Pelätäänkä täällä muumeja ja smurffeja?

kalevilaakso

Uutuuskirja kertoo pahojen henkien pelosta uskonnollisissa yhteisöissä - "smurffilelut olivat demonien vallassa"

Tiistai 7.3.2017 klo 05.12

Pyhät, pahat ja pelot -kirjassa kerrotaan hengellisistä peloista kymmenessä uskonnollisessa yhteisössä. Jehovan todistajien pelonkohteisiin kuuluivat muun muassa smurffilelut, joista kerrottiin demonitarinoita.

Uutuuskirjassa Pyhät, pahat ja pelokkaat kerrotaan synkkiä kokemuksia uskonnollisista yhteisöistä.
Kirjaa varten haastateltiin 47 ihmistä.
Suurin osa oli haastattelun aikaan jo irtautunut uskonnollisesta yhteisöstä.

Haastateltavat kertovat, että Jehovan todistajat tekivät kotikäyntejä etsiäkseen demonin riivaamia esineitä.
Haastateltavat kertovat, että Jehovan todistajat tekivät kotikäyntejä etsiäkseen demonin riivaamia esineitä. (OSSI AHOLA/AL)

Teologi Aila Ruohon kirjassa kerrotaan uskonnolliin yhteisöihin liittyvistä hengellisistä peloista.

Pelkoa aiheuttavat esimerkiksi pahat henget, jotka voivat tarttua ihmisiin tiettyjen esineiden kautta. Joissain yhteisöissä kaikki epäilyttäviltä tuntuvat tavarat tai esineet pahojen henkien vuoksi heitettävä pois tai poltettava. Tuhottavaksi voi päätyä esineitä, jotka pelkällä olemassa olollaan houkuttelevat demoneita paikalle.

Ruohon mukaan Suomessa on todennäköisesti edelleen kristillisiä pienryhmiä, jotka häätävät pahoja henkiä ihmisistä. Haastateltavat kertovat, että Jehovan todistajat tekivät kotikäyntejä etsiäkseen demonin riivaamia esineitä.

- Jos joku pelkäsi demoneiden vallanneen kotinsa, tulivat vanhimmat pyynnöstä tekemään kotitarkastuksia, syynäämään paikkoja ja etsimään demonin saastuttamaa esinettä. [Havaittujen ongelmien] syynä saattoi olla myös saatanallinen, maailmallinen musiikki, ja levyhyllyt tarkastettiin ensimmäisenä, kertoo yksi kirjan haastateltavista.

Smurffit hyökkäävät

Jehovan todistajat kertoivat kirjaan antamissaan haastatteluissa pelkäävänsä esimerkiksi smurffihahmoja. Moni entinen todistaja kertoo kirjassa kuulemistaan tapauksista, joihin oli jollain tavalla liittynyt smurffilelu. Ruohon mukaan tapaukset ovat suusta suuhun kiertäviä mielikuvitustarinoita, kuten kummitusjutut.
Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen

Kirjaan haastateltu nimimerkki Kauri kertoo kuulleensa tapauksesta, jossa iso pehmosmurffi oli alkanut yllättäen raapia lapsen kasvoja.

- Suosittu tarina oli, että smurffilelut olivat demonien vallassa ja liikkuivat itsekseen. Toinen variaatio oli, että smurffikuvioidun tapetin takia lapsi heräsi aamuisin naarmuilla ja oletus oli, että smurffinkuvat olivat ne yöllä käyneet tekemässä. Tarinan mukaan lapsen isä oli piiloutunut lapsen huoneen vaatekaappiin ja ihan omin silmin nähnyt, miten smurffinkuvat heräsivät eloon, laskeutuivat tapetilta lattialle ja kipittivät lasta raapimaan, Kauri kertoo kirjassa.

Muitakin satuhahmoja satettiin pitää vaarallisena. Jehovan todistajat olivat saattaneet kieltää esimerkiksi muumit, koska piirretyssä esiintyy silloin tällöin noita.

Nimimerkki Okra kertoo kirjassa, että hänen äitinsä uskoi demonien käyneen heidän kotonaan.

- Milloin isoveljeni huoneesta kuului outoja ääniä, lamput syttyivät itsekseen tai tavarat siirtyivät itsekseen. Omissa harhoissaan äitini on jopa hävittänyt yhden cd-levyni "koska se kuumeni sitä soitettaessa", jolloin siinä täytyi olla demoni! Ne olivat todella suuri pelon aihe, ja niitä vastaan piti rukoilla iltaisin, Okra kertoo.

83

715

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • amerikanhuuhaalahko

      Jokaiseen ainoaan oikeaan totuuteen liittyy smurffien pelkääminen.
      Sen lisäksi siihen kuuluu yli polvien jäävät hameenhelmat, farkkujen pelko tai solmiotta meneminen salin eteen. Se on aivan selvästi yhteyksissä demoneihin.
      Mutta siihen ei kuulu ryyppääminen, valehteleminen ja itsensä murhaaminen tietyissä hoidollisissa tilanteissa.

      Demonismia ei ole myöskään kahden todistajan vaatimus, kun alaikäistä raiskataan. Siis silminnäkijöitä pitää olla ja se ei ole demonismia.
      Myöskään alaikäisen jättäminen tunnepitoisesti heitteille jos ala-ikäinen on kastettu esim.9 vuotiaana ja hän ottaa hatkat tästä amerikanpuljukulttilahkosta. Hänen hylkäämisensä ei ole demonismia vaan ainoaa oikeaa totuutta.

      Uskonnon nimissä kiristäminen on uskonnonvapautta ja hyvät tavat noudattavaa toimintaa.

    • q.v

      Etsin demonia naapurin uudesta mersusta ja pirun karkoittamiseksi minun täytyy ajella sillä pari vuotta.

      Kiitokseksi tästä naapurin ei tarvitse muuta kuin maksaa bensat.

      Aikuisten oikeasti kun puhutaan niin monissa elokuvissa ja kirjoissa tarina lässähtää kun jännitys on huipussaan ja paljastuu, että tekijä on demoni.

      Siis c'moon, eikö kirjailija keksinyt mitään parempaa? Varsinkin Stephen Kingillä on tämä ongelma, ei sillä kyllä häneltäkin löytyy psykologisia ratkaisuja mutta usein tarinan takana on jokin "yliluonnollinen", eikä se toimi minulle.

      • pallohakusessako

        Demooniusko on niin todellinen, että tennis-Williamseista, joista kumpikaan ei ole kasteella käynyt todistaja, vaan äitinsä valtakunnansalilla retuuttamia, toinen sanoi hävittyään jonkin ottelun, että demoni kai vei syötöpalloni ohi kentän.

        Todistaja ei tule ajatelleeksi, että tennistreenit ovat siis samalla demonikarkoite, vartiotorniuskonnossa.


    • Mitäänkaduen

      Demoneista en tiedä , mutta Jt uskonto tekee kyllä kaikenlaisia pelkoja, painajaisia ,ahdistusta , masennusta ja unettomuutta minulta jäivät myös ne kaikki kun jätin Jt uskonnon.

    • m1947

      Taas tarkoituksenhakuista kirjoittelua. Ei ole vaikea arvata, kuka aloitteen takana. Jos 24 entistä kertoo, ymmärtäähän sen, mikä pohjimmainen syy on. Jos 24 nykyistä haastateltaisiin, vastaus olisi aivan toinen ja perusteltaisiin asia.
      Ef. 6: 11. jakeesta eteenpäin annetaan kehoitus taisteluun, koska Raamattu osoittaa, että Jumalan vastustaja on vahva ja ovela, mutta sairaallinen pelko ei ole aiheellista, koska hänen tekonsa ovat tunnettuja. Puolella olevat voimat ovat paljon suurempia, joihin voi turvautua. Se tuo mielenrauhan.
      Lapsena muistan, kun kylällä oli esim. tulipalo, kauan vilkuili ikkunoihin, näkyykö lieskoja. Lapsella on aika yleistä tuntea erilaisia pelkoja. Joskus pelkäsi , että karhu on sängyn alla. Kyllä mielikuvitus on aika vilkas lapsena ja usein sitten mennään isän ja äidin viereen turvaan. Mitään sairaalloista päivittäistä pelkoa ei todellakaan ole. Raamatun totuus tuo turvan, silloin ei ole aihetta pelkoon.
      Terve Jumalan pelko on hyvä, joka tarkoittaa, ettei halua toimia hänen vanhurskaita periaatteitaan vastaan ja tuoda murhetta hänelle. Hän haluaa aina parastamme ja on vahva turva.

      • MielisairasLahko

      • Tiedän.kyllä

        No ei tietenkään ole, kun on tutkimuksen tekijä ja kirjan kirjoittaja julkisesti omalla nimellään esiintyvä ihminen.
        Salaliittoteorioita keksitään aina. M1947 varmaankin vihjaa, että A.R. on jonkun "kaikkien tietämän" tahon käsikassara.
        Juuri tällä tavoin pelko säilyy. Kaiken takana aina kuitenkin on se JOKIN, joka vaanii ja lietsoo.


    • Velpukas

      m1947 7.3.2017 10:12

      "Taas tarkoituksenhakuista kirjoittelua."
      -Tuolla aloitusotsikossa on smurffit, ja ne ovat todella olleet lahkossa tuomittuja. kerropa siitä.

      " Lapsella on aika yleistä tuntea erilaisia pelkoja."
      -Ei ole välttämätöntä. Mutta vartiotorni tuottaa tarkoitushakuisesti pelkotiloja. Maailmanlopusta lapsille esitetään yksityiskohtaisia piirroksia. Ei kerrota että olemme ennustaneet maailmanloppuja jo vaikka kuinka monelle vuosiluvulle, jatkuvanluonteisen lopun vannotttamisen lisäksi, joten mitään pelkoa ei lahkosta pidä itselleen ottaa.
      Lahkoon kuulumattomattoman lapsen normaaliuteen kuuluu pelottomuus, on vain opetettava suhtautumaan varauksellisesti vartiotornikaupustelijoihin.

      "Raamatun totuus tuo turvan"
      -kristityt tuovatkin lapsilleen esiin Jumalan turvana, eivätkä pelottele maailmanlopuilla. kun sanoit noin, ei kun eroilmoitusta ja lapsille turvaa julistamaan.

      • Suojeluksessa

        Lapsen pelkoihin on aina puututtava. Lapselle ei pidä kertoa pelottavia kertomuksia iltasaduiksi. Lapsella on oikeus tuntea kotinsa ja vanhempansa turvallisiksi.
        Ja jos painajainen yöllä tulee, on hänellä oikeus rukouksella saada turvaa Taivaalliselta Isätlään.
        Jumalan rakkaus on ensin, vasta sitten on syytä pelätä kun ehdoin tahdoin on Hänen tahtoaan vastoin toiminut.

        Uskonto on turva, ei uhka.


      • Varomisenpaikka
        Suojeluksessa kirjoitti:

        Lapsen pelkoihin on aina puututtava. Lapselle ei pidä kertoa pelottavia kertomuksia iltasaduiksi. Lapsella on oikeus tuntea kotinsa ja vanhempansa turvallisiksi.
        Ja jos painajainen yöllä tulee, on hänellä oikeus rukouksella saada turvaa Taivaalliselta Isätlään.
        Jumalan rakkaus on ensin, vasta sitten on syytä pelätä kun ehdoin tahdoin on Hänen tahtoaan vastoin toiminut.

        Uskonto on turva, ei uhka.

        Terve hengellisyys tuo turvaa, sairaat alistavat lahkot ahdistavat niin lapsia kuin aikuisiakin.

        Jt-lahko on todella sairas ja vaarallinen liike. Kannattaa varoa!


    • uskonnonvapaushiiteen
    • zxxvs

      Näitä äänilevyjä on soiteltu takaperin ja ollaan sitten löydetty äänitteestä saatanallisia säkeitä. Ihminen on kekseliäs löytämään pelottavia asioita vähän joka asiasta. Korvat soi ja näkökenttä hämärtyy.

    • Bööbööt

      Käsittämätöntä, että joku on onnistunut pelottelemaan koko uskonyhteisön SMURFFEILLA! Miten ihmeessä edes on onnistunut. Ja missä maan kolkassa.

      Kuvitellaanpa tilanne, kun muutama uskonoppinut istuu iltaa ja pohtii, miten kurittomiksi muuttuneet seurakuntalaiset saisi palaamaan nöyrästi ruotuun. Bisnes on ruvennut retkahtelemaan.
      Jokin pelote on keksittävä, kaikkien tuntema hahmo, joka kodissa esiintyvä, aikuisten ja lasten tuntema, viattomalta näyttävä ... HEUREKA!! Smurffit!

      Onneksi eivät muistaneet Muumeja, koska Muumit ovat Suomen tunnetuimpia hahmoja koko maailmassa. Jos niihin ressukoihin iskettäisiin demonin leima, kärsisi koko Suomen vienti.

    • rrss11

      Miksi ei puututa niihin kauhufilmeihin, joita tehdään lapsille . Smurfit ja muumit ovat pientä niiden rinnalla. Kaduilla kulkee iltaisin ja öisin lapsia, joiden touhuista vanhemmat eivät tiedä. Uusilla teknisillä laitteilla voi osallistua visuaaliseen tappamiseen. Kaduilla kulkee huumeita myyviä tyyppejä, jotka ilman silmänräpäytystä myyvät niitä alaikäisille. Viikonloppuisin näkee alaikäisiä humalassa. Olen työskennellyt lasten kanssa, joiden mieli on järkkynyt ja voisin kertoa, mihin uskontoon kuuluvia he ovat, mutta sen voin sanoa, etteivät olleet todistajaperheistä.
      Raamatun opetus ei ole koskaan sairasta, koska se tulee Taivaalliselta Isältä, joka haluaa meidän parastamme.

      • Hirveäämenoa

        Raamatun opetus ei ole sairasta, mutta Jt-lahkon opetus on epätervettä, kieroutunutta ja sairasta.

        Jt-lahko on hyysännyt Jt-pedofiilejä ja lapsiparat ovat kärsineet ilman suojaa. Australiassa tutkinnassa ollut jo yli 1000 Jt-pedofiilitapausta. Jt-lahko syytetään väärin toimimisesta ja se pakoilee tuomion saamista yrittämällä piilotella todisteita. Näin myös esim Engalnnissa ja ympäri maailmaa on tätä hyväksikäyttäjien suojelua ja piilottelua ollut Jt-lahkossa. Kuitenkin lahko yrittää peitellä asiaa myös omalta väeltään ja Suomessakin.

        lapset myös altistetaan monenlaiselle pelottelulle jo pienestä pitäen , painostetaan olemaan vain Jt-kavereiden kanssa. Harrastuksista voidaan syyllistää. Ei saisi mennä edes jalkapalloseuroihin tms kilpailutoimintaan. Ei saisi edes haaveilla korkeammasta koulutuksesta ja kiinnostavasta työurasta. Ei muuta kuin lahkon työmuurahaisiksi vaan mahdollisimman nuoresta.

        Lahkossa myös painostetaan lapsiparkoja varhain kasteelle ja sitten, jos nämä haluavatkin lahkosta erota, heidät hylätään. Jopa omat vanhemmat hylkäävät kotoa pois muuttaneet nuoret ihmiset. Hirveää menoa tuo Jt-lahkoelämä niin aikuisille kuin varsinkin lapsille ja nuorille.


      • NäinSeMeneepi

        Ei se, että joissakin muissakin yhteisöissä on ongelmia mitenkään poista Jt-lahkon aiheuttamia ongelmia. Jt-lahkon opetukset ja toimintatavat ajavat ihmisiä ahdistukseen , masennukseen ja jopa itsemurhiin.

        Monien ihmisten ongelmat johtuvat ihan muusta kuin heidän uskonnostaan. Sen sijaan Jehovan todistajien (ja jopa siitä eronneiden) ongelmat ja ahdistukset johtuvat juurikin erittäin usein Jt-lahkon sairaista opeista ja käskyistä ja rangaistuksista.


    • kokonaisuustärkeä

      Tutkitaanko koskaan, minkä uskonnon edustajia on eniten nuorisopsykiatrian hoidossa tai nuorisovankiloissa tai myöskin aikuisten parissa? Tällaisia tutkimuksia ei ilmeisesti koskaan tehdä. Mielen sairaudet voi kohdata ketä tahansa. Se on sairaus sairauksien joukossa. Uskonnolla ei tarvitse olla siihen mitään osuutta. Joissakin uskonnoissa sensijaan jo palvontamenot näyttävät epäterveiltä. Menkää ja tutustukaa rohkeasti esim. Valtakunnan salilla tapahtuvaan toimintaan ja kysykää henkilökohtaisesti todistajilta asioista. Heidät tunnetaan yhdyskunnissa ystävällisinä ja kunnollisina ihmisinä. Vastustajat haluavat mielellään antaa väärän kuvan. Lapset käyttäytyvät hyvin kouluissa ja ovat useinmiten hyviä oppilaita.
      Vastustajat haluavat itse demonisoida heitä ja tekevät tahallaan jostain asiasta suuren numeron. (Smurfit,muumit ym)
      Taustatyö asian varmistamiseksi ja syistä joihinkin asioihin voisi olla myös tarpeen. Sensaation aikaansaaminen on myös usein tarkoituksenhakuista.

      • TaustatyötTehty

        Tein ihan tarpeeksi taustatyötä kuulumalla Jt-lahkoon yli 20 vuotta. Näin läheltä miten tuon lahkon opetukset ja toimintatavat ahdistivat ja masensivat ihmisiä ja ajoivat heitä jopa itsemurhiin. Erosin itse, kun tajusin totuuden ns "totuudesta".

        Ahdistuksen , masennuksen ja jopa kuoleman vaaran aiheuttajia Jt-uskonnossa:

        - verensiirtokielto (aiemmin myös elinsiirtokielto)
        -ex-jäsenien julma karttamisrangaistus
        - painostus matalaan koulutustasoon ja urahaaveiluista luopumiseen
        -painostus siihen, että puolison pitäisi olla toinen Jehovan todistaja. Miehiä on kuitenkin suhteellisen pienessä Jt-lahkossa paljon vähemmän kuin naisia. Moni nainen jää surukseen vastentahtoisesti naimattomaksi ja lapsettomaksi Jt-lahkossa.
        -painostus siihen, että läheisiä ystäviä saisi olla vain toisten Jehovan todistajien keskuudesta. Jos eroaa lahkosta, jää tällöin helposti jopa täysin ilman läheisiä ystäviä ainakin alkuunsa
        -painostus käyttää erittäin suuri osa ajasta ja voimavaroista ns teokraattisiin toimiin muun elämän kustannuksella
        -äänetyskielto ja kielto muuhunkin yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen monessa suhteessa
        -monien viattomien asioitten ja tavaroiden demonisointi
        -painostus itsesensuuriin eli kielto tutustua esim kriittiseen aineistoon koskien Jt-lahkoa
        -sananvapaus ei toteudu, koska avoimesta uskonnollisten mielipiteidensä kertomisesta seuraa nopeasti rangaistuksia, jopa erottaminen ja hylkääminen
        -syyllistäminen lukuisista asioista, joissa ei oikeasti edes ole mitään väärää eikä epäraamatullistakaan
        -jatkuva pelon ja vastakkainasettelujen lietsominen
        jne


    • järkkyäääää

      Luokkakaverini ala-asteella oli Jehovan todistaja ja näin läheltä miten sairas tuo lahko on.... järkyttävää... uskonnolla ei ole sen kanssa mitään tekemistä, usko ja uskonto, niiden pitäisi olla eheyttäviä asioita, mutta tämä amerikkalaisperäinen todella sairas lahko sai ainoastaan tämänkin tytön elämään pakosta täysin sekopäistä elämää.

    • zsw

      Smurffeilla ei pelotella ketään, eikä muumeilla. Niistä ei puhuta kenenkään kanssa, ihan turha suurennella asiaa. Tulee mieleen, miten tikkariasiakin meni ihan lehtiin asti. Asian voi vääntää miten haluaa. Okkultismia ja taikuutta esiintyy monissa yhteyksissä ja Raamattu kehoittaa olemaan niistä erossa. Se varoittaa myös taikakaluista. Näitäkin ohjeita on hyvä noudattaa. Mutta se ei ole päällimmäinen asia palvonnassa, vaan hyvän uutisen kertominen paremmasta tulevaisuudesta, jossa ei ole mielensairauksiakaan.
      Tällaisia parjauskirjoja tulee tämän tästä, sille ei voi mitään. Niitä lukevat ja kiinnostavat useimmiten ne, jotka haluavat vain nähdä kielteisiä asioita todistajissa. Näin on ollut kautta historian, ne painuvat unholaan, mutta todistustyö menee siitä huolimatta eteenpäin.

      • EiTunneälyäLahkossa

        Äläpä valehtele tai vääristele todellisuutta. Jt-perheissä lapsille puhutaan smurffeista ja muumeista. Moni Jt-perhe kieltää ne lapsiltaan , koska sekä muumeissa että smurffeissa on myös velho tai noita mukana muiden hahmojen kanssa seikkailemassa.

        Eivätkö Jt-lapset ole "ketään"? Eikö heillä ole ihmisarvoa ja oikeus kasvaa ilman jatkuvaa pelottelua milloin milläkin, mille ei oikeasti ole edes perusteita! Jt-lahko on vetänyt ihan överiksi lukuisat asiat.

        Jos luetaan satu Lumikista ja seitsemästä kääpiöstä ja siinähän on noitakin satuhahmona mukana, niin ollaanko heti muka okkultismin alueella? Haloo. Jotain rajaa tuohon vainoharhaiseen ja ylihysteeriseen ajattelutapaan!


        Ja Raamatun asioistakin tulisi puhua ikätasoisesti. Ei pikkulapsille saa puhua ahdistavaan ja traumatisoivaan tyyliin mistään.


    • tttt76

      Järkkyää, miten pystyt todistamaan kertomuksesi?

      • åänwijfujdf

        Nyt kun homo ja lesbo häätkin saatu aikaiseksi niin ihmetyttää vain jatkuva hyökkäys kirkkoa kohtaan joillakin smurffi sepitteillä.Millaisella salajuonella sitten kirkkoa ajetaan taas alas kun varmaankin jo kohta ehdotetut moniavioisuudet ja suojaikärajan laskeminen avioliitossa yritetään saada seuraavaksi kansalaisten hyväksymäksi?


    • kokonaisuustarkeä

      Joku kirjoitti Williamsin sisaruksista, he eivät ole todistajia ja lausunto pallosta oli taas asioiden vääristelyä. Joku pani jutun liikkeelle ja nyt sitä pidetään totena. Näin se tapaa mennä. Uskonnolla ei ole mitään yhteyttä tenniksen kanssa.
      Taustatyöllä tarkoitin Smurf ja Muumi jutuilla, mutta kirjoittaja taas halusi vääristellä asioita omalta kannaltaan, johon miljoonat ihmiset eivät yhdy.

    • zsw

      Pykälät, joista taustatyöt kirjoitti perustuvat Raamattuun. Otappa selvää todistajilta kyseisistä asioista.
      Hän syyllistyy itse pelotteluun ja asioiden tahalliseen vääristelyyn, jotka eivät todellisuudessa pidä paikkaansa. Se on hänen totuutensa.

      • TaustatyötTehty

        Nuo asiat, joista kirjoitin, liittyvät Jehovan todistajien VIRHEELLISIIN JA VALHEELLISIIN RAAMATUN TULKINTATAPOIHIN.

        Tälläkin palstalla on jo lukuisia kertoja esitetty todisteita lukuisista asioista, jotka Jt-lahkon johto vääntää omien tarkoitusperiensä takia ihan Raamatun vastaisiksi opetuksiksi.

        Tiedän kyllä mitä Jt-lahko opettaa ja on opettanut ja miten huterat ja virheelliset ovat lahkojohdon perustelut opetuksilleen. Olin itse vuosikaudet Jt ennenkuin tajusin totuuden ns "totuudesta" ja opin Raamatun tuntemusta Jt-lahkon kieron oppirakennelman sijaan.


    • Reinautti

      kokonaisuustarkeä 7.3.2017 13:10

      "Joku kirjoitti Williamsin sisaruksista, he eivät ole todistajia"
      -Sen kirjoittaja totesikin (pallohakusessako 7.3.2017 9:16 Demooniusko on niin todellinen, että tennis-Williamseista, joista kumpikaan ei ole kasteella käynyt todistaja, vaan äitinsä valtakunnansalilla retuuttamia)

      "lausunto pallosta oli taas asioiden vääristelyä. Joku pani jutun liikkeelle ja nyt sitä pidetään totena. Näin se tapaa mennä. Uskonnolla ei ole mitään yhteyttä tenniksen kanssa."
      -Williamsin lausunto oli SVT:n teksti-tv:ssä, täytynee olla arkistossa nyt. Mutta huomaatko, että kun sanot etteivät Williamsit ole todistajia, niin miksi he eivät saisi sanoa demoniselityksiäkään ?
      Mikä tässä vaatii selitystä, että onko tosiaan tässä vartiotorniuskonto muuttunut, (lahkoslangilla "uutta valoa") eli demoneita ei saisi sanoa olevan olemassa ? Aiemmin oli niin että demoneita oli, niitä ei saanut kieltää, mutta niitä ei tarvinnut julistaa ovityössä jos ei halunnut, eikä myöskään pelätä, eikö niin ?

      Williamsin äiti oli siis tytölle hankkinut valtakunnansalikoulutuksen selitykseen
      " sanoi hävittyään jonkin ottelun, että demoni kai vei syötöpalloni ohi kentän."
      (näin nimim. pallohakusessako, lisäten ettäTodistaja ei tule ajatelleeksi, että tennistreenit ovat siis samalla demonikarkoite, vartiotorniuskonnossa).

      Smurfit on valtakunnansaleilla kiellossa, perusteluna niissä nähty jotain "demonisuutta". Mikä on mököttämisenvälttävä selitys juuri nyt ?

      • mikseiköhän

        kumma kun ei vastata. Kuinka tulisi uskoa jos rupeaisi kaupittelemaan vartiotorneja ?
        Eihän demonit, tennistreenit ja Williamsit voi olla tabuna, kiellettyjä aiheita kuten Raamatun ikuinen kärsimys -rangaistus, "orjan osa" Jeesuksella, maailmanloput eri vuosina kuten 1975 ...


    • Jt olisi syytä uskoa minuun. Terveisin Azazel eli עֲזָאזֵל , demoni.

    • vvv33

      Hirveäämenoa, onko virheellisen tiedon levittäminen mielestäsi oikein? Vaikea tajuta, että kirkkain silmin pystyy moista kirjoitella. Ihmettellä voi, mikä on tarkoitusperäsi.

    • kanttivainkestää

      Reinautti,(mnaat) kerroppa omia kokemuksiasi uudestasyntyneiden keskuudessa? Kadotuksella pelottelu on kai aika yleistä.

      • Reinautti

        En kerro tällä foorumilla vaan keskustelen lahkosta.
        Maailmanloppu, uudemmalla lahkoslangilla järjestelmäasioiten päättäjäiset, on sekä pelottelu että "porkkana".

        Se on sitä mielenhallintaa, jonka varassa lahko on, kun maailmanlopun vuosilukuja julistetaan, vaikka 5 Moos 18:20-22 osoittaa vääräksi profeetaksi.
        Ja Ilm. 20:10 kertoo siis vartiotorniseuralaiset heitettämän vaivattavaksi yötä päivää iankaikkisesti.
        " Ja perkele, heidän villitsijänsä, heitetään tuli- ja tulikivijärveen, jossa myös peto ja väärä profeetta ovat, ja heitä vaivataan yöt päivät, aina ja iankaikkisesti "


      • amerikanlahkopelkoja

        Reinautti ei ole nimimerkki mnaat.


    • eihengenhedelmiä

      Reinautti, annetaan Jumalan hoitaa tuominta. Tuskin häntä miellyttää ihminen, joka toimii laillasi. Kirjoitat asioista ilkeyttäsi, et kenenkään parasta. Mikähän uskonto eniten uhkailee helvetillä ja minkähän uskonnon piirissä palvontaan liittyy outoja menoja?
      Olet niin nopea kirjoittelemaan ja keksimään uutta pilkattavaa, joten herää kysymys, millainen ihminen tekee niin ja mikä voima ohjaa tällaiseen puuhaan? Oletko mnaat, vai hänen toverinsa, ei väliä, sama agenda molemmilla.

      • kaduharhaoppiasi

        Uhataanko luterilaisessa kirkossa mykkäkoululla jos ei usko helvettiin?
        Uhataanko jehovantodistajissa mykkäkoululla jos uskoo helvettiin?
        Uhataanko luterilaisessa kirkossa mykkäkoululla jos ottaa verensiirron?
        Entäs teillä?
        Antaako luterilainen kirkko viranomaisille tiedon jos pedofiliatapauksia ilmenee? Vaativatko he tapauksiin silminnäkijän?
        Entäs teillä?
        Sanotaanko luterilaisessa kirkossa epäkypsäksi sellaista joka käyttää kirkossa farkkuja?
        Entäs teillä?
        Onko luterilaisessa kirkossa epäsopivaa pitää partaa?
        Entäs teillä?
        Ei ole kysymys tuomitsemisesta vaan teidän herättelyä harhaopistanne. SE ON tosi rakkautta.
        Emme halua että jehovantodistajat pysyvät eksytyksessään ja altistavat itsensä ikuiseen kadotukseen.
        Reinautti ja mnaat ovat uskovia jotka yrittävät pelastaa teidät tulesta.
        Jos emme tee niin olemme verivelkaisia Jumalan edessä, koska TIEDÄMME mikä uskontokunta jehovantodistajat ovat. EKSYTYS!
        Vaikka yksikään jehovantodistaja ei kirjoittelumme vuoksi kääntyisi eksytyksestään, voimme tuomiopäivänä Herran edessä sanoa:" me varoitimme" ja Hän ei sitten vaadi teidän vertamme meidän sanomattomuudestamme.


    • Velvutti

      eihengenhedelmiä 8.3.2017 10:36

      " Reinautti, annetaan Jumalan hoitaa tuominta"
      -Hyvä kun otit esille. Kirjoita vartiotornille valtakunnansalilla puheeksioton lisäksi. Mököttämiset pois.

      " Kirjoitat asioista ilkeyttäsi "
      -Katsos, jos lahkosi mainokset, joita levität, raaputetaan pois ja katsotaan arkipäivä, normitodellisuus, ihmiskohtelut, niin ymmärrän jos niistä puhuminen tuntuu viiltävältä. Juuri siksi on hyvä kun niistä kirjoitetaan. Mutta sinun ei tulisi puhua pilkasta vaan vaatia muutosta, erota itse neuvottuasi muitakin jättämään lahkon.

      " Mikähän uskonto eniten uhkailee helvetillä "
      -En tiedä. Ei kuulu foorumin aiheeseenkaan, ellei se ole lahkosi sitten. Reinautti on puolestaan ottanut esille pari Raamatun jaetta, paljastamatta omaa mieltään, kilpailuttamatta uskontojakaan. Perehdy itsekin Raamattuun jos se tuntuu vartiotornia kiehtovammalta.

      " minkähän uskonnon piirissä palvontaan liittyy outoja menoja? "
      -En tiedä, mutta lahkoosi liittyy pedofiilien suojelu ja asiasta lapsiuhrien syyllistäminen, maailmanlopulla uhkailu, lahkotoverien käräyttämisvelvollisuus lahkorikkeistä, se että se tuottaa uskontojen uhrien tuki ry:n suurimman asiakasryhmän. Näin lonkalta vetäistynä, enempää miettimättä.
      No sanotaan vielä että leuhkiminen tupakoimattomuudella, mainitsematta että saat potkut lahkostasi tupakanpoltolla.

      Herran siunausta ja rukous puolestasi

      • Sätkänhenki

        "leuhkiminen tupakoimattomuudella ; " -
        Siunausta siunausta , mutta lauseesi sävyn takia kantsii kysyä , - mitä merkkiä poltat ?


    • eihengenhedelmiä

      Eikö viimepäivän tapahtumat osoita, mitä Raamattu merkitsee luterilaiselle. Jos kaikki on sallittua, niin eihän silloin mikään ole väärin.
      Kirjoittelusi on valheita täynnä. Ajattele, jos joku alkaisi penkoa uskontosi, sivut eivät riittäisi, eikä tarvitsisi edes valehdella.
      Eikös tupakointikin ole osoittautunut vaaralliseksi, ja Raamattu kehoittaa pääsemään irti kaikesta, mikä saastuttaa lihaa. Viisastahan se on olla tupakoimatta. Siihen kannustavat asiantuntijatkin.
      Mitä Raamattuun tulee, siihen perhdytään joka päivä.
      Kaduharhaoppiasi totean vain, ettei ole mitään syytä edes vastata kirjoituksiisi. Tarkastele Raamatun valossa omat kysymyksesi.

      • Tuljakka

        " Kirjoittelusi on valheita täynnä "
        -ja rajoituneisuudestasi johtuen et ole yksilöinyt yhtäkään valhetta.

        "Eikös tupakointikin ole osoittautunut vaaralliseksi"

        -Voi hyvä tavaton. Senhän kristittyjen tutkijoiden tutkimus vahvistanut. Ja kristityt ovat eduskunnassa sen vuoksi säätäneet mainoskiellon, alaikärajan lasten suojaksi, tupakkarajoitteita työpaikoille ym.

        Mutta kuten sinä leuhkit tupakoimattomuudellasi, salaten että saat potkut tupakan poltosta, on sinulta kielletty tuo kristillinen työ "politiikkana".
        Tupakanpolton vähentymisen on aikaansaanut kristillinen työ. Ei todistajan omahyväinen itsekehu, tuon erottamisuhan salaaminen, jolloin kehun aihe on vain pakko. lahkon pakko. Eikä ainoa lahkon määräämä pakko.

        "Mitä Raamattuun tulee, siihen perhdytään joka päivä"
        -Jos lahkoasi tarkoitat, niin ei pidä paikkaansa. valtakunnansalilaitoksen (sitä on kielletty sanomasta kirkoksi) kokouksia ei ole joka päivä. Ja entisten todistajain yhtäpitävien lausuntojen mukaan on todistaja korviaan täynnä vartiotornia jo kokoustenkin takiakin, eikä lue enempiä. Toki on yksittäinen poikkeuksensakin.

        Lisäksi Raamattu ei tule kyseeseen, vaan UM. Siitä lienee poistettu nämä edellä mainitut jakeet, jotka kärvistelivät todistajaa:
        5 Moos 18:20-22 osoittaa vääräksi profeetaksi. (vartiotorniseuran)
        Ja Ilm. 20:10 kertoo siis vartiotorniseuralaiset heitettämän vaivattavaksi yötä päivää iankaikkisesti.
        " Ja perkele, heidän villitsijänsä, heitetään tuli- ja tulikivijärveen, jossa myös peto ja väärä profeetta ovat, ja heitä vaivataan yöt päivät, aina ja iankaikkisesti "


      • herääjolahkostasi

        Luterilaisuus ei pakota jäseniään mihinkään.
        Luterilaisuudesta löytyy sekä oikeita uskovia että niitä jotka ovat vain jäseniä, tietyistä syistä. Aivan niin kuin jehovantodistajissakin.
        Päinvastoin kun se että jehovantodistajuudessa pakotetaan mitä eriskummalisimpiin sääntöihin.

        Suomen 4 miljoonassa luterilaisessa on monen moista kulkijaa ja osa heistä ei edes väitä olevansa uskovaisia. Silti heitä ja heidän perheenjäseniä ei karteta.
        Älä siis yleistä.

        Tunnen monta luterilaista jotka eivät hyväksy mitä vain.
        SINUN kirjoittelusi on tyypillistä jehovantodistajien oman nenän tuijottamista, ihan niin kuin Jeesuksen ajan fariseuksillakin. Vihaatte luterilaisia.

        Jehovan todistajissakin on niitä jotka vetävät sauhun silloin tällöin. SALAA.

        Raamatun valossa jehovantodistajien oppi ja opetus on farisealaista harhaoppia.

        Jehova tulee kiroamaan teidät eikä anna teille mitään siunauksia jo pelkästään siksi että uskotte korvausteologiaan. Uskotte myös että Mikael on Jeesus. Uskotte myös, että kun uskova ihminen kuolee hän ei jatka elämäänsä Jeesuksen luona. Uskotte myös että teidän amerikanjärjestönne on Jehovan puhekanava vaikka todisteet osoittavat muuta.

        Jehova tekee teidän lahkostanne pian lopun.
        Emme vihaa ihmisiä vaan teidän lahkoanne.


    • eihengenhedelmiä

      Tällaiseen käytökseen olemme tottuneet uskonnollisten ihmisten toimesta. En ole koskaan kuullut kenenkään ylpeilevän tupakattomuudella, se on itsestään selvä asia.
      Jumala tuo tuomion kaikelle väärälle ja pahalle ja sitä aikaa odotamme hartaasti ja rukoilemme sen tuloa. Uhkailullanne ei ole mitään merkitystä. Opetukset perustellaan Raamatulla, koska sieltä löytyy totuus. Teillä on oikeus vihata, mitä ja ketä tahansa. Onhan sitä jo saanut lukea täälläkin monta kertaa. Tuomarin hommaakin harrastatte ahkerasti ja ilkeämielistä nimittelyä. Sitähän se todellinen kristillisyys on. Ihmetyttää, mikä hätänä.

      • TämäHätänä

        "Mikä hätänä": Jt-lahko painostaa äidit ja isät hylkäämään jopa lapsensa. Jt-lahko painostaa tekemään jopa itsemurhan kieltäytymällä tarvittavista verensiirroista esim leukemian iskiessä. Jt-lahko on eksyttävä Väärä profeetta. Siinä sitä hätää jo alkuunsa.


    • eihengenhedelmiä

      No, mikä hätänä, selitäppä, miten uskonnossasi ymmärretään 1. Kor 5:9-13 ja miten sitä noudatetaan.
      Entä, eikö 1Moos. 9: 4,16 3. Moos 17:14; 7:26,27, Apt.15: 28,29; 21:25 tarkoita mitään? Lainaat usein sitä raamatunpaikkaa, jossa kehoitetaan syömään kaikkea, mitä lihakaupassa myydään, antaako se oikeuden veren käyttöön ja rikkomaan veren pyhyyttä koskevaa lakia. Sanotaanko siinä, että osta vain verituotteita, jos haluat? Tottelevaisuus on luvattu palkita. Mitä se tottelevaisuus on onko oma vapaus Jumala lakia tärkeämpi?

      • amerikanhumpuukilahko

        Raamatussa ei puhuta mitään verensiirrosta.
        Sen sijaan verestä puhutaan siinä yhteydessä kun kerrotaan EPÄJUMALILLE uhratusta verestä ja lihasta. Muutkin vereen liittyvät asiat koskevat epäjumalanpalvelusta. Verensiirto ei ole epäjumalanpalvelusta vaan elämää pelastavaa lääketieteellistä toimintaa, niin kuin esim. elinsiirto.

        Epäjumalan palvelus liittyi jokapäiväiseen toimintaan tai ainakin lähes.
        Verensiirto otetaan kerran tai kaksi, kunnes sairaus tai onnettomuus on ohi. Ei sitä käydä sitten ottamassa aina kun mieli tekee.

        Elämä on raamatussa pyhä asia ja sen ylläpitämiseksi tulee tehdä voitavansa.
        Jumala ei ole koskaan vaatinut nimessään veriuhreja. Ainut poikkeus oli Jeesus jonka piti vuodattaa verensä meidän puolestamme.

        Häpäisette teoillanne Jehovan nimeä.
        Tuliko JEHOVAN pilkkaaja selväksi?


      • Rintti-

        Järjestö on itse mitätöinyt verioppinsa raamatullisuuden. Voitko pitää jonakin jumalallisen ohjauksen ilmentymänä oppia "veren karttamisesta", jossa luovutusverta saisi käyttää pikottuna ilman seuraamuksia, mutta toisaalta veren luovuttaminen on kielletty. Eikö sinua yhtään hävetä moisen tekopyhyyden puolustaminen!

        Se, että kehoitus syödä kaikkea lihakaupassa myytävää koskisi verta, on tulkinta. Mutta on se silti monin verroin perustellumpi, kuin järjestön täysin mielivaltainen tulkinta "veren karttamisesta", mitä se vielä julkeaa markkinoida Jehovan tahtona.

        Raamatussa selkeästi kerrotaan Vanhan liiton rauenneen. Miksi siihen kuuluviin säännöksiin pitää takertua, ja mennä vielä ylikin niistä! Johtunee kenties siitä, että järjestö kieltää todistajiltaan osallisuuden Uuteen liittoon, siihen josta Raamatun Jumala Jahve sanoo: "annan anteeksi heidän rikoksensa enkä enää muista heidän syntejänsä."


    • vwv

      Painostaa??

      • TämäHätänä

        Jt-lahkojohto painostaa opetuksillaan ja kirjoituksillaan hylkäämään liikkeestä eroavat lapsetkin. Kun nämä eivät asu enää kotona, heidän kanssaan ei Jt-lahkon opetusten mukaan tule olla enää tekemisissä. Joinakin poikkeustapauksina mainitaan lahkon kirjallisuudessa esim perunkirjoitukset tai muut pakolliset hoidettavat asiat, jolloin voi tavata. Peruslähtökohta on, että jopa omia kotoa pois muuttaneita ex-Jt-lapsiaan pitää karttaa tarkkaan. Tähän Jt-lahkojohto painostaa kirjallisuuteen ja lehtiin laittamillaan toimintaohjeilla. Asiaan painostetaan myös puheissa ja vanhimpien yksityiskeskusteluissa rivitodistajien kanssa.

        Ei mene läpi ne valheet, joita Jt-lahkon tiedottaja yrittää tuoda esiin julkisuuudessa. Julma karttamisrangaistusmenetelmä on täyttä todellisuutta Jt-lahkossa. Sen toteuttamiseen painostetaan rankasti sekä lahkon kirjallisuudessa, kokouksissa että vanhimpien kanssa keskusteluissa.


      • Anonyymi
        TämäHätänä kirjoitti:

        Jt-lahkojohto painostaa opetuksillaan ja kirjoituksillaan hylkäämään liikkeestä eroavat lapsetkin. Kun nämä eivät asu enää kotona, heidän kanssaan ei Jt-lahkon opetusten mukaan tule olla enää tekemisissä. Joinakin poikkeustapauksina mainitaan lahkon kirjallisuudessa esim perunkirjoitukset tai muut pakolliset hoidettavat asiat, jolloin voi tavata. Peruslähtökohta on, että jopa omia kotoa pois muuttaneita ex-Jt-lapsiaan pitää karttaa tarkkaan. Tähän Jt-lahkojohto painostaa kirjallisuuteen ja lehtiin laittamillaan toimintaohjeilla. Asiaan painostetaan myös puheissa ja vanhimpien yksityiskeskusteluissa rivitodistajien kanssa.

        Ei mene läpi ne valheet, joita Jt-lahkon tiedottaja yrittää tuoda esiin julkisuuudessa. Julma karttamisrangaistusmenetelmä on täyttä todellisuutta Jt-lahkossa. Sen toteuttamiseen painostetaan rankasti sekä lahkon kirjallisuudessa, kokouksissa että vanhimpien kanssa keskusteluissa.

        Siinä tapauksessa, kun lapset ovat eronneet tai erotettu JT uskonnosta, ei auta muu, kuin että vanhemmatkin eroavat JT uskonnosta. Siinä on jo tarpeeksi rangaistusta, että lapsi eroaa. Lisäksi tehdään elämästä helvetti sillä, että lasta täytyy karttaa. Moniko pystyy?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä tapauksessa, kun lapset ovat eronneet tai erotettu JT uskonnosta, ei auta muu, kuin että vanhemmatkin eroavat JT uskonnosta. Siinä on jo tarpeeksi rangaistusta, että lapsi eroaa. Lisäksi tehdään elämästä helvetti sillä, että lasta täytyy karttaa. Moniko pystyy?

        Eikös siellä JT uskonnossa ole monesti käynyt niin, että kunnlapsi eroaa tai erotetaan, niin samalla ovenavauksella lähtee muitakin perheenjäseniä, koska eivät halua alkaa karttamaan lastaan?


    • meltsuppius

      eihengenhedelmiä 8.3.2017 22:37

      " raamatunpaikkaa, jossa kehoitetaan syömään kaikkea, mitä lihakaupassa myydään, "
      "antaako se oikeuden veren käyttöön"
      -Niin itse tuossa ylemmässä rivissä kirjoitit.

      Veren syöminen oli sallittua jo Mooseksen kirjassa:
      3. Moos. 17:15 Jos joku, olipa hän israelilainen tai siirtolainen, syö itsestään kuollutta tai kuoliaaksi raadeltua eläintä, hän pesköön vaatteensa ja peseytyköön; hän on epäpuhdas iltaan saakka. Sitten hän on jälleen puhdas.
      -jakeessa puhutaan veren syömisestä ( ” lihaa, jossa vielä on jäljellä sen elämänvoima, veri”) eikä jakeessa ole kieltoa, ei rangaistusta. Jae koskee erityistapausta.

      Kol 2:16 Kukaan ei siis saa tuomita teitä siitä, mitä syötte tai juotte
      Matt. 15:11 Ei ihmistä saastuta se, mikä menee suusta sisään. Se ihmisen saastuttaa, mikä tulee suusta ulos.
      1 Kor. 10:25 Syökää kaikkea, mitä lihakaupoissa on tarjolla, tekemättä kysymyksiä omantunnonsyistä.

      -----------

      APT 15: 28 Pyhä Henki ja me olemme nähneet hyväksi, ettei teidän kannettavaksenne pidä panna mitään taakkaa. Annamme ainoastaan nämä välttämättömät ohjeet: 29 karttakaa epäjumalille uhrattua lihaa, samoin verta ja sellaista lihaa, josta ei ole verta laskettu, sekä haureutta

      -"karttakaa" ei ole kielto.
      Vertaa: Kor. 10:28 Mutta jos joku sanoo teille: "Tämä on uhrilihaa", jättäkää se syömättä hänen vuokseen, omantunnon takia. 29 En tarkoita teidän omaatuntoanne vaan tuon toisen. Miksi antaisin toisen ihmisen omantunnon määrätä omaa vapauttani? 30 Jos minä kiitän Jumalaa ruoastani, miksi minua moitittaisiin siitä, mistä itse kiitän? 31 Syöttepä siis tai juotte tai teettepä mitä tahansa, tehkää kaikki Jumalan kunniaksi. 32 Älkää loukatko sen enempää juutalaisia kuin kreikkalaisiakaan älkääkä liioin Jumalan seurakuntaa. 33 Minäkin yritän aina tulla toimeen kaikkien kanssa; en etsi omaa etuani vaan muiden ihmisten

      Taustalla oli:
      APT 15:5 Silloin eräät uskoon tulleet fariseukset puuttuivat asiaan ja sanoivat, että kääntyneet pakanat oli ympärileikattava ja velvoitettava noudattamaan Mooseksen lakia.
      APT 15:10 Miksi te siis nyt uhmaatte Jumalaa ja panette opetuslasten harteille ikeen, jota eivät meidän isämme emmekä me itse ole jaksaneet kantaa? 11 Mehän uskomme, että meidät pelastaa yksin Herran Jeesuksen armo, samalla tavoin kuin heidät. (Pietari)

      -Vartiotorniseuran kirjoitukset näyttävät rippuvan siitä millä jalalla aamulla on noustu sängystä, kuten kansa sanoo.

      Niin, Herätkää 22.5.1994 tärkeili sillä, että 3 alaikäistä todistajaa oli kuolleet verensiirrosta kieltäytymiseen.
      Nykyään lehti sanoo että verensiirto ei olisi lääketietellisesti tarpeen. Lehden ainoiksi kirjoittajiksi ilmoitetuissa johtoelimen jäsenissä ei ole lääkäriä (eikä muutakaan opiskellutta).
      Ja Consolation 12.1940 kertoi verensiirron pelastaneen New Yorkilaisrouvan hengen.
      (Ja vartiotorni sanoo ettei ole pelastusta vartiotornijärjestön ulkopuolella).
      -Vartiotorni luettelee veren ainesosia, joita saa lääketieteen hoidossa käyttää. Seuraavalla sivullaan vartiotorni sanoo, että veren luovutuskielto on ehdoton, kukaan ei niitä ainesosia saa luovuttaa.

      • Kontraa

        Tuolla olikin jo jossain ketjussa todettu, että tämä artiotorniuskonto on vastakkainen kristinopille


    • eihengenhedelmiä

      Ette vastanneet kysymyksiin kiertelitte ja kaartelitte. Jos sinua kehoitetaan karttamaan esim. alkoholia , vaikka et juo sitä annatko laittaa sitä suoneesi.
      Kysymyksessä oli siis kiista epäjumalille uhratun lihan syömisestä, ei veren syömisestä.
      Mitä ajattelet siitä,että Raamattu sanoo, että haureuden harjoittajat eivät peri Jumalan valtakuntaan ja haureus ja veri mainittiin asioissa,joita piti karttaa. Ajatteletko, että Jumala suhtautuu toiseen kieltoon vakavasti, mutta ei toiseen.

      • amerikankulttilahko

        Olihan siinä kysymys ympärileikkauksestakin.
        Haureutta on paha rinnastaa vereen.
        Onhan verigreippiäkin.

        Haureus oli tunnettua sellaisenaan jo alkuseurakunnan aikana, mutta ei verensiirto ei.
        Tuo on juuri sitä tyypillistä jehovantodistaja vääntämistä, johon on helppo mennä.

        Verensiirto ei ole sama asia kuin veren syöminen. Verenkiertojärjestelmä on elin.

        Jos sitten koitat selittää, miksi jonkun veren ainesosan siirtäminen on sallittua ja toisen ei. Missä raamatussa sanotaan että jotain veren ainesosaa saa laittaa suoneen, toista ei?

        Onko itse juomari Rutherford pullon hengen voimasta niin määrännyt.
        Jos verensiirto on syömistä, niin on se sitten sitä kaikkien veren ainesosien kanssakin. Miksi lotraatte joidenkin veren ainesosien kanssa, mutta ei joidenkin muiden? Mikä ihme logiikka siinä on?

        Eiköhän kysymyksessä ole ennemmin syynä se, että jos alatte sallimaan verensiirtoja, HUKKUISITTE syytteisiin jotka tulisivat veriuhrien omaisilta.


    • tarkkaaja

      Jos omatuntonne sallii veren käytön, se on oma päätöksenne. Antakaa toisten toimia oman omantuntonsa mukaan. Jokainen vastaa omista päätöksistään. Miksi kiroilette kirjoituksillanne toisten päätöksiä. Kristikunnan yhteyteen kuuluvat tekevät päivittäin tosi pahoja asioita, miksi ette käytä aikaanne heidän valistamiseensa, vaan hyökkäätte niiden kimppuun, jotka ovat tehneet päätöksensä totella verta koskevaa kieltoa.
      Itse rikotte jatkuvasti kristityn käytöstä koskevia ohjeita.

      • amerikanhumpuukilahko

        Älä sinä ala opettamaan kristityn käytöksiä, kun itse määräätte toisia jäseniänne tekemään itsemurhia, tietyissä hoidollisissa tilanteissa, ILMAN raamatun perustetta.
        Raamatussa ei opeteta kieltäytymään elämää pelastavasta hoidosta.
        Raamatussa jopa sanotaan että voit syödä itsestään kuollutta ja raadeltua eläintä HÄTÄTAPAUKSISSA. Verensiirto on AINA hätätapaus.
        Opettele sinä ensin lukemaan oikeaa raamattua, ei UM pamflettia.


      • paljonApuaTarvitsevia

        Tarkkaaja!

        Mistä päättelet ettemme käytä aikaamme myös kristikuntaan kuuluvien valistamiseen. Minä ainakin käytän siihenkin aika paljonkin aikaa.

        Kristikunnassahan on paljon nimikristittyjä, jotka eivät edes koe olevansa uskovaisia ja toisaalta myös erilaisiin äärikarismaattisiin eksytyksiin hurahtaneita. Tietenkin heitäkin tulee yrittää auttaa ja niin me monet teemmekin. Toisten auttamiseenhan Raamattu kannustaa. Jehovan todistajat-lahko on vain yksi ansa ja eksytys muiden joukossa. Tosin erittäin paha ja vaarallinen eksytys.


    • tyylitömyys

      Olkoon kuka tahansa oikeassa tai väärässä, mutta tämän tai näiden kristityiksi itseään sanovien tyyli ei puhuttele ainakaan minua. Toivottavasti en kuulu heidän kirkkoonsa. Huolehtikoon itsestään.

    • tarkkaaja

      Ai, nyt jo määrätään, on paljon lääkäreitä jotka tekevät leikkauksia ilman verensiirtoja ja on paljon muitakin, jotka käyttävät heidän palveluksiaan. He jopa sanovat, että todistajien toiminta on edistänyt lääketiedettä. Kaikki keinot, jotka sallitaan käytetään hyväksi. Ei todellakaan itsemurha hakuista. Vaihtoehtoja on olemassa. Olet vain niin sokea vihassasi, ettet ota selvää asioista.
      Täytyy muistaa kuitenkin Jeesuksen sanat Markus. 8:35-38.
      Raamatussa on paljon esimerkkejä, jotka antoiva elämänsä uskonsa vuoksi. He eivät tehneet itsemurhaa, vaan olivat uskollisia kuolemaan saakka. Sellaista on tosi kristillisyys.

    • Pudassuvanto

      eihengenhedelmiä 9.3.2017 11:29

      "Jos sinua kehoitetaan karttamaan"

      - karttaminen ei ole kielto (APT 15:28), ja se on annettu ohjeena kanssaihmisten tunteiden loukkaamisen välttämiseksi. Muutoinhan Raamattu olisi risitiriitainen, sillä kuten nimim. meltsuppius edellä kirjoittaa, jo 3 Moos 17:15 salli veren syömisenkin.

      APT 15: 28 Pyhä Henki ja me olemme nähneet hyväksi, ettei teidän kannettavaksenne pidä panna mitään taakkaa. Annamme ainoastaan nämä välttämättömät ohjeet: 29 karttakaa epäjumalille uhrattua lihaa, samoin verta ja sellaista lihaa, josta ei ole verta laskettu, sekä haureutta

      -"karttakaa" ei ole kielto.
      Vertaa: Kor. 10:28 Mutta jos joku sanoo teille: "Tämä on uhrilihaa", jättäkää se syömättä hänen vuokseen, omantunnon takia. 29 En tarkoita teidän omaatuntoanne vaan tuon toisen. Miksi antaisin toisen ihmisen omantunnon määrätä omaa vapauttani? 30 Jos minä kiitän Jumalaa ruoastani, miksi minua moitittaisiin siitä, mistä itse kiitän? 31 Syöttepä siis tai juotte tai teettepä mitä tahansa, tehkää kaikki Jumalan kunniaksi. 32 Älkää loukatko sen enempää juutalaisia kuin kreikkalaisiakaan älkääkä liioin Jumalan seurakuntaa. 33 Minäkin yritän aina tulla toimeen kaikkien kanssa; en etsi omaa etuani vaan muiden ihmisten

      Taustalla oli:
      APT 15:5 Silloin eräät uskoon tulleet fariseukset puuttuivat asiaan ja sanoivat, että kääntyneet pakanat oli ympärileikattava ja velvoitettava noudattamaan Mooseksen lakia.
      APT 15:10 Miksi te siis nyt uhmaatte Jumalaa ja panette opetuslasten harteille ikeen, jota eivät meidän isämme emmekä me itse ole jaksaneet kantaa? 11 Mehän uskomme, että meidät pelastaa yksin Herran Jeesuksen armo, samalla tavoin kuin heidät. (Pietari)

      " annatko laittaa sitä suoneesi "
      -Verensiirtohoito on rakkauden teko. Kun veren syöminenkin on ollut aina sallittu, 3 Moos 17:15, ja erityisesti vahvistettu UT:ssa, esim. Kol 2:16: "Kukaan ei siis saa tuomita teitä siitä, mitä syötte tai juotte", eikä terveydenhoitoa ole Raamatussa kielletty, niin kuinka vartiotorniseura on voinut seota tuolla tavoin, ja vaatia todistajia moisiin kirjoituksiin, kuten nyt nimim. "eihengenhedelmiä" ?

    • eihengenhedelmiä

      Näinhän se on kristikunnassa, jos joku periaate ei passaa, siinä ollaan valmiina sovittelemaan. Tämä on ollut esillä nyt avioliittokeskusteluissakin. Tuossa karttamiskäskyssähän puhuttiin haureudestakin ja epäjumalille uhraamisestakin, ovatko nekin sallittuja? Mitä uskollisuus oikeastaan merkitsee ihmisille, jotka kuuluvat uskontoihinne. Mitä Jumalan antamia ohjeita saa rikkoa ja mitä ei?
      Vartiotorniseura kehoittaa noudattamaan Jumalan antamia ohjeita ja olemaan sovittelematta niissä. Niitä onkin pyritty seuraamaan, emme esimerkiksi ole suostuneet tappamaan sodissa toisissa maissa olevia uskonveljiämme sodissa. Siinäkin Jumalan laki on mennyt maallisten lakien edelle. Meitä ei kukaan ole ollut siunaamassa tuohon tekoon.
      Mutta kuten edellä on mainittu , sinulla on oikeus toimia omantuntosi mukaan, emme sanele sinulle, emmekä pilkkaa päätöstäsi. On vain ollut halu perustella, miksi toimimme asiassa määrätyllä tavalla. Jos verta koskeva kielto ei ole tärkeä sinulle, sille ei voi mitään. Turha siitä on kiistellä. Sinulla on täysi valinnanvapaus. Hyväksy meidänkin valinnanvapautemme. Se ei ole mitenkään sinulta pois. Sinä elät päätöksesi mukaan ja kannat siitä vastuun. Samoin mekin. Mikä on humpuukia, se paljastuu varmaan aikanaan.

      • Lapsonenmaan

        Kun puhut avioliitosta ja haureudesta, niin tarkoitat myöntäväsi ja ymärtäväsi että veren syömistäkään ei ole kielletty:

        3. Moos. 17:15 Jos joku, olipa hän israelilainen tai siirtolainen, syö itsestään kuollutta tai kuoliaaksi raadeltua eläintä, hän pesköön vaatteensa ja peseytyköön; hän on epäpuhdas iltaan saakka. Sitten hän on jälleen puhdas.
        -jakeessa puhutaan veren syömisestä ( ” lihaa, jossa vielä on jäljellä sen elämänvoima, veri”) eikä jakeessa ole kieltoa, ei rangaistusta

        ja UT: Kol 2:16 Kukaan ei siis saa tuomita teitä siitä, mitä syötte tai juotte

        Eikä verensiirtoakaan, sehän on terveydenhoitotoimi. Rakkauden teko.

        "perustella, miksi toimimme asiassa määrätyllä tavalla"
        -Ainakin se edellyttää kyseisten jakeiden, Jumalan Sanan, kieltämistä. Ja merkitsee tiettyjen vartiotornikirjoitusten noudattamista.

        Ei tässä ole valinnanvapudesta kysymys, eikä sen hyväksymisestä. Vaan siitä että mitä sanoo Raamattu ja mitä vartiotorni.
        Vartiotorni on Raamatulle vastakkainen. Se vaatii ihmisuhria, vartiotorniseura murhaa verensiirtokiellollaan omia jäseniään. Vaikka se voisi noudattaa omia humaanimpia kirjoituksiaan:
        Consolation 12.1940 kertoi verensiirron pelastaneen New Yorkilaisrouvan hengen

        " Mikä on humpuukia, se paljastuu varmaan aikanaan. "
        -mieti. Vartiotorni kirjoittaa että jotkin veren ainesosat ovat sallittuja verensiirrossa. Vartiotorni kirjoittaa myös että verta ei saa luovuttaa. Tämä on ehdoton kielto. Eikö humpuuki paljastu jo nyt ?

        (Siteeraamasi vartiotornilauselma alkoholista verisuoneen ruiskeena on sinun pilkkanasi pitämistä. Vartiotorniseura vetää sinua nenästä. Raamattu sanoo nimenomaisesti että veren syömisestäkään ei saa moittia. Ja verensiirto on hoitotoimi, rakkauden teko. jos pieni pääsi sekoitetaan alkoholiruiskekirjoituksella, on se yksi syy lisää jättää lahko)


    • tarkkaaja

      Tupakoimattomuudesta on täällä joku naljaillut, niinkuin se ei olisi oikein, mutta kun vertaa tupakasta aiheutuvia kuolemia ja verestä kieltäytymisestä aiheutuneihin kuolemiin,eroa ei pysty edes laskemaan. Sama sodissa kuolleiden määrää ei voi edes mitata missään suhteessa. Nämäkin kaksi asiaa on niitä, joita ei todistajien keskuudessa hyväksytä. Kokonaiskuvaa on hyvä joskus miettiä. On ulkokultaista syyttää toisia, kun tietää oman uskontonsa historian. Se on sitä rikan ottamista toisen silmästä, kun halko on omassa silmässä.

      • Vienovirta

        Ei siinä rikkaa ole silmässä, vaan vartiotorni käyttää Raamattua väärin, kirjoittaa vartiotorniin verensiirtokiellon väittäen sitä Raamatussa olevaksi.

        Sitä ei tarvitse eikä tule hyväksyä.
        Se on vartiotornin ja todistajan mainostettava vartiotorniuskonnon mukaisena kieltona. Ja kerrottava ovella, samalla kun kysyy lupaa siihen henkilörekisterin laatimiseen oven avaajalta udelluista tiedoista.
        Jolloin se rekisterilaadinta olisi hyväksyttävä lakimääräisestikin.

        Se verensiirtokielto osoittaa etäisyyttä kristinoppiin, rakkauden sijasta murha.


    • cosinifii

      Älkää ikinä tutustuko aiheisiin joihin otatte kantaa! Varsinkaan jos aihetodisteet viittaavat vuosikymmenten taakse ja nimimerkkien takana olevat henkilöt antavat lausuntonsa henkilökohtaisten antipatioiden perusteella! Ja varsinkin jos aiheen promoottorina toimii tarkoituksenhakuinen taho! Voisiko taustalla olla mielenterveyteen liittyvät seikat, ei kai?!! Kommentoikaa silti!!

      • hyvääkö

        joko sinä olet tehnyt vartiotornin takasivullaan neuvoman testamentin lahkon hyväksi


      • TodisteittenValossa

        On tärkeää tutustua Jehovan todistajat-liikkeen historiaan ja oppeihin pitkälläkin aikahaarukalla, koska liike itse väittää Jehovan koko sen ajan johtaneen sitä, antaneen hengellistä ravintoa hallintoelimen välityksellä, olleen "uuden valon" takana jne.

        Vartiotorniseura varmasti haluaa, että sen sekoilut painuisivat unohduksiin. Sekoilut (jotka jatkuvat toki edelleen) ovat siltä ajanjaksolta, jolloin se väittää olleensa Jumalan käyttämä ainoa kanava aikanamme ja Jehovan johdon alla.

        Todisteet viittaavat ihan muuhun: Siihen että Jt-lahko on Väärä profeetta, joka eksyttää ihmisiä.

        Uskallatko lukea todisteet? Artikkelissa on käytetty lainauksia Vartiotorniseuran omasta kirjallisuudesta:

        http://johanneksenpoika.fi/dokumentit/vaara_profeetta.html


    • mnaat

      On myös tärkeää muistaa että kristitty on velvollinen varoittamaan. Näin uudessatestamentissakin sanotaan ja erityisen hyvin se tulee ilmi Hesekielin 2 ja 3 luvussa.

      Siellä heitä jotka sanoivat olevansa Jehovan edustajia piti varoittaa vääristä teistänsä. Jos varoitti ja kuulija ei kuunnellut he kuolivat vääryydessään, mutta varoittaja pelasti henkensä.

      Näin myös Jehovan todistajien tapauksessa. Heitä PITÄÄ varoittaa, kuulevat tai olevat kuulematta. Jos emme varoita kuolemme Jehovan todistajien mukana.

      Jehovan todistajat palvovat epäjumalaa joka on "järjestö". Ei ole mitään väliä mitä raamattu sanoo, kunhan kumartaa epäjumalaansa, järjestöä he ajattelevat. Siinä vain on sellainen huonopuoli kun kumartaa, niin toiselle pyllistää.

      • Näinpäjuurikin

        Osut ihan naulan kantaan näillä ajatuksillasi mnaat!


    • Anonyymi

      Vieläkö Jehovat pelkäävät smurffeja? Eivätkö ne ole jotain 80 luvun leluja.

    • Anonyymi

      Entä pelätääönkö kurpitsapäitä Halooween, hedelmäpäitä.

      Joillekin tuo on pyhä päivä kuten on joillekin joulupäiväkin, mutta toisaalta jos haluaa niin joulua voi viettää vaikka juhannuspäivänäkin, jos siis niin haluaa tehdä.

      • Anonyymi

        Meillä leivottiin "ropelleja" heinäkuussa.


    • Anonyymi

      Järjestö nimenä on kuulemma kopsattu elokuvasta, jossa Sean Connery näytteli agenttia 007 ja hänen vastapuolenaan oli juuri järjestö.

      Onko smurfit sanottu lapsille sitten pahoiksi siten että niihin olisi pelko helpompi liittää ?
      Pelkohan on tärkeä liiketoiminnan konsepti lahkossa. Peloissaan kun on, saa ohjeet esim. testamentin tekoon lahkolle

    • Anonyymi

      Smurffien lisäksi JT:T ovat kurmottaneet myös Harry Potteria ja nykyään myös Minions sarjaa.
      Jos tarkkoja ollaan kurmotusta ei ole suorittanut VT järjestö vaan uskonnollisessa ryhmässä tälläiset älyttömyydet lähtevät helposti laukalle.

      • Anonyymi

        Jt tuttavani sai lahjaksi Tove Janssonin 100v juhlamukin.
        Roskiin meni.
        Muumit on kummituksia ja synttäreitä ei vietetä.


    • Anonyymi

      Kun nyt maailmassa on niin monia ongelmia ja Ukrainan sota, niin toivottavasti ihmiset ymmärtävät ettei energiaa kannata käyttää smurffien pelkoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe