Kretubiologiaa: Jättiläiset

Jatketaan kaaoshirviöistä alkanutta sarjaa kretujen uskomasta vaihtoehtobiologiasta (1). Vuorossa taikatulvan yhteydessä kerrotut ja useiden kretujen täälläkin ylistämän Eenokin kirjan 1.5km korkuisiksi mainitsemat jättiläiset (3):

"Siihen aikaan ja myöhemminkin oli maan päällä jättiläisiä, kun jumalien pojat yhtyivät ihmisten tyttäriin ja nämä synnyttivät heille lapsia. Juuri näitä olivat muinaisajan kuuluisat sankarit." (1 Moos. 6)

Jostain syystä kretututkijat eivät ole edelleenkään löytäneet, eivätkä taida edes etsiä noiden fossiileja, jonka ei pitäisi olla tuossa kokoluokassa kovin haastavaa. Lienee uskon puutetta, kun sinapinsiemenellä uskoa pitäisi olla helppo siirrellä vuoretkin sivuun kaivausten tieltä (Matt. 17).

Noiden jäänteiden voisi odottaa säilyneen varsin hyvin, etenkin kun tuossa mainitaan tuo "myöhemminkin", eli noita oli vielä taikatulvan jälkeenkin. Joka on ristiriidassa sen kanssa miten taikatulvan piti tuhota kaikki arkin ulkopuolella, ja etenkin ongelmia aiheuttaneet jättiläiset, mutta tuolta amatöörijumalalta ei tunnu onnistuvan mikään.

Esim. 700 eaa. jälkeisessä maailmassa samanaikaisesti ennen vuotta 1443 eaa. ja vuoden 1279 eaa. jälkeisissä aikapoimuissa tapahtuneen exodusmyytin yhteydessä kerrotaan (2):

"Näimme siellä myös jättiläisiä, jättikokoisia anakilaisia. Me tunsimme itsemme heidän edessään pieniksi kuin heinäsirkat, ja sellaisilta me varmaan näytimmekin heidän silmissään." (4 Moos. 13)

Hyvällä tuurilla noin tuoreista tapauksista saisi eristettyä enkelien/jumalan DNA:takin (ainakin sen Y-kromosomin), kun edes fiktiivisen tulvan fiktiiviset vedet eivät ole vaikuttaneet kaikkiin.

Eenokin kirjassa kerrotaan tarkemmin miten 200 jumalan poikaa/taivaan lasta/enkeliä laskeutui Hermonin vuoren huipulle (jonne oli tietysti kätevin laskeutua taivaasta eli kuvun päältä), sidottuaan ensin toisensa keskinäisillä kirouksilla, ettei kukaan vain livistä panopuuhista. Nuo myös opettivat ihmisille "taivaan ikuiset salaisuudet", jotka olivat huimia kuten miten tehdään miekkoja ja rannerenkaita, miten lumotaan, kaunistetaan silmiä ja leikataan juuria, sekä tietoa tähtikuvioista ja pilvistä.

Jättiläisjälkeläisensä taas harmillisesti tuhosivat ihmisten tiedot, "tekivät syntiä" eläimiä vastaan ja alkoivat tuhoamaan ihmisiä ja juomaan toistensa verta. Viimeksi mainittu oli pahinta, koska tuolloin uskottiin vitalismiin ja vereen elämänvoimana (3 Moos. 17), kuten uskovat vielä jotkut takapajuisimmat uskovat ja vampyyritarinoita lukevat lapsetkin.

Arkkienkelit Mikael, Uriel, Rafael ja Gabriel "katsoivat alas taivaasta" eli kuvun päältä ja näkivät että maalätyllä tapahtuu ikäviä ja menivät vasikoimaan korkeimmalle (kanaanilaisten ylijumala El), joka sitten lähetti Urielin kertomaan Nooalle, että täältä tulee kohta luukuntäydeltä. Seurauksena enkelipahikset haudattiin elävältä ikuisesti maan syvyyksiin, josta kretututkijat voisivat taas etsiskellä noita todisteiksi. Vinkkinä Azazel-enkeli löytyy Eenokin mukaan karkeiden terävien kivien alta Dudaelin erämäästä, jonne oli kulkuväylä Jerusalemista itään.

Kuolleenmeren kääröjen joukosta on myös löytynyt palasia Eenokin kirjaan läheisesti linkittyvästä Jättiläisten kirjasta, jossa kerrotaan mm. tiettyjen nimettyjen jättiläisten nähneen enneunia tulevasta taikatulvasta (4). Mielenkiintoisena yksityiskohtana tuossa kirjassa on jättiläisinä myös Gilgamesh-eepoksen Humbaba-jättiläinen, jonka Gilgamesh voitti, sekä myös tarinan sankari Gilgamesh itse (5). Siinä siis jälleen yksi selvä todiste siitä miten Raamatun teksteihin yhdisteltiin ja vääristeltiin varhaisempia mesopotamialaismyyttejä.

Myyteillä pyritään yleisesti selittämään asioiden alkuperiä, esim. elämän (luomismyytti), kansakunnan (exodus-myytti), ja jättiläismyytin tapauksessa ihmisten tietojen ja taitojen sekä toisten myyttien kuten "muinaisajan sankarien" ja myös demonien alkuperää. Eenokin kirja kertoo miten jättiläisten tuhoutuessa näiden henget jatkavat demoneina. Riemuvuosien kirja täydentää tarinaa kertomalla miten noiden henkien päällikkö Mastema (variantti Saatanasta) suostutteli jumalan säästämään 10% jättiläis-demoneista, jotta saisi tehtyä duuninsa ihmisten koettelijana (6).

Muutamia vuosisatoja sitten, aikana ennen Darwinia, mastodonttien sun muiden löytyneitä luita kuviteltiin vielä moneen otteeseen raamatullisten jättiläisten jäänteiksi (7). Vastaavat löydöksethän ovat voineet muinoin olla alkusysäyksenä jättiläismyyteillekin.

Raamatun jättiläismyytin lähteeksi (ja Eenok-tarinan lähteeksi muutenkin) on ehdotettu ainakin sumerilaista Apkallu-myyttiä, jossa Enki-jumala loi seitsemän kala-ihmis-sankaria ihmisten oppaiksi antamaan ihmisille kulttuurin, moraalin, taidot jne. Nuo selvisivät tulvasta ja saivat ihmisten kanssa ainakin neljä ihmis-apkallu-hybridijälkeläistä, jotka vuorostaan suututtivat jumalat. (8)

22

228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Jostain syystä kretututkijat eivät ole edelleenkään löytäneet, eivätkä taida edes etsiä noiden fossiileja, jonka ei pitäisi olla tuossa kokoluokassa kovin haastavaa. Lienee uskon puutetta, kun sinapinsiemenellä uskoa pitäisi olla helppo siirrellä vuoretkin sivuun kaivausten tieltä (Matt. 17)."

      Jumala hukutti vedenpaisumuksella ihmiset heidän syntinsä vuoksi. Todennäköisesti Jumala halusi hävittää synnin niin täydellisesti, että synnistä ei jäisi mitään mitään jälkeä. Mitään ristiriitaa ei siten ole.

      "Alussa loi Jumala taivaan ja maan" (1.Moos.1:1)

      • Onneton jumalasi epäonnistui pyrkimyksissään ja synti ei hävinnyt mihinkään. Miksi jumalasi on niin onneton ettei osannut edes tuota? Miksei se onnistunut hävittämään edes noita kaikkia jättiläisiä jotka eivät olleet arkissa? Miksi se pelasti jonkun Nooan, joka ensitöikseen veti perskännit kun sai viinin valmistettua?


      • Kaikkivaltiaalle vedenpaisumus ei tietenkään olisi ollut tarpeen. Taikasormien napsautus tai muu vastaava temppu olisi kaiketi riittänyt kaiken ei-toivotun elimointiin, kaikkivoivalle.

        On omituista että uskovaiset pyrkivät viemään kaikkivaltiaaltaan kaikkivaltiuden.


      • kekek-kekek kirjoitti:

        Kaikkivaltiaalle vedenpaisumus ei tietenkään olisi ollut tarpeen. Taikasormien napsautus tai muu vastaava temppu olisi kaiketi riittänyt kaiken ei-toivotun elimointiin, kaikkivoivalle.

        On omituista että uskovaiset pyrkivät viemään kaikkivaltiaaltaan kaikkivaltiuden.

        Niinpä. Ja miksi muutenkin tuo jumalolio tarvitsi jonkun juoppolallin apuja jatkaakseen eläinlajien olemassaoloa ihanan sisäsiittoisesti? Olisi vain luonut ne uudelleen tai tehnyt niille vaikka väliaikaisen ylösnousemuksen sinne kuvun päälle.

        Mutta ilmeisesti tuokin tarina oli sitten pakko esittää mesopotamialaisen alkuperäisformaatin mukaisesti. Moni niistä alkuperäistarinoista oli varmaankin mielekkäämpiä alkuperäismuodossaan polyteistisinä.


    • ". Mielenkiintoisena yksityiskohtana tuossa kirjassa on jättiläisinä myös Gilgamesh-eepoksen Humbaba-jättiläinen, jonka Gilgamesh voitti, sekä myös tarinan sankari Gilgamesh itse (5). Siinä siis jälleen yksi selvä todiste siitä miten Raamatun teksteihin yhdisteltiin ja vääristeltiin varhaisempia mesopotamialaismyyttejä."

      Totta kai Raamatun tosikertomuksista voi olla kirjoituksia myös muiden kulttuurien kirjoituksissa. Ne vai vahvistavat sen, että Raamattu perustuu historiallisiin tositapahtumiin

      • Nuo kertomukset ovat satuja ja se esim. tiedetään ihan faktana että mitään maailmanlaajuista tulvaa ei ollut, sellainen kun olisi jättänyt selvät jäljet joita ei maasta löydy. Ja ne sadut on kopioitu muilta varhaisemmilta kulttuureilta. Mikset siis palvoisi ennemmin noiden kulttuurien alkuperäisempiä jumalia? Vaikka Baalia?


    • Kreationismi perustuu Raamattuun ja uskoon, että Jumala on kaiken luoja. Kreationismi ei perustu Enokin kirjaan, Gilgames-eepokseen eikä mihinkään muihinkaan kanaanilaisten pakanakansojen myytteihin, joten niillä ei ole mitään tekemistä kreationismin kanssa.

      • Sinun ID-kreationismillasi ei ole mitään tekemistä Raamatun kanssa. Nuo muiden kansojen myytit ovat paljon yhdenmukaisemmat Raamatun kanssa kuin nykyajan ID-kretujen höpinät. Nykykretut ovat raamatunvastaisia valehtelijoita.


    • "Noiden jäänteiden voisi odottaa säilyneen varsin hyvin, etenkin kun tuossa mainitaan tuo "myöhemminkin", eli noita oli vielä taikatulvan jälkeenkin"

      Ensinnäkin, Raamattu ei puhu mitään mistään taikatulvasta, joten lähtökohtasi on jo virheellinen. Toiseksi, jättiläiset tulkitaan yleisesti langenneiksi enkeleiksi. He tuhoutuivat vedenpaisumuksessa. Ehkä vedenpaisumuksen jälkeenkin langenneita ihmisiä ilmaantui maan päälle ihmishahmossa.

      Muuten, mitä järkeä on yrittää etsiä Raamatusta virheitä, jos ei ole uskossa ja pelastettu? Ihmisen tärkein asia on löytää Jeesus, saada syntinsä anteeksi ja iankaikkinen elämä.

      • "Ensinnäkin, Raamattu ei puhu mitään mistään taikatulvasta, joten lähtökohtasi on jo virheellinen."

        Raamattu kertoo taiotusta tulvasta eli taikatulvasta. Lähtökohtani on ihan oikea.

        "Toiseksi, jättiläiset tulkitaan yleisesti langenneiksi enkeleiksi."

        Tuollaiset tulkinnat ovat pelkkiä raamatunvastaisia valheita. Miksi valehtelet vastoin Raamattua? Raamattu kertoo suoraan että ne olivat jumalien poikien ja ihmisten hybridejä:

        "Siihen aikaan ja myöhemminkin oli maan päällä jättiläisiä, kun jumalien pojat yhtyivät ihmisten tyttäriin ja nämä synnyttivät heille lapsia. Juuri näitä olivat muinaisajan kuuluisat sankarit." (1 Moos. 6)

        "He tuhoutuivat vedenpaisumuksessa."

        Miksi valehtelet jälleen Raamatusta? Raamatussa kerrotaan edellämainitusti miten jättiläisiä oli tuonkin jälkeen ja samaan mytologiaan kuuluvat tekstit selittävät edelläkerrotusti miksi.

        "Ehkä vedenpaisumuksen jälkeenkin langenneita ihmisiä ilmaantui maan päälle ihmishahmossa."

        Miksi keksit raamatunvastaisia tarinoita omasta päästäsi? Sitäkö se jumalan sana on sinulle, mielikuvituksesi tuotteita?

        "Muuten, mitä järkeä on yrittää etsiä Raamatusta virheitä, jos ei ole uskossa ja pelastettu?"

        Järki on sen osoittamisessa, että Raamattu on halpa-arvoista kopiopaskaa, jossa ei ole mitään järkeä, jolloin joku hihhuli joka ei ole niin toivoton ja raamatusta valehteleva denialisti kuin sinä voi tulla järkiinsä.

        "Ihmisen tärkein asia on löytää Jeesus, saada syntinsä anteeksi ja iankaikkinen elämä."

        Jeesus oli valehtelija ja väärä profeetta joka ei palannut kuten lupasi. Sikäli kun oli koskaan edes olemassa tai oikeasti edes kuvitteli olevansa joku jumalhahmo. Iankaikkinen elämä on pelkkä lapsellinen valhe, joka perustuu harhakuvitelmiin kuvun päällä sijaitsevasta taivaasta.


      • Eitsiisus

        "Järki on sen osoittamisessa, että Raamattu on halpa-arvoista kopiopaskaa, jossa ei ole mitään järkeä, jolloin joku hihhuli joka ei ole niin toivoton ja raamatusta valehteleva denialisti kuin sinä voi tulla järkiinsä." Jep juurikin näin!


    • "Raamatun jättiläismyytin lähteeksi (ja Eenok-tarinan lähteeksi muutenkin) on ehdotettu ainakin sumerilaista Apkallu-myyttiä, jossa Enki-jumala loi seitsemän kala-ihmis-sankaria ihmisten oppaiksi antamaan ihmisille kulttuurin, moraalin, taidot jne. Nuo selvisivät tulvasta ja saivat ihmisten kanssa ainakin neljä ihmis-apkallu-hybridijälkeläistä, jotka vuorostaan suututtivat jumalat. (8)"

      Raamattu ei puhu mitään mistään myyteistä, Eenok-tarinoista, Apkailu-myyteistä, Enki-jumalasta, kala-ihmis-sankarista tms. joten olet täysin pihalla koko Raamatusta.
      Keskity etsimään Jeesusta Kristusta omaksi Vapahtajaksesi ja Herraksesi ja jätä Raamatun ulkopuoliset tarinat oman onnensa varaan. Ne eivät ketään pelasta iankaikkiselta kadotukselta.

      • Raamattu on myyttejä täynnä, kuten 2 kpl luomismyyttejä, 2 kpl lomitettuja taikatulvamyyttejä, exodus-myytti, syntiinlankeemusmyytti, ylösnousemusmyytti jne. jne.

        Toisekseen sinä tässä olet pihalla, kun et osaa edes lukea tekstiäni sen vertaa, että erottaisit milloin puhutaan Raamatusta ja milloin niistä muista teksteistä joista sen myytit on kopioitu tai joissa sen myyttejä on selitetty tarkemmin.

        Moni varhainen kirkkoisä itse asiassa piti Eenokin kirjaa suuressa arvossa ja raamattuun päätyneiden tekstien veroisena ja muissa Raamatun kirjoissa viitataan sen sisältöihin.

        Tajuatko edelleenkään, että Raamattu ei ole mitään muuta kuin sekalaisten tekstien kokoelma, joiden valinnasta ei löytynyt yksimielisyyttä vuosisatoihin tai jopa vuosituhansiin? Lutherkin oli vielä eri mieltä mitä Raamatussa pitäisi olla.

        Jeesuksesi on mytologian hahmo, jota ei ole olemassa reaalimaailmassa, ja joka ei pelasta yhtään ketään yhtään miltään. Ja minä edelleenkin naulaisin Jeesuksesi itse takaisin paaluun, jos sellainen elämääni pilannut huuhaa-hahmo jostain oikeasti materialisoituisi.


      • brrtttt

        Ei tietenkään Raamattu puhu niistä myyteistä, hölmö. Koska Raamattu pyrkii esittämään itsensä alkuperäisenä ja totena, niin tietenkään siinä ei kerrota, mihin aiempiin myytteihin se perustuu. Minä annan sinulle Mark nyt neuvon. Koska vastaväitteesi ovat noin umpityhmiä ja lapsellisia, kuin vauvan jokellusta, sinun olisi parasta pysyä hiljaa. Taas onnistuit vain näyttämään aivan idiootilta ja nolaamaan uskosi.


      • utti kirjoitti:

        Raamattu on myyttejä täynnä, kuten 2 kpl luomismyyttejä, 2 kpl lomitettuja taikatulvamyyttejä, exodus-myytti, syntiinlankeemusmyytti, ylösnousemusmyytti jne. jne.

        Toisekseen sinä tässä olet pihalla, kun et osaa edes lukea tekstiäni sen vertaa, että erottaisit milloin puhutaan Raamatusta ja milloin niistä muista teksteistä joista sen myytit on kopioitu tai joissa sen myyttejä on selitetty tarkemmin.

        Moni varhainen kirkkoisä itse asiassa piti Eenokin kirjaa suuressa arvossa ja raamattuun päätyneiden tekstien veroisena ja muissa Raamatun kirjoissa viitataan sen sisältöihin.

        Tajuatko edelleenkään, että Raamattu ei ole mitään muuta kuin sekalaisten tekstien kokoelma, joiden valinnasta ei löytynyt yksimielisyyttä vuosisatoihin tai jopa vuosituhansiin? Lutherkin oli vielä eri mieltä mitä Raamatussa pitäisi olla.

        Jeesuksesi on mytologian hahmo, jota ei ole olemassa reaalimaailmassa, ja joka ei pelasta yhtään ketään yhtään miltään. Ja minä edelleenkin naulaisin Jeesuksesi itse takaisin paaluun, jos sellainen elämääni pilannut huuhaa-hahmo jostain oikeasti materialisoituisi.

        Tuo myytti-sana taitaa olla Mark5:lle mahdoton hyväksyä samoin kuin taikominen.


      • PuhuvaKärmes kirjoitti:

        Tuo myytti-sana taitaa olla Mark5:lle mahdoton hyväksyä samoin kuin taikominen.

        Pitää siis muistaa käyttää niitä aktiivisesti ;).


      • utti kirjoitti:

        Pitää siis muistaa käyttää niitä aktiivisesti ;).

        Oletan P. Kärmeen kylläkin tarkoittavan, että niiden käyttäminen provosoi Mark5ia pelkkään pakonomaiseen hokemiseen. Mark5 näet suhtautuu noihin kahteen sanaan kuin sairaimmat kukkahattutädit "n-sanaan," eli ei kykene näkemään niiden ohi. Jos puhuisit vain maailmanlaajuisesta tulvasta, hänen jäljellä olevat aivosolunsa voisivat ymmärtää muutakin kuin provosoivat yksittäiset sanat.


      • salmiakkisaluki kirjoitti:

        Oletan P. Kärmeen kylläkin tarkoittavan, että niiden käyttäminen provosoi Mark5ia pelkkään pakonomaiseen hokemiseen. Mark5 näet suhtautuu noihin kahteen sanaan kuin sairaimmat kukkahattutädit "n-sanaan," eli ei kykene näkemään niiden ohi. Jos puhuisit vain maailmanlaajuisesta tulvasta, hänen jäljellä olevat aivosolunsa voisivat ymmärtää muutakin kuin provosoivat yksittäiset sanat.

        Maailmanlaajuisesta tulvasta Mark5 tai joku muu voi saada päähänsä että sellainen olisi jotenkin mielekäs tai vakavastiotettava mahdollisuus, kun taas myytti sanana välittää heti suoraan oleellisen viestin siitä mistä on todellisuudessa kyse. Ensinmainitussa vaihtoehdossa olisi vain ylimääräinen tarve tehdä selväksi että tässä puhutaan fiktiivisestä tapahtumasta.

        Mark5:n ongelma on joka tapauksessa sama riippumatta siitä millä sanalla sitä kutsutaan, eli se ettei taikatulvaa koskaan tapahtunut, ja se on perin tyypillinen kopiosatu. Mark5 kyllä luuppaa pakonomaisesti joka tapauksessa esittää tuon millä sanoin vaan. Joten mieluummin esitän sen riittävän suoraan ja selvään.


    • Anonyymi
    • Jos ihmisen muotoisia jättiläisiä on ollut olemassa, niin miksi niistä ei ole jäänteitä (luita ja pehmyttä kudosta): ei edes fossiileja?

      Eivätkös ne suurimmat ihmisjättiläiset olleet jopa kolme metriä ja ylikin pitkiä? Raamatun tai Eenokin kirjan mukaan, jota Raamatussa lainataan?

      (Tutkijat eivät ole yhtä mieltä siitä, miten pitkiä Raamatun jättiläiset olivat, mutta mitat vaihtelevat 2,5 metristä yli 8 metriin).

      • Jättiläisiä oli ennen Nooan ajan tulvaa, mutta vielä sen jälkeen, vaikka heidän olisi pitänyt kuolla tulvassa! (1Moos 6:4; 4Moos 13:34)

        Myös Kainin jälkeläiset mainitaan tulvan jälkeen eläneiden sukuluettelossa, vaikka heidän olisi pitänyt kuolla tulvassa! (1Moos 4:17-26)

        No, tuskinpa näissä kohdissa mitään virhettä tai ristiriitaa on: kriitikot ymmärtävät vain väärin kirjoituksia ja Raamatun opettajat voivat kenties selittää nämäkin kohdat siten, että mitään ristiriitaa ei ole olemassa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi laatikkomansikoihin jätetty kannat?

      Tympeä homma kotona sitten poistaa...
      Maailman menoa
      141
      2082
    2. Mikä oli se hetki

      kun tajusit rakastuneesi?
      Ikävä
      93
      1682
    3. Ymmärrät sanomattakin

      Että ollaan kielletyllä alueella. Silti nainen sinun vaikutus on suurempi kuin kenekään toisen koskaan. En voi tälle as
      Ikävä
      87
      1384
    4. Älä turhaan nainen ikävöi minua

      Olen sellainen jäntevä pantteri ja sinä jo melkein rollaattorikamaa. Ei onnistu mikään.
      Ikävä
      96
      1354
    5. En ollut varma

      Tunnistiko/hoksasiko kuka olen niin siksi en viitsinyt sanoa mitään 😔🫣😂 yleensä kyllä tervehdin tuttuja, paitsi sillo
      Ikävä
      9
      1222
    6. Mitä sanoisit kaivatullesi juuri nyt?

      Mitä sanoisit hänelle?
      Ikävä
      134
      1208
    7. Kuinka paljon voi olla rakastunut..

      ....ja välittää ihmisestä jota ei edes tunnen kunnolla? Eikö silloin ole kysymys jostain suuremmasta? Mitä on yhteenkuul
      Ikävä
      64
      929
    8. Kuvaile nainen itseäsi

      Niin katsotaan, oletko kaivattuni. Kiitos. 💛
      Ikävä
      46
      903
    9. SDP-johtoinen hallitus luo vakaan yritys- sekä työmarkkinaympäristön

      Vaikka mitä puhutaan SDP-johtoinen hallitus luo vakaimman ja ennustettavimman yritys- ja työelämäympäristön. Mm. niin e
      Maailman menoa
      111
      889
    10. Sä olet nainen niin

      Loistava ihminen että en muista ketään kuka pääsisi samalle tasolle kanssasi. Piristystä päivääsi. T:J
      Ikävä
      32
      813
    Aihe