Hiiren ja ihmisen genomin samankaltaisuus

Lähes jokaiselle hiiren geenille löytyy vastine ihmisen genomista. Hiiren ja ihmisen geenien samankaltaisuus on samaa luokkaa kuin ihmisen ja simpanssinkin. Miksi meistä ei kuitenkaan tule hiiriä?

Proteiineja koodaamattomien geenien kohdalla erot ovat kuitenkin merkittäviä. Ja niin ne ovat ihmisen ja simpanssinkin välillä. Mutta tästä ei tietenkään pidetä meteliä.

Ihmisen ja merisiilin geenit ovat myös lähes identtiset. Miksei meistä tule merisiilejä?

http://news.nationalgeographic.com/news/2006/11/061109-sea-urchins.html

Ihmisen ja hämähäkin geenit ovat hämmästyttävän samankaltaiset. Miksei meistä tule hämähäkkejä?

https://www.sciencedaily.com/releases/2014/05/140507105031.htm

Ihmisen ja kengurun genomit ovat lähes identtiset. Miksei meistä tule kenguruja?

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1086928/Kangaroos-closely-related-humans-scientists-claim.html

Ihmisen ja delfiinin geenit ja kromosomit ovat niin ikään lähes identtiset. Miksei meistä tule delfiinejä?

http://www.onegreenplanet.org/animalsandnature/dolphins-and-humans-are-more-similar-than-you-realize/

Ihmisen ja sian geenit ovat myös lähes identtiset. Miksei meistä tule sikoja?

http://www.mnn.com/earth-matters/animals/stories/pigs-and-humans-more-closely-related-thought-according-genetic-analysis

Olisiko aika ymmärtää, etteivät geenisekvenssit sanele eliön ominaisuuksia? Genomien samankaltaisuuden perusteella ei voi vetää johtopäätelmiä kuvitteellisesta eliöiden sukulaisuudesta tai kantamuodoista. Samanlaiset geenit ainoastaan osoittavat, että elämme samalla planeetalla happea hengittäen ja energiaa käyttäen.

Kun tutkimme kantasoluja, niin ymmärrämme, että kantasolu tarvitsee isäntäsolun, josta se saa tarvittavan informaation erilaistumistaan varten. Hedelmöitynyt munasolu on myös kantasolupari. Sekin tarvitsee isäntäsolun ja signaaleja isäntäsoluilta. Nyt aivot raksuttamaan.

13

938

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NoloaNiinNoloa

      Sinullahan se järki ei todistetusti raksuta, vaan ihan seisoo pahastikin.
      Olet niin typerä että et edes tajua nolaavasi itseäsi jatkuvasti.
      Et ole pelkuri vieläkään vastannut Utille hänen kysymyksiin.

      • ne.jotka.osaa

        Ei dilentanttien "kysymyksiin" kannata tuhlata aikaa.


      • Jlhkjkkjkhhhh
        ne.jotka.osaa kirjoitti:

        Ei dilentanttien "kysymyksiin" kannata tuhlata aikaa.

        Sinähän se et taida osata mitään..


      • Niinnoloaniinnoloaettä

        Niinnoloa taisi saada itkupotkuraivarin kun faktaa pukattiin eteen, heheeh.


    • Epäjumalienkieltäjä

      Vääntelet, kääntelet ja valehtelet vanhaan tapaasi. Suuruusluokat vaihtelee mielivaltaisesti:

      <<Proteiineja koodaamattomien geenien kohdalla erot [hiiren ja ihmisen välillä] ovat kuitenkin merkittäviä. Ja niin ne ovat ihmisen ja simpanssinkin välillä.>>

      Ihmisen ja muiden istukallisten nisäkkäiden geenistö sisältää tietenkin valtavasti yhteisiä geenejä. Olemmehan me todella läheistä sukua keskenämme ja yhteinen esi-isämme ei ole koko elämän historian mittapuussa vielä kovinkaan kaukana. Kuitenkin jos katsotaan eroja, niin tietenkin ero hiiren ja ihmisen välillä on moninkertainen verrattuna erot simpanssin ja ihmisen välillä.

      Perimämme vertaaminen simpanssiin on laadullisestikin erilaista, koska simpanssilta ja ihmiseltä löytyy vastinkromosomit toistensa perimästä. Muistatko kun selitin sinulle, miten ihmisen kromosomikato verrattuna simpanssin ja meidän yhteiseen esi-isään verrattuna oli tapahtunut ja sinä pakenit keskustelusta?

      • etkö.usko.tieteeseen

        "<<Proteiineja koodaamattomien geenien kohdalla erot [hiiren ja ihmisen välillä] ovat kuitenkin merkittäviä. Ja niin ne ovat ihmisen ja simpanssinkin välillä.>>"

        Kyse on kuitenkin roska-dna:sta,joten mitä välii?

        Pitää muistaa, että tiedemiehet löysivät roska-dna:n pitkällisen ja huolellisen tutkimustyön tuloksena. Todellakaan kyse ei ole minkään Dänikenin kirjoitteluista!


      • entinenevokki

        Älä valehtele. ROT:n esittämän mallin ja logiikan mukaan ihmisellä pitäisi olla huomattavasti vähemmän kromosomeja kuin simpanssilla. Välissähän on useita lajeja, kuten homo australopithecus, homo erectus, jne.

        Näyttää pitävän paikkaansa tuo aloittajan malli. Järkeenkäypää sanon minä. Olen menettänyt uskoni evoteoriaan. Kiitos aloittajalle hyvistä artikkeleista.


      • Epäjumalienkieltäjä
        entinenevokki kirjoitti:

        Älä valehtele. ROT:n esittämän mallin ja logiikan mukaan ihmisellä pitäisi olla huomattavasti vähemmän kromosomeja kuin simpanssilla. Välissähän on useita lajeja, kuten homo australopithecus, homo erectus, jne.

        Näyttää pitävän paikkaansa tuo aloittajan malli. Järkeenkäypää sanon minä. Olen menettänyt uskoni evoteoriaan. Kiitos aloittajalle hyvistä artikkeleista.

        <<ROT:n esittämän mallin ja logiikan mukaan ihmisellä pitäisi olla huomattavasti vähemmän kromosomeja kuin simpanssilla.>>

        ROT:n malli on lähinnä numeromagiikkaa. Sen mukaan hyönteisiä syövä korvakoira joka elää parilla kuivalla alueella Afrikassa on "kaikkien koirien äiti" ja useille mantereille levinneet punakettu ja susi ovat sukupuun rappeutuneita hännänhuippuja. Ei ole mitään luonnonlakia, joka kertoo miten kromosomien määrä supistuu evoluution edetessä.

        Se, että ihmisen kromosomimäärä on laskenut verrattuna ihmisapinoiden yhteiseen kantamuotoon on tietenkin hauska sattuma tuon ROT:n numerologian valossa. Vastaavasti simpanssin tai gorillan kromosomimäärä ei ole laskenut. Kaikilla nykyään elävillä eläimillä on takanaan yhtä pitkä evoluutiohistoria.

        <<Näyttää pitävän paikkaansa tuo aloittajan malli. Järkeenkäypää sanon minä.>>

        Ihmisen ja simpanssin geenien yhtäpitävyys on noin 98% (jos se lasketaan tavalla jossa kahden ihmisen vastaavuus on 100%). Hiiren ja ihmisen vastaavuus on noin 92%, mikä sekin on paljon, koska - kuten sanoin - kaikki istukalliset nisäkkäät ovat keskenään läheistä sukua.


    • Eläimet perustuvat samaan biokemiaan, ja henggittävät samaa ilmaa. Kas kummaa kun geneettisissä piirrustuksissa on paljon samaa. Mikä kohta oli tässä logiikassa väärin? Vai mitä koitat sanoa?

      "Geenitekniikan katsotaan alkaneen vuonna 1973, kun yhdysvaltalainen Paul Berg siirsi menestyksekkäästi erään viruksen DNA:ta erään bakteerin kromosomin osaksi. Berg palkittiin tästä hyvästä kemian Nobelilla vuonna 1980. Nykyään voidaan minkä tahansa lajin mikä tahansa geeni, jonka paikka kromosomistossa tunnetaan, siirtää mihin tahansa toiseen lajiin.[3] Tämä geeni myös voi säädellä monien ominaisuuksien syntyä organismissa tai se voi toimia toisten geenien säätelijänä." Suvaitseekohan suuri geeniguru komme toida nyt kolmannella postauskerralla tähän perin hankalaan asiaan....? Samalla paljastaen sen tekiän mikä estää geenitekniikassa käytettyjen menetelmien toteutumisen luonnossa ilman ihmisen vaikutusta......

    • Evoluutioteorian perusteella mistä tahansa eliöstä saadaan ihmisen lähin sukulainen, jos vain halutaan. Pitää vai valikoida vertailukohteeksi oikeat geenit tai muut rakenteet ja ominaisuudet.
      Samoin, mitkä tahansa eläimet voidaan asettaa toistensa suhteen mihin tahansa kehityskaareen tai sukupuun mille tahansa oksalle. Täytyy vain valita lajeista ne piirteet, jotka "todistavat", "sukulaisuuden". Esim. koska sorsa kävelee kahdella jalalla, kuten ihminen, niin se on ihmisen lähin sukulainen.

      "Alussa loi Jumala taivaan ja maan" (1.Moos.1:1)

      • Arvon tampiomme Markus-setä ei vain ottanut tässä riipaisevassa viestissään huomioon yhtä asiaa: tuommoista ei voi tehdä evoluutioteorian perusteella, vaan ainoastaan kreationistien latvalahoissa päissä sijaitsevan evokkiteoria-olkinuken perusteella.


      • Evoluutioteoria on ainut teoria joka selittää monien muoden tieteenalojen tukemana esimerkiki ihmislajin ja simpanssien yhteisen kehityshistorian. Tiede tutkii luontoa, raamattusi on van korkealentoista fantasiaa muoden mytologioiden kanssa. Viikinkien myytitkin varmasti olivat lähempänä totuutta, sillä ne osittain sentäs pohjautuvat faktoihin eikä puhuviin käärmeisiin ja palaviin pensaision tai keskenään sikiäviin veljeksiin tahi vettenpäällä kävelemiseen.


    • "Olisiko aika ymmärtää, etteivät geenisekvenssit sanele eliön ominaisuuksia?"

      Kas kun ne nimenomaan lopulta sanelevat, kun niissähän ne kaikkien RNA:n, proteiinien jne. valmistusohjeet ovat. Ja ne sanelevat ne niin merkittävällä tavalla, että pienetkin muutokset voivat johtaa suuriin vaikutuksiin.

      Siksi noiden karkeiden lopputuotteita suoraan muuttavien mekanismien rinnalle onkin luonnollisesti kehittynyt mekanismit, jotka säätävät noiden valmistusmääriä, joka joustaa portaattomammin helposti molempiin suuntiin.

      Erilaisten (sotkuisten) säätelymekanismien avulla evoluutio on löytänyt monta hyödyllistä toimintoa, kuten säätää molekyylien valmistusmääriä tarpeen mukaan, mukaanlukien solutyypeittäin. Samoin noiden kautta evoluutiossa voi tapahtua hitaita vaiheittaisia muutoksia, joilla jonkin valmistusmäärä voi vaikka pudota pikkuhiljaa nollaan tarpeen kadotessa, jolloin se jokin ei ole enää valinnan kohteena, ja mutaatiot voivat taas muutella sitä vapaasti. Sellainen kerran jo roskaksi päätynyt turhake saattaa myöhemmin taas palata vastaavasti uudelleen käyttöön, mahdollisesti muuttuneena.

      Geenisäätely mahdollistaa riskittömämmät hienojakoisemmat sattumanvaraiset muutokset. Esimerkkinä laktaasipersistenssin tuottaneet vaihtelevat LCT-geenin säätelyalueelle osuneet satunnaiset hyödylliset mutaatiot, jotka itse geenin muuttamisen sijaan vaikuttavat sen valmistusmäärien kontrollointiin.

      "Genomien samankaltaisuuden perusteella ei voi vetää johtopäätelmiä kuvitteellisesta eliöiden sukulaisuudesta tai kantamuodoista."

      Genomi nimenomaan paljastaa sukulaisuussuhteet paremmin kuin eliöiden ulkonäkö. Kun kahden eliön genomeista löytyy esim. samasta kohdasta sama pätkä sinne päätynyttä virusta tai itseään replikoivan elementin instanssi, se kertoo ihan suoraan miten tietty tapahtuma on tapahtunut ennenkuin noiden sukulinjat ovat eronneet. Joka on perin kiusallista teidän kretupellejen kannalta.

      Samoin genomi voi paljastaa tapahtumia, jotka eivät välttämättä suoraan edes näy eliön ulkonäössä, kuten kahden kromosomin fuusioitumisen, joka on pudottanut meidän ihmisten kromosomimäärää, ja paljastaa sekin armotta sukulaisuussuhteemme muihin kädellisiin:

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14548743/kromosomimaarat-eivat-kerro-informaation-maaraa

      "Samanlaiset geenit ainoastaan osoittavat, että elämme samalla planeetalla happea hengittäen ja energiaa käyttäen."

      Kaikki eliöthän nimenomaan eivät hengitä happea ja elämä ehti kehittymään useamman vuosimiljardin ennen nykyisin eläviä monimutkaisia lajeja. Siitä syystä on vähemmän yllättävää, että meillä on niin paljon yhteisiä geenejä noilta varhaisilta pitkiltä aikajaksoilta ja yksinkertaisemmilta mutta muutoin varsin monimuotoisilta organismeilta. Mukaanlukien se n. 8% viruksilta peräisin olevaa materiaalia.

      Noiden myötä evoluution ei ole tarvinnut keksiä aina pyörää uudestaan, vaan säädellä vain sitä miten paljon mitäkin pyörää poljetaan. Geenisäätelyn (varsin sotkuinen) toiminta ja säätelyn evoluutio on hieno esimerkki siitä miten evoluutio toimii, ja sen eroavaisuudet paljastavat myös eliöiden sukulaisuussuhteita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naisiin ei ole luottamista

      Ainakaan useimpiin suurin osa hakee vain hyötyä miehistä tavalla tai toisella.
      Ikävä
      97
      2167
    2. Minun täytyisi lopettaa

      Kaipaaminen. Siksi kun en pysty mihinkään. Tulee vain harmia kun kaipaan. Olen niin väsynyt, ei kiinnosta mikään, enkä e
      Ikävä
      31
      1915
    3. Olet niin lähellä

      .... mutta en tiedä haluatko nähdä tai kuulla minusta. Minulla on ikävä sua, minua nuorempi nainen.
      Ikävä
      42
      1869
    4. Mies miten reagoisit jos

      satuttais näkemään sattumalta?
      Ikävä
      32
      1745
    5. Tänään onkin hyvä päivä

      Selata koko päivän Tinderin hunajaisia naisia. Jospa löytyy se rakkaus. Vähän kuin pelaisi hedelmäpelejä. 💘🍑🍍
      Sinkut
      61
      1349
    6. Miksi rikkaiden pitäisi

      maksaa köyhien ja laiskojen verot, en ymmärrä tätä laskuoppia?
      Maailman menoa
      177
      1342
    7. Kuvaile kaivattusi luonnetta

      Millaista ihmistä kaipaat?
      Ikävä
      50
      1158
    8. Sun kannattais nainen yrittää edes ehostaa

      ittees ja olla tyylikkäämpi. Oot kuin navettapiika. Ei millään pahalla. 😃 Mieheltä
      Ikävä
      90
      989
    9. Hyvää rakkaushuomenta

      Tässä tulee rakkautta päivääsi. ❤️🤍💙💚💛💜💝💞💕💓💖💗💘💟🩷🩵🫶🏼❤️‍🔥😘😍😻💌🏩
      Ikävä
      179
      918
    10. Muistatko? Juha Mieto täräytti Farmilla suorat sanat - Nyt hiihtäjälegenda uudelleen tosi-tv:ssä!

      Näinköhän Mietaalle käy Miina Äkkijyrkän kohtalo… Edellisellä Farmi-kaudella Mietaa teki ns. miesten töitä ahkerasti, pä
      Tv-sarjat
      7
      914
    Aihe