Vuoden 2017 Elämää XCVII jatkuu helmikuussa

Cee-Lila

Aloitan uuden kun edellinen täyttyy melko pian. Ali kyseli jo jatkajasta tuolla edellisessä, joten tässä se on.

495

3897

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Aliavaajayleensä

   Kiitos kun avati, Cee. "Se" luikuri Peewewlj karkasi Pohjoiskarjalaan norppia kiusaamaan, jottei olisi joutunut tekemään tätä avausta.
   Ennen oli "Pasilan mies", nyt meillä on "Liperin mies"

   • stihl_webs

    Vai tälläistä peliä täällä veivataan, katotaas kuhan (kai huomenna) riviin keritään.
    Pasila ja Liberia, joo joo. Tässä soon ollut :(

    https://www.youtube.com/watch?v=27x-2lqRcjg

    Voi kyllä mennä vrk huilatessa vielä sitten(kin).


   • Cee-Lila
    stihl_webs kirjoitti:

    Vai tälläistä peliä täällä veivataan, katotaas kuhan (kai huomenna) riviin keritään.
    Pasila ja Liberia, joo joo. Tässä soon ollut :(

    https://www.youtube.com/watch?v=27x-2lqRcjg

    Voi kyllä mennä vrk huilatessa vielä sitten(kin).

    Vai että Mäntsälässä olet ollut, siellähän minäkin sunnuntaina, mutta en nähnyt muita kuin lapsen kastajaisväkeä siellä paikallisessa leirikeskuksessa.


  • Akentti

   Keskiviikko päivää!
   Rouva Ceelle kiitosta uudesta alusta.
   Liekö tullut ylipitkä kirjoitus kun ei mennyt äsken läpi ja kerran vielä kokeilen. Tässä robotin alla on sana botti taitaa siellä jossain olla lukihäiriö.
   Eilen oli kiireinen päivä kun poikani tuli tuomaan koneeseen lisämuistia ja siinnä sitten söimmekkin yhdessä ja vielä tarjosi kauppareissukyydin isoon Prismaan jossa en oo käynyt kuin kerran aikasemmin. Syötiin läskisoossi savolaiseen tapaan perunoitten,porkkanoitten,punajuurien ja keitettyjen munien kera. Jälkkäris mansikkakiisseli. Sillä ne on savolaiset kasvanna isoks immeisiks.
   Ostin köynöskukan siemeniä ja peräti 3 kpl oli pussissa. Viime vuonna oli sentään 5siementä. Itävyys on 70 prossaa ja mahdollista on ettei idä yksikään. Keväällä ostin lisäks puutarhalta yhden taimen ja maksoi liki 8e. Jos eivät kasva niin laitan sitten seinälle kiipeemään vaikka hajuhernettä ja elämänlankaa. Voi olla et ens vuonna myydään tyhjää siemenpussia ilman siemeniä.
   Perjantai-iltana susihukka hiipi laitumella ja aitan nurkalta sitä seurailin ja kyllä se vaistos minut kun otti semmoset ritolat metsään. Kuutamossa kävelin illemmalla jälkiä kahtomaan sauvat mukana mutta ei ollut kuin jälkiä ihan tuhottomasti metän reunassa. Liekö saanut seuralaisia. Lauantaina tarkemmin kuleksin metässä ja kyllä oli steppaillut siellä täällä. Sauvat oli mukana oli sitä varten et huitasen jos kohalle sattuu. Valkohäntä peuran jälkiä ei enää ollut joten kai hukka on perinyt sen.
   Tänään kipaisin apteekissa ja taas oli lääkärin määräämät silmätipat loppuneet ja vasta viikolla 15 saavat lisää. Pittää kysyä perjantaina mennessä Tuulosen apteekista jos siellä olis. Kerran sain sieltä kun olivat kaupungista loppuneet. Onhan näitä muita tippoja mutta kait lääkärin määräämät on tehokkaimpia.
   Koetampa taas onneani että lähteekö tämä mihinkään vai olenko botti!

   • Cee-Lila

    Olet sinä Akentti rohkea. Susien jälkiä seurailet. Onneksi sauvat mukana, saa hätistettyä yksittäisen suden pois, mutta jos on lauma, entäs sitten?

    Siemenetkin ovat jo niin tyyriitä, että kolme on peräti pussissa? Onkohan niiden itävyys taattu. Jos ei, niin viet ne takaisin kauppaan, että mahoja ovat.

    Pitäisikö tehdä tilaus sinne apteekkiin, että tällaisia tippoja on lääkäri määrännyt, valmistakaa. Osaavatkohan vielä? Monesti apteekkilääkkeet ovat standarditavaraa.


  • Ali-Aarinkoinen

   "Liperin" mieskin sai Mäntsälän farmilla sen verran sormensa irti harvennussahasta että pääsi ilmoittamaan, missä päin maailmaa hiippailee.
   Ettei vaan olis uutta "kapinaa" suunnittelemassa!
   Akentillekin on tulossa melkoinen puutarha aaringon vielä noustessa. Tomaateista puheenollen kannattaisi yrittää keksiä jostain alkusiemeniä, joista hyvässä auringossa kasvaa makeampia tomaatteja. Nämä uudet jalostetut tomaatit on kehitetty kasvamaan nopeasti ja kauniin näköisiksi mutta mauttomiksi kuten Närpiön laadukkaat "kotimaiset" tomaatit jotka kasvavat lannoiteliuoksessa, eivätkä maassa.

   • Cee-Lila

    Tomaattikauppias Närpiöstä, näytteet päässä! Tuli mieleeni vanha vitsi. Nyt ovat suomalaiset tomaatit ainakin hinnoissaan, kalpeita ovat. Mutta porkkanat ovat hyviä, raastekin pienellä reikäterällä tehtynä todella mehukasta. Sekaan rusinoita niin kyllä on hyvää. Muistuu lapsuus ja koulun keittolakin mieleen.


   • Cee-Lila
    Cee-Lila kirjoitti:

    Tomaattikauppias Närpiöstä, näytteet päässä! Tuli mieleeni vanha vitsi. Nyt ovat suomalaiset tomaatit ainakin hinnoissaan, kalpeita ovat. Mutta porkkanat ovat hyviä, raastekin pienellä reikäterällä tehtynä todella mehukasta. Sekaan rusinoita niin kyllä on hyvää. Muistuu lapsuus ja koulun keittolakin mieleen.

    U tuli juuri lenkiltä ja syö nyt kupillista porkkanaraastetta kera rusinoiden, lisäsi sinne yhden mandariinin. Se on alkupala. Kohta seuraa varmaan kupillinen jääsalaattia kera herneiden, tomaatin, kurkun, hedelmäsalaatin ym sörsseleiden, minkä kruunaa kermaviilikastike puolukkasurvoksen kera. Pääruokana eilistä jauhiskeittoa. On hän saanut painoa putoamaan melko hyvin. Käy töissä ja lenkittää silti päivittäin, saa nähdä kauanko kestää tätä rumbaa. On iltaisin aivan kuitti eli kaput gemaht, vai mikä lienee sanonta tuli mieleeni saksan kielestä, jota joskus opiskelin, enää en muista siitäkään paljon mitään. Aika tekee tehtävänsä kun ei tarvitse sitä missään.


   • Cee-Lila

    Sano Ali tuo saksan kielen yritelmäni, en löytänyt sitä mistään, mitä lie muistelin. Osasit kerran kääntää sen portugalin Cecariankin kipaleen nimen.


  • amummu

   Hui ja sus siunatkoon. Aika reipas sinä Akentti kyllä olet, kun susiin varaudut sauvoilla. Minä olen sen verran vellipöksy, etten uskaltaisi. Mökin pihassamme kun on joskus susien jälkiä ollut, niin ei huussikeikkakaan oikein silloin houkuttanut. Vaikka tiedän, etteivät ne - ainakaan yksi susi yksinään - päälle sutena tule, vaan jolkottavat menemään, kun mummu fikkarin kanssa ilmaantuu huussin kulmille.

   Minullekin on ihan tässä viime päivinä iskenyt hinku kasvattaa (yrittää) tomaatteja. Viherpeukaloa minulla ei ole, joten olisi kyllä ihme, jos niistä minun hoidossani kesämmällä tomaatteja kiskoisin. Ajatus kyllä suuresti hokuttaa. Itse kasvatetut maistuvat niin toisenlaisilta kuin kaupasta ostetut. Eikä se maku edes ole minulle kaikki: tomaatin tuoksu, se oikea, tuo aina mieleeni lapsuuden kesät, kun tätini talon auringonpaahteisella seinustalla niitä kävin haistelemassa, poimiakin sain ruokapöytään. Syönyt en niitä silloin, mutta se tuoksu jäi pään sisään. Ja nyt kun joskus saan itse (siis jonkun muun) kasvatettuja tomaatteja syödäkseni, niin se maun ja tuoksun yhdistelmä on jotain pitelemättömän ihanaa, lapsuuteen vievää.

   Mistähän muuten johtuu rusinakammo. Minulla on sellainen ja toisella pojallanikin. En voi kuvitella itse laittavani rusinoita pullaan, maksikseen, porkkana- tai kaaliraasteeseen, pääsiäispashaan tms. Syön kyllä, jos eteeni rusinainen ruoka laitetaan, mutta jos vain mahdollista siirtelen rusinat pois tieltä. Siippani kyllä söisi, vaikka rusinoilla suurustettua makkarakastiketta. Kummallinen ihminen;))

  • Cee-Lila

   Söimme juuri ja alkaa väsyttämään, varsinkin U:ta. Verihera syöksyy vatsalaukkuun hakemaan sokerimolekyylejä, siitä ruuan jälkeinen väsymystila johtuu, oli apella tapaa sanoa. Tiedä sitten.

   Syötkö A-mummu viinirypäleitä? Rusinathan ovat kuivattuja viinirypäleitä. Itse syön maksalaatikonkin rusinoiden kera, ei se millekään maistu ilman niitä. Muistan kun lapsena en pitänyt "sekametelisopasta", siinähän oli kuivattuja hedelmiä.

  • Russin-Ali

   Kyllä se Rouva Ceen saksalainen ilmaisu "kaput gemacht" ihan ymmärrettävää oli ja oikein kirjoitettukin noina sanoina. Vain se c kir5jain oli jäänyt näkymättömäksi. Vapaasti suomennettuna: olla ihan paskana tai olen ihan loppuunkulunut. Yhdessä suunnassa Suomea: Lopen uupunut. Sielläpäinhän on se kuuluisa urheiluseura: Lopen uupuneet!
   Ihan kuin Vetelissä: Vetelin pitkät ja sitten se tyylittömämpikin muoto!

   Rusinoita kannattaa aina syödä. Niissä on hivenaineita ja kuituja enemmän painoyksikköä kohden kuin tuoreessa rusinassa eli rypäleessä missä suurin osa on painavaa vetta, mutta onneksi ei kuitenkaan raskasta vettä, mikä onkin ihan toinen juttu ja sopii kemisteille.

   Afgaanikeittössä käytetään muuten paljon rusinoita. Samoin iranilaisessa. Niillä on mahtavasti rusinoita ihan tavallisen hörytetyn ruokariisinkin joukossa. Mikään ei estä täälläkään lisäämästä rusinaa riisin joukkoon ja saamalla heti tosi eksoottisen makulisän

   • Cee-Lila

    Tuo kaput gemacht sopii siis hyvin minuun nykyään, näine olkapää, polvi ja varvasvaivojen kanssa painiessa. Ei olisi minusta töihin menijää nykyään, toisin kuin U:lla, joka jaksaa vielä lenkkeilläkin töiden ohella. Tuntee kyllä itsensä melko romuksi iltaisin. Hyvä idea tuo riisejä ja rusinoita, antaa lisämakua siihen esim risottoruokaan.


   • amummu

    Kyllä estää: se, että ei niistä rusinoista tykkää. Ei niistä tule kuin ällön makea klöntti suuhun.

    Mutta rypäleet onkin jo ihan eri juttu, maku, meinaan. Niitä syön usein. Nestettä nautin muutenkin niin vähän, että rypäleistä sekin kaikki koituu ruppini hyödyksi.

    Niinpä, työkaveri huolestuneena kysyi toiselta: oletko lopen uupunut? Johon se toinen: en, olen Forssasta. Tai että Juupajoella aikanaan oli palloseura Juupajoen Eipä.

    Nyt on tässä siipan kanssa muutama tunti kirottu meteliä, mikä läheiseltä maanrakennustyömaalta raikaa. Alkaa kypsyttää. Ihan kammottava kallion ja metallin aiheuttama kolke, ryske, pauke ja siinä seassa jatkuva junttaamisen mäiske. Äsken juuri pistin kuntaan tulenkatkuisen viestin. Saas nähdä saanko vastausta. Tuskin. Jos en saa, niin seuraava instanssi on Ely-keskus. Tekisivät edes normaalia työpäivää, niin kuin alkuun olikin, mutta nyt ovat ruvenneet möykkäämään aamuseitsemästä iltayhdeksään, -kymmeneen. Kiirettä tietysti pitää, kun tarttee saada asuntomessualue rakennuskelpoiseksi, mutta tarviiko entiset asukkaat siltappaa saada pois, että ne hivutetaan melulla hengiltä.

    Mutta hei, nythän mä keksin: pitääpä ottaa yhteyttä Vihreisiin!! Hehän ovat ympäristöystävällisiä:/. Ongelma voi kyllä olla siinä, että ihmiset eivät heidän aatteessaan kuulu ympäristöön, vain luonto.


  • ali-gooseberry

   Mitä kirkkaat silmäni oikein näkevät. A-mummu ei pidä rusinoista vaan kuvailee niitä ylimakeaksi klöntiksi. Mitä olisi edes maksalaatikko mitä en edes muista syöneeni ilman rusinoita. Siksihän se lapsillekin kelpooo!

   Siitä innovatiivinen ja kulinaristinen mieleni sai heti virtuaalisen älynväläyksen, sillä maustelaatikkoani tarkastaessa käteeni osui pähkinäsekoituspussin lisäksi pussillinen kuivattuja karpaloita.

   Heräsin ajattelemaan, että miltään ne mahtaisivat maistua keitettyyn riisiin rusinan tavoin sekoitettuna. Ainakaan ei tulisi makeaa Klönttiä!

   Se selviää vai kokeilemalla. Siis seuraavaan riisipanokseen varaamme yhden lautasellisen koeannokseen lusikallisen uudelleen höyrytettyjä karpaloita ja testaamme maun. Ei ole nähkääs tietoa kenenkään sitä yhdistelmää kokeilleen.

   • enolerobo_webs

    Huh ja ööööh.... Teettekö te muuta kuin syötte? :) Paitsi Akentti joka susj jahissa hiipii sukssauvan kera eikä pelekee polliissii eikä pimmeetä.

    Nyt on "pimiät" hommat työstetty ainakin toviksi joten pääsee viilaten ja huilaten.
    Olikohan Cee siellä Ahvenlammen leirikeskuksella? Jos olit niin eipä siitä olis kummoinen matka ollut pisteeseen X enää.

    Keittelehän kemisti tököttejäs, meikä heittää nyt ja heti ritsille oikoseen...Ötyjä.


   • amummu

    Karpaloali, kuivatut karpalot ovat herkkuani, tuoreet kuitenkin vielä enemmän. Juuri toissapäivänä po. luokkakaveriaterialla jälkkäriini kuului kuivattuja karpaloita. Itsekin ostan niitä silloin tällöin, kun laitan pororuokaa. Karpalojauhetta käytän myös. Karpalo, hienon maun lisäksi, on oiva aines virtsateiden kunnossapitoon. Varmaan muutenkin terveellistä.

    Ihmeiden aika ei ole ohi. Eilen illalla lähetin sen kiukkuisen meluvalituksen kunnan ympäristöviskaalille, ja tänä aamuna tuli jo vastaus! No, se ei tietenkään tarkoita, että asiaan tulisi joku korjaus, mutta sentään reagoivat. Lupasivat tutkia asiaa.

    Siippa heräsi tänä aamuna jo puoli seitsemältä po. meteliin. Minä onneksi nukuin siihen aikaan kuin tapettu mato, olinhan (kai) vasta nukahtanut. Piti nimittäin taas kytätä kelloa koko yö, aamukuuteen, jonka jälkeen Unimatti lie hoitanut tehtävänsä. Typerää touhua se valvominen, mutta sain aikaankin jotain. Keksin mm. ratkaisut pariin huushollinhoito-ongelmaan. Nyt vain pitäisi ratkaisuja ruveta toteuttamaan.

    Rusinoista vielä. Muistan kuinka aikoinaan, joskus viiskytluvulla, serkkujen luona käydessäni saimme joskus harvinaista herkkua jälkkäriksi: tätini keittämää rusinasoppaa. Ja niin olivat rusinat silloin herkkua, että sisareni, joka oli meistä kakaroista vanhin laski jokaisen lautaselle tasan yhtä monta rusinaa, joita ei todellakaan tuossa sopassa liikaa ollut. Silloin söin minäkin kuulemma osani noista herkuista, en luopunut yhdestäkään. Ehkäpä siitä onkin rusinainhoni poikinut. Ahneellahan huono loppu; ahnehdin rusina-annokseni, ettei vain kukaan muu sitä saisi. Ja nyt sitten tietysti minulle tuon viidenneksi pahimman kuolemansynnin sovitukseksi iskee psyykinen pahoinvointi aina, kun rusina tulee eteeni.

    Nyt noihin em. ongelmien kimppuun - tai eivät ne ehkä ihan ongelmia ole, paremminkin pikkupulmia. Mittanauha siis käteen, mittaushommmin ja sen jälkeen kauppaan hakemaan pari tellinkiä. Siitä riittää siipallekin puuhaa: hän saa ruveta poraamaan ja kiinnittämään tellingit niille osoittamilleni paikoille.

    Hyvvee päevee!


   • Cee-Lila
    enolerobo_webs kirjoitti:

    Huh ja ööööh.... Teettekö te muuta kuin syötte? :) Paitsi Akentti joka susj jahissa hiipii sukssauvan kera eikä pelekee polliissii eikä pimmeetä.

    Nyt on "pimiät" hommat työstetty ainakin toviksi joten pääsee viilaten ja huilaten.
    Olikohan Cee siellä Ahvenlammen leirikeskuksella? Jos olit niin eipä siitä olis kummoinen matka ollut pisteeseen X enää.

    Keittelehän kemisti tököttejäs, meikä heittää nyt ja heti ritsille oikoseen...Ötyjä.

    Siellä juuri olimme. Mikähän olisi ollut piste X?


   • Cee-Lila
    amummu kirjoitti:

    Karpaloali, kuivatut karpalot ovat herkkuani, tuoreet kuitenkin vielä enemmän. Juuri toissapäivänä po. luokkakaveriaterialla jälkkäriini kuului kuivattuja karpaloita. Itsekin ostan niitä silloin tällöin, kun laitan pororuokaa. Karpalojauhetta käytän myös. Karpalo, hienon maun lisäksi, on oiva aines virtsateiden kunnossapitoon. Varmaan muutenkin terveellistä.

    Ihmeiden aika ei ole ohi. Eilen illalla lähetin sen kiukkuisen meluvalituksen kunnan ympäristöviskaalille, ja tänä aamuna tuli jo vastaus! No, se ei tietenkään tarkoita, että asiaan tulisi joku korjaus, mutta sentään reagoivat. Lupasivat tutkia asiaa.

    Siippa heräsi tänä aamuna jo puoli seitsemältä po. meteliin. Minä onneksi nukuin siihen aikaan kuin tapettu mato, olinhan (kai) vasta nukahtanut. Piti nimittäin taas kytätä kelloa koko yö, aamukuuteen, jonka jälkeen Unimatti lie hoitanut tehtävänsä. Typerää touhua se valvominen, mutta sain aikaankin jotain. Keksin mm. ratkaisut pariin huushollinhoito-ongelmaan. Nyt vain pitäisi ratkaisuja ruveta toteuttamaan.

    Rusinoista vielä. Muistan kuinka aikoinaan, joskus viiskytluvulla, serkkujen luona käydessäni saimme joskus harvinaista herkkua jälkkäriksi: tätini keittämää rusinasoppaa. Ja niin olivat rusinat silloin herkkua, että sisareni, joka oli meistä kakaroista vanhin laski jokaisen lautaselle tasan yhtä monta rusinaa, joita ei todellakaan tuossa sopassa liikaa ollut. Silloin söin minäkin kuulemma osani noista herkuista, en luopunut yhdestäkään. Ehkäpä siitä onkin rusinainhoni poikinut. Ahneellahan huono loppu; ahnehdin rusina-annokseni, ettei vain kukaan muu sitä saisi. Ja nyt sitten tietysti minulle tuon viidenneksi pahimman kuolemansynnin sovitukseksi iskee psyykinen pahoinvointi aina, kun rusina tulee eteeni.

    Nyt noihin em. ongelmien kimppuun - tai eivät ne ehkä ihan ongelmia ole, paremminkin pikkupulmia. Mittanauha siis käteen, mittaushommmin ja sen jälkeen kauppaan hakemaan pari tellinkiä. Siitä riittää siipallekin puuhaa: hän saa ruveta poraamaan ja kiinnittämään tellingit niille osoittamilleni paikoille.

    Hyvvee päevee!

    Sisareni ja minä aina lapsina laskimme kaikki herkkupalat, niin, ettei toinen saanut yhtään enempää kuin toinen. Olisi luullut, että vanhempi isompana olisi saanut vähän enemmän. Esim äiti osti meille nuketkin niin että minä sain vähän isomman. Siitä meille ei tullut riitaa. Kevätjuhliin kouluun äiti ompeli meille aina uudet mekot, muuten sisareni sai tyytyä minun entisiin, minulle pieniksi käyviin.

    Mitähän tellinkejä se A-mummu laitattaa.


   • vili_webs
    Cee-Lila kirjoitti:

    Siellä juuri olimme. Mikähän olisi ollut piste X?

    Jonkun matkaa itään sieltä. Eikö "pauke" kuulunut tai sahan äänet ? :)


   • Cee-Lila
    vili_webs kirjoitti:

    Jonkun matkaa itään sieltä. Eikö "pauke" kuulunut tai sahan äänet ? :)

    Olitko kenties Lempivaarassa? Ilmansuunnista minulla ei ole hajuakaan.


   • hulivili_webs
    Cee-Lila kirjoitti:

    Olitko kenties Lempivaarassa? Ilmansuunnista minulla ei ole hajuakaan.

    En , en ollut sinnepäin. Kartassa vajaa n 8 km oikeelle siitä Ahvenlammesta.

    Mutta onpahan nk. "takki tyhjä" kun vielä nyt aamulla piti tätäkin hushållia ordelliin laittaa ja kaupassakin kipaista.
    Pakko laittaa vielä huilaten.


   • Cee-Lila
    hulivili_webs kirjoitti:

    En , en ollut sinnepäin. Kartassa vajaa n 8 km oikeelle siitä Ahvenlammesta.

    Mutta onpahan nk. "takki tyhjä" kun vielä nyt aamulla piti tätäkin hushållia ordelliin laittaa ja kaupassakin kipaista.
    Pakko laittaa vielä huilaten.

    No olet sinä taas ankaran työrupeaman tehnyt. Itsellänikin on takki tyhjä vaikka en ole paljoa mitään tehnytkään. Uutta porkkanaraastetta taas tein ja katsoin, että salaattia on tarpeeksi, kun U tulee kohta taas lenkiltä työpäivänsä jälkeen.


  • amummu

   Ihan oikeasti: ihmeiden aika ei ole ohi. Äsken, tuolla vähän matkan päässä meistä seisoi ukko ilmeisesti mittaamassa melua. Ja vasta eilen asiasta reklamoin! Vieläkin kyllä epäilen, että johonkin melua vaimentaviin toimenpiteisiin ryhtyisivät, onhan asuntomessut sentään ykkösprojekti verrattuna asukkaiden hyvinvointiin:). No, joo. Kyllähän melu tietysti loppuu joskus, kun saavat paikat valmiiksi, mutta ennen sitä kun mekkalointia tarpeeksi kauan kuuntelee aamusta iltaan, niin sietokyky loppuu.

   Ainakin nyt tuntuu, että muunlaista melua voisi paremmin kestääkin, mutta kun kalliota murskataan metallisilla vehkeillä ja lastataan autojen lavoille ja kun vielä kallioinen maasto aiheuttaa kaikumista, niin muodostuva äänimaailma ei ole sinfoninen paratiisi, vaan kakofoninen inferno. Katsotaan, mitä tapahtuu, vai tapahtuuko mitään.

   Nuo tellingit ynnä niihin viritettävät hyllyt tulevat kahteen dinosaurusten ajalta peräisin olevaan siipan perintöpiironkiin, joissa hyllysysteemi niissä säilytettävään tavaraan nähden on ihan syvältä. Piirongit eivät ole minkään aikakauden standardimittojen mukaisia, joten mitään valmista ei niihin saa ympättyä. Saas nähdä, toimiiko yöllinen pähkäilyni.

  • Akentti

   Hyvät päivät kirjoittajarinkiin!
   Tein pitkän lenkin kun aattelin ettei oo totta et silmätipat joka apteekista loppunut mutta pittää uskoo eli tyhjän saa kysymättäkin. Pittää pärjätä noilla vapaankaupan tipoilla jos ruppee pimmeeks mänemään käyn puhumassa neitoselle liikkeeseen jossa on silmälääkärin vastaanotto parina päivänä viikossa että jospa veisi viestiä lääkärille et määräis jotain korvaavaa tilalle. Miten lienee maksaako sekin asia jos kysyy. Kerran vaan lääkäri sanoi että saa soittaa jos tipat loppuu. Resepti on voimassa syyskuun loppuun.
   Rouvat ja herrat rusinoista juttelee. Tykkään rusinoista suoraan paketista syötynä,pullaan laitan silloin tällöin, teen rusinakakkua mutta en ikinä rusinsoppaa. Tais koulussa joskus muinoin olla rusinasoppaa jossa oli klimppejä ja siitä se kammo alkoi. Jotenkin koko soppa oli harmaata. Mutta sekahedelmistä tykkään ja jos niissä on rusinoita erottelen ne pois. Usein on taskussani rusinoita varalta jos rupee sokerit heittelemään ja ruppee hutkeltammaan niin suuhun niitä ja olo korjaantuu.
   Siellä jossain päin on louhintatyöt menossa. Joku aika radiossa haastateltiin "louhumiestä". Ja siellähän oli se henkilö joka yritti pysäkin kautta ohittaa meidät ja tekas aikamoisen jäljen kylkeen. Taisin siitä jo aikaisemminkin kirjoittaa. Oisko ollut parisen vuotta sitten. Eipä mittään vakuutus korvas ja pappa ajelee samalla autolla edelleen ja sanoi että mitäpä nuo rutut autossa haittoo kun itekkin on ruttunen. Pää asia että et pääsee eteenpäin.
   Amummu taitaa ruveta rakennuspuuhiin kun tellinkejä hakee. Oo varovainen ettet puttoo korkeelta!

   • Cee-Lila

    Hyvä huomio nuo klimpit rusinasopassa, niitä harmaita klönttejä minäkin inhosin. Oli perunajauhot huonosti vatkattu sekaan, siitä ne klöntit. Pidät siis kuivista rusinoista, ei liemessä liotetuista. Ne ovatkin turvonneita ja ihan mauttomia siinä vaiheessa.

    Vapaan kaupan silmätipat eivät sisällä lääkettä, ovat myös huonosti säilyvät, siksi niitä ei kai valmiina ole monessakaan apteekissa. Kun sinulla on voimassa oleva resepti, pyydä, että apteekki tilaa ne sinulle, tai valmistaa itse. Niitä taitojakaan ei enää varmaan apteekeillä nykypäivänä ole. Ei siinä lääkärin uusintaa tarvitse, koska sinulla on voimassa oleva resepti.


   • tipaton_webs

    Yksi syy vahvempien ( lääkinnällisten) silmätippojen puuttumiseen myynnistä on myös se että juuri niitä käytettiin ns. "tyrmäystippoina". En nyt muista mikä lääkeainesosa niissä oli se vaikuttava.

    Akentti pyydä vain tilaamaan niitä määrättyjä siihen omaan apteekkiisi, tulevat vaikka Yo:n apteekin tekemänä elleivät itse valmista.


   • amummu

    Kiitos huolehtimisesta, Akentti. Juu, en meinaa tippuilla tellingeiltä. Se jää siipan hommiksi jos niin käykin. Toisaalta kyse on vain aika pienistä tellingeistä piirongin sisällä, joten ei siinä siipallekaann kovin huonosti voi käydä. Poran kanssa tietysti voi sohlata itseensä reikiä:)

    Sekametelisopasta minäkin tykkään, etenkin aprikoosesista siinä. Rusinat annan ilomielin niitä mielivälle. Rusinoita saatan joulun aikaan pistää suuhuni vahingossa erilaisissa pähkinäsekoituksissa, mutta ne ovat silloin kuivia, eivät missään liemessä tai paistoksessa lötköiksi klönteiksi lilluuntuneita. UGH.


   • huli_webs
    amummu kirjoitti:

    Kiitos huolehtimisesta, Akentti. Juu, en meinaa tippuilla tellingeiltä. Se jää siipan hommiksi jos niin käykin. Toisaalta kyse on vain aika pienistä tellingeistä piirongin sisällä, joten ei siinä siipallekaann kovin huonosti voi käydä. Poran kanssa tietysti voi sohlata itseensä reikiä:)

    Sekametelisopasta minäkin tykkään, etenkin aprikoosesista siinä. Rusinat annan ilomielin niitä mielivälle. Rusinoita saatan joulun aikaan pistää suuhuni vahingossa erilaisissa pähkinäsekoituksissa, mutta ne ovat silloin kuivia, eivät missään liemessä tai paistoksessa lötköiksi klönteiksi lilluuntuneita. UGH.

    Tröööt! Monenkos kerroksen piironki teillä on kun tellingit tarvii :)
    Pitääkö sisäkattoon aukko puhkoa että "seisomaan " sopii? Ja mitä sitä pikku metelistä "valitetaan" jos korvat uupperaa kestää, suakel!

    Ja trusinat on hätäpakkauksen pakkotarvike sano, . UGH.


  • Pääkin-Kipsissä

   Siinä missä te rouvat ihmettelette klimppejä rusinasopassa, niin mie oon kaivanut esiin kaikki vanhat lähes unohtuneet paikkausmaalini ja kaikenmaailman sudit ja rullat joilla voin korjat hiukan hilseilemään päässyttä maalipintaa sänkyni päädyn takaa. Siihen joskus olen ajatellut virttää puisen kestävän paneelipäädyn/seinänosaan kun se aina kuluu siksi että itse sängyssäni ei ole päätyä ja siksi päädyn aina nojailemaan siihen maalattuun seinään.

   No paneeli aikaiseksi heti kun pääsee kunnolla liikkeelle. Samalla kaivoin jo esiin kaikki autoon kuuluvat "retkeilytarvikkeet" mitkä oli talveksi siirretty tänne lämpimään ja kuivaan. Ne siis tulevien Baltian yms retkien tarpeisiin. On siis tupakansytkäristä toimiva vedenkeitin ja töpselistä toimiva uppokuumennin jolla kupin vettä laittaa kiehuvaksi minuutissa. Sitten on erikoispieni sähkölevy minkä voi vaikka ottaa motelliin mukaan ja keittää instant noodelit ja paistaa kananmunat siihen mitoitetuissa kattilassa ja minipaistinpannussa (Halkaisijat molemmilla noin 10 cm.)

   Eli näitä esiin kaivellessa liikkeellepääsyn paine vaan kasvaa. 4 yötä kipsiä vielä!

  • Cee-Lila

   Ali on keksinyt jonkun puikon, minkä sujauttaa kipsin ja nilkan väliin, että saa raavittua kutiavaa kohtaa. Minullakin on ollut hyvänä apuna nykyään eräältä Venäjän Karjalan matkaltamme Viipurin torilla pikkupojalta ostamani selän raaputin. Koska olkapääni on nykyään niin kipeät, en pysty taivuttamaan kättäni niin alas niskasta kohti lapaluuta, että saisin siitä rapsutettua, siihen tämä raaputin on tosi hjuva. Se on kapea keppi, jossa on päissä ikäänkuin 5 sormea koukussa. Lakattua vaaleaa puuta. Muut ostivat pojalta varpuluutia, minä tämän. Maksoi euron. Roikkunut eteisen ilmoitustaulullamme vuosia, nyt sille on löytynyt käyttöä. Talvella iho aina kuivuu ja alkaa kutiamaan, U:kin aina raapii nilkkojaan. Siihen minäkin pystyn. Onneksi on kosteusvoiteet keksitty, mutta selän siihen kohtaan en sitä itse saa ja U on päivät töissä ja nytkin lenkillä.

   Alikin jo hilseilevää seinää paikkailee ja on lähtökuopissa koko kehon voimalla, kun saa jalan vapaaksi kipsistä. Voi sitä ryminää, mikä Kallion kolosta silloin kuuluu. Meilläkään ei ole sängyissä päätyjä, mutta emme sinne seinään nojailekaan.

  • Cee-Lila

   Menin äsken lukemaan Iltistä tapani mukaan IE 11 -selaimella ja kuinka ollakaan, se oli vaihtunut chromeen. Itse vaihtanut koneeni siihen? Onkohan IE 11 tiensä päässä? Mitään ilmoitusta ei ole tullut. Täällä Suomi 24:ssä olen jo kauan ollut chromella, koska IE 11 jumitti niin paljon, jos ketju oli pitkä.

   • IE_webs

    Kyllä täällä IE ihan normaalisti toimii joten avasitko varmasti IE:n kun menit sinne sivulle? Testaa niin että suljet Chromen ja avaat sitten IE:lla sen iltsarin sivun, mitä tapahtuu? Ei itsestään pitäisi "muuttua" kyllä .


  • IE-Ali

   Täällä IE 11 minäkin lusmuan

   • lisää_webs

    Jopa nyt pystyy lisäämään kommentin edelliseen. On tainnut joskus tämä tökkiä IE:lla.


  • Kromattu-Ali

   Myn chromella vain silloin kun vastaan suoraan lisää kommentti osaan. Se toimii chromella mutta ei IE 11.

  • Nero-Ali

   Keleen kiippari! Siis Käyn chromella.......................

   • roboco_webs

    Kyllä tällä toimii "+lisää kommentti" mutta tuo "kommentoi" ilmestyy edelliseen vasta komentoinnin jälkeen. Eli nyt kun olen tähän +"lisännyt kommentin" niin tuohon Alin viestiin pitäisi ilmestyä se "kommentoi"-logo.

    Jostain muuten luin että nyt täällä pitäisi toimia "koneellinen robo moderointi" joka imitoisi ent. fyysisten modejen malleja? Eikös Hs:ssa ollut juuri sellainen tiettyjä sanoja tunnistava ja blokkaava sydeemi jossain vaiheessa?

    Katotaas nyt ilmestyykö tuohon edelliseen se "kommentoi"?


   • Alipapparainen

    No jees, nyt luonnisti IE'ssäkin, mutta niin on aina luonnistanut kun ketjussa on alle 50 kommenttia. Sen jälkeen alkaa loppua toimimasta


   • 14217_webs

    Näin muistelen olleenkin, sitä IE:a kun ei kehitetä enää mitenkään vaan ainoastaan turvapäivityksiä tulee milloin tulee.

    Ceeltä pitikin kysyä tuppasiko se M§-softi jo helmikuun kk-päivitykset sisään kasissa? Koskas Rapurallaa on viimeiksi linjoilla käynyt, kone "savuttanut" jo :)


   • Cee-Lila

    Koneeni päivittää joka päivä yhden päivityksen. Sellaista isoa ei ole tehnyt, jossa olisi esim 14 päivitystä.


   • hups_webs

    Jaa, mites se nyt niitä tiputtelee sillai? Vai olisivatko oppinut jotain menneistä? Tiedä tuota mutta tänne seiskaan ei ole yhtään tullut, ei edes sitä korjaavaa siihen winin palvelimen hyväksikäyttö-haavoittuvuuteen.

    "Oppi" voisi olla että aina on yleensä niissä isoissa paketeissa kerralla dumpattuna tökkinyt asentumasat kunnolla.


   • sama_webs

    ...^asentumasta^..


  • Alizona

   Rapuzillalla on mennyt kaikki energia Hösarin kommentteja kirjoitellessaan.
   Olen nähnyt hänen kommenttejaan siällä useampia

   • vili_webs

    Vai silleen, siis "natsat" tähtäimessä kone sauhuaa :)
    Öhöh, ei tässä tänään oo oikein "herännyt" vielä normirytmiin. Ei tuo toipuminen enää ihan käy kuin parikymppisiltä, mikä lienee?


  • Alkuperäinen-Rapu

   Ei koneessani ole mitään vikaa. Olemassaoloaikanaan se on tehnyt kaksi päivitystä. Mutta Rapuzillan oikeassa kädessä on nyt joku kumma "tauti". Ei oikein huvita kirjoitellakaan. Olen minä kyllä muutaman kommentin Hesariin väsännyt, mutta vähiin nekin ovat nyt jääneet.

   Niin, tuo käsi. Viime lauantaina oikean käden pikkurilli rupesi tuntumaan kipeältä. Se punoitti ja turposi. Sitten koko käsi rupesi turpoamaan ja sormet myös. Kaikki käskivät, että mene nyt näyttämään sitä terv.asemalle. Tänään oli sitten jo pakko mennä kun kipu oli aika moinen, samoin ranteen liikkeet sattuivat. Eipähän siellä osattu oikein sanoa mitään syytä, mutta kymmenen päivän Kefexin-kuurin lääkäri laittoi ja huomenna on mentävä Malmille labroihin. Lääkäri kyllä mietti, että pitäisköhän hänen lähettää minut jo tänään Malmin päivystykseen. En ollut oikein halukas, joten hän mietti myös suonensisäistä antibioottia, mutta päätyi sitten tähän suun kautta otettavaan. Kaksi pilleriä olen nyt ottanut, mutta ei ole vielä tietenkään näkyvissä mitään ihmeparantumista. Siitä, kun olen edellisen kerran saanut antibioottikuurin, on aikaa kulunut varmaan parikymmentävuotta, joten en ole ainakaan saanut niitä kuureja kovin usein.

   Näin se on. Jollakin jalat, toisella kädet, lonkat, tai mitä vaan.

   Nyt sitten hyvät yöt. Toivottavasti saa nukuttua.

   • rose_webs

    Ohops sitten ! Et kai vaan toivottavasti ole "onnistunut ruusua saamaan" enkä nyt sitä kukkaa tarkoita tietty. Se peijooni kun usein voi juuri noin "iskeä" kavalasti, pieni naarmu, haava ja yksi pöpö.

    Eiköhän tuo labrakokein selviä onko mahd. streptokokin tekemä ärhäkkä bakteeritulehdus, siihen viittaisi nuo lääkärin aikeet ja lääkitys.
    Toivotaan että antaa nukkua kuitenkin hyvin..


  • kasin_websi

   No nythän porukkaa nukuttaa? Tai no Rapu lienee siellä labroissa, "ammuli" unen pöpperössä piirongissa ja muut kukaties missä.

   Ottipa vähän koville sellainen reipas kasin aamupöhellys, selkä meinaa jumitella eikä oikein meinaa olla samaa mieltä pään kanssa vauhdin pidosta, mutta mukanahan tuo kulki.
   Ei vain, jotain pitää ruveta touhustamaan.......

   • amummu

    No en ollut/ole unen pöpperössä, varsinkaan piirongissa. Nousin tänään jo ennen kahdeksaa!!! Heräsin ulko-oven kolahdukseen. Siippa läksi liikenteeseen jo lähes yöllä. Vähän ihmettelin, mutta sitten muistin, että hänellä auton huolto, ja sinne pitää jo rynnätä ennen kukon laulua tai sitä sian pieraisua. Ja kyseessä vain joku käsijarrun kuoren vaihto. Älyttömiä aikoja.

    Siippa muuten piti tänään eläkepäivää ja meidän piti taas menemän "ulos" lounaalle. Ei kuitenkaan päästy, kun vesilaitokselta ilmoittivat tulevansa katsomaan ulvovaa vesimittariamme. Vesilaitoksella on semmoinen sääntö, että vedenjakelun katkoksista pitäisi ilmoittaa asukkaille vähintään edellisenä päivänä. Heille kuitenkin kelpasi yhtiömme infosysteemi; me asukkaat olemme whatsapp-ryhmä, jolle viestitys hoituu hetkessä. Kätevää. Jotain hyötyä uusista keksinnöistä! Pistin ilmoituksen menemään asukkaille puolen tunnin varoajalla, ja homma hoitui lähes sillä istumalla, ukkojen ekalla käynnillä. Nyt taas "hiljaa virtaa don".

    Minuakin usein pännii kauppojen "kassavajaus". Pruukaan käydä kaupassa päiväsaikaan - siis en sorru syntiin, mistä eläkeläisiä haukutaan: että ryntäämme sinne samaan aikaan kaupan kautta tulevien työläisten kanssa - ja aina on vain muutama kassa auki koko pitkässä kassojen rintamassa. K-kaupan kassoilla vielä kaiken lisäksi pelataan. Aiemmin pelata saattoi vain kahdella kassalla, mutta nyt siis joka kassalla. Ärsyttää jonottaa semmoisen takia. Kauppias voisi ihan hyvin (minun mielestäni) laittaa oman tiskin peleille. Mutta silloin tuotto tietysti vähenisi, kun siihen pitäisi irrottaa oma henkilökuntansa.

    Minulle varmaan pian tuleekin eteen kaupan vaihto. Kumpikin kylän kauppa alkaa olla niin ruuhkainen, että niissä tulee vain kiukkuiseksi. Pitänee ruveta käymään eräässä kauempana sijaitsevassa puodissa, joka on vielä aika uusikin. Olen silloin tällöin ohi kulkiessani jo käynyt po. kaupassa ja siellä on ainakin toistaiseksi ollut aika avaraa.

    Nyt on pakko lähteä pyyhkimään pölyt. Sain joku aika sitten imuroitua koko huushollin, joten tulkoon viikonloppu!

    Huomenna lähden oopperakaverini kanssa Tampereelle oopperaan. Menemme junalla eessuntaassun emmekä yövy. Itse olisin kyllä voinut olla hotellissa yhden yön, mutta kaverini tykkäsi, ettei kannata. Aika pitkä päivä kyllä tulee oltavaksi reissun päällä, melkein 12t. Mutta aikaahan meillä on.


   • ounou_webs

    No ny vasta hokasin tämän! Sitä kun paljon "säätää" voi joku mittari jäähä vilkaisematta ;)
    Onhan tuo nyt ihan syvältä että "keskellä yötä" siippa ovia paukuttaa, sano jo kova sana moisesta elakkeella olosta..

    Mutta ihan samaa mieltä tuosta että minkä helevatan takia pitää niitä pelejä hyväksyä pelattavaksi juuri kaupan kassoilla, tai jos pitää kaupassa olla, laittakoot oman pisteen sille touhulle. Eiköhän siel teijänkin böndellä oo joku Ärräkin olemassa niille jotka eivät voi netissä pelata?

    Tuo on hyvä suunta uupperalle, Paten Dampereelle :) Pateahan te kuulemaan menette? :))


  • Salaali

   Se luulee, että me nukutaan, mutta olemmekin salahereillä!

  • Cee-Lila

   Keskipäivää. Ettei olisi Ravulle iskemässä reumaa. Hui. Tosin itselleni ei määrätty aluksi antibioottia vaan Primaspania 6 tablettia päivässä ja Helioparia, mikä on malarialääke. Oli minulla kerran ruusukin, siellä perinteisessä paikassa, vyötärön tienoilla, siihen oli melkoiset tropit, onneksi ohi meni. Reuma jäi pysyväksi. Välillä on ollut hyviä kausia, välillä ei. Nyt taas ei.

  • Alkuperäinen-Rapu

   Keväistä keskipäivää vaikka aurinko ei paistakaan. Hyvä vaan minulle, kun en nyt pysty putsaamaan yhtään mitään täällä kotona.

   Labrassa olin jo vähän yli kahdeksan ja poiskin pääsin puoli yhdeksän aikoihin. Kävin samalla Prismassa ja ihmetytti hieman, kun perjantaiaamuna siellä oli auki vain yksi kassa. Tumma, intialaisen näköinen tyttö hoiteli sitä, ja joutui välillä puhumaan pitkään puhelimessakin. Kai kyseli jotain neuvoa.

   Minä odottelen labravastauksia ja sormi on niin, niin kipeä! Toivon minäkin ettei ole mitään reumaa tai ruusua. Ruusuja minulla on maljakossa. Alkavat jo kyllä nahistua.

   • Cee-Lila

    Harvoin kaupoissa on tarpeellista määrää kassoja edes ruuhka-aikaan, sen olen huomannut. Kaupat yrittävät säästää palkkakuluissa mahdollisimman paljon. Hyllyntäyttäjiä kyllä on, mutta siihenkin on keksitty, että esim kaupan väki ei laita leipiä ja limsoja hyllyihin, vaan sen tekevät leipomoiden ja limsa-autojen kuljettajat. Muita hyllyjä kyllä täytetään talon puolesta.


   • vilihuli_webs

    Kyllä vielä täällä pienemmässä marketissa kaupan väki nuo hyllyt täyttelee, lähinnä lienevät osapäiväisiä ja harjottelijoita opiskelujen ohella. Rahtarit lykkäävät vaan trukkilavalla lähelle hyllyjä.
    Isoissa ovat ulkoistaneet tuon homman osaltaan sille toimittajalle.

    "Sala alikin" muka muka hereillä, just heräsi kun meikä jo lenkiltä tuli pois, ja meni taas koisimaan :)

    Joo, tuo Malmin sairaalan labra tuntuu nyt vetävän suht hyvin mitä siellä kerran kävin ihan ilman aikaa. Sinne varmasti siirtyi henk.kuntaa HerSastakin kun se loppui.
    Parempihan ne ruusut olisi vain maljakossa mutta vähän nuo toimet viittasi siihen, oireineen. Sehän voi myös olla niin pirullinen että vaatii pahimmillaan sairaalassa oloa tiputuksessa 2-3 vrk. Ja pitkät antibioottikuurit vielä lisäksi tabuina.

    Kannattaa kyllä mennä sinne päivystykseen jos yhä ärtyy pahemmaksi, ettei se tulehdus tee pahempia vaurioita ihonalaisiin kudoksiin.


  • Alkuperäinen-Rapu

   Ta:lta soitettiin labroista. Eilen terv.asemalla sormenpäästä otettu CRP oli 29. Nyt se oli 34. Joku tulehdushan tuo on, mutta ei nyt muuta hoitoa kuin Kefexin-kuuri loppuun. Jos pahenee, niin viikonloppuna täytyy mennä päivystykseen. Eilen oli vielä koko käsi kuuma, mutta nyt se on viilentynyt muuten, mutta tuo pikkurilli ei ole rauhoittunut ainakaan vielä.

   Minä olen monta kertaa "purputtanut" tuolla Prismassa, kun ihmisiä jonotetaan ja työttömiä on pilvin pimein. Se Prisman R-kiska jonotuttaa aina ihmisiä. Luukkuja on kaksi, mutta useimmiten vain yhdellä palvellaan. Siinä hoidetaan kuitenkin hyvin monenlaisia asioita. Tavaroiden palautuksesta alkaen.

   • Cee-Lila

    Nivelreuma on tulehdustauti, joka alkoi minulla tuolla muutaman sormen ja parin varpaan kiputilalla. Ne turposivat, punoittivat ja tuntuivat kuumilta.

    Toivon että sinulla on jotain aivan muuta. Yhdeltä sukulaiseltani todettiin Yersinia bakteeri ja jalkansa oli todella kipeä. Meni ohitse muutamassa kuukaudessa. Minultakin otettiin se yrseniakoe heti alussa , ei ollut sitä. Myös reumakoe näytti miinusta kymmenen vuoden ajan. Se oli Waler-Rose -nimeltään. Kai nyt on keksitty uusia testejä. Reumojakin on niin monen sorttisia. Tunnen muutamia, joillakin on selkärankareuma, yhdellä Sjögrenin syndrooma, yhdellä SLE eli LED entiseltä nimitykseltään, parilla fibromyalgia, eli lihasreuma jne.

    Toivon, ettei sinulla ole mitään näistä. Jos se on ruusu, sekin menee ohitse. En halua pelotella. Siksi epäröin kirjoittaa tätä. Mutta sinä entisenä hoitoalan ihmisenä kyllä tiedät ja ymmärrät, mikä voisi olla kyseessä.


  • Popo-Ali

   Apuva, apuva,
   Olen tässä joutenkipsattuna katsellut uusia kenkiä ensi talveksi sellaisilla pohjilla mitkä eivät heti ensi askeleella liukastu. Siinä samalla tullut vähän muitakin kenkiä katseltua sellaisella tarranauhasulkemisella.
   No nyt menin vaatekomeroni kenkähyllyille tutkailemaan, että mitäs kenkiä siellä oikein on. Ja Peewelj viököön; siellähän oli yhdet aidot vähän käytetyt kesäkengät, sellaiset ilmavat punos tai remmikengät. Mutta täysin unohtuneina yhdet jenkki Merrelit no. 48 ja yhdet saksalaiset tarra jomokset no 47. Molemmat ihka käyttämättöminä. Nyt on muisti pettänyt pahasti. Ne ovat olleet siellä ainakin 3 vuotta, mutta olen aina pistänyt jalkoihini vanhat mukavat sisäänajetut sieviläiset jotka näyttävät kestävän ikuisuuden.
   Nyt jääkin ostettavaksi vain ne pitävät uudet talvipopot ensi talvea varten, kun oikeat sandaalitkin ovat täysvedossa vielä.

   No saihan aikaa kulumaan kenkänetissä.

   Kunhan saan kipsin jalasta niin palaan himaan ensin ne sandaalit jalassa ja sitten etsin sen kenkälusikkani ja alan ajamaan noita uudelleen löytämiäni kävelypopoja sisään.

   Onko kenellekään muulle koskaan käynyt vastaavaa, että on kertakaikkiaan unohtanut hankkimansa jonnekin nurkkaan käyttämättöminä

   • Cee-Lila

    Minulla on jäänyt monetkin, kun en enää siedä pitää niitä parin kuukauden jälkeen. Nekin ovat yleensä kerran olleet jalassa. Ja huonoiksi todetut. Reumajalat muuttuvat niin nopeaa tahtia. Kellä se on niin tietää. Sinulla on terveet jalat, olet ostellut kenkiä siellä maailman matkoillasi, nyt nauti niistä. Nilkan murtuma tuskin haittaa niissä sandaaleissakaan kulkemista kesällä. Kävelypopojen ostaminen on onnen kauppaa, siihenkään ei nilkan murtama lie haittaa.

    Sieviläiset ovat hyviä kenkiä, samoin Pomarin Ortonit. Ne ovat hyviä jalalle, mutta eivät mitään kauniita korkkareita naisille. Nytkin kun olin lapsen kastajaisissa sunnuntaina, minulla oli ortonit jalassa. Monilla naisilla, joilla oli korkkarit, riisuivat ne ja kulkivat villasukissa ensimmäisen tunnin jälkeen.


   • mono_webs

    Ja tuollaiset "unohtuneet" kenkävarastot kielivät , mistä..? Ei kai norsunmuisti ala tökkiä vai johtuuko ylihamstrauksesta, eli sulovilen-syndroomasta?
    No ostin kun halavalla sain....... :)


   • kenkäänlie_webs

    Tuo kommenttini oli Alille jos Cee sitä ihmettelee :) Tuo on totta että jos on vaikka(pa) reumaa jaloissa niin kyllä se valikoima jää aika pieneksi kengissä mitä voi pitokenkinä käyttää.
    Sama on jos on muuta ongelmaa jalassa(oissa) kuten meikällä tuon oikean marssikepin kanssa. Tossuissakin on joutunut tietyllä pohjallisella "vääntämään" jalkaterää oikeampaan asentoon että jotenkin on sietänyt pöheltää menemään.

    Eikä sellaista pohjallista valmiina löytynyt mistään, eikä yksi jalkaortopedian tekemä toiminut yhtään. Pahensi vaan kipua nilkassa mutta maksoihan se sentään tyrnävästi. Sittenpäs tein itte ja on jeesannut että pari vuotta on ny menty.
    Voihan se olla että sitten operatsuunin jälkeen ei toimi taas mitkään, voi tossutkin olla uusissa. No sen näkee sitten joskus....


  • Cee-Lila

   Katsoin juuri kolmen uutisista, että myös IS:sta kuvia vanhojen tansseista. Eilen luin jostain lehdistä ns muotigurujen mielipiteitä vanhojen tanssin naisten puvuista, että nyt ovat mukamas out ns runsaat prinsessapuvut naisilla, muotia ovat hyvin laskeutuvat kankaat. Tuo ei pitänyt paikkaansa. Suurimmalla osalla oli runsashelmaiset prinsessapuvut. Pojilla on helppoa, kun heillä on frakit vuokrattuna.

  • Apsattu-kili

   Tulipa noista löytämistäni uusista popoista mieleen, että itse Peewelj taitaa kuluttaa lenkkarin toisensa perään laukatessaan viimassa joka päivä puolimaratonin.
   Silhä on oltava kesälenkkarei, talvilenkkarei, hiihtolenkkarei, luistelulenkkarei. Sehä tarvii kokonaisen vaatehuaneen lenkkareitaan varten. Sinne lenkkarihuaneeseen ei varmaan mahdu enää edes fasaaninmetsästys varsijousi!

   • wilhelm_webs

    Ei ei, kyllä laatutossut kestää tuhansia kilometrejä mutta totta että eri keleille pitää olla vähän vaihtovaraa. Ei nyt äkkipäätään mieleen tule kuin 6 paria lenkkitossuja tällä hetkellä löytyvän.
    Nastatossuja en viitti enää tälle talvelle uusia kun ei täs tiedä koska operoivat tuota klabbia.

    Faskut otetaan taskuun muuten......tai rääkykööt vaik Ceen ilona, nakkaan uuniin sinikkoa :)


   • Cee-Lila
    wilhelm_webs kirjoitti:

    Ei ei, kyllä laatutossut kestää tuhansia kilometrejä mutta totta että eri keleille pitää olla vähän vaihtovaraa. Ei nyt äkkipäätään mieleen tule kuin 6 paria lenkkitossuja tällä hetkellä löytyvän.
    Nastatossuja en viitti enää tälle talvelle uusia kun ei täs tiedä koska operoivat tuota klabbia.

    Faskut otetaan taskuun muuten......tai rääkykööt vaik Ceen ilona, nakkaan uuniin sinikkoa :)

    Eipä juuri faskuja näy täällä rannikolla, niitä oli usein jopa pihallamme kun joskus asuin Malmilla. Vai sinikkoa panit uuniin, minä tyydyn aina broileriin. Mitähän huomenna syötäisiin? En vielä tiedä.


   • anas_webs
    Cee-Lila kirjoitti:

    Eipä juuri faskuja näy täällä rannikolla, niitä oli usein jopa pihallamme kun joskus asuin Malmilla. Vai sinikkoa panit uuniin, minä tyydyn aina broileriin. Mitähän huomenna syötäisiin? En vielä tiedä.

    En nyt kuitenkaan sinikkoa laittanut kun oli muuta evästä. Eipä niille faskuille oikein siin ole ruokaa mutta heti tuossa R-nimellä niitä on pientalojen luona. Kyl niitä näkyi ihan tästäkin partsilta ennen, nyt ovat hävinneet. Tuossa joku kettu asustelee niin taitaa mennä niiden suihin paistit.

    Oikeestaan voiskin huomen tehhä Karelian paistin pitkästä aikaa, maistuis varmaan Alillekin niiden liiterin mössöjen sijaan :)


  • uhuh_webs

   Kun tässä ei ole tuohon politiikkaan ehtinyt oikein paneutua niin pittää kysyä ihan asiantuntija Ali von Tattisbergholmenilta.( < " virallinen vastuun väistämisen neuvonantaja").

   Millä hiton konstilla tuo Annie Perberi onnistuu kaikista jutuista luovimaan ittesä kuiville? Lastensairaalan säätiö, liikennekaari ja nyt tuo Finavia? Pitää olla synnynnäiset lahjat kiemurteluun, eller hyyr?

   No enempää en tätä ketjua politiikalla aio sotkea, siis nouhätä :)

   • Cee-Lila

    Itsekään en kovin paljoa ole politiikkaan perehtynyt. Sen olen huomannut että Annie Perberi on saanut paljon kuraa niskaansa. Nyt on sitten tasa-arvoinen avioliitto hyväksytty. Astuu voimaan maaliskuun alussa. Siksiköhän kirkkokin pohtii että lopettaa avioliittoon vihkimykset. Minua se ei haittaa, en aio mennä uuteen avioon koskaan, enkä varsinkaan naisen kanssa. En käsitä yhtään, mitä nais- ja miesparit kokevat keskenään, totta kai hyväksyn heidät. Kukin taaplaa tyylillään. Minusta vain tuntuu, että he eivät tunne olevansa oikeassa kehossa. Ainakin monen parin kohdalla olen huomannut ulkonäöstä, että se naisparin miespuolinen pari haluaisi olla mies, jo hiustyylin ja pukeutumisen myötä. Samoin kahdesta miehestä, se toinen on hyvin naismainen, jo puhetyyliltään. Usein miesparit ovat hyvin taiteellisia ja heillä on upeat kodit. Tämä on minun mielipiteeni, perustuu mitä olen tv:ssä ja lehdissä nähnyt, yhtään lesbo- ja homoparia en tunne henkilökohtaisesti, mutta monet tuttuni tuntevat.


   • wilperi_webs
    Cee-Lila kirjoitti:

    Itsekään en kovin paljoa ole politiikkaan perehtynyt. Sen olen huomannut että Annie Perberi on saanut paljon kuraa niskaansa. Nyt on sitten tasa-arvoinen avioliitto hyväksytty. Astuu voimaan maaliskuun alussa. Siksiköhän kirkkokin pohtii että lopettaa avioliittoon vihkimykset. Minua se ei haittaa, en aio mennä uuteen avioon koskaan, enkä varsinkaan naisen kanssa. En käsitä yhtään, mitä nais- ja miesparit kokevat keskenään, totta kai hyväksyn heidät. Kukin taaplaa tyylillään. Minusta vain tuntuu, että he eivät tunne olevansa oikeassa kehossa. Ainakin monen parin kohdalla olen huomannut ulkonäöstä, että se naisparin miespuolinen pari haluaisi olla mies, jo hiustyylin ja pukeutumisen myötä. Samoin kahdesta miehestä, se toinen on hyvin naismainen, jo puhetyyliltään. Usein miesparit ovat hyvin taiteellisia ja heillä on upeat kodit. Tämä on minun mielipiteeni, perustuu mitä olen tv:ssä ja lehdissä nähnyt, yhtään lesbo- ja homoparia en tunne henkilökohtaisesti, mutta monet tuttuni tuntevat.

    No juu, kirkko tehköön nyt puolestani ihan mitä hyvänsä, maistraatista tuli jo vahvistus seurakunnasta ja kirkosta eroamiselle.
    Sama minullekin miten kukin elää mutta tuo kirkon jatkuva hypetys noiden vähimmistöjen "siivellä" riitti minulle.
    Lukemani mukaan asuuhan se rva piispakin susiparina naisen kanssa josta on taidettu vaieta aika hyvin julkisuudessa.


   • Kahvi-tauko

    Palaan asiaan kunhan olen juonut kahavia


   • edson
    wilperi_webs kirjoitti:

    No juu, kirkko tehköön nyt puolestani ihan mitä hyvänsä, maistraatista tuli jo vahvistus seurakunnasta ja kirkosta eroamiselle.
    Sama minullekin miten kukin elää mutta tuo kirkon jatkuva hypetys noiden vähimmistöjen "siivellä" riitti minulle.
    Lukemani mukaan asuuhan se rva piispakin susiparina naisen kanssa josta on taidettu vaieta aika hyvin julkisuudessa.

    Kyl sä oot taas tehny historiaa, oikke eronnu kirkost. Etköhä heittäydy katoliseks niinku oppi-isäski on. Tai sit sinne karjalaisten kaljupäiden kodinturvajoukon jatkoksi, vaikka köyden jatkoksi sopisit ehottomasti parhaiten. Ja toiseks parhaiten siis supisyötiks

    Susipari. Joo sano oikein parinmuodostuksen mestari. Kuuletko jo lampaiden seireenit, ne oottaa ne oottaa.


   • edson
    Cee-Lila kirjoitti:

    Itsekään en kovin paljoa ole politiikkaan perehtynyt. Sen olen huomannut että Annie Perberi on saanut paljon kuraa niskaansa. Nyt on sitten tasa-arvoinen avioliitto hyväksytty. Astuu voimaan maaliskuun alussa. Siksiköhän kirkkokin pohtii että lopettaa avioliittoon vihkimykset. Minua se ei haittaa, en aio mennä uuteen avioon koskaan, enkä varsinkaan naisen kanssa. En käsitä yhtään, mitä nais- ja miesparit kokevat keskenään, totta kai hyväksyn heidät. Kukin taaplaa tyylillään. Minusta vain tuntuu, että he eivät tunne olevansa oikeassa kehossa. Ainakin monen parin kohdalla olen huomannut ulkonäöstä, että se naisparin miespuolinen pari haluaisi olla mies, jo hiustyylin ja pukeutumisen myötä. Samoin kahdesta miehestä, se toinen on hyvin naismainen, jo puhetyyliltään. Usein miesparit ovat hyvin taiteellisia ja heillä on upeat kodit. Tämä on minun mielipiteeni, perustuu mitä olen tv:ssä ja lehdissä nähnyt, yhtään lesbo- ja homoparia en tunne henkilökohtaisesti, mutta monet tuttuni tuntevat.

    "Tämä on minun mielipiteeni, perustuu mitä olen tv:ssä ja lehdissä nähnyt"

    Ei jumalauta, pistit sentään oikeen lähdeluettelon. Ootte te ...


   • aurora5
    Cee-Lila kirjoitti:

    Itsekään en kovin paljoa ole politiikkaan perehtynyt. Sen olen huomannut että Annie Perberi on saanut paljon kuraa niskaansa. Nyt on sitten tasa-arvoinen avioliitto hyväksytty. Astuu voimaan maaliskuun alussa. Siksiköhän kirkkokin pohtii että lopettaa avioliittoon vihkimykset. Minua se ei haittaa, en aio mennä uuteen avioon koskaan, enkä varsinkaan naisen kanssa. En käsitä yhtään, mitä nais- ja miesparit kokevat keskenään, totta kai hyväksyn heidät. Kukin taaplaa tyylillään. Minusta vain tuntuu, että he eivät tunne olevansa oikeassa kehossa. Ainakin monen parin kohdalla olen huomannut ulkonäöstä, että se naisparin miespuolinen pari haluaisi olla mies, jo hiustyylin ja pukeutumisen myötä. Samoin kahdesta miehestä, se toinen on hyvin naismainen, jo puhetyyliltään. Usein miesparit ovat hyvin taiteellisia ja heillä on upeat kodit. Tämä on minun mielipiteeni, perustuu mitä olen tv:ssä ja lehdissä nähnyt, yhtään lesbo- ja homoparia en tunne henkilökohtaisesti, mutta monet tuttuni tuntevat.

    "eivät tunne olevansa oikeassa kehossa"

    Mistä sen tiedät, jos "tunnet" homoja vain tuttujesi puheiden kautta. Kuka meistä tuntee muutenkaan olevansa oikeassa kehossa? Minäkin olisin mielelläni terveempi enkä noidannuolen iskemä vanhus.


  • dogi_webs

   Jos nyt Karhis sattuu lukemaan vielä näitä niin ei tulokset on luettu eka päivältä, ei huonoo ei. Lähdön videonkin kattelin tuossa iltamassa. Pientä jännitystä ilmassa?

   Mutta "hengessä" mukana ollaan, tsemppiä tuleviin pätkiin ja terviiset sinne Karjalaan.

   • karhis2

    Kiitos terveisistä. Ihan tyytyväisiä ollaan ja "onhan päivä vielä huomennakin", kuten Fredi lauloi.


   • dogi_webs
    karhis2 kirjoitti:

    Kiitos terveisistä. Ihan tyytyväisiä ollaan ja "onhan päivä vielä huomennakin", kuten Fredi lauloi.

    Ok, hyvä että vielä katsoin tänne . Ihan mukava että luet vielä näitä(kin) ja toki voisit joskus kynäillä myös kuulumisia olostasi siellä muutenkin.

    Huomenna toki päivä uus ja taas tilaisuus vaikka mihin. Hyvät yöt nyt sinne.


   • aurora5
    edson kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Kuulostaa kostolta, ei Weepeliä vaan minua kohtaan. Mutta näinhän se on : jos sinun ketjusi on v***uillut ulos ainoan naiskirjoittajan, ei häntä muidenkaan pidä hyväksymän. Tosi reilu kaveri.


   • edson
    aurora5 kirjoitti:

    Kuulostaa kostolta, ei Weepeliä vaan minua kohtaan. Mutta näinhän se on : jos sinun ketjusi on v***uillut ulos ainoan naiskirjoittajan, ei häntä muidenkaan pidä hyväksymän. Tosi reilu kaveri.

    Mikä vitun minun ketju? Kosto?

    Tottahan se on, että jos kirjoittaa pelkkää asiaa, niin se on kosto. Hohoijaa. Vai pitääkö minun nuolla persettä samalla tavalla kuin tuo pöljä : "Lähdön videonkin kattelin tuossa iltamassa" "Mutta "hengessä" mukana ollaan, tsemppiä tuleviin pätkiin "

    Reilu kaveri? Hohoijaa. Juu, jos kaveruus on sitä, että ei saa ilmaista vastaansanomisia omalla tavallaan, niin oot oikeessa paikassa. Täällä saat hierontaa ja myötämieltä joka lähtöösi. Aina, kun käytät koiraasi ulkona paskantamassa, nää on noukkimassa paskatkin pussiin. On se niin somaa, että...

    Pitäkää lystiänne, nyt menoks.


   • aurora5
    edson kirjoitti:

    Mikä vitun minun ketju? Kosto?

    Tottahan se on, että jos kirjoittaa pelkkää asiaa, niin se on kosto. Hohoijaa. Vai pitääkö minun nuolla persettä samalla tavalla kuin tuo pöljä : "Lähdön videonkin kattelin tuossa iltamassa" "Mutta "hengessä" mukana ollaan, tsemppiä tuleviin pätkiin "

    Reilu kaveri? Hohoijaa. Juu, jos kaveruus on sitä, että ei saa ilmaista vastaansanomisia omalla tavallaan, niin oot oikeessa paikassa. Täällä saat hierontaa ja myötämieltä joka lähtöösi. Aina, kun käytät koiraasi ulkona paskantamassa, nää on noukkimassa paskatkin pussiin. On se niin somaa, että...

    Pitäkää lystiänne, nyt menoks.

    Mitä ihmeen vastaansanomista tarkoitat? Jos kysyttäessä kerron parilla rivillä kuulumisiani, mitä vastaansanomista ulkopuolisella on?

    Mistä tuo vihan vimma oikein kumpuaa? Luulisi, että olet hyvällä mielellä kevätaamun lähtötunnelmissa.


   • Dr.Whoo

    "Mutta näinhän se on : jos sinun ketjusi on v***uillut ulos ainoan naiskirjoittajan, ei häntä muidenkaan pidä hyväksymän."

    Asiahan ei minulle varsinaisesti kuulu, mutta kysyisin puhutko nyt suhteestasi kirjoittajana vain Edsoniin, vai kirjoittajiin yleensä?

    Jos kirjoittajiin yleensä, niin sitten olisi kohtuullista jotenkin perustella ja yksilöidä tällaiset ylimalkaiset väitteet, koska ne kohdistuvat useaan kirjoittajaan. Ketkä siis v***uilevat, missä ketjuissa sinua ei hyväksytä ja ketkä eivät hyväksy? Ja miten se ilmenee?

    Tää nyt on tätä vanhan jauhamista, mutta kun yhä uudelleen otat nää väitteet esille, niin olis kiva kerrankin vähän tarkemmin kuulla mitä ja ketä tarkoitat.


   • aurora5

    Aha, taas ollaan tuomiolla. Teistä neljästä miehestä, jotka tuohon huussiketjuun kirjoitatte, sinä olet ainoa joka edes joskus on kiinnostunut "naisellisesta näkökulmasta" eikä pelkästään puberteettisesta poikien huulenheitosta. Yksi on suorastaan kieltänyt puhumasta mitään "kodin ja kaupan väliltä". Naispoliitikkojen ulkonäköä on kyllä sopivaa vertailla, kuka sopii hukutettavaksi ja kuka ei.


   • Dr.Whoo
    aurora5 kirjoitti:

    Aha, taas ollaan tuomiolla. Teistä neljästä miehestä, jotka tuohon huussiketjuun kirjoitatte, sinä olet ainoa joka edes joskus on kiinnostunut "naisellisesta näkökulmasta" eikä pelkästään puberteettisesta poikien huulenheitosta. Yksi on suorastaan kieltänyt puhumasta mitään "kodin ja kaupan väliltä". Naispoliitikkojen ulkonäköä on kyllä sopivaa vertailla, kuka sopii hukutettavaksi ja kuka ei.

    Äläs viitti olla aina niin tosikko. Pojat on poikia ja varsinkin aikamiehet.

    Mut nyt oon menossa kiiruusti kauppaan.


   • Dr.Whoo

    Ps. Ookkos varma että miehiä on neljä?


   • aurora5
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Äläs viitti olla aina niin tosikko. Pojat on poikia ja varsinkin aikamiehet.

    Mut nyt oon menossa kiiruusti kauppaan.

    Miksei koskaan sanota lempeästi myhäillen, että tytöt on tyttöjä?

    Voi teitä äijiä olla vain kaksikin. Täällä on joitain melko hyviä näyttelijöitä.


   • Dr.Whoo

    Eipäs äijitellä siellä.

    Mut on tää spinac curry mainiota. Intialaisen ruuan ystävä Alikin olis myyty mies.

    Heh heh, vai kaksi.


  • tei_webs

   Kuuntelinpa vielä tuossa radiosta Jokaniemen sävelradiota niin mitäs mitäs, jotain ihan tuttua ja silti ihan "outoa"? Oliko että he just tänä tai huomenillalla ovat Kansallisteatterin lavalla juuri näihin aikoihin.

   https://www.youtube.com/watch?v=F-KhyH03dgs

   Juuri julkaistu kappale.

   • aurora5

    Tuli mieleen 70-luku ja ekan rautalankasukupolven versiot kansanlauluista. Ne oli rehellistä räminää, jota ei tuotu kansallisnäyttämöille.


   • dogi_webs

    No juu, jotain tuttua ja jotain uutta? Onpas muutamien kuulumisten vaihto kirvoittanut myös , ja ihan tuttua mutta ei uutta. Eikä edes enää juuri hämmästytä muu kuin nuo oudot katkeruuden ja vihan puuskat, mistä niitä kumpuaa.

    Mitäs noista, vaihdellaan kuulumisia ei ne tuolle kaverille pätkääkään kuulu, menis riehumaan pöpelikköön purkamaan aggressionsa.


   • aurora5

    Tuosta musiikkikappaleesta google tarjoaa itsepintaisesti väärää kappaletta. Tuulantei on eri kuin Tula tuulan tuli tuli tei.

    Edellinen alkaa: Venho souti järven pintaa, järven pintaa tuulantei, tyttö nojas pojan rintaan, pojan rintaan tuulantei. Tästä on kyse tuossa Simbergin kappaleessakin, jonka lainasit.

    Tuo 'tiluttelu', siis väärä, menee näin: Tula tuulan tuli tuli tei, emme erkane konsana ei, mesimarjani pulmuni pääskyni mun jne.

    Molempia lauloin jo kansakoulussa.


   • tei_webs

    Niin, se toinen kai sitä tuttua olikin ja tämä uusi versio taas sitä "outoa" mikä jotenkin herätteli. Muistan kyllä jotenkin tuon "vanhan" mutta en sen sanoja enää kyllä kunnolla.
    Jos en väärin muista niin koulussa juuri tuota laulettiin.


   • teitei_webs

    Tässähän yksi siitä alkuperäisestä Merikannon laulusta. Tästä taitaa olla melkoinen määrä eri versioita sovitettu ja tehty :

    https://www.youtube.com/watch?v=sBEJTrp-FfA

    Googlen haut monesti ehdottavat ison määrän tuloksia joista voi vain se yksi olla sitten se haettu.


   • aurora5
    teitei_webs kirjoitti:

    Tässähän yksi siitä alkuperäisestä Merikannon laulusta. Tästä taitaa olla melkoinen määrä eri versioita sovitettu ja tehty :

    https://www.youtube.com/watch?v=sBEJTrp-FfA

    Googlen haut monesti ehdottavat ison määrän tuloksia joista voi vain se yksi olla sitten se haettu.

    Vänkään vieläkin, että kyse on kahdesta eri laulusta. On tämä Simberg, jossa taustalla minun tuntemani kansanlaulu. Ja on tutumpi Merikannon Tuulan tei. Jos kuuntelet linkittämiesi laulujen sanoja, huomaat eron.

    Mutta "sowot".


   • tilu_webs
    aurora5 kirjoitti:

    Vänkään vieläkin, että kyse on kahdesta eri laulusta. On tämä Simberg, jossa taustalla minun tuntemani kansanlaulu. Ja on tutumpi Merikannon Tuulan tei. Jos kuuntelet linkittämiesi laulujen sanoja, huomaat eron.

    Mutta "sowot".

    Kyllä kyllä, on eri laulusta kyse, en sitä siis väitäkään.Se Merikannon juuri vain herättikin mielenkiinnon "jostain tutusta" tähän toiseen illalla. Se oli jossain muistin syövereissä kun toinen taas ei. Mutta , "fifty-sixty"...


   • wei_webs

    Tuolla jossain "osui silmään" että tämän Simbergin Tuulantein tekijä olisi Teuvalta oleva Simo Ralli, Tähkän Elonkerjuusta tuttu kitaristi joka on tehnyt yhtä sun toista musiikin saralla.
    Katos toi Ralli kuukkelilla......


  • wili_webs

   "Repäisevää" aamupäivää ketjuun :) Hoh hoi taas kerran, no souwot, menköön painollaan minne kuuluvatkin.

   Kuis pitkään se yks sitä kahvettaan ryystää?

  • Kahvin-Alitus

   Oli sen verran laihaa, että täytyy jatkaa edelleenkin

   • Dr.Whoo

    Miekin jo puoli pannua vaaleaa paahtoa vetäisin, sitä ennen siivosin talon. Kohta pitää euk..eikun rouvakin herättää.


   • vili_webs
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Miekin jo puoli pannua vaaleaa paahtoa vetäisin, sitä ennen siivosin talon. Kohta pitää euk..eikun rouvakin herättää.

    Kova on sullakin tuo kohtalo, vapaapäivänä pitää hiipien talo pestä ja sitten vasta varovasti "hyasinttia" herätellä .


   • kahve_webs

    "Oli sen verran laihaa, että täytyy jatkaa edelleenkin "??

    Sellasii ne liiterin "kahvit" ovat. Kyllä sitä kun tummaa paahtoa neljännespaketin hurauttaa kannulliseen niin alkaa makua olla.


   • Dr.Whoo

    Pelkkää perhetaktiikkaa nääs. Miehän aamuvirkkuna käytän vain aikani hyödyllisesti, samalla maineeni huipputason aviomiehenä senkuin kasvaa.


   • huli_webs
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Pelkkää perhetaktiikkaa nääs. Miehän aamuvirkkuna käytän vain aikani hyödyllisesti, samalla maineeni huipputason aviomiehenä senkuin kasvaa.

    Mutta kun jatkuvasti kasvaa niin eikö ne vaatimuksetkin kasva? Paha kierre , ylen paha.


   • Dr.Whoo
    huli_webs kirjoitti:

    Mutta kun jatkuvasti kasvaa niin eikö ne vaatimuksetkin kasva? Paha kierre , ylen paha.

    Tjaa, oisko tässä siis jonkinlainen eturistiriita tilanne kehittymässä..

    Ootkos muuten käyttänyt tämmöistä (vähän parempien puhelimien) sormella liu'utus kirjoitustekniikkaa yhdistettynä ennakoivaan tekstinsyöttöön? Aika nopee tapa kirjoitella.


   • noup_webs

    En oo tuota käyttänyt ollenkaan enkä juuri ennakoivaa(kaan). Ihan syystä jos on oikeinkirjoituksen tarkistus päällä niin muuttelee piru sanoja välilyönnin jälkeen. Etkä sitten edes huomaa kiiruussa sitä muutosta.


   • Dr.Whoo
    noup_webs kirjoitti:

    En oo tuota käyttänyt ollenkaan enkä juuri ennakoivaa(kaan). Ihan syystä jos on oikeinkirjoituksen tarkistus päällä niin muuttelee piru sanoja välilyönnin jälkeen. Etkä sitten edes huomaa kiiruussa sitä muutosta.

    Tässä Honorissa joka sanan jälkeen ilmestyy rivi vaihtoehtoisia ja oikein kirjoitettuja sanoja näppäimistön yläpuolelle, jonka voi sitten tarvittaessa koskettamalla valita ensin kirjoitetun tilalle. Myös sanavälit tulee automaattisesti tällä menetelmällä. Aika nopeesti oppii tän idean käytön ja homma tosiaan sujuu nopeemmin kuin tavallinen kirjoitus. Harvinaisia sanoja ei ennakoiva kirjoitus kovin hyvin osaa, mutta täähän oppii niitäkin käytön mukaan koko ajan.


   • sony_webs
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Tässä Honorissa joka sanan jälkeen ilmestyy rivi vaihtoehtoisia ja oikein kirjoitettuja sanoja näppäimistön yläpuolelle, jonka voi sitten tarvittaessa koskettamalla valita ensin kirjoitetun tilalle. Myös sanavälit tulee automaattisesti tällä menetelmällä. Aika nopeesti oppii tän idean käytön ja homma tosiaan sujuu nopeemmin kuin tavallinen kirjoitus. Harvinaisia sanoja ei ennakoiva kirjoitus kovin hyvin osaa, mutta täähän oppii niitäkin käytön mukaan koko ajan.

    Samalla tavoin se toimii tässä Sonyssakin, ei muuta sitä enää kun sen kirjoitetun näppäät siihen. Ja sitten sekin kertyy sinne sanavarastoon.
    Kohtahan oli yks luuri kaupan Nykissä, meinaatko mennä hakemaan?


  • Cee-Lila

   Huomentapäivää. Meilläkin U on aina aamuvirkku. Tänäänkin hän nousi jo kuudelta. Mutta ei hän täällä mitään kotitöitä tee. Lueskelee lehtiä ja varoo kolistelemasta, etten herää Olisi mennyt lenkillekin jo aamutuimaan, mutta sai varpaaseen rakkulan pari päivää sitten ja se on kipeä.

   • Dr.Whoo

    Ai ai, meilläpä on aina jaettu kotityöt tasan, kyllä nytkin totta puhuakseni rouva imuroi.
    Minä aamulla siivosin keittiön ja vessat.


   • auts_webs

    Eipä meikäkään lenkille törmäillyt tänä aamuna kun aika tuuliselta tuo keli näytti. Ja vähän tehhä näitä rästihommia kotosalla. Koht ruveta lykkäämään paistia uunin.....

    Ne onkin niin "ihguja" kun vesirakon saa makiaan paikkaan, tiedetään tiedetään...


   • Cee-Lila
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Ai ai, meilläpä on aina jaettu kotityöt tasan, kyllä nytkin totta puhuakseni rouva imuroi.
    Minä aamulla siivosin keittiön ja vessat.

    Vessan voikin siivota äänettömästi, mutta keittiö onkin jo toinen juttu, se on meillä ihan makkarin vieressä. Edes edellisillalla pestyjä astioita U ei uskalla ottaa koneesta kaappeihin, kun ne niin kolisevat. Muuten meillä ei ole kotitöitä U:lla kuin lähinnä roskisten vienti, lamppujen vaihto, yleensä teknisten välineiden käyttökuntoon laitto ja mahdollinen huolto, kuten narisevien saranoiden öljyäminen koska hän on päivisin etupäässä töissä ja minä kotona. Osaa hän ruokaa laittaa, jos viitsii. Sellainenkin vaihe meillä on ollut joskus maailmassa. Teki jopa korvapuusteja, mutta oli painanut ne paistettavan korvapuustin painallusjäljet nostamatta sen viipaloidun, kaneloidun ja voilla voidellun korvapuustin kapein kohta ylös vaan hän painoi ne painellusjäljet lappeellaan olevaan pullan kupeeseen. Hyvin maistuivia olivat silti. Jos yhtään ymmärsitte, mitä puustin kohtaa tarkoitin.


   • Cee-Lila
    auts_webs kirjoitti:

    Eipä meikäkään lenkille törmäillyt tänä aamuna kun aika tuuliselta tuo keli näytti. Ja vähän tehhä näitä rästihommia kotosalla. Koht ruveta lykkäämään paistia uunin.....

    Ne onkin niin "ihguja" kun vesirakon saa makiaan paikkaan, tiedetään tiedetään...

    Nyt U ei kestänyt enää lenkillä käymättömyyttä, laittoi rakon päälle lampaanvillaa ja teippasi varpaansa, kuten aina hiertymien ehkäisemiseksi. Lampaanvillaa meillä on apteekista ostettuna pieni 20 g pussi ja oli tosi tyyristä, 18 e.

    Sää näyttää ainakin hyvältä ja aurinkoiselta nyt ennen kahta iltapäivällä.


   • wili_webs
    Cee-Lila kirjoitti:

    Nyt U ei kestänyt enää lenkillä käymättömyyttä, laittoi rakon päälle lampaanvillaa ja teippasi varpaansa, kuten aina hiertymien ehkäisemiseksi. Lampaanvillaa meillä on apteekista ostettuna pieni 20 g pussi ja oli tosi tyyristä, 18 e.

    Sää näyttää ainakin hyvältä ja aurinkoiselta nyt ennen kahta iltapäivällä.

    Kova tuuli siellä kyllä puhaltaa vaikka muuten lämmintä näyttää.
    Ne on aika hyviä, sellaiset pehmustetut hiertymä-rakkolaastarit joita on myynnissä. Eri mallisia ja kokoisia. Osasta saa vaikka sen keskiosan irti ja niin jää rinkula rakon ympärille eikä paina sitä kipeää kohtaa.


  • aurora5

   Weepelille Tuulanteista

   Olisko se Elonkerjuun kitaristi säveltänyt sen uudelleen. Sovituksesta olin kyllä tuntevinani samaa melodiaa jota laulettiin jo 40-luvulla, ja sanat oli ainakin sieltä kaukaa lähtöisin.

   Jos tää olis "kuulopeli", hyräilisin sulle alkuperäisen Tuulantein.

   • tuulantei_webs

    Kyllä hän varmaan on vain modistanut sieltä vanhasta, näin uskoisin. Siellä oli tosin merkitty yhdessä säv. /sanat Simo Ralli ? Mutta onhan noita plagioitu paljon vanhoista "uusiksi", ja tällä kaverilla luettuani voi olla joitain ihan "irvailumielessä" tehtyjä ralleja.
    Tuo nyt oli kyllä mielestäni (minun) tehty ihan kunnolla, esitetty jo aiemmin livenä jossain ja nyt sitten vedetty levyksi.

    Niin ja jos katsoit niin tuo S, Ralli on taiteilijanimi maanviljelijä Kari Komsille.


   • Cee-Lila

    Nyt kuuntelin tuon Essi Simbergin Tuulantein, kun U lähti lenkille roskapussien kera. En voinut kuunnella sitä heti, kun U katsoi silloin klo 11 uutisia, oli myös muita hommia, kuten tiskikoneen tyhjennys, petien petaus ym, minun koneeni (ei ole kannettava) ja töllö ovat samassa olkkarissa muutaman metrin välimatkalla. Huawein tablettikin meillä on ollut kohta kaksi vuotta, mutta en ole opetellut sen käyttöä vieläkään. Ei U:kaan. Pitäisiköhän meitin hävetä?

    Muuten Essin kappale oli raikas ja uudenlainen. Laitoin suosikkeihin. Muusiikkejahan uudistetaan vuosien saatossa, niistä tehdään vaikka minkälaisia versioita, Kappale kuulostaa aivan uudelta kun se esitetään uudessa musiikinlajissa. Ajattelen vaikkapa Frank Sinatran My Wayta, niin pidän siitä myös punk-versiona Sid Wiciousin esittämänä. Se onkin ainoa kipale häneltä, mistä pidän.


   • Cee-Lila
    Cee-Lila kirjoitti:

    Nyt kuuntelin tuon Essi Simbergin Tuulantein, kun U lähti lenkille roskapussien kera. En voinut kuunnella sitä heti, kun U katsoi silloin klo 11 uutisia, oli myös muita hommia, kuten tiskikoneen tyhjennys, petien petaus ym, minun koneeni (ei ole kannettava) ja töllö ovat samassa olkkarissa muutaman metrin välimatkalla. Huawein tablettikin meillä on ollut kohta kaksi vuotta, mutta en ole opetellut sen käyttöä vieläkään. Ei U:kaan. Pitäisiköhän meitin hävetä?

    Muuten Essin kappale oli raikas ja uudenlainen. Laitoin suosikkeihin. Muusiikkejahan uudistetaan vuosien saatossa, niistä tehdään vaikka minkälaisia versioita, Kappale kuulostaa aivan uudelta kun se esitetään uudessa musiikinlajissa. Ajattelen vaikkapa Frank Sinatran My Wayta, niin pidän siitä myös punk-versiona Sid Wiciousin esittämänä. Se onkin ainoa kipale häneltä, mistä pidän.

    Nyt huomasin kirjoitteluistanne, että Simbergin Tuulantein on tehnyt Elonkerjuu yhtyeen irtisanotut jäsenet. Lauri Tähkähän yhtäkkiä lopetti yhteistyön bändinsä kanssa ja lähti soolouralle. Kansanmuusikin eri versioita jo Tähkän aikaan tekivät ja hyviä sellaisia.


  • Cee-Lila

   Onkohan Ali lähtenyt pollea polkemaan kipsijalallaan vai nukahtanut liian laihaa kahvia juotuaan pannukaupalla. Muuten, mikä kahvi sinusta on parasta maailmalla kulkiessasi? Esim turkkilainen, missä on pikkuinen kuppi ja siitäkin puolet poroja? Itse tykkään eniten maitokahvista eli lattesta. Harvoin sitäkään enää juon. Iso kupillinen mustaa teetä aamulla on päivän satsini, ilman maitoa, englantilaiset juovat maidon kera. Mistään maustetuista kaikanmaailman mauista en pidä. Huomasin töissäkin, että ne kaikenmaailman makuteet jäivät kaappiin, jotka sitten laitoin roskiin, kun parasta ennen päiväys oli mennyt vanhaksi.

  • Kärry-Ali

   Apollea kiusaamassa vaan edelleenkin juo sitä kahaviansa mikä muuten on Virossa ostettua intialaista pikakahvia peltipurkista. Yksi niistä kiertoon laitetuista elintarvikevaroista.

   Itseasiassa yritän hukata aikaa jotta se sus siunaama maanantaiaamu koittaisi ja pääsisin tuosta painolastista ja kahleesta vasemmassa popossani eroon ja voisin taas kerran laittaa oikean kengän jalkaan.

   Vasta sitten saa polle löylyä. Olen jo aikataulut ja Megastarin lähdöt tarkistanut ja ellei tuon jalan kanssa lopputarkastuksessa mitään yllättävää ilmene, kop kop, niin ensiviikolla hilpasen liikkeelle ja käyn ainakin "Calvados" hyllyni hakemassa täyteen ettei siellä olisi ainoastaan ne kaksi yksinäistä puolalaista wotkapulloa joihin kukaan tässä kolossa ei sisällöllisesti ole halunnut koskea.
   Hankin siis Calvadosta, Grappaa, Slivovitsia, Huiskia, Mustaa rhummia, Metaxaa 25 years old ja ehkä jälkiruoaksi vuoden suomalaisjuomaa eli Vana Tallinnaa! Eller hyr (Ainakin mielessäni näin ajattelen)

  • Kääkkääk

   Taaskone kirjoittamatta kaikke kirjoitettua eli alun piti kuulua: Ali ei ole pollea kiusaamassa.......

  • Setä-Ali

   Se on näemmä taas kiipparin vaihto edessä. Ei näytä ottavan kontaktia kaikkien kirjainten lyönnistä. No tuossahan on peräti 3 vara kiipparia kaapissa. Vaihdan kun olen saanut ki9psin irti itsestäni

   • ww_webs

    Onkos sulla langaton kiippari siinä? Patterit hiipuu?
    Tai sitten on kursorin nopeudet liian hitaalle asennettu?


   • Cee-Lila
    ww_webs kirjoitti:

    Onkos sulla langaton kiippari siinä? Patterit hiipuu?
    Tai sitten on kursorin nopeudet liian hitaalle asennettu?

    Voikos kursorinkin säätää itse? Minulla on muuten langattomassa kiipparissa alkuperäiset patterit. Hiireen on vaihdettu jo pari kolme kertaa.


   • jep_webs
    Cee-Lila kirjoitti:

    Voikos kursorinkin säätää itse? Minulla on muuten langattomassa kiipparissa alkuperäiset patterit. Hiireen on vaihdettu jo pari kolme kertaa.

    Kyllä voi säätää. Ohjauspaneeli > Laitteet ja tulostimet > keyboard ( tai näppäimistö), kuvaketta oikealla klik ja näppäimistön asetukset. Sieltä löytyvät säädöt toistoviiveelle, toistonopeudelle sekä kursorin vilkuntanopeudelle.


  • Apuva.Ali

   Tämä nyt käytössä oleva kiippari on langaton ja se sama mikä silloin siinä suuressa mirai hyökkäyksessä myös sen keston ajan kirjoitteli mitä sattui.
   En ole tätä mitenkään säätänyt, enkä edes paristoja vaihtanut. Täytyypä vilkaista ne paristot kun hiirenkin paristo osoittaa uupumisen merkkejä.
   Pitää ladata parit aa ja aaa paristot kun tässä kiipparissa on aaa ja hiiressä aa. apuvaa.

   2 yötä vielä ja kipsi lähtee.

   tämä kiippari muuten ihan tosissaan joskus kirjoittaa ruudulle sitä mitä itsekin kirjoitan ja sitten välillä taas mitä en ole kirjoittanut eikä lyöntivirhekään ole mahdollinen kun lyöty kirjain on ihan eri osassa kiipparia kuin ruutuun ilmestynyt.

   Henkimaailman juttuja. Yritän korjailla sen minkä silmä näkee, mutta kaikkea ei edes kielioppitarkastus juomaa kuten esimerkiksi numeron ilmaantumista sanan keskelle.

   Ne virheet näkee sitten kuitenkin välittömästi kun kirjoitettu ilmestyy lähetettynä näkyviin.

   Pitäisi vaan hidastua ja lukea vielä kerran ennen kuin painaa lähetä nappia.
   Mut minkäs teet kun on niin nopee!

   • Dr.Whoo

    Mie tääl vaan säätelen asioita saunan jälkeen tähän tyyliin: Jääkaappi > kaljapullo > pullonavaaja > sihh > pul pul.


  • pulpuliali

   Tuo saunan jälkeinen sih ja pu pul on selvästi rikkaiden raumalaisten hupia ja harrastus.

   Ei ole meikäläisen kalliolaisen kolossa saunaa paisi taloyhtiössä yleinen ja kaljaakaan ei ole, on vaan puolalaista laatu wotkoo mikä ei kelpaa asukkaan kurkkuun kaadettavaksi.

   On siis pakko lähteä ulkomaille etsimään juomakelpoisia tuotteita

   • Dr.Whoo

    Mun tarttis kanssa tehdä inventaario könnin mittavasta sisällöstä. Ties mitä sieltä löytyy. Äkkiä kattoen on ainaskin Chivas Regalia, Meltemi ouzoa, Veuve Clicquot ja Moetin samppanjaa, Remy Martin konjamiinia, Kahlua likööriä, aitoa kossua..


  • Raki-Ali

   Palaamme vertailemaan kellokaappien sisältöjä, jahka olen päässyt suorittamaan seuraavan hankintamatkani. Tuo Ouzo oli hyvä muistutus. Sitä voisi kyllä varastossa olla tai kunnon Rakia.

   • wili_webs

    Täällä ne tyypit jo taas "kehuskelee" sellaisilla juomilla ..... ja sitten eivät niitä kuitenkaan juo? On se niin väärin tälläisiä vähävaraisia kohtaan. Ja se vielä että ne haetaan jostain hevonhännän kuusesta.

    Kyllä minä olen vahvasti sitä mieltä et meidän pieneläkeläisten tulee saada Kelakorttiin merkintä joka oikeuttaa 50% alennukseen kaikista monopolista ostetuista juomista. Näin saadaan muut lääkekulut alas ja juomalla Suomi nousuun.
    Samalla poistuu luonnollisella tavalla iso osa tulevasta vanhushoito-ongelmasta.

    Tuo perustuu selvään logiikkaan kun sitä tarkemmin miettii. Ja tarkennuksena vielä lisäys että luonnollisesti tuota merkintää eivät saa ulkomailta jalojuomia kuskaavat "hämärähemmot". Olen puhunut, pulinat pois, hik!


  • Kali-nihta-Ali

   Lainaan Richard Straussin Näin puhui Zarathustrasta:

   "Noin puhui mies" joka paistaa alvariinsa sinisorsan rintafilettä, täyttää pakastimensa hirven sisäfileellä ja katsoo fasaanin olevan talonpoikaisruokaa.

   Varmaan on hyllyssä harvinaista Kiteen kirkasta ja muuta moon shineä niin, ettei joukkoon joku tavallinen Metaxa enää mahdu!

   • huli_webs

    Ei nyt valitettavasti ole tuota ainoaa oikeaa hyllyssä vaikka kyllä entisen miehen sanaan "pondikka on pharashta".... Nuo tuollaiset metaxat, kojoottijen myrkkyä suakel, hik !


  • vili_webs

   No helekata, täällä taas maataan vaan mutta ei onneks taida sauna palaa?

   Raikas vesituhru ja kurakeli , eipä ollut ruuhkaa "poluilla" ei. Ei kyllä pikkupoluille pidä mennäkään, ovat ihan vesijäällä kaikki tyyni. Janoiset istuksi baareissa kun meikä pölhö pertana lenkillä ohi painelee . On ne meikälläkin harrastukset :(

  • RR_webs

   Jahas , nyt olivat päivittynyt tulokset RR:sta, lähellä on..... 9 min pronssiin ja 12 hopeaan ja tänään loppukiri :)
   Hyvin noinkin, hopsan ja terv. Karjalaan. (nuolasinko ;)

   • aurora5

    Kestävyyttä on, mutta nopeutta puuttuu. Ei ihme, kun yksin joutuu aukomaan treeniuransa siellä korvessa kaukana ihmisten ilmoilta, eikä pääse viilettämään kelkoilla avattuja yhteisiä uria. Mutta hyvä tuokin tulos on. Heikko toivo on, että lumipyry koituu sitkeän taistelijan eduksi.

    Nyt kai voi jo nuolaista. Eiköhän ne kasit ala olla maalissa. Harmillisen hitaasti vain tulokset päivittyvät sinne RR:ään enkä viitsi soittelemalla häiritä. Kolmeen mennessä ainakin tiedetään.


   • RR_webs
    aurora5 kirjoitti:

    Kestävyyttä on, mutta nopeutta puuttuu. Ei ihme, kun yksin joutuu aukomaan treeniuransa siellä korvessa kaukana ihmisten ilmoilta, eikä pääse viilettämään kelkoilla avattuja yhteisiä uria. Mutta hyvä tuokin tulos on. Heikko toivo on, että lumipyry koituu sitkeän taistelijan eduksi.

    Nyt kai voi jo nuolaista. Eiköhän ne kasit ala olla maalissa. Harmillisen hitaasti vain tulokset päivittyvät sinne RR:ään enkä viitsi soittelemalla häiritä. Kolmeen mennessä ainakin tiedetään.

    Mutta sitten taas se kestävyys palkitaan pitkillä matkoilla. Totta että hitaasti ilmestyivät nuo eilisetkin tuonne, ilmeisesti tänään vasta aamupäivällä?

    Ei tullut nyt seurattua mihin aikaan tuo lumimyry on siellä alkanut.
    No odotellaan lopullisia.....


  • Cee-Lila

   Huomenta. Kyllä täälläkin on hereillä oltu jo vähän yli 9. U tuli samaan aikaan lenkiltä. Sanoi olevan jäiset polut, mutta kun on Ice bagit jaloissa, ei haitannut. Aamutee on juotu, tiskikone pantu pesemään, Hesari luettu ja pari tavuristikkoa täytetty. Siinähän sitä jo onkin, eiks vaan?

   • wili_webs

    No jovain on, etenkin kun kamelikuiskaaja makoilee taas illansuuhun :)
    Näinköhän se Rapurallaan käsi äityi vielä pahemmaksi kun ei ole "kuulunut" mitään?

    Bönden "mummeli" livisti hiihtolomalle kelemi ja puhumati mitään vai oliko peräti joku ulkomaan matka . Voi kyllä huitoo böndenböndellä susia huussipolulta harjanvarrella....


   • Alkuperäinen-Rapu
    wili_webs kirjoitti:

    No jovain on, etenkin kun kamelikuiskaaja makoilee taas illansuuhun :)
    Näinköhän se Rapurallaan käsi äityi vielä pahemmaksi kun ei ole "kuulunut" mitään?

    Bönden "mummeli" livisti hiihtolomalle kelemi ja puhumati mitään vai oliko peräti joku ulkomaan matka . Voi kyllä huitoo böndenböndellä susia huussipolulta harjanvarrella....

    "Rapurallaa" meinasi jäädä yöpymään sairaalaan, mutta sitten pääsin kuitenkin kotiin. Yli kahdeksan tuntia siellä meni. Viimeisimmät parituntia sentään poissa polilta. Sain huoneen ja vuoteen, kun odottelin lääkäriä kertomaan, jäänkö yöksi. Sain myös jotain ruokaa, kun en ollut syönyt mitään aikaisen aamiaisen jälkeen.

    Olihan tuo tavallaan aika mielenkiintoista katsella, kuinka Malminsairaalanpoli toimii perjantaina. Suurin osa näytti olevan muualta tulleita. Potilaalla saattoi olla kolmekin saattajaa. Kukaan ei tullut yksin. Yhdellä, nähtävästi liukastuneella tummalla oli varvastossu paljaassa jalassa ja siinä loukkaantuneessa jalassa ei mitään. Jotkut tulivat joko pyörätuolissa, tai keppien kanssa. Jotkut linkuttivat yhdellä jalalla nojaten saattajaansa.

    Kyllä minäkin sain tavata muutaman kerran lääkäriäkin, joka lähetti milloin labraan ja sitten odotusta. Sitten hoitaja tuli hakemaan minut toimenpidehuoneeseen, missä oli jo lääkäri. Hän puristeli taas tuota pinkeän tulehtunutta, kipeää pikkurillin päätä ja sanoi että nyt pistetään.

    Niin suurta kipua en muista ennen kokeneeni, kuin nuo pistot. Näytteenotto neula puuduttamattomaan sormeen. Kaksikertaa. Ei sieltä tullut muuta kuin verta. Sitten röntgeniin. Käsikirurgin lausuntoa piti odotella, eikä sitä sitten saatukaan, kun hän oli leikkaamassa. Hoitavan lääkärinikin työvuoro loppui, mutta hän oli kuulemma konsultoinut iltavuoron lääkäriä. Sitten kahdeksan aikoihin lääkäri tuli ja sanoi, että voin lähteä kotiin, koska tulehdus arvo ei ollut enemmän kuin 30, joten mistään laajemmasta tulehduksesta tuskin oli kysymys. Ei kuumetta ja RR jotai 135/62. Maanantaina kuitenkin laajemmat labrat ja röntgenlääkärin lausunto sitten ta:lta.

    Kefexin kuuri loppuun. Sormi on paketissa kun en "uskalla" ottaa sidettä pois. Kipeä se on myös, mutta ehkä tuo koko käden kiputilanne on nyt hieman helpottanut.

    Että tällainen oli minun perjantai-iltani! Ei mitään "könnejä" eikä "kännejä" - pelkkää tuskaa vain.


   • wili_webs
    Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

    "Rapurallaa" meinasi jäädä yöpymään sairaalaan, mutta sitten pääsin kuitenkin kotiin. Yli kahdeksan tuntia siellä meni. Viimeisimmät parituntia sentään poissa polilta. Sain huoneen ja vuoteen, kun odottelin lääkäriä kertomaan, jäänkö yöksi. Sain myös jotain ruokaa, kun en ollut syönyt mitään aikaisen aamiaisen jälkeen.

    Olihan tuo tavallaan aika mielenkiintoista katsella, kuinka Malminsairaalanpoli toimii perjantaina. Suurin osa näytti olevan muualta tulleita. Potilaalla saattoi olla kolmekin saattajaa. Kukaan ei tullut yksin. Yhdellä, nähtävästi liukastuneella tummalla oli varvastossu paljaassa jalassa ja siinä loukkaantuneessa jalassa ei mitään. Jotkut tulivat joko pyörätuolissa, tai keppien kanssa. Jotkut linkuttivat yhdellä jalalla nojaten saattajaansa.

    Kyllä minäkin sain tavata muutaman kerran lääkäriäkin, joka lähetti milloin labraan ja sitten odotusta. Sitten hoitaja tuli hakemaan minut toimenpidehuoneeseen, missä oli jo lääkäri. Hän puristeli taas tuota pinkeän tulehtunutta, kipeää pikkurillin päätä ja sanoi että nyt pistetään.

    Niin suurta kipua en muista ennen kokeneeni, kuin nuo pistot. Näytteenotto neula puuduttamattomaan sormeen. Kaksikertaa. Ei sieltä tullut muuta kuin verta. Sitten röntgeniin. Käsikirurgin lausuntoa piti odotella, eikä sitä sitten saatukaan, kun hän oli leikkaamassa. Hoitavan lääkärinikin työvuoro loppui, mutta hän oli kuulemma konsultoinut iltavuoron lääkäriä. Sitten kahdeksan aikoihin lääkäri tuli ja sanoi, että voin lähteä kotiin, koska tulehdus arvo ei ollut enemmän kuin 30, joten mistään laajemmasta tulehduksesta tuskin oli kysymys. Ei kuumetta ja RR jotai 135/62. Maanantaina kuitenkin laajemmat labrat ja röntgenlääkärin lausunto sitten ta:lta.

    Kefexin kuuri loppuun. Sormi on paketissa kun en "uskalla" ottaa sidettä pois. Kipeä se on myös, mutta ehkä tuo koko käden kiputilanne on nyt hieman helpottanut.

    Että tällainen oli minun perjantai-iltani! Ei mitään "könnejä" eikä "kännejä" - pelkkää tuskaa vain.

    Hyvä että kävit siellä ja katsoivat ja tutkivat vielä paremmin. Ilmeisesti epäilivät jotain paikallista " märkäpesäkettä" tms. koska neulalla vetivät näytteet ulos? Kyllä tuo sietää kunnolla tutkia ettei tulehdus leviä tai jää "muhimaan".

    Täälläkkään mitään "könnejä" kuitenkaan....Whoo ja Ali eri juttu taas :)

    Jep, mulle tuleekin koht kaffevieraita joten palaillaan taas...


   • Cee-Lila
    Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

    "Rapurallaa" meinasi jäädä yöpymään sairaalaan, mutta sitten pääsin kuitenkin kotiin. Yli kahdeksan tuntia siellä meni. Viimeisimmät parituntia sentään poissa polilta. Sain huoneen ja vuoteen, kun odottelin lääkäriä kertomaan, jäänkö yöksi. Sain myös jotain ruokaa, kun en ollut syönyt mitään aikaisen aamiaisen jälkeen.

    Olihan tuo tavallaan aika mielenkiintoista katsella, kuinka Malminsairaalanpoli toimii perjantaina. Suurin osa näytti olevan muualta tulleita. Potilaalla saattoi olla kolmekin saattajaa. Kukaan ei tullut yksin. Yhdellä, nähtävästi liukastuneella tummalla oli varvastossu paljaassa jalassa ja siinä loukkaantuneessa jalassa ei mitään. Jotkut tulivat joko pyörätuolissa, tai keppien kanssa. Jotkut linkuttivat yhdellä jalalla nojaten saattajaansa.

    Kyllä minäkin sain tavata muutaman kerran lääkäriäkin, joka lähetti milloin labraan ja sitten odotusta. Sitten hoitaja tuli hakemaan minut toimenpidehuoneeseen, missä oli jo lääkäri. Hän puristeli taas tuota pinkeän tulehtunutta, kipeää pikkurillin päätä ja sanoi että nyt pistetään.

    Niin suurta kipua en muista ennen kokeneeni, kuin nuo pistot. Näytteenotto neula puuduttamattomaan sormeen. Kaksikertaa. Ei sieltä tullut muuta kuin verta. Sitten röntgeniin. Käsikirurgin lausuntoa piti odotella, eikä sitä sitten saatukaan, kun hän oli leikkaamassa. Hoitavan lääkärinikin työvuoro loppui, mutta hän oli kuulemma konsultoinut iltavuoron lääkäriä. Sitten kahdeksan aikoihin lääkäri tuli ja sanoi, että voin lähteä kotiin, koska tulehdus arvo ei ollut enemmän kuin 30, joten mistään laajemmasta tulehduksesta tuskin oli kysymys. Ei kuumetta ja RR jotai 135/62. Maanantaina kuitenkin laajemmat labrat ja röntgenlääkärin lausunto sitten ta:lta.

    Kefexin kuuri loppuun. Sormi on paketissa kun en "uskalla" ottaa sidettä pois. Kipeä se on myös, mutta ehkä tuo koko käden kiputilanne on nyt hieman helpottanut.

    Että tällainen oli minun perjantai-iltani! Ei mitään "könnejä" eikä "kännejä" - pelkkää tuskaa vain.

    Arvelinkin, että olet mennyt sairaalaan, kun ei sinua täällä näkynyt. Onneksi tulehdusarvot ovat noinkin vähäisiä, itsellä on ollut paljon korkeammat jo monta kuukautta. Mutta olen tottunut siihen. Nyt varvaskivut ovat kyllä sietokyvyn ylittäviä, en tiedä, mikä niissä on. En ole silti vielä mennyt lääkäriin. Antavat vain kipulääkettä jne.

    Saat olla huoleti Rapu, mitään kamalaa sinulla tuskin on.


   • Alkuperäinen-Rapu
    Cee-Lila kirjoitti:

    Arvelinkin, että olet mennyt sairaalaan, kun ei sinua täällä näkynyt. Onneksi tulehdusarvot ovat noinkin vähäisiä, itsellä on ollut paljon korkeammat jo monta kuukautta. Mutta olen tottunut siihen. Nyt varvaskivut ovat kyllä sietokyvyn ylittäviä, en tiedä, mikä niissä on. En ole silti vielä mennyt lääkäriin. Antavat vain kipulääkettä jne.

    Saat olla huoleti Rapu, mitään kamalaa sinulla tuskin on.

    Kiitos Cee-Lila toivontuottamisesta. Aika ihme juttu tämä kuitenkin on, eikä lääkärit osanneet sanoa muuta kuin erilaisia arvailuja. Varpaat ja nilkat lääkäri paineli myös, mutta ei niissä ole mitään turvotuksia.

    Polille ilmottautuessa hoitaja teki taudinmäärityksen. "Ruusuhan tuo on." Sanoin, että mistä sen olisin saanut? Ei siinä ole mitään haavoja. Hän oli kuitenkin "varma" ja sanoi että "mistä me ihmiset nyt yleensä saamme mitään, elämällä elämässä?" Ei kuulemma tarvitse olla kuin pienipistos, mistä pöpö menee ihmiseen. Niin hän se on, kun käy huono tuuri.


   • rose_webs
    Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

    Kiitos Cee-Lila toivontuottamisesta. Aika ihme juttu tämä kuitenkin on, eikä lääkärit osanneet sanoa muuta kuin erilaisia arvailuja. Varpaat ja nilkat lääkäri paineli myös, mutta ei niissä ole mitään turvotuksia.

    Polille ilmottautuessa hoitaja teki taudinmäärityksen. "Ruusuhan tuo on." Sanoin, että mistä sen olisin saanut? Ei siinä ole mitään haavoja. Hän oli kuitenkin "varma" ja sanoi että "mistä me ihmiset nyt yleensä saamme mitään, elämällä elämässä?" Ei kuulemma tarvitse olla kuin pienipistos, mistä pöpö menee ihmiseen. Niin hän se on, kun käy huono tuuri.

    Siis hoitaja arveli ihan samoin mitä minäkin näkemättä. Jos se tuoksi nyt varmistuu niin pääasia että hoito on käynnissä. Tuollaisen aiheuttajapöpön voi todella saada niin pienestä naarmusta, tikunpistosta, kynnenjuuresta/ alta ettei sitä aina huomaa.

    Vaikuttaa kuitenkin siltä että menee ihan tabukuurilla ohi, mahdollisesti voi vaatia toisen(kin) mutta sen aika näyttää.


  • edson

   Karjalassa ei ole muuta arvoa kuin myyntiarvo ja sekin on vähäinen eli olematon. Samoin on Savon laita. Plussan puolelle Suomi jää, jos luovuttaa nämä maa-alueet. Siis sillä edellytyksellä, että alueen ihmiset myös rajan taakse häädetään. Venäjällekään en sentään toivo niin pahaa, joten ehdoton edellytys häädölle on asukkaiden pakkosterilisaatio.

   • aurora5

    Itselläs varmaan potenssi nousee kohisten, kun kirjoittelet kademielisiä lausuntojasi.

    Mistäs itse olet kotoisin, sen minkä muistan laveat on elämäntiet heimollasi, mutta ei kotia missään. Very sad.


   • edson
    aurora5 kirjoitti:

    Itselläs varmaan potenssi nousee kohisten, kun kirjoittelet kademielisiä lausuntojasi.

    Mistäs itse olet kotoisin, sen minkä muistan laveat on elämäntiet heimollasi, mutta ei kotia missään. Very sad.

    Vain tuollaisia emme kaipaa tulevaisuudessa. Kiinni jossain vitun heimossa. Tuollaisiako kadehtia ? Hih juu juu ja potenssi teilläkö ... teijät pitäs steriloida, eks sä tajuu?

    "mutta ei kotia missään. Very sad."

    Kirjota tuon vepskullin kanssa siitä, mikä koti on, mitä on kodin lämpö, miten sen arvo laskee, miten nousee jne. Sä et tajuu varsinaisesti kodista et helvetin pätkääkään. No jos koti on lapsi, koira, auto ja kaikki tyyni vihitty kirkossa, ni sit oot omilla jyvilläsi, mut et kyllä mitenkään jyvällä ite asiasta.

    Mä vittu välitä, millaiset ovat "heimoni" tiet olleet, mutta sen tiedän, että Karjala alueineen asukkaineen on luovutettava. Syökää karjalanpiirakoitanne ja tukehtukaa pliis.


   • aurora5

    Et varmaan tajunnut, mitä tarkoitin heimollasi. Heimolaiset on tuttu käsite kaikille muille. Mutta jos häpeät tummia sukujuuriasi, niin sori vaan.

    Miksi minä en tajuaisi kodista siinä kuin joku muukin. Aika sikamaista kieltää minulta paikkani maailmassa, vaikka yksin olenkin.

    Mitä kodin lämpöön tulee, tilastomiehenä sinulle puhuvat vain numerot lämmityksen hinnasta.

    Tänne vain sterilisoimaan minua, hah. Taitaa olla vähän myöhäistä.


   • edson
    aurora5 kirjoitti:

    Et varmaan tajunnut, mitä tarkoitin heimollasi. Heimolaiset on tuttu käsite kaikille muille. Mutta jos häpeät tummia sukujuuriasi, niin sori vaan.

    Miksi minä en tajuaisi kodista siinä kuin joku muukin. Aika sikamaista kieltää minulta paikkani maailmassa, vaikka yksin olenkin.

    Mitä kodin lämpöön tulee, tilastomiehenä sinulle puhuvat vain numerot lämmityksen hinnasta.

    Tänne vain sterilisoimaan minua, hah. Taitaa olla vähän myöhäistä.

    "Et varmaan tajunnut"

    No onkos noissa sun jutuissa jotain tajuttavaaki?

    "sinulle puhuvat vain numerot lämmityksen hinnasta."

    On se paras sekin tajuta, vai tajuut sä edes sitä?

    "Tänne vain sterilisoimaan minua, hah"

    Ei kyl maa-alueen ja sen väestön luovuttamisessa rajan taa ole muuta ku vähän katsovat rajalla, kuka sterilisaatioon kannattaa pistää, kuka ei.


  • Dr.Whoo

   Miulla on kuulemma sukujuuria amerikoissa, kaamea epäilys iski oonko siis sukuu Trumputtimelle?

   Tää on niin kauhia ajatus, että silmissä hämärtyy, näen ympäristöni kuin usvan läpi. Vai onko sittenkin höyrysaunalla asiaan osuutta?

   • edson

    Jos oot sukusi vanki, niin sit ei muuta ku hirteen


   • huli_webs

    ".. että silmissä hämärtyy, näen ympäristöni kuin usvan läpi. "

    Se könni ja könniläisyys, se on siinä.


   • Dr.Whoo
    huli_webs kirjoitti:

    ".. että silmissä hämärtyy, näen ympäristöni kuin usvan läpi. "

    Se könni ja könniläisyys, se on siinä.

    Päinvastoin, könniläiset lääketuotteet kirkastavat katseen ja varsinkin ajatukset. Suosittelen erityisesti eräille.


   • aurora5

    Myy se könnisi tolle Edsonille, on kai sen kellokoneisto tallella viinojen seassa. Vanhan klokun raksutus voisi tehdä hyvää sen hermoille.


   • Dr.Whoo
    aurora5 kirjoitti:

    Myy se könnisi tolle Edsonille, on kai sen kellokoneisto tallella viinojen seassa. Vanhan klokun raksutus voisi tehdä hyvää sen hermoille.

    Sitten se pitää ainakin tyhjentää ensin lääke juomista, niiden yliannostus on erittäin haitallista. Kysehän ei ole "käki" kellosta kuitenkaan.


   • klo_webs
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Sitten se pitää ainakin tyhjentää ensin lääke juomista, niiden yliannostus on erittäin haitallista. Kysehän ei ole "käki" kellosta kuitenkaan.

    Tässä vähän uudempi versio , Olan olisi ollut vuodelta -54.

    https://www.youtube.com/watch?v=Eu_dfKdZov8


   • aurora5

   • edson
    aurora5 kirjoitti:

    Myy se könnisi tolle Edsonille, on kai sen kellokoneisto tallella viinojen seassa. Vanhan klokun raksutus voisi tehdä hyvää sen hermoille.

    Kyl se sulle sopii paremmin kaappijuoppo. Eks sä tiedä, että unilääkkeet ja kalja lopulta kaventaa näkökentän niin pieneksi, ettei sille enää Joensuun silmälääkärikään mitään voi


  • Cee-Lila

   Meillä ei ole ollut koskaan kaappikelloa, mutta U sai isältään 21-vuotislahjaksi!? Junghansin vaaleamahonkisen seinäkellon, jonka pahaa-aavistamatta vedimme sillä isolla avaimella sekä käynti, että soittopuolelle. Kauhuksemme huomasimme, että se kloksahtaa puolen tunnin välein, ja täysin tunnein pimputti niin monta kertaa kuin kello oli. Laitoimme siihen heti äänen tukahtumiseston, onneksi veto soitosta loppui 3 viikon kuluttua. Sen jälkeen sitä puolta kellosta ei ikinä vedetty.

   Sitten se kello alkoi jätättää jossain vaiheessa ja kysyessämme jossain Hertsikan kelloliikkeessä sen koneiston kunnostusta, sanoi kelloseppä, että kunnostus maksaa saman kuin kellon arvo sillä hetkellä. Emme kunnostaneet. Veimme sen roskikseen seuraavassa muutossa.

   Siinä meidän könnimme. Ostimme kirjahyllyymme jossain vaiheessa baarikaapin. Sekin on täynnä erilaisia laseja, koko hyllyn hävitystä olen jo pähkäillyt monta vuotta. Se on täynnä kirjoja, vaikka iso osa hävitettiin tänne muutossa 10 v sitten.

  • aurora5

   Niin ne kisat päättyivät aika kurjasti eli keskeyttämiseen välinerikon takia. Mutta ei lannistuta, rikki mennyt osa on jo hankinnassa ja uudet seikkailut odottavat. Tällaista extremeä se elämä on, jos jotain harrastaa:(

   • RR_webs

    No voihan nose, mutta onhan se välineurheiluakin joten kaikkea voi sattua. Hyvä ettei vetureille eikä musherille kuitenkaan mitään sillä niitä olisi vaikeampi fiksata.
    Olikos se vielä keväällä joku pohjoisen pitkä kisa edessä?


   • aurora5
    RR_webs kirjoitti:

    No voihan nose, mutta onhan se välineurheiluakin joten kaikkea voi sattua. Hyvä ettei vetureille eikä musherille kuitenkaan mitään sillä niitä olisi vaikeampi fiksata.
    Olikos se vielä keväällä joku pohjoisen pitkä kisa edessä?

    Tankavaaran kullankaivajakylässä Ivalossa on kisat huhtikuussa. Sinne hän menee kilpailemaan ja samalla pitämään kesä- tai talvilomaa, kumpiakin on rästissä.

    Edellisestä keskeyttämisestä onkin kohta kymmenen vuotta, silloinkaan ei musherissa tai koirissa ollut vikaa. Vika oli kotiin jääneiden koirien babysitterissa, joka oli tehnyt oharin. Silloin vielä etelässä asunut musheri jätti kisan ja ajoi 500 km kotiin pelastamaan tilanteen.


   • RR_webs
    aurora5 kirjoitti:

    Tankavaaran kullankaivajakylässä Ivalossa on kisat huhtikuussa. Sinne hän menee kilpailemaan ja samalla pitämään kesä- tai talvilomaa, kumpiakin on rästissä.

    Edellisestä keskeyttämisestä onkin kohta kymmenen vuotta, silloinkaan ei musherissa tai koirissa ollut vikaa. Vika oli kotiin jääneiden koirien babysitterissa, joka oli tehnyt oharin. Silloin vielä etelässä asunut musheri jätti kisan ja ajoi 500 km kotiin pelastamaan tilanteen.

    Tuota muistelin mutta en ehtinyt tuolta kalenterista vilkuilla kun käväisi noita kestittäviä.
    Muistan että tuosta tapauksesta joskus kerroitkin.
    Varmasti ne lomat ovat ansaittu ja mikäs parempaa kuin yhdistää nuo sinne keväthangille.


   • edson
    aurora5 kirjoitti:

    Tankavaaran kullankaivajakylässä Ivalossa on kisat huhtikuussa. Sinne hän menee kilpailemaan ja samalla pitämään kesä- tai talvilomaa, kumpiakin on rästissä.

    Edellisestä keskeyttämisestä onkin kohta kymmenen vuotta, silloinkaan ei musherissa tai koirissa ollut vikaa. Vika oli kotiin jääneiden koirien babysitterissa, joka oli tehnyt oharin. Silloin vielä etelässä asunut musheri jätti kisan ja ajoi 500 km kotiin pelastamaan tilanteen.

    Älä perkele, kyl on hienoo. Älä ny sä vaan mene mihkään Lappiin, kohta oot taas heti lappalainen. Ja jos meet, niin kirjota ny sit kans kuinka ihka oikea poronkäristys pitää tehä.

    No toki sitä ylitöitä joutuu tekeen, ja lomia siirteleen, kun on ylituotantoveroeuromaitookin meijerit täynnä. Ei mikään ihme meinaan, että sun perseennuolijaski pitää ylituotantoa ja verotukihommia ansaittuna hommana ihka jopa lomaltapaluurahoja myöten. Ootte te ihan pässejä


   • aurora5
    edson kirjoitti:

    Älä perkele, kyl on hienoo. Älä ny sä vaan mene mihkään Lappiin, kohta oot taas heti lappalainen. Ja jos meet, niin kirjota ny sit kans kuinka ihka oikea poronkäristys pitää tehä.

    No toki sitä ylitöitä joutuu tekeen, ja lomia siirteleen, kun on ylituotantoveroeuromaitookin meijerit täynnä. Ei mikään ihme meinaan, että sun perseennuolijaski pitää ylituotantoa ja verotukihommia ansaittuna hommana ihka jopa lomaltapaluurahoja myöten. Ootte te ihan pässejä

    Kun täällä omaisetkin ja heidän duuninsa halutaan ottaa syyniin, kerropa mitä sun juoniorilles tapahtui jenkeissä. Hänenhän piti saada sieltä töitä. Näköjään joutui tulemaan maitojunalla himaan. Onnea kuitenkin kihlauksen johdosta.


   • edsoolen-siinär
    aurora5 kirjoitti:

    Kun täällä omaisetkin ja heidän duuninsa halutaan ottaa syyniin, kerropa mitä sun juoniorilles tapahtui jenkeissä. Hänenhän piti saada sieltä töitä. Näköjään joutui tulemaan maitojunalla himaan. Onnea kuitenkin kihlauksen johdosta.

    Mä en kerro mitään omista lapsista enkä lapsenlapsista, sillä se aiheuttaisi vain kateellisuuta. "Kun nyt täällä halutaan ottaa kodin lämpökin syyniin" niin yhtä vähän selitän asunnon ja kodin eroavaisuuksia.

    No tuohon maitojunaan voisin kyllä lisätä, että varmaan maitosäiliöt täyttyvät samassa suhteessa kuin veronmaksajain tilit tyhjentyvät. Eli ihan piruuttain vaan : hyvä Arla


   • aurora5
    edsoolen-siinär kirjoitti:

    Mä en kerro mitään omista lapsista enkä lapsenlapsista, sillä se aiheuttaisi vain kateellisuuta. "Kun nyt täällä halutaan ottaa kodin lämpökin syyniin" niin yhtä vähän selitän asunnon ja kodin eroavaisuuksia.

    No tuohon maitojunaan voisin kyllä lisätä, että varmaan maitosäiliöt täyttyvät samassa suhteessa kuin veronmaksajain tilit tyhjentyvät. Eli ihan piruuttain vaan : hyvä Arla

    Nyt ymmärrän, miksi sä jahkaat ja jahkaat sitä Portugalin matkaasi eikä valmista tule. Sinä oot niin kiinni perheessäs ja "kodin lämmössä", että et lähde minnekään, ellet saa koko porukkaa mukaan turvaksi.

    Varsinainen traveller. Mamman maitopoju paremminkin.


   • edson-ja-arla
    aurora5 kirjoitti:

    Nyt ymmärrän, miksi sä jahkaat ja jahkaat sitä Portugalin matkaasi eikä valmista tule. Sinä oot niin kiinni perheessäs ja "kodin lämmössä", että et lähde minnekään, ellet saa koko porukkaa mukaan turvaksi.

    Varsinainen traveller. Mamman maitopoju paremminkin.

    Mamman maitotyttö, hih hih ja hih, johan sattui sopivasti ... ja tääl kipataan Arlat ja onnitellaan juu.

    Mä mitään jahkaa mut en mä myös perhettä tänne tuo. Tai siis perheitä. Saati että muuttaisin turvaksi, kuten sinä. Tai turvaa etsimään. Mun pennut pärjää ilman äiteen tai isin lähellä oloakin.

    Varsinainen traveller on kiertänyt maanteitä noin vajaat 2 miljoonaan kilometriä sillä aikaa kun toinen on takonut mainostekstejä kirjojen kansiin. Et sellasii matkoja sielläpäin.


   • aurora5
    edson-ja-arla kirjoitti:

    Mamman maitotyttö, hih hih ja hih, johan sattui sopivasti ... ja tääl kipataan Arlat ja onnitellaan juu.

    Mä mitään jahkaa mut en mä myös perhettä tänne tuo. Tai siis perheitä. Saati että muuttaisin turvaksi, kuten sinä. Tai turvaa etsimään. Mun pennut pärjää ilman äiteen tai isin lähellä oloakin.

    Varsinainen traveller on kiertänyt maanteitä noin vajaat 2 miljoonaan kilometriä sillä aikaa kun toinen on takonut mainostekstejä kirjojen kansiin. Et sellasii matkoja sielläpäin.

    ..."en mä myös perhettä tänne tuo. Tai siis perheitä."

    Tunnustat siis, että perheitä (monikossa) on jäänyt miljoonien kilometriesi varteen. Ei ihme että pidät niitä salassa. Onko lapsenruokkoja rästissä kuinkakin paljon?

    "takonut mainostekstejä kirjojen kansiin"

    Yksi syy sun paikallas pysymiseen lieneekin luku- ja kielitaidottomuus. Aika heikkoo lähtee ummikkona kiertelemään moalimoo. Luepa edes ne Ollin jutut vielä kerran. Vai ootko pistänyt kirjastosi vähätkin aarteet polttopuiksi turhana sivistyksen painolastina?

    Joo, ja eihän tosiaan sohvalla maaten liukastuta.


  • amummu

   Jahas, täällä sitä vain könnitetään heti, kun silmä välttää. Meilläkin on semmoinen puolikönni, jonka siippa peri vaariltaan. Sekin moikasi puolen tunnin välein ja täydet tunnit niiden osoittamallä määrällä. Kamala melu. Onneksi vaikeni ihan itsestään, ja nyt on maannut hiljaa kaapin hyllyllä jo monta vuotta. Siippa uhoaa vievänsä sen korjaamolle, mutta vielä ei ole aiettaan toteuttanut, enkä minä sattuneesta syystä ole kovasti usuttanut. Kello on aika hyödytön, vaikka kävisikin. Kun se on kooltaan vain puolikas könnistä, niin sisään ei mahdu täytteitä.

   Mutta että könnissä keltaista leskeä ja möttiä!! Melkein jo pyhäin häväistystä!! Semmoiset aineethan pitää juoda, ei säilöä. Ja mitä tulee Metaxaan, niin valkoinen mies voi juoda vain seitsemällä tähdellä varustettua. Kaikki vähempitähtiset on tikkuviinaa, sanoo perheemme asiantuntija. Ja täytyy minunkin myöntää, että se seitsemän tähden liemi on lähes kuin linnunmaitoa. Nytkin on yksi linnunmaitopullo "könnissä" siltä varalta, että köhä iskee.

   Ei ole tää mummu böndenböndellä. Kotinurkissa nyt. Reissun kyllä eilen tein, mutta ihan vain kotomaassa. Kävin Nääsvillessä ottamassa tyypit pohojalaasesta mentaliteetista, katsomassa Madetojan Pohjalaiset. Oli hieno esitys. Edelleen, tässäkin iässä (tai ehkäpä juuri tässä) sen viimeinen, Liisan repliikki liikuttaa.

   Reissu oli muuten onnistunut, mutta juuri eilen piti koivessani lymyävän hermopinteen puhjeta vaivaamaan - tekee sitä silloin tällöin. Ja vaivasikin kunnolla. Välillä oli otsa kivusta hiessä, mutta väliajalla nappasin pillerin, ja loppuilta meni sitten vähän vähemmällä hikoilulla. Onneksi ei kipu "jäänyt päälle", kuten Rapusella. Ihmetyttää vain se, että äidilläni oli sama riesa, eli periytyvätkö hermopinteetkin.

   Nyt pitää lähteä vahtaamaan eilinen Wallander. En illalla sitä katsonut. Lapset olivat poissa ollessani tulleet ylläriyökylään, ja heidän kanssaan vielä saunottiin myöhään ja vaihdettiin kuulumisia, ja tietysti paistettiin lettuja ja siippa teki pannukakkua; yhteisen lauantai-illan vakiokuvioita. Ja olihan täällä iltahoidossa kettiskin, joka tykkää siipan pannukakusta "kuin hullu puurosta". Söisi varmaan koko pellillisen, mutta sille ei voi antaa kun pienen palan. Silläkin on vilja-allergia. Eli tyttö ja koira söivät gluteenittomia lettuja ja pojat ja minä pannaria.

   Rauhallista pyhäiltaa!

   • Cee-Lila

    No voihan, että lettuja ja pannaria samana päivänä. Nyt ymmärsin, kun sanoit, että toiset syövät vain gluteenitonta. Nyt tuli mieleeni. että minulla on litra vanhenevaa maitoa jääkaapissa, pitääkin tehdä huomenna lettuja, olemme juuri syöneet ja tänään ei kitusiin paljoa mahdu.


   • suksi_webs

    "...tikkuviinaa, sanoo perheemme asiantuntija."

    Hih, ja kuka tuo asiantuntija mahtaisi olla ? :) Mitä, se Pate muuttui Madetojaksi, voi elämäni kevät mikä moka taas......kyllä minuakin ;)

    Eikös sitä böndenböndelle edes nyt hiihtauslomalla?


   • aurora5

    Liisan repliikki Pohjalaisissa kuuluu muistaakseni näin: "Ei mun silmäni enää ole kirkkahat."


   • amummu
    Cee-Lila kirjoitti:

    No voihan, että lettuja ja pannaria samana päivänä. Nyt ymmärsin, kun sanoit, että toiset syövät vain gluteenitonta. Nyt tuli mieleeni. että minulla on litra vanhenevaa maitoa jääkaapissa, pitääkin tehdä huomenna lettuja, olemme juuri syöneet ja tänään ei kitusiin paljoa mahdu.

    Joo, kumpiakin tehdään. Gluteenittomista jauhoista emme ole saaneet syntymään hyvää pannaria. Vaikka kuinka pistää ksantaania ja psylliumia, niin ei samaan kuohkeuteen pääse venhäjauhoista tehdyn kanssa. Mutta gluteeniton valmis lettujauhoseos antaa ihan oikean makuisia lettuja ja se taikina on helppo paistaa. Olen kyllä itsekin tehnyt taikinan alusta saakka, mutta en ole saanut niin helppoa kuin on Vuohelan valmis seos.

    Mutta kesällä taas mökillä tehdään oikeaoppisia kuopiolaisia muurinpohjalettuja seitin ohuine pitsireunuksineen.

    Nyt uusi yritys Wallanderin kanssa. Just sain sen pyörimään, niin toinen poika poikkesi hakemaan paria työkalua isänsä kompseista. Löysi ne pienen kaivamisen jälkeen ja nyt läksi kotiinsa tekemään niillä jotain.


   • Dr.Whoo

    V.maisia noi hermopinteet. Mullakin on ahtaat hermokanavat, ja ei paljon tartte pitää esim. kättä huonossa asennossa niin jo tulee kipua ja puutumisoireita. Samoin pitkään istuminen on mahdotonta samasta syystä. Toisesta ranteesta on hermokanavaa leikattukin väljemmäksi.

    Muistan kun käsien hermoratatutkimus tehtiin, niin ainakin siihen aikaan se tapahtui järkyttävän kokoisia piikkejä käsivarsiin ja kämmenselkiin työntämällä. Ties mihin hermopisteisiin. Ja ilman mitään puudutusta tietysti. Sitten annettiin karmeita sähkötällejä ja katottiin miten äijä sätkii, elikkä mitattiin miten se virta niissä hermoissa kulkee.

    Toi tuli vaan mieleen kun Rapu kertoi tuskanpiikeistään.


   • amummu
    aurora5 kirjoitti:

    Liisan repliikki Pohjalaisissa kuuluu muistaakseni näin: "Ei mun silmäni enää ole kirkkahat."

    Juuri niin. Ja siinä kohdassa menee omatkin silmät sameiksi.


   • amummu
    Dr.Whoo kirjoitti:

    V.maisia noi hermopinteet. Mullakin on ahtaat hermokanavat, ja ei paljon tartte pitää esim. kättä huonossa asennossa niin jo tulee kipua ja puutumisoireita. Samoin pitkään istuminen on mahdotonta samasta syystä. Toisesta ranteesta on hermokanavaa leikattukin väljemmäksi.

    Muistan kun käsien hermoratatutkimus tehtiin, niin ainakin siihen aikaan se tapahtui järkyttävän kokoisia piikkejä käsivarsiin ja kämmenselkiin työntämällä. Ties mihin hermopisteisiin. Ja ilman mitään puudutusta tietysti. Sitten annettiin karmeita sähkötällejä ja katottiin miten äijä sätkii, elikkä mitattiin miten se virta niissä hermoissa kulkee.

    Toi tuli vaan mieleen kun Rapu kertoi tuskanpiikeistään.

    Just niin. Minullekin pitäisi tehdä Mortonin oireyhtymän tutkimus, mutta en ole vielä niin kipeä ollut, että olisin leikkiin lähtenyt/päässyt. Siippa työnsä puolesta tietää po. tutkimukset ja on sanonut että Morton on lähes kuolemaksi. No, ehkä vähän liioiteltua, mutta ei yhtään houkuta antaa pistää neulaa varpaiden väliin ja ruveta siinä sätkimään. Neulat ehkä ovat kehityksen tuloksena hitusen keventyneet, mutta ilman niitä tutkimuksia on paha tehdä.


   • amummu
    suksi_webs kirjoitti:

    "...tikkuviinaa, sanoo perheemme asiantuntija."

    Hih, ja kuka tuo asiantuntija mahtaisi olla ? :) Mitä, se Pate muuttui Madetojaksi, voi elämäni kevät mikä moka taas......kyllä minuakin ;)

    Eikös sitä böndenböndelle edes nyt hiihtauslomalla?

    Isä tietää kaiken?!

    Nääsvilleläisittäin: emmää missään hiihdinlomalla oo. Silkkaa duunia tiedossa. Kettislenkkiä ja hiirenhoitoa, kun muut lekottaa aurinkorannalla:(


   • neulatyyny_webs
    amummu kirjoitti:

    Just niin. Minullekin pitäisi tehdä Mortonin oireyhtymän tutkimus, mutta en ole vielä niin kipeä ollut, että olisin leikkiin lähtenyt/päässyt. Siippa työnsä puolesta tietää po. tutkimukset ja on sanonut että Morton on lähes kuolemaksi. No, ehkä vähän liioiteltua, mutta ei yhtään houkuta antaa pistää neulaa varpaiden väliin ja ruveta siinä sätkimään. Neulat ehkä ovat kehityksen tuloksena hitusen keventyneet, mutta ilman niitä tutkimuksia on paha tehdä.

    Juu, toivokaa ettette joudu koko rupin Enmg_ tutkimukseen, alkaa niskasta päätyen varpaisiin ja kaikki siltä väliltä. Siinäpä on "kiva" sätkiä kaikkine tälleineen n. 1½ -2 tuntia pöydällä eri asennoissa. "Kliffaa hei, ", suakelin suakel.....


   • mouse_webs
    amummu kirjoitti:

    Isä tietää kaiken?!

    Nääsvilleläisittäin: emmää missään hiihdinlomalla oo. Silkkaa duunia tiedossa. Kettislenkkiä ja hiirenhoitoa, kun muut lekottaa aurinkorannalla:(

    Juu juu, taas vastuu siirretään seuraavalla :)
    Eikö se naapurin kissa hoitele ne hiiret ja kettis hönnälle supijahtiin. Vai juokseeko ritsin alle piiloon supia :))


   • edson
    Dr.Whoo kirjoitti:

    V.maisia noi hermopinteet. Mullakin on ahtaat hermokanavat, ja ei paljon tartte pitää esim. kättä huonossa asennossa niin jo tulee kipua ja puutumisoireita. Samoin pitkään istuminen on mahdotonta samasta syystä. Toisesta ranteesta on hermokanavaa leikattukin väljemmäksi.

    Muistan kun käsien hermoratatutkimus tehtiin, niin ainakin siihen aikaan se tapahtui järkyttävän kokoisia piikkejä käsivarsiin ja kämmenselkiin työntämällä. Ties mihin hermopisteisiin. Ja ilman mitään puudutusta tietysti. Sitten annettiin karmeita sähkötällejä ja katottiin miten äijä sätkii, elikkä mitattiin miten se virta niissä hermoissa kulkee.

    Toi tuli vaan mieleen kun Rapu kertoi tuskanpiikeistään.

    Kyl sä nyt oot ihan oikees ketjus. Tääl on kipuja, liukastumisia, hermot särkee ja muuten ei sit kyllä mitään järkee.

    Ammulla pelkkää duunii niinku velttokulliwepskullillaki. Siis täl viimesel pelkästään kesäl, ku seireenilampaat laulaa ja määkkii et me veks me veks. Mut eihä toi tajuu ei tajuu, vaan aitaukseen väkisin

    Ammu se oikein nääsvillekielel et hiihdinlomalla heh heh.


  • Ali-Kivunmaakunnasta

   Kuulostaa siltä niin kuin täällä olisivat eräät kärsineet sen suuntaisia kipuja, joista itsekin sain joulukuussa näytteen kun sitä okasolusyövän esiaste ihonmuunnosta ennen "typpihappo" käsittelyä ja pubahehkuisella kohdevalolla polttamista kaavittiin suomustusraudalla pois puuduttamatta.

   Nämä tällaiset hoito ja diagnoosi toimenpiteet kyllä kouluttavat karaisemaan kipuja vastaan.

   Tuli vielä mieleeni Kaukaan tehdassairaalan lääkäri vuodelta 65 joka hoiti leikkelypöydällä likaisella katkaisulaikalla vahingossa noin 7 cm pitkän ja 2 sentin syvyisen rosoisen haavan hoito. Ei mitään puudutusta vaan puukko kouraan ja leikkeli sumeilematta koko rosoutuneen ja likautuneen haavan kokonaisuudessaan puhtaalle lihalle ja sitten siinä maatessani kipua nieleksin roikutti sitä lihanriekalettani silmieni edessä ja totesi että tällaisen sieltä otin, puudutanko ompelua varten? Jatkoi sitten vastauista odottamatta hirmuisen kokoisella puudutuskanyylillä ja oikein tonki haavanpohjia myöten.

   No se oli siihen aikaan kun miehet oli rautaa ja laivat lautaa. Kohta sotien jälkeen ja kaikki ne kirurgit vielä sotaopein ihmisiä leikkelemässä. Se on muuten todettava että minkä leikkasivat ja miten leikkasivat niin jälki oli lopulta hyvää.

   • tikki_webs

    Eipä ne kunnanlääkäritkään puudutusaineita turhaa tuhlannut kun kursi harsimalla kirveellä halki lyödyn peukalon kasaan. Jotain tenttua kaatoi vaan että enimmät tikut tuli pihalle. Eikä tulehtunut mihinkään. Lankakin oli kuin suutarin pikilankaa :)


   • Dr.Whoo

    Kyllä tääl taas kehuskellaan pikku nirhaisujen hoidolla. Meikä olisi laastarin laittanut ja jatkanut töitä..

    Mutta miulle tehtiin kerran hampaan juurihoito, ja jostain syystä puudutus ei vaikuttanut tippaakaan. Voin vakuuttaa että oli kauhia kipu. Myöhemmin vasta ymmärsin, että ei se ihan niin olisi pitänyt mennä.


   • auts_webs
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Kyllä tääl taas kehuskellaan pikku nirhaisujen hoidolla. Meikä olisi laastarin laittanut ja jatkanut töitä..

    Mutta miulle tehtiin kerran hampaan juurihoito, ja jostain syystä puudutus ei vaikuttanut tippaakaan. Voin vakuuttaa että oli kauhia kipu. Myöhemmin vasta ymmärsin, että ei se ihan niin olisi pitänyt mennä.

    No kyllähän minä vielä motin pilkoin ennenkuin potkurilla 6 km kunnanlekurille potkin menemään. Välillä piti vaan rukkasta tyhjätä verestä kun muuten ote meinas lipsua.

    Ei kai ihan poskettomilla tyypeillä leuatkaan puudu.


  • Puli-Ali

   Pula-ajan meininkiä. Sillä köydellä ommellaan mitä on saatavilla.
   Tervaa päälle tai tarvittaessa moon shineä niin ei tule tulehduksiakaan.

   Kannattaa kaikkien muistaa venäläisten korvalääkärien paras korvanhoitolääke eli Wodka. Sitä riittää, se toimii, ei ole kallista eikä aiheuta altistumista korvan kautta otettuna ja toimii heti kaikin korvapöpöihin jos ei laimenna. Pitää olla ainakin 45% alkoholia ottaakseen pöpöt hengiltä.

   Aikaisemmista jutuista päätellen ei täällä kenelläkään pitäisi olla mitään kurkkupöpöjäkään. Sen verran on taidettu Metaxalla huuhdeltua, tai Calvadoksella.

  • Alkuperäinen-Rapu

   Puuduttamaton, sormikipuinen, tuli kertomaan vain sen, että kyllä kai se lääkäri olisi puuduttanutkin sormeni, mutta ei tulehtunutta kohtaa voi puuduttaa. Siksi järkyttävä kipu oli kestettävä.

   Nyt sitten vain kipuilemaan NukkuMatin seuraan ja aamulla taas pistettäväksi.

  • Alkuperäinen-Kapulainen

   Huomaan että monelta alkavat illan pimetessä "leuat" puutua ilman puudutusainettakin

   • joup_webs

    Johan hyvinkin....täs kattelen futea Camp Noulta. Leuat meinas puutua kun aiemmin piti luurissa 3 kertaan löpistä niitä näitä. Enimmäkseen niitä.

    Taas olis n. viikon urkkoakin tarjolla , nyt toisessa paikassa mutta enpä näillä näkymin lähde. Kunnolla oo toipunut edellisestäkään viikon rutistuksesta paikat kuosiinsa.
    Aamullako ne räjäyttää sementtijalan päreiksi?


  • Ali-Bababa

   näin olisi toiveissa, ja heti 0830. Saapas nähdä mitä sieltä kipsivuoren alta löytyy. Saako ees huono yönukkuja unto H hetkeä vuotellessa!
   Juu elä ihmeessä mee urkoimaan jos vaan voit välttää. Sehän on työnarkomaanien hommia!

   • vili_webs

    Kyllähän noi välttää voi, eihän siinä mitään. Pitää nyt yön yli nukkua ja aamulla ilmoitella sitten. Saisivat jostain jo vähän nuoremman kysellä tekemään.

    Heh, sielt sementistä voi paljastua ohut keppi kuin haikaran koipi :) Hohhoi kun löysää peliä Barcalta joten pääsee unille jo.


  • ma_webs

   Hups tups, ny alkoi vasta täällä valkoista tulla josta nyt ei niin väliä olisi. Periferiassa ovat saaneetkin "puskea" ihan kunnolla lumitöitä, sellainen +- 15 cm hurautti sinne tällä erää.

   Mitäs, täältä yksi on piikattavana, toinen piikitettävänä ja me muut miten kuten missäkin.

  • Vapaa-Ali

   Jalastani pois on kipsi
   Kotona jo olen siksi
   Lunta pollen päälle sataa
   Sen poistamiseen olisi keksittävä niksi

   Ihan oikeesti joutuu vielä kerran jälkitarkastukseen 4 viikon kuluttua, mutta yhdellä kepillä saa kävellä ja saa käyttää kytkintäkin jos ei nilkka laita vastaan.

   Siis kohta Baltiaan kiidän
   Takaisin wiinalastissa liidän
   Sen kaiken juon
   Ja ilon itselleni ja naapureilleni tuon

   • wili_webs

    Sillai ja sieltä vielä löytyi tikku joka pitää jalkaterää paikallaan ettei roikkunut pelkän simentin varassa.


  • Vaba-Ali

   Oli kyllä omasta mielestäni pinta aika hilseinen siellä kipsin alla vaikka sekä kipsin poistaja, että lääkäri väittivät että onpas siistin näköinen. No voidetta perään, siis kipsattuun ihoon. ;)

   Mahtaiskohan tuohon tehota ulkoisesti pakurilinimentti? :)

   • huli_webs

    Älä ny helekkari mitään pakuria laita, alkaa lahota ja sientä kasvattaa..
    Vetäse kunnon "vaseliinit" pintaan. :)


  • amummu

   Onnen päivät Nilkkaalilla! Mahtaa olla outo, ehkä jopa hutera tunne, kun tuki jalasta lähtee. Eikös siihen nyt kannattais rakentaa pahvista siirtymävaiheen tuki.

   Vähän piruttaa. Oma laiskuuteni. Kun meillä on niin pahkeisen pitkä matka autokatoksesta kotiovelle, niin eilen jätin autoni tuohon ihan hollille parkkipaikalle. Ja nyt se sitten hautautuu lumen alle. Hirveä siivoaminen odottaa, kun kohtapuoliin taas lähden liikenteeseen. No, itseänihän saan kiittää.

   Pojan perhe on meiningissä lähteä illalla lomareissuunsa. Miniä oli aamulla liukastunut pihallaan, kalauttanut päänsä ja satuttanut kätensä, joka kuulemma nyt kovasti kipeä. Saa nähdä joutuuko vielä käymään tervarissa ennen lähtöään kättään näyttämässä. Ovat hyvin laiskoja hiekoitustöissä. Kai luottavat nuorten ihmisten notkeuteen, että kaatuessaankin pystyvät reagoimaan oikealla tavalla.

   Minunkin pitää tästä nyt sonnustautua ulkovermeisiin ja lähteä lumentyöntöön ja hiekoitushommiin. Sen jälkeen vielä kettislenkille. Nyt on piikkikengät poikaa: uutta lunta, luistava keli, jota vielä voimistaa lumen alla vaaniva jää.

   Hyvää alkanutta viikkoa!

   • Liuku-Ali

    Kaivoinkin jo vanhan ideal siteen laatikoistani. Se saa antaa tarvittavan lisätuen.
    Uskaltaako tässä nyt mennä ulos, kun Rapunzellakin on liukastellur ja vanhojen yle suomessakin kertovat varistenkinj laskevan nyt liukumäkeä. Ei ole edes ehtinyt vielä hankkia piikkimattoa kengänpohjiin.
    No ainakin minä katson lopputalven hyvin tarkaan mihin jalkani laitan.


   • amummu
    Liuku-Ali kirjoitti:

    Kaivoinkin jo vanhan ideal siteen laatikoistani. Se saa antaa tarvittavan lisätuen.
    Uskaltaako tässä nyt mennä ulos, kun Rapunzellakin on liukastellur ja vanhojen yle suomessakin kertovat varistenkinj laskevan nyt liukumäkeä. Ei ole edes ehtinyt vielä hankkia piikkimattoa kengänpohjiin.
    No ainakin minä katson lopputalven hyvin tarkaan mihin jalkani laitan.

    Hei, muistinpa: eikös jeesusteipistä saa avun joka lähtöön. Sitä sentin paksuudelta koiven ympäri, niin johan sillä juoksee vaikka maratonin.


  • edson

   Mult lähti tuki kädestä, mut onneks selkäranka on mitä jämäkin.

   Voi vittu ku munkin poikien perheet ovat meiningeissä, yks meinaa sitä, toinen tätä, ja kuhan ei vaan kaatuilisi ettei tarttis käydä tervarissa, mut jos joutuu niin mä kerron teille sit yksityiskohtaisesti kuin meni.

   Vittumaist viikkoo kaikille. Liukastukaa huoletta, ei mikään tappio mihinkään suuntaan.

   • Alkuperäinen-Rapu

    Kuulepas nyt edson, näyttää siltä, että toiveesi liukasteluista on jo onnistunut toteutumaan meidän useamman kohdalla. Minäkin kolhin polveani, vaikka en yleensä liukastele. Toivon kuitenkin, että "selkärankasi" säilyy "jämäkkänä", koska jos kunnolla sinäkin liukastut, niin selkärangan vaurioituminen on jo paha juttu.


   • amummu

    Moneen kertaan olet sanonut, että tämän ketjun kirjoituksissa ei ole mitään luettavaa. Silti uteliaampana kuin kyläsi pahimmat juoruämmät käyt vähän väliä täällä kateellisena solvaamassa ja kirjain kirjaimelta tavaamassa kirjoituksiamme. Selkärankainen pysyisi poissa. Oikeilla miehillä on selkäranka, mutta sinähän oletkin vain wannabe-mies.


   • edsoolen-siinär-niinku
    amummu kirjoitti:

    Moneen kertaan olet sanonut, että tämän ketjun kirjoituksissa ei ole mitään luettavaa. Silti uteliaampana kuin kyläsi pahimmat juoruämmät käyt vähän väliä täällä kateellisena solvaamassa ja kirjain kirjaimelta tavaamassa kirjoituksiamme. Selkärankainen pysyisi poissa. Oikeilla miehillä on selkäranka, mutta sinähän oletkin vain wannabe-mies.

    Ota hiiva suuhun ja mee kellariin käymään

    Horiop


   • edsoolen-paistaa
    Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

    Kuulepas nyt edson, näyttää siltä, että toiveesi liukasteluista on jo onnistunut toteutumaan meidän useamman kohdalla. Minäkin kolhin polveani, vaikka en yleensä liukastele. Toivon kuitenkin, että "selkärankasi" säilyy "jämäkkänä", koska jos kunnolla sinäkin liukastut, niin selkärangan vaurioituminen on jo paha juttu.

    Rapu, en lipsu en. En kirjoituksissa enkä kaduilla nääs. Ne lipsumiset ovat itseaiheutettuja vaivoja, mihin ei pitäisi saada kunnallista hoitoa.


   • amummu
    edsoolen-siinär-niinku kirjoitti:

    Ota hiiva suuhun ja mee kellariin käymään

    Horiop

    Horisijalla on ihan oma kielikin: hori op. Mikä taitoniekka oletkaan!


   • edson
    amummu kirjoitti:

    Horisijalla on ihan oma kielikin: hori op. Mikä taitoniekka oletkaan!

    Katohan ammua. Taas kielen kimpussa. Etköhän taas pane parasta kielenopetusta tänne tulemaan.

    Kun lukee sinun A4 täyttökirjoituksiasi, niin niissä oikein paistaa tyhjyys. Paljon sanoja kylläkin ja ah, niin oikeinkirjoittuja, ettei siihen pysty kuin lentoemännät.

    Joko kävit kellarissa?


  • Alkuperäinen-Rapu

   Tämä piikitettävä on nyt selvinnyt kotiin, mutta vähällä oli käydä niin, että minä saan kipsin jalkaani, kun Alilta se poistettiin.

   En ole vuosiin liukastunut (kop,kop) näillä jääteillä, mutta tuonne Malmin sairaalaan mennessä on yksi valtava vesilammikko keskellä kulkuväylää. Kun tulin labrasta, niin oli tullut lumipeite. Rupesin kiertämään sitä lammikkoa sivusta, ja yht'äkkilä lensin polvilleni. En meinannut päästä ylös, kun liuin vain, eikä mistään meinannut saada otetta, kun vielä oikea käsi on edelleen kipeä.Lumi oli peittänyt laajan, sileän jään. Ei siinä sitten sen kummemmin käynyt kuin vasen polvi sai tärskyn. Toivottavasti amummun miniäkin selvisi suuremmitta vaurioitta.

   "Ali on nyt onnellinen, Ali lähtee ajelemaan..."

   • amummu

    Ei onneksi miniälle pahempaa tullut. Kävi tervarissa näyttämässä kättään, joka muuten vain saanut kyytiä, mutta ei murtumia. Päätä suojasi hänen paksu ponnarinsa. Toivotaan että, Rapunen, polvesi tokenee pian. Kipeällä polvella liukkailla liikkuminen tulee vielä hankalammaksi kuin terveillä jaloilla. Kauhistelen vain, miten Nilkkaali pärjää vielä huonon koipensa kanssa, jos liukkaille joutuu.

    ÄSken kävin kettislenkillä ja koirallekin keli on kavala. Se kun tepsuttaa aina kulkukäytävän reunoilla nuuskimassa, niin siellä sitä hiekoittamatonta jäätä onkin. Muutaman kerran liukastui kunnolla, kaikki neljä raajaa levällään. Loppumatkasta vähän jo ontui toista takatassuaan. Toivottavasti leikattu polvi ei saanut vammoja. Pitäisi koirillekin olla noita Ice Bugeja. Ne on lyömättömät.

    Vastaani lenkillä tuli pari mummoa. Toisella sauvat tukena, toisella ei mitään, eikä edes piikkikenkiä - vaihdettiin kohdatessamme pari sanaa. Hirvittelin mummon rohkeutta. Itse en lähtisi ulos suinsurminkaan ilman piikkejä.

    Meidän kotipolulla nyt jos joku liukastuu, on kyllä sitten omaa kohlaamistaan. Lapioin lumet ja toin kottarilla hiekkaa, jota nyt on enemmän kuin laki sallii. Keväällä hirveä homma niitä luutia pois, mutta ennemmin niin kuin että joku halkaisisi kallonsa käytävällä kulkiessaan.


   • edson
    amummu kirjoitti:

    Ei onneksi miniälle pahempaa tullut. Kävi tervarissa näyttämässä kättään, joka muuten vain saanut kyytiä, mutta ei murtumia. Päätä suojasi hänen paksu ponnarinsa. Toivotaan että, Rapunen, polvesi tokenee pian. Kipeällä polvella liukkailla liikkuminen tulee vielä hankalammaksi kuin terveillä jaloilla. Kauhistelen vain, miten Nilkkaali pärjää vielä huonon koipensa kanssa, jos liukkaille joutuu.

    ÄSken kävin kettislenkillä ja koirallekin keli on kavala. Se kun tepsuttaa aina kulkukäytävän reunoilla nuuskimassa, niin siellä sitä hiekoittamatonta jäätä onkin. Muutaman kerran liukastui kunnolla, kaikki neljä raajaa levällään. Loppumatkasta vähän jo ontui toista takatassuaan. Toivottavasti leikattu polvi ei saanut vammoja. Pitäisi koirillekin olla noita Ice Bugeja. Ne on lyömättömät.

    Vastaani lenkillä tuli pari mummoa. Toisella sauvat tukena, toisella ei mitään, eikä edes piikkikenkiä - vaihdettiin kohdatessamme pari sanaa. Hirvittelin mummon rohkeutta. Itse en lähtisi ulos suinsurminkaan ilman piikkejä.

    Meidän kotipolulla nyt jos joku liukastuu, on kyllä sitten omaa kohlaamistaan. Lapioin lumet ja toin kottarilla hiekkaa, jota nyt on enemmän kuin laki sallii. Keväällä hirveä homma niitä luutia pois, mutta ennemmin niin kuin että joku halkaisisi kallonsa käytävällä kulkiessaan.

    "Ei onneksi miniälle pahempaa tullut."

    Älä helvetissä

    "ÄSken kävin kettislenkillä" "Vastaani lenkillä tuli pari mummoa" "Lapioin lumet"

    Ei saatana, kyl sä taas ilahutat ja viel hiekotitkin. Jumal'auta, jollei sua olis ... !!!


  • Cee-Lila

   Täällä yksi kipeäjalkainen ilman liukastumisiakin. U on parasta aikaa kaupassa, en ole ollut ostoksia tekemässä pitkään aikaan, ehkä kerran tässä kuussa. Vasurijalkaan ei edes kenkää siedä laittaa.

   Maksoin juuri muutaman laskun ja koneellakin oli jotain häikkää. Samoin puhelinlinjoissa, kun yritin ex-miniälle soittaa. Kaikki linjat siis sitä sun tätä tänään.

  • Ali-Babba

   Puolueettomasta mutta punavihertävästä kokoomusradiostammekin tuli juttua siitä, että taas on se Töölön tapaturma-asema, minkä ajanvarauspolilla itsekin alkuaamusta kävin, ruuhkaan asti täynnä työikäisiä liukastumismurtumia.
   Eli kyllä luut katkee ilmeisesti jokaiselta joka ei katso mihin töppösensä ja minkälaisen töppösen laittaa.
   Varmaan olisi kihniön selkärankaiseksi mainostamaltaankin luita murtunut jäille liukastuessaan.
   Kihniössä on kuitenkin sijaintinsa johdosta niin paljon lunta, että siellä jos lentää niin tekee vain enkelin "eteiseen" pehmeästi.
   Täällä kaupunkisivistyksen joukossa kun aurataan tiet ja pehmeetä on vain vähän tarjolla.
   Se muuttuis e ilma muuten nopeesti. Kun minäkin aamulla olin jo klo 7 poliklinikan ovella niin oli ihan kuiva ja mukava ilma, mutta ulos tullessani vähän ennen kymmentä oli jo lumi maassa. Taisi olla tältä päivältä jo ohimenevää.

   Sehän oli a-mummulta hyvä esitys. Pahvisuikaleita ja jeesusteippiä ja niistä tilapäinen nilkkatuki.

   Toivottavasti Peewelj ei ole lenkillään luikastunut, kun sellaista vauhti kiitää, että meksikolainen maantiekiitäjäkin jäisi toiseksi

   • edsoolen-sulattaa

    Siinä se juuri onkin, että tietää, mihin jalkansa laittaa. Ihan sama juttu, kun tietää, mihin äänensä antaa. Tai mistä teensä tekee.

    Enkeli eteisessä? Ny oisin kyl vähän varovainen, sillä teijän yksi jäsen on just kiukuspäissään eronnut kirkosta ja ties mitä hautoo karvalakin alla, kun vain näkeekin aiheeseen liittyviä sanoja.


   • wiuh_webs

    Juu, kun ahterinsa ja koipensa just raahaa auton penkkiin niin harvoin siinä liukastuu.

    "kiukuspäissään"?
    No en oo juonu lahottasienijuomaa joten ei missään päissään. Kuis, taisit liittyä "päissäs" takaisin instituutioon, arkajalka hypettäjä.

    Heh, ja joku muka täällä olis "toukistas" kateellinen? Hihih hooo.....aika vitsiä taata heittää vielä.


  • Cee-Lila

   Onnittelut Alille, että sait kipsin pois. Ja Rapunen kävi taas piikillä. Saatko antibioottia piikillä, vai kortisonia sormeen? Itse sain aikoinaan jopa seitsemään sorminiveleen kerralla kortisonipiikin. Oli melkoinen piikkisouvi.

   Taas täällä on Edson kiusaamassa meitä. Se on järjetön tapa selvittää omia ongelmia. Oliko lapsuutesi vaikea? Oliko sinulla kireä pipo ja puulelut? Olitko työelämässäsi myös kiusaaja? Saitko sillä valtaa itsellesi? Se on ihan vääränlaista valtaa. Taistelet kaikkea vastaan, vain sinä olet oikeassa ja oikean tien kulkija, mielestäsi. Kaikki muut saisi haudata alimpaan kattilaan, upottaa mereen ja katkoa jäsenensä. Sekö olisi hyvä maailma sinulle? Kenen valtias silloin olisit? Olisit varmaan pahempi kuin Hitler, Stalin tai Polpot taikka nykyinen Pohjois-Korean johtaja, sillä kolmella aiemmalla on jo ollut tuhoutunut idea. Maailma toistaa itseään. Sinun ajatusmallillasi ei pitkälle pötkittäisi.

   • Alkuperäinen-Rapu

    Suunkautta Kefexiniä. En ole ainakaan vielä saanut muuta hoitoa. Tänään otettiin verta viisiputkiloa, mutta en kysynyt mitä tutkitaan? Täytyy huomenna soitella ja kysellä kokeiden perään. Antaako vastauksen ta vai Malmi?

    Hyviä kysymyksiä teit edsonille? Olisi tietysti hyvä saada aivan oikea vastaus myös kysytyltä henkilöltä. Ilman mitään "sarvia ja hampaita." Niin syntyy tietoa siitä, mitä kyseinen henkilö oikein ajattelee eikä tarvitse tyytyä vain oletuksiin.


   • vilihuli_webs

    Ne eivät siis vielä ole sitä diagnosoinut mikä on?

    No tämän mukana oleva linkin juttu kannattaa lukea nopeasti koska se todennäköisesti moderoidaan asiattomana pois. Sitten tuon toiminnan "tehokkuudesta" tunnistaa 90 % asiattomista viesteistä voi peilata vaikka noihin hra. edsonin viesteihin.

    http://www.aller.fi/aller-pilotoi-tekoalyn-kayttoa-suomi24n-moderoinnissa/

    Katsotaan häviääkö? :)


   • Cee-Lila
    vilihuli_webs kirjoitti:

    Ne eivät siis vielä ole sitä diagnosoinut mikä on?

    No tämän mukana oleva linkin juttu kannattaa lukea nopeasti koska se todennäköisesti moderoidaan asiattomana pois. Sitten tuon toiminnan "tehokkuudesta" tunnistaa 90 % asiattomista viesteistä voi peilata vaikka noihin hra. edsonin viesteihin.

    http://www.aller.fi/aller-pilotoi-tekoalyn-kayttoa-suomi24n-moderoinnissa/

    Katsotaan häviääkö? :)

    Ollut muka toiminnassa jo 3 kk ajan. Ei siis toimi. Tosi törkeitä edsoneita ei ole poistanut yhtäkään.


   • edson

    Vastataanpa ceelle

    "Oliko lapsuutesi vaikea"

    Ei vaan ihan onnellinen ja äitee oli vielä "liiankin" onnellinen mm. koulumenestyksestäni. Ja lapsuuden kaverit pitävät yhteyttä mm. facessa. Tuota sinä nyt et ymmärrä, sori vaan.

    "Oliko sinulla kireä pipo ja puulelut?

    No tuo kireä pipo on niin kulunut toteamus, että vain noin fiksu sen voi kirjoittaa. Ja "fiksu" jatkaa puuleluilla hih. Puuleluja tietty oli ja olen niitä pari rakentanut lapsenlapsellekin. Olen meinaan puuseppä.

    "Olitko työelämässäsi myös kiusaaja?"

    No 20 vuotta työnantajana ja pidettynä sellaisena. Kun sitten palkkauduin vuodeksi yhdelle työntekijälleni lopetettuani oman toimintani yrittäjänä, hän totesi, ettei voi maksaa samaa kuin minä aikoinaan. Sitten on ollut sellaisia työpaikkoja täällä persulandiassa, missä työnantaja ei ole noudattanut lähellekään omia velvollisuuksiaan, ja paskamaiseksi ovat minua kutsuneet, kun niistä yleisesti ja kova-äänisesti olen pomoille ja muillekin kertonut. Tästä sain mm. teidän savolaiselta weepeliltä kutsumanimen kuntakyttä. No perseennuolijathan eivät tällaiseen toimintaan pysty

    "Ajatusmalli"

    Kaikki Linkolan aatokset lukuunottamatta pakolaisia. Ja näistä keskustelen myös puolueeni joidenkin tyyppien kanssa. Esimerkiksi henkilökohtaisista päästörajoituksista jne. Te ette täällä edes uskalla ilmaista mielipiteitänne tai poliittisia kantojanne.


   • edson
    Cee-Lila kirjoitti:

    Ollut muka toiminnassa jo 3 kk ajan. Ei siis toimi. Tosi törkeitä edsoneita ei ole poistanut yhtäkään.

    Minusta tyhjänpäiväisyydet pitäisi poistaa automaattisesti. Silloin sinullakin olisi jotain haastetta saada viesti kulkemaan. Sama koskee mm. ammua


  • Äly-Ali

   Siis tekoäly oppii moderoijien "älyn"

   • hehehe_webs

    Heh heh juu, varmasti juuri siten kuin sille tiettyjä viestin rakenne-tai sanoja/ lauserakenteita koodataan.

    Voisi olettaa että tiettyihin sanoihin koodauksia tunnistaa on tehty huomattavan paljon enemmän kuin toisiin :)
    Mutta eihän tuo tunnista Allerin/ S24:n omien keskustelusääntöjensä vastaisia viestejä edes.

    Huvitti lukea tuolta että tuo linkki oli kahdesti poistettu ja sitten kuitenkin palautettu kun tuli tarpeeksi julkiseksi.


   • Dr.Whoo

    Luulenpa kyllä, että edelleen automaattimoderointi perustuu yksittäisten kiellettyjen sanojen löytämiseen. N - alkuisia ja sen tyyppisiä sanoja sisältävät viestit poistuu sukkelasti. En kovin helposti usko, että jokin tekoäly osaisi ymmärtää ja arvioida tekstin ajatuksellista sisältöä millään muulla tavalla.


   • Dr.Whoo
    Ali-Apa kirjoitti:

    Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

    No koht se nähhää.


   • hupi_webs

    Noin olettaisi olevan mutta nähdään onko joku aikaviive millä se käy läpi viestejä sillä tuskin reaaliajassa siihen pystyy mikään robokaan. Joitainhan huomasi poistuneen aina n. vrk: n vaihtuessa.

    Ja voi jopa olla että tietyt osiot ovat enemmän "tarkkailussa" kuin toiset?


  • aurora5
   • Dr.Whoo

    Huh, sain melkein slaakin.


   • amummu

    Onpa ollut koiralla melkoinen työrupeama! Hyvää mieltä tuova kuva. Toivottavasti Dr. jo toipunut melkein slakistaan.


   • Dr.Whoo
    amummu kirjoitti:

    Onpa ollut koiralla melkoinen työrupeama! Hyvää mieltä tuova kuva. Toivottavasti Dr. jo toipunut melkein slakistaan.

    No emmie nyt toivu kahessa minuutissa melkein slaakista.


   • test_webs

    "Kokeilenpa, poistaako".....

    Onko tuollaisia aiemmin poistunut? Sain jostain jutusta käsityksen että tiettyjä linkkejä ei hyväksy, ainakaan ellei niissä ole tekstiä (sanoja) tiettyä määrää mukana. Toinen linkit joissa esim. english pannassa.

    Hyvä kuva muuten, näkee että siellä lunta tuli aika reilusti.


   • Dr.Whoo

    Kyl tuol torvipalstalla on mont kertaa oudolla tavalla poistunut vastaavia kuvaliitteellä varustettuja lyhyitä viestejä.


   • aurora5
    test_webs kirjoitti:

    "Kokeilenpa, poistaako".....

    Onko tuollaisia aiemmin poistunut? Sain jostain jutusta käsityksen että tiettyjä linkkejä ei hyväksy, ainakaan ellei niissä ole tekstiä (sanoja) tiettyä määrää mukana. Toinen linkit joissa esim. english pannassa.

    Hyvä kuva muuten, näkee että siellä lunta tuli aika reilusti.

    Juu, se kuva oli kannanottoni lumikeskusteluun. Täällä kaupungissakin on lunta niin paljon, että matalammat tönöt peittyy näkyvistä.

    Aiemmin on joku koirakuva tai -video poistettu, jos linkki on ennen tekstiä.

    Whoo varmaan pelästyikin, ei ole tainnut tuollaisia hankia nähnyt Turuus sitten Agricolan ajan.


   • karelia_webs

    Tuskin joo Turuus on hankia nietoksia paljon näkynyt. Jaa että jos linkki ollut ennen tekstiä. Muistelen että (ehkä) edellisessä hävisi melkein heti sellainen omani jossa käytin erään linkin (kuvan) VirusTotalin skannerissa ja laitoin tänne, se hävisi lähes heti.

    Mutta nyyh, tältä se nyt Jns:n tori näyttää :

    http://www.pohjoiskarjala.com/kunnat/joensuu/web-kamera-joensuu

    Tänään ei ole tapahtunut mitään.


   • aurora5
    karelia_webs kirjoitti:

    Tuskin joo Turuus on hankia nietoksia paljon näkynyt. Jaa että jos linkki ollut ennen tekstiä. Muistelen että (ehkä) edellisessä hävisi melkein heti sellainen omani jossa käytin erään linkin (kuvan) VirusTotalin skannerissa ja laitoin tänne, se hävisi lähes heti.

    Mutta nyyh, tältä se nyt Jns:n tori näyttää :

    http://www.pohjoiskarjala.com/kunnat/joensuu/web-kamera-joensuu

    Tänään ei ole tapahtunut mitään.

    Näyttää joltain lumenkeräyspaikalta. Minnekkähän täällä lumet viedään, Lieksanjokeen?


   • tori_webs
    aurora5 kirjoitti:

    Näyttää joltain lumenkeräyspaikalta. Minnekkähän täällä lumet viedään, Lieksanjokeen?

    Siitä lähtee n. 600-700 perävaunullista kymppipyörällistä tuota soraa ja sitten alkavat louhimaan sitä toriparkkia maan alle.
    Jaa, sitä en tiedä minne siellä lumet, varmasti on jokin läjityspaikka sentään maalla.


   • aurora5
    tori_webs kirjoitti:

    Siitä lähtee n. 600-700 perävaunullista kymppipyörällistä tuota soraa ja sitten alkavat louhimaan sitä toriparkkia maan alle.
    Jaa, sitä en tiedä minne siellä lumet, varmasti on jokin läjityspaikka sentään maalla.

    "alkavat louhimaan toriparkkia maan alle"

    Suurissa kaupungeissa on suuria hankkeita. Meillä lehden etusivun täytti uutinen yhden pienen kerrostalon rakentamisesta keskustaan. Siinäkin semmoinen varaus, että talo nousee vain, jos on kiinnostuneita ostajia. Olenkin huomannut, ettei täällä juuri rakenneta. Muutenkin myytävää ja vuokrattavaa asuntoa tuntuu olevan paljon.


   • tori_webs

    Niin, en tiedä sitten kuinka järkevä tuo hanke on. Tietysti jos "elävää" keskustaa aiotaan pitää hengissä niin tuolla keskustan alueella / läheisyydessä on kyllä parkeista aika iso pula.
    Isot erikoisliikkeet ovat kyllä enemmän sijoittuneet sivummalle, Siilaisten ja Kajaanintien ympäristöön. Samoin asuntorakentaminen pajolti sivummalle, eikähän juuri keskustan alueelle uutta asuinrakentamista juuri mahdukaan. Ehkä se Penttilän ranta ( vanhan sahan alue) oli niitä viimeisiä.

    Olen jonkin verran seurannut myös Jns:n asuntotilannetta niin yllättävän paljon löytyy vuokra-asuntoja mutta vuokrataso on lähes samaa kuin täällä. Myytäviäkin on paljon maaseudulla mutta useimmat niitä rintamamiestaloja, tai vanhoja maatilojen taloja joissa vaatisi aika isoja remontteja. Siksi menevät aika kehnosti kaupaksi.


   • aurora5
    tori_webs kirjoitti:

    Niin, en tiedä sitten kuinka järkevä tuo hanke on. Tietysti jos "elävää" keskustaa aiotaan pitää hengissä niin tuolla keskustan alueella / läheisyydessä on kyllä parkeista aika iso pula.
    Isot erikoisliikkeet ovat kyllä enemmän sijoittuneet sivummalle, Siilaisten ja Kajaanintien ympäristöön. Samoin asuntorakentaminen pajolti sivummalle, eikähän juuri keskustan alueelle uutta asuinrakentamista juuri mahdukaan. Ehkä se Penttilän ranta ( vanhan sahan alue) oli niitä viimeisiä.

    Olen jonkin verran seurannut myös Jns:n asuntotilannetta niin yllättävän paljon löytyy vuokra-asuntoja mutta vuokrataso on lähes samaa kuin täällä. Myytäviäkin on paljon maaseudulla mutta useimmat niitä rintamamiestaloja, tai vanhoja maatilojen taloja joissa vaatisi aika isoja remontteja. Siksi menevät aika kehnosti kaupaksi.

    Seuraan tori.fi -sivuilta täkäläistä asuntotarjontaa. Keskustan tuntumasta siististä kahden huoneen osakkeesta pyydettiin äskettäin 18 000 euroa. Se on kymmenesosa siitä, millä summalla minun entinen asuntoni Helsingissä on sen ostaneella sijoittajalla jälleenmyynnissä.

    Vielä halvempi oli Mätäsvaaran historiallisella kaivosalueella sijaitseva Alvar Aallon piirtämä rivarinpuolikas, 10 000 euroa. Tosin siinä olisi ollut "pientä laittoa", vessassa kuulemma menee jalka lattian läpi.

    Kaksioiden vuokrahinta ei juuri nousee kolmea neljää sataa korkeammaksi.


   • w_webs
    aurora5 kirjoitti:

    Seuraan tori.fi -sivuilta täkäläistä asuntotarjontaa. Keskustan tuntumasta siististä kahden huoneen osakkeesta pyydettiin äskettäin 18 000 euroa. Se on kymmenesosa siitä, millä summalla minun entinen asuntoni Helsingissä on sen ostaneella sijoittajalla jälleenmyynnissä.

    Vielä halvempi oli Mätäsvaaran historiallisella kaivosalueella sijaitseva Alvar Aallon piirtämä rivarinpuolikas, 10 000 euroa. Tosin siinä olisi ollut "pientä laittoa", vessassa kuulemma menee jalka lattian läpi.

    Kaksioiden vuokrahinta ei juuri nousee kolmea neljää sataa korkeammaksi.

    Paljon on siellä tekopitäjässäkin yksiöitä, kaksioita joiden hinnat ei juuri päätä huimaa, ja ihan keskustan tuntumassa. Niissä tietysti vähän korkeammat jos on putki-tai muuta isompaa remppaa tehty.

    Mutta ei juuri ostajia kun työpaikat vain vähenevät. Sijoitusmielessä on moni ostanut ja vuokraavat sitten opiskelijoille. Tutut nuoremmat lapsiperheet ovat taas rakentaneet tai ostaneet ok-talonsa, etenkin joilla työpaikat vielä on.

    Joensuu vain tahtoo vetää sieltäkin esim. kaikki erikoiskaupat pois joten ei kovin valoisalta näytä siellä(kään).


   • aurora5

    Kysyin tutulta, löytyykö täältä suutaria. Kuulemma lähin on Joensuussa. Mutta tällaiselle eläkeläiselle suurin piirtein kaikki tarpeellinen löytyy oman kotikadun varrelta isoista marketeista. Tuntuvat autonkin korjausasiat hoituvan täällä tai vähintään Nurmeksessa ilman ajelua kauas Joensuuhun.

    Kehun tuota lähikauppaani K-Citymarketia. Ison rakennuskompleksin katon alla saan hiukseni leikattua, lääkkeeni ostettua, konjakit hankittua. Viimeksi pari päivää sitten ostin vaatetusosastolta hupullisen ulkoilutakin (ale 35 e).

    Nastakengätkin sieltä saisin, ellen piheyttäni (ja vähän varvasvaivaisenakin) tyytyisi monen vuoden vanhoihin Kuoma-saappaisiin kestolumisten jalkakäytävien tallustamiseen.

    Tove Jansson kirjoitti aikoinaan hauskan kirjan kalifornialaisesta vanhusten kaupungista. Kestoaurinkoa lukuunottamatta tämä on mielestäni erinomainen paikka vanheta ja vaikka kuollakin pois. Kunhan älyää kuolla terveenä eikä joudu suurempiin toimenpiteisiin. Sillä silloin on matkustettava Joensuuhun.


   • aurora5

    Unohdin mainita uuden kotikaupunkini yhden edun. Puolen kilometrin säteellä löytyy myös loistava, äskettäin korjattu ja laajennettu kirjasto. Kaikki viime vuoden ellei jo tämänkin, kirjat löytyvät jonottamatta.


   • wili_webs
    aurora5 kirjoitti:

    Unohdin mainita uuden kotikaupunkini yhden edun. Puolen kilometrin säteellä löytyy myös loistava, äskettäin korjattu ja laajennettu kirjasto. Kaikki viime vuoden ellei jo tämänkin, kirjat löytyvät jonottamatta.

    Juu, tuolta tekopitäjästä on myös suutari, kenkäkauppa, kelloliike ym. tälläiset hävinneet. Mutta eihän ne kannata kun porukat ajaa siitä sen vajaa 40 km Jns:n seudun isoihin liikkeisiin missä tuotteet ovat huomattavan paljon halvempia. Mikäs se nyt juuri olikaan, taitaa olla kodinkone- ja urheilutarvikeliike kun lyö heti ovet kiinni.

    Se onkin varmasti melkoisen hyvä paikka etenkin jos vielä se junayhteys säilyy.


  • Dr.Whoo

   Nonih, mitä mää sanoin, n-sana poistui aikas sukkelaan.

  • hupi_webs

   Heh heh, sinne on Alin viesti kadonnut :) Eivätkö enää poistaneet tuota asiaan johtavaa linkkiä? On tainnut tulla vähän "säädettyä" roboa sitten?

   Oli varsin hyvä esimerkki mitä tämäkin foorumi harrastaa moderoinnissaan? Big Boss Aalto-Setälähän on niin sanavapauden puolesta ja kaikkea vihapuhetta, herjausta jmv. vastaan? Paitsi jos se kohdistuu persuihin tai muuten oman maan kansalaisiin. ;)

  • Ali-N

   No aika nopee sensuuri oli. Poistui selkeästi ennen puolta yötä. No nythän se on selvää, että mitä tahansa sukuelimiä saa heitellä kehiin kaikissa sijamuodoissa, mutta ei N sanaa

   • hupia_webs

    Aika odotettava testin tulos mutta katotaan tästä eteenpäin mitenkä muuttuu, vai tämäkö on se hyväksytty linjaus. Jos on niin sitten jotain olisi syytä tehdä vai ei :

    http://but.fi/69o


  • N-Ali

   Täytyypä ihan malliksi jonain kertana testata tuon Allerin sensuurin todellisuus. Minä voin sen tehdä heiitelemällä hiukan elimien eri muunnoksia ja sijamuotoja kun kaikki tietävät että teen sen vain tarkastusmielessä enkä siksi että minulta luonnostaan irtoaisi "rivologisia" sanoja tai kiroilua.

   Sensuuri kuitenkin minua kiinnostaa kun olen melkoisen suuri ilmaisuvapauden kannattaja. Toisaalta kiinnostaa minua setsuurikin.

   Ja sen voi aloittaa vaikka lievimmässä muodossa muistuttamalla, että kun Itäraja aukaistiin turismille niin Haminan torilla alkoi näkyä venäläisiä naisturisteja jotka näyttelivät kämmenpohjaansa suomalaismiehilla ja siinä luki: Pilu 30 marka!

   • edson

    "kaikki tietävät että teen sen vain tarkastusmielessä enkä siksi että minulta luonnostaan irtoaisi "rivologisia" sanoja tai kiroilua"

    Nää vitut ja perkeleet sijamuodoista kiinni oo. Mun ei tartte vetoo mihinkään älytutkimuksiinkaan, kun kirjoitan eli sanon tässä, että kirosanojen välttely ei synkkaa mensan testien kanssa, mutta gaussin käyrän huipulle siistillä kielellä pääsee. Ammuuu ammuuu

    Haminan torilla ilmiselvä ilmentymä siitä, mitä maailmalla tiedetään miehisestä suomalaisuudesta. Ja kun mennään ylemmäs itärajaa, niin lampaat määkivät tuskissaan kesää odotellessaan. Ja kysymys ei todella ole lampaiden susipelosta


  • H-Ali

   Voe, voe, just ku miul alkaa olla kirjoitusvire huipussaan niin joudun toteamaan, että kaikki muut "vanhukset" ovat jo lopen uupuneina kyykähtäneet ritseillensa ja vieterijousilleen, eikä ole enää kirjoitusseuraa.
   Edes myöhempien aikojen Henry Miller ei ole herreillä

   • npe_webs

    Milleristä ei tietoo mutta futea tässä vielä tovi ja sitten vasta ritsille oikoseen. Taitavat Rapsrallaat "kyykätä" kipeenä jo ysiltä koisimaan, ja Cee varmaan kipeillä jarpaillaan yrittää vielä Uulle flamengoa opettaa , tai argentiinalaista tankova vääntää.


  • Voitelu-Hommija

   Ilmankos antoivat kirjallisen ohjeen että pitää alkaa heti kunnolla rasvailemaan sitä kipsin alustaa. Se ei ensi alkuun näyttänyt kovin hilseiseltä kun kipsinpoistja pyyhki sen jollain liemellä. Nyt yöllä kun sivelin siihen Liiterin Cieniä niin melkein pöllys koko kipsin peitossa ollut alua.
   Se Cien ihoemulsio sai hiljattain parhaat arvosanat noista yleis ihokostuttajista

  • Alkuperäinen-Rapu

   Huomenta toivottelee jatkuvasti kipuatunteva Raps! Täytyy kait ruveta soittelemaan mikätaho ottaa vastuun hoidostani. Onko se terv.asema, vai Malmin sairaala? En tykkää olla potilaana.

   En ollut muuten eilen ainut kaatuja liukkailla kaduilla. Jo tänä aamuna Radio Suomessa kerrottiin, että joku Malmin sairaalan lääkäri oli soittanut ja varoitellut liukkaudesta tänäänkin. Jo aamusta sairaalan poli oli ollut täynnä liukastuneita. Minä pääsin kaatumisestani vähällä. Taisin "osata" kaatua "oikein", koska mitään vaurioita siitä ei enää ole?

   No, mutta - liukastelematonta tiistaita jokaikiselle.

   • hulivili_webs

    Aamupäivää, ja ei nyt aamulla ollut niin pluikasta kuin eilen, oli jäätynyt se lumi kiinni. Kaupalla hilippasin jo niin että tunti sitten tulin pois. Selkä vääränä sitä saa yksikin ruokaa kantaa kun harvemmin käy.

    No et tosiaan ainoa ollut eilen joka lippasi ja sitten "sementtivalimolla" oli joutunut käymään. Sulle ei nyt onneksi pahemmin. Itse olen yrittänyt nyt saada sitä jononhoitajaa kiinni Peijaksesta mutta piip piip piip......... pläääh :(


   • peli_webs

    Hitsi, unohtui Rapsille kertoa että taas se pukkasi la. lottovoittoa ja viime yönäkin tuollaisen noin . 4-5 päivän ruokarahat, ne on noi taitopelit ;)


   • Alkuperäinen-Rapu
    hulivili_webs kirjoitti:

    Aamupäivää, ja ei nyt aamulla ollut niin pluikasta kuin eilen, oli jäätynyt se lumi kiinni. Kaupalla hilippasin jo niin että tunti sitten tulin pois. Selkä vääränä sitä saa yksikin ruokaa kantaa kun harvemmin käy.

    No et tosiaan ainoa ollut eilen joka lippasi ja sitten "sementtivalimolla" oli joutunut käymään. Sulle ei nyt onneksi pahemmin. Itse olen yrittänyt nyt saada sitä jononhoitajaa kiinni Peijaksesta mutta piip piip piip......... pläääh :(

    Minä en aio tänään mennä postilaatikkoa kauemmas ja senkin varovaisesti.

    Puhuin äsken ta:n hoitajan kanssa. Röntgenlausunto ei ollut vielä tullut. Pyydettiin soittamaan loppuviikosta. Malmi oli laittanut vielä labrat viikonpäähän. Ei niistä ollut minulle kerrottu.

    No ei se muu auta kuin odotella ja toivoa parasta. Hoitaja ta:lla neuvoi kokeilemaan hoitona kylmää tai kuumaa hoitoa! Olen noita jo kokeillutkin.


   • vili_webs
    Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

    Minä en aio tänään mennä postilaatikkoa kauemmas ja senkin varovaisesti.

    Puhuin äsken ta:n hoitajan kanssa. Röntgenlausunto ei ollut vielä tullut. Pyydettiin soittamaan loppuviikosta. Malmi oli laittanut vielä labrat viikonpäähän. Ei niistä ollut minulle kerrottu.

    No ei se muu auta kuin odotella ja toivoa parasta. Hoitaja ta:lla neuvoi kokeilemaan hoitona kylmää tai kuumaa hoitoa! Olen noita jo kokeillutkin.

    Joskus on pirun vaikeaa selvittää mikä se aiheuttaja on, varsinkin kun voi olla jopa aika epäselvä bakteeriperäinen tulehdus. Eiköhän se aikanaan selviä sekin.


   • Alkuperäinen-Rapu
    peli_webs kirjoitti:

    Hitsi, unohtui Rapsille kertoa että taas se pukkasi la. lottovoittoa ja viime yönäkin tuollaisen noin . 4-5 päivän ruokarahat, ne on noi taitopelit ;)

    Minulle ei pukkaa voittoa. Pelkkää menoa vaan. En nyt mene kuitenkaan liukkaille kaduille.

    Kirjoitin vastauksen jo kerran, mutta todistaakseni, etten ole robotti, olisi pitänyt piirtää ympyrää liikennemerkkien ympäri!!! Ei tuo onnistunut ainakaan minulta, joten poistuin ja tulin uudestaan. Onnistuukohan nyt!


   • wili_webs
    Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

    Minulle ei pukkaa voittoa. Pelkkää menoa vaan. En nyt mene kuitenkaan liukkaille kaduille.

    Kirjoitin vastauksen jo kerran, mutta todistaakseni, etten ole robotti, olisi pitänyt piirtää ympyrää liikennemerkkien ympäri!!! Ei tuo onnistunut ainakaan minulta, joten poistuin ja tulin uudestaan. Onnistuukohan nyt!

    Se onkin sellainen yksi noita pellehommia mitä tuohon googlen räpellykseen sisältyy. Klikkaa siitä oik. alhaalta sitä kaarinuolen kuvaa niin se antaa sitten toisen "tehtävän". Ihan muutenkin peestä tuo sydeemi, tympii klikkailla noita samoja ruutuja toistuvasti.


  • ay_webs

   Oikaisempa hieman hra edsonin vastauksen osaa tuolta Ceelle :

   "Tästä sain mm. teidän savolaiselta weepeliltä kutsumanimen kuntakyttä. No perseennuolijathan eivät tällaiseen toimintaan pysty."

   Väärin, ei ole minun antama nimi vaan siellä asuneen paikkakuntalaisen.

   Toinen se että sinulla ei ole "hajuakaan" siitä kuinka paljon meikä esim. oli aikoinaan "napit vastakkain" ja vielä vähän isompien työnantajien kanssa kuin sinä siellä. Se siis siitä "perseennuolemisista".

   • edson

    "Väärin, ei ole minun antama nimi vaan siellä asuneen paikkakuntalaisen."

    Heh heh juu. No nimi esiin, niin voi kertoa terveisiä. Tuollaisia heittoja tekee vain weepeli. Kuvitellaan, että joku nyt olisi noin lausunut enkä kyllä tavallaan ihmettelekään. Tällaiset keskenään toisiaan naineethan kyllä pitävät kynsin hampain kiinni ihan mistä vaan, mitä näppeihinsä saavat. Sitten on myös sellaisia tyhjäntoimittajaesimiehiä, jotka matkustavat työnsä takia tänne 200 km päivittäin, eivät saa mitään aikaan, puhuvat pelkkää paskaa aamupalavereissa ja niitä sitten muka pitäisi kuunnella, häh.

    "vielä vähän isompien työnantajien kanssa kuin sinä siellä"

    No kilpaillaan nyt sitten. Mielestäni verovirasto/verohallinto on aika suuri välillinen työnantaja, häh.


   • ay_webs
    edson kirjoitti:

    "Väärin, ei ole minun antama nimi vaan siellä asuneen paikkakuntalaisen."

    Heh heh juu. No nimi esiin, niin voi kertoa terveisiä. Tuollaisia heittoja tekee vain weepeli. Kuvitellaan, että joku nyt olisi noin lausunut enkä kyllä tavallaan ihmettelekään. Tällaiset keskenään toisiaan naineethan kyllä pitävät kynsin hampain kiinni ihan mistä vaan, mitä näppeihinsä saavat. Sitten on myös sellaisia tyhjäntoimittajaesimiehiä, jotka matkustavat työnsä takia tänne 200 km päivittäin, eivät saa mitään aikaan, puhuvat pelkkää paskaa aamupalavereissa ja niitä sitten muka pitäisi kuunnella, häh.

    "vielä vähän isompien työnantajien kanssa kuin sinä siellä"

    No kilpaillaan nyt sitten. Mielestäni verovirasto/verohallinto on aika suuri välillinen työnantaja, häh.

    Ei kaveri siellä enää asu etkä sinä sillä nimellä "mainettasi" puhdista.

    Yritätkö väittää että verohallinto oli sinun "työnantajasi"? Älä viitsi edes naurattaa.


   • edson
    ay_webs kirjoitti:

    Ei kaveri siellä enää asu etkä sinä sillä nimellä "mainettasi" puhdista.

    Yritätkö väittää että verohallinto oli sinun "työnantajasi"? Älä viitsi edes naurattaa.

    Maineeni on maineeni, ei kaipaa puhdistuksia, ei todella

    "Yritätkö väittää että verohallinto oli sinun "työnantajasi"? Älä viitsi edes naurattaa."

    Eihän kait tarvitse olla oma työnantaja häh. Mutta jos niskaani on räkinyt aikoinaan joku kunnan tai valtion työntekijä ja sitten verohallinnon kehotuksella verovirkailija aikoinaan teki ryöstöään kohtaani, niin ihan sama kenen työnantaja on verohallinto/verovirasto, niin turpiin vaan. Juu ja loppujen lopuksi luulen, että turpiinannot tulevat tulevaisuudessa koventumaan monessa muussakin tapauksessa.

    Täs ei ole pätkääkään nauramista, mutta kuinkas sinä sitä voit käsittää, koska uraasi olet luonut verovaroin. Tuo on tosi, sanot mitä sanot. No ethän sano, kun et uskalla. Pelkkää ympäripyöreää


   • vili_webs

    " sitten verohallinnon kehotuksella verovirkailija aikoinaan teki ryöstöään kohtaani,"

    Ja voi hellantelttu, sori unohdinkin että sinä olitkin se "ainut rehellinen suomalainen" yrittäjä.......jota kurmuutettiin ja suurinta osaa täydestä syystä sillä alalla.

    Mitähän minun "uraa" on luotu verovaroin? Hypi pituutta aikasi kuluksi kun et parempaa keksi. :)


  • amummu

   Minä olen JO hereillä! Valvottuani taas ainakin klo 0237 ja 0618 väliset tunnit. Otti pattiin ja ottaa vieläkin, kun nyt on sitten olo kuin metsäsialla: silmät tihrussa ja suunta hakusessa.

   Itse asiassa ei oikeesti suunta ole hakusessa, vaan kirkkaana mielessä. Minun piti pojan perheen loma-ajaksi saada hiirulaiset hoitoon tänne kotiimme, mutta joku eläin- tuntija oli sanonut, että vanhat hiiret saavat stressin joutuessaan siirrellyiksi, ja saattavat kuolla siihen. Koska en halua olla osallinen hiirulaisten hengenlähtöön, niin nyt sitten käyn niiden huushollissa kaksi kertaa vuorokaudessa säätämässä ruokakipot, vesipullot ja askartelut. Hankalaksi homman tekee talon hälytysjärjestelmä, jota minä en voi saada puhelimeeni, koska kaikki neljä käyttäjää on jo rekisteröity. Eli pitää aina kertoa siipalle tai toiselle pojalle menoni ja lähtöni, jotta tekevät kulloinkin tarvittavan toimenpiteen järjestelmään.

   Kyllä minäkin tuota ea:ta välillä kovasti ihmettelen. Mikä kumma hänet saa niin törkeäksi. Ehkä pakkomielle saada suoltaa "suustaan" sikamaisia solvauksia ", mitä kaiketi ei voi tehdä ihan samalla intensiteetillä oikeassa elämässä. Kummallisinta kuitenkin on, että kaikki hänen törkynsä saa täällä tilan, mitään ei sensuroida. Tosin en tiedä, olisiko jossain muissa ketjuissa vielä törkeämpää kielenkäyttöä, sillä en käy koskaan muualla edes lukemassa.

   Nyt hiirenhoitoon, sitten kettislenkille, sen jälkeen vielä naapurikaupunkiin tapaamaan vakavasti sairasta ystävääni. Jospa onnistuisin vähän piristämään häntä.

   Tikutonta tiistaita!

   • edson

    Tikuton tiistai, hih hih.

    "mitä kaiketi ei voi tehdä ihan samalla intensiteetillä oikeassa elämässä"

    Intenssiteetti yhtä itseni, aidon ympäristön ja tämän akvaarion kanssa.

    Onko "ammuu ammuu" muka sikamainen solvaus? Jos ei nyt puututa eri eläinten ääniin, niin ammuu- solvauksenihan vain kertoo yhdellä tavalla märehtijän asioista ja lisäksi metaanipäästöt ovat juurikin sinulle oikea kohdistus. Ei lentoemo voi ymmärtää, ei voi.

    "Nyt hiirenhoitoon, sitten kettislenkille, sen jälkeen vielä naapurikaupunkiin tapaamaan vakavasti sairasta ystävääni. Jospa onnistuisin vähän piristämään häntä."

    Kyl sä oot sisar hento, kaikkien aikojen jeesus ja niiiin .... oi tuota oman itsensä esiintuomista. Kyseessähän ei ole niinkään sairas ystävä ja hänen piristämisensä, vaan se, että sinun oikein pitää se tekemisesi täällä kertoa.


   • amummu
    edson kirjoitti:

    Tikuton tiistai, hih hih.

    "mitä kaiketi ei voi tehdä ihan samalla intensiteetillä oikeassa elämässä"

    Intenssiteetti yhtä itseni, aidon ympäristön ja tämän akvaarion kanssa.

    Onko "ammuu ammuu" muka sikamainen solvaus? Jos ei nyt puututa eri eläinten ääniin, niin ammuu- solvauksenihan vain kertoo yhdellä tavalla märehtijän asioista ja lisäksi metaanipäästöt ovat juurikin sinulle oikea kohdistus. Ei lentoemo voi ymmärtää, ei voi.

    "Nyt hiirenhoitoon, sitten kettislenkille, sen jälkeen vielä naapurikaupunkiin tapaamaan vakavasti sairasta ystävääni. Jospa onnistuisin vähän piristämään häntä."

    Kyl sä oot sisar hento, kaikkien aikojen jeesus ja niiiin .... oi tuota oman itsensä esiintuomista. Kyseessähän ei ole niinkään sairas ystävä ja hänen piristämisensä, vaan se, että sinun oikein pitää se tekemisesi täällä kertoa.

    Tuo ammuu onkin ihan nätti. Useimmat solvauksesi, ne ei-nätitkin, olenkin tallentanut myöhempiä tarkoituksia varten.

    Mutta nytpäs minulle mällähti mieleen, että puolueesi olisi varmaan innostunut ja kiinnostunut kaltaisestasi kielivirtuoosista, jonka sanainen arkku on pullollaan toinen toistaan herkullisempia ilmaisuja, etten sanoisi ihan omaperäisiä. Ties vaikka kutsuisivat sinut laatimaan puheita ja pamfletteja käytettäväksi kilpailijoiden peittoamiseen vaalitaiston tuoksinassa. Pitäisi vain toimittaa pari näytettä puolueviskaaleille, niin eiköhän siitä sinulle ura uusi urkenisi. Sulla kun on se liikkuva kusiputkakin, niin voisit rauhassa asettua taloksi puolueesi pihaan ja olla käytettävissä yhteisen hyvän eteen H24.

    PS1. Iskit muuten kirveesi kiveen. En ole koskaan ollut lentoemäntä, edes pyrkinyt sellaiseksi, mutta tunnen kyllä muutamia.

    PS2. Sinähän et koskaan täällä kerrokaan tekemisistäsi. Olet tekemisiesi tueksi lähetellyt jopa kuvia kainalopateistasi ja varpaankynsistäsi. Oksettavaa.


   • edson
    amummu kirjoitti:

    Tuo ammuu onkin ihan nätti. Useimmat solvauksesi, ne ei-nätitkin, olenkin tallentanut myöhempiä tarkoituksia varten.

    Mutta nytpäs minulle mällähti mieleen, että puolueesi olisi varmaan innostunut ja kiinnostunut kaltaisestasi kielivirtuoosista, jonka sanainen arkku on pullollaan toinen toistaan herkullisempia ilmaisuja, etten sanoisi ihan omaperäisiä. Ties vaikka kutsuisivat sinut laatimaan puheita ja pamfletteja käytettäväksi kilpailijoiden peittoamiseen vaalitaiston tuoksinassa. Pitäisi vain toimittaa pari näytettä puolueviskaaleille, niin eiköhän siitä sinulle ura uusi urkenisi. Sulla kun on se liikkuva kusiputkakin, niin voisit rauhassa asettua taloksi puolueesi pihaan ja olla käytettävissä yhteisen hyvän eteen H24.

    PS1. Iskit muuten kirveesi kiveen. En ole koskaan ollut lentoemäntä, edes pyrkinyt sellaiseksi, mutta tunnen kyllä muutamia.

    PS2. Sinähän et koskaan täällä kerrokaan tekemisistäsi. Olet tekemisiesi tueksi lähetellyt jopa kuvia kainalopateistasi ja varpaankynsistäsi. Oksettavaa.

    Oksettava olet ainoastaan sinä, tekopyhä lehmä. Sinua tuskin ottaisi vastaan edes ongelmajätelaitos. Weepeli sentään sopii supikoiran syötiks, sinä et siihenkään.

    Vai että oikein mällähti mieleen lehmällä. Heh, juu, kyllä jo pieni osa puolueesta on tietoinen sanastostani. Katos sinulla kun on mukasanottavaa ja kirjoitat sen mukamukavasti, niin käteen ei jää kuitenkaan mitään sisältöö. Noin se menee taukki.

    Kyllä täällä tiedetään minun olleen yrittäjänä. Lisäksi varmaan joku tietää puusepän hommistani, samoin kirjastohommistani, myyntityöstä, rakentamisesta jne. Anna ny lehmä joku tieto erinomaisuutesi pohjaksi. Joku saatanan kielipoliisin ja käytöstieteen sihteerikö?

    Viikon pikakurssilla olisin pystynyt laittamaan kirjastolaitoksemme kuosiin. Ei täällä kaivata maailman parasta kirjastolaitosta, pelkkää silmänlumetta ja veroeuroilla mässäilyä ja suojatyöpaikkojen luontia. Nääs lehmä, täytyy käyde hetki itse sisällä, että tietää, mistä puhuu. Nääs lehmä, sä et voi, ku oot jatkuvasti pihalla eli ulkona.

    Samoin ovat urheiluun käytettävät verot alas ja ans olla, vittu maksakaas ne omat täydellisen sävelkorvan vaativat harrasteenne pytinkeineen päivineen. Voi perse sinuakin lehmänmänttiä


   • edson
    amummu kirjoitti:

    Tuo ammuu onkin ihan nätti. Useimmat solvauksesi, ne ei-nätitkin, olenkin tallentanut myöhempiä tarkoituksia varten.

    Mutta nytpäs minulle mällähti mieleen, että puolueesi olisi varmaan innostunut ja kiinnostunut kaltaisestasi kielivirtuoosista, jonka sanainen arkku on pullollaan toinen toistaan herkullisempia ilmaisuja, etten sanoisi ihan omaperäisiä. Ties vaikka kutsuisivat sinut laatimaan puheita ja pamfletteja käytettäväksi kilpailijoiden peittoamiseen vaalitaiston tuoksinassa. Pitäisi vain toimittaa pari näytettä puolueviskaaleille, niin eiköhän siitä sinulle ura uusi urkenisi. Sulla kun on se liikkuva kusiputkakin, niin voisit rauhassa asettua taloksi puolueesi pihaan ja olla käytettävissä yhteisen hyvän eteen H24.

    PS1. Iskit muuten kirveesi kiveen. En ole koskaan ollut lentoemäntä, edes pyrkinyt sellaiseksi, mutta tunnen kyllä muutamia.

    PS2. Sinähän et koskaan täällä kerrokaan tekemisistäsi. Olet tekemisiesi tueksi lähetellyt jopa kuvia kainalopateistasi ja varpaankynsistäsi. Oksettavaa.

    "En ole koskaan ollut lentoemäntä"

    Ai jaa, mut luuleks sä sit niin, että ymmärrät nyt muka paremmin lehmä.


   • amummu
    edson kirjoitti:

    "En ole koskaan ollut lentoemäntä"

    Ai jaa, mut luuleks sä sit niin, että ymmärrät nyt muka paremmin lehmä.

    Mistähän sinä olet saanut sellaisen uskon ja ajatuksen, että sinä olisit ainoa, joka ymmärtää. Sitä se tekee, kun kaiket päivät vai makaa sohvalla kylkiasennossa ja kiittelee itseään kädestä pitäen.

    Oot taas suggeroinut ittes semmoseen vihatilaan, sanoisin lähes transsiin, että etkä kuule. Et enää ole selvillä, mitä pitäis kirjoittaa. Jos et kopioi toisten sanoja, niin sitten suollat kaikkea suuhun tuppaavaa tuubaa yhteen pötköön, yrittäen siten vahvistaa omaa uskoas omaan erinomaisuutees. Mantran hokemista.

    Kyl sä oot niin sekopää jätkä, et ihmetyttää et mikään puolue tommosen jäsenekseen ottaa. No, se on todiste siitä, että rima on matalalla ja tärkeintä on vain pääluvun kasvattaminen - määrä korvaa laadun.

    Ai, oletkos käyny ihan kerran kirjastossa. Varo ny ihmeessä, lukeminen jopa kirjojen näkeminen voi sekottaa pääs entisestään, jos se nyt enää on mahdollista.


  • aurora5

   Minäkin kokeilen sitä rumien sanojen rekulaattoria, meneekö läpi vai ei. Täällä on yksi ja toinen saanut syytöksiä perseennuolemisesta. Voin osaltani vakuuttaa, että oli ala mikä tahansa, pitkän työuran tekevä ihminen väistämättä joutuu napit vastakkain työnantajan kusipäisimpien edustajien kanssa. Niin kävi minullekin, mutta perheellisenä asuntovelkaisena ei ollut varaa lähteä pois, ja kohtahan se kusipää lähtikin muualle saneeraamaan, ja oikein suurteollisuuden pariin. Eihän ne pitkään yhdessä paikassa viihdy suulaitten ämmien kanssa riitelemässä, kun ne (eli me)pirun pahalaiset saavat vielä unionin suojakseen.

   • ay_webs

    Ainakin jos vielä "erehdyt" ay-aktiiviksi niin rumba on kovaa eikä lähellekkään kaunista.
    Sitten tuli ja oli nämä ammattisaneerajat jotke tekivät sen minkä osakkeenomistajien toimeksianto oli. Kuittasivat isot bonuksensa ja siirtyivät uuteen kohteeseen.


   • edson

    "Niin kävi minullekin, mutta perheellisenä asuntovelkaisena ei ollut varaa lähteä pois"

    Tavallaan ymmärrän, mutta vain selitystä, selitystä, jota olen kyllä laajastakin kuulevinani joka puolelta. Jokainen voi selitellä, täälläkin jokainen selittelee. Ja mitähän selittelevät ne, jotka haluavat esimerkiksi olla lopun elämää terrafamessa, oli sitten vedet kuinka saastuneet tahansa, kuhan saa vain tehä hommii, jep. Oikein Suomen malli tuo Kainuun malli.

    Tilastoa. Juniorin luokalta 1 /3 jäi pitämään toiveita yllä, jos pääsis johonkin paikalliseen tekeen jotain ja vaik ei pääsis, niin tänne jäädään. Ja näinkin lähellä suurkaupunkeja. Tässä jo monia sellaisia tyyppejä, että valmiit ovat kaikenkattavaan nuoleskeluun, pimeään työhön ja rötöstelyynkin.

    Asuntovelka on huono sijoitus. Pitää monet paikoillaan ja lisää sitä mahdollista "nuoleskelua". Lisäksi se on liiankin helppo sijoitus. Täyskäännös vuokraamisen puoleen ja kova kilpailu vuokramarkkinoille, horiop. Vuokrakatto ehottomasti. Omat kesämökit kovan verotuksen alle ja mökkivuokraajille tukea, henkistä sellaista. Lisäksi vanhuuden hoidon kustannuksia on alettava periä myös osake, -metsä ja kiinteistöomaisuuksista. Varsinkin silloin, jollei jatkaja ole astunut jatkamaan jotain kiinteistössä tapahtuvaa yritystoimintaa. Ei voi olla niin, että suuret ikäluokat makaavat pienin kustannuksin hoitolaitoksissa ja omaisuutta on joillain valtavasti takana. Minulla ei ole omaisuutta paljonkaan, mutta kuulun myös siihen ryhmään, jonka on luovuttava kiinteästä, jos hoitoon muuten ei riitä käteistä. Tai joku pojistani asuttaa paikkaamme.

    Mitä saneeraukseen tulee, niin Suomessa on paljon saneerattavaa, vieläkin. En vetäisi yhtäläisyyttä saneeraajan ja mulkun johtajan välille, muuta kuin ehkä yksittäistapauksissa..


   • edson
    ay_webs kirjoitti:

    Ainakin jos vielä "erehdyt" ay-aktiiviksi niin rumba on kovaa eikä lähellekkään kaunista.
    Sitten tuli ja oli nämä ammattisaneerajat jotke tekivät sen minkä osakkeenomistajien toimeksianto oli. Kuittasivat isot bonuksensa ja siirtyivät uuteen kohteeseen.

    Suomi on tarvinnut nimenomaa ammattisaneeraajia ja työ on vielä kauhiasti kesken.


   • edson
    ay_webs kirjoitti:

    Ainakin jos vielä "erehdyt" ay-aktiiviksi niin rumba on kovaa eikä lähellekkään kaunista.
    Sitten tuli ja oli nämä ammattisaneerajat jotke tekivät sen minkä osakkeenomistajien toimeksianto oli. Kuittasivat isot bonuksensa ja siirtyivät uuteen kohteeseen.

    AY- aktiivi joo

    Metalliliitto : "Lomaltapaluurahat takasi" SDP: " Kolme päivää ilman sairaslomatodistusta pitää saada olla pois duunista, mieluummin viikko" Perussuomalainen aktiivi : "Hiilikaivoksia Suomeen" Kaikki aktiivit : " Työnantaja maksakoot koko työeläkemaksut" jne. jne. jne.


   • aurora5

    Pitkä vastauksesi todisti lähinnä sen, että et halua muuta kuin tehdä toistenkin elämänvalinnat kyseenalaisiksi, kun itselläsikään kaikki ei ole sujunut kuin vettä vaan.

    "Selitän" vielä sen verran, että 70-luvulla oli valtava pula vuokra-asunnoista eikä vuokralaisilla ollut minkäänlaista suojaa. Irtisanomisen perusteeksi riitti sekin, että vuokralaiset alkoivat odottaa lasta. Emme mielestäni tehneet pitkällä tähtäimellä väärää valintaa ottaessamme asuntolainan. Vaikka ei sitä silloin noin vaan otettu. Ensin piti säästää vuosikausia, eikä laina silti helposti irronnut. Ja takaisinmaksun aikataulu oli tiukka.

    Luepa muuten vanhusten palvelupaikkojen kustannuksista tämän aamun hesarissa. Toivottavasi pääset ruotiukoksi poikiesi asuntojen nurkkiin, sillä tuskin pystyt maksamaan minimissään kahden tonnin kuukausimaksua palveluasunnosta. Enkä pysty minäkään, vaikka olen kesämökkeineni ja osakkeineni tällainen suurkapitalisti.

    Yhden asian korjaan: minä en kuulu suuriin ikäluokkiin. Ikäisiäni on huomattavasti vähemmän kuin teitä rauhan oloissa kasvaneita seiskakymppisiä.

    Voi luoja, ota minut jo pois täältä, murisen Aino Inkeri Ankeisen sanoin. Tämä hurmaava Putous-näyttelijä Pilvi Hämäläinen on hänkin lieksalainen.


   • ry_webs
    edson kirjoitti:

    AY- aktiivi joo

    Metalliliitto : "Lomaltapaluurahat takasi" SDP: " Kolme päivää ilman sairaslomatodistusta pitää saada olla pois duunista, mieluummin viikko" Perussuomalainen aktiivi : "Hiilikaivoksia Suomeen" Kaikki aktiivit : " Työnantaja maksakoot koko työeläkemaksut" jne. jne. jne.

    Hih, mihin sää noista kuulut? Ai niin juu, lisää tukea tuulivoimaan ry:hyn .
    Voitas rapsia noi lapsilisät, asumistuet ja kaikki kelakorvaukset ja sijoittaa noihin, kyllä kyllä.

    Tuossa yllähän sinä esität pääosin kaikkien viherkommarien märkiä päiväunia :)


   • edson
    aurora5 kirjoitti:

    Pitkä vastauksesi todisti lähinnä sen, että et halua muuta kuin tehdä toistenkin elämänvalinnat kyseenalaisiksi, kun itselläsikään kaikki ei ole sujunut kuin vettä vaan.

    "Selitän" vielä sen verran, että 70-luvulla oli valtava pula vuokra-asunnoista eikä vuokralaisilla ollut minkäänlaista suojaa. Irtisanomisen perusteeksi riitti sekin, että vuokralaiset alkoivat odottaa lasta. Emme mielestäni tehneet pitkällä tähtäimellä väärää valintaa ottaessamme asuntolainan. Vaikka ei sitä silloin noin vaan otettu. Ensin piti säästää vuosikausia, eikä laina silti helposti irronnut. Ja takaisinmaksun aikataulu oli tiukka.

    Luepa muuten vanhusten palvelupaikkojen kustannuksista tämän aamun hesarissa. Toivottavasi pääset ruotiukoksi poikiesi asuntojen nurkkiin, sillä tuskin pystyt maksamaan minimissään kahden tonnin kuukausimaksua palveluasunnosta. Enkä pysty minäkään, vaikka olen kesämökkeineni ja osakkeineni tällainen suurkapitalisti.

    Yhden asian korjaan: minä en kuulu suuriin ikäluokkiin. Ikäisiäni on huomattavasti vähemmän kuin teitä rauhan oloissa kasvaneita seiskakymppisiä.

    Voi luoja, ota minut jo pois täältä, murisen Aino Inkeri Ankeisen sanoin. Tämä hurmaava Putous-näyttelijä Pilvi Hämäläinen on hänkin lieksalainen.

    Pitkä kirjoituksesi ei todistanut yhtään mitään, ei ainakaan ajattelukykyä.

    Siis kertaus. Ensin kulutetaan siellä vanhushoidossa kaikki oma kiinteä omaisuus, sitten yhteiskunta tulee vastaan. Oliko liian vaikeaa? Nythän se menee mieluummin niin, että säästetään, säästetään perillisille ja maataan ilmaiseksi vanhushoidossa. Juu ja vielä säästetään sellaisillekin perillisille, jotka eivät jatka ko. kiinteistössä yrittämistä/asumista, vaan pelkästään saavat ekstraa. Onko liian vaikeaa?

    Sä vetoot johkin vitun seiskytluvun vuokra-asuntotilanteeseen. Nyt elätään kuitenkin ... no jaa turha sitä on selittää, menee hukkaaan.

    "itselläsikään kaikki ei ole sujunut kuin vettä vaan"

    Täsmennäs ny, ku tiedät. Todella haluan kuulla analyysisi. Eihän elämä ole mikään vitun vantaanjoki, mutta täällä Elämä on akvaario. Teille koti on asunto, asunto oy, tai ties mitä ja sen arvo mitataan asuntomarkkinoilla. Hyi helevetti ja valmiit vielä kodin lämmöistä puhelemaan, vaikka ei tajuntaa, ei itse teknisestä lämmittämisestä sen paremmin kuin tunnelmastakaan. Tyypillisiä asukkeja, jotka tyytyvät asumaan talven turvassa ja sit äkkii kipinkapin mökille makkaranpaistoon. Vitun turistit, sinäkin.


   • edson