Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Milloin ensimmäiset israelilaiset Jerusalemissa?

Raamattu_on_luotettava

Samoin voidaan kysyä: milloin ensimmäiset israelilaiset omassa luvatussa maassaan? Mitä Raamatussa on kerrottu näistä asioista? Ketä sinä uskot näissä asioissa luotettavana lähteenä tässä ajassa?

Milloin ensimmäiset palestiinalaiset maailmassa? Milloin ensimmäiset palestiinalaiset Jerusalemissa?

Milloin ensimmäiset kristityt maailmalla ja milloin Jerusalemissa?

Miksi Jerusalem on tärkeä juutalaisille, entäs palestiinalaisille, entäs kristityille?

Oletko sinä käynyt Jerusalemissa, entäs Israelissa, entäs Palestiinassa?

Kuka mielestäsi omistaan Jerusalemin?

20

177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kerro_vastaukset

      Kerro vastaukset ja perustele lyhyesti ja jos muistat tai tiedät niin tuo esiin myös mistä tietosi on lähtöisin.

      • Käänteinen_oikeus

        "Kuka mielestäsi omistaan Jerusalemin?"

        Rikkaat juutalaiset taitavat omistaa nykyään Jerusalemin. Se on anastettu Palestiinalaisilta.

        Tuossa nähdään se, mitä tapahtuu kun rikolliset toimivat tuomareina ja laillistavat rosvojen rikokset. Laillinen omistaja pahoinpidellään tai yleensä tapetaan.


      • 20170225
        Käänteinen_oikeus kirjoitti:

        "Kuka mielestäsi omistaan Jerusalemin?"

        Rikkaat juutalaiset taitavat omistaa nykyään Jerusalemin. Se on anastettu Palestiinalaisilta.

        Tuossa nähdään se, mitä tapahtuu kun rikolliset toimivat tuomareina ja laillistavat rosvojen rikokset. Laillinen omistaja pahoinpidellään tai yleensä tapetaan.

        Kuinka määrittelet palestiinalaisen.


    • Sapattina_hyvä

      kiittää ja kunnioittaa Jumalaa Jeesuksen nimessä, ja samoin iloita sapatista.

      • Sapattina_askaroimme

        Sapattina tehdään töitä, se on kivaa. Me emme laiskottele vaan nautimme työstä, se pitää nälän poissa :-)
        Siionistihan ei tee töitä ollenkaan, se saa ilmaisen ylläpidon israelin valtiolta ja tarpeita hammastahnaa myöten. Muut tekevät työt, esim. ulkolaiset.


    • Raamatussa_totuus

      Israelin kuningas Daavidin kautta Jumala Jerusalemin antoi Israelille ja Daavid on Juudan sukukuntaa ja Raamatussa myös voideltu kuningas ja Jumalan mielen mukainen vaikka teki myös suurta syntiä aviorikoksen ja siihen liittyvien kautta. Tämä kaikki tapahtui noin 3000 vuotta sitten ja 1000 vuotta ennen Jeesuksen syntymistä Immanuelina ja 1000 vuotta Aabrahamista. Mooses eli noin 500 vuotta ennen Daavidin kuninkuutta Israelissa.

      • Raamatussa_temppelistä

        Israelin kuningas Salomo Daavidin poikana rakensi Jerusalemiin sen Jumalan temppelin ja liitonarkki sinne vietiin ja Jumalan kirkkaus täytti kaikkein pyhimmän. Tietysti myös tämä tapahtui noin 3000 vuotta sitten.

        Hyvä ymmärtää että Jeesus Uudessa Jerusalemissa on hallinnut koko maailmaa jo sen noin 6000 vuotta eli maan ja taivaan ja Aadamin ja kaiken muunkin luomisesta tässä aurinkokunnassa, ja Uuden Jerusalemin valtaistuin on noin Öljyvuoren kohdalla, kuten Jeesus nousi sinne apostoliensa nähden ja samoin laskeutuu kohta alas taivaasta tuoden myös Uuden Jerusalemin maan päälle ja alkaa hyvä Jumalan juutalainen tuhatvuotinen valtakunta maan päällä.


      • Raamatussa_Melkisedek

        Melkisedek Raamatussa yksi erityisen mielenkiintoinen henkilö, sillä oli Korkeimman Jumalan pappi ja voitele ja siunasi Aabrahamin myös Jumalan tahdon mukaan ja Melkisedekin sijaintipaikka oli Jerusalemissa kuten Saalemin kuninkaana hänet mainitaan ja jebusilaiset olivat sillä Siionin paikalla siihen aikaan varmaan.


    • Näin_luvatussa_maassa

      No taparikollinen ja murhaaja Kain oli ensimmäinen juutalainen ja Abel oli ensimmäinen muslimi. Lopunhan me jo tiedämmekin.

      Aatami ja Eeva olivat ensimmäiset kristityt. Siellä käytettiin huumeita ja nähtiin hallusinaatioita. Käärmeetkin puhui. :) Siellä rakasteltiin käärmeen kanssa ja harjoitettiin sukurutsaa ja mässäiltiin kaikeea kiellettyä. Jumalahan siihen joutui sitten puuttumaankin.

      • Kiihkouskovaisuudesta

        Jeesuksen aikaan Saulus juutalaisena kiihkoili Juutalaisten Kuningas Jeesusta vastaan, ja Israelin kansan johtajat kateellisina myös Jeesusta vastusti ja toki Jumala salli Poikansa ristinkuoleman ja ylösnousemuksen kuolleista, sillä Jeesus voitti kuolemallaan Saatanan. Tämä tapahtui Jerusalemissa 2000 vuotta sitten.

        1000 vuotta sitten ristiretkillä kristityt kiivailivat Jerusalemin vapauttamisen puolesta ja vainosivat myös juutalaisia, jotka siellä omassa luvatussa maassaan olivat.

        Nyt tässä meidän ajassa Jumala Juutalaisten Kuningas Jeesuksessa antanut Israelin juutalaisille Jerusalemin takaisin, sillä menettivät sen hallinnan noin 2000 vuotta sitten, ja islamilaiset kansat nyt ahdistaa Israelin juutalaisia ja pyrkineet sen tuhoamaan ja terroria harjoittavat muutoinkin tuhoamalla juutalaisten pyhiä paikkoja, jos ei sitä suojella. Islamilaiset kiihkouskovaiset tahtoo myös Jerusalemin itselleen hallintaansa nyt tässä meidän ajassa ja Saatanalle annetaan valta sotia pyhiä vastaan ja myös voittaa heidän maan päällä ja 3,5 vuotta lähitulevaisuudessa Jerusalemia pakanat tallaavat ja hävityksen kauhistuksen tuottavat, mutta parannus heidän kannattaa tehdä jo tänään ja samoin Israelin kiroamisen sijaan alkaa siunaamaan Jumalan valittua kansaa ja hyvä ymmärtää että Jerusalem on Jeesuksen kaupunki ja Jumalan silmäterä mutta Jumala nostaa sen väkikiveksi pakanakansoille ja monet kansat itsensä ruhjovat väkevässä eksytyksessä sillä pahuuden henkivallat villitsee kansoja Israelia ja Jerusalemia vastaan.

        Tästä nähdään mielenkiintoinen asia kuinka kiihkouskovaisuutta ollut:
        2000 vuotta sitten juutalaisilla
        1000 vuotta sitten kristityillä
        meidän ajassa islamilaisilla.


    • mikä_tärkeintä

      Mikä näistä neljästä tärkeintä jokaiselle ihmiselle:
      1) Juutalaisten Kuningas Jeesus (Uuden) Jerusalemin Suurena Kuninkaana
      2) Juutalaisuus
      3) Kristinusko
      4) Islamilaisuus

      • Palaa_ei_pala

        MIkään noista ei ole tärkeää vaan törkeää - turhaa uskottelua - totuus ei pala tulessakaan - nuo voi syttyä ihan itsestään, mutta tappavat ihmisiä -


    • Brutaalia2017

      Täytynee heti tarkentaa, että 1919 muistaakseni tuo tuli luvatuksi maaksi! Englantilaiset tekivät juutalaisten kanssa sopimuksia sotien kanssa. Hieman viipyi tuo lupaus, mutta kun 1933 Hitler tarttui syöttiin ja nielaisi niin toivematkaa saattoi havitella jo luvattuun maahan, iso raha teki tehtävänsä ja boikotit Saksaa vastaan.
      Siinähän Hitler halusi päästä eroon juutalaisista ja passittaa Madagaskarille, tuo jäi kesken kun liittoutuneet tekivät hyökkäykset. Keskitysleirien huolto tuhoutui pommituksissa ja pilkkukuume teki tuhojaan. Sen jälkeen vaan voittajavaltioitten sävellyksiä, korvauksia, valheita...ja taas valheita, joista moni tiesi mutta media ei niitä kertonut vaan suolsi valheita valheitten perään. Vasta nyt on palapeli loksahtanut monella ja näkee sen mitä ns. voittajavaltiot tekivät pirullisuudessaan ja kostonhimossaan. Hirttäminen kai oli hauskaa ja uunin rakentaminen, mutta meistä brutaalia ja moraalitonta.
      Sota-aikana säännöt olivat ankaria...mutta nyt...miten saattaa vielä siionistien kosto kohdistua palestiinalaisiin ja murhata kolmattatuhatta ihmistä Gazassa joista lapsia on laskettu olleen 560.

      • 20170225

        Kuinka olet muodostanut käsityksen runsaasta kahdestatuhannesta murhatusta ihmisestä Gazassa, joista lapsia olisi ollut 560?


    • offi10001

      Noin 3000 v. sitten juutalaiset valloittivat kansanmurhalla Jerusalemin jebussilaisilta. n,586 v. myöhemmin Babylonia valloitti Juudan ja Jerusalem melkein autioitui, n,70 vuotta myöhemmin 516 juutalaiset vihkivät toisen temppelinsä Jerusalemissa, Herodes rakennutti kolmannen temppelin juutalaisille , joka paloi Tituksen sotaretken aikana n, aikaamme 70. sionistit perustivat Israelin valtion 1948 ,- mitään Raamatussa ilmoitettua ei ole nykyisessä Israelin valtiossa se on sionistien luomus ja sotaa käydään yhä edelleen sen ylläpitämiseksi maailmassa , eikä noille sodille ole loppua näköpiirissä , niin suuri on ihmisten ahneus ja sokeus taikauskoille.

    • julistus

      Oiskohan niin, että raamatun historiaa on jäänyt muutamilta lukematta. Jo Aabrahamin aikaan oli luvatussa maassa juutalaisia. Olisiko ihme, jos kaksi kansaa voisi elää rinnakkain ilman jatkuvaa vainoa ja vihan pitoa. Kyllä muslimienkin jumala synnin tuntee, kunhan vain itse muslimi synnin tuntisi. Mutta, tunteeko muslimi inhimillisyyden lain pitäessään vihaa juutalaisia kohtaan, toisen osapuolen kostaessa jatkuvan vihan pidon ja väkivallan puolin ja toisin. Kumpi on arvokkaampi, juutalainen, arabi, palestiinalainen vai kristitty. Ihminen on arvokkain, oli hän juutalainen, arabi, palestiinalainen tai kristitty. Jumala, korkein kaikkivaltias rakastaa kaikkia ja kaikkea luotua. Anna arvo itsellesi ja myös tuolle toiselle. Lukekaa ihmisoikeuksien julistus, se nähtävästi ei merkitse mitään toisille.

    • ":::::mitään Raamatussa ilmoitettua ei ole nykyisessä Israelin valtiossa se on sionistien luomus....."

      Ennenkuin Siion kipuja tuntee, hän synnyttää; ennenkuin hänelle tuskat tulevat, hän saa poikalapsen.
      8 Kuka on sellaista kuullut, kuka senkaltaista nähnyt? Syntyykö maa yhden päivän kivulla, tahi synnytetäänkö kansa yhdellä haavaa? Siionhan tunsi kipuja ja samalla jo synnytti lapsensa.
      9 Minäkö avaisin kohdun sallimatta synnyttää, sanoo Herra, tahi minäkö, joka saatan synnyttämään, sulkisin kohdun?
      10 Iloitkaa Jerusalemin kanssa ja riemuitkaa hänestä kaikki, jotka häntä rakastatte; iloitsemalla iloitkaa hänen kanssaan, te, jotka olette hänen tähtensä surreet,

      Isaiah

    • EiOleOikeitaPaleja

      Ei ole olemassa mitään kiinteää etnistä kansaa nimeltä palestiinalaiset. Kyseessä on ilm. Saksan natsien luoma poliittinen bluffi.

      Natsit nimittäin tulivat 2 ww:n jälkeenkin Israelin alueille lieysomaan juutalais vastaisuutta ja lahjoivat paikallisia arabiheimopäälliköitä taisteluun juutalaisia vastaan.

      Palet ovat eri kansojen sekoitus, tulleet milloin kukakin Israelin alueelle, lähinnä kai eri maiden eri aikakausina saapuneiden kauppiaiden ja pyhiinvaeltajien jälkeläisiä.

      Valtaosa heistä joilla on pitemmät juuret alueelle kai lienevät joko jordanialaisia, tai Gazan puolella egyptiläisiä arabeja.
      .

    • Tuntekaa_Jumala

      Jumala antanut juutalaisille sen paluun omaan luvattuun maahansa ja profetiat Raamatussa moninaiset ja hyvin selvät. Älkää sotiko Jumalan tahtoa vastaan tässä juutalaisten paluusta Jerusalemiin vaan vastustakaa Saatanaa, sillä on valheen ja murhan isä, ja sotii Jumalaa ja valittua kansaansa vastaan.

      Tärkeää jokaisen ihmisen tuntea Raamattu ja Jeesus Juutalaisten Kuninkaana ja Jumalan valtakunnan Herrana, ja jokainen joka nimessään anoo hyvää elämäänsä, sen myös saa, sillä Jumala on hyvä ihmisiä kohtaan ja tahtoo monet johdattaa Jeesuksen tuhatvuotiseen valtakuntaan ja se ihmisten elämän tarkoitus maan päällä, että elämme Jumalassa kunnioittaen ja kiittäen Isää ja Luojaa Jeesuksen nimessä.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe