaatko kuvitella?


      • HK2017
        tied kirjoitti:

        Ota selvää asioista ennen kuin tulet haukkumaan.

        Nimetyt henkilöt eivät ole vapaaehtoistyöntekijöitä. Yhdistyksessä on tehtäviä, joita ei voi jättää vapaaehtoisten varaan. Tarvitaan vakinaista palkattua väkeä. Säännöllistä kokopäivätyötä tai edes puolipäivätyötä ei kukaan missään tee palkatta. Jokainen tarvitsee rahaa elämiseen, sossustako se pitäisi hakea?

        Vapaaehtoiset ovat asia erikseen. He tekevät satunnaisia tehtäviä kuka mistäkin syystä. Ei siinä suurta aatetta tarvita, halu vain tehdä jotain, olla mukana jossain, harrastukseksi. Osaatko kuvitella, että se voi olla hyvinkin palkitsevaa? Ihmiset tekevät paljonkin vapaaehtoistyötä, jopa vanhusten ulkoiluttajina ilman palkkaa. Sinulle ehkä uutta ja outoa? Elantonsa vapaaehtoiset hankkivat aivan muualta, varsinaisessa työssään.

        Mihin YFU:n voittot menevät?


      • YFUnMahtijengi

        YFU on tämän jengin lypsylehmä: http://www.yfu.fi/yhteystiedot/

        Lyhyelläkin katselmuksella selviää, että porukka on vimpan päälle bisnesmiestä ja bisnesnaista. Vaikea heitä on yhdistää aatteelliseen vapaaehtoistoimintaan. Tätä sakkia kun käy läpi, on turha enää ihmetellä mihin voitot katoaa, tai miten hyväkin tulos saadaan käännettyä tappiolliseksi!

        Tässä yhden UFY:n hallituksen jäsenen eräänlaista aatetta: "Jos asiakkaalle tulee palkkaa, eläkettä tai työttömyyskorvausta, kyse on säännöllisistä tuloista. Jos hänellä ei ole lainkaan tuloja, katsomme ettei hän myöskään meidän verkkopalvelujamme tarvitse", toteaa riskienhallintajohtaja Tiina Sahamies Tampereen Seudun Osuuspankista Ylelle.

        On siinä UFY:llä varsinainen mahtijengi!😂


    • Vastikkeetontako

      Samanlainen kieroileva ja valehteleva törkyjärjestö se on YFU:kin. Valehtelu omaan pussiin sujuu niin kuin muiltakin järjestöiltä. Yritetään kaikin konstein kieroilla verovapaaksi ja sitten vedetään vielä valtiolta jotain tukirahoja! Ei helvetti! En halua veronmaksajana, että valtio maksaa mitään tukia ja avustuksia tämmöisille puliveivareille, jotka vetää vaihtareidenkin maksamat rahat omiin taskuihin. Voiko joku selvittää tätä tukiasiaa?

      • selvitäpäihaite

        Revi housus ja kihise kiukusta! Sun haluamisillas ei vaa ole mitää merkitystä.


      • AsiatSelvitetään

        Opetushallituksen suositusten tarkoitus on ollut aikoinaan turvata ja taata vaihto-oppilaille parempi kuluttajansuoja. YFU sanoo tekevänsä yhteistyötä Opetushallituksen kanssa, mutta on taistellut vuosia päästäkseen irti valmismatkalaista.. Joku ei siinäkään kohdin täsmää.
        YFU:n tiedottamisessa ja markkinoinnissa annetaan tietoja, jotka selkeästi vaatii selvittämistä kuluttajaviraston, Opetushallituksen sekä verottajan toimesta. Aiomme puuttua asiaan.


      • Silläviiiiisiiiiii
        selvitäpäihaite kirjoitti:

        Revi housus ja kihise kiukusta! Sun haluamisillas ei vaa ole mitää merkitystä.

        Näääiiiiin saimme taas järjestöjen kommenttia ja asennetta asiakkaisiinsa!
        Ei todellakaan ollut asiakkaan eli vaihtarin ja vanhempiensa haluamisilla mitään merkitystä sen jälkeen kun oli "matka" maksettu!
        Suosittelen todellakin kysymään kaikki nuo kysymykset, joihin olemme odottaneet vastauksia täällä palstalla.
        Ehkä järjestöläiset repis housunsa ja kihisisi kiukusta ja keksisi jo ennen vaihtoon lähtöä, että ette sovellu vaihtariksi!


      • YFUllaAhneetLuuserit

        Järjestön asennehan edustaa tismalleen sitä tutuksi tullutta siivotonta linjaa..
        Vastauksia ei näköjään halua YFUkaan antaa. 16 tyyppiä vastaa toiminnasta ja nauttii palkkaa/korvauksia, mutta kukaan heistä ei halunnut tulla infoon vastailemaan kysymyksiin!
        YFU teki kuten STS ja Explorius, eli perui viime tingassa koko tilaisuuden saatuaan vihiä mahdollisista ikävistä kysymyksistä.

        Naurettavaa selkärangatonta porukkaa!

        Vaatikaa vanhemmat vastauksia! Älkää ostako sikaa säkissä, jos kyseessä on laosenne hyvinvointi ja turvallisuus!
        https://csfessuomi.wordpress.com/2017/01/30/tarkeita-kysymyksia/


      • Matkajokeriiiiiiiii

        Tällainen on erään matkatoimiston ns. "Määrittelemätön majoitus". Yhtäläisyydet vaihtarijärjestöjen "majoituksen" kanssa ovat silmiinpistävät😂.

        "Majoitus on todennäköisesti erittäin vaatimaton tasoltaan, eikä se välttämättä ole mikään normaalisti myynnissä olevista majoituspaikoistamme. Majoitus selviää vasta perillä kohteessa ja majoitus voi vaihtua loman aikana. Minkäänlaisia toivomuksia majoituksen suhteen ei oteta vastaan. Palvelut majoituskohteessa eivät välttämättä ole samat kuin normaalihinnan majoituksestaan maksaneilla asiakkailla Hintaan ei välttämättä sisälly aterioita. Huoneistoissa ei välttämättä ole kulutustavaroita esim. wc-paperia, pesuaineita, jolloin ne on hankittava omalla kustannuksella."


      • ÄlkääPäästäköLapsianne
        Matkajokeriiiiiiiii kirjoitti:

        Tällainen on erään matkatoimiston ns. "Määrittelemätön majoitus". Yhtäläisyydet vaihtarijärjestöjen "majoituksen" kanssa ovat silmiinpistävät😂.

        "Majoitus on todennäköisesti erittäin vaatimaton tasoltaan, eikä se välttämättä ole mikään normaalisti myynnissä olevista majoituspaikoistamme. Majoitus selviää vasta perillä kohteessa ja majoitus voi vaihtua loman aikana. Minkäänlaisia toivomuksia majoituksen suhteen ei oteta vastaan. Palvelut majoituskohteessa eivät välttämättä ole samat kuin normaalihinnan majoituksestaan maksaneilla asiakkailla Hintaan ei välttämättä sisälly aterioita. Huoneistoissa ei välttämättä ole kulutustavaroita esim. wc-paperia, pesuaineita, jolloin ne on hankittava omalla kustannuksella."

        Ja tässä mallia vaihtareiden majoituksesta.

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13490918/kuvia-laadukkaasta-ja-tarkastetusta-perheesta!!!


      • Vaatimatontajuu

      • Henkka1111
        YFUllaAhneetLuuserit kirjoitti:

        Järjestön asennehan edustaa tismalleen sitä tutuksi tullutta siivotonta linjaa..
        Vastauksia ei näköjään halua YFUkaan antaa. 16 tyyppiä vastaa toiminnasta ja nauttii palkkaa/korvauksia, mutta kukaan heistä ei halunnut tulla infoon vastailemaan kysymyksiin!
        YFU teki kuten STS ja Explorius, eli perui viime tingassa koko tilaisuuden saatuaan vihiä mahdollisista ikävistä kysymyksistä.

        Naurettavaa selkärangatonta porukkaa!

        Vaatikaa vanhemmat vastauksia! Älkää ostako sikaa säkissä, jos kyseessä on laosenne hyvinvointi ja turvallisuus!
        https://csfessuomi.wordpress.com/2017/01/30/tarkeita-kysymyksia/

        Älkää antako vihiä menostanne infoon! Nehän on avoimia tilaisuuksia. Eikös YFU lupaa antaa vastaukset mieltä askarruttaviin kysymyksiin! Sinne vaan ja julki kaikki.


    • Sullemullesullemulle
    • HK2017

      Ja suurin osa rahoista kuitenkin jonkun tai joidenkin rikkaiden amerikkalaisten taskuun? Ja poliittiseen propanganda työhön? Arvailen vaan.......mutta kyllä kiinnostaa.

      • Pyramidihuijaus

        Jonkun sortin pyramidihuijaushan tämä on tämä vaihtaribisnes.


    • Hommathoitoon

      Tuon "Määrittelemätön majoitus" olisi monasti rehellistä markkinointia. Ihan nappiin ja juuri nii kuin meidän nuorenkin tapuksessa kävi. Luin nuoremme kanssa määritelmän ja hän toteaa että "aivan niin juuri Exploriuksen taso oli". Ja toivomuksia ei otettu myöskaan vastaan.

    • Vaihtarinisä

      Näitä kirjoituksia on niin hauska lukea! Tuskin mikään järjestö tai yritys peruuttaa tilaisuuksiaan Suomi24 keskustelujen takia. Huutonaurua! Voittehan te kaikki mennä vaikka kaikkiin seuraaviin tilaisuuksiin jos asia niin kovasti kiinnostaa. Meidän perhe on saanut asialliset vastaukset kysymyksiin ja valmennuksessa on puutumiseen asti kerrottu miten tukiverkosto toimii jos tulee ongelmia. Jos teillä olisi yhtään kykyä selvittää asioita niin tietäisitte että molemmat AFS ja YFU ovat olleet valmismatkarekisterissä jo ehkä pari vuotta. Meidän lapsi on parhaillaan YFU:n vaihto-oppilaana ja olemme tyytyväisiä valintaamme. Toki tällä palstalla tällaista ei varmasti saisi edes kertoa.

      • VoikoJokuOllaNoinPihalla

        Voi vaihtarin isä kun olet hakoteillä..
        Ensinnäkään, kukaan ei ole väittänyt palstalla ettei AFS ja/tai YFU kuuluisi tällä hetkellä valmismatkaliikerekisteriin. Kommenttiketjun aloitus käsittelee YFUn vuosien oikeudellista taistelua sen puolesta, ettei olisi tarvinnut rekisteröityäkään, eikä näin ollen noudattaa valmismatkalakia. Luepas tarkemmin!

        Lisäksi ketjussa on perustellusti hämmästelty YFUn "puhtaasti aatteellista" toimintaa verraten sitä kaupallisiin järjestöihin.

        Järjestöt ovat joka kerta (viidesti) peruneet infotilaisuutensa samantien ja syytä ilmoittamatta, kun ovat saaneet tiedon muutaman palstalle vakituisesti kirjoittavan osallistumisesta. STS maajohtaja jopa ilmoitti suoraan, ettei tilaisuudessa vastata kysymyksiin.

        Et selvästikään ole perehtynyt riittävästi alaan, enkä jaksa valistaa sinua sen enempää. Jatka vain huutonaurua kaikessa tietämättömyydessäsi ja luota turvaverkostoon..😂


      • YFUaatettaKäytännössä

        Tässä vaihtarin isälle vähän mallia YFU aatteesta ja tukiverkostosta:

        https://trygghetforutvekslingseleven.com/2012/10/23/2000-tallet-yfu-usa-seksuelle-overgrep/

        Alkoholisti- ja hyväksikäyttäjäisä! No, mitenkäs tukiverkisto toimi? Ihan samalla kaavalla kuin muillakin järjestöillä... Kiellettiin vaihtarilta yhteydenpito kotiin, venkoiltiin valheellisilla lausunnoilla vaihtarista syyllinen ja järjestö tuki rikollista hostisää, joka kuului kaveripiiriin.. Vakiohostaaja? Varmaan laitettiin heti seuraava vaihtari sisään!
        Kotiin palasi syömishäiriöinen ja masentunut nuori!! ..ja YFU kääri tyytyväisenä fyrkat.


      • jokuonk
        VoikoJokuOllaNoinPihalla kirjoitti:

        Voi vaihtarin isä kun olet hakoteillä..
        Ensinnäkään, kukaan ei ole väittänyt palstalla ettei AFS ja/tai YFU kuuluisi tällä hetkellä valmismatkaliikerekisteriin. Kommenttiketjun aloitus käsittelee YFUn vuosien oikeudellista taistelua sen puolesta, ettei olisi tarvinnut rekisteröityäkään, eikä näin ollen noudattaa valmismatkalakia. Luepas tarkemmin!

        Lisäksi ketjussa on perustellusti hämmästelty YFUn "puhtaasti aatteellista" toimintaa verraten sitä kaupallisiin järjestöihin.

        Järjestöt ovat joka kerta (viidesti) peruneet infotilaisuutensa samantien ja syytä ilmoittamatta, kun ovat saaneet tiedon muutaman palstalle vakituisesti kirjoittavan osallistumisesta. STS maajohtaja jopa ilmoitti suoraan, ettei tilaisuudessa vastata kysymyksiin.

        Et selvästikään ole perehtynyt riittävästi alaan, enkä jaksa valistaa sinua sen enempää. Jatka vain huutonaurua kaikessa tietämättömyydessäsi ja luota turvaverkostoon..😂

        "Ensinnäkään, kukaan ei ole väittänyt palstalla ettei AFS ja/tai YFU kuuluisi tällä hetkellä valmismatkaliikerekisteriin."

        Miksi vanhasta asiasta tehdään sitten vielä iso juttu? Ja koko ajan tietyllä tavalla pyritään johtamaan harhaan, ikäänkuin tilanne olisi edelleen sama.
        Miksi ylipäätään nostetaan esiin vuosien takaisia ällöttävyyksiä ympäri maapallon? Joku saa sairasta nautintoa ilmeisesti.

        Yhdessä ketjussa joku sanoo palstaa omaksi tiedotuskanavakseen. Kyllä on tiedotus täällä yksipuolista, en muuta sano! Se joka on oikealla asialla, esiintyy omalla nimellään ja jossain muualla, ei Suomi24 forumilla nimettömänä.

        Sitä paitsi Suomi24 ei ole tarkoitettu kenenkään omaksi tiedotuskanavaksi vaan kaikkien keskusteluforumiksi.


      • OnkoApukoululaisia

        Ja jos sulla vaihtarinisällä olis yhtään kykyä ymmärtää luettua tekstiä, niin tietäisit ettei kukaan ole palstalla väittänytkään, ettei YFU ja AFS kuuluisi valmismatkarekisteriin!
        Ettei vaan olis vaihtarin isä näitä järjestöläisiä, kun tuottaa tuo luetun ymmärtäminen noin vaikeuksia?


      • TietoiskujaJatkossakin
        jokuonk kirjoitti:

        "Ensinnäkään, kukaan ei ole väittänyt palstalla ettei AFS ja/tai YFU kuuluisi tällä hetkellä valmismatkaliikerekisteriin."

        Miksi vanhasta asiasta tehdään sitten vielä iso juttu? Ja koko ajan tietyllä tavalla pyritään johtamaan harhaan, ikäänkuin tilanne olisi edelleen sama.
        Miksi ylipäätään nostetaan esiin vuosien takaisia ällöttävyyksiä ympäri maapallon? Joku saa sairasta nautintoa ilmeisesti.

        Yhdessä ketjussa joku sanoo palstaa omaksi tiedotuskanavakseen. Kyllä on tiedotus täällä yksipuolista, en muuta sano! Se joka on oikealla asialla, esiintyy omalla nimellään ja jossain muualla, ei Suomi24 forumilla nimettömänä.

        Sitä paitsi Suomi24 ei ole tarkoitettu kenenkään omaksi tiedotuskanavaksi vaan kaikkien keskusteluforumiksi.

        Voisitko tarkentaa, missä kommentissa kukaan on sanonut suomi24 foorumia omaksi tiedotuskanavakseen?!?!

        Tehtyä ei saa tekemättömäksi!!! On aiheellista jakaa tietoa, miten alalla toimitaan. Varsinkin, kun nämä törkeydet jatkuvat vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen....

        Ihmisillä on oikeus tietää, millaista toimintaa he rahoittavat, miten nuoria kohdellaan ja mitkä ovat heidän olemattomat oikeutensa näitä ahneita järjestöjä vastaan.


      • jokuonk
        TietoiskujaJatkossakin kirjoitti:

        Voisitko tarkentaa, missä kommentissa kukaan on sanonut suomi24 foorumia omaksi tiedotuskanavakseen?!?!

        Tehtyä ei saa tekemättömäksi!!! On aiheellista jakaa tietoa, miten alalla toimitaan. Varsinkin, kun nämä törkeydet jatkuvat vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen....

        Ihmisillä on oikeus tietää, millaista toimintaa he rahoittavat, miten nuoria kohdellaan ja mitkä ovat heidän olemattomat oikeutensa näitä ahneita järjestöjä vastaan.

        Tässä tarkennusta. Itse asiassa tämä sama ketju 4.2.2017 klo 9.13 nimimerkki AatteellaSumutusta sanoo: "tämä ns. puolivirallinen konsulttihomma tällä palstalla" sekä "rikoksista ja törkeyksistä tiedottaminen kuuluu myös osana toimintaamme".

        Keitähän muuten ovat nämä toimijat, kun puhutaan peräti meistä eli "osana toimintaamme".


      • Piipaa-autoatarvitaan

        Nyt täytyy sanoa, että terveydenhuolto ei Suomessa näköjään toimi, kun tämän ketjun yksinpuhuja on avohoidossa. Suljettuun laitokseen joutaisi ja vauhdilla. Lääkkeetkin on näköjään täysin sopimattomat.

        Joskus tuntuu ihan uskomattomalta, että ihmiset on noin sekaisin. Ja minulle on ihan sama että mistä järjestöstä tässä puhutaan. Aloittajan pakkomielle on pelottavalla tasolla.


    • hommathoitoon

      Meillä on myös kokemusta useasta järjestösta jen (vaihtovousi x 2, kielimatka x 3, vaihossa yliopiston kautta, hostperheenä toimineet) . Olemme lukennet myös suuren määrän tapauskertomuksia, kuluttajariitalautakunna päätöksiä (Suomen ja Ruotsin ARN), olleet yhteydessä moneen vaihto-oppilaaseen ja ollet myös hostperheenä. Vaikka kuinta mainiosta tukiverkoista asiallisesti kerrotaan niin pilalle menneet vaihtovuodet johtuvat usein juuri siitä että tukiverkosto ei ole toiminut tosi paikan tullen, eli silloin kun ongelmia on tullut vastaan. Alaikäisten parasta ei pistetä etusijalle ja toimitavat voivat olla melko pyöristyttäviä ja vaikeudet käännetään helposti vaihto-oppilaan syyksi.

    • Hommathoitoon

      PS. Mekin olimme tyytyväisiä kaikkiin valintoihimme (STS kielimatkat, YFU vaihtovuosi, omin voimin järjestetty kielimatka Ranskaan Centre International d'Antibes jne) syksyyn 2015 saakka. Nuorimmainen lähti silloin vaihtoon Exploriuksen kautta muun muassa sen takia että hänen paras ystävänsä oli menossa vaihtoon tämän yrityksen kautta. Huonoista kokemuksistamme ja tapahtumista olen kertonut muissa ketjuiisa. Suurimmalla osaa vaihto-oppilaista menee hyvin mutta monelle käy huonosti ja sen takia voi puhua kalliista arpapelistä. Kuulumme nyt varoittajien joukkoon ja kehoitamme kaikkia ottamaan selvää asioista. Älä osta sikaa säkissä älkäka sinisilmäisesti luota markkinointiin ja yritysten ja järjestöjen "asialliseen" tietoonkaan.

    • Hommathoitoon

      Ja vielä lisää "VoikoJokuOllaNoinPihalla" kirjoittajalle.

      Tositapahtumista kertomista ja keskustelemista voi kyllä myös tiedotukseksi kutsua. Monet meistä on saanua arvokkaita neuvoja ja apua ja rohkeutta näiltä keksustelupalstoilta.

      Jos omalla nimellä kirjoittaminen on sinusta tärkeää niin ei mikään estä sinua käyttämästä omaa nimeäsi.

      Jos vanhalla asilla tarkoitat ettei YFU halunnut noudattaa valmismatkalakia niin tietenkin se kiinnostaa monia. Miksi järjestö lähti tällaista asiaan oikeuteen vetämään? Mitä se kertoo järjestän etiikasta? Halusta noudattaa maan lakeja ja sääntöjä? Suojata alaikäisiä asiakkaitaan?

      "Miksi ylipäätään nostetaan esiin vuosien takaisia ällöttävyyksiä ympäri maapallon?" En oikein ymmärrä tätä toistuvaa kysymystä. Vastaavanlainen kysysmys nostetaan eri sanoin esille melkein joka ketjussa. Tietenkin meitä kuluttajia kiinnostaa miten yritykset ja järjestöt ovat toimineet aikaisemmin ja onko tavat muuttuneet. Ja myös ihan itsestään selvää ottaa selvää mitä muissa maissa tapahtuu. Näillä yrityksilläja järjestöilla on toimintaa ympäri maailmaa, valitettavasti myös paljon ällöttävyyksiä. Itsestään selvää että meidän kuluttajien kannattaa olla valppaina ja seurata mitä muualla tapahtuu. Globaali toiminta, globaalit kuluttajat!

    • pyhähenkisentään

      On se mielenkiintoista, että palstalaisten mukaan vaihto-oppilastoimintaa pitäisi pyörittää pyhällä hengellä. Voisiko siksi YFU:lla ja AFS:llä olla muita järjestöjä vähemmän ongelmia, koska heillä on enemmän ihmisiä töissä? Ja mistä edes tiedetään kuinka paljon väkeä muualla on töissä, kun nämä kaksi järjestöä ainoina ilmoittavat työntekijänsä? Oma lapseni on ollut vaihto-oppilasvuoden jälkeen jo monta vuotta vapaaehtoisena YFU:lla. Hän on saanut niin paljon koulutusta ja monenlaista kokemusta että niitä ei voi rahassa mitata. Vapaaehtoistoiminta on olennainen osa aatteellisten järjestöjen toimintaa eikä sen järjestäminen taida olla ilmaista. Viime kädessä jokainen voi ihan itse tehdä vertailua ja valita järjestönsä itse. Me valitsimme YFU:n koska nuorista ja heidän tulevaisuudestaan ollaan kiinnostuneita myös vaihto-oppilasvuoden jälkeen.

      • HävyttömätJärjestöt

        Pyhä henki on kyllä näistä järjestöistä aika kaukana.
        Afs ja yfu ovat huonomaineisis järjestöjä. Maailmalla afs:llä ja yfu:lla huonompi maine kuin sts ja muut.
        Veronkiertoa ja pyramidihuijauksen kaltaista bisnestä, jossa johtajat ja managerit istuvat toimistoissaan ja vetävät suurta palkkaa kun taas vajakit tekee kaiken työn ja kun sattuu niin johtajat yrittävät välttää vastuunsa sanomalla, etteivät aluevalvojat ole järjestön työntekijöitö vaan vapaaehtoisia tai yksityisyrittäjiä.
        Tästä on tapauksia, joissa oikeuden tuomari on todennut järjestön silti olevan vastuussa!!!
        Joka tapauksessa nuorten etu ei ole tärkein näille järjestöille se on selvä.
        Jokainen voi itse päätellä kuka täällä huutelee potaskaa.


      • flashw
        HävyttömätJärjestöt kirjoitti:

        Pyhä henki on kyllä näistä järjestöistä aika kaukana.
        Afs ja yfu ovat huonomaineisis järjestöjä. Maailmalla afs:llä ja yfu:lla huonompi maine kuin sts ja muut.
        Veronkiertoa ja pyramidihuijauksen kaltaista bisnestä, jossa johtajat ja managerit istuvat toimistoissaan ja vetävät suurta palkkaa kun taas vajakit tekee kaiken työn ja kun sattuu niin johtajat yrittävät välttää vastuunsa sanomalla, etteivät aluevalvojat ole järjestön työntekijöitö vaan vapaaehtoisia tai yksityisyrittäjiä.
        Tästä on tapauksia, joissa oikeuden tuomari on todennut järjestön silti olevan vastuussa!!!
        Joka tapauksessa nuorten etu ei ole tärkein näille järjestöille se on selvä.
        Jokainen voi itse päätellä kuka täällä huutelee potaskaa.

        Päätit sitten taas avata sisintäsi. Synkältä näyttää.


      • Totuusontaruatylsempää

        Vajakit? Veronkierto? Pyramidihuijaus? Nimimerkin suojista voi tällä palstalla näköjään huudella ihan mitä vaan. En ihmettele jos seuraavaksi väitetään YFU:n piilottelevan humanoideja toimistossaan, järjestäneen USA:n presidentin valinnan ja olevan syyllinen ilmastonmuutokseen.


      • EnYlpeilisi

        Pedofiileja taitavat ainakin piilotella...

        Tässä eräskin YFUn pedofiili aluejohtaja:

        Brian Wilson, johtaja joka avusti mm. YFU:n vaihto-oppilaiden maahan tuloa hankkimalla heille hostperheitä. Kyseinen johtaja oli tuomittu useammasta eriasteisesta pahoinpitelystä ja oli syytteessä vaihto-oppilaiden ahdistelusta.
        https://csfesdatabase.wordpress.com/2013/11/18/2012-jul-25-usa-man-on-probation-after-pleading-guilty-to-assault-on-exchange-students/
        Tällaiset henkilöt siis vastaavat ja huolehtivat alaikäisten suomalaisvaihtarienkin asioista.


      • KuvottavaaYFU
        EnYlpeilisi kirjoitti:

        Pedofiileja taitavat ainakin piilotella...

        Tässä eräskin YFUn pedofiili aluejohtaja:

        Brian Wilson, johtaja joka avusti mm. YFU:n vaihto-oppilaiden maahan tuloa hankkimalla heille hostperheitä. Kyseinen johtaja oli tuomittu useammasta eriasteisesta pahoinpitelystä ja oli syytteessä vaihto-oppilaiden ahdistelusta.
        https://csfesdatabase.wordpress.com/2013/11/18/2012-jul-25-usa-man-on-probation-after-pleading-guilty-to-assault-on-exchange-students/
        Tällaiset henkilöt siis vastaavat ja huolehtivat alaikäisten suomalaisvaihtarienkin asioista.

        Oksettavaa luettavaa tuon YFUn aluejohtaja pedofiilin edesottamukset!!!

        Samalla kaavalla kuin muutkin järjestöt, näköjään YFUkin vetää nämä pedarikeissinsä... Vaihtarin väitetään valehtelevan tai ymmärtäneen väärin!
        Koska järjestöt ajavat pelkästään omaa etuaan, alaikäinen vaihtari on näissäkin tilanteissa yksin ja omillaan. Siksi onkin ensiarvoisen tärkeää tehdä asiaankuuluvat ilmoitukset viranomaisille!!!!!!!!

        Mikäli isäntäperheessä ilmenee ahdistelua, ottakaa yhteyttä CSFESiin, mistä saatte apua ja neuvoja tilanteeseen!!!


    • Hommathoitoon

      Mielestäni työtekijöitä on tarpeeksi ja vielä parempi jos työntekijöilla on ammattitaitoa. En tiedä YFU ja AFS henkilökunnan taustoista en paljon tiedä mutta monet Exploriuksen työntekijöistä Ruotsissa oli melkein kaikki maanjohtajaa lukuunottamatta nuoria joilla ei kovin paljon kokemusta tai koulutustakaan. Suurin meriitti taitaisi olla että itse on vaihdossa ollut.
      Vapaaehtoistyössä ei mitään vikaa ole jos nuoria ei käytetä hyväksi, ja vapaaehtoisille ei vyörytetä sellaista vastuuta mitä he ei pysty kantamaan.

      Tosiaan, vertailkaa järjetöja ja yrityksiä tarkkaan ja ottakaa selvää kaikesta mahdollisesta ja miettikää kannattaako lähteä vasta myöhemmin, esim. yliopiston kautta. Vanhin lapsistamme on yliopiston kautta Etelä-Amerikassa. Koulupaikka ja huippuluokkainen opetus ja vakuutus ovat ilmaisia, vuokra 200 kuukaudessa ja ruoka ja muut menot noin 200. Lentoliput hän sai halvalla. Kokonaishinta vähän yli puolet siitä mitä vaihtovuosi maksaa. Opintolainasta ja opintorahasta jää hänellä osa säästöön.

    • Hommathoitoon

      Hyvä että työntekijöitä on tarpeeksi....

    • Jäsenjaylpeäsiitä

      "...suurin osa rahoista kuitenkin jonkun tai joidenkin rikkaiden amerikkalaisten taskuun?"

      Jos YFU:n toiminnassa olisi taloudellisia epäselvyyksiä niin hallitus, yhdistyksen jäsenet ja tilintarkastajat olisivat varmasti puuttuneet niihin. Hallituksen jäsenet ovat tietääkseni vapaehtoisia eli eivät saa minkäänlaisia palkkioita itselleen. Olen yhdistyksen jäsen ja tyytyväinen siihen miten asiat järjestössä hoidetaan. Soittakaa toiminnanjohtajalle ja kysykää niin ei tarvitse täällä huudella ja puhua potaskaa.

      • MissäPotaska

        Miksi yfu yritti pyristellä vastuusta ja halusi heikentää kuluttajansuojaa? Miksi juuri tällä hetkellä samaa yrittävät Tanskassa EF ja MyEducation? Miksi valmismatkalaki ei muka pätisi yfuun ja muihin järjestöihin?
        Miksi yfub mielestä vaihto-oppilaat eivät tarvitse erityissuojelua, kuten yfu oikeudenkäynnissä väitti?
        Onko tämä joku asia, mistä olet ylpeä?


      • AvaahanSilmäsiJäsen

        Taitaa yhdistyksen jäsen nyt tarkoituksellisesti puhua niin kuin Suomen Youth For Understanding olisi koko YFU. Isompi kuvio ja rahan kierto saadaan näin pimitettyä.
        Järjestöillä on otsaa esittää asioita käännellen, väännellen ja valehdellen, ihan mitä oma etu milloinkin vaatii. Valheesta kiinni jäädessä, tilanne yritetään paikata uudella valheella. YFU ei tee poikkeusta.

        YFU on puhtaasti aatteellinen yhdistys ja hommia hoitaa vapaaehtoiset ilman korvausta, hallitus mukaan lukien.. Toimintaa ei harjoiteta varojen kartuttamiseksi eikä ansaintamielessä jne. Kuulostaa ylevältä. Mihin vaihto-ohjelmista maksetut rahat sitten päätyvät?? Rahavirta on ollut Suomessakin huimaa, mutta YFU:n tulos silti tappiollinen. Samoihin aikoihin kaupalliset järjestöt ovat samoilla ohjelmahinnoilla ja vaihtarimäärillä tehneet tiliä ja esimerkiksi STS:n säätiöllä on liki 10.000.000€ varallisuus! Tämä ei ole potaskaa.

        Mahdatko tyytyväisyytesi keskellä koskaan pohtia näitä kysymyksiä? Oletko tietämättäsi joutunut keskelle pyramidihuijausta, vai oletko kenties osa sitä? Sietäisi miettiä.


    • Hommathoitoon

      Toteamn vähän kärjistyneesti että kuluttajasuojaa halutaan heikentää sen takia että kuluttajilla (usein alaikäisillä) olisi vähemmän oikeuksia ja heitä saisi käsitellä miten hyvänsä ja siten saadaan takeet siitä että rahat jää yrityksen tilille ongelma-ja riitatilanteissa. ARN (Ruotsin kuluttajariitalautakunta) on todennut yhdessä päätöksessään 2016 että yrityksellä (Exploriuksella) oli erityinen vastuu juuri sen takia että kyseessä oli alaikäinen matkustaja. Valmismatkalakia sovellettiin siinä tapauksessa.

    • VaihtariaEiAuteta

      Nyt käydään näköjään kilpaa ja vieläpä ylpeillen kehumassa omaa toimintaa niin YFU:lta kuin ASF:ltäkin... Työntekijöitä on kuulemma tarpeeksi ja tukiverkosto toimii vaihtarin tukena 24/7, vaikka YFU oman etunsa nimissä välillä toteaakin (esim. KHO valitus..) ettei vaihtari suojelusta tarvitse.

      Mites tämä AFS tapaus:

      http://www.foxnews.com/story/2008/02/27/us-exchange-student-starved-by-egyptian-host-family-loses-50-pounds.html

      Hyvässä kunnossa vaihtoon lähtenyt poika palaa riutuneena ja kuoleman kielissä kotiin > sairaalaan. Uskottiinko tässäkin tapauksessa isäntäperhettä, joka valehteli pojan syövän kuin hevonen?! Oliko työntekijöitä tarpeeksi? Miten tukiverkosto toimi?
      Mitä mieltä olette?

    • KysymysYFUlle

      YFU:lle:
      Kirjoitukset ja linkit tällä palstalla paljastavat toimintanne pimeää puolta, minkä seurauksena on herännyt useita kysymyksiä...

      Mainostitte ennakkoon tulevina tapahtumina infotilaisuuttanne, joka piti olla Helsingissä 1.2. ja 15.2.. Näiden lisäksi myös Turussa oli määrä olla pari tilaisuutta.
      Asioiden julkitulon jälkeen peruitte Helsngin 1.2. Infon, jonka ilmoititte "siirtäneenne" pidettäväksi 15.2. Nyt olette vaivihkaa poistaneet kaikki infoja koskevat tiedot sivuiltanne.
      Onko todella näin, että vetäydytte antamasta minkäänlaisia vastauksia ja perutte kaikki ennakkoon mainostamanne tilaisuudet syytä ilmoittanatta??
      Onko tämä YFU:n näkemys vastuullisesta ja luotettavasta toiminnasta?!

      • Vastauksiaehkäsittenkin

        Alkuperäinen tiedotesivu tosiaan poistettu, mutta löytyy jotain nettisivuilta:
        HELSINKI - ke 15.2. klo 18:00. YFU:n toimisto, Eerikinkatu 27, 00180 Helsinki.
        TURKU - ti 7.3. klo 18:00. Nuorisokeskus Vimma, 2. krs, Aurakatu 16, 20100 Turku
        TURKU - ke 5.4. klo 18:00. Nuorisokeskus Vimma, 2. krs, Aurakatu 16, 20100 Turku
        Mahdollisuus saada YFUn edustajilta vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin.


    • Rotiajärjestöihin

      Jahas, arvonlisäverovelvollisuus astunut sitten voimaan YFU:llekin 1.1.2017. Hyvä homma!

      • KukaKorjasiRahat

        Kauankohan mahtoi YFU kiertää arvonlisäveroa?!
        Täysin käsittämätöntä! Rahanahne järjestö markkinoi toimintaansa hyväntekeväisyytenä ja puhtaasti aatteellisena yhdistyksenä hintojen ollessa kaupallisten järjestöjen luokkaa... Ettäs kehtaatte!! HÄPEÄISITTE!!!!
        YFU taitaa olla oikein Kusettaja number one!!!


      • KukaKorjaaRahat

        Ja tämän Yfu:n työntekijän vuodatuksen päätteeksi voidaankin syystä kysyä, kenen taskuun päätyy rahat???


      • TotuusOnArmoton

        Kas näin lähti samantien Yfu:n työntekijän paljastukset ja varoitukset kansainvälisiltä sivustoilta! Ei tainnut oikein käydä yksiin Yfu:n mainostetun aatteellisuuden kanssa, vai mitä Yfu?
        Sinulle, joka laitoit Yfulaisen vuodatuksen, laittaisitko linkin juttuun uudelleen ja kommentin kanssa ilman kopioitua tekstiä, pls?
        Järjestöt häärääväät hysteerisinä palstalla ja vaativat poistamaan kaikki paljastukset törkytoiminnastaan. Käsittämättömällä tavalla toimintaa on lähdetty suojelemaan ja peittelemään. Jopa kommentoinnit ja linkit kansainvälisissä lehdissä olleisiin uutisiin ja järjestöjen toimintaan liittyviin rikostuomioihin on poistettu.
        Todennäköisesti palsta tulee hiljenemään lähiaikoina, koska ainakin osa vakiokirjoittajista vetäytyy isomman projektin pariin, joka liittyy vaihtojörjestöjen toimintaan. Keskusteluja on myös siirretty muille forumeille. Tietoa toki löytyy ja saa jatkossakin esimerkiksi CSFES:n sivuilta.


    • KaikkiTuleeJulki

      Jaahas, YFU:kin koki sitten tarpeellisena saada poistetuksi törkytoiminnan paljastavat kirjoitukset! Kokonainen ketju YFU:n törkeyksiä ja nuoriin kohdistuneita rikkomuksia on poistettu... Sillä lailla!
      YFU:n toiminta ei selvästikään kestä tarkempaa tarkastelua. Löytyy jos jonkinlaisia tekosia keplotteluineen valmismatkalain ja verottajan kanssa...
      Poistetut YFU:a koskevat kirjoitukset on aihetta käsitellä ja julkaista ehdottomasti uudelleen!

    • VastauksiaYFU

      YFU näköjään vaatii jatkuvasti poistamaan toimintaansa liittyvän kommentoinnin. MIKÄ ON??!! Eikö toimintanne kestä päivänvaloa?! Miksi ette salli asiakkaidenne ja työntekijöidenne ilmaista mielipidettään?! Kuuluuko sekin jollain tapaa tähän ylevään aatteeseenne?!

    • SensuuriKäyKuumana

      Kas näin lähti samantien Yfu:n työntekijän paljastukset ja varoitukset! Ei tainnut oikein käydä yksiin Yfu:n mainostetun aatteellisuuden kanssa, vai mitä Yfu?
      Sinulle, joka laitoit Yfulaisen vuodatuksen, laittaisitko sen linkin uudelleen kommentin kanssa, ilman kopioitua tekstiä, pls?
      Järjestöt hääräävät hysteerisinä palstalla ja vaativat poistamaan kaikki paljastukset törkytoiminnastaan. Jopa kommentoinnit ja linkit kansainvälisissä lehdissä olleisiin uutisiin ja järjestöjen toimintaan liittyviin rikostuomioihin ovat saaneet lähteä.
      Todennäköisesti palsta tulee hiljenemään lähiaikoina, koska ainakin osa vakiokirjoittajista vetäytyy isomman projektin pariin, joka liittyy vaihtojärjestöjen toimintaan. Keskusteluja ja tietoa toki löytyy jatkossa muualtakin.

      • IDoNotUnderstand

      • KovaaPeliäBostonissa

      • VarokaaJärjestöjä

        Pyysin järjestöjen kommenttia noihin ja näköjään ainoa, mitä järjestöt ovat halukkaita tekemään on pyytää kommenttien poistoa. Mitään rakentavaa ei ole järjestöjen taholta kertaakaan tehty. Kaikki, jotka kyseenalaistavat järjestöjä, yritetään kaikin keinoin murskata ja hiljentää. Tässä alkaa pelätä oman turvallisuutensa puolesta. Niin isot rahat siellä liikkuu.
        Jakakaa tietoa.


      • HirveäLafkaVarokaa

        Olet oikeassa! Uhkailuhan kuuluu osana järjestöjen toimenkuvaan.
        Enkä ymmärrä minäkään näitä järjestöjen touhuja ja toimijoiden pahuutta, mikä näyttää olevan yhteistä kaikille järjestöille.
        Omat työntekijätkin luonnehtivat YFUn toimintaa manipuloivaksi, rahan ahneeksi, välinpitämättömäksi jne. Ehkäpä se sitten edustaa sen verran ylevää aatetta, ettei sitä tällainen tavallinen ja normaali ihminen ymmärrä.

        Kannattaa ehdottomasti lukea, mitä mieltä YFUlaiset itse ovat YFUsta sisältäpäin asiat nähtyään:
        https://www.glassdoor.com/Reviews/Employee-Review-Youth-for-Understanding-RVW6337086.htm


      • KaikkiJulkaistaan
        KovaaPeliäBostonissa kirjoitti:

        Ja tässä viime vuoden "yfu-kokemus" vaihtaripojan näkökulmasta.

        https://pl-pl.facebook.com/tomas.fe.ca/activity/10205306917725082

        Ihan kuin olisi lukenut STSn tai Exploriuksen sivuilla vilahtavaa vaihtarikokemusta, ennen kuin mira tai anu ehtii sen poistamaan ja asettamaan eston kommentoijalle...
        Näin se vaan hyvät lukijat homma toimii järjestöllä jos toisella!
        Tiedoksi muuten järjestöille, että nykyisin nämä vaihtarien kokemukset tallennetaan saman tien, koska tiedossa on tapanne uhkailla ja asettaa blogien sulkemiset ehdoksi olemattomillekin korvauksille!


    • EikäTaaskaanVastata

      Yfu:n aluejohtajan omat kaksospojat Sean ja Steven Wilson potkastiin koulusta rasististen ja naista halventavien julkisten kirjoittelujen myötä.
      http://www.ocspecialedattorney.com/tag/sean-and-steve-wilson/
      Googlaamalla "Sean and Steven Wilson Lee's Summit", löytyy heti kättelyssä kymmenkunta uutislinkkiä!
      Isukki järjesteli perheitä aluejohtajana Yfu:n vaihtareille ja majoitti kotiinsakin tyttöjä, joita sitten ahdisteli ja sai tuomion, mutta väitti tyttöjen valehdelleen ja ymmärtäneen väärin. Myönsi kyllä lopulta syyllisyytensä, mutta kertomansa mukaan vain siitä syystä, että halusi saada pisteen asioille ja päästä elämässä eteenpäin. Ainoa, mikä tuntui aluejohtajaa harmittavan oli se, että asianajan palkkioihin meni niin paljon rahaa!

      Voiskos vaikka Ellu sieltä Yfu:lta kommentoida, miten tämän perheen aatteellisuus käy yksiin noin niin Yfu:n aatteen kanssa?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      33
      7621
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4556
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      67
      3201
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2166
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1699
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1677
    7. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      354
      1473
    8. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      14
      1429
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      58
      1119
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      276
      1070
    Aihe