Ajatuksia lähiökuppilan kulmilta

IhanVainSinulle

Varoitan tässä vaiheessa, että kirjoitukseeni voi tulla kirjoitusvirheitä ja sanontoja, jotka ei sovi suomenkieleen.
Olen jo tuommoinen elämän ehtoopuolella oleva ukkeli, joka hitaasti taivalta taittaa.
Asun nykyään tämmöisessä kaupungiosassa pääkaupunkiseudulla, että meitä on tässä n. 45.000 ihmistä ja monenmoista tossunkuluttajaa siinä kulkee.
Muutin tähän yhteisöön n. reilu 20 vuotta sitten toiselta puolen kaupunkia.
Mutta tuo asia mikä minua aina pistää ajattelemaan on tuo meidän kulman lähiökapakka. Ja sekin vain siinä mielessä, että mietin ihmiskohtaloita ja äänestäjiä.
Kävelen tuon lähiökapakan ohi kauppaan, parkkipaikalle, aamulenkille ( no tosin siinä vaiheessa ei kapakka ole velä auki), italenkile ja tunnen tuon vakiojengin hyvin. Ihan tavallisia ihmisiä, mutta se viina, se.
Tämä ajatus tähän laksi siitä, että nyt tuohon kapakan porukkaan on ilmestynyt nuori, siisti ja viehättävän näköinen naisihminen. Mutta se mikä mietityttää on se, että näitä vuosien varrella on tullut useita ja olemus ilanvieto myötä on ruvennut muuttumaan ja osa on pudonnut työelämn ulkopuolelle.
Siideri on vuosien myötä muuttanut ulkomuotoa ja käytös monella on ottanut askeleen röyhkeyden suuntaan ja luulen, että sillä peitetään epävarmuus.
Möin n. 20 vuotta yritykseni palveluja pääkaupuniseudun kapakoihin ja vetin niissä aikaa sekä työntekijän ominaisuudessa ja asiakkaan ominaisuudessa, mutta se jää vieläkin epäselväksi, mikä saa osan ihmisistä pilamaan oman elämän ?
Osatko sinä siihen vastata.

19

574

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Akallinenmies

      Venäläiset poistivat rikoslaista perheväkivallan naisen pitäisi olla kiitollinen että mies lyö,venäläisessä kultturissa nainen pidetään aisoissa Suomalainen mies kun antaa selkään juopottelevalle akalle joutuu oikeuteen.

    • Ryssänmuija

      Mualimit eivät ole sen parempia hakkaavat vaimonsa pienimmästäkin syystä,koska näissä kulttuureissa nainen on miehen omaisuutta. Suvakit tietenkin hyäksyvät tämän kos se meillä kulttuurinrikastuttamista.

    • Kyydinantajajokatoimii

      Juopot ja narkkarit pitää karkoittaa siperiaan ja muslimit perässä nämä kolme eivät kuulu tänne.

      • veljesiVeka

        Ja sinä voisit lähteä heille oppaaksi, niin äiteen ei tarvitseisi sinua elättää.
        Mutta luulenpa, että toi avaaja ei ihan näin tyhmää keskustelua toivonut, mutta eihän tältä jengiltä voi muuta odottaa.


    • hyväkeskustelukyllä

      Eihän ole tyhmää keskustella perheväkivallasta. Koraani ei tunne tosiaan lakia jossa mies pahoinpitelisi vaimonsa tai että mies olisi uskoton tai että miehessä olisi muutoin vikaa, mutta nainen kyllä aviorikoksesta kivitetään.

      On tosiaan aika lievää jos perheen sisäinen väkivalta poistetaan rikoslaista. Ei vain pidä mennä hullujen kanssa naimisiin kun Venäjällä sentään ei ole pakkoavioliittoja eikä vanhat miehet osta vaimokseen nuoria tyttöjä.

    • Paskan.puhuja

      Saatanan persut ja perkele ! eiks tää ollukkin se ihan lyhyt ja ytimekäs vakio arkipäivän rennomman illan perus kommentti ?!

      JA HEHE HEH JA VOI PERKELETTÄ

    • Parasottamatta

      Aloittajalle: Osalla ihmisistä on geeneissä taipumus alkoholiriippuvuuteen. Riippuvuus tulee pahimmillaan ensimmäisestä ryypystä.

      • AlforzKuzeddaja

        Ja paskat ?
        Alkoholistiksi tullaan juomalla, ei geeniperimällä.


    • omantien-kulkija-

      Ihmiset on niin erilaisia sosiaalisesti. Toiset viihtyvät yksin, ja toisilla on oltava aina joku seuranaan. Tekemisen puute aiheuttaa myös tuollaista käytöstä, että hakeudutaan toisten seuraan hinnalla millä hyvänsä. Seura vaatii myös käyttäytymään samoin, eli se hylkää jos et tee samoja asioita porukassa. Sanonta, seura tekee kaltaisekseen, pitää kirjaimellisesti paikkansa.

    • Joutilaisuus

      Yksinäisyys johtaa alkoholisoitumiseen nonenkin kohdalla kotona lojuvat parheenäidit hakevat lohtua pullosta sensiaanettä keksisivät itselleen tekemistä muutama lasi viiniä ja sitten menee pullo tai pari helposti kun tulivat hanapakkaukset joissa on isompi määrä joka juodaan kerralla ja lopulta sekään ei riitä kierre on valmis.Tunnen monta poikamiesta jotka eivät ole varsinaisia juoppoja mutta pitkät pyghät esim joulu on heille painajainen silloin menee juodessa pyhät että saadaan aika kulumaan .

    • ASIATONTA

      Siivotkaa vähän tätä saatanan törkeää palstaa HOP HOP !

    • Juoponkyynel

      Alkoholihaitoista puhuminen on juopolle tuskallista kuultavaa itsetunto on nollassa kaikenlainen kritiikki tuomitaan välittömästi juopossa ei ole mitään syytä vain muissa tämä on tyypillistä myöskin Vasureissa itse ei haluta tehdä mitään vaan kaikki energia kulutetaan muita haukkumalla.

    • Henkka.Hyppönen

      MOROT PALSTALLE !

    • Ex-juoppo

      Miksi Jeppe juo? Ei ihan helppo kysymys. Taipumus alkoholismiin on kiistatta geneettistä, mutta juopoksi tullaan vain juomalla. Riskiä lisäävät mm. opitut käyttäymismallit ja sosiaaliset ongelmat (yksinäisyys, pettymykset ihmissuhteissa, työttömyys, jne.).
      Itse kyllä ryyppäsin itseni melkein hengiltä, vaikka mitään erityisen hyvää syytä ei ollut ja työnikin pystyin hoitamaan. Totesin että nyt on kiintiö täynnä. Viikko oli vieroitusoireita, mutta siinä se olikin. Edelleen juon kaljan tai kaksi saunan kanssa, mutta siihen se ryystäminen on jäänyt ja jää.

    • Älkääpuhukopaskaa

      Työtätekeviä maahannmuuttajia tarvitaan mutta ei loisia kun katselee noita Somaleita jotka lyllertävät ison kersalauman kanssa jotka eivät ole tänne kotoutuneet alkaa olla kohta kolmekymmentä vuotta kun näitä saapui maahamme työllistymisaste on sama kuin mustalaisilla .Jos näitä joutilaita arvostelee vedetään herne nenään herkkänahkaisten ei pidä tulla palstoille lukekaa vaikka Akuankkaa.

    • Vittu että täl palstal on vittuiltu saatanasti

    Ketjusta on poistettu 23 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      62
      5992
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3774
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      232
      2076
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1830
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1269
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe