Messiaaniset juutalaiset

Wikipedia

Messiaaninen juutalaisuus
Messiaaninen juutalaisuus on vakiintunut nimike vapaakirkolliselle liikkeelle, joka yhdistää opissaan ja jumalanpalveluselämässään juutalaista traditiota kristilliseen teologiaan.
Alkukirkon ajoista asti on juutalaisia kääntynyt kristinuskoon. Messiaaniseksi juutalaisuudeksi kutsuttu juutalais-kristillinen liike alkoi muodostua kuitenkin vasta 1800-luvulla englanninkielisessä maailmassa luoden pohjan nykyajan messiaanisille liikkeille.
Kaikki kristinuskoa tunnustavat juutalaiset eivät suinkaan samastu messiaaniseen juutalaisuuteen, eivätkä kaikki messiaaniset juutalaiset samastu historialliseen kristinuskoon. Nimitystä "juutalaiskristitty" käytetään tavallisesti perinteisten kristillisten kirkkojen piirissä uskoaan harjoittavasta syntyperäisestä juutalaisesta, kun messiaanisilla juutalaisilla tarkoitetaan synagogassa kokoontuvia ja juutalaista kalenteria ja juutalaisia tapoja noudattavia Jeesukseen uskovia, olivatpa nämä etnisesti juutalaisia tai eivät. Termejä käytetään kuitenkin osin epäselvästi rinnakkain kun tarkoitetaan yleisesti Jeesukseen uskovia juutalaisia.[1]
Messiaanisen liikkeen kannattajien lukumäärä oli vuonna 1998 noin 250 000 ympäri maailman. Se on kasvanut voimakkaasti varsinkin Yhdysvalloissa, Etelä-Afrikassa sekä Israelissa, missä seurakuntien jäsenlukua kasvattavat varsinkin paluumuuttolain kautta maahan saapuneet juutalais-kristilliset sekaperheet. Lukua on nykyään vaikea arvioida myös siksi, että suuri osa liikkeen kannattajista ei kuulu virallisesti mihinkään järjestäytyneeseen messiaaniseen seurakuntaan

12

302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raamatussa_kerrotaan

      Jeesuksen valitsemista apostoleista ja kaikki juutalaisia kuten koko kymmentuhantinen alkuseurakunta. Luetaan Raamatusta messiaanisista juutalaisista ja Paavali myös opettaa Jumalan tahdon mukaisesta juutalaisuudesta roomalaiskirjeen luvussa 2 jakeissa 28-29.

    • pakanuudesta

      Jeesuksen uuden liiton juutalaisuuteen.

    • Avibarmacabi

      Muotia on hurmahenkipiireissä leikkiä juutalaista. DNA testi joka todistaa juutalaiset ei isät, kipa päähän ja vaihdetaan juutalainen nimi, leikitään sapattia ja sytytetään sapattikynttilät hebrealaisrukousten kera.

      • rummun_pärinää_kiitos

        Aivan, mutta eiköhän juutalaisuus ole kuitenkin enemmän kulttuuri, kuin verilinjojen tuote! Juutalaiset esi-isät eivät edes tee kenestäkään automaattisesti juutalaista. Messiaaniset 'juutalaiset' eivät ole juutalaisia, vaan cosplayn pelaajia, Japanin malliin.


    • OmituistenOtustenKerho

      Parempi kun ei olisi mitään rotuja ja uskontoja. Joku aina alistaa kuitenkin toisia ja varastaa jopa toisten maat ja panee alkuperäisasukkaat keskitysleirin tapaiseen vankilaksi kutsuttavaan maapalaseen asumaan.

      • bvcbb

        Tässä sinulle informaatiota siitä maapalasesta.

        https://arielfi.wordpress.com/2017/02/26/unohtunut-oikeusjuttu-israel-on-lansirannan-laillinen-hallussapitaja/


    • VeikkoL56

      Mitä ihmeen messiaanista on apartheid-politiikassa ja toisten omaisuuden ja maitten viemisellä, sen jälkeen alistamisessa esim. Gazan maapalalle kuin avovankilaan.

    • uusi.kalifaatti

      Pahin terroristivaltio maailmassa. Tapaa siviilejä vain sen takia että oma Isis-järjestelmä laajenisi.

    • Nehemija

      Valkeakoskenrabbinaatti ei hyväksy messiaanisuutta. Se on rahan teko keino.

    • Messiasta odottivat lähinnä essealaiset, he pitivät itseään valon lapsina, pimeyden lasten vastakohtana. Rooma oli yhtä kuin pimeyden lapset.

      Essealaiset viettivät askeettista elämää ja pitivät köyhyyttä ihanteena. Heillä oli ankarat säännöt. Johtajaa oli pakko seurata, eikä esimielisyyttä sallittu. Kapinahenkiset karkotettiin erämaahan.

      Selootteja jotkut sanovat essealaisten väkivaltaiseksi siiveksi. Johtuen siitä, että essealaisia ajatuksia kerrotaan löytyneen myös Masadalta.

      Essealaiset perustivat ns. uuden liiton, ja väittivät olevansa niiden jälkeläisiä, jotka Mooses johdatti erämaan halki.
      Erään tiedon mukaan heidän Mooseksen laissaan isän ja äidin kunnioittaminen tarkoitti maan ja taivaan kunnioittamista. Jerusalemilaisia he syyttivät maan kavaltamisesta, eli roomalaismielisyydestä.

      He odottivat maailmanloppua ja se tulikin. Roomalaiset hävittivät esselaisten asumukset ja ihmiset ja Masadalla loput tekivät itsemurhan.
      Valitsivat kuoleman orjuuden ja kidutusten sijaan, johon antautuminen olisi heidät vienyt.

      Maailma ei ole essealaisista tiennyt mitään, koska kristinoppi ei heistä kerro.

      Tieto essealaisista pysyi piilossa kaksituhatta vuotta, he olivat kuin kadonneet, menneet kadotukseen, kuolleet. Vasta kun Israelin valtio perustettiin ja kirjoitukset tulivat esiin, he ikäänkuin nousivat ylös, tulivat tietoisuuteen ja saivat iänkaikkisen elämän kirjassa.

      Essealaisilla oli kyllä odotuskin... niistä tulevista, joiden kautta he pelastuvat.

      Kirjoitukset olivat aluksi kristittyjen käsissä ja tutkimuksissa, tutkimusryhmän johtaja oli hyvin antisemitistinen, ja vaikka tutkimusryhmä oli kansainvälinen, juutalaisia ei otettu mukaan.

      Tutkimuksia ei julkaistu, jostain syystä.

      Vasta kun juutalaiset saivat kirjoituksia haltuunsa, niitä on myös julkaistu. Eli tässäkin tapauksessa, pelastus oli Juudasta. Esselaiset eivät menneet kadoksiin.

    • seurakunnat

      Kiitos, kun kerroit. Mukava tietää. Israelin messiaaninen juutalaisuus eroaa paljon niin kutsuissa pakanamaissa olevista messiaanisista seurakunnista lähinnä tapojen ja opinkin vuoksi. Tämän olen kuullut.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      338
      3438
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      227
      2108
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1672
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1527
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      83
      1376
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      288
      1271
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1111
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1111
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1107
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      946
    Aihe