Juutalainen apostoli Paavali Raamatussa

Pakanoiden_apostolista

Jumalan evankeliumissa kerrotaan Jeesuksen valitsemista juutalaisista apostoleista ja kaksitoista Jeesus valitsi jostain syystä, kuten myös Israelin sukukuntia on kaksitoista syntyneenä Jaakobista eli Israelista ja synnyttäjinä neljä naista ja näistä kaksi oli Jaakobin vaimoja.

Vaikka Paavali ei ollut Jeesuksen kahdentoista apostolin joukossa, niin Raamatussa on kerrottu Paavalista Jeesuksen apostolina Pyhän Hengen vuodattamisen jälkeen eniten ja samoin kirjeensä monilukuisina myös sisällytetty Raamatun pyhiin juutalaisiin kirjoituksiin ja tietysti tämä on mielenkiintoinen asia.

Raamatussa Apostolien Teoissa käsitellään Paavalin lähetysmatkoja lähinnä ja muista apostoleista esillä lähinnä Pietari ja suhteellisen lyhyesti vaikka tärkeässä tapahtumassa Korneliuksen kohdalla. Jeesuksen konkreettinen toiminta myös nähdään selvästi Paavalin lähetysmatkoilla ja Jumala Isänä pitää Paavalista huolta mielenkiintoisella tavalla.

Paavali esittää Jumalan omasta lähtökohdasta käsin mielenkiintoisesti ja tietysti Paavali oma lähtökohta Jeesuksen apostolina myös hyvin erikoinen, kuten esittää sen myös selvästi. Paavali kirjeissään kehottaa lukijoita myös seuraamaan omaa esimerkkiään Jumalan palvelemisessa ja kehottaa hyvään uskonkilvoitukseen ja voittajana maalin saavuttamiseen vertauskuvallisessa olympian hengessä. Juutalaisena Jeesuksen apostolina Paavali ymmärsi elämänsä olevan Jumalan käsissä ja Jeesus myös opetti varpusista ja oliko Paavali tämän kuullut ei ole kerrottu mutta varmaan kyllä. Mitä Paavali olisi kirjoittanut holokaustista, jos olisi sen kokenut, on aika vaikea arvioida, samoin Jeesuksen sanat Isässä Jumalassa olisi mielenkiintoista kuulla tai lukea.

9

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paavalin_elämästä

      Paavalin elämästä omilla sanoillaan: ´Jumala on mielistynyt hätään ja vainoihin´.

      Mooseksen kautta Jumalan selvä ilmoitus annettiin Israelin kansalle sitä kohtaavista siunauksista ja kirouksista sen mukaan, miten sydämen asenteensa on Jumalan antamaan opetukseen ja tahtoo ja sen tekemiseen eikä vain tietämiseen.

      Israelin kansan elämisestä Jumalan yhteydessä Raamatussa esitettynä näemme selvästi sitä Jumalan hyvää siunausta ja profeettojen toimintaa ja samoin vaikeita kirouksia ja Jumalan kuritusta Isältä ja samoin jokainen israelilainen voi näitä asioita ymmärtää ja siten pyrkiä elämään Jumalan tahdon mukaan.

      Tietysti suurin siunaus Israelin tai tarkemmin Juudan taholta Isän Jumalan antamana on Jeesus Jumalan Poikana ja Immanuelina ja Juutalaisten Kuninkaana Jumalan valtakunnassa eli Uudessa Jerusalemissa, toki maan päällä ei omassa valtakunnassaan vaikka maailma kaikkineen on alistetussa asemassa luotuna Luojaan nähden tietenkin ollut ihan alusta asti.

      Jeesus lähetti apostolinsa esittämään Isän Jumalan evankeliumin eli uuden liiton juutalaisuuden ja tähän meitä kutsutaan ja Paavali roomalaiskirjeessä kirjoittaa Jumalan mielen mukaisesta juutalaisuudesta Pyhässä Hengessä sydän ympärileikattuna uskon kuuliaisuuteen eli rakkaudelliseen elämään tässä maailmassa ja itse Paavali antoi lukijoilleen sen esimerkin elämästään tällaisessä rakkaussuhteessa Jeesusta kohtaan ja Jeesus on tietysti Juutalaisten Kunigas Jumalan valtakunnan valtaistuimella Isän oikealla puolella.

      Pystyykö ihminen sitten helposti seuraamaan Paavalin esimerkkiä, kun otetaan huomioon Paavali elämä kahleineen vankilassa ja vallanpitäjän toteamus Paavalin hulluudesta pyhien juutalaisten kirjoitusten tähden eli Raamatun tähden? Samoin Paavalin tahtoivat tappaa monet juutalaiset, sillä kokivat Paavalin petturiksi omassa lahkossaan ja Jeesuksen todistamisen kielletyksi koko omassa juutalaisuudessaan. Tietysti todellisuudessa Paavali oli viisas Jumalassa ja maailman hulluus esitetään kirjeissään.

      Kuinka mielenkiintoista olisikaan lukea kaikkien Jeesuksen valitsemien apostolien elämänkerrat kuten Paavalista oli kirjoitettu lyhyesti! Tätä maailmaa kiinnostaa ihan toisenlaiset asiat laajasti ja Suomessakin lähinnä EU ja talous ja maailman tapahtumat ja tietysti oman perheen ja suvun asiat myös. Hyvä on jokaiselle ihmiselle elää hyvässä rakkaussuhteessa juutalaista Jeesusta kohtaan ja tätä Paavali myös esittää esimerkkinä omasta elämästään kaikille lukijoilleen.

    • HarhaoppisiaKarta

      Paavali oli kristitty, ei juutalainen apostoli. UT selkeästi erottaa nämä kaksi uskoa toisistaan. Juutalaiset vainosivat kristittyjä. Entisenä juutalaisena myös Paavali oli vainonnut meitä, mutta sitten hänestä tuli kristitty.

      Mitä sinä hyödyt tuosta eksytyksestäsi? Rahaa? Se useimmiten onkin huijareiden motiivi. Kaksi muuta ovat valta ja seksi. Ehkä saat nämäkin kaupan päälle. Ennenkuin löydät itsesi Kadotuksesta, sinua uskoneet lukuisat muut uhrisi kanssasi.

      • Kaikki_apostolit

        Kaikki kaksitoista apostolia Jeesuksen valitsemana olivat juutalaisia ja samoin Paavali, sillä Jeesus on Juutalaisten Kuningas ja sama eilen ja tänään ja aikakaudesta aikakauteen. Pelastuksemme on juutalaisuudesta ja Jeesuksen uuden liiton juutalaisuuteen meitä kutsutaan. Lue Paavalin kirje roomalaisille luku 2 jakeet 28-29, niin ymmärrät Paavalin opetuksen juutalaisuudesta, johon Jeesuksessa myös roomalaisia kutsuttiin. Ota pois korvausteologian valhelasit.


      • bvnvnn

        Paavali oli fariseua fariseusten suvusta. Syntynyt Kilikiassa.


      • Paavali_on

        Paavali on Jeesuksessa juutalainen, kuten selvästi itse sen myös todisti.


      • Jeesus_on

        Jeesus on taivaaseen nousemisen jälkee todistanut olevansa Juudan Leijona, ja tietysti juutalainen kuningas Jumalan valtakunnan valtaistuimella Isän oikealla puolella ja Pyhä Henki tämän myös todistaa jokaiselle uudestisyntyneelle Jumalassa.


    • KartetaanValheita

      Kartetaan valheita ja korvausteologian valhe on syvälle juurtunut koko maailmaan, kuten erilaisia uskontoja on syntynyt myös Raamatun pyhien kirjoituksien ympärille vailla Jeesuksen todellista juutalaista uutta liittoa, johon meitä kutsutaan ja siihen synnytään vedestä ja Hengestä. Valheuskonnoissa syntymätapakin on voitu muuttaa vauvakasteeksi tai jäsenyydeksi jossain kirkkokunnassa.

    • Valheita.

      "Jos totuus tulee minun valheeni kautta paremmin esille Jumalan kunniksi, miksi sitten minutkin syntisenä tuomitaan." Paavali
      Minä puhun vain ihmisten tavalla.

      Löytyykö sieltä valheiden alta totuus, kuten vaikka laittomuuden salaisuus, joka oli jo vaikuttamassa, ja onko sillä mitään merkitystä ?

      • Raamatussa_totuus

        Jeesus on Totuus, ja Juutalaisten Kuninkaan kiistäminen on valhetta ja vainot pyhiä kohtaan on vihaa ja murhia voivat saada aikaan ja mammonaa käyttää tämän maailman herra vallassaan moninaisia ja Jumalan pyhät kiittää Isää Jeesuksen nimessä ja Totuuden Hengessä ja juutalaisuus on parasta mitä Jumala on ihmisille antanut ja Raamatussa kerrottu tästä evankeliumista, mutta maailma vihaa Israelia ja juutalaisia ja juutalaisten ystäviä ja yhteistyötä tekevät Babylonian lapset mutta Jeesus on voittanut ja hänessä on voitto ja risti on Jumalan viisaus tässä pyhässä ja jalossa tiessä Jumalan valtakuntaan, amen, halleluja!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      98
      3037
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      79
      3011
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      311
      1931
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      89
      1434
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      6
      1226
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1155
    7. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      869
    8. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      124
      795
    9. 46
      783
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      46
      747
    Aihe