Kuntako ostaa hallin ampujaharrastelijoille?

Halli-ampujille

Hiukan pisti ihmettelemään kunnan kaavailut ostaa yhteisillä varoilla halli ja vuokrata se sitten ampujille? Taitaa olla nyt poikien pieni piiri, jotka ovat keksineet käyttää yhteisiä varoja omaan harrastukseensa. Toivoisinkin, että yhteiset varat (jos noin paljon löytyy) käytetään vanhusten ja lapsien hyväksi. Ei voi kuin ihmeissään olla kuntapäättäjistä. Jos tuo hallihanke toteutuu, täytyy sitten kaikkien muidenkin harrastuksiin löytyä vastaavasti rahaa.

24

689

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aseeton

      Siitä se nuorten radikalisoituminen Lappajärvellä lähtee...

    • toimiala

      On aivan oikein, että tuetaan erilaisia urheiluharrastuksia. Hyvien harrastusten pariin pitää nuorisoa. ohjata. Parhaillaan rakennetaan pesisstadioniakin. Urheilukenttä onkin jo hyvä. Samoin autourheilupuoli. Mutta paljon on vielä tekemistä.

    • Ampuja

      "halli-ampujille"nimimerkin kirjoittajalle ,että 90℅ ampumaharrastajista Lappajärvellä on lapsia ja nuoria ,tule sinäkin tutustumaan hyvään harrastukseen jossa opetetaan vastuullista aseenkäyttöä jopa 5 vuotiaasta aina yli 80vuotiaille harrastajalle.Ammuntahan on niitä harvoja lajeja jotka onnistuu lapsista vanhuksiin ja myös liikuntarajoitteisille.

      • lappajärveltä

        Samat sanat, mutta pururadat ja hiihtoladutkin voisivat olla paremmassa kunnossa.


      • jevettu

        Frisbee golf -rata puuttuu vielä. Ja se on halpa rakentaa.


      • MiksiSyytellään

        Ammunta ei missään nimessä ole hyväksi kenellekkään, on vastuutonta kirjoittaa tuollaisia kommentteja missä yllytät tarttumaan aseisiin. Mitä tapahtui Jokelassa ja Kauhajoella kun oli ampumaharrastuksesta saanut inspiraatiota? Niinpä on hyvä muistaa historiaa...

        Lappajärvellä vain yritettiin siirtää uhkakuvat toisaalle ja turvapaikanhakijoihin kun kuitenkin oma väestö täällä lähinnä ihannoi aseellista väkivaltaa ampumaharrastuksen nimissä.


      • kesäasukas-70
        lappajärveltä kirjoitti:

        Samat sanat, mutta pururadat ja hiihtoladutkin voisivat olla paremmassa kunnossa.

        Onhan se ensimmäinen asia että hiihtoladut on kunnossa ,eikä se maksa paljon.


    • hyvinhoidettuja

      Mikäs vika pururadoilla/laduilla on?
      Aina on päässyt juoksemaan ja hiihtämään.
      Täytyy varmaan rakennuttaa oma rata perfektionisteille joille ei kelpaa tavallinen harrastuspaikka--ja se maksaa.

    • Terveysp

      Taitaa kokonaista 2 nuorta harrastaa ampumista. Muuttakoon muualle!

    • palloo

      Keilahalli pitäisi ehdottomasti rakentaa,vaadin sitä

    • AseeTon

      Kunnalta hyvä investointi. Onhan täällä yleisurheilua, painia jne tuettu myös. Nuoriin kannattaa sijoittaa ja Lappajärven Ampujat tekevät upeaa työtä!

    • Rauha-täti

      Voi,voi...olen harrastanut nuoruudessani ammuntaa ja silti en saa edes hiireltä henkeä! I Ei harrastus tee kenestäkään väkivaltaista, vaan syyt ovat jossain aivan muualla. Ei ne ampujat kuule väkivaltaa ihannoi, vaan hyviä osumia tauluihin/ savikiekkoihin Harva taitaa edes kuulua hirviporukkaan.On aina harmi ,kun asioista halutaan nähdä vain ne ikävät puolet ja niitä sitten suurennellaan tietämättä asiasta paljoakaan.
      SAIRAS ihminen saa nykyään aseen, jos sellaisen haluaa , pimeiltä markkinoilta ;ei siihen ampumaharrastusta tarvita.
      Joten rauhaa ja malttia kommentoijat....
      Olen ymmärtänyt lehtiä lukemalla ,että uusi tila on tarpeen, jotta yu-urheilijat pystyisivät harjoittelemaan useammin, ja ampujille tulisi oma tila, joka mahdollistaisi mm kisojen pitämisen.

      • pesisti

        Ampumaharrastus on hyvä harrastus, mutta pesäpallo on vielä parempi. Sosiaalinen yhdessäolo on tärkeää. Vapaa-aika sujuu mukavasti ja löytyy uusia kavereita.


      • pesäpalloilija
        pesisti kirjoitti:

        Ampumaharrastus on hyvä harrastus, mutta pesäpallo on vielä parempi. Sosiaalinen yhdessäolo on tärkeää. Vapaa-aika sujuu mukavasti ja löytyy uusia kavereita.

        Harrastuksena pesäpallo ihan hyvä,vaatii monipuolisia taitoja jne.Pesäpallohan oli hyvä sota-ajan ajanviete olihan siinä leikkimieliset tappoheitot ja kuolemat.Kilpaurheiluna pesäpallo on kuitenkin marginaalilaji sitähän ei pelata kuin Suomessa.Ammunta kilpalajina on maailmanlaajuinen jossa Suomi on saanut useita Olympia ja MM mitaleita.Ampujathan kiertelevät ympäri eurooppa kilpailemassa joten ehkä se sosiaalinen puoli on vielä laajempaa kun joutuu ulkomailla selvitä lentoasemilla jne.Kilpailupaikoilla ei puhutä "POHJANMAAN murretta".Kaikki harrastus on hyvää kun ollaan pois näytön edestä.Joskin pelaaminen tietokoneilla jne. varmasti kehittää jotain taitoja sekin esim.kielitaitoa.En voi vähksyä ja verrata eri harrasteita kukin laji kehittää varmasti jotain eri ihmisissä.Kaikki ei halua pelata pesäpalloa vaikka Pohjanmaalla ollaan ,on vain hyväksyttävä muutkin lajit ja koitettava kannustaa sen harrastajia.Kateus kalvaa edelleen Pohjanmaallla oli kyse mistä vaan ,siitä kun päästään meille ei mahda mitään.


      • Niinsevainon
        pesisti kirjoitti:

        Ampumaharrastus on hyvä harrastus, mutta pesäpallo on vielä parempi. Sosiaalinen yhdessäolo on tärkeää. Vapaa-aika sujuu mukavasti ja löytyy uusia kavereita.

        Pesäpalloharrastus joka on sosiaalista ja monipuolista, toisin kuin ammunta missä ollaan ankeassa hallissa ase kädessä niin innostaa yksipuoliseen surmaamiseen.


      • örkkijörkki

        Aina täällä ollaan pesäpallomailojakin käytetty aseena, saatikka pistoolia, tai kivääriä, ihmishenki lähtee helpolla.


    • Pistoolipete

      Pitää ottaa Usasta mallia. Siellä pyydystetään ensin hiiret loukulla ja sitten varmistetaan ampumalla pistoolilla. Tämä on aivan tosi.

    • salibandie

      Pitää kunnan ostaa se, ehdottomasti. Sisäampumarata on osa turvallisuuden tunnetta. Lappajärveltä on moni aikoinaan lähtenyt ammattisotilaaksi. Vieläkin on maanpuolustustahto korkealla.

    • kissumirri

      Siellä pitää järjestää isoja ampumakisoja. Kisailijat sitten majoitetaan kivitippuuun, että se saisi asiakkaita.

    • kaho

      Olen sitä mieltä että kaikki harrastukset pitää hyväksyä !!! Helppo se on sieltä sohvan nurkalta "räksyttää" ja moittia kun itse ei harrasta mitään. Nuorin poikani harrasti hiihtoa, pyöräilyä, uintia, maraton luistelua, juoksua,j.nedel,, Itse harrastan tanssia vielä vanhanakin....Siinähän saa sitä sosiaalista kanssa käymistä kuten liikuntaakin..Lappajärveltä pitäisi löytää hyvä vetäjä joka aloittaisi nuoria hiihdon pariin.. Eihän täällä hiihdä kuin nämä yli 70v. hyvä sekin..

      • terveepääurheiluakaipaav

        Ampuma -aseet on aina vaarallisija. Kun kymmenen ampumaharrastajaa on joukossa vähintään kaksi jotka eivät sovellu tällaisee harrastukseen. Kuka muistaa mitä tapahtui Helsingissä ampumaradalla,nais harrastaja.


    • kankkunen

      miksi lappajärvelle ei rakenneta hyppyrimäkeä,paljon turhempaanki pannaan rahaa,lappajärvellä on hyviä hyppääjiä jotka toisvat pitäjälle kunniaa ja mainetta,varmaan olisivat olymppia urheilijoita

      • Palveluidentarpeessa

        Kyllä täältä hypätään jo aivan tarpeeksi maakunnassa hakemassa palvelua muutenkin. Ei me tarvita . Siinä on mäkeä kyllä paljon kun noustaan Vimpelin jyrkkää miljoonamäkeä ylös tai karvalasta kauhavaa kohti. Asiat vastustaa tarpeeksi ilman hyppyrimäkeäkin. Ei alushousuja saatika sukkia saa kylästä ostettua niin jossain mättää.


    • Jeeeep

      Kyllä hyppyrimäki!
      Olisi paljon helpompaa hypätä aidan toiselle puolelle syömään ruohoa 👍

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe