Suomen tykistö olisi ku...sessa Venäjän

eihyväei

tykistön kanssa. Nyt vasta paljastui se karsea tosiasia, että Suomella ei ole vastatulitoiminnan mahdollistavia tutkia. Venäjällä niitä on ja sanotaan sen käyttäneen niitä sangen tehokkaasti Itä-Ukrainassa. Olisivat äkkiä tykkimme ja tykkimiehemme romua.

Naurettavaa kun kehutaan miten vahva on Suomen tykistö kun tällainen ensiarvoinen väline puuttuu. Näitä tutkia on ollut olemassa maailmalla jo ainakin 20 v tai kauemminkin.

73

2727

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ammusmies1

      Älä nyt viitti. Vastatykistötoiminta on ikiaikaista perua ja Mittauspatteristo on tehnyt tätä hommaa Niinisalossa jo kymmeniä vuosia. Nyt puhutaan vaan kymmenien metrien tarkkuudesta mutta älä hätäile. Homma on ollut hanskassa aiemmin ja on vastakin.

      • kunhan.höpiset

        Turha värkki siis, jaahas. Olet sotilaallinen nero. Ilmoita äkkiä vaikka J Niinistölle, että ei rahaa turhuuteen. Tosin tykkipatteriin ammuttaessa "muutamalla kymmenellä" metrillä on iso merkitys mutta mistäpä sinä sen tietäisit.


      • Mittapönttö

        Tavallisella ammuksella toleranssi on paremminkin satoja kuin kymmeniä metrejä, ja äänen perusteella paikantuu asema ihan hyvin edullisesti.


    • Tuliasemat-voidaan

      paikantaa muutenkin kuin lentoratatutkalla. Se on tosin nopein ja tehokkain väline.

      • kunhan.höpiset

        Sama vastaus kuin edellisellekin höpisijälle.


    • uskovaisethuutaaoppejans

      Suomen armeija on enemmänkin kulissi ja palkkalistoilla olevien suojatyöpaikka, kuin mahdollisimman tehokkaaseen toimintaan tähtäävä organisaatio. Vahvuudet ovat lukumääriä, lukujen takana vanhentunutta kalustoa, huonosti varustettuja ja motivoituneita miehiä, uusien teknisten aseiden määrät lähinnä näytekappaleita, joista riittäisi vain muutamien päivien sotaan. Tästä on tehty ihan oma uskonto, jos joku vähänkin kiinnittää asiaan huomiota ja arvostelee, uskovaiset ja heidän uskonopettajansa armeijasta selittävät, miten homma on hanskassa ja kaikki toimii vanhoilla menetelmillä, vaikka muu maailma on kymmeniä vuosia edellä tekniikassa ja sen määrässä, sekä laadussa.

      • Lykkäät-pötyä

        kuten maanpuolustuksen vastustajan kuuluukin.
        Tiedot eivät mitään osin vastaa todellisuutta.


      • uskossaOnAinaOikeassa
        Lykkäät-pötyä kirjoitti:

        kuten maanpuolustuksen vastustajan kuuluukin.
        Tiedot eivät mitään osin vastaa todellisuutta.

        Kun on uskossa ja sekaisin päästään, latelee tuollaisia totuuksia, kuin sinä.


    • Ukotonvaarassa

      Tykit seisovat suon laidassa metsässä, ei niillä ole mitään hätää, koska vaadittava täysosuma on lottovoiton luokkaa. Tykkejä vaivaudutaan liikuttamaan kilometri-pari, niin etu katoaa tai tykit voivat olla säteeltään 50 km viuhkoissa, minkä tykin tuhoat.

      Vastatykistötoimintaan on satakertaa parempi värkki eli rynnäkkökone.

      • Tulta_persiiseen

        Ja rynnäkkökonetta vastaan on olkapääohjus.


      • Hekoterikseen

        Rynnäkkökoneessa on ilmasta-maahan aseistus, joten vastaanottokomitea saa tulta munilleen.


      • Anonyymi
        Hekoterikseen kirjoitti:

        Rynnäkkökoneessa on ilmasta-maahan aseistus, joten vastaanottokomitea saa tulta munilleen.

        ” Rynnäkkökoneessa on ilmasta-maahan aseistus, joten vastaanottokomitea saa tulta munilleen.”

        Vaikka onkin niin rynnäkkökoneesta on mahdotonta havaita lepikossa olevaa it-ohjusmiestä!


    • kranaatinheitinmies

      Ettekö te muista armeijasta mitään? Asemasta lähdetään nopeasti vittuun kranaattien loputtua. Ei sinne jäädä taivastelemaan vihollisen iskua.

      • sdfghjklkjhgfdsdfghj

        Tuollaisilla opeilla olisit kuollut heitinmies. Jos vastapuolella on tutka laskemassa ammuksien lähtöpaikan, on syytä lähteä karkuun jo silloin, kun omat kranaatit on vielä ilmassa. Tykistön ja heittimien aika alkaa olla ohi, omaa kansaa ja joitakin sissejä niillä voidaan tuhota, ei kehittyneen maan armeijan joukkoja.


      • vara.parempi
        sdfghjklkjhgfdsdfghj kirjoitti:

        Tuollaisilla opeilla olisit kuollut heitinmies. Jos vastapuolella on tutka laskemassa ammuksien lähtöpaikan, on syytä lähteä karkuun jo silloin, kun omat kranaatit on vielä ilmassa. Tykistön ja heittimien aika alkaa olla ohi, omaa kansaa ja joitakin sissejä niillä voidaan tuhota, ei kehittyneen maan armeijan joukkoja.

        Pitäisiköhän siirtyä katapultteihin? Ammuttaisiin alumiinipaperiin käärittyjä parin tonnin kiviä vaikka niillä.

        Olisi siinä venäläisillä ihmettelemistä.


    • ongelmiaSisälläMaassa

      jaksatte jauhaa....- mutta, muistakaa, venäjä on suurvalta, suomi on pien valta, jne...
      Kunhan nyt saataisiin pakko islamisaatio torjuttua edes !!!
      - millos veikkaatte että helsingissä pamahtaa !!! pommin pelossa on kurja elää nääs...

      • Bror-Erik1974odin

        Pakko islamisaatio sulla on päässäs muitten ongelmiesi kastikkeessa lillumassa.
        -Eiks niin?


      • vakavaongelma

        on se tärkein ja suurin kulttuurinen ja hyvinvointi ongelma !!!
        - joten älä yritä väheksyä..
        - kulttuuri marxismi on se vakavin ongelma suomessa..


      • Adorno

        Vakava ongelma on näemmä kirjoitustaidottumuus. Lisäksi, voisitko kuvailla "kulttuuri marxismia" aatteena, eli mitkä ovat ne aatteen lähtökohdat, ja miten se vaikuttaa tämän päivän Suomessa?


      • UhkaMaassaSisällä

        pakko monikulttuuri on osa tuhoavaa kulttuuri marxismia,,, katso haulla kulttuuri marxismi, niin tiedät enemmän...

        Ylimielinen naivi idealismi ja kulttuuri marxismi tuhoaa, kuin syöpä...
        Vastauksistasi voi päätellä että naivi idealismi tauti on aivoissa jo...

        Ehkä pommit sitten helpotta ajattelua, jos omalle kohdalle sattuu ??
        Tikittäää jo,, missä pahantaa ?? varo !


    • ..eli kohta perinteinen tykistö on täysin turha ase järjestelmä. Ohjukset ja liikkuvat tykit, joissa todellakin tietokone ohjaus maaliin. Torjunta ohjuksia jne. Tykkejä ei saa nopeasti pois asemista, kun vastapuolen vastaisku on tulossa. Tai satelliitista ohjeet tähän tutkaohjattuun järjestelmään jossa ammukset ajattelevia jne. mutta, pitää muistaa, että lopulta voittaa se, jolla parhaat sotilaat ja motivaatio...

      • Sodanjumala

        Se voittaa jolla on järeimmät tykit, kaikesta tuhosta ja taposta yli 80 % on tykkien kranaateista johtuvaa. Tykkimies voi laukaista tykin vaikka kilometrin pitkällä vaijerilla ja juosta turvaan itse.


      • PalataanKivikauteen

        sota tilantessa satelliitit ja hieno it tekniikka ei toimi enää...


    • Näinonnähtävä

      Elkää viittikö hyvät ihmiset!
      Tuolle tutkaamiselle on olemassa tehokas ja halpa vastamyrkky:Asetetaan ampuvat tuliyksiköt harvaan asemaan!Jos patteriden väli on satoja metrejä,ei vihollinen pysty tehokkaaseen vastatykistö-toimintaan.

    • tiedäntämänkin

      Nopeimmat tykistöaseet asetetaan laukaisuvalmiuteen, ammutaan 3 kranun sarja ja lähtee pois n. 1 minuutissa. Siinä eivät vastatutkat mitään ehdi.

      • pakko-näin

        Vastatutkien takia aika on ollut pakko puristaa noin lyhyeksi. Tulitoiminan teho kärsii kun tykistön on pakko olla lähes koko ajan liikkeessä.

        Ei ampuisi jenkkikään venäläisiä yhtä huolettomasti kuin mitä ampui irakilaisia 2003. Telkan kuvissa näytettiin tykin lähellä isot kranupinot ja ukko heitteli ruutipusseja putkeen.


      • Anonyymi

        Tämä 3 kranua ja pois on täydellisen tietämättömyyden ylistys. Tykistö ei ehdi tuossa ajassa kuin kenraalien unelmissa toimia. Käytännössä tykistöä ei voida käyttää noin. Se olisi melkein hyödytön aselaji noin käytettynä.


    • terveisiä.hölmölästä

      9.6.1944 kun neuvostoarmeija aloitti massiivisen tykistövalmistelun seuraavan päivän läpimurron valmisteluna niin Suomen tykistö etsi kohteita ja ampui vastatykistötulitusta. Sen osumatarkkuus on heikko. Silloin hyökkäysryhmitys oli niin tiheä että jokseenkin jokainen laukaus osui päin vastoin kuin hölmö vastatykistöammunta.

      • Kuuluuasiaan

        Vastatykistötoimintaa oli ollut koko kevään, ja klo 00:30 10.6.1944 ammukset riittivät myös vastahyökkäyksen tukemiseen tämän päivän aamuun klo 8 asti, kunnes ei enää voitu ampua omia vallattuja asemia, niin oli pakko lähteä vetäytymään klo 10 aikoihin. Ammuslaatikot katosivat venäläisten vastatulituksessa tai toinen versio väittää venäläisten tuhonneen tuliasemamme 10.6..


    • vpnojonen

      - olispa valkeaseerella ollut edes kunnon maatiemiinotus -44 ,mutta ku viipuriin ajettiin aivan ehjiä teitä pitkin. - tykkipuhaltaa suoraan tien suuntaa siellä sitä tavaraa on.

      • pioneeriups.res

        Teiden miinoitus tehdään vasta loppuvaiheessa. Sitä ennen joukot pitää saada pois alueelta. Miinoitus on hidaste, ei muuta.


    • ennakoivajarrumies

      - jos kantalahdesta lähtee liikkeelle sergei makarov kohti länttä , silloin on miinoitus tehtävä het aluksi , miinoitus pysäyttää eteniän ,että tykkituli on helposti kodistettavissa - lienety samaa mieltä ?

      • jawohl-

        Riippuu siitä missä omat joukot on. Tietysti tarvittaessa miinoitetaan raja-alue.


      • öössooo
        jawohl- kirjoitti:

        Riippuu siitä missä omat joukot on. Tietysti tarvittaessa miinoitetaan raja-alue.

        kyllähän tarvittaessa venäjälle hanttiin laitetaan........, mutta......


      • wwppyyy

        harmi vaan kun niitä tykkejä on niilläkin.....


    • vpkorvanen

      - Raja-aluekkin , mutta tarkoitan tässä nimenomaa maantiemiinoitusta ,siten että kolonnat siis pysähtyvät paikallensa pitemmäksi aikaa ja rakettitulitus tekee tehtävänsä -omat joukot on tietysti sijoitettu sopivalle etäisyydelle tiestöä.

      tykistöasemia sopivalla etäisyydellä molemminpuolin tiestöä aina torniojoelle saakka ja maantiemiinat räjähtelee aina kilometreittäin.

      valkeasaarella oli hellekausi ja pöytys oli hyökkääjälle hyväksi eduksi ,korpisoturit eivät siinä pölyssä enää tienneet minne suunnistaa.

    • ei.turhaa.osteta

      Jos tutkallinen ja tutkaton tykistö ottavat mittaa toisistaan niin lopputulos ratkeaa aika pian, ikävä Suomelle. Eivät oikeat sotilasvallat niitä hankkisi jos ne turhia olisivat.

      • Kärpäspaperia

        Ohjuksilla saa tuhottua tutkatkin


      • Anonyymi
        Kärpäspaperia kirjoitti:

        Ohjuksilla saa tuhottua tutkatkin

        Mene kertomaan tuo viisautesi suurvalloille, että eivät typeryyksissään hankkisi kalliita tutkia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mene kertomaan tuo viisautesi suurvalloille, että eivät typeryyksissään hankkisi kalliita tutkia.

        Kaikki tutkat paljastavat asemansa aina päällä ollessaan. Tutkasignaalin mukaan ammuttava ohjus tuhoaa tutkat helposti.

        Mittaustiedusteluun on muitakin menetelemiä.


    • Anonyymi

      Tykki voi ampua foliosilppua.

    • Anonyymi

      ” Suomen tykistö olisi ku...sessa Venäjän”

      Kumma kun stallarin verbeissä on aina keskellä tuo -ISI-?

      • Anonyymi

        Pitäisikö sanoa, että "on kusessa" vaikkei sotaakaan ole ? Sotaako on Putinin trollien käsketty toivoa ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitäisikö sanoa, että "on kusessa" vaikkei sotaakaan ole ? Sotaako on Putinin trollien käsketty toivoa ?

        Sitä he toivovat aina... käski tai ei!


      • Anonyymi

        Putinin trollin kieliopinnot näyttävät olevan kesken. Sanassa "olisi" ei isi ole keskellä vaan lopussa, huoh. Mutta sitä ei trolli tajua.


    • Anonyymi

      Tykit ja ohjukset pitää olla nykyään joko telojen tai pyörien päällä.
      Ei tarvitse ampua kuin sarjan laukauksia samaan tai eri maaleihin ja poistua paikalta välittömästi seuraavilla sekunneilla,vastatykistötoiminta on tuolloin hyödytöntä.
      Sama on joukkojen kanssa nykyään kun ei ole enää kiinteitä puolustuslinjoja ja linnakkeita,kaikki on mobiilia joten tykistön ja ohjusten ammunta on yhtä arpapeliä ,osuuko mikään kranu kohteisiin. Ennen oli toisin kun tiedettiin vihollisen koordinaatit tarkkaan.

    • Anonyymi

      Tänä vuonna siis 2021 pitäisi maavoimien saada ensimmäiset uudet vastatulitutkat israelilaiselta ELTA Systemsiltä

      • Anonyymi

        Niitä pitää hankkia PALJON !


    • Anonyymi

      Saisikohan Israelista samalla viksuja vekottimia joilla Venäjän tutkat pimennettäisiin tai ainakin tehokkaasti häirittäisiin.

    • Anonyymi

      Suomessa kehutaan moniakin asioita joita ei oikeasti kannattaisi kehua.

      • Anonyymi

        Aika vähän enää Venäjää kehutaan...


    • Anonyymi

      Brittiläinen Mamba luultavasti on paljon tehokkaampi ja tarkempi kuin perivihollisen, puhumattakaan amerikkalaisista. Luultavasti mistään tutkista ei ole apua kanuunoita vastaan.

    • Anonyymi

      Tarkkispoika rakastaa näitä verbejä, joiden keskellä on -ISI-?

      • Anonyymi

        Ja sinä poööhveli se edelleenkin rakastat kaikenlaisia poikia ja miehiä täysin sydämesi kyllyydestä. :-))


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tiettävästi tällaisia ranskalaisia kevyitä vastatykistötutkia tulenjohtokäyttöön on kaikilla muilla suurilla mailla paitsi Venäjällä.

      • Anonyymi

        "suurilla mailla" mutta onko Suomella?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "suurilla mailla" mutta onko Suomella?

        Niitä on jopa Ukrainalla, jospa Niinistö tuo niitä muutaman.


      • Anonyymi

        Nyt kun Suomi on saanut vastatykistötutkia, ovat edistyneemmät maat jättäneet jo tykistön taka-alalle. Turhaa tuo vastapuolen tykkien jahtaaminen olisikin ainakin toisella tykillä, sillä heikolla tarkkuudella, mihin tykistö kykenee epäsuoralla ammunnalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt kun Suomi on saanut vastatykistötutkia, ovat edistyneemmät maat jättäneet jo tykistön taka-alalle. Turhaa tuo vastapuolen tykkien jahtaaminen olisikin ainakin toisella tykillä, sillä heikolla tarkkuudella, mihin tykistö kykenee epäsuoralla ammunnalla.

        Oikeasti tulipatterilla on aikaa valmistella ammuntaa ja siirtyä nopeastikin toisiin asemiin. Ihantalassa jo käytettiin menetelömää, millä esikuntapatterien valojaokset hämättiin ampumalla pilkkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt kun Suomi on saanut vastatykistötutkia, ovat edistyneemmät maat jättäneet jo tykistön taka-alalle. Turhaa tuo vastapuolen tykkien jahtaaminen olisikin ainakin toisella tykillä, sillä heikolla tarkkuudella, mihin tykistö kykenee epäsuoralla ammunnalla.

        Epäsuoraan tykistötuleen nuupahti neukun viimeinen suurhyökkäys Pyörökankaalla! Varmaan hävisivät taistelun kun Tarkkispojan mukaan heivasivat oman tykistönsä!?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Epäsuoraan tykistötuleen nuupahti neukun viimeinen suurhyökkäys Pyörökankaalla! Varmaan hävisivät taistelun kun Tarkkispojan mukaan heivasivat oman tykistönsä!?

        Ettekö te kusivaippaiset eläkeukkelit ole vielä tajunneet, ihantalan ja pyörökankaan ajoista tulee piakkoin kuluneeksi 100 vuotta? Tekniikka ja taktiikka on mennyt niistä hevospelien ajoista eteenpäin. Tosin tätä eivät ole tajunneet vielä kaikki suomemen armeijan upseeritkaan.

        Nyt on Niinistö jenkkilässä ja Kaikkonen sinne myös lähdössä, veikkaan, että nyt hierotaan kauppaa 2020 luvun puolustusvälineistä. Sen jälkee vanhat tykit polttopillillä paloiksi ja sulattoon, samalla uusitaan talvisodan aikuiset koulutusmetodit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ettekö te kusivaippaiset eläkeukkelit ole vielä tajunneet, ihantalan ja pyörökankaan ajoista tulee piakkoin kuluneeksi 100 vuotta? Tekniikka ja taktiikka on mennyt niistä hevospelien ajoista eteenpäin. Tosin tätä eivät ole tajunneet vielä kaikki suomemen armeijan upseeritkaan.

        Nyt on Niinistö jenkkilässä ja Kaikkonen sinne myös lähdössä, veikkaan, että nyt hierotaan kauppaa 2020 luvun puolustusvälineistä. Sen jälkee vanhat tykit polttopillillä paloiksi ja sulattoon, samalla uusitaan talvisodan aikuiset koulutusmetodit.

        Hölynpölyä.

        Kenttätykistöämme ja ylipäätään epäsuoran tulenkäytön kokonaisuutta on kehitetty koko ajan ja oltu viimeistään 1960-luvulta alkaen täysin ajan tasalla.

        Sauli on tänään ( 4.3. 22) presidentti Bidenin puheilla ja järjestää kylmäpäisesti meille samat turvatakuut kuin Japanilla ja Australialla sekä ilmeisesti Ruotsilla eli "Major-non-Nato ally".
        Myös aseita ostetaan -ja rutkasti- kaikkien moskovamielisten harmiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ettekö te kusivaippaiset eläkeukkelit ole vielä tajunneet, ihantalan ja pyörökankaan ajoista tulee piakkoin kuluneeksi 100 vuotta? Tekniikka ja taktiikka on mennyt niistä hevospelien ajoista eteenpäin. Tosin tätä eivät ole tajunneet vielä kaikki suomemen armeijan upseeritkaan.

        Nyt on Niinistö jenkkilässä ja Kaikkonen sinne myös lähdössä, veikkaan, että nyt hierotaan kauppaa 2020 luvun puolustusvälineistä. Sen jälkee vanhat tykit polttopillillä paloiksi ja sulattoon, samalla uusitaan talvisodan aikuiset koulutusmetodit.

        Tottakai on! Ei kukaan muu kuin sinä ole väittänyt sen olevan vuoden 1944 tasolla! Tilu on pöljäke!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tottakai on! Ei kukaan muu kuin sinä ole väittänyt sen olevan vuoden 1944 tasolla! Tilu on pöljäke!

        Taktisesti taitavampi voittaa tai se jonka tulenjohto toimii.


    • Anonyymi

      No nyt on Niinistö hakemassa lupausta NATO-suojan alkamisesta heti kun Suomi jättää laskentakeskukseksensa. Sitten on sellaiset tutkat, että tänne on ihan turha edes haaveilla tulevansa.
      Myös nykyiset maatutkat ja Hornetien tutkat yhdessä rakettiemme ja hävittäjiemme kanssa estävät Ukrainassa nähtyjen kaltaiset joukkojensiirrot maaperallämme.

      • Anonyymi

        Venäjän oma kenttätykistö on pahemmin kusessa! Stallari tunnusti toisessa ketjussa, että sellaista kun ei enää ole!


    • Anonyymi

      Meillä on hyvät vastatutkanvastatutkat.

    • Anonyymi

      Nyt on Israelista hankittuja tutkia...

    • Anonyymi

      Niitä lienee jo tilattu Suomeenkin mutta en tiedä onko jo saatu.

      • Anonyymi

        Vastatykistötutka paljasataa aina asemansa ollessaan käytössä, joten se on helppo tuhota esim. ohjuksella. Melko hyödytön asejärjestelmä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastatykistötutka paljasataa aina asemansa ollessaan käytössä, joten se on helppo tuhota esim. ohjuksella. Melko hyödytön asejärjestelmä.

        Ei ole, koska se pystyy vaihtamaan paikkaa HETI ammunnan jälkeen!


    • Anonyymi

      Onpas!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3035
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      103
      2374
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2132
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1953
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1807
    6. 164
      1238
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1237
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1166
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe