Virta loppuu....

VanhuskoOlenJo

Miten ihmisillä riittää virtaa eri asioihin, kun itsellä tuntuu virta loppuvan, tuntuu että ei jaksa oikeen tehdä mitään ja vaan väsyttää, vaikka nukkuu 8-12 tuntia.
Tuttava, joka on täyttää 3 vuoden päästä 70 vuotta osti vielä meiltä maaseudulla sijiatsevan perintönä jääneen omakotitalon, kun asun kaupungissa.
Meikäläinen on vasta 47 ja ei kyllä riittäisi virtaa alkaa remontoimaan ja kunnostamaan toista asuntoa, että täytyy vaan ihmetellä, että kohta 70 vuotias on niin pirteä, että jaksaa alkaa sitä remontoimaan, ei meikäläisestä olisi siihen.
Siinä oli jo tarpeeksi, kun kesällä leikkasi nurmikot ja kasvimaata hoiti, mutta päivä siihen aina tuhraantui.
Varsikin näin keväällä väsymys on vielä pahempi ja tuntuu, että varsinkin tämä kirkas kevätaurinko se tekee väsyneen ja hengästyneen olon, kuin olisi juossut maratonin tai pyöräillyt 200 km, samanlainen väsynyt ja uupunut olo on.
Ei puhettakaan, että jaksaisi normaalin työpäivän tehdä ja sen päälle kotityöt ja kaupassa käynnit.
Kotitöissä ja kaupassa käynnissä on jo meikäläiselle ihan tarpeeksi tekemistä.
Täytyy vaan ihmetellä, että miten ihmisillä riittää virtaa ja voimia suoriutua näistä kaikista.
Siitä syystä en ole myöskään kortistossa työnhakijana, koska eihän tällaisella terveydentilalla voi olla työnhakijana, kun ei ole työelämä kuntoinen, vaikkei sitä ole erikseen tutkittu, mutta kyllä sen itse tietää.

Yritän kuitenkin liikkua ja käyn pyörällä kaupassa, vaikka autokin on, mutta en viitsi sillä kauppareissuja tehdä, että säästää siinäkin, kun auto kuitenkin kuluttaa polttoainetta, kuin mikäkin ahmatti.
Eikä pitkästi oikein pysty kävelemään, kun toinen nilkka on turvoksissa ja tulee kipeäksi kävelyn rasituksesta.

Mitenhän sitä oikein jaksaa 70 vuotiaana, jos edes elää niin vanhaksi, kun nytkin tuntuu, ettei jaksa välillä yhtään mitään.

5

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ota-selvää

      Ota selvää, mitä tuttavasi 70V syö? Ruokavaliolla on suuri merkitys. Jos enrgian tarpeen ottaa pelkästään hiilihydraateista ja välttelee luonnollisia rasvoja. niin tulos voi olla ainainen väsymys.

      • VanhuskoOlenJo

        Varmaankin perusruokaa eli perunaa, lihaa, kasviksia, voita.
        Kyllä minäkin olen yrittänyt syödä monipuolisesti, mutta ruoka-annokset ovat senverran pieniä, kun ei ole oikein nälkäkään.
        Voita tulee käytettyä ruoalaitossa.


    • Feeniksin_kyynel

      Jos se suorittaminen on mielekästä niin se tuo kummasti energiaa tehdä enemmän kaikkea.

    • köyttä_kaulaan

      Ihmisillä on oikeasti erilaiset energiatasot. Olen tosin huomannut, että kiivaan ja aktiivisen nuoruuden eläneellä ihmisellä on suurempi riski kuolla nuorena. Näinhän käy esim. monella laulajalla ja muulla tähdellä. Sitten on tietysti niitä, jotka elävät vauhdikkaasti elämän vanhuuteen asti. Olen itsekin tavannut energisiä ikäihmisiä.

      Ääripäiden väliin sattuu normaalisti jaksava väki. He eivät vaan pidä ääntä itsestään. Tällaisella ihmisellä elämä on vain sattunut itselleen sopivaan saumaan. On löytynyt sopivasti kuormittava työ, saman henkinen puoliso, kilttejä lapsia. Asoita tehdään järkevästi ja rauhallisesti. Hetkessä ei ole hätkyä, mutta pitkällä aikavälillä asiat etenevät.

      Sitten on niitä, jotka ovat tuhannessa mukana, mutta ehkä eivät tee huolella mitään. Saavat lähinnä CV:hen merkinnän osallistumisestaan ja siten aktiivisen ja osallistuvan ihmisen maineen. Pahimmillaan he sotkevat toisten ihmisten välit sekä perhepiirissä, työssä että harrastuksissa. Eli eivät oikeasti ole aktiivisia ja toiminnallisia ihmisiä, vaan lähinnä pahaisia omaa etuaan ajavia kiusanhenkiä.

      Millä elät? Itse olen lähes vuosikymmenen ollut toimeentulotuella, sairaslomalla, kuntoutustuella ja määräaikaiseläkkeellä. Perustoimeentulotuen uudistus (siirto Kelalle) ja Soteuudistus vie ainakin itseltäni toimeentulon. Nyt Kelalla on yksin valta määritellä turhaksi kaikki lääkärintodistukset ja lääkemääräykset. Eli puolikuntoisille järjestelmän uudistus on menolippu helvettiin.

    • jo_aamulla_väsyttää

      Luen yhtä blogia, jossa puhuttiin siitä kuinka paremmalla aamulla päivä lähtee paremmin käyntiin. Minuun erityisesti kolahti tämä, missä sanotaan että aivoilla kestää aikaa herätä ja päivä lähtee tökkien käyntiin, kun yrittää väkisin ja nopeasti piristyä aamulla. En oikein osaa selittää, mutta lue itse --> http://www.hyphen.fi/2017/03/ihana-aamu.html

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      456
      3326
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      436
      3115
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      127
      2849
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2202
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2050
    6. 182
      1420
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1347
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1226
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      81
      1200
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1050
    Aihe