Tätä A-papit eivät kerro Sinulle

NytSeKerrotaan

Seitsemännen Päivän Adventtikirkko sai alkunsa 1800 - luvun puolivälissä, niiden täyttymättömien ennusteiden seurauksena, joidenka mukaan Jeesuksen olisi pitänyt tulla takaisin vuoden 1843 syksyllä, sitten vuoden 1844 keväällä, ja lopuksi lokakuun 22. päivänä vuonna 1844. Näiden täyttymättömien profetioiden edessä spa:t väittivät Jumalan kertoneen heille näkyjen kautta, että Jeesus oli mennyt taivaassa olevaan kaikkeinpyhimpään, sen sijaan että Hän olisi palannut maan päälle. Tätä jättimäistä, kasvojen pelastamiseksi annettua selitystä ei hyväksy kukaan kristitty teologi.

Mitä spa:t eivät kerro sinulle Ellen G. Whiten auktoriteetistä

Kenelläkään ei ole suurempaa vaikutusvaltaa seitsemännen päivän adventisteihin kuin Ellen G. Whitella. He opettavat hänen olleen Jumalan innoittama profeetta, jonka virka on verrattavissa Mooseksen, Johannes Kastajan, Jeremian ja Jeesuksen palvelutehtävään (katso Adventist Review, kesäkuu 4, 1992, kansi ja sivut 3, 9). Ellen White itse kuvaili valtuuksiaan kehitellä spa:n teologiaa sanomalla: "Jumalan voima tuli ylleni, ja kykenin selvästi määrittelemään, mikä on totuutta ja mikä on erhettä. Minut vietiin näkyyn, ja minulle annettiin selityksiä ... korjaamaan päällisin puolin uskottavilta vaikuttavia erheitä ja täsmentämään totuutta." (3SM, s. 31-32). Ellen Whiten kirjoitukset ja Seitsemännen Päivän Adventtikirkko ovat erottamattomasti kytketty toisiinsa.

Mitä spa:t eivät kerro sinulle Ellen G. Whiten vääristä näyistä ja profetioista

Seitsemännen päivän adventistit kertovat sinulle, että Ellen Whitella oli enemmän kuin 2000 profeetallista unta ja näkyä (vaikka kenelläkään Raamatun profeetoista ei ollut enempää kuin 7, elinaikanansa). Seitsemännen päivän adventistit eivät kerro sinulle, että useimmat EGW:n profetiat eivät täyttyneet. Esimerkiksi, EGW sanoi Turkin kansakunnan loppuvan elokuun 11. päivänä, vuonna 1840 (Great Controversy, s. 334-335, katso myös: Suuri Taistelu sivut 318-319, Arvo W. Arasolan kirja: Maailman kohtalon tie, sivut 233-234 ja Alfa ja Omega, osa 7, sivut 290-292 ). Hän myöskin ennusti, ettei kukaan voinut pelastua lokakuun 22. päivän jälkeen, 1844 (1SM, s. 63). Ellen White ennusti, että seitsemän viimeistä vitsausta vuodatettaisiin vuonna 1850 (Early Writings, pp. 58,64). Hän väitti että ihmiset, jotka osallistuivat toukokuun 27. päivän leirikokoukseen vuonna 1856, olisivat yhä elossa Jeesuksen tullessa maan päälle (1T, pp. 131-132). Ellen White valheellisesti ennusti Englannin valloittavan Yhdysvallat sisällissodan aikana, 1860-luvulla (1T, pp. 258-259). Ellen White epäonnistui uudelleen, kun hän ennusti, ettei vanhaa Jerusalemia koskaan rakennettaisi (Early Writings, s. 75). Vielä eräs hänen vääristä profetioista oli, että enkelit tulisivat tuhoamaan San Franciscon (9T, p. 93). Ja vuonna 1851, Ellen White ennusti olevansa yksi niistä 144 000, ja näkevänsä vielä elossa ollessaan Jeesuksen tulon (Early Writings, pp.19, 40; Great Controversy, p. 649). Ellen White oli taas väärässä - hän kuoli vuonna 1915!

Mitä spa:t eivät kerro sinulle Ellen G. Whiten terveyssanomasta

Seitsemännen päivän adventistit kertovat sinulle, että heidän profeettansa Ellen G. White opetti pitkälle edistyneitä terveysperiaatteita, jotka hän oli saanut suoraan Jumalalta. Mitä spa:t eivät sinulle kerro, on se, että hän kopioi terveyssanomansa muilta ihmisiltä (Review, lokak., 8, 1876). He eivät kerro sinulle hänen vääristä opetuksistaan, kuten esimerkiksi: sianlihan syönti aiheuttaa lepraa (CD, s. 393), peruukkien pitäminen ylikuumentaa aivoja (HR, lokak., 1871); pienten, nauhoilla kiinnitettävien myssyjen pitäminen on osoitus saatanallisesta hallinnasta (1T, pp. 188-189); kahvin tai teen juominen on syntiä (Evangelism, p. 266); lihansyöjiä ei oteta taivaaseen (1T, p. 187; CD, pp. 380-381); tai jos sinulla on ruokapöydällä voita, kananmunia tai lihaa, niin se estää rukouksiesi pääsyn taivaaseen (CD, p. 366).

Mitä spa:t eivät kerro sinulle Ellen G. Whiten spiritistisistä yhteyksistä

Seitsemännen päivän adventistit kertovat sinulle, että Ellen G. Whitella oli "enkeliopas" uskollisena seuralaisena 26 vuoden ajan. Mutta he eivät kerro sinulle, että hänen henkioppaansa sanomat olivat jatkuvasti ristiriidassa Raamatun kanssa. Myöskään spa:t eivät kerro sinulle, että Ellen Whiten huoneessa oli "legioonittain pahoja henkiä" (Manuscript 25, 1910). Eivätkä spa:t kerro sinulle että hän, niin kuin monet spiritistit, koki astraaliprojektioita (kokemus, jossa sielu irtautuu ruumiista)( Life Sketches, p. 319). Ja he eivät varmasti kerro sinulle, että yhdessä hänen "inspiroidussa" unessaan, Ellen White oli yhteydessä kuolleeseen mieheensä, sai neuvoja häneltä, ja teki liiton hänen kanssaan - toisin sanoen, hän oli sekaantunut yhteyden ottoon ja neuvon kysymiseen kuolleelta henkilöltä
(katso Ellen White ottaa vastaan neuvoja kuolleelta aviomieheltään Jamesilta.)

Mitä spa:t eivät kerro sinulle Ellen G. Whiten plagioinnista

Seitsemännen päivän adventistit väittävät Ellen Whiten kirjottaneen

44

414

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • A-ismi-Kulttiuskonto

      Jatkuu

      Mitä spa:t eivät kerro sinulle Ellen G. Whiten plagioinnista

      Seitsemännen päivän adventistit väittävät Ellen Whiten kirjottaneen noin 50 kirjaa. Mutta he eivät kerro sinulle, että hän kopioi sananmukaisesti monilta kirjailijoilta, ja sitten valehteli väittämällä saaneensa kaiken hänen kirjoittamansa suoraan Jumalalta (Ministry, marrask., 1990, p. 11). Myöskään spa:t eivät kerro sinulle, että hänen kirjansa Sketches From the Life of Paul otettiin pois julkaisusta sen jälkeen kun kirjailijat Conybeare ja Howson uhkasivat haastaa hänet oikeuteen heidän kirjansa, Life and Epistles of St. Paul, kopioinnista. Eivätkä he kerro sinulle, että Ellen White varasti hänen tunnetuimman kirjansa, Tie Kristuksen Luo, sihteeriltään, Fannie Boltonilta.

      Mitä spa:t eivät kerro sinulle Ellen G. Whiten raamatunvastaisista kirjoituksista

      Seitsemännen päivän adventistit kertovat sinulle, että Ellen White vahvistaa ja selittää Raamattua. He eivät kerro sinulle, että hän oli ristiriidassa Raamatun kanssa yli 50 kertaa. Esimerkiksi, Ellen White väitti Saatanan pettäneen Aadamin (Evangelism, p. 598), mutta Raamattu sanoo, ettei Aadamia petetty (1. Tim. 2:14). Ellen White väitti Paavalin oppineen evankeliumin toisilta miehiltä (3T, 430), mutta Raamattu kertoo, ettei Paavali oppinut evankeliumia toisilta (Gal. 1:11-12, 16-20). Spa:t eivät kerro sinulle, että Ellen White on jatkuvasti ristiriidassa itsensä kanssa, ja että hänen kirjojansa korjaillaan hänen monien virheidensä poistamiseksi (Review, marrask. 19, 1992, p. 8,9).

      Mitä spa:t eivät kerro sinulle Raamatusta

      Seitsemännen päivän adventistit kertovat uskovansa Raamatun olevan innoitettua Jumalan sanaa. Mutta he eivät kerro sinulle että he hyökkäävät Raamatun yhtenäisyyttä vastaan, oikeuttaakseen Ellen Whiten kirjoituksissa olevat virheet. He eivät myöskään kerro sinulle, että he tulkitsevat Raamattua Ellen Whiten kirjoituksien kautta. Samoin kuin mormonit ja Jehovan todistajat heitä ennen, seitsemännen päivän adventistit ovat nyt julkaisseet heidän omat ainutlaatuiset "raamatut": The Spirit of Prophecy Study Bible (jossa Ellen Whiten kirjoitukset on lisätty kommentteina ja huomautuksina raamatuntekstien yhteyteen); ja The Clear Word Bible (jossa Ellen Whiten kirjoitukset ovat suoraan sisällytetty Raamatun tekstiin ilman mitään eroa tai minkäänlaista alaviitettä). Näin The Clear Word Bible on Jumalaa pilkkaava, saatanallinen väärennös Jumalan sanasta.

      Eikö kaikkien niiden, jotka luulevat seitsemännen päivän adventistien olevan ainoastaan yksi ryhmä hyviä Raamattuun uskovia kristittyjä, olisi huolellisesti mietittävä näitä kertomatta jätettyjä asioita?

      Varoitamme: seitsemännen päivän adventismi on kulttiuskonto!

      • Jatkoa edelliseeni >>>

        "Seitsemännen päivän adventistit väittävät Ellen Whiten kirjottaneen noin 50 kirjaa. Mutta he eivät kerro sinulle, että hän kopioi sananmukaisesti monilta kirjailijoilta, ja sitten valehteli väittämällä saaneensa kaiken hänen kirjoittamansa suoraan Jumalalta (Ministry, marrask., 1990, p. 11). Myöskään spa:t eivät kerro sinulle, että hänen kirjansa Sketches From the Life of Paul otettiin pois julkaisusta sen jälkeen kun kirjailijat Conybeare ja Howson uhkasivat haastaa hänet oikeuteen heidän kirjansa, Life and Epistles of St. Paul, kopioinnista. Eivätkä he kerro sinulle, että Ellen White varasti hänen tunnetuimman kirjansa, Tie Kristuksen Luo, sihteeriltään, Fannie Boltonilta."

        Ellen White (1827-1915) kirjoitti seurakunnalle. Ellen White kirjoitti myös suurelle yleisölle.

        Kaikki kirjailijat käyttävät lähdeteoksia. Ellen White oli aikansa tuottelias lahjakas hengellinen kirjailija. Satu-kirjojakaan ei juuri kirjoiteta missä ei viimeisillä lehdillä olisi luetteloa käytetystä lähdeaineistosta. Kaikki kirjoittajat käyttävät lähdeaineistoja. Jokaisella opettajalla on opettajansakin aina ollut.
        Jeesuksen opetuslapset käyttivät jokainen persoonallisia ilmaisujaan Jeesuksesta kertoessaan. Ellen White oli vapaa käyttämään omaa terminologiaa kertoessaan Raamatun pelastus-sanomasta ja pelastuksen historiasta. Historiasta ei kukaan pysty kirjoittamaan ilman lähdeaineistoa. Historian kirjoitus vaatii tuekseen aina historiankirjoituksen lähdeaineistoja.
        Tietokone-ohjelman avulla (Veltman ja apulaisensa) tutkittiin virkkeiden ja lauseiden yhtäläisyyksiä -Ellen Whiten kirjoittamaa “Aikakausien Toivo” teosta verrattuna yleisiin vastaavan aihepiirin 500 teokseen, joista EGW:n oli väitetty plagioivan kirjoitusta. Tutkimuksessa todettiin että 30 virkettä (noin 1%) oli lainattu lähes sanatarkasti, mutta ei sanasta sanaan tarkasti lainattua “Aikakausien Toivo” teoksessa.
        Jumalalta saadun sanoman Ellen White oli vapaa kertomaan sellaisella kielellä että sanoma täytti tarkoituksensa, että sanoma ymmärrettäisiin omassa ajassa ja tarvittaessa myöhemmässäkin ajassa. Whiten profetian lahjalla palvelu koski paljon Whiten oman aikansa seurakunnan käytännön tarpeita. Erinomainen Raamatunopettaja Ellen White oli. Whiten käsittelee keskeisinä asioina jumaluusopin pelastuksen, pyhityksen armon, ja maailman jumalattomuuden välistä suhdetta. Kaikki profetiaksi väitetyt kirjoitukset arvostellaan 1 Tess 5:19-23 ohjeen mukaan.
        Ellen White kirjoitti paljon. Jokaista sanaa ei ole koskaan väitetty profetian sanaksi.


        jatkan vielä >>

        t. jarinhotelli


      • "Seitsemännen päivän adventistit kertovat sinulle, että Ellen White vahvistaa ja selittää Raamattua. He eivät kerro sinulle, että hän oli ristiriidassa Raamatun kanssa yli 50 kertaa. Esimerkiksi, Ellen White väitti Saatanan pettäneen Aadamin (Evangelism, p. 598), mutta Raamattu sanoo, ettei Aadamia petetty (1. Tim. 2:14). Ellen White väitti Paavalin oppineen evankeliumin toisilta miehiltä (3T, 430), mutta Raamattu kertoo, ettei Paavali oppinut evankeliumia toisilta (Gal. 1:11-12, 16-20). Spa:t eivät kerro sinulle, että Ellen White on jatkuvasti ristiriidassa itsensä kanssa, ja että hänen kirjojansa korjaillaan hänen monien virheidensä poistamiseksi (Review, marrask. 19, 1992, p. 8,9)."


        --Kriitikot ovat väittäneet 1 Tim 2:14 ettei käärme pettänyt Aadamia, ja lainaavat EGW:ltä virkkeen , jonka mukaan Saatana petti Aadamin: ”Saatana joka on valheen isä, petti Aadamin samalla tavalla kertomalla hänelle, että hänen ei tarvitse olla kuuliainen Jumalalle ja että hän ei kuolisi, vaikka rikkoisi lain.” (Evangelism s.598)
        Tekstiyhteys osoittaa että EGW kirjoitti nykyajan vääristä opettajista, jotka sanovat Kristuksen kuoleman mitätöineen Jumalan käskyt. Samalla tavalla saatan petti Aadamin. Aadam edustaa tässä ihmissuvun esi-isää, josta apostoli kirjoittaa: ”Yhden ainoan ihmisen teko toi maaimaan synnin ja sen mukana kuoleman. Kuolema kuitenkin hallitsi Aadamista Moosekseen asti kaikkia, myös niitä jotka eivät Aadamin tavoin syyllistyneet rikkomukseen.” (Room 5:12,14) EGW on tässäkin sopusoinnussa sen kanssa, mitä Raamattu opettaa Aadamin rikkomuksesta. Kriittikkojen väitteet rakentuvat pintapuoliselle Jumalan sanan tutkimiselle.

        - Jokaisella opettajalla on aina opettajansa ollut.
        Apostoleilla oli voimalliset Hengen lahjat, että nämä saivat Jumalalta.

        jatkan vielä >>

        t. jarinhotelli


      • "Seitsemännen päivän adventistit kertovat uskovansa Raamatun olevan innoitettua Jumalan sanaa. Mutta he eivät kerro sinulle että he hyökkäävät Raamatun yhtenäisyyttä vastaan, oikeuttaakseen Ellen Whiten kirjoituksissa olevat virheet. He eivät myöskään kerro sinulle, että he tulkitsevat Raamattua Ellen Whiten kirjoituksien kautta. Samoin kuin mormonit ja Jehovan todistajat heitä ennen, seitsemännen päivän adventistit ovat nyt julkaisseet heidän omat ainutlaatuiset "raamatut": The Spirit of Prophecy Study Bible (jossa Ellen Whiten kirjoitukset on lisätty kommentteina ja huomautuksina raamatuntekstien yhteyteen); ja The Clear Word Bible (jossa Ellen Whiten kirjoitukset ovat suoraan sisällytetty Raamatun tekstiin ilman mitään eroa tai minkäänlaista alaviitettä). Näin The Clear Word Bible on Jumalaa pilkkaava, saatanallinen väärennös Jumalan sanasta.
        Eikö kaikkien niiden, jotka luulevat seitsemännen päivän adventistien olevan ainoastaan yksi ryhmä hyviä Raamattuun uskovia kristittyjä, olisi huolellisesti mietittävä näitä kertomatta jätettyjä asioita?
        Varoitamme: seitsemännen päivän adventismi on kulttiuskonto!"

        - Ellen G Whiten 1827-1915 kirjoituksia on tutkittava 1 Tess 5:19-23 mukaan, jokainen itse. Miljoonat ovat ne tutkineet, ja Adventtikirkossa ei pössöjä olla.
        Kirkolla on vastuunsa tuntevat tiedollisesti teologian tiedekunnissa koulutetut teologit, jotka ovat hengellisiä.
        Ellen G Whiten kauta ei tutki kukaan Raamattua, mutta listava Raamatun opettaja
        'osaa opettaa pyhyyden ja jumalattomuuden eron viimeisien aikojen suhteen.
        Hänen opetuksesta voi saada uusia näkokulmia lisää aina tietenkin.
        EGW kirjoituksia tutkitaan mös Raamattutunneilla, ja arvostellaan niitä yhdessä. -Ne kestävät kriittisen kritisoinnin, että uskaltaa niitä Jumalan palveluksien toisella osuudella; Raamattutunneilla tutkia ja arvostella seurakunnalla kaikkien kuullen.

        Ennakkoluulot-, ja niin kuin tässä viestiketjussa huomaat että kritiikki on aiheetonta.
        Usein ihmisellä on oltava hengellistä käsityskykyä, jota voi saada uskossa Jumalalta.
        Toisinaan tarvitaan isojen kokonaiksuuksien ymmärrystä ensin pohatiedoksi, että
        kysymys voi selvitä. Tällainen iso kysymys on mm. 2300 vuoden aikajakso, -siihen liittyy isoja kokonaisuuksia, ja on "koko Raamattu" -taivaallinen palvelus-missio siis aina.

        Adventtikirkko ja Vartiotorniseura on syntynyt siellä missä sadat muutkin uskonnolliset ja hengelliset liikkeet; New Yorkin sataman läheisyydessä jonne siirtolaiset saapuivat. Uskovainoja oli Euroopassa kun keskiajan kirkko taisteli Lutherin ja monien muiden kanssa.
        Amerikka oli uskontovapaa maa.
        Jehovan todistajilla ja Adventtikirkolla on yksi ainoa täsmälleen sama teologia, ja se on oppi kuoleman unesta, -näin muistaisin.
        Mormonikirkko on rantautunut muuta kautta jenkkimaahan kuin muut liikkeet.
        Protestanttiset globaalit kirkot syntyivät näistä New Yorkin siirtolais- pakolais-sataman sadoista hengellisistä ryhmistä.
        Mormonikirkon teologiat ja kirjat tutkineena tiedän että heitäkin vastaan on ennakkoluuloja. En voi joihinkin teoligioihin itse yhtyä, ja olen sen kertonut heille.
        Minä nyt kuitenkin olen vain jumaluusopin harrastelija.
        Jehovan todistajat kieltävät Hengen lahjat, he kieltävät elävän Jeesusken Ylipappina palvelun ja luulevat Jeesusta tavalliseksi kuolleeksi ihmiseksi, joka tosin oli Jumalan poika heidän mukaan kuitenkin. Jehovan todistajat kieltävät synnin opettavan lain, ja ovat korvanneet sen lain yhteenvedolla -tiivistelmällä.
        Kristinuskon kantavia peruspilareita on Vartiotorniseura kaatanut.

        Adventtikirkolla on aina ollut käytössään samat Raamatut kuin kaikilla muillakin!
        Kirkolla ei ole koskaan ollut omaa Raamatun käännöstä.

        Joskus on väitetty että “The Clear word” olisi Adventtikirkon oma Raamattu?

        The Clear Word on parafraasi. Tietosanakirjan mukaan parafraasi on “kielellisen ilmaisun esittäminen selventävässä muodossa. Omin sanoin esitetty muunnelma.” The Clear word onkin yksityisen teologin selittävä esitys. Raamattua selittävä teos.

        Tämä jäi kesken, jatkan tässä heti alla kommentilla vielä tätä samaa alustaa;
        >>


      • jarinhotelli kirjoitti:

        "Seitsemännen päivän adventistit kertovat uskovansa Raamatun olevan innoitettua Jumalan sanaa. Mutta he eivät kerro sinulle että he hyökkäävät Raamatun yhtenäisyyttä vastaan, oikeuttaakseen Ellen Whiten kirjoituksissa olevat virheet. He eivät myöskään kerro sinulle, että he tulkitsevat Raamattua Ellen Whiten kirjoituksien kautta. Samoin kuin mormonit ja Jehovan todistajat heitä ennen, seitsemännen päivän adventistit ovat nyt julkaisseet heidän omat ainutlaatuiset "raamatut": The Spirit of Prophecy Study Bible (jossa Ellen Whiten kirjoitukset on lisätty kommentteina ja huomautuksina raamatuntekstien yhteyteen); ja The Clear Word Bible (jossa Ellen Whiten kirjoitukset ovat suoraan sisällytetty Raamatun tekstiin ilman mitään eroa tai minkäänlaista alaviitettä). Näin The Clear Word Bible on Jumalaa pilkkaava, saatanallinen väärennös Jumalan sanasta.
        Eikö kaikkien niiden, jotka luulevat seitsemännen päivän adventistien olevan ainoastaan yksi ryhmä hyviä Raamattuun uskovia kristittyjä, olisi huolellisesti mietittävä näitä kertomatta jätettyjä asioita?
        Varoitamme: seitsemännen päivän adventismi on kulttiuskonto!"

        - Ellen G Whiten 1827-1915 kirjoituksia on tutkittava 1 Tess 5:19-23 mukaan, jokainen itse. Miljoonat ovat ne tutkineet, ja Adventtikirkossa ei pössöjä olla.
        Kirkolla on vastuunsa tuntevat tiedollisesti teologian tiedekunnissa koulutetut teologit, jotka ovat hengellisiä.
        Ellen G Whiten kauta ei tutki kukaan Raamattua, mutta listava Raamatun opettaja
        'osaa opettaa pyhyyden ja jumalattomuuden eron viimeisien aikojen suhteen.
        Hänen opetuksesta voi saada uusia näkokulmia lisää aina tietenkin.
        EGW kirjoituksia tutkitaan mös Raamattutunneilla, ja arvostellaan niitä yhdessä. -Ne kestävät kriittisen kritisoinnin, että uskaltaa niitä Jumalan palveluksien toisella osuudella; Raamattutunneilla tutkia ja arvostella seurakunnalla kaikkien kuullen.

        Ennakkoluulot-, ja niin kuin tässä viestiketjussa huomaat että kritiikki on aiheetonta.
        Usein ihmisellä on oltava hengellistä käsityskykyä, jota voi saada uskossa Jumalalta.
        Toisinaan tarvitaan isojen kokonaiksuuksien ymmärrystä ensin pohatiedoksi, että
        kysymys voi selvitä. Tällainen iso kysymys on mm. 2300 vuoden aikajakso, -siihen liittyy isoja kokonaisuuksia, ja on "koko Raamattu" -taivaallinen palvelus-missio siis aina.

        Adventtikirkko ja Vartiotorniseura on syntynyt siellä missä sadat muutkin uskonnolliset ja hengelliset liikkeet; New Yorkin sataman läheisyydessä jonne siirtolaiset saapuivat. Uskovainoja oli Euroopassa kun keskiajan kirkko taisteli Lutherin ja monien muiden kanssa.
        Amerikka oli uskontovapaa maa.
        Jehovan todistajilla ja Adventtikirkolla on yksi ainoa täsmälleen sama teologia, ja se on oppi kuoleman unesta, -näin muistaisin.
        Mormonikirkko on rantautunut muuta kautta jenkkimaahan kuin muut liikkeet.
        Protestanttiset globaalit kirkot syntyivät näistä New Yorkin siirtolais- pakolais-sataman sadoista hengellisistä ryhmistä.
        Mormonikirkon teologiat ja kirjat tutkineena tiedän että heitäkin vastaan on ennakkoluuloja. En voi joihinkin teoligioihin itse yhtyä, ja olen sen kertonut heille.
        Minä nyt kuitenkin olen vain jumaluusopin harrastelija.
        Jehovan todistajat kieltävät Hengen lahjat, he kieltävät elävän Jeesusken Ylipappina palvelun ja luulevat Jeesusta tavalliseksi kuolleeksi ihmiseksi, joka tosin oli Jumalan poika heidän mukaan kuitenkin. Jehovan todistajat kieltävät synnin opettavan lain, ja ovat korvanneet sen lain yhteenvedolla -tiivistelmällä.
        Kristinuskon kantavia peruspilareita on Vartiotorniseura kaatanut.

        Adventtikirkolla on aina ollut käytössään samat Raamatut kuin kaikilla muillakin!
        Kirkolla ei ole koskaan ollut omaa Raamatun käännöstä.

        Joskus on väitetty että “The Clear word” olisi Adventtikirkon oma Raamattu?

        The Clear Word on parafraasi. Tietosanakirjan mukaan parafraasi on “kielellisen ilmaisun esittäminen selventävässä muodossa. Omin sanoin esitetty muunnelma.” The Clear word onkin yksityisen teologin selittävä esitys. Raamattua selittävä teos.

        Tämä jäi kesken, jatkan tässä heti alla kommentilla vielä tätä samaa alustaa;
        >>

        jatkoa ko. alustaan joka jäi kesken;

        Joskus on väitetty että “The Clear word” olisi Adventtikirkon oma Raamattu?

        The Clear Word on parafraasi. Tietosanakirjan mukaan parafraasi on “kielellisen ilmaisun esittäminen selventävässä muodossa. Omin sanoin esitetty muunnelma.” The Clear word onkin yksityisen teologin selittävä esitys. Raamattua selittävä teos.

        Suomessa on Ev.Lut. Herätysseura ry:n, Uuras Saarnivaaran Raamatun selitys teos. Kuitenkin Saarnivaaran teoksessa lukee "Raamattu korjauksin ja selityksin." Hengelliset yhdistykset ja teologit voivat toki tehdä omia korjauskirjojaankin, mutta Raamatun käännös ollakseen käännös on tehtävä aina "alkuperäisteksteistä." Maailmalla on käytössä samat mahdollisimman vanhat asiakirjat eli "alkuperäistekstit" Raamatun käännöstyötä varten.

        Adventtikirkolla esimerkiksi ei ole koko maailmassa ainuttakaan omaa Raamatunkäännöstä. Hengelliset yhdistykset ja kirkot painavat runsain määrin monenlaista hengellistä kirjallisuutta. Kaikkea mitä on kirjoitettu pitää jokaisen ihmisen arvostella itse henkilökohtaisesti 1 Tess 5:19-23, 1 Joh 4:1 ohjeen mukaan.

        Kirkot ovat itsenäisiä julkaisujen painamisessa ja kustantamisessa. Raamatun käännökset tehdään "alkuperäisistä" kirjoituksista poikkeuksetta ollakseen Raamatunkäännös. Kieli muuttuu ja käännöksiä siksi tehdään samoista "alkuperäisistä" Raamatun kirjoituksista uudelleen nykykielelle helpommin luettavaksi ymmärrettäviksi. Kirkkoraamatun 1992 käännöstyön metodi oli nimenomaan helpompi luettavuus nykykielellä.

        The Clear Word on painettu Adventtikirkon kirjapainossa, mutta ei kirkon kustannusyhtiön kustantamana. Tekijänoikeudet omistaa kirjan kirjoittaja tri Jack Blanco. Esimerkiksi Islamilaiset koraanit painetaan “Penguin Books” painossa, eikä se ole islamilainen kirjapaino. Painotyötä ostetaan lähinnä kustannustehokkuus mielessä.

        Suomessa kirkot ja hengelliset yhdistykset käyttävät yleisesti käytössä olevia Suomen Pipliaseuran Raamattuja.
        Käytössä ovat olleet VKR:1933/1938 ja 1992 kirkkoraamatut yleensä kaikilla hengellisillä liikkeillä 1900-2000 vuosisatoina.

        Jehovan todistajat ovat poikkeus muista. Heillä on ainoana käytössä järjestönsä oma ns. "Uuden maailman käännös" joka ei ole varsinainen Raamatun käännös koska ei ole käännetty sellaisista mahdollisimman vanhoista asiakirjoista joista raamatut käännetään. Jehovantodistajien kielikäännös on englanninkielisestä "tarkastetusta 1984 laitoksesta." Uusin UM- kielenkäännös on v. 1995.

        Adventtikirkko ei ole koskaan käyttänyt opetuksessaan The Clear Wordia. Jos sitä olisikin jossakin yhteydessä lainattu on aina mainittu varmasti samassa yhteydessä ja ymmärretty kirjan olevan yhden teologin hartauskirja. Kirjoituksia saa tutkia ja arvostella vapaasti aina. Clear Wordin kannessa mainitaan, että kirja on parafraasi. Esipuheessa sanotaan; “Tämä ei ole uusi käännös vaan Raamatun parafraasi." Kirjaa ei ole tarkoitettu vakavaan "viralliseen" tutkisteluun eikä julkiseen käyttöön kirkossa.
        Kirja on siis yksityisen henkilön ja teologin omaa näkemystä Raamatun teologiasta.

        Maailmalla on miljoonia hengellisiä kirjoja.
        Kirkon oppikirjaksi kirjailijoiden on hyvin hankalaa ja lähes mahdotonta kirjoittaa. Jokaisella ihmisellä ja tutkijalla on omia näkökulmia jotka voivat muuttua ajan saatossa. The Clear World ei ole siis Raamatun käännös. Teoksen tekijä sanoo itse teoksensa johdannossa että kirja on hartauskirja. Ei missään tapauksessa Raamatun käännöstyötä.

        Adventtikirkolla on Raamatun opetuksessa käytössään maailmanlaajuisesti aina sama virallinen Raamatun tutkimiseen tarkoitettu opas “Abult Sabbath Scool Bible Study Guiden“ jota tutkitaan viikoittain Jumalanpalveluksissa. Tämä Raamatun tutkimisen opas on kansainvälisen Adventtikirkon tärkein opetusmateriaali. The Clear Word ei ole siis aineisto joka olisi kirkon oppiaineistoa teologiaan ja Raamatun sanaan.
        Syy ettei The Clear Wordia käytetä kirkossa on että Adventtikirkko ei tunnusta kyseistä teosta mitenkään omakseen !

        The Clear Worldin takana eivät seiso Adventtikirkon teologit, jotka allekirjoittavat yhdessä hyväksyntänsä kokonaisvaltaisesti kirjan teologialle. Nämä teologit ovat hyvin oppineita miehiä, ja Hengessäkin viisaita Raamatun asioissa. Clear Wordia ei yleensä adventistien kirjahyllystä löydy, mutta voi olla aivan kaunista luettavaa hengellisenä kirjana.

        Vieläkin jatkuu samaa alustaa sama kysymys "omista raamatuista>>"


      • jarinhotelli kirjoitti:

        jatkoa ko. alustaan joka jäi kesken;

        Joskus on väitetty että “The Clear word” olisi Adventtikirkon oma Raamattu?

        The Clear Word on parafraasi. Tietosanakirjan mukaan parafraasi on “kielellisen ilmaisun esittäminen selventävässä muodossa. Omin sanoin esitetty muunnelma.” The Clear word onkin yksityisen teologin selittävä esitys. Raamattua selittävä teos.

        Suomessa on Ev.Lut. Herätysseura ry:n, Uuras Saarnivaaran Raamatun selitys teos. Kuitenkin Saarnivaaran teoksessa lukee "Raamattu korjauksin ja selityksin." Hengelliset yhdistykset ja teologit voivat toki tehdä omia korjauskirjojaankin, mutta Raamatun käännös ollakseen käännös on tehtävä aina "alkuperäisteksteistä." Maailmalla on käytössä samat mahdollisimman vanhat asiakirjat eli "alkuperäistekstit" Raamatun käännöstyötä varten.

        Adventtikirkolla esimerkiksi ei ole koko maailmassa ainuttakaan omaa Raamatunkäännöstä. Hengelliset yhdistykset ja kirkot painavat runsain määrin monenlaista hengellistä kirjallisuutta. Kaikkea mitä on kirjoitettu pitää jokaisen ihmisen arvostella itse henkilökohtaisesti 1 Tess 5:19-23, 1 Joh 4:1 ohjeen mukaan.

        Kirkot ovat itsenäisiä julkaisujen painamisessa ja kustantamisessa. Raamatun käännökset tehdään "alkuperäisistä" kirjoituksista poikkeuksetta ollakseen Raamatunkäännös. Kieli muuttuu ja käännöksiä siksi tehdään samoista "alkuperäisistä" Raamatun kirjoituksista uudelleen nykykielelle helpommin luettavaksi ymmärrettäviksi. Kirkkoraamatun 1992 käännöstyön metodi oli nimenomaan helpompi luettavuus nykykielellä.

        The Clear Word on painettu Adventtikirkon kirjapainossa, mutta ei kirkon kustannusyhtiön kustantamana. Tekijänoikeudet omistaa kirjan kirjoittaja tri Jack Blanco. Esimerkiksi Islamilaiset koraanit painetaan “Penguin Books” painossa, eikä se ole islamilainen kirjapaino. Painotyötä ostetaan lähinnä kustannustehokkuus mielessä.

        Suomessa kirkot ja hengelliset yhdistykset käyttävät yleisesti käytössä olevia Suomen Pipliaseuran Raamattuja.
        Käytössä ovat olleet VKR:1933/1938 ja 1992 kirkkoraamatut yleensä kaikilla hengellisillä liikkeillä 1900-2000 vuosisatoina.

        Jehovan todistajat ovat poikkeus muista. Heillä on ainoana käytössä järjestönsä oma ns. "Uuden maailman käännös" joka ei ole varsinainen Raamatun käännös koska ei ole käännetty sellaisista mahdollisimman vanhoista asiakirjoista joista raamatut käännetään. Jehovantodistajien kielikäännös on englanninkielisestä "tarkastetusta 1984 laitoksesta." Uusin UM- kielenkäännös on v. 1995.

        Adventtikirkko ei ole koskaan käyttänyt opetuksessaan The Clear Wordia. Jos sitä olisikin jossakin yhteydessä lainattu on aina mainittu varmasti samassa yhteydessä ja ymmärretty kirjan olevan yhden teologin hartauskirja. Kirjoituksia saa tutkia ja arvostella vapaasti aina. Clear Wordin kannessa mainitaan, että kirja on parafraasi. Esipuheessa sanotaan; “Tämä ei ole uusi käännös vaan Raamatun parafraasi." Kirjaa ei ole tarkoitettu vakavaan "viralliseen" tutkisteluun eikä julkiseen käyttöön kirkossa.
        Kirja on siis yksityisen henkilön ja teologin omaa näkemystä Raamatun teologiasta.

        Maailmalla on miljoonia hengellisiä kirjoja.
        Kirkon oppikirjaksi kirjailijoiden on hyvin hankalaa ja lähes mahdotonta kirjoittaa. Jokaisella ihmisellä ja tutkijalla on omia näkökulmia jotka voivat muuttua ajan saatossa. The Clear World ei ole siis Raamatun käännös. Teoksen tekijä sanoo itse teoksensa johdannossa että kirja on hartauskirja. Ei missään tapauksessa Raamatun käännöstyötä.

        Adventtikirkolla on Raamatun opetuksessa käytössään maailmanlaajuisesti aina sama virallinen Raamatun tutkimiseen tarkoitettu opas “Abult Sabbath Scool Bible Study Guiden“ jota tutkitaan viikoittain Jumalanpalveluksissa. Tämä Raamatun tutkimisen opas on kansainvälisen Adventtikirkon tärkein opetusmateriaali. The Clear Word ei ole siis aineisto joka olisi kirkon oppiaineistoa teologiaan ja Raamatun sanaan.
        Syy ettei The Clear Wordia käytetä kirkossa on että Adventtikirkko ei tunnusta kyseistä teosta mitenkään omakseen !

        The Clear Worldin takana eivät seiso Adventtikirkon teologit, jotka allekirjoittavat yhdessä hyväksyntänsä kokonaisvaltaisesti kirjan teologialle. Nämä teologit ovat hyvin oppineita miehiä, ja Hengessäkin viisaita Raamatun asioissa. Clear Wordia ei yleensä adventistien kirjahyllystä löydy, mutta voi olla aivan kaunista luettavaa hengellisenä kirjana.

        Vieläkin jatkuu samaa alustaa sama kysymys "omista raamatuista>>"

        jatkuu "#omat raamatut" ....

        Toinen kysymystä herättänyt kirja on The Study Bible joka on erään yksityisen koulun painattama kuningas Jaakon käännös jonka marginaaleihin on lisätty Ellen G Whiten kommentteja. Kirjan on painanut Rewiew and Herald kuten Clear Wordinkin. Koulu pyysi tukea kirjaan White säätiöltä, mutta säätiö ei tukea myöntänyt. Adventtikirkko tahtoo pitää Raamatun Kaanonin suljettuna kaikilta, myös ettei mikään profetian hengeksi väitetty lausunto koskaan missään tapauksessa kuulu Raamatun Kaanoniin. Raamattu on koottu täysin valmiiksi ensimmäisinä vuosisatoina ja Jumalan Henki on itse Raamatun koostamisten työn tehnyt. 2 Piet 1:21, Ilm 22:19-20.
        >> Kirkko tunnustaa että Ellen G. Whiten profetian lahja on Pyhältä Hengeltä. Ellen G. Whiten kirjoitukset eivät ole Kaanonin osia, eivätkä nauti samaa arvovaltaa Adventtikirkossa kuin Pyhä Raamattu. Ellen G Whiten kaikkien kirjoitukset arvostellaan kirkossa jokainen tekee itse henkilökohtaisesti 1 Tess 5:19-23 ohjeen mukaan.
        Ellen G. White (1827-1915) oli hengellinen opettaja ja kirjailija. Monet tahtovat tunnustaa hänellä olleen profetian lahjan. >> Kor 12:28, 1 Kor 14:1-5.
        > Ellen G. White korotti ja opetti vain Jeesusta Kristusta, Raamattua ja Jumalan lakia. White opetti Raamatun olevan yksin Jumalan sanan arvovaltainen auktoriteetti.
        Whitelle oli selvää Pyhän Hengen toiminta joka johtaa hengellistä elämää. Ylipappina Jeesus Kristus Hebr (2:1-2, 7:24-27 mm.)
        -Pyhän Hengen runsaita lahjoja niille jotka tahtovat ja tarvitsevat vakavissaan ja haluavat olla arvollisia.
        Ellen G White ei olisi missään tapauksessa hyväksynyt itsensä lisäämistä -oman nimensä lisäämistä edes Raamatun marginaaleihin missään muodossa.

        Jokainen arvostelee kirjoitukset itse henkilökohtaisesti!
        Asiat kirkastuvat ajan saatossa vilpittömille tutkijoille. Raamatun teologia -jumaluusoppi ja Raamatun rinnakkaiset tieteet ovat ehtymätön lähde tutkijoille. Jokaiselle uskovaiselle avautuu Raamatusta uusia näkökulmia läpi elämän.
        Ihminen arvioi aina kaiken itse omassatunnossaan. Omantunnon asioita ei mistään koskaan voi käskeä eikä määrätä.
        Kriittinen pitää olla, ja hengelliset asiat ovat hengellisiä asioita. Skeptikolle ei Raamatusta mitään hyödyllistä jää itselle. Jumalan mielen mukainen tutkiminen on eri asia kuin skeptinen metodi.
        Raamatun oppi on Jumalasta ja siksi ihminen jää toiseksi aina väittelyssä. Kirjoitukset on tutkittava hengellisesti ja hengellisillä Kristuksen ja Jumalan lain kanssa sovussa olevalla metodilla.

        Profetian lahja on tarkoitettu Jumalan omien hyväksi ryhmässä. Profetian lahja on esiintynyt vain tarvittaessa kuten alkuseurakunnan aikana. Hyvinkin uskonpuhdistuksen ajat keskiajan jälkeen ovat olleet sellainen aika. (Apt 21:9) Kirjapainotaito toi raamattuja ja tarvittiin hyvinkin lisävaloa.
        Haaleiden seurakuntien ajat Ilm 3:14-22 ovat aikoja ettei tavallisesti ole riittävän halukkaita profetian lahjan vastaanottajia.

        Henkien tutkimiseen on olemassa vain yksi varma mittari ja se on tässä:
        - Jos puhuttu tai kirjoitettu teksti ei ole Jumalan 10-käskyn lain kanssa sovussa on varmaa ettei ole Jumalasta. > Hebr 1:14, 1 Joh 4:1-6, Ilm 14:12, 12:17)
        (Jaak 2:10-13, Luuk 16:17, Room 3:20, Luuk 16:17, Matt 7:21-23, 1 Joh 4:8, 5:3)

        jatkuu omat raamatut >>


      • --omista raamatusta lisää >>

        EIPÄ jatkukaan, kaikkeen vastasin!

        Minusta Sinun pitää "kulttiuskonto" ajatus hylätä Kristukselle pyhittyneiden ihmisten suhteen.

        Huomaat että kaikki kritiikki mitä lainasit oli sellaista missä ei ole pohjaa, ja todellisuutta!

        Olen kommentoinut Sinulle odellisuuden miten kritiikki-kysymyksien laita todellisuudessa on.

        Aamen.

        Siunauksia Siunulle !

        t. jarinhotellin kirjoituspaja


    • Hei!

      "Seitsemännen Päivän Adventtikirkko sai alkunsa 1800 - luvun puolivälissä, niiden täyttymättömien ennusteiden seurauksena, joidenka mukaan Jeesuksen olisi pitänyt tulla takaisin vuoden 1843 syksyllä, sitten vuoden 1844 keväällä, ja lopuksi lokakuun 22. päivänä vuonna 1844. Näiden täyttymättömien profetioiden edessä spa:t väittivät Jumalan kertoneen heille näkyjen kautta, että Jeesus oli mennyt taivaassa olevaan kaikkeinpyhimpään, sen sijaan että Hän olisi palannut maan päälle. Tätä jättimäistä, kasvojen pelastamiseksi annettua selitystä ei hyväksy kukaan kristitty teologi."

      >>>> Sekoitat kaksi asiaa!__Kommentoin niin että väärinkäsityksesi selviää Sinulle;!

      < 1843-1844 on kyse Raamatun suuren profetian löytymisestä!
      Profetia ON Raamatun profetia, ja loogisesti Raamatulla perusteltavissa!
      Profetiassa on enkelin vastaus Danielille, kun Daniel tiedustelee milloin poljettu pyhäkköpalvelus pyhäkkö nousisi taas kunniaan? Tuohon aikaan heränneet monet luulivat olevansa niin lähellä Jeesuksen tuloa että adventin näkisivät.
      Nämä ihmiset olivat oma aikansa tiedon varassa. Raamatusta alkoi pitkän keskiaikaisen kauden uskonpuhdistuksen vaikutuksesta löytyä uutta tietoa.
      Sinun tulee ymmärtää maallisen pyhäkköpalvelun vertauskuvallinen merkitys, että maallinen palvelus oli esikuvaa taivaallisesta. Tästä kertoo koko hebrealaiskirje!
      Kun ylipappi suurena sovituspäivänä meni kaikkein pyhimpään- ja puhdisti koko kansan vuoden synneistä, on suurena taivaallisen pyhäkön palveluksen aikana taivaallisen ylipapin Hebr 7-9 erotustyössä Jumalan pyhät ja "suuri babylon toisistaan."
      Enkelin sanat 2300 vuoden profetiasta osuu 1843-1844 aikaa. Profetia selvisi aikanaan, niin kuin enkeli kertoi.
      Profetia ei ole Adventtikirkon, Adventtikirkko on rekisteröity 1863. Profetian löysi baptisti William Miller.
      17- vuotias Ellen White oli perheineen erotettu metodistiseurakunnasta opillisten erimielisyyksien vuoksi. Ellen rukoili ymärrystä ja selitti profetian merkityksen, kun William Miller oli ensin laskenut ajan oikein. Miller luuli profetian tarkoittavan maan puhdistamista, mutta enkeli vastasi Danielille milloin pyhäkkö puhdistettaisiin ja pyhäkköpalvelus nousisi taas uuteen kunniaan! Profetian merkitys on siis pyhäkön puhdistaminen; >Dan 8:12-17,26. (12:4,9,10)

      William Miller oli (1782-1849) baptistiseurakunnan saarnaaja ja Raamatun tutkija. Miller tutki Ilmestyskirjan ja Danielin kirjan apokalyptisiä vertauskuvia.
      Miller vertasi eskatologisia vertauskuvia keskenään.
      Miller erehtyi luullessaan profetian tarkoittavan maan puhdistamista. Ajan Miller laski oikein. Aika on 2300 vuotta on ilmoitettu Raamatussa; Ilm 11:2 = 42 kuukautta= 1260 päivää, Ilm 11:3 = 1260 päivää, Ilm 12:14: = "vuosi, kaksi vuotta, ja puoli vuotta" = 1260 päivää, Dan 7:25 = "aika, kaksi aikaa ja puoli aikaa" =1260 päivää (“Aika = 1 vuosi.)

      Taivaassa eletään viimeisien aikojen palveluksessa suuren babylonin ja Jumalan pyhien välisessä erotustyössä. Ylipappi Jeesus Kristus enkelijoukkoinensa; Hebr 1:14, 8:1-2, 7-9 luvut. Koko hebrealaiskirje kertoo Ylipapin taivaallisesta palveluksesta; 2:17-18, 3:7-8, 4:14-16.

      Profetia sisältää erilaisia välitäyttymyksiä.
      Danielin kirjan aikaprofetia on kaikki samaa 2300 vuoden aikajakson profetiaa.

      Jatkan kysymyksiesi kommentoimista vielä.
      Tässä aamutoimissani olen, ja aamuteellä, ja koneella muuallakin käyn välillä.

      t. jarinhotelli

    • Jatkoa edelliseeni;

      "Mitä spa:t eivät kerro sinulle Ellen G. Whiten auktoriteetistä
      Kenelläkään ei ole suurempaa vaikutusvaltaa seitsemännen päivän adventisteihin kuin Ellen G. Whitella. He opettavat hänen olleen Jumalan innoittama profeetta, jonka virka on verrattavissa Mooseksen, Johannes Kastajan, Jeremian ja Jeesuksen palvelutehtävään (katso Adventist Review, kesäkuu 4, 1992, kansi ja sivut 3, 9). Ellen White itse kuvaili valtuuksiaan kehitellä spa:n teologiaa sanomalla: "Jumalan voima tuli ylleni, ja kykenin selvästi määrittelemään, mikä on totuutta ja mikä on erhettä. Minut vietiin näkyyn, ja minulle annettiin selityksiä ... korjaamaan päällisin puolin uskottavilta vaikuttavia erheitä ja täsmentämään totuutta." (3SM, s. 31-32). Ellen Whiten kirjoitukset ja Seitsemännen Päivän Adventtikirkko ovat erottamattomasti kytketty toisiinsa."


      Adventtikirkon ihmiset pitävät arvossa Ellen G Whitea ja tutkivat hänen kirjoituksia Raamatun ohjeen 1 Tess 5:19-23 mukaan.
      Ellen White ei ole koskaan kirjoittanut riviäkään Adventtikirkon teologiaa.
      Hän palveli oman aikansa uskonpuhdistusliikkeen alussa profetian Hengen lahjalla;
      1 Kor 12:10, Apt 21:9. _Katso nuo Raamatusta.
      Whitea ei kukaan koskaan ole kuitenkaan verrannut Raamatun kirjoja kirjoittaneisiin profeettoihin. Katso em. Raamatun jakeet.
      Ellen Whiten palvelutyö koski oman aikansa seurakunnan palvelua seurakunnan käytännön tarpeissa. Hän oli erinomainen Raamatun opettaja, ja lahjakas oman aikansa hengellinen kirjailija. Monia arvokkaita sanoja voi soveltaen lukea aina. Hänen kirjoittama kieli on vanhentunut, ja evankeliumin kenttävälineet muuttuneet.
      Hengellisiä sanomia on julkaistu sitten esim. hartauskirjoina tekstejä kooten. Hyvin harva kirja sopii sellaisenaan luettavaksi nykyaikana. White oli Kristukselle Jumalalle pyhittynyt kaikessa.

      "Pelastushistoriassa " on ollut aikoja jolloin Jumalan kansa on tarvinnut lisää tietoa. Alkuseurakunnan ajat on yksi sellainen aika. "Hänellä oli neljä naimatonta tytärtä joilla oli profetoimisen lahja." (Apt 21:9)
      Myös uskonpuhdistuksen aikana on profetian lahjaa tarvittu.

      Jumala asetti profeettoja seurakuntaan. Profetian lahja on suurin armolahja; Room 12:6. Profetian lahja toimii rakennukseksi, kehotukseksi ja lohdutukseksi; 1 Kor 14:3-5.

      Pyhällä Hengellä on vaikutus. Pyhän Hengen avulla jokainen "adventisti" on kirjoituksia tutkinut 1 Tess 5:19-23 ohjeen mukaan.

      jatkan vielä >>>

      t. jarinhotelli

    • Jatkoa edelliseeni;


      "Seitsemännen päivän adventistit kertovat sinulle, että Ellen Whitella oli enemmän kuin 2000 profeetallista unta ja näkyä (vaikka kenelläkään Raamatun profeetoista ei ollut enempää kuin 7, elinaikanansa). Seitsemännen päivän adventistit eivät kerro sinulle, että useimmat EGW:n profetiat eivät täyttyneet"

      - Ellen G Whiten vastaanottamat Hengen ilmoitukset on laskettu että olisi 2100.
      Nämä koskevat aikansa uskonpuhdistusliikkeen alkuvaiheita.
      Oli monenlaista käytännön neuvon tarvetta alkavalle seurakunnalle/ globaalille järjestölle.
      Ellen White osasi opettaa pyhyyden arvot vastakohtana viimeisien aikojen "suuri babylon."
      Monenlaista neuvoa on tarvittu. Mm. kirjapainon siirtäminen toisaalle, ja seuraavana kirjapainorakennus tuhoutui. Tuo on kuitenkin kuulopuhetta minun suuntaan ollut joskus, en tiedä tiedon lähdettä, mutta
      käytännön ohjetta on tarvittu.
      Kuitenkin profetian lahja koskee tietenkin hengellistä asiaa.

      >>>> Ellen G Whitessa ei ole mitään epäselvää, kunhan hänen kirjoittamansa ymmärretään oikein.
      Ja tuo lista mitä tänne vuodesta toiseen tulee, niin lähettäjä ei halua katsoa mitä hänelle vastataan. Että asiat näkisi ja käsittäisi, ja -ymmärtäisi ne.
      Minäkään en muutu "helluntailaiseksi" tämän kritiikki-listan vuoksi, ja tiedän että tuo kritiikkilista on 100% väärää tietoa.
      Ota oikea tieto nyt.

      "Seitsemän profetaallista ilmoitusta /per profeetta-" Tuollaista listaa ja laskelmaa et pysty tekemään, etkä löydä Raamatusta.

      jatkan vielä >>>

      t. jarinhotelli

    • jatkoa edelliseeni; >>

      ". Seitsemännen päivän adventistit eivät kerro sinulle, että useimmat EGW:n profetiat eivät täyttyneet. Esimerkiksi, EGW sanoi Turkin kansakunnan loppuvan elokuun 11. päivänä, vuonna 1840 (Great Controversy, s. 334-335, katso myös: Suuri Taistelu sivut 318-319, Arvo W. Arasolan kirja: Maailman kohtalon tie, sivut 233-234 ja Alfa ja Omega, osa 7, sivut 290-292 ). "

      - Turkkia koskevaa ennustusta ei ole Ellen White lausunut!
      Turkkia koskevan ennustusken esitti joku EGW:n aikainen mies nimeltään Josiach Litsh.
      EWW mainitsee Josiach Litshin sanoista -kommentoi häntä, mutta ei ota kantaa Josiachin ennustuksen luotettavuuteen. (Suuri Taistelu s.318-319.)

      - Ellen G White ei ole ennustanut että kukaan ei voisi pelastua lokakuun 22 päivän 1844 jälkeen. Kriittiikkiä esittävän lähde ei sisällä mitään sellaista.

      jatkan vielä >>>

      t. jarinhotelli

    • "Ellen White ennusti, että seitsemän viimeistä vitsausta vuodatettaisiin vuonna 1850 (Early Writings, pp. 58,64). "

      - Krittiikkiä esittävän lähde ei sisällä mitään sellaista ennustusta.
      "Ellen G White kommentoi Jeesusen odotusta; "Jumalan enkelit esittävät ihmisille osoitetuissa sanomissaan että aika on hyvin lyhyt. Sillä tavoin se on aina esitetty minulle. On totta että aika on jatkunut pidempään kin odotimme tämän sanoman alkuaikoina. vapahtajamme ei ole ilmestynyt niin pian kuin toivoimme. Mutta onko Herran sana pettänyt? -Ei suinkaan- Tulee muistaa että Jumalan lupaukset ja uhkausket ovat ehdollisia.

      Raamattu VT:ssä on täynnä Jumalan ilmoitusta; "Jos te teette oikein ja teette minun tahtoni, ---mutta jos te ette tee minun tahtoani.....jne."
      Eli ehdollista sanomaa valita kahdesta vaihtoehdoista, ja vaihtoehtojen seuraukset.

      jatkan vielä >>

      t. jarinhotelli

    • jatkoa >>

      "Hän väitti että ihmiset, jotka osallistuivat toukokuun 27. päivän leirikokoukseen vuonna 1856, olisivat yhä elossa Jeesuksen tullessa maan päälle (1T, pp. 131-132)."

      - Ellen G White sai näkytilan 27.5.1856 Baettle Creekissä pidetyn konfrenssin aikana. Ellen GW kirjoitti siitä samana vuonna julkaistussa todistuksessa seurakunnalle;
      "Minulle näytettiin konfrensissa läsnä ollut joukko. Enkeli sanoi; "Jotkut matojen ruokana jotkut seitsemän viimeisen vitsauksen kohteena, jotkut ovat elossa ja jäävät maan päälle tullakseen muutetuiksi Jeesuksen tullessa. (Testimones for the Church, Vol 1, s.131)
      > Ellen White kertoo eräästä sisaresta, joka konfrenssin päättyessä maanantaina oli maininnut toiselle sisarelle kokouspaikalta poistuessaan: "Minusta tuntuu että olen yksi niistä jotka ovat kohta matojen ruokana. Saman viikon torstaina hän sairastui äkillisesti ja kuoli seuraavana aamuna. Hänen yllättävä kuolemansa teki syvän vaikutuksen silloiseen pieneen adventistiuskovien ryhmään Battle Creekissä. Ehkä enkelin sanoman tarkoituksena oli muistuttaa kaikkia henkilökohtaisen valmistumisen tärkeydestä. Katso EGW:n lausuntoa edellisen kappaleen lopussa.

      jatkan >>

      t. jarinhotelli

    • jatkoa >>

      "Ellen White valheellisesti ennusti Englannin valloittavan Yhdysvallat sisällissodan aikana, 1860-luvulla (1T, pp. 258-259). "

      . Tuossa on kyse päivänpolitiikan tapahtumien kommentoinnista, jossa Yhdysvallat jakaantuu Etelä- ja Pohjois valtioihin. EGW pohtii mitä tapahtuisi jos Englanti hyökkäisi? Hän ajaa asiayhteydessä orjien oikeuksiakin. (Testimones I; 258:259)
      - Tässä ei ole mitään ennustusta, vaan päivänpolitiikan kommentointia.

      jatkan vielä >>>

      t. jarinhotelli

    • " Ellen White epäonnistui uudelleen, kun hän ennusti, ettei vanhaa Jerusalemia koskaan rakennettaisi (Early Writings, s. 75)."

      - Kysymys Jerusalemin jälleenrakennuksesta liittyy joidenkin väitteisiin maan päällisen uuden Jerusalemin rakentamisesta ja 1000 vuotis- aikakaudesta maan päällä.
      Raamattu kertoo Ilm 21 selvästi että uusi Jerusalem laskeutuu taivaasta Ilm 21 ja siinä on kyse uuden maan tapahtumista.

      jatkan vielä >>

      t. jarinhotelli

    • "Vielä eräs hänen vääristä profetioista oli, että enkelit tulisivat tuhoamaan San Franciscon (9T, p. 93)."

      - EGW ei ennustanut että ko. kaupungin tuhoa. (Testimones vol 9; 92-94)
      Asiayhteydessä EGW kerto näystä -tuhosta joka kohtaa universaalisti suuria kaupunkeja. Pari päivää myöhemmin maanjäristys tuhosi San Fransiscon.

      jatkan vielä >>

      t. jarinhotelli

    • " Ja vuonna 1851, Ellen White ennusti olevansa yksi niistä 144 000, ja näkevänsä vielä elossa ollessaan Jeesuksen tulon (Early Writings, pp.19, 40; Great Controversy, p. 649). Ellen White oli taas väärässä - hän kuoli vuonna 1915!"

      - Ellen GW näki itsensä universaalisti (ei päivämäärää-) 144 000 pelastetun joukossa pelastettuna -yhtenä joukossa!
      Ei tässä ole kyse siitä ettäkö hän olisi sillä hetkellä elossa kun Kristus tulee.


      jatkan vielä >>

      t. jarinhotelli

    • "Seitsemännen päivän adventistit kertovat sinulle, että heidän profeettansa Ellen G. White opetti pitkälle edistyneitä terveysperiaatteita, jotka hän oli saanut suoraan Jumalalta. Mitä spa:t eivät sinulle kerro, on se, että hän kopioi terveyssanomansa muilta ihmisiltä (Review, lokak., 8, 1876). He eivät kerro sinulle hänen vääristä opetuksistaan, kuten esimerkiksi: sianlihan syönti aiheuttaa lepraa (CD, s. 393),"

      Adventtiliike on ihmisten hoitamisen uranuurtaja ennen lääketieteen aikaa. Terveyskylpylöitä perustettiin missä ihmisiä hoidettiin luontaisin menetelmin.
      Kaikenlainen mahdollinen mitä voi terveydenhoidossa "kopioida" on aina kopioitu.' Sydänleikkauksiakin tehdään niin että tarkoin kopioidaan kaikki olemassa oleva tieto ja kokemus.

      Sika toki kaatopaikkoja, niin kuin tiedät siat rakastavat kaikenlaisen saastan tonkimista, sellaista mihin ihminen ei edes koskisi kuin lapiolla.
      Tietenkin kaikenlaisia bakteereja ja viruksia on kaatopaikoilla missä on monenlaista eloperäistä jätettä. Tottakai lepran aikaan leprakin (spitaali) tarttui.

      jatkan alla >>

      t. jarinhotelli

    • " peruukkien pitäminen ylikuumentaa aivoja (HR, lokak., 1871); pienten, nauhoilla kiinnitettävien myssyjen pitäminen on osoitus saatanallisesta hallinnasta (1T, pp. 188-189); "

      - Väitös;

      - Että Ellen G White olisi sanonut:
      "Nauhoilla kiinnitettävien myssyjen pitäminen on osoitus saatanallisesta hallinnasta?!"

      - Että;
      "Meillä on eläinten ruumiinosia aivoissamme ja jos näiden aivojen päälle laitetaan peruukki, niin tuloksena on mielisairaus naisen aivoissa ?!"


      Vastaus väitteisiin:

      - "Eläinten ruumiinosia aivoissa perustuu englanninkieliseen tekstiin joka on ymmärretty väärin.
      Teksti kuuluu näin;

      - "The lower or animals organs of the brain."

      Ilmaisu on vertauksellinen, ei kirjaimellinen ja tarkoituksena on kuvata "eläimellisyyttä."
      Ei tehdä analyysia aivojen lääketieteellisestä tai fysiologisesta rakenteesta.

      Kysymys ei ole eläinten osista aivoissa vaan aivojen alimmista osista vastakohtana aivojen korkeammille tasoille vertauskuvallisesti ilmaistuna.
      - "Arvoista" eri tasoilla Ellen G W vertauksessa sen ajan kielellä on kysymys.
      Ellen GW haluaa erottaa korkeita ja vähemmän korkeita arvoja toisistaan ja vertaa niitä "aivojen tasoihin" suomenkielellä ilmaistuna.
      Tiedettiin jo 1800 luvulla että ihminen ajattelee aivoilla.

      1800 luvun ilmaisu ihmisen tutkimattomista aivoista on tietysti ilmaisijan varassa.
      Ellen G White puhuessaan "aivoista" tarkoittaa samaa kuin mitä puhutaan raamatussa "sydämestä" eli kysymys on tietoisuudesta.
      Ihmisen aivot ovat suhteellisen tutkimattomat vieläkin. Joskus ajattelua ja tietoisuutta ilmaisiin "sydämen ajatteluna" ja niin on raamattuun vieläkin käännetty asiayhteydessä kun tarkoitetaan tietoisuutta. "Munaskuut" on toinen ilmaisutapa raamatussa joskus. Ihmisten arveltiin ajattelevan joskus munuaisilla. (Vkr; Jer 11:20)

      On huomattavaa että joka aikana profetian lahjan omaavat ihmiset olivat aivan kaikessa kaiken sen ajan tiedon valossa mitä ihmiset ja ihmiskunta yleensä. Jokainen puki hengellisenkin ilmoituksen omin sanoin ymmärrettäväksi omana aikanaan.

      Ellen G White oli tuottelias hengellinen kirjalija.
      Ei kaikki mitä kirjoitti ollut profetian lahjan antamaa. Opettajan lahjakin on eri asia kuin profetian lahja.

      Ellen G Whiten vertaus aivojen tasoista tarkoittaa korkeita arvoja ja vastakohtana alhaisia arvoja ja -himoja. Oli ymmärrettävän inhimillistä sen ajan tiedon valoissa ajatella aivojen eri lohkoissa olevan erilaisia arvoja. Toisessa- korkeita ja toisessa eläimellisiä arvoja.

      Kysymyksessä olivat kristilliset moraaliset arvot pitäisikö naisen kantaa painavia päälaitteita ?

      Jos luemme 1800 luvun filosofeja miltä alalta tahansa, päätelmät vaikuttavat naiveilta nykyajan tiedon valossa. Tuskinpa suuret raamatun profeetat ja uskon suurmiehet Daniel, Jesaja tai Mooses ymmärsivät sen kummemmin aivojen kemiaa ja toimintaa kuin 1800 luvullakaan ymmärrettiin.
      Tieteen alueella kehitys alkoi vasta aivan 1800 luvun lopulla.

      Ihminen voi olla eläimellinen himojensa tyydyttämisessä. Himoista ei saa koskaan tarpeekseen jos himojen tyydyttämisen tielle lähtee. Himo vaatii aina lisää ja vahvempaa tyydytystä. Vanha sananlasku;
      "Kun antaa pirulle pikkusormen, se vie koko käden."

      Päälaitteissa ja peruukeissa oli kysymys 1800 luvun turhamaisesta muodista.
      Ihmisellä on ollut historiassa nykyajan ihmisen näkökulmasta varsin hassuja koristautumistapoja. Naisten jalkoja on kutistettu liian pienillä kengillä, korsetteja käytettiin ja miehet mahtailivat kalukukkaroissaan, mm.

      Päälaitteet joista Ellen G White kirjoitti saattoivat olla hyvinkin raskaita.
      Kysymyksessä eivät olleet tavalliset peruukit.
      Päälaitteissa saattoi olla painojakin niiden paikoillaan pitämiseksi.
      On selvää että verenkiertoa haittaavat koristautumiset olivat epäterveellisiä. Tuskinpa niskanikamatkaan pitävät painavien päälaitteiden kantamisesta.

      Turhamaisuus ja ylpeys ei ole Pyhän Hengen johtama asia.
      Tällaisessa merkityksessä kyse on tietysti saatanan hallinnasta vastakohtana Jumalan Hengessä olemiselle; 1 Piet 4:6, Fil 1:17.

      Jos jollakin ihmisellä väitetään olevan profetian lahja, niin Raamattu neuvoo miten tulkita;
      >>> 1 Tess 5:20-21, 1 Joh 4:1.
      Jumalan valtakunnan perustuslaki 10- käskyn siveyslaki on ainoa mittari millä voi tehdä erotusta. Kaikenlainen hengellinen ilmestys on oltava sovussa 10-käskyn lain kanssa.
      Paavali kehottaa pitämään sen minkä näkee hyväksi. Monet asiat selviävätkin vähitellen tiedon lisääntymisen myötä.

      Hengellisiä asioita voi käsittää vain hengellisesti Hengen avulla. Henki valaisee vilpittömille omantunnon valossa Jumalan tahtoa; Joh 14.


      Raamatussa mainitaan päälaitteista. >> 1 Tim 2:9-10.

      jatkan >>>

      t jarinhotelli

    • "lihansyöjiä ei oteta taivaaseen (1T, p. 187; CD, pp. 380-381); tai jos sinulla on ruokapöydällä voita, kananmunia tai lihaa, niin se estää rukouksiesi pääsyn taivaaseen (CD, p. 366). "

      - “Lihansyöjiä taivaaseen?” “Rukouksia ja kananmunia sekä voita?”

      Ellen White (1827-1915) oli ihmisten hoitamisen asialla. Whiten terveysasiaa koskeva 1863 profeetallinen näky antoi perustaa ihmisten hoitamisen asioissa. Terveyskylpylöitä perustettiin. Ellen Whiten terveysmissio oli uran- uurtavaa työtä ennen lääketieteen aikaa. Nykyaikana monet ymmärtävät terveyden hoidon merkityksen ihmisen ravinnon suhteen. Jos ihminen ei tarkkaile mitä syö ja juo, niin kehon sairastumisen uhka on todellinen.
      Sairauksia hoidetaan jatkuvasti yksityisesti luontaisin menetelmin lääketieteenkin aikana.
      Ihmisen keholla on luontainen taipumus korjata itseään. Kehon luontaisen korjaamisen mahdollisuus kuitenkin kokonaan tai osittain estyy silloin kun ihminen ei anna keholle tilaisuutta toipumiseen. Jatkuva kuormitus epäterveellisistä aineista estää kehon toipumista.
      White kirjoitti eläinten sairauksista ja eläinten saastuneista alueista korostaessaan kasvisravinnon etuja.


      Ellen Whiten kriitikot ovat poimineen Whiten kirjoituksista yksittäisiä lauseita irti asiayhteydestään, ja tulkineet niitä sitten tarkoituksensa mukaan.
      Ellen White ei ole esimerkiksi missään kirjoittanut näin;
      “-Lihansyöjiä ei oteta taivaaseen?!”
      “Jos Sinulla on ruokapöydälläsi voita, kananmunia tai lihaa, niin se estää rukouksiesi pääsyn taivaaseen!?”


      Ellen White ohjasi terveysasiassa kasvisravintoon. Luonnon omat vitaaliset orgaaniset ravintoaineet ovat ihmisen terveyttä edistäviä. Liha oli Jeesuksen aikana juhlaruokaa. itämailla ravinto koostui viljatuotteista, viinipuusta eli rypäleiden sadosta, oliiviöljystä, hedelmistä, pähkinöistä ja maidosta. Kuivaamalla säilöttiin viinirypäleidenkin satoa tiivisteenä. Rypäletiivisteeseen lisättiin vettä.


      Amerikassa on runsaasti pähkinöitä. Whiten neuvo syödä pähkinöitä liittyy alueelliseen asiaan että Amerikassa pähkinöitä kasvaa runsaasti. Tietenkin siellä missä ei pähkinät ole lähellä, on muita ravintoaineita joiden käyttö pähkinöiden sijasta on viisasta.


      Ruokakäskyjä tai -määräyksiä ei voi antaa. Usko ei ole syömistä eikä juomista; Room 14.
      1 Kor 3:16-17 sekä 6:12-20; kehottaa “Pyhän hengen temppelistä” huolehtimaan hyvin.


      Ellen White kirjoitti 1909 yhteenvetoa terveysuudistuksestaan; “Emme määritä tarkkaa linjaa, jota ruokavaliossasi olisi noudatettava, mutta sanomme kuitenkin, että maissa missä on runsaasti hedelmiä, viljaa ja pähkinöitä, liharuoka ei ole oikeata ruokaa Jumalan kansalle.”
      (Ellen White:Todistusaarteita III:s.344-355)
      Ravinnon ravintoarvoja on helppoa seurata pakkauksien tuoteselosteista ja internet sivuilta.
      Suomessa 2017; http://fineli.fi Internetistä löytyy tietoa myös ravintosuosituksista, ja lisäravinteista.


      Kasvisravinnon käyttäjiä on erilaisia; “Vegaani” merkitsee ehdotonta pidättymistä kaikesta eläinkunnan tuotteista. Elävän ravinnon käyttäjä ei kuumenna ruokaansa koskaan yli 46 celciusta. “Lakto-ovo-vegetaristi” käyttää maitotuotteita ja kananmunia. “Semivegetaristi” on käyttää lisäksi joskus hiukan valkoista lihaa.
      Kun ihminen muuttaa ja suunnittelee ruokavaliotaan kasviksiin suuntautuneeksi, on huomioitava asiayhteydessä että huolehtii ainakin kalsiumin, D ja B-12 vitamiinin riittävästä saannista.

      Eläinten sairaudet ja saastuminen estävät alueellisesti tilannekohtaisti lihan käyttöä. sairastuneen naudan maitoa, kermaa ja voita viisas tuskin syö. Uusia eläinsairauksia syntyy. Kanasalmonellaa on ihmiseen tarttuvassa muodossa tavattu. Tuskin kukaan viisas sen kanalan muniakaan syö. Teuraseläin voi syödä tonneittain rehua. Rehun laatu ja puhtaus näkyy lihan laadussa. Kaikkialla maailmassa ei ole säädetty riittäviä eläinsuojelu- karjan kasvatukseen liittyviä ihmisen terveyttä suojaavia lakisäädöksiä. Jumalan terveysneuvo lihan suhteen on annettu 3 Moos 11 ja 5 Moos 14:3-21; -Jumalan viisauden logiikka on siinä että ihminen söisi jos lihaa syö ravintoketjun ensimmäisiä eläimiä. Ravintoketjun ensimmäiset eläimet eivät kerää saasteita ja eläinsairauksia ravintoketjussa. Ravintoketjussa jokaisen syödyn eläimen saastejäämät kertyvät lopulta ravintoketjun viimeiseen eli ihmiseen.


      t. jarinhotelli

    • "Seitsemännen päivän adventistit kertovat sinulle, että Ellen G. Whitella oli "enkeliopas" uskollisena seuralaisena 26 vuoden ajan. Mutta he eivät kerro sinulle, että hänen henkioppaansa sanomat olivat jatkuvasti ristiriidassa Raamatun kanssa. Myöskään spa:t eivät kerro sinulle, että Ellen Whiten huoneessa oli "legioonittain pahoja henkiä" (Manuscript 25, 1910). Eivätkä spa:t kerro sinulle että hän, niin kuin monet spiritistit, koki astraaliprojektioita (kokemus, jossa sielu irtautuu ruumiista)( Life Sketches, p. 319). Ja he eivät varmasti kerro sinulle, että yhdessä hänen "inspiroidussa" unessaan, Ellen White oli yhteydessä kuolleeseen mieheensä, sai neuvoja häneltä, ja teki liiton hänen kanssaan - toisin sanoen, hän oli sekaantunut yhteyden ottoon ja neuvon kysymiseen kuolleelta henkilöltä
      (katso Ellen White ottaa vastaan neuvoja kuolleelta aviomieheltään Jamesilta.)"

      - Jokainen Jumalan palvelija joutuu henkien taistelu areenalle.
      Jeesusta saatana kiusasi erämaassa. Taivaassa palvelee Ylipapin enkelit; Hebr 1:14.
      Langenneet enkelit on heitetty maan päälle ihmisten kiusaksi.

      Ellen G White (1827-1915) oli hengellinen kirjailija jolla väitetään olleen kirjoittamisen lisäksi myös profetian lahja. Raamattu neuvoo koettelemaan kaiken 1 Tess 5:19-23 ohjeen mukaan.

      Lainaus Ellen G Whiten kirjoituksesta:
      ”Miltei kaikki vanhan ajan taikuuden ja noituuden muodot perustuvat siihen uskomukseen että oli mahdollista päästä kosketukseen vainajahenkien kanssa. Kuolleiden esiin manaamista harjoittaneet väittivät olleensa yhteydessä vainajahenkiin ja saaneensa niiltä tietoa tulevista tapahtumista;" (Jes 8:19.)” (Ellen G White:Patriarkat ja profeetat:sivu 670.)

      ”Seurustelu vainajahenkien kanssa oli julistettu kauhistukseksi Herran edessä ja oli juhlallisesti kielletty kuolemanrangaistuksen uhalla. (3 Moos 19:31, 20:27) Spiritismi jonka kannattajia on satoja tuhansia jopa miljoonia ei ole mitään muuta kuin muinaisajan noituutta joka on herätetty uuten eloon uuteen valepukuun verhottuna. Tämä suunnattoman suuri petos on raivannut itselleen tien tieteellisiin piireihin ja tunkeutunut kikkokuntiin.” (Lähde: Ellen G White: Suuri Taistelu: Sivut 544-545)

      Ellen G White osoitti selvästi mitä mieltä hän henkilökohtaisesti oli spiritismistä. Ellen G White ennusti spiritismin uudesta noususta ja varoitti spiritismistä vakavasti. Hän lainasi teksteissään olevia Raamatun jakeita kirjoituksissaan: Jes 8:19, 3 Moos 19:31, 20:27)

      Vainajahenkiä ei ole olemassakaan. Ihmistä pettämässä on itse saatana muiden langenneiden enkeleiden kanssa. Kuolleet eivät mitään puhu eivätkä ole tietoisessa tilassa vaan odottavat ylösnousemusta. (Ilm 20)

      jatkan vielä >>>

      t. jarinhotelli

      • niin.sitä.pitää

        Onpa hyvä, että viitsit Jari vastailla. Oikein hyvä !


    • aamem

      Jari on oikeassa.

    • Aivopestyäporukkaa

      Jari on sokea ja aivopesty. Jos Jari olisi oikeassa hän ei mustasukkaisesti puolustaisi elämänsä naista Ellen Whiteä.
      Jari on syvällä adventismissa ja Ellen Whitessä.

      • etsiväLöytäää

        Jari on paljon tutkinut asioita, hyvä niin. Tutkikaa te muutkin.


      • Olen kriittisessä totuudessa, niin kuin havaitset että olen perustellut kaiken.


        Kaksi Amerikkalais-kriitikkoa ja Meller on tehnyt kritiikkiä, jotka kaikki jokainen väitös on virheellinen ja väärä.

        Niihin löytyy aina tuolla tavalla oikeat vastaukset, joissa kriittinen ja rehellinen tutkija ei voi koskaan väittää vastaa!

        On viisasta olla levittelemättä totuuden nimissä esitellen ainakaan kriitikoiden virheellisiä ja vilpillisiä väitöksiä.


    • mitä.ei.kerro

      Kyllähän ne näyttää kertovan oikein juutuubissa monen jakson verran, että mitä ja kuka ei kerro? Aika kattavaa kerrontaahan siellä on näin ulkopuoliselle joka ei käy paikanpäällä kuulemassa. Eli mitä horistaan taas.

    • Jarin.hotellibordelli

      Mikä saa ihmisen tänne copy-pastaamaan rivikaupalla hotellinsa tekstiä ja sitten vielä kehumaan toista profiilinimeä käyttäen omaa vuodatustaan?

      Sitä kutsutaan mielenvikaisuudeksi.

      Jari on ilmeisesti kaatunut usein pyörällään ja lyönyt päätään tienvarren kiviin?
      Siltä ainakin vaikuttaa.

      • TottuusEllenismistä

        Adventismiaivopesu ja wahwa usko Elleniin pitää Jarin ja adventistit kuosissa White-hurmassa.
        Jari on Adventtikirkolle ns. "hyödyllinen idiotti" jota on käytetty hyväksi.


      • mee.urputtamasta

        Mitä urputat siellä nimimerkki:jarin.hotellibordelli !


    • pyhpyhjapyh

      Aloittajan valheet eivät merkitse meille yhtään mitään.

      • Egw.hyhhyjahyh.Egw

        Sunnuntaipedonmerkillä demonisointi meille kristityille ei merkitse mitään.
        Aika moni uskoo ellensapatin sinettiin ja E. Whiten olevan oikea profeetta.
        Säätiöity Ellen W henki vaikuttaa adventismissa tuossa kavalassa eksytyksessä.


      • ymmärretty.täysin

        Aivan oikein. Kristitty ymmärtää, että ateistinen vihollinen demonisoi, ja se ei siksi merkitse mitään. Siksi harhainen määritelmä loppupäätelmistäsi on todellista eksytystä.


      • pyhpyhjapyh
        Egw.hyhhyjahyh.Egw kirjoitti:

        Sunnuntaipedonmerkillä demonisointi meille kristityille ei merkitse mitään.
        Aika moni uskoo ellensapatin sinettiin ja E. Whiten olevan oikea profeetta.
        Säätiöity Ellen W henki vaikuttaa adventismissa tuossa kavalassa eksytyksessä.

        Valheesi ei hetkauta.


    • pyhpyhpyhHYH

      ADVENTISMI VAIKUTTAA AIVOIHIN EKSYTTÄVÄSTI JA VAHINGOLLISESTI.

      • totta.puhut

        Aivan, totta puhut. Ateisti parannuksessa eksyy kapakan ohi ja tuo vahingon pitäjälle, eli konkurssin. Sitä se adventismi tekee. Mutta tuohan se kylkiäisenä kuitenkin raittiin ukon jälleen kotiin. Näin se puhdistaa aivotkin.


      • pyhpyhjapyh

        Sinua tosiaan riivaa. Mene hoitoon.


    • Henryroth

      Adventismi ei ole kristillistä.

      • pyhpyh237482378423

        Höpöhöpö.


    • ArasolaVaikenee

      Onko muilla kristityillä v. 1844 Jeesusta koskevia pyhäkköaikalaskelmia?

      • pyhpyh234283742

        "Kristityiltä" ei totuuden valoa löydy.


    • pyhpyh234283742

      Aloittajan valheet eivät hetkauta yhtään.

    • Kriitikkojen metodi menetelmä kritisoida perustuu siihen että kriitikot ottavat asiayhteydestä asiakokokonaisuudesta irti yhden lauseen, virkkeen, kappaleen tai Raamatun jakeen ja tulkitset ko. irrotettua omien vaikuttimiensa motiivista sitten niin että on kyse virheellisestä tulkinnasta, ja usein vilpillisestä tulkinnasta.


      Internet sivut joista ei heti selviä kuka tai mikä taho ylläpitää sivuja, ja kuka on jotakin kirjoittanut, pitäisi hälytyskellot heti soida salaisten web-sivujen suhteen -sellaisista sivuista en itse koskaan lue ainuttakaan riviä.

      - Jätinkö jotakin kysymystä kommentoimatta?

      En ole minkäänlaisen uskonnollisen tai hengellisen etujärjestö-organisaation tai kirkon jäsen.
      Olen yli kymmenen vuotta sitten (1.6.2006) jättänyt silloiset hengelliset maallikkovastuuni kannettuani sitä ennen vastuitani 100% joka päivä.
      Olen keskustelija foorumilla vuodesta 2005, ja Raamatun asioiden harrastelija. Vietän eläkepäiviäni, -esimies-johtaja-tuomareita en pidä eläkepäivilläni ainokaistakaan.

    • En ole opettaja, vaan olen keskustelija foorumilla, ja Raamattu- asioiden harrastelija siis.
      - En ole kirkkojen palkkahenkilöstöjen arvosteltavissa, -vietän eläkepäiviäni. En ole kenenkään palveluksessa.
      En ottanut itselleni vanhempaa, tai esimies-johtaja-tuomaria- -En ole ainokaistakaan sellaista sopimusta koskaan solminut.
      En voi pitää 60- kesäisenä ukkona lapsen elämänkokemuksella varustettuja päälliköitä.
      En voi pitää esimies-johtaja-tuomareina käsityöläisiä -käsityöammatteihin päteviä ihmisiä.
      Teologisen tiedekunnan väkeä en ole, että en voi olla heidänkään palveluksessa, ja työsopimus on pakko olla minulla ensin. Työsopimuksesta alainen voi päätellä alaistaitovaatimuksensa, -muutoin on mielivallan armoilla. Siksi päätöksenteko kuuluu etujärjestöjen ja näiden yhdistystoimintojen
      toimielimiin aina (hallitus/ johtokunta) -ja aina subjektia koskevasta päätöksenteosta ilmoitus subjektille. Alamaisia ei Suomessa saa laillisin keinoin edes rahalla ja sopimuksilla.
      Alaisen saa rahapalkanmaksun kautta. Rahapalkan maksaja on aina asemassa. Päätöksenteko kuuluu aina toimielimiin. Yhdistystoiminnoissa ei voi nostaa toista toisen esimies-johtaja-tuomariksi. Mielivaltainen intuitio ei voi olla kenenkään velvollisuus.

      En ole minkäänlaisen uskonnollisen tai hengellisen etujärjestö-organisaation tai kirkon jäsen.
      Olen yli kymmenen vuotta sitten (1.6.2006) jättänyt silloiset hengelliset maallikkovastuuni kannettuani sitä ennen vastuitani 100% joka päivä.
      Olen keskustelija foorumilla vuodesta 2005, ja Raamatun asioiden harrastelija. Vietän eläkepäiviäni, -esimies-johtaja-tuomareita en pidä eläkepäivilläni ainokaistakaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      373
      4674
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1894
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      67
      1631
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      225
      1445
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1410
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1386
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1367
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1228
    Aihe