Omakanta on juorujen levittäjä

Uskollinenkin

Minulla ilmeni erilaisia virtsaamisvaivoja ja eturauhasen epämääräistä tunnetta ja heräilin yöllä pissalle. Menin varmuuden vuoksi käymään sukupuolitautien poliklinikalla koska asun pienessä kylässä ja en halua että siellä lähtee leviämään jotain juttua minun sukupuoliasioistani. Kun siellä on melkein kaikki tuttuja ja he tuntevat minut. Kerroin vielä sukupuolitautien polilla että en halua käydä omalla terveysasemallani koska siellä on kaikki tuttuja ja juorut leviää nopeamin kuin ehdin ulos terkkarista. En itse ole käynyt vieraissa ja haluan varmistaa että ei ole sukupuolitautiakaan ja jos on, niin olen sen voinut saada vain vaimoltani. Kerroin vielä, että en halunnut sanoa vaimollenikaan että menen sukupuolipolille, ettei hän loukkaannu ja ajattele (huomaa) että epäilen hänen uskollisuuttaan.Homma meni oikein hyvin ja sukupuolipolilla otettiin näyte virtsaputkesta ja lähetteen vielä sairaalan laboratorioonkin. Siellä otettiin verinäytteet. Molemmissa näytteissä tulos oli negatiivinen, elikkä ei ollut kuppaa, aidsia, tippuria, klamydiaa eikä muutakaan sukupuolitautia ja kaikki siltä osin oli hyvin, eikä vaimonikaan ollut pettänyt minua, ainakaan näiden tulosten perusteella arvioituna. Mutta yllätys olikin melkoinen kun kävin katsomassa tietojani ja uusimassa lääkereseptiäni omakanta systeemissä. Siellä näkyi oikein suurilla kirjaimilla kirjoitettuna päivämäärän kera teksti että Epäily sukupuolitaudista, miehen. Siis miksi se sinne oin laitettu kun nehän ovat salaisia tietoja??? Nyt sitten juorut on jo liikkeellä ... PERKELE. !!!!! Miten ne tiedot saa sieltä pois kokonaan ja kenelle ne näkyy vaikka olen estänyt ne sieltä omakannan sivulta??? Uteliasta ihmistä varmaankin alkaa heti kiinnoistaa joiku tieto joka edes näkyy että se on yritetty salata ??? !!! Varsinkin meidän kylällä. Vaikka ovatkin negatiivisia.

11

2571

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pysyy_salassa

      Ei ne sieltä leviä. Jos leviää, voit pyytää lokitiedostot ja katsoa kuka on katsellut tietoja ja vetää hänet oikeuteen salassa pidettävien asioiden levittelystä.

      Kaikki tiedot kirjataan omakantaan, mutta vaikka itse näet ne, muut henkilöt eivät välttämättä näe tietoja jos olet kieltänyt tietojen antamisen. Esimerkiksi tapauksessasi sukupuolipolin tiedot eivät mahdollisesti näy terveyskeskuksen henkilökunnalle.

    • Aloittajan

      Toivottavasti ei leviä. Nimittäin jos ne näkyy meidän terveyskeskuksen henkilökunnalle kun katselevat siellä tietojani asioidessani siellä, niin vuorenvarmasti leviää kylille juorut ja olettamukset ja pohdiskelut, että miksi se on käynyt siellä. Vaikka tuloksissa ei näykkään mitään sairautta. Pelkästään se asioiminen sukupuolipolilla riittää kirvoittamaan tällä kylällä huhumyllyn joka ei laannu vuosikymmeniin. Kuppilakeskustelut aamukahviringissä virvoittavat ne aina muutaman vuodenkin välein esille kun joku haluaa tulla huomatuksi ukkojen tai akkojen ringissä ja muistaa että sehän se oli käynyt sukupuolitautitesteissä silloinkin kymmenen vuotta sitten ja onpas sitten jo (puhtaista näytetuloksistakin huolimatta) vuosien mittaan tauditkin lisääntyneet ja levinneet :) On näitä juoruja levinnytkin tälle kylälle muutamista ihmisistä, jotka ovat hieman esim. "kadehtijoiden hampaissa" jostakin syystä. Noissa pitäisi olla sellainen juttu, että olisi sellaisia tietoja, kuten sukupuolitautitestit jotka voisi poistaa kokonaan vaikkapa itse sieltä parin viikon päästä tai ne poistuisivat sieltä automaattisestikkin muutaman viikon päästä. Ei niillä ole kuitenkaan mitään merkitystä ihmisen terveyteen ja myöhempiin hoitoihin, varsinkaan kun sukupuolitautia ei ole eses ollut olemassa. Miksi se sinne pitää merkata .

      • rgres

        Olen samaa mieltä.
        Näin yksityiset asiat pitäisi julistaa erittäin salaisiksi kansioiksi, joita voi katsella vain ja ainoastaan lähetteen tehnyt lääkäri ja potilas itse.


      • Toinen_vaihtoehto

        Sukupuolitautien poliklinikalla on mahdollista käydä myös anonyyminä. Silloin nimi ei tule esiin ja potilas tunnistetaan numerolla.
        Aloittajalle tämä vinkki on myöhässä koska antoi nimensä polilla.


    • alalta_eläkkeellä

      Aivan takuuvarmasti leviää.
      Ei siellä terveyskeskuksessa tai muuallakaan terveydenhuoltoalla ole sen kummempaa porukkaa kun esim. lahikaupan kassalla.
      Aivan turha puhua vaitiolovelvollisuudesta.
      Aina on siskonkumminkaimantuttu työssä.
      Lääkärien kahvipöytäkeskustelut kuuluu samaan kategoriaan.

      • Anonyymi

        Potilastietojen sähköistä arkistointia ei voi potilas estää, eli se paikka jossa hoito tapahtuu, saa ne sinne laittaa, jolloin näkyvät myös Omakannassa sinulle. Mutta jos et ole antanut lupaa tietojen luovuttamiseen (Kanta-suostumus), ei niitä tietoja muut kuin saman yhteisrekisterialueen (sairaanhoitopiirin) yksiköt näe. Esim. jos olit yksityisellä, ja lupaa ei ole annettu, niin ei niitä tietoja julkisella kukaan näe. Ja vaikka olisitkin antanut luvan, voit vaikka Omakannassa tehdä palvelutapahtumakohtaisen kiellon,
        Ja kyllä varsinkin EU-tietosuoja-asetuksen myötä ammattilaiset on niin tarkkoja, että ei niitä tietoja missään kylillä uskalleta levitellä. Se on irtisanomisen paikka jos tuollaisesta kiinni jää.


      • Anonyymi

        Lääkärit ovat monesti julkisella ja yksityisellä ammatinharjoittajina. He voivat esim. keskussairaalan kautta kirjata ja katsoa yksityisen puolen tietoja. On kokemusta työterveyden puolelta.


    • Tylya

      Omakanta ei ole luotettava, sillä sinne pääsee asiakassuhteen ulkopuoliset henkilöt kirjoittelemaan omia juttujaan ilman asiakassuhdetta. Samoin potilastiedoissa runsain mitoin virheellisyyksiä, eikä kaikkia sairauksia diagnosoida, kuten ei myöskään kerrota potilaan riskitekijöistä kuin anntuista lääkärintodistuksistakaan.

    • Anonyymi

      Todennäköisesti sukupuolipolin tiedot näkyvät terveyskeskuksessakin.

      Omakannan tiedot näkyvät aina siinä terveydenhuollon yksikössä missä ne on tehty. Tämä on hankala ja epäselvä käsite potilaalle, huonosti selitetty Omakannan sivuilla. Terveydenhuollon yksikkö jota Omakannassa tarkoitetaan on julkisella sektorilla yleensä koko SAIRAANHOITOPIIRI. Ei siis yksittäinen poliklinikka tai hammashoitola tai terveysasema tms.

      Tämä on selitetty Omakannassa huonosti ja moni joka tekee kieltoja yksittäisten käyntien kohdalle luulee että käynti ei sitten näy missään. Tosiasiassa se siis näkyy siellä omassa sh-piirissä.

      Yksityiset lääkäriasemat ovat oma terveydenhuollon yksikkönsä, esim. Mehiläisen konserni kaikkine eri asemineen muodostaa yhden "yksikön". Jos käy yksityisellä, esim. sukupuolitautiin erikoistuneella lääkärillä, niin voi ruksia Omakannassa kyseisen käynnin piiloon ja se ei näy muualla kuin kyseisessä konsernissä, esim. siis Mehiläisessä. Ei julkisella sektorilla eikä muilla yksityisillä asemilla.

      Tämä vaan tiedoksi. Ei kannata ylipäätään antaa lupaa Kannan käyttöön. Jos on luvan tullut antaneeksi sen voi perua Omakannan etusivulla. Sekään ei kuitenkaan auta tähän asiaan mistä nyt oli puhe, että näkyykö sp-polin käynti terveyskeskuksessa. Jos se on samaan sairaanhoitopiiriin kuuluva paikka kuin terveyskeskus- siis oman alueen erikoissairaanhoitoahan se varmaan on - niin se näkyy. Valitan.

      Jos ei anna ollenkaan suostumustaan kannan käyttöön tai peruu sen, niin siitä on se hyöty että ne oman alueen sh-piirin käynnit (terveyskeskus, sp-poli ja muut) eivät näy muualla maassa - muissa sairaanhoitopiireissä ja yksityisillä. Jos sen luvan Kantaan on antanut, niin kaikki näkyy ihan joka paikassa Suomessa. Ilman mitän rajotuksia.

      Tämä systeemi on huono asia ihmisen perusoikeuksien kannalta, joihin kuuluu yksityisyys. Perustuslain mukaan jokaisella on oikeus yksityiselämän suojaan. Lääkärit kävelevät tämän yli, kun ovat säätäneet Kannan. Tarttis tehdä jotain :)

    • Anonyymi

      OmaKantaan voi laittaa kieltoja ja ruksittaa käynnit joita ei halua että joka paikkaan näkyy. Tämä saattaa onnistua myös terv.keskuksen ja sukupuolipolin välillä.

      • Anonyymi

        Saman yksikön sisällä näkyvät kirjaukset. Mikään kielto ei toimi.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2003
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1725
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      58
      1629
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe