RJF auto Valkeakoski erittäin huono kokemus

jarkkolii

Ostin auton 16.12.2015 RJF autolta myyjä Jarkko Flinckiltä käytetyn A150 Mersun ajettu 142.000km. Ostohetkellä ilmoitin viasta ja RJF auton Jarkko Flinck vastasi nopeasti että syy siihen oli kun moottori juuri pesty. Uskoin häntä ja lähdin autolla kotia kohti. Kitinä ei loppunut joten vein auton tarkastettavaksi Vantaan Mekonomen huoltoon 4.2.2016 Jakopäänkopan tiiviste vuotaa öljyä moniura hihnalle. Hinta arvio jos pelkkä tiiviste vaihdetaan noin 900e ilman tietämystä että moottorissa oli paljon muutakin vikaa. RJF auto Jarkko Flinck kiistää kaiken.
Vein auton toiseen huoltopaikkaan Kauklahteen 17.2 saadakseni toisen kannan asiaan. Sama arvio, Jakopäänkopan tiiviste vuotaa öljyä moniura hihnalle aiheuttaen kitinän ja oli epäilystä jostain mahdollisesta muustakin ongelmasta, koska sinne on lisätty sinne kuulumatonta tiivistemassaa. Varovainen arvio oli 1400-1700e koska moottoria ei ole purettu. RJF auto Jarkko Flinck kiistää kaiken. Kehottaa tuoman auton Vaajakoskelle jossa hänen luottomekaanikko katsoo asiaa. Katsoin parhaakseni jonkun muun puolueettoman tutkia ongelmaa.
Moottori lopulta purettiin Tallinnassa Mersuihin erikoistuvassa korjaamossa jolla 15 vuoden kokomus vain mersuista.
Moottorin jakoketjun kotelo on rikkonut sylinterin kannentiivisteen asennusvirheen vuoksi ja sen seurauksena moottori vuotaa öljyä.
On myös tärkeää huomioida, että aikaisemmin suoritetuissa korjauksissa oli käytetty liian paljon tiivistemassaa, joka on päätynyt öljypumppuun sekä sieltä eteenpäin moottorin öljykanaviin. Tämä voi johtaa voitelujärjestelmän tukoksiin ja aiheuttaa moottorille vakavia voiteluongelmia.
Tarkemmassa tarkastuksessa myös havaittiin, että nokka-akselin ja kampiakselin keskinäinen ajoitus oli 18 astetta pielessä ja jakoketjussa oli havaittavissa merkkejä ketjun venymisestä. Tämän johdosta on välttämätöntä vaihtaa jakoketju sekä jakoketjun kiristin. Virheellinen moottorin ajoitus johti virheelliseen kampiakselin tuuletukseen ja sen johdosta moottorin ilman otto järjestelmään on päässyt öljyä.
Asianmukaisen korjauksen mahdollistamiseksi moottori on irrotettava autosta yhdessä vaihteiston ja moottorin apurungon kanssa. Vasta sen jälkeen päästään irrottamaan sylinterilohko yhdessä jakopään kotelon kanssa. Lopputulos oli 30h töitä ja muut varaosat päälle yhteensä 1700e Tallinnassa. Kuinka paljon se olisi ollut Suomessa veikkaan että lähelle 4000e.
RJF auto Jarkko Flinck lupasi hyvittää 200e vaikka asia ei heille kuulu, koska auto oli ehjä ostettaessa.
Vein asian kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn ja päätös lopulta tuli 24.1.2017
Kuluttajariitalautakunta suosittaa että RFJ auto maksaa minulle 600e
Päätös oli yksimielinen. Ei ole maksanut. EN SUOSITTELE kenellekkään asioimista RJF auton kanssa. Tulen viemään asian käräjäoikeuteen tämän katson loppuun asti.

98

11832

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uusimersualla

      Ei ota käräjäoikeus tuollaista taskuraha kiistaa käsiteltäväkseen. Kuluttajariitalautakunnan päätös on todellakin vain suositus, jota ei tarvitse noudattaa.

      Suosittelen uuden auton ostoa, mikäli takuun haluaa, mutta ilmeisesti sinunkin tapauksessa taloudelliset realiteetit estivät tämän mahdollisuuden...

    • selkeeammattilainen

      Ehkä sinun kannattaisi tuulettaa kampiakseliasi jossain muualla kuin käräjillä, säästyypähän rahat sitten seuraavaan remonttiin.

    • toinenkauppias_x

      Siis...
      "Kuluttajariitalautakunta suosittaa että RFJ auto maksaa minulle 600e
      Päätös oli yksimielinen. Ei ole maksanut. Tulen viemään asian käräjäoikeuteen tämän katson loppuun asti."
      ...lakia ja oikeutta tulkinneen kuluttajariitalautakunnankin mielestä aiheellinen "vastaantulo" olisi 600euroa, eikä siis lähellekään sinun järjetön vaatimuksesi "takuuseen".

      Se on tottakai harmillista, ettei autoliike halua tuota suositusta noudattaa, mutta kannattaako oikeutta lähteä käymään 600euron tähden? No, ilmeisesti "kannattaa", kun niin aiot tehdä. Onnea vaan...

    • hyvinsemenee

      Tottakai kannattaa. Oikeus on varmasti jo olevan päätöksen kannalla ja liike häviää varmasti ja maksaa kulut. Ei mitään epäselvää.
      Ota autoasioihin erikoistunut juristi niin tietää mistä puhutaan.

      • Anonyymi

        sno-x merkkisessä paketissa tullut startti rele sisäslsi paikannin laitteen. En tiedä onko paketti vaihdettu itse relessä ei merkintöjä. Onko maahantuoja myyjä vapaamurai ja pakotettu olemaan mukana suunitelussa murhassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        sno-x merkkisessä paketissa tullut startti rele sisäslsi paikannin laitteen. En tiedä onko paketti vaihdettu itse relessä ei merkintöjä. Onko maahantuoja myyjä vapaamurai ja pakotettu olemaan mukana suunitelussa murhassa.

        ????


    • HetkinenVaan

      Hieman jättäisin nyt tilaa sillekin, että kuulimme vain yhden osapuolen tarinan tapahtuneesta...

      Lisäksi autoliike on kertonut tutkivansa auton, mutta ostaja ei ole liikkeelle antanut tätä mahdollisuutta. Myyjäliikkeen ensisijainen vastuu on vikojen korjaus.

      En ihmettele että korvauksia ei ole maksettu.

      Auton ostajankin toiminta on hieman erikoista, jos tiedossa on että autossa on vika, niin miksi se piti mennä ostamaan?

      Lisäksi hänen tulisi myös ymmärtää että 140tkm ajettu auto on käytetty, eikä enää uudenveroinen. Sen elinkaareen mahtuu kaikenlaista kulumaa, väärää käyttöä, väärää huoltoa jne.

      Autoliikkeellä on tottakai jonkinlainen vastuu myymistään autoista. Myytävien autojen tulisi olla ikää / kilometrejä vastaavassa kunnossa. Eiköhän tuo ole ollut ihan just sellainen mitä 140tkm ajettu voi olla.

      Onnea oikeuteen.

      • Moottorivika

        Käräjäoikeuden tulee muuten ottaa kaikki asiat käsittelyyn, olkoon rahallinen arvo vaikka 1 euron. Autoliikkeellä on vastuu ajoneuvon kunnosta siinä määrin kuin sen voi olettaa olevan annettujen tietojen perusteella. Myös piilevät viat kuuluvat vastuuseen. Korjauksesta ei saa aiheutua kuluja kuluttaja-asiakkaalle, ei aiheuttaa kohtuutonta haittaa tai viivyttelyä.

        Mikäli autoliike ei korjaa vikaa, joka ilmenee kohtuullisessa ajassa, eikä johdu normaalien kuluvien osien vaihdosta, asiakas voi tarkistuttaa vian ja korjauttaa sen autoliikkeen laskuun. Toki tulee olla varma, että on oikeassa. Asiakas voi vaatia kaupan purkua, pidättää osan maksusta, kääntyä kuluttajariitalautakunnan puoleen tai suoraan käräjäoikeuteen. Kotivakuutuksen oikeusturva tai varallisuuden perusteella myönnettävä oikeusapu ovat taloudellisena tukena.

        Asiakkaan ei pidä tyytyä autoliikkeiden vastauksiin, kun kuluttajansuojalaki mahdollistaa muunlaisen menettelyn: ulosotto ja konkurssiin hakeminen ovat myös mahdollisia oikeuden päätöksen jälkeen. Myös tutkintapyyntö ja rikosoikeudellinen prosessi on mahdollinen petosnimikkeellä.

        Tämä autoliike tuntuu tekevän iloisesti autokauppoja luottaen kuluttajien tietämättömyyteen ja tyytymiseen asiain tilaan ja väittää kirkkain silmin, ettei asiaa ole reklamoitu tai annettu tilaisuutta todeta tai korjata vikaa. Tuttu katsastusmies iskee paperiin leiman, olkoon kosla millainen tahansa. "Luottokorjaamo" toteaa vian ja "korjaa". Tähän ei tarvitse tyytyä.

        Rohkeasti asiaa eteenpäin, kysymyksessä on usein suuri summa, joka näin menee petosmiesten kukkaroon.


    • Mansenkauppias

      Edellinen käyttäjä joka on tuonut auton vaihdossa on jättänyt kertomatta pari asiaa piilevät viat ja pessyt kätensä aivan joka päivästä paskaa minkä myyjä saa niskoilleen tuskin liikkeesä rikkovat autot ennen myyntiä vai?

    • okpp

      Häviät 100-0 takuuvarmasti ja kulut on n. 20 000€ ja mitä liike vaatii nimensä lokaamisesta, vanha auto käsitellään aiempien päätösten valossa aina, ostajan täytyy tietää valossa, no tulee kokemusta pojalle oikeasta ja väärästä, krl:ta on aina ostajan puolella, ko katsoo kokonaisuutta ja oikeaa oikeutta.

      • toinenkauppias_x

        ...sieltähän oli KRL:stä jo suositus saatu: 600euroa.
        Itse vikahan on n.200euron tiiviste, jonka vuotaminen on vanhassa autossa "normaalia kulumista" ja liikkeen tarjoama 200euroa perustuu varmastikin tähän osan hintaan; "maksamme osan, asiakas vaihtotyön" -tyylinen sovittelu?

        Siitä 200euroa-600euroa summasta käsittääkseni aloittaja lähtee "sotimaan" ja sen "sodan" järkevyyden kyseenalaistin ja samalla toki ihmettelin, miksi ei liike ole tuota noudattanut. Voi toki heilläkin tähän olla ihan perustellut syynsä, kuten tuossa joku viittasikin "kuulimme vain yhden osapuolen tarinan tapahtuneesta..."
        Jos ja aloittajan tekstin perusteella _kun_ kyseessä on erityisen valitusherkkä "minä kyllä tiedän oikeuteni" -asiakas, jonka mielestä autossa oli "takuu", niin voi hyvinkin olla että liike on vittuunnuksissaan päättänyt olla korvaamatta vinkujalle euroakaan ja katsoa vaikka oikeuden päätökseen asti, montako satasta oikeasti joutuvat hyvittämään.

        Kuten sanoin aloittajallekin, niin onnea oikeuteen myös kyseiselle autoliikkeelle. Itse kuitenkin pidän tällaisia "satasten juttuja" molemmin puolin ihan aasin toimintana ja oikeuslaitoksen turhana rasittamisena.


    • ÄLÄHUOLI

      Terve Jarkko Liimatainen Virtual Design Rendering Oy! Sain toki s postisi jossa kerroit että tällainen päätös on kuluttujariitalautakunnasta tullut. Samassa viestissä sanoit että jos maksua ei ole suoritettu 17.2 mennessä, viet asian käräjäoikeuden ratkaistavaksi. Jos ja kun tällainen päätös tulee meillekkin, varmasti maksamme summan tilillesi hetimiten, älä huoli! Tällä hetkellä olemme viestisi varassa kun päätös ei ole vielä meille tullut. Sehän tulee kirjattuna kirjeenä jossainkohtaa myös meille! Hienoa että tapasi hoitaa asioita on näinkin fiksu.
      Nimeni muuten kirjoitetaan yhdellä k kirjaimella.

      T : Jarko F, RJF

      • homma.hoidossa.com

        Homma siis hoidossa!
        "Jos ja kun tällainen päätös tulee meillekkin, varmasti maksamme summan tilillesi hetimiten, älä huoli! "

        ...eli aloitus on kuin onkin asiaton solvaus, jossa autoliike ja jopa liikkeen edustaja katsottiin oikeudenmukaiseksi nimeltä mainita. Hyvä, että liikkeen edustaja "bongasi" tämän paskansuollon tältä palstalta ja julkisti myös kuspää asiakkaan tiedot. Näin se on tasapuolista molemmille ja voidaan myös valittajan "taustoja" hahmottaa!


      • enihmettele
        homma.hoidossa.com kirjoitti:

        Homma siis hoidossa!
        "Jos ja kun tällainen päätös tulee meillekkin, varmasti maksamme summan tilillesi hetimiten, älä huoli! "

        ...eli aloitus on kuin onkin asiaton solvaus, jossa autoliike ja jopa liikkeen edustaja katsottiin oikeudenmukaiseksi nimeltä mainita. Hyvä, että liikkeen edustaja "bongasi" tämän paskansuollon tältä palstalta ja julkisti myös kuspää asiakkaan tiedot. Näin se on tasapuolista molemmille ja voidaan myös valittajan "taustoja" hahmottaa!

        Ja kun vilkasee tuosta yhden kirjoituksen linkistä, aloittajan yhtiön taloustilanteen, näkeekin aivan selvästi mikä on "itkun" perimmäinen syy.


      • Anonyymi

        Jarko, mene töihin.. Vieläkö uhkailet ihmisiä aseella? Vieläkö pillerikauppa käy?


    • TulipaMieleen

      "Asianmukaisen korjauksen mahdollistamiseksi moottori on irrotettava autosta yhdessä vaihteiston ja moottorin apurungon kanssa. "

      Tuossa A-mersussa on moottori rakennettu sillä tavalla, että jopa starttimoottorin vaihtaminen vaatii moottorin irrottamisen autosta. Voimakkaasti kallistettu moottori on puolittain auton alla.

      http://www.aclassinfo.co.uk/W168/A160 cut away engine.JPG

      Jos / kun tuollaiseen toteutukseen joutuu tekemään mitään korjauksia, se maksaa aina enemmän kuin ns perinteisin tavoin toteutetussa ratkaisussa.

      Tuollaista ei oikeastaan kenenkään kannata ostaa. Korjaukset maksaa sen verran paljon että normaaliauton ylläpito jää merkittävästi halvemmaksi. Vielä kun kyseistä mallia käsittelevällä sivulla kerrottiin että jakoketjun katkeamiset on hyvin tyypillisiä ongelmia, joiden seurauksena auto menee usein romuksi, en näe mitään hyviä perusteluita ostaa tuollaista.

    • Jauholakki80

      Kyllä on ihme piipitystä asiasta jossa auton ostaja kirjoittaa sontaa oletuksella että autoliike on jättänyt maksamatta jotain. Mielestäni tuollaisen A-mallin neiti Mersun ostaja joka selvästikin on rahaton niin kannattaisi ottaa selvää kuluttajariitalautakunnasta ovatko he toimittaneet asiasta päätöksen kyseiselle liikkeelle ennen kuin lähtee rahapulassaan lokaamaan yksityisyrittäjää.
      Suosittelen nyt tuohon pahaan oloon minkä auton korjauskustannukset ovat aiheuttaneet niin kun korvaukset näemmä tulet saamaan niin ostamaan muutaman metrin mekkokangasta, lumenen luomiväriä ja huulipunaa jotka käyvät sävyltään yhteen tuollaiseen söpöön pikku mersuun.
      On meitä joka lähtöön, huhhuh!

    • toinenkauppias_x

      Huhhuh...?!?
      "Kehottaa tuoman auton Vaajakoskelle jossa hänen luottomekaanikko katsoo asiaa. Katsoin parhaakseni jonkun muun puolueettoman tutkia ongelmaa.
      Moottori lopulta purettiin Tallinnassa..."

      => Miten voit noin TÖRKEÄSTI SIVUUTTAA myyjäliikkeen OIKEUDEN itse todeta vika, jos sellainen on ja jos sellaisen kunnostukseen kuitenkin VAADIT liikettä osallistumaan!?!?! Absoluuttisen törkeätä toimintaa sinulta Jarkko (nimi oletus yllä vastineesta)!

      "Lopputulos oli 30h töitä ja muut varaosat päälle yhteensä 1700e Tallinnassa. Kuinka paljon se olisi ollut Suomessa veikkaan että lähelle 4000e."

      => Kuinka paljon se olisi maksanut LIIKKEEN VALITSEMASSA (laillinen oikeus olisi ollut liikkeen osoittaa korjauspaikka!) korjaamissa? Vaikkaan että tonnin, joten 200euron liikkeen osallistuminen oli ihan oikeansuuntainen, sinäkin olisit selvinnyt halvemmalla kuin nyt ja saanut tämän mielipahan pois päiväjärjestyksestä parissa kk:ssa kun nyt menee pari vuotta ja mielipaha jää kuitenkin.

      Oli miten oli, tulen mielenkiinnosta seuraamaan miten sinulle Jarkko käy, kyseiselle autoliikkeellehän tässä kävi ja tulee käymään jatkotoimissakin ihan hyvin, sinusta Jarkko yritystoimintoinesi (oletus yllä sanotusta) en ole ihan niin varma.

    • alamäessä_vituttaa.com
      • Menkääköyhättöihin

        Omavaraisuusaste ratkaisee enemmän kuin yhden vuoden tappio, eipä näytä mitään hätää olevan.


      • ddd.ddd
        Menkääköyhättöihin kirjoitti:

        Omavaraisuusaste ratkaisee enemmän kuin yhden vuoden tappio, eipä näytä mitään hätää olevan.

        ...ja sinustako 29% omavaraisuusaste on ihan ok? Minusta ei ole.


      • kaksysiköhyvä
        ddd.ddd kirjoitti:

        ...ja sinustako 29% omavaraisuusaste on ihan ok? Minusta ei ole.

        Omavaraisuusasteen viitearvot:

        Erinomainen: yli 50 %
        Hyvä: 35 – 50 %
        Tyydyttävä: 25 – 35 %
        Välttävä: 15 – 25 %
        Heikko: alle 15 %


      • BuuhaaBeetee
        ddd.ddd kirjoitti:

        ...ja sinustako 29% omavaraisuusaste on ihan ok? Minusta ei ole.

        Ja sitten perusteluita? Mitä ongelmia on tiedossa ja voiko omavaraisuusasteeseen vaikuttaa suunnittelulla?


      • PaksuHaba
        BuuhaaBeetee kirjoitti:

        Ja sitten perusteluita? Mitä ongelmia on tiedossa ja voiko omavaraisuusasteeseen vaikuttaa suunnittelulla?

        Pullistelette osaamistasoanne esille, vaikka mitään faktoja ei ole tiedossa. Sarvet kalisee vaikka naarasta ei ole lähimaillakaan.

        Testosteronia ilmassa. Se on kevät.


      • ddd.ddd
        BuuhaaBeetee kirjoitti:

        Ja sitten perusteluita? Mitä ongelmia on tiedossa ja voiko omavaraisuusasteeseen vaikuttaa suunnittelulla?

        Perustelut:
        Kuten yllä joku summasikin, 29% omavaraisuusaste ei ole hyvä. Tämä on fakta.

        Lisäksi -1900% liiketoiminnan tuloslasku antaa viitteitä ongelmista, kuin myös -2300% liikevoiton aleneminen kertoo karusti, että jotain on menossa huonoon suuntaan ja kuten yllä todettua; saattaa hyvinkin vaikuttaa "itkuherkkyyteen" ja omien ongelmien sysäämiseen muiden syyksi ja maksettavaksi. Kuten tässä taisi päästä käymään...


    • voividdu

      Paskoja vehkeitä ei pidä mennä ostelee, vain laadukas riittää meille!

    • KäytettyOnKäytetty

      Harvemmin se virhevastuu niin toimii, että korjautetaan auto ja sitten mennään pullistellen lyömään laskua myyjän kouraan.

      Tuossakin myyjä tarjoutui tutkituttamaan auton, ei kelvannut.

      • ddd.ddd

        Virhevastuu ei KOSKAAN toimi niin... kuten ei tässäkään tapauksessa tietenkään toiminut ja siitäkös aloittaja mielensäpahoittajaksi muuntui.


      • Evernewer

        Koska tuon hintaisissa ei virhevastuulla ole mitään käytännön merkitystä, niin osta yksityiseltä ja korjaa auto autoliikkeen osuudella saat valmiiksi korjatun auton samaan rahaan.
        Autoliike on aina voittoa tai ainakin sitä yrittävä tekevä yritys, joka ei myöskään harrasta hyväntekeväisyyttä, ei nyt eikä koskaan. Osta aina edullisesti yksityiseltä ja pidä pieni puskuri korjausrahaa tallessa.


      • ddd.ddd
        Evernewer kirjoitti:

        Koska tuon hintaisissa ei virhevastuulla ole mitään käytännön merkitystä, niin osta yksityiseltä ja korjaa auto autoliikkeen osuudella saat valmiiksi korjatun auton samaan rahaan.
        Autoliike on aina voittoa tai ainakin sitä yrittävä tekevä yritys, joka ei myöskään harrasta hyväntekeväisyyttä, ei nyt eikä koskaan. Osta aina edullisesti yksityiseltä ja pidä pieni puskuri korjausrahaa tallessa.

        ?
        "Koska tuon hintaisissa ei virhevastuulla ole mitään käytännön merkitystä..."

        Olihan tuossa 600euron merkitys. Lopeta paskan puhuminen.


      • JobbariMulkero
        ddd.ddd kirjoitti:

        Virhevastuu ei KOSKAAN toimi niin... kuten ei tässäkään tapauksessa tietenkään toiminut ja siitäkös aloittaja mielensäpahoittajaksi muuntui.

        Seisooko nyt, kun pääsit pullistelemaan?


      • Pelkääbaskaatulee
        ddd.ddd kirjoitti:

        ?
        "Koska tuon hintaisissa ei virhevastuulla ole mitään käytännön merkitystä..."

        Olihan tuossa 600euron merkitys. Lopeta paskan puhuminen.

        Paskan puhuminen? Niin, sinultahan se sujuu luonnostaan? Hengityksesi ainakin haisee aivan paskalle?


      • ddd.ddd
        Pelkääbaskaatulee kirjoitti:

        Paskan puhuminen? Niin, sinultahan se sujuu luonnostaan? Hengityksesi ainakin haisee aivan paskalle?

        Niin juuri: paskan puhuminen.
        Vai miten tulkitset itse tämän dilemman muuksi kuin paskan puhumiseksi:

        "Kuluttajariitalautakunta suosittaa että RFJ auto maksaa minulle 600e
        Päätös oli yksimielinen."

        Ja sinä paskaa puhuen väität:
        "Koska tuon hintaisissa ei virhevastuulla ole mitään käytännön merkitystä..."

        Minun mielestäni 600euroa on kohtuullisen paljon rahaa, ainakaan se ei ole täysin merkityksetön rahasumma, kuten sinä paskaa puhuen väitit.

        Minulta toki sujuu, kiitos huolissaan olostasi, monikin asia ihan luonnostaan. Esimerkiksi hampaiden pesu, joten hengitykseni on aina pastillinraikas! Väärän tiedon levittely, toisin sanoen paskan puhuminen, ei suju oikein millään... ei luonnostaan eikä kovin helposti edes väkisin vääntämällä, kun olen kuitenkin saanut sellaisen kasvatuksen että paskan puhumisella ja valehtelulla ei elämässä pärjää. Suosittelen sinullekin edes vähentämään paskan puhumista, voit iloisesti yllättyä.


      • Bbooomm

        Paskaa tuntuu tulevan ulos suu ruskeana. Kerroppas ruskeasuu paljonko 6000 autosta jää liikkeelle voittoa kaikkien kulujen jälkeen 1000-1500? Et varmaankaan uskalla muuta sanoa kuin ympäripyöreitä ruskeavanaisia paskanpuhujan sanoja ja änkyttää asian vierestä? siihen luonteesi riittää? ei suoraselkäiseen totuuteen? Jos ostan liikkeen 6000 euron auton 4500-5000 eurolla yksityiseltä jää vielä korjausrahaa ihan hyvin yli, eikä tarvitse haistella karmeaa löyhkää jota pulppuaa joka sanalla ihrapalleron suusta.


      • todellisuusonkarua
        Bbooomm kirjoitti:

        Paskaa tuntuu tulevan ulos suu ruskeana. Kerroppas ruskeasuu paljonko 6000 autosta jää liikkeelle voittoa kaikkien kulujen jälkeen 1000-1500? Et varmaankaan uskalla muuta sanoa kuin ympäripyöreitä ruskeavanaisia paskanpuhujan sanoja ja änkyttää asian vierestä? siihen luonteesi riittää? ei suoraselkäiseen totuuteen? Jos ostan liikkeen 6000 euron auton 4500-5000 eurolla yksityiseltä jää vielä korjausrahaa ihan hyvin yli, eikä tarvitse haistella karmeaa löyhkää jota pulppuaa joka sanalla ihrapalleron suusta.

        Sellaisesta autosta, josta liike pyytää 6000,-, yksityiset pyytää 7-8000 ja yleensä autossa on yli 6000,- loppuvelkaa.


      • etteivaan
        Bbooomm kirjoitti:

        Paskaa tuntuu tulevan ulos suu ruskeana. Kerroppas ruskeasuu paljonko 6000 autosta jää liikkeelle voittoa kaikkien kulujen jälkeen 1000-1500? Et varmaankaan uskalla muuta sanoa kuin ympäripyöreitä ruskeavanaisia paskanpuhujan sanoja ja änkyttää asian vierestä? siihen luonteesi riittää? ei suoraselkäiseen totuuteen? Jos ostan liikkeen 6000 euron auton 4500-5000 eurolla yksityiseltä jää vielä korjausrahaa ihan hyvin yli, eikä tarvitse haistella karmeaa löyhkää jota pulppuaa joka sanalla ihrapalleron suusta.

        Onpa ihmisillä paha olla elämänsä kanssa.

        Täällähän se on helppo levitellä koko kansan nähtäväksi kun kukaan ei tunnista.
        Muistakaa öykkäröidä liikenteen seassa myös, se on kovin suosittua puuhastelua kaltaisillenne pahoinvoiville.


    • riitely.ei.innosta

      Olin lähdössä Akaasta Koskiin autokaupoille, markkinoin peruskoulutuksen Koskissa aikoinaan saaneena suunta muuttui Tampereelle.

      • täytyypäperua

        Minä taasen meinasin antaa taloni suunnittelun Virtual Design Rendering Oy:n tehtäväksi, mutta onkin syytä tarkistaa suunnitelmaa.


    • Hesanjobbarionhuono

      Ei jobbariliikkeistä kannata mitään ostaa. Aina tulee kusetetuksi.

    • HUOLIOLITURHAA

      Saimme vihdoin kuluttajariitalautakunnan päätöksen meillekkin. Päätöksessä suositeltu 600e on maksettu asiakkaalle. Päätöshän nojasi täysin asiakkaan kertomukseen asiasta. Meille ei annettu mahdollisuutta autoa tutkia vaikka sitä pyysimme. Mutta loppu hyvin, toivottavasti kaikki hyvin.

      T Jarko RJF

      • Jakeni

        Voehan bärce....mitä skeidaa koko show!!!


      • toinenkauppias_

        Nonnih.
        "Päätöksessä suositeltu 600e on maksettu asiakkaalle. Päätöshän nojasi täysin asiakkaan kertomukseen asiasta. Meille ei annettu mahdollisuutta autoa tutkia vaikka sitä pyysimme."

        Ja vaikka toimittekin omasta puolestanne kuten virhevastuuasioissa laki määrää, tämä mielensäpahoittaja aloitti liikettänne ja sinua Jarko henkilökohtaisesti herjaavan keskustelun. Ihmetellä täytyy, kun jäljempänä vielä selvisi, että aloittaja itsekin on yrittäjä!? Todellakin; kunnon skeidaa koko show ja show:n pellenä hääräsi mr Liimatainen.
        Ymmärtääköhän edes hävetä?


      • selvästinäkee
        toinenkauppias_ kirjoitti:

        Nonnih.
        "Päätöksessä suositeltu 600e on maksettu asiakkaalle. Päätöshän nojasi täysin asiakkaan kertomukseen asiasta. Meille ei annettu mahdollisuutta autoa tutkia vaikka sitä pyysimme."

        Ja vaikka toimittekin omasta puolestanne kuten virhevastuuasioissa laki määrää, tämä mielensäpahoittaja aloitti liikettänne ja sinua Jarko henkilökohtaisesti herjaavan keskustelun. Ihmetellä täytyy, kun jäljempänä vielä selvisi, että aloittaja itsekin on yrittäjä!? Todellakin; kunnon skeidaa koko show ja show:n pellenä hääräsi mr Liimatainen.
        Ymmärtääköhän edes hävetä?

        Vilkaisitko tuosta ylempänä olevasta linkistä, miten "tuloksekkaasti" mr Liimatainen liiketoimintaansa on hoitanut? Siitähän on suoraan luettavissa, mistä mr liimataisen itkuherkkyys johtuu.


      • toinenkauppias_
        selvästinäkee kirjoitti:

        Vilkaisitko tuosta ylempänä olevasta linkistä, miten "tuloksekkaasti" mr Liimatainen liiketoimintaansa on hoitanut? Siitähän on suoraan luettavissa, mistä mr liimataisen itkuherkkyys johtuu.

        Toki vilkaisin... ja tokihan ne on "vaan numeroita", mutta melkoisia miinus-% on saanut osakseen. Syystä tai toisesta ja tottahan se on, että kun omalla tyhjällä lompakolla hieroo otsaansa niin oman autonsa korjauksen maksajaksi helpostikin hakee maksajaa jostain muualta. Siltikin, tuntuu "pahalta" että toinen yrittäjä yrittää teloa toisen yrittäjän elantoa keskustelupalstoilla nimeltä yrittäjänkin mainiten paskaa levittelemällä. Ja ihan syyttä, kuten tässä on julki tulotu.


    • Sunkokemus

      300€ myydää 3000€ kannattaa Liike kiini

      • vapausvalita

        Tee itse perässä, muuta 300 kolmeksituhanneksi niin et ehdi täällä häpeen ja jännitteleen masentuneisuuttasi kateellisena.......


      • Sunkokemus

        Vapaus valita! Ole Hilja Prk...


    • Kujv

      Jarkot haistakaa paska molemmat.

    • Onhanseniinettä

      Tämä autokauppa jatkaa samaa touhua edelleen, pakoilee vastuuta nyt toisessa tapauksessa!

      • vaietköuskalla

        Kerro toki enemmän.


      • Liikkeeseenyhteyttä

        Höpö höpö paska puhetta. Otappas yhteyttä liikkeeseen äläkä täällä sössötä paskaa.


    • korkkaajo

      Ei sinun omaa autoasi kukaan puolestasi maksa tai korjaa, vastuu on aina omistajalla, ei arvon autoliikkeet ole mitään Pelastusarmeijoita jotka holhoo kokomaailman rikkinäisiä autoja, koita nyt hyvä lapsi käsittää sekin asia.
      Korjauta tai korjaa itse romusi niin se vain aina menee, kaikki muu on omaa mielikuvitustasi, paina se visusti mieleesi mäysti.

    • BMW-moottorivika

      Taitavat muuten olla useat kommentit RJF-auton Jarkon (yhdellä k-kirjaimella) tai "kollegansa" kirjoittamia. Perustellusta asiasta saa ja pitää reklamoida. Jolleivat asiakkaat sitä tee, taskusta taskuun -autokauppiaat eivät koskaan opi ottamaan lainmukaista vastuuta kauppatavaarastaan.

    • Yhdenautonostin

      Ihan vitun kusettajia koko pulju! Älkää ihmiset tehkö sitä virhettä että teette kauppaa tän kusipään kanssa. Rekisteriotteesta nyppästy korjauskehotus lappu pois. Koneessa ei tippakaan öljyä ja ilmoituksessa lukeneista varusteista ei ollut puoliakaan 😂

      • Kysyjä172

        Mitähän varusteita jäi puuttumaan?
        Kai olit asiasta yhteydessä kuluttajaneuvontaan?
        Kannataa muuten koeajolla tutkia että löytyykö koneesta öljyä ja että listatut varusteet myös löytyy autosta, se kun vähän on myös koeajon tarkoitus.


      • Paveli62
        Kysyjä172 kirjoitti:

        Mitähän varusteita jäi puuttumaan?
        Kai olit asiasta yhteydessä kuluttajaneuvontaan?
        Kannataa muuten koeajolla tutkia että löytyykö koneesta öljyä ja että listatut varusteet myös löytyy autosta, se kun vähän on myös koeajon tarkoitus.

        Meinaatko että liike saa yrittää kusettaa ja on asiakkaan vika jos ei huomaa jotain puuttuvan?


      • Kyllästynytpölvästeihin
        Kysyjä172 kirjoitti:

        Mitähän varusteita jäi puuttumaan?
        Kai olit asiasta yhteydessä kuluttajaneuvontaan?
        Kannataa muuten koeajolla tutkia että löytyykö koneesta öljyä ja että listatut varusteet myös löytyy autosta, se kun vähän on myös koeajon tarkoitus.

        Tämä on RJF Auton myyjän (Hannun) vastaus päätellen siitä ettei kysyjä ymmärrä mitään vastuunkantamisesta. Koeajon tarkoitus on KOEAJAA, pölvästi.
        ERI ASIA JOS OSTAA YKSITYISELTÄ, pölvästi


      • OSTAJALLA_VELVOLLISUUS
        Kyllästynytpölvästeihin kirjoitti:

        Tämä on RJF Auton myyjän (Hannun) vastaus päätellen siitä ettei kysyjä ymmärrä mitään vastuunkantamisesta. Koeajon tarkoitus on KOEAJAA, pölvästi.
        ERI ASIA JOS OSTAA YKSITYISELTÄ, pölvästi

        Koeajon tarkoitus on koeajamalla tarkastaa auto ja sen ominaisuudet ja todeta viat, jos niitä on.
        Kuluttajavalituslautakunnan esittelijä Veli-Matti Mäki-Fränti kertoo:

        http://www.ts.fi/teemat/auto ja liikenne/1074123620/Kaytetyt autot tyollistavat kuluttajaviranomaisia

        "Käytettyjen autojen kaupassa myös ostajalla on vastuunsa. Ohjeiden mukaan käytetty auto kannattaa aina koeajaa huolellisesti, kuunnella käyntiääntä, tarkkailla pakokaasua ja testata kaikki hallintalaitteet.
        Jo voimassa oleva kauppalakikin edellyttää, että ostaja aina itse kohtuullisella tavalla tarkistaa kaupan kohteena olevan auton. Lain mukaan ostaja ei voi vedota virheeseen, josta tämän voidaan olettaa tienneen kaupan yhteydessä."

        "Jotkut pitävät virhevastuuta jonkinlaisena takuuna, mitä se ei ole. Monet sekoittavat myös virheen ja vian keskenään, Mäki-Fränti kuvaa. Kuluttajasuojalaki ottaakin huomioon myös myyjän oikeudet, esimerkiksi virhevastuuseen vetoavan valittajan on itse pystyttävä osoittamaan kaupassa tapahtunut selkeä virhe. "


    • hönö100

      Muuta sinne Tallinnaan pysyvästi

    • idiootit

      Onneks tuli googletettua tää putiikki.. Piti lähtee katsomaan paria autoa, mutta tälläsiltä pelleiltä ei tarvi ostaa mitään. Kehtaatte täällä vielä vääntää asiasta ku pikkulapset ja kirjotella anonyymisti muka.
      Haistakaa vittu, paskahan siellä haiseekin jo.

      • perseaukisetmöyryää

        Perseaukinen ei osta yhtään mitään, yhtään mistään. On se vaan lempeätä täällä suomessa, kun sosiaalitoimi maksaa teille köyhille netitkin, no toisaalta hyvä, jos netistä kaltaistenne perseaukisten rutinaa luettuanne, päätätte jonkun yrittäjän päivän pelastaa, kun ette mene tyhmiä kyselemään ja asiakaskahveja juomaan.


    • Kiertäkää

      Puljussa ei yhtään kunnollista ehjää autoa
      Täyttä kusetusta koko homma tää on kunnon JOBBARI
      Autovahinkokeskuksellakin ehjemmät tuotteet

    • Rokkokk

      Täys sutki koko jätkä. Älkää kukaan ikinä erehtykö ostamaan autoa tästä liikkeestä. Kiistää kaiken, vitkuttelee, ei ota mitään kantaa. Lopuksi maksoi korjauksesta tonnin kun aikaa oli mennyt vuosi. Kuluttajalautakunta ja lakimies selvitteli asiaamme. Pataan tulee ku kohdataan!

      • Anonyymi

        Aattelit ottaa vielä kaupan päälle nenään,, ei hyvin sullakaan pyyhi.


    • RJF-Auto

      RJF auto myy parhaat kunnostetut autot.

    • Seeya

      Just tänään selvis et ostamani auton kilometrejä on ruuvattu yli 70tkm alaspäin. Käyn ensi viikolla merkkiliikkeessä vahvistamassa toiselta asiantuntijalta että asia todella on näin. Käräjät tulee aivan varmasti.

    • Huijattu

      Suomen sutkein autoliike! Poliisin pitäs tehdä jotain? Liiketoimintakielto rosvoille!

      • kerrotokilisää

        No mitenkäs sinua huijattiin? Vai oletko sinä sittenkin vain takuu-uskovainen pöljäke?


    • kädetönautonkorjaaja

      Aika hullu viestiketju. Rahaton valittaa halpisautosta. Ei pitäisi koskaan laittaa myyjää nimeltä juttuun, kun tämä silloin joutuu aiheetta huonoon maineeseen. Vain raukat toimivat näin tarkoituksellaan vahingoittaa liikkeen toimintaa.

    • konkurssihäämöttää

      Vieläköhän suurissa talousvaikeuksissa oleva (selkosuomeksi PA) ja ilmeisen ammattitaidoton Virtual Design Rendering Oy on pystyssä?? RJF-auto toimii edelleen hyvin ja takoo rahaa.

    • meitsitäällähei

      Kyllä myös minä olen tätä puljua vastaan. Älkää ostako sieltä mitään!! Minulla on myös juttu menossa kuluttajariitalautakunnassa ja asianajajalla. Kaikki merkit on meidän suuntaan suotuisimmat tällä hetkellä. Kerron teille kuinka käy jahka saadaan päätös aikaiseksi!

      • Jeppistä

        Miten kävi?


    • Paskaostos

      Ei olla näköjään ainoita joilla ongelmia tän firman kanssa....

      • paskapulju

        Joo, kaikilla meillä Virtual Design Rendering Oy:n asiakkailla on ongelmia, mikään ei toimi ja tapahdu niinkuin luvataan.


      • Anonyymi

        Juu ei tosiaankaan, mäkin ostin kerran sieltä auton, Toyotan jolla oli 392 000 ajettu. 3kk päästä menikäsijarruvaijeri ihan jumiin ja siitä syystä alkoi jarrut kuumaan ja tuoksahti, mihinköhän mun pitäs ottaa yhteyttä tästä asiasta?


    • RJF-auto

      RJF.Paras autoliike.Kantaa vastuun myydyistä autoista,

    • Terwq

      Voi kun on paskaa piha täynnä, eihän noita voi oikeesti kukaan edes ajatella ostavansa.
      Jos ostaa on jo vika ostajassa ei myyjässä

      • Anonyymi

        Tuloksen perusteella taitaa kauppa käydä


    • kaikkionpaskaapaitsikusi

      RJF-auto myy paskat vaihdokit, joita oikeat autoliikkeet ei suostu ottamaan edes myyntiin.

    • NäinTaas

      Harmi että tämä ketju löytyi vasta ostotapahtuman jälkeen. (Kuluttajariitalautakunnasta eteenpäin)

      • Anonyymi

        Onkohan sullakin venttiilinhattu puuttunut ostamastasi autosta. Vai peräti tullut oikeen vikaa 10 vuotta vanhaan 200tkm ajettuun autoon?


    • Pohjakuvamies

      Taitaa CubiCasa Oy mennä konkurssiin kun ytj:n mukaan Maksamatonta verovelkaa on vähintään 10 000 euroa.

      • huonostikävi

        Saatana, laskivatko ne mr. Liimataisen sorkkimaan liiketoimintaa.


    • Anonyymi

      RJF autosta ei nyt kovinkaan hyvää kokemusta itsellänikään. Autoa noutaessani toisia avaimia ei löytynyt kun luovuttaja oli eri kuin myyjä. Ei ole kuulunut tähän päivään mennessä. Se että tankki oli tyhjä nostatti hieman kulmia mutta sitten se riemu ratkesi:
      Myyjä oli hyvin tietoinen että haen autoa 150 km päästä ja noin 60 km kohdalla Jeepin öljyvalo alkoi vilkkua. Ei muuta kuin tienposkeen ja toteamaan että öljytikku jäi täysin kuivaksi ja jäähdytysnestettä näkyi olevan juuri sen verran että tunnisti värin! Auton piti olla täysin kunnossa tottakai ja perushuollettu !! Siinä sitä sitten oltiin! Onneksi naapuri joka oli ollut mukana kääntyi takaisin ja niin lähdettiin öljyä ostelemaan sekä jäähdytysnestettä ja vettä! Kun soitin myyjälle asiasta niin hän kuittasi sen sanomalla että kun noi tossa pihassa makaa niin sakkiahan niissä kaikki litkut....!!!! Perushuolletussa myyntiautossa!!!????
      Lupasin palata asiaan maanantaina. No, epäilykset kun heräsivät niin vein auton heti maanantaina merkkihuoltojen ja halusin tarkastuttaa oliko kaikki muu kunnossa..
      33 vikailmoitusta!!!! Suurin osa onneksi nollaamista mutta kaikki hehkut loppu, vasen etupyörän koiranluu löysällä, öljysuodatin, mootorinilmansuodatin ihan kuralla... kun ilmoitin tästä niin vastaus oli että kyllä vaihtoautoon suositellaan aina öljynvahtoa jne ja pyysivät että laitan Jarkolle ( omistaja) viestiä sähköpostitse kun he eivät voi päättää mitä tehdään.....
      Tähän päivään mennessä eli tästä on nyt 4 kk en ole saanut mitään vastausta. En edes pahoittelua.
      Joten kun ostat sieltä auton niin kannattaa tarkastaa öljyt sun muut ennen kotimatkaa..

      • Anonyymi

        290tkm ajettu jeeppi ei ole uudenveroinen.

        Liike oli vaihtanut jo laturin, alatukivarren, iskunvaimentimen ja pyöränlaakerin. Joku muu oli jo aiemmin vaihtanut turboahtimen ja taka-akselin (!!)

        Nämä tiedot kertovat ainakin minulle sen, että auto on paljon ajettu, siihen on vaihdettu paljon osia, eikä se osien vaihtaminen tuohon lopu.

        Osien vaihtaminen on siis jatkunut odotetusti, joten mikään ei pitäisi tulla yllätyksenä.

        Ehkäpä autoliike ei ole kertonut ihan kaikkea autosta, mutta jos auton olemus kertoo jo karua faktaa, täytyy olettaa että ostajakin huomaa asioita itse.

        Ymmärrän että asia ottaa päähän, 11 vuotta vanhasta paljon ajetusta autosta 22.800 (!!!) euroa on aivan käsittämätön rahamäärä.

        Perään hieman vastuuta auton ostajaltakin, kukaan ei pakota juoksemaan pää edellä seinään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        290tkm ajettu jeeppi ei ole uudenveroinen.

        Liike oli vaihtanut jo laturin, alatukivarren, iskunvaimentimen ja pyöränlaakerin. Joku muu oli jo aiemmin vaihtanut turboahtimen ja taka-akselin (!!)

        Nämä tiedot kertovat ainakin minulle sen, että auto on paljon ajettu, siihen on vaihdettu paljon osia, eikä se osien vaihtaminen tuohon lopu.

        Osien vaihtaminen on siis jatkunut odotetusti, joten mikään ei pitäisi tulla yllätyksenä.

        Ehkäpä autoliike ei ole kertonut ihan kaikkea autosta, mutta jos auton olemus kertoo jo karua faktaa, täytyy olettaa että ostajakin huomaa asioita itse.

        Ymmärrän että asia ottaa päähän, 11 vuotta vanhasta paljon ajetusta autosta 22.800 (!!!) euroa on aivan käsittämätön rahamäärä.

        Perään hieman vastuuta auton ostajaltakin, kukaan ei pakota juoksemaan pää edellä seinään.

        Jeep Patriot maksoi uutena 30,000 €, joten 11 vuotias ei voi mitenkään maksaa 23 t€.
        Jos taas oli 60 t€ uutena maksanut Jeep Commander on kyseessä, niin hinnan voi jotenkin ymmärtää. Jos ostaa minkä tahansa merkkisen 300 tkm ajetun auton, niin keskiverto kansalaisen pitää varautua vaihtamaan melko lyhyen ajanjakson aikana useita osia.
        Useilla paljon ajetuilla autoilla ajaneena voin sanoa, että siinä 250-300 tkm kohdilla alkaa melkoinen osin vaihtoruletti, sillä mm. useat apulaitteet tulevat käyttöikänsä päähän.
        (Poikk. Fiat missä oli vaihdettu laturi etupyörän laakerit jo lukemilla 110 tkm.)
        Eihän se kuluvien osien vaihto välttämättä kallista ole , mutta harmillista ajanhukkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        290tkm ajettu jeeppi ei ole uudenveroinen.

        Liike oli vaihtanut jo laturin, alatukivarren, iskunvaimentimen ja pyöränlaakerin. Joku muu oli jo aiemmin vaihtanut turboahtimen ja taka-akselin (!!)

        Nämä tiedot kertovat ainakin minulle sen, että auto on paljon ajettu, siihen on vaihdettu paljon osia, eikä se osien vaihtaminen tuohon lopu.

        Osien vaihtaminen on siis jatkunut odotetusti, joten mikään ei pitäisi tulla yllätyksenä.

        Ehkäpä autoliike ei ole kertonut ihan kaikkea autosta, mutta jos auton olemus kertoo jo karua faktaa, täytyy olettaa että ostajakin huomaa asioita itse.

        Ymmärrän että asia ottaa päähän, 11 vuotta vanhasta paljon ajetusta autosta 22.800 (!!!) euroa on aivan käsittämätön rahamäärä.

        Perään hieman vastuuta auton ostajaltakin, kukaan ei pakota juoksemaan pää edellä seinään.

        Olen samaa mieltä! Jos ostaa yli 10 vuotta vanhan, liki 300 000km ajetun auton, siinä voi olla aivan mitä vikaa tahansa merkkiin katsomatta. Myyjä voi toki yrittää huijata, mutta tietääkö hänkään ko.auton kaikkia vikoja, onko varmaa se että edellinen omistaja on varmasti ja todenmukaisesti kertonut kaikki sen tiedossa olevat viat? Mahdollisimman hyvän vaihtohyvityksenhän hänkin on yrittänyt vaihdokistaan saada eikä kaikkien vikojen mainitseminen siinä tilanteessa vaihtoarvoa ainakaan nosta.

        Samoin myyjä yrittää saada siitä jälleenmyydessään mahdollisimman hyvän hinnan. Sitä kutsutaan liikeyrityksen tavaksi tehdä voittoa jolla se pysyy pystyssä ja yrittää elää.... ja tuskimpa millekkään autoliikkeelle on kovin ylvästä yrittää jälleenmyydä täällä sohjolassa yli 10 vuotta ja 300 000km graavisuolattua autonraatoa....

        Osti käytetyn auton sitten liikkeestä tai yksityiseltä, tutki (tai anna jonkun muun tutkia) ja koeaja auto huolellisesti, siten vältyt pahimmilta yllätyksiltä. Ja sitten kun ostat auton, vie se HETI perusteelliseen huoltoon . Vaihdata hihnat, tulpat, öljyt, suodattimet, jäähdytys- ja jarrunesteet jne. riippumatta siitä, milloin ne on myyjän mukaan vaihdettu. Kun ostaa iäkästä ajoneuvoa, täytyy muistaa ettei se ole uusi ja että siinä voi olla aivan mitä vikaa tahansa.....


    • Anonyymi

      Jos elämäsi on liian helppoa ja seesteistä, mene ostoksille RJF-autoon. Varmasti saat ongelmia elämääsi.

    • Anonyymi

      Miten noin paskoja autoja edes löytyy mistään.
      Ja jos joku niitä viä ostaa niin hullujenhuoneelle on paikka valmiina odottamassa

    • Anonyymi

      Pikkurikollisesta, tyhmäksi jobbariksi.

    • Anonyymi

      Vähän vanha aloitus, mutta koska asiasta ei ole päästy juurikaan mihinkään - kerron, etten mitenkään kannata vilpillistä yrittämistä, siis sellaista, jossa myyjä jättää jo tiedossaan olevat virheet kertomatta, toivoen - ettei ostaja niitä huomaa.
      Ketjussa esitetyistä tapauksista puuttui kuitenkin kaikkiin käytettyinä myytyihin kaupankohteisiin keskeisesti kuuluva niiden omakohtainen ennakkotarkistus. Myyntipuheita ei kannata kuunnella, sillä harvoin ne edes pitävät paikkaansa.
      Tarpeeksi perusteellisessa tarkastuksessa nämä virheet olisi kyllä huomattu. Ellei ostaja edes moottorin öljytikkua ymmärrä nostaa, saa kyllä kokonaan syyttää itseään.
      Kauppalaki koskee kaikkia muitakin käytettyinä myytäviä esineitä, eikä vain autoja. Lähtökohtaisesti kaikki myydään aina sellaisina ja niine varusteineen kuin ne myyntihetkellä ovat. Siksi on syytä vain esimerkinomaisesti vaatia, että esim. toiset vanteet renkaineen toimitetaan samanaikaisesti auton kanssa.
      Jos tämä vielä jätetään kirjaamatta kauppakirjaan tai mikäli sellaista ei lainkaan ymmärretä tehdä, autokauppias voi heittäytyä muistamattomaksi - että mitkä vanteet?
      Tapauksissa on lisäksi uhattu Käräjäoikeudella, mutta mitä ilmeisemmin, tuomarit eivät ole sen parempia automiehiä kuin itse kantaja. Eivät he tunne asiaa, koska heillä on itse varaa parempiin autoihin.
      Oikeudessa on vain sitovasti kyettävä yksiselitteisesti näyttämään, että kysymys oli petoksesta - myyjä siis tiesi vioista.
      Usein oikeus joutuu toteamaan, ettei näyttö ollut riittävä, jolloin voi joutua vastapuolenkin oikeuskulujen maksajaksi.

    • Anonyymi

      On myytävät tavarat vähentynyt roimasti

    • Anonyymi

      Juuri näin. Huijari kerran niin huijari aina. Törkeetä, luvat
      pois automyynnin osalta

    • Mitä tarkoitat?!
      Laissa on ns. "luvanvaraisia elinkeinoja" vajaa 30 kpl.
      Autoliikkeen pitäminen ei niihin kuulu.
      Apteekki on sen sijaan esimerkin vuoksi luvanvarainen elinkeino, etkä sinä siis noin vain saa apteekkariksi ryhtyä.

    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6519
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4203
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2607
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1548
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe