kansalaisaloite poistuu laista

kanslaisaloitepoistuu

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/491716-600-kansalaisaloitteessa-eduskuntaan-eteni-17-ministerio-aloittaa-selvityksen

Ministeriö aloittaa selvityksen kansalaisaloitteista eikä ihme. Kansalaisaloite.fi:hin on tehty niin älyvapaita kansalaisaloitteita, että on syytäkin pohtia onko kansalaisaloite ollenkaan tarpeellinen. Mm. konservatiivien ja isänmaallisten aito avioliitto-aloite oli tuhoonsa tuomittu eikä sitä edes käsitelty loppuun eduskunnassa. Tasa-arvoinen avioliittolaki astui voimaan tänään.
Ministeriön selvityksen lopputulos on todennäköisesti se, että kansalaisaloitelaki kumotaan kokonaan ja lainsäädäntövalta palautetaan eduskunnalle.

7

126

Vastaukset

 • Nyt on homottelijoilla kiire ennenkuin negatiiviset seuraukset käyvät kaikille ilmeisiksi ja tulisi uusia kansalaisaloitteita niin kuin ensin honottajillakin ja näin tuo homoliittolaki tulisi piakkoin kumotuksi.

 • Koko eu aluella halutaan samaa että kansalaisilla ei ole mitään valtaa asioihin eliitti saa suhmuroida ihan rauhassa omiaan. Ei venjälläkään anneta kansalaisten olla eri mieltä kun venäjän eliitti on.

 • Näkökulma: Liittovaltio tai ero – tätä EU ei uskalla sinulta kysyä

  Suomalaisten selkeä enemmistö kannattaa EU:n talous- ja rahaliittoa ja euroa, koska ei ehkä ymmärrä – eikä ainakaan kannata – seurauksia, kirjoittaa Taloussanomien erikoistoimittaja Jan Hurri.
  Erilaisiin EU-aiheisiin mielipidemittauksiin ja eurokyselyihin vastaavien suomalaisten suuri enemmistö ilmoittaa tavan takaa kannattavansa Euroopan unionin talous- ja rahaliittoa EMUa ja varsinkin Suomen ja muiden euromaiden yhteisvaluuttaa euroa.

  Viimeksi tämä kävi ilmi viime kuussa, kun EU-komissio julkaisi säännöllisesti toteuttamansa Eurobarometri-kyselyn tuoreimman Suomi-raportin. Sen mukaan liki 80 prosenttia suomalaisista kannattaa euroa ja vain 20 prosenttia suhtautuu siihen kielteisesti.

  Saman kyselyn perusteella suomalaiset suhtautuvat euroon myönteisemmin kuin EU-maiden kansalaiset keskimäärin.

  Ensi alkuun ja varsinkin vain erillisen euroa koskevan kannatuskysymyksen perusteella suomalaiset tuntuvat olevan kiistatta euromielistä kansaa.

  Sen lisäksi, että euron kannatus on likimain yksimielistä, se on myös hämmentävää.

  Saman Eurobarometrin mukaan suomalaisten melkein yhtä suuri enemmistö on varsin tyytymätön talousongelmiin. Tämä vaikuttaa ristiriitaiselta siksi, että euroalueella nämä talousongelmat ovat pitkälti perua EMUn haittavaikutuksista.

  Euroalueen keskitetyn rahapolitiikan, yhteisen valuutan sekä EU:n keskitetyn talousohjauksen piti yhdessä ja erikseen varmistaa jäsenmaiden vakaus ja kasvu. Sen sijaan euroalue on ollut erilaisten talouskriisien ja -anemian kourissa pian puolet siitä ajasta kuin euro on ollut käytössä.

  Kyselyn teettänyt komissio tulkinnee tuloksia toisin, mutta Eurobarometrin kysymyksiin ja vastauksiin tutustuva sivullinen voi herkästi päätyä johtopäätökseen, että suomalaisten enemmistö ei ehkä ymmärrä kannattamansa euron ja moittimiensa talousvaikutusten yhteyttä – tai ei piittaa siitä.

  Onko tarkoitus valistaa vai harhauttaa?
  Niin kauan kuin jossakin euromaassa on jotkin tärkeät vaalit juuri tulollaan, komissio tuskin uskaltaa kysyä Suomen tai yhdenkään muun euromaan kansalaisilta suoraan kantaa esimerkiksi seuraavanlaisiin väittämiin:

  ”Talous- ja rahaliiton viimeistelemiseksi euromaiden on tarpeen luopua raha- ja valuuttapolitiikan lisäksi myös finanssi- ja työmarkkinapolitiikan itsenäisyydestä ja siirtää näitä koskeva päätösvalta kansallisilta parlamenteilta euroalueen uudelle talousministeriölle. Oletko samaa vai eri mieltä, vai etkö tiedä?”

  Tai:

  ”Talous- ja rahaliitto on tarpeen kehittää oikeaksi liittovaltioksi, jolla on veronkanto-oikeus kaikissa jäsenmaissa ja keinot tasata jäsenmaiden tuloja, varoja ja velkoja tarvittaessa pysyvien tulonsiirtojen avulla. Kannatatko vai vastustatko? Etkö osaa sanoa?”

  Tai:

  ”Elleivät tulonsiirrot ja yhteisvastuu suju, talous- ja rahaliitto on mahdollista pitää koossa vain pakottamalla kaikki muut kuin vahvimman kilpailukyvyn suuri jäsenmaa alituisiin sisäisiin devalvaatioihin toistuvine nimellispalkkojen alennuksineen ja/tai pysyvään deflatoriseen talouslamaan ja suurtyöttömyyteen. Koetko samoin vai toisin, vai emmitkö ilmaista kantaasi?”

  Ainakaan tällaisia väittämiä ei löydy komission Eurobarometrista. Eikä niitä löydy esimerkiksi euroalueen keskuspankin EKP:n ilosanomasta, jonka se julkaisi viime kuussa sen kunniaksi, että talous- ja rahaliiton lähtölaukauksena pidetyn Maastrichtin sopimuksen allekirjoittamisesta tuli kuluneeksi 25 vuotta.

  EKP:n kansanvalistusosasto on laatinut ilosanoman hyväntuulisen animaation muotoon, mutta sen sisältö on silkkaa mielikuvamaalailua.

  Euroanimaation keskeinen ja oikeastaan ainoa sanoma on se, että euro on euromaissa reissatessa vaivatonta matkavaluuttaa, ja että muiden euromaiden verkkokaupoissakin asioidessa tutuilla euroilla on mukava vertailla hintoja ja maksella ostoksia. Näyttääpä euro rohkaisseen eri euromaiden nuoria perustamaan perheitäkin.

  EKP on julkaissut ilosanomansa YouTube-videopalvelun sivulla, jonka reunassa palvelu ehdottaa muita mahdollisesti katsojaa kiinnostavia videoita. Ehkä EKP olisi valinnut toisin, mutta YouTube ehdottaa seuraavaksi eurooppalaisten taloustutkijoiden Vox-yhteisön videoraporttia siitä, ”kuinka euro aiheutti Kreikan kriisin”.

  http://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005107966.html

  • hjjjkjkjkmlkkk


 • Miksi teistä kukaan ei piittaa siitä, että tänään on EU-liittovaltio-suunnitelmasta tietovuoto, kansalaisaloitteen poisto liittyy tähän, se on jossain sanottu, että valta pois. Kepun sivulle tieto.

  Junckerin esikkuntapäällikkö, Martin Seymor (Politico-lehden artikkeli) on monsteri, joka ei anna vaihtoehtoja, siis ei devaltaatiota, ei toista valuuttaa, ei eroja eurosta eikä eu:sta.
  Ukson noiden EU-junttien siitä huolimatta, että nyt muut maat kuin tämä suomi aikoo erota eu:sta, siltikin pakottavan jäämään siihen. Brexit on juuri tuossa vaiheessa, valitut eu-neuvottelijat, kuten Micheal Brennan

  http://www.express.co.uk/news/politics/773521/Jean-Claude-Juncker-white-paper-plan-save-European-Union-Brexit

  http://www.politico.eu/article/monster-at-the-berlaymont-martin-selmayr-european-commission-jean-claude-juncker/

  http://www.telegraph.co.uk/news/2016/07/27/who-is-michelbarnier-the-frenchman-in-charge-of-the-eus-brexit-n/

  http://www.bbc.com/news/world-europe-37542204

  http://www.express.co.uk/news/world/773461/poland-eu-no-longer-Jaroslaw-Kaczynski-jean-asselborn-brussels-viktor-orban-polexit

  • Siis Micheal Barnier, Ranskasta meni tyypillisesti taas väärin.


 • *BuaHaHaa*

  Jaa míkähän väärennöstoimisto tonki "kyselytutkimuksen" (eikö uskallettu laittaa edes sen nimeä julki? :) on tehny, et muka 80 % väittää ton PARANTANEEN demokratiaa, jos lotossa on helpompi saada päävoitto ku kansalaisalote läpi eduskunnassa!? :/ :D

SEISKA.FI

 • Temptation Island Suomessa syntinen seksipaljastus – tätä kameraryhmä ei saanut taltioitua: ”Ei vi**u mahdu mun päähän”
 • Helsingin tyylikkäin koiran ulkoiluttaja?! Ökylukaaliin muuttanut Sofia Belórf lenkkeili Bambi-koiransa kanssa – kuva!
 • Entinen aikuisviihdetähti Mia Khalifa aikoo naimisiin - tuleva aviomies on ruotsalainen huippukokki! Katso ihana yhteiskuva!

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.