seurakuntien maallistuminen

huolestuttavaa

Onko mikään seurakunta enää turvassa maallistumiskehitykseltä ? Ensiksi naispapit, sitten homoliitot ? Tämä on se kaava, miten tämä menee. Mitä seuraavaksi ?

29

351

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Herätyys

      Mihin vielä voisi taipua / antautua, eiköhön niihin kaikkiin mahdollisiin saatanallisuuksiin ole jo kaikki eri kirkko ja eri nimisine seurakuntinakin, Jo antauduttu / myönnytty kuin Nooan aikaiset. Niitä Oikesti vanhurskaita lukuun ottamatta, joita Nooan aikasesta ihmiskunnasta löytyi vain yht. 8 ihmistä.

      Liekö tänäpäivänä sama suhde, tämän päivän ihmiskunnasta?! Vai edes sitäkään määrää?!!

      Useita vuosikausua niitä vanhurskaita, Raamatun UT mukaisesta, Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi, Hänen apostolisia aseurakuntiaan rakentavasta Kristiilisyydestä kiinnostuneita, näin ihan julkisesti etsinyt / peräänkuuluttellut, minkäänlaista, asiallista ja uskottavaa, ns. "vastakaikua" mistään suunnasta saamatta.

      Jeesuksen nimessä... niitä muita, Hänen kirkkaudeksi ja kunniaksi appostolisia seurkuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentavaan Krist. yheyteen ja yhteistyöhön kutsuttuja etsivä / peräänkuulutteleva.

      Vähäinen, Totuudessa pysyvä ja mukaisesti elävä ja toimiva, tähän em. Raamatun UT mukaiseen Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttu, siihen näyllä armoitettu. palvelijansa ja seuraajansa.

      "Löytäneekö"Hän... Etsivä?

    • PVeli

      Kaikkien seurakuntalaisten ja erityisesti seurakuntien paimenien tulee olla hereillä ja pysyä raamatun Sanassa. Puhut nyt tuosta klobaalisti pienen pienestä Suomessa vaikuttavasta luterilaisesta kirkosta, joka on hylännyt Jumalan Sanan perustan ja kulkee kohti omaa tuomiotansa piispojensa johdolla.

      Maailmassa ja myös Suomessa on kuitenkin vielä paljon seurakuntia, jotka edelleen luottavat Jumalan Sanan voimaan ja totuuteen. Etsi tällainen yhteisö paikkakunnaltasi ja liity siihen. Uudestisyntyneiden uskovien on viimeistään nyt aika jättää luterilainen luopiokirkkomme kulkemaan kohti omaa tuhoaan.

      • nainen.vaijetkoon

        Vapaittenkin suuntien luopumus Jumalan sanasta. Heillä on naispastorit vastoin Raamatun sanaa.


      • Anonyymi
        nainen.vaijetkoon kirjoitti:

        Vapaittenkin suuntien luopumus Jumalan sanasta. Heillä on naispastorit vastoin Raamatun sanaa.

        Miesten saaminen työhön on koulutuksesta kiinni,haetaan miestä niin ei kukaan hae .Miksi miehet ei kouluta työhön itseään.Naisten koulutus on alalle pyrkivää ja lisä koulutuksilla pätevyyttä lisää.Maallikkomiehet srk johdossa riitetelivät ja srk hajosi kolmeen,joten jäi monille ikävä muisto kasvaa lapsesta aikuiseksi kasvamiseen. Moni vanhimmiston jäsenen perhe ulkona seurakunnasta,eikä kysellä peräänkään,joten tosi vapaata toimintaa.Srktyö on vaativaa,missä vielä työ etenee ja srk kasvaa,kuten ennen vanhaan ,kun kokoukset ääriä myöten täynnä kuulijoita ja Sana kosketti.


    • alkuperäinen2

      Mitä ehdotat ? Mikä sinusta olisi hyvä vaihtoehto ?

      • Herätyys

        No minä ainakin ehdottaisin sitä, kaikille hyväksi Raamatun UT mukaista ja perustuvaa, sitä Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi, "maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi" riittävää, käskynsä kaikilta osin pitävää ja täyttävää Kristillisyyttä. Sitä josta vasta voisi alkaa ilmenemään ja täyttymään ne, ihan käytännön arkielämässä, elämällä, sanoilla osoittautuvat / todistautuvat, Raamatun UT mukaisen Kristillisyyden tunnusmerkit. Josta kaikki voisi tunnistaa Oikeasti Kristuksen seuraajiksi.


        Jeesuksen nimessä... ehdottaen.

        vähäinen, Totuudessa pysyvä ja mukaisesti elävä ja toimiva, tähän em. Raamatun UT mukaiseen Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttu palvelijansa ja seuraajansa.

        Missä muuta?!


    • loppuuse

      Ihmiset alkaa tulla pikkuhiljaa järkiinsä ja uskonnot loppuu.

      • Kunpaloppuisikin

        Loppuisikin"miljoonat" eri uskonnot, niin Jumalakin voisi päästä sanansa sanomaan.


    • sanarististä

      "Onko mikään seurakunta enää turvassa maallistumiskehitykseltä ? Ensiksi naispapit, sitten homoliitot ? Tämä on se kaava, miten tämä menee. Mitä seuraavaksi ?"

      Maallistumiskehitys koskettelee kaikkiea kristillisyyttä, ja kaikilla seurakunnilla on vaarana ajautua maallistumisen pyörteissä pois Jumalan Sanasta. Nimi. P.Veli kirjoitti:
      "Puhut nyt tuosta klobaalisti pienen pienestä Suomessa vaikuttavasta luterilaisesta kirkosta."

      Niin avaaja ei kuitenkaan kaikessa viisaudessaan kuitenkaan tehnyt. Hän puhui selvästi laajasta maallistumiskehitykestä - naiset ovat pastoreina myös mm. helluntailaisuudessa ja äärikarismaattisuus on tuonut aitoa kristillistä hengellisyyttä saastuttavaa menestysteologiaa räikeine lieveilmiöineen moniin vapaiden suuntien yhteisöihin. Kaikki, mikä ei ole Raamatun Sanan mukaista eikä Pyhän Hengen Sanaan sidottua vaikuttamista on jostain muusta hengestä ja osa maallistumista. Maallistumisella tarkoitan tässä kaikkea sitä, mikä vie pois aidosta hengellisyydestä.

      Kansankirkosta lähtee aika paljon ihmisiä pois. Samaa tapahtuu myös vapaissa suunnissa, joiden monin tavoin yltiöpäinen meno on riittänyt monilla Jeesukseen uskovalla sisarelle ja veljelle.. Meidän kaikkien on valvottava omaa vaellustamme ja suhdettamme Herraan Jeesuksen Kristukseen. Uudessa Testamentissa varoitetaan vääristä julistajista ja harhaopeista kaikissa muissa kirjoissa paitsi kirjeessä Filemonille. Paljon tästä olisi kirjoitettavaa, mutta on mielestäni selvää, että elämme laajaa luopumuksen aikaa eri seurakunnissa. Jumalasta puhutaan, mutta keskiössä ei ole enää evankeliumin voima pelastuksesta Jeesuksessa Kristuksessa, vaan aivan toisenlaiset voimavaikutukset. Kaatumiset, kiekumiset, huutamiset ja kaikkien ongelmien voittaminen täyttävät temppelit - missä on lain ja evankeliumin oikea saarna? Kuinka sellaisiin seurakuntiin voi liittyä, kun Jumala kehottaa heitä karttamaan?
      2.Timoteuksen kirje 3:5 "heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. Senkaltaisia karta."

      Voima on aina ristin evankeliumissa; jos se puuttuu keskiöstä, niin kysymys on toisesta voimasta, toisesta hengestä ja toisesta jeesuksesta.

      1.Korinttolaiskirje 1:18 "Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima."

      • Hyväksi.koettu

        Jos ei halua liberaaliteologiaa tai äärikarismaattisuutta, vaan klassista ristin evankeliumia, niin tässäpä vaihtoehto:

        Evankeliumin opintoyhdistyksen Kristus-juhlat Laukaassa 5.-6.8.2017. Hotelli Vuolake, Suolahdentie 84.

        Mukana mm. Per-Olof Malk, Jouko "Olin voitelussa" Nieminen ja Juhani "Uusi viini juovuttaa" Aitomaa.

        Lauantai 5.8.2017

        11.00 Tulolounas: HUOM! erittäin suotavaa että ilmoittaa etukäteen Vuolakkeeseen mikäli aikoo osallistua tulolounaalle! P. 014 833 002
        12.00 Juhlien avaus, avaussanat Jouko Saikkonen, Laukaan seurakunnan tervehdys, Sauli Mäkelä. ”Uskonpuhdistus ja mitä sitten tapahtui”, Per-Olof Malk
        13.45 ”Lähellä Jeesusta”, Jouko Nieminen
        15.00 Kahvitauko
        15.45 ”Jeesuksen sielunhoidossa”, Krista Dachauer
        16.45 Päivällinen
        18.00 ”Galatalaiskirjeen äärellä”, Jouko Saikkonen
        19.15 Vapaata yhdessäoloa ja makkaranpaistoa Vuolakkeen nuotiopaikalla

        Sunnuntai 6.8.2017

        09.30 ”Galatalaiskirjeen äärellä 2”, Jouko Saikkonen
        10.30 ”Pyhä Henki ja toinen henki”, Per-Olof Malk
        11.30 Lounas
        12.30 ”Jumalan kokeminen vai Jumalan tunteminen”, Juhani Aitomaa
        13.15 ”Kuoleman majasta elämän kylään (Ef 2:1…10)”, Urpo Kyyhkynen
        14.00 Päätössanat ja rukous. Esirukousaiheiden puolestarukoileminen.
        14.15 Lähtökahvi

        https://www.evankeliumikoulu.fi/


      • Hyväksi.koettu

    • violaluna17

      Ei ole. Mutta uskovia yksilöitä löytyy niin luterilaisesta kirkosta kuin helluntailaisista. Maallistuminen on osa Lopunajan merkkejä. Ei tule Ehtoosateen herätyksiä suuria,vaan luopumus. Mutta kyllä Jumala tietää pelastaa omansa. Valvokaa ja rukoilkaa,sanoo Jeesus. Jumala tuntee meidät ja näkee sydämeen. Hän kyllä korjaa pois omansa,oli kirkkokunta sitten mikä ja millainen hyvänsä.

      • Luopumusmistä

        Kunpa ihmiset saisivatkin Jumalan armosta luopua kaikista isiltä perityistä järjenpäätelmistä, ja kääntyisivät Itse Jumalan puoleen, etsimään häntä Jumalaa ja hänen vanhurskauttaan.


    • Herätyys

      Löytyyhän niitä monin eri tavoin uskovia. Vaan ei löydy Raamatun UT mukaisesti ja perustalta, Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi, "maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi" riittävällä tavalla, Hänen apostolisia seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentavasti, edes elämään ja toimimaan / vaikuttamaan haluaviakaan.

      Jeesuksen nimessä... niitä muita, Hänen kirkkaudeksi ja kunniaksi apostolisia seurakuntiaan rakentavaan Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttuja / armoitettuja etsivä / perään kuulutteleva.

      vähäinen, Totuudessa pysyvä ja siihen pitäytyvästi elävä ja toimiva, tähän em. Raamatun UT mukaiseen Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttu, siihen näyllä armoitettu, palvelijansa ja seuraajansa.

      "Löytäneekö"?

    • Gojootti

      Vastaus:

      12 kaikki ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomiksi käyneet; ei ole ketään, joka tekee sitä, mikä hyvä on, ei yhden yhtäkään.
      13 Heidän kurkkunsa on avoin hauta, kielellänsä he pettävät, kyykäärmeen myrkkyä on heidän huultensa alla;
      14 heidän suunsa on täynnä kirousta ja katkeruutta.
      15 Heidän jalkansa ovat nopeat vuodattamaan verta,
      16 hävitys ja kurjuus on heidän teillänsä,
      17 ja rauhan tietä he eivät tunne.
      18 Ei ole Jumalan pelko heidän silmäinsä edessä."
      Room. 3.

    • Ulkoistettu

      Kirkot ovat maallistuneet, ei seurakunta.

      • Herätyys

        Niitä eri seurakuntia on niin paljon erinimisiä. Että mikä niistä ei mielestäsi ole maailmallistunut. Eikö kaikki ole tähän pahan vallassa olevan, saatanaa tuomiokseen palvelevan maailman / ihmiskunnan kansakuntien Jumalan Sanan vastaisiin touhuihin ja politiikkaan edelleenkin mukautuneita. Josta vääryyden mukaisista ja pahuuden puolesta touhuista ja politiikasta ovat ULOS, irtisanoutuviksi kutsuttuja! Sitä kaikille hyväksi, kaikkia kohtaan Laillisen / kaikille Luvallisen Oikeuden mukaisesti elävää ja toimivaa, "maailmalle valkeudeksi" olevaa ja maalle suolaksi" riittävällä tavalla vaikuttavaa, pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentaviksi.

        Jeesuksen nimessä... uskovilleen / muilekin tähän Raamatun UT mukaiseen kristillisyyteen HERÄTYKSEKSI.

        Tähän Raamatun UT mukaiseen, Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi, Hänen APOSTOLISIA seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentavaan Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttu, siihen näyllä armoitettu. vähäinen, Totuudessa pysyvä ja siihen pitäytyvästi elävä ja toimiva palvelijansa ja seuraajansa.

        Missä muut?!!


    • Jätä.kirkot

      Hyvin harvassa on seurakuntia. On vain ihmisten perustamia uskonsuuntia, joiuta sanovat seurakunniksi.

    • Totuus.on.niin

      Video oli asiallinen opetus. Niin on totuus.

    • Päivääjayötä

      Seurakunta on, kun ei sulhanen ihan itsekseen jupise. Suomalaisesta vihasta huolimatta.

    • Herätyys

      Mutta kun niitä Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi, "maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi" riittävällä tavalla eläviä ja toimivia / vaikuttavia seurakuntiaan, voi olla vain ne kaikille hyväksi, Hänen Apostoliset seurakunnat. Ja niitä Hänen seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist vaihtoehtoa jokaista jäsentään myöden Raamatun UT mukaisuudessa / Hänessä YHTÄ olevasti ja kaikessa YHTÄ pitävästi, Totuudessa YKSI mielisesti, keskinäisessä Rakkaudessa ja huolenpito yhteydessä elävästi ja toimivasti, niitä Hänen seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentavasti elävät ja toimivat jäsenensä / YKSI pää paikkakunnallaan jäsenistönsä.

      Jeesuksen nimessä... uskovilleen / muillekin, tähän em. vasta Oikeasti Raamatun UT mukiaseen Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön HERÄTYKSEKSI, muistuttaen ja valistaen.

      Tähän Raamatun UT mukaiseen Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttu, siihen näyllä armoitettu, armahdettu syntinen. vähäinen, Totuudessa pysyvä ja siihen pitäytyvästi elävä, puhuva ja toimiva palvelijansa ja seuraajansa.

      Missä muut?!!

      "Löytäneekö uskoa", Raamatun UT mukaista ja mukaiseen, Etsivä...?

    • Niin.kuin.alussa
    • Näkökulmaa1

      Ei seurakuntia tarvita,paitsi piru joka tekee niiden kautta työtään monine eksytyksineen,perinnäissääntöineen valheen kaikella voimalla,eksyttääkseen valitutkin.Näistä on ollut monia esimerkkejä.Palvokaa ja kumartakaa Jeesusta,ja antakaa Pyhän hengen johtaa kaikissa kokouksissanne.Silloin eksyttäjät paljastuvat jo ennen kuin ehtivät saastaiset suunsa avata,samoin valehtelevat juorukellot,ymuut vainoajat seurakunnissa.Tukkikaa niiden saastojen suut.
      Kannattaa tutkia raamattua,jottei joutuisi huijatuksi,tai eksytetyksi kenenkään taholta.

    • Ei huolestuta ollenkaan, päinvastoin lisää uskoa parempaan tulevaisuuteen.
      -
      Kolmannen vuosituhannen koittaessa ihmiskunta on kuitenkin herännyt ihmeelliseen oivallukseen. Ihmiset tulevat vain harvoin ajatelleeksi, että viime vuosikymmenten kuluessa olemme onnistuneet saamaan nälänhädät, tautiepidemiat ja sodat hallintaan. Ei näitä ongelmia tietysti kokonaan ole ratkaistu, mutta ne on muutettu käsittämättömistä ja hallitsemattomista luonnonvoimista hallittavissa oleviksi haasteiksi. Meidän ei enää tarvitse rukoilla jumalaa tai pyhimystä pelastamaan meidät niiltä. Tiedämme varsin hyvin, mitä on tehtävä nälänhädän, kulkutautien ja sotien torjumiseksi – ja tavallisesti myös onnistumme siinä.

    • pohtija4

      Mutta ihminen voi sairastua ja lopulta jokainen kuitenkin kuolee. Auttaako silloin tieto kulkutautien ja sotien voittamisesta jne. ?

      • mujulkpu

        Niin, kaikkihan me kuollaan. So what?
        Kuoleminen on ainoa varma asia syntymämme jälkeen. Se on varsin luonnollinen asia. Kuolemassa elämä tulee valmiiksi.

        Onko sinulla jokin vakvasti otettava vaihtoehto kuolemalle?


    • Fatheroflights

      Väärä kysymys.

    • Anonyymi

      Kaavasi on väärä. Siitä puuttuu ehkäisyvälineiden käyttö ja aivan erityisesti eronneiden "uudelleen avioituminen". Käytän lainausmerkkejä, sillä huorinteostahan siinä on kysymys eikä mistään avioliitosta. Se on valitettavan yleistä myös pienemmissä seurakunnissa, jotka väittävät itseään raamatullisiksi: Kokouksissa alkaa käydä joku aiemmin uskonasioihin ihan välinpitämättömästi suhtautunut, puolisostaan maallisen oikeuden silmissä eronnut henkilö, tulee siellä uskoon, ja eikös vain kohta löydä itselleen uuden heilan, jonka kanssa on kiire "avioitua", vaikka oikein olisi sopia entisen eli oikean puolison kanssa, tai jos tälle ei käy, elää ilman muita suhteita.

      • Anonyymi

        Osittain näin. Kuitenkin ortodoksinen kirkko on jo, olisiko 1100-luvulla, antanut periksi maallistumiselle ja hyväksyy eronneiden uudelleenvihkimisen. Tämä siis poikkeuksena pääsääntöön.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe