Kokous Lahden Vapaaseurakunnassa 12.2.2017

hyväkokous

Päiväkokous tänään ja sanaa jakoi Maiju Koskela. Voi että sentään, kun tuntui hyvältä.

Aluksi Knuuttilan perhekuoro laulatti hyviä Hengellisen laulukirjan lauluja - kiitos siitä!
Siihen käytettiin 15 minuuttia, joka tuntui hyvin sopivalta ajalta siihen Jeesuksen ylistykseen.

Sitten Maiju jakoi sanaa aiheesta: Miten elää elämää, johon itsekin uskon?

Tuo kysymys oli noussut esiin Tampereella, jossa lapsityöntekijät ja nuorisotyöntekijät olivat olleet koulutuspäivillä. Siihen sitten yrittivät ryhmätyönä löytää vastauksia.

Jeesuksen oman elämä pitäisikin olla sellaista, johon itse uskoo, siis täyttä elämää, josta käsin on helpompi vakuuttaa toisiakin uskontielle. Uskovan elämä myrtsinä, täynnä valitusta ja vaikerrusta, kun elämä ei maistu miltään; kuka sellaisesta olisi kiinnostunut.

Mutta miten löytää sen elämän, johon itsekin uskoo?
- meitä ei ole tarkoitettu elämään toisten unelmia, vaan löytää omat unelmat, joita voimme yhdessä toisten kanssa toteuttaa. Jeesuksen antama elämä pulppuaa meidän sisimmästämme ulos, tuon Jeesuksen antaman rakkauden tuntee toinen ihminen, joka ainut, jos olemme ammentaneet sitä rakkautta sisimpäämme. Se tulee siis meistä ulos koskettaen toisia ihmisiä.

Vastauksia löytyi tuolla Tampereen ryhmässä.
1. Tunnistan erityisen asemani Jumalan lapsena

- Me olemme uskoon tultuamme päässeet osalliseksi ei ainoastaan pelastuksesta ja Jumalan lapseudesta, vaan myös päässeet Jumalan perillisiksi, kaiken sen Jumalan rikkauden omistajiksi, jotka Jumala on omilleen varannut. Me olemme päässeet osallisuuteen jostakin sellaisesta, josta uskomattomat eivät osaa edes unelmoida. Me olemme saaneet arvon, joka merkitsee enemmän, kuin mikään tässä maailmassa. Meidän elämällämme on Jumalan tarkoitus ja merkitys ja meidän tehtävämme on merkittävä Jumalan silmissä. Jumalalla on unelma meistä joikaisesta ja siitä tehtävästä, jonka hän on meille ajatellut ja mahdollistaa. Me saamme kokea olevamme Jumalan rakastamia ja arvokkaita, riippumatta meidän lähtökohdistamme. Hän haluaa täyttää meidän elämämme siten, että Jumalan rakkaus voi asua meissä.

2. Olen uskollinen omille unelmilleni, jotka Jumala on sisimpääni asettanut.

- Meillä on siis tehtävä täällä maailmassa, tehtävä tai tehtävät, joiden kautta voimme tuoda kunniaa Jumalalle ja kirkastaa Jeesuksen nimeä. Meillä pitää olla unelmia, niitä kannattaa etsiä ja löytää, Jumala haluaa antaa meille unelmia. On tarkoitettu, että löydämme omat kykymme ja mahdollisuutemme ja käytämme niitä rohkeasti ja pelkäämättä. Jumala tahtoo, että meidän elämästämme tulee elämä, jossa me voimme intohimoisesti toteuttaa niitä unelmia, mitä Jumala on sisimpäämme ja elämäämme kätkenyt. Jumalan unelma on se, että me voimme tehdä kaiken sen intohimoisesti, minkä Jumala haluaa meidän tekevän. Vieläpä Jumala haluaa meidän tekevän kaiken sen rohkeasti ja peräänantamattomasti, niin että elämä tuntuu ja maistuu oikealta Jumalan antamalta elämältä.

3. Olen valmis Jumalan avaamiin uusiin seikkailuihin

- Meidän mahdollisuutemme eivät koskaan kulu loppuun, eivätkä tyhjene. Jumala voi antaa meille uusia mahdolisuuksia toteuttaa hänen antamiaan unelmia ja antaa myös uusia unelmia. Mutta meidän on oltava liikkeessä, jotta Jumala voi meitä kuljettaa ja johdattaa yhä uusiin mahdollisuuksiin. Meidän on avattava ensin kaikki ne ovet, jotka ovat sillä tiellä, joka lopulta johtaa siihen todelliseen Jumalan unelmien täyttymykseen. Ei pidä siis väheksyä pienten alkujen päiviä, jolloin näyttää, että en minä tälläisesta unelmoinut, vaan jostakin paljon enemmästä. Jokainen askel on otettava, joka tarvitaan, jotta päästään niiden todellisten unelmien täyttymykseen, jotka tuovat kunniaa ja kiitosta Jumalalle ja kirkastavat Jeesuksen Kristuksen nimeä meidän elämämme kautta.

8

249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyväkokous

      Edellinen oli siis noita otsikoita lukuunottamatta oma muistikuvani niistä asioista, joita Maiju toi esiin opetuksessaan. Olen pahoillani, jos jossakin kohtaa minun muistikuvani on puutteellinen, mutta uskon, että jotain minun sisimpääni tuosta opetuksesta kuitenkin jäi. Mikäli Maiju satut lukemaan edellisen, voit halutessasi täydentää sitä ja korjata.

      Kiitos Maiju, Jeesus siunatkoon sinua ja antakoon sinulle kaikkea sitä, mitä elämään ja Jeesuksen seuraamiseen tarvitset. Ilo oli kuunnella opetustasi, joka varmasti meitä monia rohkaisi.

      Pekka

    • Niin, kiitos Maiju.

      Siunausta sinun tuleviin päiviisi, suokoon Jeesus, että sinun unelmasi saavat täyttyä ja pitäköön hän sinun tarpeistasi yltäkylläisesti huolta.

    • opettajasikoulusta

      Mistähän näitä lapsia tänne aina ilmaantuu, jotka varastavat toisten nimimerkkiä ja kirjoittelevat lapsellisuuksia. Edellä oleva lapsikin on just oppimassa kirjoittamaan, ei vielä ihan suju.
      Tuttu lapsi, täytyy ottaa koulussa puheeksi.

      • hyväkokous

        Miksi avaukseni on sinusta lapsellinen? Puhut paljon - muttet sano mitään. Nimimerkkisi noh, on Saatanasta jos aan sanoa. Ja mikä on "Jasi-koulu"


      • hyväkokous kirjoitti:

        Miksi avaukseni on sinusta lapsellinen? Puhut paljon - muttet sano mitään. Nimimerkkisi noh, on Saatanasta jos aan sanoa. Ja mikä on "Jasi-koulu"

        Eiköhän hän tarkoita tuota edellistä kommentoijaa, joka on selvästi varastanut käyttäjän tarkkailija47-tunnuksen, eikä sinua.


    • huohhuohoh

      'Miksi avaukseni on sinusta lapsellinen? Puhut paljon - muttet sano mitään. Nimimerkkisi noh, on Saatanasta jos aan sanoa. Ja mikä on "Jasi-koulu"'

      Tämän kirjoitti taas nimimerkin varastaja .. mutta miksi.. etkö voisi käyttää omaa nimimerkkiä kun kirjoitat?

      • surkeapaikka

        Minä en koskisi lahden vapaakirkon seurakunnan tilaisuuksiin edes pitkällä tikullanikaan. Siellä on yx ..sipää pastori. Oikea valheapostoli.


    • ensintutkitaan

      surkeapaikka voisitko vähän täsmentää, mitä tarkoitat ?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      2211
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      64
      1866
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1685
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1612
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1584
    6. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      143
      1516
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1504
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1347
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1311
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1208
    Aihe