Mikä henki kyseessä?

Mitäihmettäenymmärrä

Uskovana mietityttää, että miten pastori voi seurakunnan edessä samassa puheessa sanoillaan ilkkuen painaa toisen ihmisen alas ja toisen suureellisesti kehuen rohkaista ylös????

15

305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Riippuuhan se asiasta, että saattoi olla esimerkiksi paikallaan nuhdella. Kyllä Jeesus käytti oikeassa paikassa niin kovia sanoja etten edes osaisi nykykulttuuriin löytää sellaisia. Mutta vaikkei näin olisi niin eikö pastorikin ole jokatapauksessa ihan inhimillisesti erehtyväinen samoin kuin kuka tahansa meistä?

      • niinjanäin

        Ei kai nyt yksittäistä seurakuntalaista nuhdella pulpetista???? Asioista voi puhua yleisesti, mutta ihmisten yksityisasiat on käsiteltävä kahden kesken. Niiden levittely olisi vastuutonta luottamuksen pettämistä.

        Joskus kuulijat voivat myö olla liian herkkiä ottamaan itseensä kaiken, joka vähänkin sivuaa heidän elämäänsä. Eihän sitten voisi saarnata mistään, sillä aina jokin asia sivuaa jonkun seurakuntalaisen elämää.


      • Eiollutensimmäinenkerta

        Asia oli sellainen että heti tunnistin että pastori puhui minusta. Hän esitti ivalliseen sävyyn käymämme puhelinkeskustelun. Vieressä istuvan ystäväni hän kehui ja nosti oikein nimeltä.


    • äitykkä

      Papeilla ei ole oikeutta nuhdella ihmistä seurakunnan läsnäolessa.Sekö on sitä kuuluisaa lähimmäisenrakkautta?

      • KäytössäKulunutta

        sehän on sitä tasa.arvoa. Kyllästyttää koko loppuunviljelty sanakin!


      • Kuri.seurakunnassa

        Luepas Matteus 18:15-18, antaiskohan se sulle jotain viitteitä?


      • Enymmärräeiselitetty

        Ei ole ollut puhuttelua kahdenkesken, ei ole tuotu asiaa esille niin että tarkoituksena on nuhde. Vaan heittolauseita kovalla tyylillä ja asiasisältö ollut olematon(esim. ei saa kyynelehtiä), ilkkumista kys. asiasta seurakunnan edessä kun kysyin mitä tarkoitit aiemmin että en saanut itkeä ...Outoa todella outoa käytöstä pastorilta...


      • ettäsilleen
        KäytössäKulunutta kirjoitti:

        sehän on sitä tasa.arvoa. Kyllästyttää koko loppuunviljelty sanakin!

        Kannattaisi ensin kuitenkin opiskella sanan merkitys, ettei käyttäisi sitä täysin väärässä yhteydessä.


    • Antikristukset

      Narsistinen pappi kohottaa itsensä

    • ei.henkiasia

      Tämä ongelma ei ole mikään henki asia, vaan sitä vain, että väärät ihmiset ovat tehtävissä, joihin eivät kuulu !

      Eli eivät ole Jumalan valmistamia ja kouluttamia ja asettamia, vaan he ovat itse vallan himoissaan itsensä nostaneet johto tehtäviin pomoilemaan.

      Näistä Raamattu kertoo hyvin:

      Hesekiel 34

      1 Minulle tuli tämä Herran sana:
      2 "Ihmislapsi, ennusta Israelin paimenia vastaan, ennusta ja sano heille-paimenille: Näin sanoo Herra, Herra: Voi Israelin paimenia, jotka ovat itseänsä kainneet! Eikö paimenten ole kaittava lampaita?
      3 Te olette syöneet rasvat, pukeneet päällenne villat, teurastaneet lihavat; mutta ette ole kainneet laumaa,
      4 ette ole vahvistaneet heikkoja, ette ole parantaneet sairaita, sitoneet haavoittuneita, tuoneet takaisin eksyneitä, etsineet kadonneita, vaan te olette vallinneet niitä tylysti ja väkivaltaisesti.
      5 Ja niin ne ovat hajaantuneet paimenta vailla ja joutuneet kaikkien metsän petojen syötäviksi-hajaantuneet ne ovat.
      6 Minun lampaani harhailevat kaikilla vuorilla ja kaikilla korkeilla kukkuloilla; pitkin koko maata ovat minun lampaani hajallaan, eikä kenkään niistä välitä eikä niitä etsi.
      7 Sentähden, paimenet, kuulkaa Herran sana:
      8 Niin totta kuin minä elän, sanoo Herra, Herra, totisesti, koska minun lampaani ovat ryöstettävinä ja koska minun lampaani ovat kaikkien metsän petojen syötävinä, kun paimenta ei ole ja kun minun paimeneni eivät välitä minun lampaistani, vaan minun paimeneni kaitsevat itseänsä, eivätkä kaitse minun lampaitani,
      9 sentähden, paimenet, kuulkaa Herran sana:
      10 Näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä käyn paimenten kimppuun, vaadin lampaani heidän kädestänsä ja teen lopun heidän lammasten-kaitsennastaan, eivätkä paimenet saa enää kaita itseänsä. Minä pelastan lampaani heidän kidastansa, eivätkä ne sitten enää ole heidän syötävinänsä.
      11 Sillä näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä itse etsin lampaani ja pidän niistä huolen.
      12 Niinkuin paimen pitää huolen laumastaan, kun hän on lampaittensa keskellä ja ne ovat hajallaan, niin minä pidän huolen lampaistani, ja minä pelastan ne joka paikasta, minne ne ovat hajaantuneet pilvisenä ja pimeänä päivänä.
      13 Minä vien ne pois kansojen seasta ja kokoan ne muista maista, tuon ne omaan maahansa ja kaitsen niitä Israelin vuorilla, puronotkoissa ja kaikissa maan asuttavissa paikoissa.
      14 Hyvillä ruokamailla minä niitä kaitsen, ja Israelin korkeilla vuorilla on niillä oleva laitumensa. Siellä ne saavat levätä hyvällä laitumella, ja lihava ruokamaa niillä on oleva Israelin vuorilla.
      15 Minä itse kaitsen lampaani ja vien itse ne lepäämään, sanoo Herra, Herra.
      16 Kadonneet minä tahdon etsiä, eksyneet tuoda takaisin, haavoittuneet sitoa, heikkoja vahvistaa; mutta lihavat ja väkevät minä hävitän. Minä kaitsen niitä niin, kuin oikein on.

    • vuoretjuudean

      En tiedä mitä on tapahtunut, siksi vain olettamus: Joissain seurakunnissa on vallalla todistuspuheet, joissa ei hyväksytä esim. itkemistä, koska se katsotaan sielulliseksi "heikkoudeksi". Halutaan kuulla vain voimakkaita todistuksia esim. pelastusteoista tai ihmeistä, joita Herra tekee. Tätä pidetään oikean, kaiken kestävän, uskon merkkinä ja sopivaksi jakaa muille yleisissä tilaisuuksissa.

      Asia on vähän "kaksipiippuinen". Tietysti jokaisella on oikeus kertoa kärsimyksestään tms., mutta jos todistuspuhe ei sitten kerrokaan siitä miten ihminen haluaa kaiken keskellä turvata Herraan ja luottaa Hänen apuunsa / tai miten Herran avulla valmistui apu ja ulospääsy menneestä kärsimyksestä.
      Ehkäpä vertaistukiryhmä seurakunnassa tai solu olisi parempi paikka käsitellä kärsimyksiä ja rukoilla sitten yhdessä niiden kestämiseen voimaa.

      Toinen puoli asiassa on se, että myös särkymisen kautta voidaan ilmituoda se, että uskovat ovat kuitenkin "vain ihmisiä". Moni on saanut voimaa murtuneesta ja nöyrästä hengestä.

      Olisiko niin, että pastori ei itse ole koskaan joutunut omassa elämässään särkymään? Raamattuhenkinen seurakunta on Kristuskeskeinen, eikä ihmiskeskeinen - se ei siis liikutu tai kaadu kärsimyksistä, mutta ei myöskään harjoita kovasydämistä "superuskoa".

      Toivon tähän mainitsemaasi pastorin seurakuntaan raitista Sanan opetusta ja tervettä sielunhoitoa.

      Pastorilta vaaditaan uskollisena huoneenhaltijana oikeudenmukaisuutta ja jokaisen lampaan kohtaamista yksilöllisesti. Jos hän ei siihen kykene tai jaksa, pyytäköön Herralta tarpeeksi apupappeja, niinkuin Mooses teki kansaa johtaessaan.

      • Näinsejuurion

        Juuri sananopetus ja sielunhoito sieltä kyseisestä seurakunnasta puuttuu. Pastorin puheen sisältö ihmeissä ja merkeissä.


    • AatosHäviäväänTyhjyyteen

      Apostolejen tekosia. Vai miten se oikein menikään/olikaan?

      • HiiliUnelma

        Voi voi kultaseni. Sitten ne juhlat vasta alkaakin kun nuhteeton heittää lusikkansa nurkkaan.


    • varma-arpa

      Kannattaa lukea (googlesta) petri paavolan : Saulin syndrooma.
      Ehkäpä monenkin seurakunnan ongelma .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      65
      1980
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1327
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1264
    4. 46
      1148
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1002
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      999
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      920
    8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      881
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      878
    10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      873
    Aihe