Porissa on nyt kaksi helluntaiseurakuntaa

ElämäJaValo

Oikeustoimissa ryvettynyt ja tuomittu Porin Helluntaikirkko ja uusi tulokas Uskon Sana Satakunta. PHK:ssa lienee noin 100-150 jäsentä ja USS:ssa ehkä alle 50. Pieniä tekijöitä Satakunnan pääkaupungissa. Ei ole tiedossa, kuinka paljon eroavat toisistaan käytännössä.

36

2838

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maatavallataan

      Uskon sana on kuin hapate! Kuunnelkaa Patrikin saarna! FIRE!

      • 2Kor13jae5

        Gal.5:7-9 Te juoksitte hyvin; kuka esti teitä olemasta totuudelle kuuliaisia? Houkutus siihen ei ole hänestä, joka teitä kutsuu. Vähäinen hapatus hapattaa koko taikinan.

        1.Kor.5:6-13 Ei ole hyvä, että kerskaatte. Ettekö tiedä, että vähäinen hapatus hapattaa koko taikinan? Peratkaa pois vanha hapatus, että teistä tulisi uusi taikina, niinkuin te olettekin happamattomat; sillä onhan meidän pääsiäislampaamme, Kristus, teurastettu. Viettäkäämme siis juhlaa, ei vanhassa hapatuksessa eikä ilkeyden ja pahuuden hapatuksessa, vaan puhtauden ja totuuden happamattomuudessa.

        Minä kirjoitin teille kirjeessäni, ettette seurustelisi huorintekijäin kanssa; en tarkoittanut yleensä tämän maailman huorintekijöitä tai ahneita tai anastajia tai epäjumalanpalvelijoita, sillä silloinhan teidän täytyisi lähteä pois maailmasta.
        Vaan minä kirjoitin teille, että jos joku, jota kutsutaan veljeksi, on huorintekijä tai ahne tai epäjumalanpalvelija tai pilkkaaja tai juomari tai anastaja, te ette seurustelisi ettekä söisikään semmoisen kanssa.

        Sillä onko minun asiani tuomita niitä, jotka ovat ulkopuolella? Ettekö tekin tuomitse vain niitä, jotka ovat sisäpuolella? Mutta ulkopuolella olevat tuomitsee Jumala. "Poistakaa keskuudestanne se, joka on paha."


    • ElämäJaValo

      Entäs Porin Helluntaikirkossa useasti viertailleet Petri Selkomaa ja Mika Yrjölä? Kummankaan puheita ei ole tullut kuunneltua. Eli miten eroavat toisistaan Tiainen, Selkomaa ja Yrjölä?

      • SamaLatterRainTaustalla

    • valvotaan

      Lukekaapa edes Wikipediasta, mitä on Uskon Sanan oppi, ennen kuin lähdette "Tiaisen kelkkaan".!!!

    • Jos raitista Sanaa haluaa Porissa kuulla, niin ainakin Vapaakirkossa sitä on tarjolla.

      • JotainOppinut

      • Anonyymi

        Sekalaista seurakuntaa ensin vapaaseurakunnasta osa baptistiseurakunnaksi jotkut hope time ym Ehkä puhdistuminen elvyttänyt,vaikka eri yhdistyksiä erilaisia melko pienellä reitillä no jokaiselle omansa.H-seurakunta pitemmän aikaa tuleeko vielä enemmän melko pieneen kaupunkiin?


    • Ingenjör_81

      Se ikävä asia minkä Selkomaan työ on saanut aikaan, on että helluntaiherätyksen entinen sisälähetyksenä tunnettu toiminta Hyvä Sanoma ry on joutunut laittamaan muun (oikean) evankelioimistyön syrjään, koska rahat menevät Selkomaan matkoihin - myös ulkomaille, vaikka kyseessä on alun perin sisälähetystyö.

      Porissa on nähtävissä nyt tämä petos, jonka uhriksi helluntaiseurakunnat joutuvat, kun antavat pikkusormensa uskonliikkeelle, minkä helluntaiherätys julisti talvipäiville 1984 harhaoppiseksi, niin että lampaat varastetaan heidän aitauksestaan.

      Ei ole herätystä, on vain hajaannusta. Ja kun seurakunnat hajoaa kahtia, niin pian käy Suomelle samalla tavalla, kuin Rehabeamin päivinä, kun nuorten sanoma laitettiin edelle.

      • Surullista_

        Ei nämä ole ensimmäisiä helluntaiherätyksen kuolinkorahduksia, mitä Porissa nyt tapahtuu. Samanlaista touhua on ollut jo aiemmin monella muulla paikkakunalla, Seinäjoki, Lahti, Helsinki, jne.


    • Tietämätön2

      Mitä rikollista on tapahtunut ja onko totta?

      • Anonyymi

        Kirkkokunta ei kelpaa vaan uskonnollinen yhdistys kuten ollutkin,vaikka yhteiskunnallinen asema olisi vakaampi vastuutakin enenmmän.


    • RealSana

      Se uskonliike, joka tuli Suomeen 80-luvulla ei ollut sama kuin nykyinen Uskon Liike. Varsinainen Uskon Liike muodostui myöhemmin. Hellarit olivat tottuneet ikään kuin omistamaan Pyhän Hengen. 80-luvulle asti hellarit olivat ne, joiden piirissä karismaattisuus ilmeni.
      Hellarit raivostuvat kun Pyhä Henki toimikin ulkopuolella heidän liikkeensä ja julistivat Pyhän Hengen toiminnan välittömästi harhaopiksi. Esimerkiksi Rickhard Halverson opetti rukouksesta ja Pyhän Hengen lahjoista. Halverson sanoi sanoi olevan jo vanha mies ja menevänsä kohta Taivaan kotiin eikä hän halunnut kenenkään rahoja.
      Uskon Liike ei turmellut helluntaiherätystä, vaan Uskon Liike aiheutti hellareitten identiteettikriisiin. Pyhä Henki ei ollutkaan (enää) helluntaiherätyksen tavaramerkki.

      • ArvioikaaOikein

        80-luvulla tämä "uskon liike" tuli Suomeen Ruotsista Ulf Ekmanin tuomana, joka taas oli hakenut oppinsa mm. Rhema Bible Schoolista ja Oral Roberts University, joista varsinkin edellinen edustaa Kenneth Haginin alulle laittamaa "Word Of Faith" nimellä kulkevaa harhaoppia mm.JDS-, "name it and claim it"- ja "positive confession"-harhaoppeineen. Tämä Suomeen tuotu on täysin samasta lähteestä, tällä kertaa vain Kenian kautta maahantuotuna. Uskonsanan "apostoli" Patrick Tiainen on myös julkisesti kertonut kuinka hänellä on "kirjahyllyt täynnä Kenneth Haginin kirjoja". Täysin samaa eksytystä tarjoillaan.


    • kiva-tai-ei-kiva

      paskan jauhantaa

    • Yksihelluntai

      Ei olisi mikään ihme, jos nämä kaksi porilaista helluntaiseurakuntaa yhdistyisivät. Porin Helluntaikirkko ja Uskon Sana Satakunta. Porin Uskon Sanan Helluntaikirkko. Aika komea nimi periaatteessa.

      • ilkhglkhllkh

        Ei ne yhdisty.
        Toinen on paikallinen uskonnollinen yhdyskunta ja toinen on yhteen toiseen uskonnolliseen yhdyskuntaan kuuluva yhteisö.

        Eivät tosin muutenkaan yhdistyisi. Eri meininki niissä on kuiteski.


    • eihäneksytäeihän

      Kuuntelin tuota yllä olevaa yotube-linkkiä, jossa hannu Enbuska puhuu. kesken piti jättää kuunteleminen, koska Hannu sanoi painokkaasti. "hyvä tulee Jumalalta ja paha perkeleeltä". Raamattu sanoo: "Emmekö ota Jumalalta vastaan niin hyvää kuin pahaakin" ja lukea voidaan myös Jobin kirja.
      Surukseni huomasin, että hannu Enbuskakin on harhaoppinen :(
      Yhdessä kommentissa oli, että helluntailaiset olisivat 80-luvulla omineet Pyhän Hengen. Tämä ei varmasti pidä paikkaansa. Jumala antaa Pyhän Hengen niille, jotka ovat uskossa Golgatan Herraan, olkootpa missä paikallisessa srk:ssa tahansa.
      Kiitän Jumalaani siitä, että Hän on aina tähän asti paljastanut harhaopettajat:
      Se alkoi Hertzokista,
      sitten tv7, Mirja ja Martti Ojares,
      sitten Aulikki Hartikainen ja Veijo Piipponen,
      sitten Timo Närhi,
      sitten Martti Kallionpää,
      sitten healings room,
      sitten uskon sana ja Patrick Tiainen,
      sitten Pirkko Jalovaara
      (muistankohan kaikki)
      sitten Markku Tuppurainen ja oikeastaan koko Helluntaikirkko-liike
      ja nyt Marko Selkomaa.
      Menestysteologia valtaa alaa kristikunnassamme. Kundaliinihenki, ja toinen jeesus, kuin Raamatun Golgatan Jeesus,
      toinen voima kuin Pyhä Henki.
      Ja mikä surullisinta, niin monet ovat jo harhautuneet ja kiivaasti puolustavat näitä äärikarismaattisia harhauttajia.
      Kehoitukseni on nyt se, että pysykäämme Raamatun Sanassa. Kuunnelkaamme Pyhän Hengen ääntä, joka opastaa meitä totuuteen ja oikealle tielle.
      Jeesus on tulossa takaisin. Näin Hän jo opetuslapsiaan varoitti :"Älkää eksykö", te saatte kuulla sanomia sodista jne,"
      Älkää Rakkaat vilpittömät uskon sisareni ja -veljeni Herrassa, juosko ihmeiden ja merkkien perässä. Noiden ilmiöiden takana on itse perkele.
      Olen varoittanut. Rakkaudella.

      • Kysynvain

        Nyt kysyn, että kuka on pannut veljien tuomariksi?
        Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi!


    • eihäneksytä
    • Jukuuri

      Mark 16: 14-20
      14.Vihdoin hän ilmestyi myöskin niille yhdelletoista heidän ollessaan aterialla; ja hän nuhteli heidän epäuskoaan ja heidän sydämensä kovuutta, kun he eivät olleet uskoneet niitä, jotka olivat nähneet hänet ylösnousseeksi.
      15. Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille.
      16. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.
      17. Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä,
      18. nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi."
      19. Kun nyt Herra Jeesus oli puhunut heille, otettiin hänet ylös taivaaseen, ja hän istui Jumalan oikealle puolelle.
      20. Mutta he lähtivät ja saarnasivat kaikkialla, ja Herra vaikutti heidän kanssansa ja vahvisti sanan sitä seuraavien merkkien kautta.

    • SanSebastian

      Onkohan Pori jotenkin kirouksenalainan paikkakunta? Uusi lupaava Uskon Sana Helluntaiseurakunta ehti toimia vain muutaman kuukauden ja Helluntaikirkko on henkitoreissaan lainrikkomustensa takia. Porin helluntailaiset hoi, erottakaa joukostanne vanhat änkyräjäärät ja mammonanrakastajat, niin ehkä kurjuus poistuu ja tilanne kääntyy paremmaksi.

    • Jaatinen_

      Kyllä Poriin kaksi Hellunaiseurakuntaa mahtuu,..., kilpailemaan . Onhan täällä CityMarket ja Prismakin, ja molemmille riittää asiakkaita. Rahastahan tässä vain on kysymys.

      Mutta olisi kyllä keikille edullisinta, että romaanit päättäisivät porukalla, että kävisivät vain toisessa seurakunnista, ja minä kävisin siten siinä toisessa. Olen huomannut, että tuolla kaupoissa tällaista valintaa olisi jo tehty, mannet pörrää CityMarketissa Pirkka-tuotteiden perässä, ja meikäpoika Prismassa. Ei ole pelkoa, että lompsa pöllitään.

      • Yksporinpiru

        Kannatan jaatisen ehdotusta


      • Anonyymi
        Yksporinpiru kirjoitti:

        Kannatan jaatisen ehdotusta

        Ja samaan taivaaseen pitäis vielä päästä, ja vieläpä samasta armosta?
        Jeesus sovitti myös "mannen" ristillä.
        Herra ole meille syntisille armollinen.


    • MyrskynJälkeenHiljaista

      Porin suunnalta ei ole kuulunut mitään vähän aikaan. Vieläkö siellä ollaan hengissä, kun siellä tehtiin joku henkirikoskin taannoin.

      • työnäkyynyt

        Marko Selkomaa on tuonut parasta Poriin oikein roppakaupalla


    • Harjula22

      Porin Elim-seurakunta toimi aikoinaan merkittävästi lähetystyössä. Samanaikaisesti oli monta seurakunnan lähetyssaarnaajaa ulkomailla ja vierailijoita sieltä kävi täällä. Nyt taitaa olla sekin työ kokonaan loppu. Hiipuu hiipuu, ennenkuin loppuu...

      • työnäkyynyt

        Porilaisten pitää toistaa uskonsanamantraansa ja tilata entiseen tapaan Marko Selkomaa tuomaan niin kutsuttu herätys. Taksa on tiedossa, puheet ovat entiset ja lopputulos näkyy seurakunnan jäsenmäärässä.


    • Erkinnimimerkki
      • Anonyymi

        Ainoa vaihtoehto on Porilaisten marssi!


    • Anonyymi

      hei

    • Anonyymi

      Hei Jeesus on pelastajamme. Amen

    • Anonyymi

      Kirkko,uskon sana,mutta osa meni lähetysseurakuntaan ,soihdunkantajiin.Home room hope time mm baptisteihin mitä vielä löytyykään???

    • Anonyymi

      "PHK:ssa lienee noin 100-150 jäsentä ja USS:ssa ehkä alle 50."

      Suuri Babylonportto se synnyttelee vaan lisää aviottomia jälkeläisiä itselleen.

      Jumalan seurakunta on hedelmätön.

    • Anonyymi

      Helluntailaiset haluavat kaikki olla johtajia, joten jokainen perustaa oman pienen lahkon jossa saa olla johtaja!

      Jäseniä tuossa lafkassa on vain kourallinen!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      201
      3338
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1935
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1361
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe